Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 20:59   #691
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Ja uciekam spać.

Zmartwiły mnie te puzzle - czemu można produkować takie rzeczy i wprowadzać do sprzedaży>
Stary 2013-10-11, 21:01   #692
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wsadzam nogi ae nie zapinam tych guzików, właśnie małż wziął młodego na spacer

tak do mojego mleka chetnie bym dała do czegoś innego, ale moje dziecko nie umie jeszcze jeść z łyżeczki, a moje mleko z jedną łyżeczką kaszy jest rzadkie więc podaję butlą

mam takie panele w kuchnisuper są

z tego co pisałaś o tacie Zu to żadna z powyższych rzeczy nie istniałaby przy nim więc lepiej bez niego szukać prawdziwego taty dla Zu

matko u nas mega sajgon, rozumiem Was wszystkie mamy kolkowych dzieci i gorąco współczuje ! pierwszy raz moje dziecko płakało prawie godzinę non stop, cały dzień zresztą popłakuje:/ zadzwonilam po TŻ i poszlismy więc do pediatry, ja kuśtykając w gipsie i miałam racje, młody ma paskudne dziąsła i jeszcze katar nam się dzisiaj przyplątał
pediatra powiedziała, że przez ząbki cierpi, przepisała wapno w syropie i viburcol, powiedziała też, że bolesne ząbkowanie to choroba i mamy odłożyć szczepienie i basen...powiedziała też, że mały chce być na rękach bo jestw pionie, a jak leży to ciśnienie się zwiększa i mu buzia pulsuje, biedne maleństwo dałam czopka i tyle dobrze, że zjadł bez płaczu, ale poza tym sajgon mamyzęby, katar, gips, no mam dość:/najbardziej mi tego malucha szkoda, bo cierpi biedactwo, a ja niewiele mogę zrobić;(

cieszę się, że u cynamonowej lepsze wieści
biedny Maluszek

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:14   #693
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Dzięki za info i są ze wzorkami muszę sobie pooglądać i coś wybrać
Wpadnij do nas w odwiedziny to pooglądasz
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
tapete kupowalam na necie http://allegro.pl/fototapety-fototap...587203761.html, ale wiem, ze w obi tez sa tylko nie wszystkie wzory, beznadziejnie sie ja kladze, maz sie wsciekal nieziemsko i przez jakies pol roku wisial tylko jeden pas
Myślałam, że to jakaś taka 3D
Jak się zdecyduję kupić to na pewno nie powiem męzowi, że się źle klei, bo nawet nie zacznie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i czy kupowala ktoras okrycia kąpielowe w biedronce? były w promocji od 7go za 24zl.
Ja kupilam jak bylam w ciąży 2 ręczniki.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dawała któraś dziecku syrop LACTULOSE ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:14   #694
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Eee ja mam niepodrodze z bankomatem hehhe wole pRzelew heheh
Ok super Justi nie smierdzialy nie ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To szkoda bo mi też nie po drodze i miałabym gotówkę na bułki ale spoko może być przelew. Jutro z kompa pośle dane

Cytat:
co do biegunki to nie wiem ale podobno przy zabkowaniu moze byc
mam tylko dwie fotki gdzie widac kawalek kuchni + zdjecie z czasow budowy z kuchnia troche zawalilam bo zle kafelki wybralam, wiec nie jestem zadowolona a my wlasnie w pokoju malego mamy szare sciany i jet tyle kolorowych dodatkow, ze z innymi byloby za pstro
Super masz tą kuchnię i klimat w domu
My też mamy szare ściany u Leny i większość się dziwi, że taki kolor wybraliśmy do pokoju dziecięcego

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:17   #695
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Salviae macie piękny kawałek domu

Diabli, ale moje dziecko jest bardzo grzeczne, zawsze takie było i jak narzekam to ewentualnie na jej jedzenie Jest dzieckiem, które nie potrzebuje uwagi, bawi się sama jak trzeba, śpi kiedy trzeba etc. jedynie ogromny u niej minus chyba od urodzenia to jedzenie i kupa, poza tym anioł wcielony
A co do kup jak ząbkuje to i biegunka może być.

I generalnie więcej nie pamiętam, a Veronic bliźniak zdolniacha jednak

Mojemu dziecku udało się dziś spróbować stopy, chyba była zdziwiona, że to jej

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

aaaaa co do biedronki podobno genialne są te myjki za 7 zł, wyglądają jak zabawki sensorki i większość mam z tego co podczytałam ma je własnie w taki sposób wykorzystac jako przytulaski, musze jutro iść zobaczyć je.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:24   #696
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
pracowałam w zeszłym roku w firmie z zabawkami, gdzie mieliśmy te puzzle piankowe co teraz planujecie kupić u użytkownika allegro hitcena- osobiście odradzam bo widziałam je, czułam i oni sprowadzają tani szajs z Chin cena kusząca, ale jakość średnia
Cytat:
na kino kino Polska zaczyna sie Skazany na Bluesa ja zasiadam dawno nie ogladalam

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

za pozno zamowione
Moja nie śpi także ja sobie nie poogladam

Myślę że wszystkie te puzzle są z Chin, nawet te drogie. Banka najwyżej piwnice nimi wylozymy

Ząbki
Stary 2013-10-11, 21:26   #697
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
banka- miłego oglądania

a mi oczy się zamykają, więc idę spać..
tż już dawno zasnął w ciuchach na łóżku:P:P

dobrej nocy

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
To szkoda bo mi też nie po drodze i miałabym gotówkę na bułki ale spoko może być przelew. Jutro z kompa pośle dane

Super masz tą kuchnię i klimat w domu
My też mamy szare ściany u Leny i większość się dziwi, że taki kolor wybraliśmy do pokoju dziecięcego
hahaha hahah no dobra dogadamy sie jakos
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:56   #698
axella
Zakorzenienie

GG do axella

O rajciu, o rajciu, spi!
Oby bez cyrkow pieeknie, dlugo spala
Dziaselka wysmarowan, musi byc git

Laski czytam Was alr co zacytuje to cos mi wyskakuje i nie umiem do tego wrócić :P

Jutro postaram się być na bieżąco)
W koncu zaawsze bylam w top 10 gadul, musze trzymac forme

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 21:59   #699
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już mam dość. Ja nie wiem czy przewrażliwiona jestem czy co ale mam wrażenie że moja teściowa traktuje mnie jak debila.
Mała puści bąka to jest "słyszałaś, słyszałaś NIUŃ puścił bąka". "oooo ona główkę podnosi"- taaa nie zauważyłam przez 2 miesiące.
W ogóle dziś stwierdziła że ja to mam dobrze, siedzę sobie w domu z ZABAWKĄ. Tak Tak moja Karolcia jest ZABAWKĄ tylko się śmieje i w ogóle to nic nie trzeba przy niej robić
Dobra jest, ja uwielbiam takich ludzi. U mnie znajoma też raz rzekła, że w domu jak mam dziecko takie małe to mam korzystać i się byczyć

Cytat:
ja przeczytalam ze boisz sie zenpo glutenie dostanie wstrzasu..... a czytalam nie wiedzac czyj post i w glowie lampka Magiusa hehhe

kochana nie czytaj takich Rzeczy nieee
.
No wiem, wiem Bo czytałam o objawach by w razie czego przestać podawać i wyczytałam taką rzecz...ech..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

najważniejsze to biegunki i wymioty prawie zawsze są.
Ale że co? Bo nie rozumiem, że wymioty i biegunka są zawsze przy nietolerancji czy że w ogóle są po pierwszym podaniu glutenu i się tym nie przejmować?
Bo nie zrozumiałam i nie wiem jak interpretować.

Cytat:
Ja uciekam spać.

Zmartwiły mnie te puzzle - czemu można produkować takie rzeczy i wprowadzać do sprzedaży>
??? Bo przegapiłam chyba coś.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:12   #700
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dobra jest, ja uwielbiam takich ludzi. U mnie znajoma też raz rzekła, że w domu jak mam dziecko takie małe to mam korzystać i się byczyć

No wiem, wiem Bo czytałam o objawach by w razie czego przestać podawać i wyczytałam taką rzecz...ech..

Ale że co? Bo nie rozumiem, że wymioty i biegunka są zawsze przy nietolerancji czy że w ogóle są po pierwszym podaniu glutenu i się tym nie przejmować?
Bo nie zrozumiałam i nie wiem jak interpretować.

chodzi o te puzzle piankowe

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
O rajciu, o rajciu, spi!
Oby bez cyrkow pieeknie, dlugo spala
Dziaselka wysmarowan, musi byc git

Laski czytam Was alr co zacytuje to cos mi wyskakuje i nie umiem do tego wrócić :P

Jutro postaram się być na bieżąco)
W koncu zaawsze bylam w top 10 gadul, musze trzymac forme

Wlasnie obysmy sie wyspaly hii

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:28   #701
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Powiem Wam jedno urzędy ssą, po samą gałę:p

Dzisiaj bylam w zusie wziąśc te pierdzielone zaświadczenie do becikowego.. No i mąz mi wypisał upoważnienie, że mnie upoważnia do odebrania takiego zaświadczenia dla niego.. No i co? Nie mogłam go odebrać, bo żęby odebrać zaświadczenie najpierw trzeba wypisać wniosek i się na nim podpisać a takiego upoważnienia nie mam. Wiec mi pani dała wniosek, żebym zaniosłą męzowi niech on wypełni i mogę znowu przyjść i wtedy mi już zaświadczenie dla niego wyda
Elektroniecznie tez się nie da takiego zaświadczenia uzyskać bo tylko dla firm mają zrobioną taką opcje.. Nawet zadowolona Pani pokazała mi ulotke jak to można zrobić.. niech se w dupe tą opcje wsadzą!

Potem polazłam do Mopsu zeby zaniesc papiery do becikowego. Kij z tym, że nie mam zaświadczenia od męża, mam jego rumua to możę przejdzie.. Dzownie czy przejdzie.. no przejdzie niech pani przychodzi się coś wypisze, coś podpisze i będzie.. No to Lece do MOpsu.. Ale na miejscu jednak nie, Ruma nie bardzo bo oni muszę miec coś tam.. a to z Zusu zaświadczenie też złę bo napisali ze wysokość zadeklarowanych skłądek wniosła tyle i tyle.. A w Mopsie chcą ile ja tych skłądek faktycznie zapłąciłam, a nie ile zadeklarowałam ze zapłące Wiec i tak mnie czego wyciaczka i do Zusu i do Mopsu..

I tak spędziłam dzisiaj 5 godzin na spacerze robiąc 12 kilometrów z wózkiem...ale spacer byl - nikt mi nie zarzuci ze nie.. Nawet przez park przechodziliśmy:p
hehe chyba większość z nas to przechodzila...dla mnie to był ciezki czas, bo ledwo się ruszalam, ciężko mi było zostawić malutka z babcia. ciagle wydawalo mi się, ze slysze jej placz, albo ze na pewno już chce jesc a panie w urzędach nie ulatwialy.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
W załączniku helołinowy Kubuś
suuuuperowy taka dynia na diecie hehe. piękne ma rumieńce i ta mina adekwatna do swieta - taki maly, a już wie o co chodzi w modelingu

Cytat:
Ja też jestem zmęczona... Kasztanki są pyszne...
kasztanki...tak jesiennie dieta cud! tez uwielbiam.

Cytat:
Byliśmy z Kubą na spacerze łącznie z 5-6 godzin. Nogi mi w du.pę wchodzą Ale kupiłam sobie butki za całe 69,99
hehe no to my tak codziennie...od 11-12 do 15 i później jeszcze 17-18 czasem 19 i nogi baaardzo często bola

Cytat:
Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli...
słodko nie? poczekaj, az zacznie urzadzac disco w srodku nocy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 22:28   #702
maarchewka
Zakorzenienie

Dokładnie z teściową było tak, że chciała coś do Bąbelka po imieniu powiedzieć i do mnie - jak on ma na imie bo mi wyleciało...
Ale spoko.. Ma 5 dzieci i 8 wnuków może się pogubiła:p

Co do tematu nie mowienia męzowi ze się coś kupiło.. Ja tam mowie, a jak nie powiem to on jest i tak spostrzegawczy i zauważy.. ale nie protestuje.. Ale najlepsza to jest moja mama.. Ona to nigdy nie mowi ojcu ze sobie coś nowego kupiła.. A jak się pyta czy nowe to mowi, że nie zę już dawno temu kupila i jeszcze go oswiergili ze on nigdy nie zwraca uwagi..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-10-11 o 22:31
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:30   #703
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My po basenie, matka wariatka przesadziła i trzymała dziecko za długo pod wodą i mi się rozpłakał na moment
Zapisaliśmy się na kontynuację trochę podrożało ale nie będziemy żałować dziecku
do ilu zdazylas policzyć? a robia u Was podwodne fotki?
hmm my mielismy teraz 5 zajecia, na jednych nie byliśmy, wiec powiedzmy ze 6. u Was już było 10?
Stary 2013-10-11, 22:32   #704
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

chodzi o te puzzle piankowe

puzle piankowe sa złe, tak?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-10-11, 22:35   #705
maarchewka
Zakorzenienie

Mam dzisiaj wieczór pytań

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??
Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek

2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu?

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 22:43   #706
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
Ja odpowiem tylko na to co wiem i co stosuję
1. tak, dalej mi leci z drugiej piersi mleko jak karmię, ale nie wiem ile
2. Raczej nie, Daro się nie poci póki co
4. Tak, możesz stosować. Nie tylko gdy coś się dzieje. Dicoflor to probiotyk jak biogaia i tak naprawdę można stosować Dicoflor non stop
6. Daro śpi już pod kołderką i w sumie się w nią nie zaplątuje Poduszki nadal nie używamy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-10-11, 23:26   #707
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dareczek jeszcze nie ząbkuje prawda? myślę, że wtedy doceni sophie bo cała zabawa jest w gryzieniu jak dziąsła swędzą

laski na baby's secret są nosidła tanie i te kubki doidy oraz śmieszne smoczki

ej co w tych kubkach jest takiego extra?

http://www.babyssecret.pl/today/amazonas-nosid.html
http://www.babyssecret.pl/today/doidy-cup.html
http://www.babyssecret.pl/today/billy-bob.html

młody usypia juz godzinę złapał tasiemca na jedzenie i cycki już puste to wciągnąl butlę mm, ale dalej marudzi a jeść już nie chce:/

on pewnie myśli inaczej - matka na diecie, cyce puste, a mnie dopadl glod

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wrażenia jak najlepsze, polar z materiałem wiatro i wodoszczelnym. Długość 90 do gondolki jakoś wejdzie a do spacerówki w sam raz od góry po plastikowy podnóżek.

Kupiłam w końcu dzisiaj matę FP i małej się chyba podoba
Jeszcze zostały mi puzle do zakupu i mogę szukać nawilżacza powietrza
hmm, czyli namawiasz na 90? a mogę prosić fotke śpiworka w spacerówce? bo nie wiem jaka wziąć dlugosc...

konkretna lista zakupow my tez jeszcze termometr, nawilżacz, krzeselko i sama nie wiem co dalej.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
my bylismy w ratuszu na spotkaniu nowych malych obywateli. i poznalam dwie mamusie z maluszkami i jedna z nich to sasiadka, do tego synowa naszej burmistrz, no i zaprosila na kawke. i byla pani prowadzaca zajecia na basenie dla maluszkow i pare mamus co juz sa w trakcie kursu i zachecily mnie jeszcze bardziej! myslalam, ze bedziemy musieli jezdzic dalej, a tu sie okazuje, ze na basenie 500m od domu zaczynaja w listopadzie tak wiec po konsultacji kardio zapiszemy sie!

fiu fiu, a ten maluszek z "rodziny burmistrzowej" to dziewczynka? swataj hehe. ekstraz tym basenem! Florek idzie jak burza

Cytat:
zabij mnie a Ci nie powiem, napisane jest tylko, że są z nietoksycznego materiału i zrobione zgodnie ze standardami bezpieczeństwa
te 12 sztuk, których nie wyciągałam jeszcze trochę czuć ale te co używamy to już nic a nic
przyznać się która kupila puzzle za 20zl, bo wszystkie wykupione allegro powinno mi placic za reklamę znalazłam takie same, ale już za 22zl! http://allegro.pl/mata-piankowa-puzzle-piankowe-40-3x40-3cm-4xkolory-i3610636867.html

widziałam aukcje na all, gdzie babka napisala, ze kupila puzzle dzień wcześniej, ale sprzedaje, bo nie doczytala, ze sa od 3 lat...
Stary 2013-10-11, 23:27   #708
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Hej, pocytowalam, odpisałam i mi wszystko zniklo bo cos ponaciskałam na TZ kompie (w moim wczoraj spalil się zasilacz ) napisze co pamiętam
Prodiament widze, ze już dziewczyny co odpisały, ze Holle sa bez cukru, ja tez chciałam je zamówić na necie, ale Banka pisała, że u niej w rossmanie są musze się tam przejść i zobaczyć.

Vil mu tez tak strasznie kaszle, wczoraj zaczal się mokry kaszel i non stop go wybudzał bo nie mógł odkrztusić wzielam go na rece i rzygał jak kot ta flegma dzisiaj 3 raz w tym tygodniu na kontrole, na szczęście na 2 poprzednich osłuchowo czysty, ja TZ jeszcze raz jakies wirusy przytarga to ma zapowiedziane, ze przenosi się do szopy na drewno więc ja bym poszła na twoim miejscu na kontrole lepiej niech go lekarz osłucha
ehhh, ja też pocytowałam i mi gdzieś wszystko wsiąkło Zatem tak ogólnie dziękuję zbiorczo za odpowiedzi w sprawie kaszek. Zajrzałam dziś do jednego Rossmanna, ale nie mieli Holle - mogłam spytać, czy nie mają akurat teraz, czy nie miewają w ogóle, ale nie pomyślałam. Przy okazji zajrzę jeszcze do dwóch innych Rossmannów - a w jakiej cenie one tam bywają? - bo może wyjdzie na to samo, co zamówić na allegro? - najtaniej z przesyłką widziałam po ok. 17 zł/250 g

Współczuję dzieciaczkom tych męczarni z kaszlem/katarem i innymi jesiennymi choróbskami. Julcia jeszcze się przed tym uchowała - o dziwo, bo przez cały miniony tydzień i ja i mama byłyśmy przeziębione, więc moje drogie dziecię nie miało wokół siebie zdrowej osoby, która by się nią zajęła. Musiała wysłuchiwać nad głową pokasłującej i smarkającej mamusi podczas karmienia piersią, co ewidentnie ją na zmianę dziwiło/rozpraszało/irytowało i drażniło, a w końcu wkur... i doprowadzało do płaczu - ja ją rozumiem, bo jak tu zjeść w spokoju, jak coś charczy nad uchem i trąbi w chusteczkę
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 23:30   #709
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, własnie wróciliśmy z morfologii, mały nawet nie pisnął tylko się przyglądał nowym twarzą które go zagadywały
teraz śpi a ja zmykam sprzątac, bo dzis mam gosci - moi rodzice przyjeżdzają
dzielny
Cytat:
deb, nie gadaj glupot, mloda wcale nie jest do tylu, ma jeszcze 1,5 miesiaca na obroty, wiec luzik

do 6 miesiąca powinno dfziecko się obracać?

Cytat:
mały już pół godz sam się bawi od wczoraj mam złote dziecko
u Was tez jest tak pięknie na dworze?
oj tak cuuuudo jest, nie mogę się nacieszyć tą pogodą

Cytat:
Tanio bo w rossmannie są chyba najtaniej po 2,99

Ahh znów kusicie ta sophie

Zaraz muszę zamówić puzzle przez Salviae też chcę skip hop, ale mąż nie wykazuje entuzjazmu, także biorę te co Justi

Cloche jaka zima
mnie też kuszą sophie, szkoda mi kasy, ale chyba ulegne
Cytat:
Powiem Wam jedno urzędy ssą, po samą gałę:p

Dzisiaj bylam w zusie wziąśc te pierdzielone zaświadczenie do becikowego.. No i mąz mi wypisał upoważnienie, że mnie upoważnia do odebrania takiego zaświadczenia dla niego.. No i co? Nie mogłam go odebrać, bo żęby odebrać zaświadczenie najpierw trzeba wypisać wniosek i się na nim podpisać a takiego upoważnienia nie mam. Wiec mi pani dała wniosek, żebym zaniosłą męzowi niech on wypełni i mogę znowu przyjść i wtedy mi już zaświadczenie dla niego wyda
Elektroniecznie tez się nie da takiego zaświadczenia uzyskać bo tylko dla firm mają zrobioną taką opcje.. Nawet zadowolona Pani pokazała mi ulotke jak to można zrobić.. niech se w dupe tą opcje wsadzą!

Potem polazłam do Mopsu zeby zaniesc papiery do becikowego. Kij z tym, że nie mam zaświadczenia od męża, mam jego rumua to możę przejdzie.. Dzownie czy przejdzie.. no przejdzie niech pani przychodzi się coś wypisze, coś podpisze i będzie.. No to Lece do MOpsu.. Ale na miejscu jednak nie, Ruma nie bardzo bo oni muszę miec coś tam.. a to z Zusu zaświadczenie też złę bo napisali ze wysokość zadeklarowanych skłądek wniosła tyle i tyle.. A w Mopsie chcą ile ja tych skłądek faktycznie zapłąciłam, a nie ile zadeklarowałam ze zapłąceWiec i tak mnie czego wyciaczka i do Zusu i do Mopsu..

I tak spędziłam dzisiaj 5 godzin na spacerze robiąc 12 kilometrów z wózkiem...ale spacer byl - nikt mi nie zarzuci ze nie.. Nawet przez park przechodziliśmy:p
dlaczego mnei to nei dziwi...jeszcze wiecznei wszyscy uprzejmi...
Cytat:
Biedna...
I za wagę!
Ja też muszę się ujędrnić, ale ciężko mi się zabrać za siebie mimo, że nie mogę na siebie patrzeć...

W załączniku helołinowy Kubuś

Kuba też się nie interesuje swoimi syrkami. Rączki są znacznie bardziej interesujące

Buahaha!

A ja poleciałam rano do Biedry i nie było żadnych promo na jedzonko dla dzieci

Ja też jestem zmęczona... Kasztanki są pyszne...

----

Byliśmy z Kubą na spacerze łącznie z 5-6 godzin. Nogi mi w du.pę wchodzą Ale kupiłam sobie butki za całe 69,99

Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli...

W załączniku foto Kubusia w stroju dyni z iście helołinowym wyrazem twarzy (nie chciał współpracować, bo ledwo na Niego włożyłam tę dynię... jest zdecydowanie za mała- nawet nóżek nie może w niej wyprostować , ale zdjęcie jest)
super Kubuś

Cytat:
Wrażenia jak najlepsze, polar z materiałem wiatro i wodoszczelnym. Długość 90 do gondolki jakoś wejdzie a do spacerówki w sam raz od góry po plastikowy podnóżek.
Twój głos sam w sobie taki uspokajający. Mowiłaś tak konkretnie i spokojnie, że uwierzyłam, że szybko się z tym uporam jak tylko wykonam co robisz. Takie to było kojące po zabieganym i stresowym dniu

Kupiłam w końcu dzisiaj matę FP i małej się chyba podoba
Jeszcze zostały mi puzle do zakupu i mogę szukać nawilżacza powietrza
u mnei Kubiemu z każdym dniem jeszcze bardziej się podobała

Cytat:
Dziewczyny ja już mam dość. Ja nie wiem czy przewrażliwiona jestem czy co ale mam wrażenie że moja teściowa traktuje mnie jak debila.
Mała puści bąka to jest "słyszałaś, słyszałaś NIUŃ puścił bąka". "oooo ona główkę podnosi"- taaa nie zauważyłam przez 2 miesiące.
W ogóle dziś stwierdziła że ja to mam dobrze, siedzę sobie w domu z ZABAWKĄ. Tak Tak moja Karolcia jest ZABAWKĄ tylko się śmieje i w ogóle to nic nie trzeba przy niej robić
współczuję ;/

Cytat:
omg ... mąż dopiero wrócił z pracy od rana, kolejny dzień, otworzył sobie piwo, dał Młodemu puszkę do "potrzymania" - Przemek trzyma, kwiczy ze szczęścia, próbuje wziąć do buzi, a jak mu się zabiera to ciągnie rękę taty żeby oddał - patologia

ale on już duży

o qrde, co godzina?! to gorzej jak z noworodkiem :/
współczuje

najważniejsze to biegunki i wymioty prawie zawsze są.

jest możliwa

:/
często się z nią widujesz?
fajna zabawka

tak a propos dziś doszłam do wniosku że gospodyni domowa to powinien być zawód. więcej sprzątam w domu, gotuje, ogarniam niż zajmuje się dzieckiem

że jak?
zdolniocha
my opuściliśmy na środkowy poziom
powinien być to zawód i to jeszcze dobrze płatny ;/
Cytat:

1.Leci, ale już nei tak przy kazdym karmieniu
2.tak pocą
3.ja mam teraz fazę na ciasta, ale sama mało ich jem mąż też mało, wiozę rodzicom mąż bierze na nocną służbę do pracy całe pudełko , to wpadnie siostra z chłopakiem, to koleżanka i zaraz blachy nie ma
4.wydaje mi się,z e możesz, mi learz zalecał podawać osłonowo, jak Małego brzusze bolał

Ciasto miodowe ze śmietaną:
słądnii:
-5jaj
-3szl. mąki
-1,5 szkl. cukru
-1łyżeczka proszku do pieczenia
-4łyżki miodu
-1margaryna
-2duże śmietany 18%
Margarynę rozpuścić z miodem,jaja ubić z cukrem, dodać mąę, gorącą margarynę z miodem, proszek i sodę.wymieszać, podzielić na 3 części.każdą piec 15 min w 180C
Upiec jeden blat ciasta i na gorący wyłożyć całą śmietanę, położyć gorące drugie i wyłożyć drugą śmietanę, położyć trzecie i posypać cukrem pudrem . jeść na drugi dzień

U nas dzień estra, mega dużo spacerujemy, odebraliśmy wynii moczu i posiew-wszystko git
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 23:56   #710
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
rozne cuda sie dzieja przy zabkowaniu. ale lepiej skontrolowac, bo powody moga byc rozne...
konsultowałam we srode, jeśli dzisiejsza noc będzie taka kupkowa jak wczorajsza to jutro znow odwiedzimy doktorka :P

Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto niektóre ceny w tym malym geniuszu srednie, ale można znaleźć cos sensownego za 60-80zl. przedstawie jutro argumenty tatusiowi i pewnie znow będziemy gdybac, a dni leca

Cytat:
ja podnosiłam, ale młody się zsuwał i go to bardziej wkurzało
i jeździcie caly czas na plasko? nie zlosci się? Nelka większość spacerow przesypia, wiec pytam czysto informacyjnie hehe.

PRZED ZABKOWANIEM TRZEBA KUPIC TO:
http://allegro.pl/oslonki-na-boki-lo...585277497.html must have forumowych siekaczy

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
mam tylko dwie fotki gdzie widac kawalek kuchni + zdjecie z czasow budowy z kuchnia troche zawalilam bo zle kafelki wybralam, wiec nie jestem zadowolona a my wlasnie w pokoju malego mamy szare sciany i jet tyle kolorowych dodatkow, ze z innymi byloby za pstro
Cytat:
swietna kuchnia, piekna chalupka! podloga bardzo milo przypomina mi film "przebudzenie"
http://img123.imageshack.us/img123/2918/awakenings1990internaldvd ripac3xvidyyddrcd2shareth efizh6.png

urzadziliscie sobie przytulne gniazdko - bardzo mi się podoba.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
chyba niedługo muszę opuścić dno łóżeczka...
Wojtek mi takie wygibasy w tym wyrze wyprawia..
podnosi się na szczebelkach i dziąsłami jeździ po łożeczku...
hehe zobacz jakie fajne osłonki wkleiłam wyżej, dla małych krolikow
Stary 2013-10-11, 23:57   #711
karolina2121
siedzę i myślę

Sal fajne klimaty w domu... u mnie też będzie królować biel, przełamana pastelami i też będę mieć czarno-białą szachownicę na podłodze, ale ja w łazience
cały dom będzie w stylu retro
Stary 2013-10-12, 00:38   #712
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie podnoszę zagłówka ale moja koleżanka 3 miesięcznej córce owszem, do tego młoda od urodzenia ma poduszkę w wózku

ale i tak z zagłówkiem to półleżąco bardziej a nie proste siedzenie
a to musiałam nie doczytać o tej marchewce kombinowałam jak Ty chcesz podać marchew z butli
tak, mnie nie chodzi o pelne podniesienie tylko tak hmm nawet mniej niż w leżaczku tak jak mówisz - pozycja "z poduszka" hehe. żeby lepiej było widać swiat. mnie się wydaje, ze Nelci tak jednak średnio wygodnie, zresztą ona w momencie zasypia, wiec nie wiem kiedy moja mama chce ja niby wozic podniesiona

Cytat:
Tak, tak, jest możliwe. Właśnie czytałam, że przy ząbkowaniu jak najbardziej i do tego te kupki są takie "zjadliwe" dla tyłeczka...więc możliwe, że od ząbków.
oby to było to, bo o rotawirusach nawet nie chce myslec.

Cytat:
maz nie może jej powiedzieć dosadniej, ze Wasza corka ma imie i jest dziewczynka, a nie Niuniem? :P
a ta zabawka...sama nie wiem co moglabys powiedzieć. może od razu prosto z mostu "żadne dziecko nie jest zabawka" i po temacie.
widać, ze tesciowa działa na Ciebie jak plachta na byka hehe.

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
diabli tak z czystej ciekawości pytam, masz w cholerę zdjęć Nelci (pięknych zdjęć!), często nam pokazujesz więc czemu nie dajesz ich na fb?
1) na początku nie wstawiałam, bo prywatność itd.
2) to mój profil i nie chciałam żeby stal się albumem młodej.
3) mam rodzine, z która nie utrzymujemy od pewnego czasu kontaktow i trochę chyba na przekor chciałam żeby ich ciekawość zezarla
4) często kusi mnie żeby wstawić jakies zdjecie, ale później nie mogę się zdecydować które, za dużo ich mamy - i odpuszczam.
5) zalozylam internetowy album, gdzie wrzucam jej zdjęcia i linka podeslalam tylko tym, którym chciałam.
5) z Wami jakos się zzylam, bo już w brzuchu poznalyscie Nele. musze ja od czasu do czasu pokazac. zdaje sobie jednak sprawę, ze to publiczne forum i fotki nie powinny się tu pojawiać. kiedyś myslalam nawet, ze siade ktoregos pięknego dnia i pousuwam wszystkie ze starych watkow...

ja tez mam pytanie:
dlaczego nastawilas się od razu na gotowanie malej? co "przeszkadza" Ci w słoiczkach? i to tez czysta ciekawość. praktycznie wszystkie dziewczyny na forum postawily najpierw na gotowce i tak sobie mysle co Cie sklania żeby jednak nie ulatwic sobie zycia?

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Mi lekarka tłumaczyła że tak. Najpierw jedno wprowadzasz, potem drugie i jak nic się nie dzieje to można łączyć (ona mówiła żeby jeszcze jako trzecią dynię wprowadzić).
ale nie da się chyba kupic samego słoika z ziemniakiem jeśli samemu gotujemy to pikus. tylko trochę slabo sam ziemniak...frytki brzmia ciekawiej hehe.

Cytat:
Ja podnoszę, ale to było przez ulewanie. Podniesione mam hmm na dwa obroty śruby ilekolwiek to jest, ale mało.
Moja NIGDY nie była wyciągana na ręce na spacerze, może dlatego jak się budzi to włącza marudera? Ale już i tak wtedy zmierzamy do domu.
naprawdę nigdy? nawet jak u mnie bylyscie to jej nie wyciagalas? bo teraz to sobie nie mogę przypomnieć

Cytat:
Niun:banghead: szalona masz tesciowa ciekawe jak u mnie bedzoe jak.moja sie rozkreci poki co na upartego przynosi mi soki malinowe ktorw robi sama i musy wszytko dobrze ale tyle.cukru to.nawet ja nie.zniose.a ona zdziwiona ze jeszcze mlodemu nie dalam chcialam jakos dyplomatycznie wybrnac a tz no ze dobre dobre ze DAwid z woda juz prawie wypilna ona odrazu a Michal.czu nie wrrr woec mowie o tym cukrze a ona ze.kiedys bla bla bla .
ee, to mow, ze michas wypija flache dziennie i będziesz miała spokoj

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
diabli ja zrobilam przerwę w rozszerzaniu i Ci powiem że już mnie do tego nie ciągnie, wole wystawic cyca, wszystko czyste, mały ładnie je i wszyscy są zadowoleni żadnego prania, gotowania, plucia
hehe, w tym tez cos jest. do tej pory miałam nieskazitelnie biale pieluchy tetrowe. i wkurza mnie jak mala pije soczek, leci jej boczkiem, wiec ciach i plama. za chwile jej się uleje, wytrze rękawem jedna butelka soku za nami, a już "tyle szkod" dzisiaj druga udało nam się lepiej ogarnąć, bo nie było dodatkowego prania. na zakupach (w tesco nadal 30% na FF dziecięce) oczywiście kupiłam kolejne bodziaki, bo bylam przekonana, ze ta marchewka już nie zejdzie i jak to tak zalozyc dziecku takie brudne "domowe" stwierdziłam, ze trudno, to body będzie do jedzenia, ale uswiadomilam sobie, ze nie będę jej przebierać do jedzenia az tyle czasu nie mamy hehe. kurcze! po tym filmie bobasy zmieniłam podejście, a teraz znow widze, ze jednak jestem matka-wariatka. obiecywałam sobie, ze nie będzie wiecznego wycierania buzi i raczek...ale skończy się tak jak z planem bezsmoczkowego wychowania

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
diabli przy ząbkowaniu biegunka to norma

diabli ja Karolcia bardzo marudzi to jej podnoszę siedzenie w spacerówce
miałam podnoszony zagłówek w gondoli ale miałam wrażenie że Karolcia jest wtedy strasznie pokrzywiona.

dzieci wychowywała babcia do 11 roku życia najmłodszego. Ona mojemu TŻtowi nawet pieluchy nie zmieniła. Eh długa historia
w sumie wole te nasza biegunke niż placz, marudzenie i goraczke...

ja tez mam takie wrazenie moja mama już się smieje, bo ciagle jej mówimy, ze nelusia jest jeszcze za malutka na wszystko!

twoja tesciowa to umiala się ustawić mogla sobie siedzieć z zabawka w domu...

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:
omg ... mąż dopiero wrócił z pracy od rana, kolejny dzień, otworzył sobie piwo, dał Młodemu puszkę do "potrzymania" - Przemek trzyma, kwiczy ze szczęścia, próbuje wziąć do buzi, a jak mu się zabiera to ciągnie rękę taty żeby oddał - patologia
faktycznie, gdyby wpadla srodowiskowa moglibyście mieć problem hehe. a po co "do potrzymania"? to jakiś meski rytual którego nie rozumiem? maz wprowadza swiata w swiat mężczyzn czy jak?

Cytat:
tak a propos dziś doszłam do wniosku że gospodyni domowa to powinien być zawód. więcej sprzątam w domu, gotuje, ogarniam niż zajmuje się dzieckiem
hehe, co w tym jest. wrocilam z zakupow i miałam już dość dzisiejszego dnia (moja mama zbierala się już do domu). mowie do Nelci "corcia, kiedy będzie taki dzień, ze będziemy sobie lezec i się relaksować? i będzie cicho, mogą ptaszki sobie pocwierkac, a nas nic nie będzie obchodzilo. no kiedy tak będzie co?" na to moja mama "chyba dopiero jak się wyprowadzi", ja jej na to: eee, ale ona to mi zupełnie nie przeszkadza. napięty grafik mamy przez wszystkie inne cuda: zakupy, sprzątanie, gotowanie, sprawy urzędowe, lekarzy. wszystko zaprząta glowe naraz, a dziecko to w tym najlepsza odskocznia - daje cyca i przez 15 min wszystko inne znika

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
wow szybki jest! Mojej dzisiaj odkryłam szczebelki (tak były ochraniaczem zakryte) i była zachwycona, łapała je rączkami, drapała po nich
A w ogóle miała dziś pierwszy raz fazę na obracanie się na brzuch - robi to już w sekundę! Obraca się, po chwili wkurza to daję ją na plecki i po sekundzie bum i znowu jest na brzuszku - i tak spędziłyśmy całe popołudnie bo spać nie chciała
Nela podciąga się na szczebelkach żeby dosciegnac do przyciskow w karuzeli i tez ciagle fika na brzusio, ale uwielbia tak lezec, wiec jej nie odwracam. ostatnio zasnela, a już dawno nie spala na brzuchu.

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ----------

Cytat:
pracowałam w zeszłym roku w firmie z zabawkami, gdzie mieliśmy te puzzle piankowe co teraz planujecie kupić u użytkownika allegro hitcena- osobiście odradzam bo widziałam je, czułam i oni sprowadzają tani szajs z Chin cena kusząca, ale jakość średnia
te jednokolorowe czy z obrazkami? w sumie to pewnie jeden czort :P co teraz nie jest made in china...

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-12 o 00:38
Stary 2013-10-12, 01:12   #713
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
to czekam jutro na słońce, ciekawe czy z pieluchy tetrowej też zejdzie bo zawsze małego ją obwijam bo lubi rozwalać marchewkę wszędzie
daj znac, bo jeszcze nie wiem czy z suchego tez zejdzie. czy musi być mokre zaraz po praniu

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Diabli, ale moje dziecko jest bardzo grzeczne, zawsze takie było i jak narzekam to ewentualnie na jej jedzenie Jest dzieckiem, które nie potrzebuje uwagi, bawi się sama jak trzeba, śpi kiedy trzeba etc. jedynie ogromny u niej minus chyba od urodzenia to jedzenie i kupa, poza tym anioł wcielony
A co do kup jak ząbkuje to i biegunka może być..
pfff jedzenie i kupy to już niedługo będzie tylko jej sprawa ważne, ze jest grzeczna!

Cytat:
Mojemu dziecku udało się dziś spróbować stopy, chyba była zdziwiona, że to jej .
ciekawe czy rozumieją, ze to cos to czesc ich ciala

Cytat:
aaaaa co do biedronki podobno genialne są te myjki za 7 zł, wyglądają jak zabawki sensorki i większość mam z tego co podczytałam ma je własnie w taki sposób wykorzystac jako przytulaski, musze jutro iść zobaczyć je.
oj kusisz. koncerny naprawdę powinny nam oddawać konkretne prowizje od sprzedaży

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cytat:

1) leci i ciesze się z tego niezmiernie, bo udało mi się przywrocic laktacje znow czuje mrowienie, wkładki sa wilgotne, a mleko kapie kiedy karmie 2 cycem. wkładki nosze zawsze, bo chronią przed wiatrem hehe.

2) nie, ale dla dziecka to spory wysiłek...

3) dobre pytanie. ja nie pieke, tylko przy okazjach urodzinowych itd.

4) można. my do tej pory uzywalysmy biogai, teraz pediatra przepisal dicoflor. farmaceutka mnie wkrecila i kupiłam kapsulki...myslalam, ze to będzie takie twist off jak d3. a tu normalne plastikowe pojemniczki z proszkiem w srodku dobrze, ze tylko 10 sztuk.

5)
http://bankmleka.pl

http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...,157_2973.html

https://www.facebook.com/FundacjaBankMlekaKobiecego

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ow,264971.html

http://wyborcza.pl/1,75476,8631461,A...nku_oddac.html

6) my używamy, choc wole śpiworek.
kolderka jest dość ciezka, a nela jak fika nozkami to wszystko skopuje na dol. na glowe jest w stanie zarzucić sobie tylko pieluchę albo kocyk, co zreszta sprawia jej frajde

7) nie wiem o co chodzi

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

19 maja obchodzony jest Światowy Dzień Honorowej Dawczyni Mleka - Mama rekordzistka oddała na rzecz wcześniaków 87 litrów mleka karmiąc przy tym piersią własne dziecko.

http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...?ticaid=11177a

http://biotechnologia.pl/farmacja/aktualnosci/pod-lupa-ema-bromokryptyna-w-zapobieganiu-lub-hamowaniu-laktacji,12864

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
ehhh, ja też pocytowałam i mi gdzieś wszystko wsiąkło Zatem tak ogólnie dziękuję zbiorczo za odpowiedzi w sprawie kaszek. Zajrzałam dziś do jednego Rossmanna, ale nie mieli Holle - mogłam spytać, czy nie mają akurat teraz, czy nie miewają w ogóle, ale nie pomyślałam. Przy okazji zajrzę jeszcze do dwóch innych Rossmannów - a w jakiej cenie one tam bywają? - bo może wyjdzie na to samo, co zamówić na allegro? - najtaniej z przesyłką widziałam po ok. 17 zł/250 g
Banka nas wszystkie wkrecila ona PYTALA CZY HOLLE SA W ROSSMANIE a nie stwierdzala tego faktu hehe. zatem nadal uważam, ze nie da się ich kupic w polskich stacjonarnych ogolnodostepnych sklepach chyba, ze wlasciciele sami sprowadzają i nimi handlują.

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

U nas dzień estra, mega dużo spacerujemy, odebraliśmy wynii moczu i posiew-wszystko git
super
i dzięki za przepis. pewnie kiedyś wykorzystam

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-12 o 01:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 06:28   #714
puchatkowa
Zakorzenienie

Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam

Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała
Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej

Ząbki
Stary 2013-10-12, 07:15   #715
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadnij do nas w odwiedziny to pooglądasz
Myślałam, że to jakaś taka 3D
Jak się zdecyduję kupić to na pewno nie powiem męzowi, że się źle klei, bo nawet nie zacznie

Ja kupilam jak bylam w ciąży 2 ręczniki.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dawała któraś dziecku syrop LACTULOSE ?
A gdzie mieszkasz

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:

Moja znajoma mi przed porodem też mówiła że super, pierwsze tygodnie będę sobie wypoczywać bo dziecko cały czas śpi... Zadzwoniłam potem do niej i jej powiedziałam że może jej dziecko cały czas spało bo moje jak śpi to tylko na rękach

A co do puzzli - dziewczyny pisały że te puzzle na podłogę to szajs z chin i żeby tego nie kupować bo ma jakiś szkodliwy składnik.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
suuuuperowy taka dynia na diecie hehe. piękne ma rumieńce i ta mina adekwatna do swieta - taki maly, a już wie o co chodzi w modelingu

kasztanki...tak jesiennie dieta cud! tez uwielbiam.

hehe no to my tak codziennie...od 11-12 do 15 i później jeszcze 17-18 czasem 19 i nogi baaardzo często bola

słodko nie? poczekaj, az zacznie urzadzac disco w srodku nocy
Dynia na diecie

Zazdroszczę Wam tych spacerów

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Dokładnie z teściową było tak, że chciała coś do Bąbelka po imieniu powiedzieć i do mnie - jak on ma na imie bo mi wyleciało...
Ale spoko.. Ma 5 dzieci i 8 wnuków może się pogubiła:p

Co do tematu nie mowienia męzowi ze się coś kupiło.. Ja tam mowie, a jak nie powiem to on jest i tak spostrzegawczy i zauważy.. ale nie protestuje.. Ale najlepsza to jest moja mama.. Ona to nigdy nie mowi ojcu ze sobie coś nowego kupiła.. A jak się pyta czy nowe to mowi, że nie zę już dawno temu kupila i jeszcze go oswiergili ze on nigdy nie zwraca uwagi..
Niezłą masz mamę, widać wypracowała sobie technikę ukrywanych zakupów do perfekcji

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:

1. Mi kapie z drugiego ale mam wkładki i nie wiem ile.
2. nie poci się.
3. Ja jem i mąż też je, nieraz bierze sobie do pracy więc w 2 dni mamy w dwójkę zjedzone.
4. nie wiem bo nie używałam
5. nie wiem, nie interesowałam się
6. ja przykrywam taką mniejszą kołderką, kupiłam do wózka. A poduszkę też daję ale do wózka, bo jak małą przykrywam jak jest chłodniej to niewiele widzi na płasko.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Poczytałam resztę ale lecę pod prysznic póki dziecko śpi

Dzień dobry tak w ogóle
Stary 2013-10-12, 07:23   #716
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
UWAAAAAGAAA, przetestowałam dzisiejsze slonce i marchewka znikla zatem - polecam. body wyprane w loveli, plamy zostały. suszenie na sloncu i znow bieluteńkie.
u mnie sprawdza sie odplamiacz z Loveli

Cytat:

1. czasem leci ale rzadko
2. nie poci sie w ogole
3.zjadam ale nie sama z mezem
4.my dajemy codziennie od 2 miesiaca biogaga z witamina d to jest probiotyk jak dicoflor wiec mozna
5. nie wiem pierwsze slysze
6.moj od tygodnia ma juz kołderkę bo tesciowa kupila ale jest dosc cienka i poduszka tez paska i widze ze fajnie mu sie na niej spi prznajmniej ta lepetynka mu tak nie lata po bokach a kołuderke pod pachy mu wkłądam i sie nie rozkopuje wiec to zalezy od dziecka

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam

Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała
Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej
w sumie pogoda nie ejst jeszcze taka zla a tyle osob choruje
czym sie ratujecie w czasie przeziebienia karmiac piersią?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 07:53   #717
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
w sumie pogoda nie ejst jeszcze taka zla a tyle osob choruje
czym sie ratujecie w czasie przeziebienia karmiac piersią?
No właśnie sobie analizuję i wychodzi na to, że prędzej się zaprawilam bo się za ciepło ubralam niż, że za lekko...
Ja akurat nie kp, więc nie pomogę.

Ząbki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 07:58   #718
xal
Zakorzenienie

Cytat:
1. tak, leci
2. nie, nie pocą się chyba, że opiera się o moją gołą rękę to troszke mam wilgotną
4. dicoflor dawałam co dzień, teraz co 2 dni
6. moja cały czas od początku kołdra, bez poduszki, bo na brzuszku to niebezpieczne
Cytat:
hmm, czyli namawiasz na 90? a mogę prosić fotke śpiworka w spacerówce? bo nie wiem jaka wziąć dlugosc...
Masz szczęście, że jeszcze nie schowałam spacerówki mąż mnie dzisiaj opr, że bałagan robię, a ja mam pudło na ciuszki i spacerówkę razem i nie miałam siły przekładać i ukladać.
Zrobię po spacerze chyba, że dziecko przestanie marudzić
Cytat:
PRZED ZABKOWANIEM TRZEBA KUPIC TO:
http://allegro.pl/oslonki-na-boki-lo...585277497.html must have forumowych siekaczy
Moje łóżeczko było gryzione już przez kuzyna tata podszlifował i pomalował farbą dla maluszków co można zajadać podobno
Cytat:
naprawdę nigdy? nawet jak u mnie bylyscie to jej nie wyciagalas? bo teraz to sobie nie mogę przypomnieć
Nie wyciągałam, wtedy obydwie leżały, z czego Nela spała grzecznie a Paulinka miala kręćka. Wyciągałam dopiero w domu na amciu.
Cytat:
A gdzie mieszkasz
Sosnowiec blisko Fashion House. No i A4 fajny dojazd Zapraszam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:11   #719
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jakaś chuda ta dynia Ale śliczny jest Kubuś Pokaż jeszcze buty
Butki obfocę później

Cytat:

My po basenie, matka wariatka przesadziła i trzymała dziecko za długo pod wodą i mi się rozpłakał na moment
Zapisaliśmy się na kontynuację trochę podrożało ale nie będziemy żałować dziecku

Cytat:

my bylismy w ratuszu na spotkaniu nowych malych obywateli. i poznalam dwie mamusie z maluszkami i jedna z nich to sasiadka, do tego synowa naszej burmistrz, no i zaprosila na kawke. i byla pani prowadzaca zajecia na basenie dla maluszkow i pare mamus co juz sa w trakcie kursu i zachecily mnie jeszcze bardziej! myslalam, ze bedziemy musieli jezdzic dalej, a tu sie okazuje, ze na basenie 500m od domu zaczynaja w listopadzie tak wiec po konsultacji kardio zapiszemy sie!

Super!
Oby Wam pozwolili korzystać!

Cytat:

ZADNA Z WAS NIE PODNOSI ZAGLOWKA W GONDOLI?
Ja podniosłam wczoraj na chwilę, bo Młody zaczął marudzić i kręcić się na spacerze, ale na nic się to zdało. W takich chwilach tylko rączki działają...
Tak więc o ile Kuba szanownie zechce, to dalej będziemy się wozić na płasko

Cytat:
Boziu, jak pięknie!
Adoptuj mnie i przygarnij do swojego domku

Cytat:

Jacie super spacer Szprotka -a gdzie to tak chodziliście?
Wiesz co, najpierw kurs do Biedry (niedaleko domu mam), później do cioci, bo obiadzik nam zrobiła (ale go nie wzięłam żeby nie tarmosić przez miasto), później na miasto odebrać cioci leki, do Rossmanna, później kawałek przez miasto (okrężną drogą) żeby wrócić do cioci po ten obiad, na bazarek, przez bazarek, po osiedlu- to pierwszy. A drugi to do sklepu po buty (mama została z Małym przed sklepem), później miastem do domu, później po osiedlu. I tak się zeszło.
A moje miasto ma aż 30tys mieszkańców, duże nie jest, więc mogę sobie spacerować "po mieście" bo nie ma mega ruchu samochodów, nie ma kołchozu na chodnikach itp. A wiadomo, że sprawy trzeba pozałatwiać

Cytat:
buu odpaliłam w końcu mel b...chciałam zobaczyć co i jak. no i kiszka, miesnie szyi sa mi potrzebne nawet do treningu posladkow ;( nie dam jeszcze rady. a flak straszy, jedyny plus rozstępy sa coraz mniej widoczne, w sensie nie znikly, ale wyjasnialy i teraz już tylko trochę przypominają mozg

Cytat:
Nieźle!

Cytat:

1. Leci. W nocy jak karmię (a do spania nie zakładam stanika), to zawsze do drugiego cyca przykładam wkładkę laktacyjną. Poza tym wkładki noszę zawsze, tak jak napisała diabli- chronią przed wiatrem
2. Tak. Czasami jak Kuba mi leży na ręku i je, to ma czółko spocone i tą część główki, którą leży na moim przedramieniu.
3. Ja mam Męża, który pochłania mega ilości słodyczy. Jak Mu podpasuje coacho to mi mało co zostaje.
4-7. bark odpowiedzi

----

Za nami ciężka noc. Kuba jadł o 19:30 i po 20 zasnął. W nocy wstawał o 24:00, 3:00, 5:30, 7:30. Już dawno nie było tylu pobudek. Do tego strasznie wiercił się przy cycu

Teraz leży w łóżeczku, ale zaczyna już marudzić, więc muszę do Niego uciekać.

Aaaa... Na potęgę przełącza sobie melodyjki w karuzeli

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 08:26   #720
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

1. mi juz nie leci z drugiego nic, w ogole leci tylko jak mlody ssie i tylko z tego cyca, z ktorego mlody ssie. ale ostatnio chyba sie ladnie ustabilizowalo, bo mlody ladnie lyka, a cyce sie nie napelniaja jakos specjalnie.
2. moj sie poci, ale nie jakos strasznie. w sumie teraz troche mniej niz tuz przed operacja.
4. jak najbardziej mozesz podawac dalej
6. moj spi juz pod kolderka. czesto pod moja tak nam sie najlepiej spi - przytuleni i pod jedna kolderka. ale ja bardzo spokojnie spie i sie nie wierce, mlody nigdy nie mial koldry na glowie. bo nawet jak on sie powierci czy cos, to nie ma szans tej koldry wciagnac sobie na leb. a poduszke ma w swoim lozeczku taka plaska. tu w niemczech komplety dla dzieci sa wlasnie z plaska poduszka - cos tam ona daje, tak troche jak cienka kolderka jest. jak tesciowa dala nam komplet poscieli z polski dla malego, to... postanowilam, ze poczeka poducha gruba i miesista, koldra tez jakas taka obszerna, ze mlodego nie szlo tym przykryc... jak bedzie starszy, to mu to bedzie pasowalo.
ta niemiecka kolderka to taka niby lekka, a jednak latwo sie formuje i nie przesuwa. przez co jest bezpieczna. jak mlodego nia opatule, tak po drzemce ona dalej wyglada, chocby mlody kopal
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości