|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ja uciekam spać.
Zmartwiły mnie te puzzle - czemu można produkować takie rzeczy i wprowadzać do sprzedaży> ![]()
#692 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Wpadnij do nas w odwiedziny to pooglądasz
![]() Cytat:
![]() Jak się zdecyduję kupić to na pewno nie powiem męzowi, że się źle klei, bo nawet nie zacznie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dawała któraś dziecku syrop LACTULOSE ?
![]() |
#694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też mamy szare ściany u Leny i większość się dziwi, że taki kolor wybraliśmy do pokoju dziecięcego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Salviae macie piękny kawałek domu
![]() Diabli, ale moje dziecko jest bardzo grzeczne, zawsze takie było ![]() ![]() ![]() A co do kup jak ząbkuje to i biegunka może być. I generalnie więcej nie pamiętam, a Veronic bliźniak zdolniacha jednak ![]() Mojemu dziecku udało się dziś spróbować stopy, chyba była zdziwiona, że to jej ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- aaaaa co do biedronki podobno genialne są te myjki za 7 zł, wyglądają jak zabawki sensorki i większość mam z tego co podczytałam ma je własnie w taki sposób wykorzystac jako przytulaski, musze jutro iść zobaczyć je.
#696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę że wszystkie te puzzle są z Chin, nawet te drogie. Banka najwyżej piwnice nimi wylozymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
O rajciu, o rajciu, spi!
Oby bez cyrkow pieeknie, dlugo spala ![]() Dziaselka wysmarowan, musi byc git ![]() ![]() Laski czytam Was alr co zacytuje to cos mi wyskakuje i nie umiem do tego wrócić ![]() Jutro postaram się być na bieżąco) W koncu zaawsze bylam w top 10 gadul, musze trzymac forme ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale że co? Bo nie rozumiem, że wymioty i biegunka są zawsze przy nietolerancji czy że w ogóle są po pierwszym podaniu glutenu i się tym nie przejmować? Bo nie zrozumiałam i nie wiem jak interpretować. ??? Bo przegapiłam chyba coś.
![]() |
#700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi o te puzzle piankowe ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- suuuuperowy ![]() ![]() ![]() kasztanki...tak jesiennie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie z teściową było tak, że chciała coś do Bąbelka po imieniu powiedzieć i do mnie - jak on ma na imie bo mi wyleciało...
Ale spoko.. Ma 5 dzieci i 8 wnuków może się pogubiła:p Co do tematu nie mowienia męzowi ze się coś kupiło.. Ja tam mowie, a jak nie powiem to on jest i tak spostrzegawczy i zauważy.. ale nie protestuje.. Ale najlepsza to jest moja mama.. Ona to nigdy nie mowi ojcu ze sobie coś nowego kupiła.. A jak się pyta czy nowe to mowi, że nie zę już dawno temu kupila i jeszcze go oswiergili ze on nigdy nie zwraca uwagi.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-11 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hmm my mielismy teraz 5 zajecia, na jednych nie byliśmy, wiec powiedzmy ze 6. u Was już było 10? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
puzle piankowe sa złe, tak?
#705 |
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj wieczór pytań
![]() 1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło?? Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek 2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu? 3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam.. U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić.. 4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować? 5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje? 6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić? 7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania?? |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. tak, dalej mi leci z drugiej piersi mleko jak karmię, ale nie wiem ile 2. Raczej nie, Daro się nie poci póki co 4. Tak, możesz stosować. Nie tylko gdy coś się dzieje. Dicoflor to probiotyk jak biogaia i tak naprawdę można stosować Dicoflor non stop 6. Daro śpi już pod kołderką i w sumie się w nią nie zaplątuje ![]() ![]()
![]() |
#707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
![]() konkretna lista zakupow ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() widziałam aukcje na all, gdzie babka napisala, ze kupila puzzle dzień wcześniej, ale sprzedaje, bo nie doczytala, ze sa od 3 lat... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Współczuję dzieciaczkom tych męczarni z kaszlem/katarem i innymi jesiennymi choróbskami. Julcia jeszcze się przed tym uchowała - o dziwo, bo przez cały miniony tydzień i ja i mama byłyśmy przeziębione, więc moje drogie dziecię nie miało wokół siebie zdrowej osoby, która by się nią zajęła. Musiała wysłuchiwać nad głową pokasłującej i smarkającej mamusi podczas karmienia piersią, co ewidentnie ją na zmianę dziwiło/rozpraszało/irytowało i drażniło, a w końcu wkur... i doprowadzało do płaczu - ja ją rozumiem, bo jak tu zjeść w spokoju, jak coś charczy nad uchem i trąbi w chusteczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2.tak pocą ![]() 3.ja mam teraz fazę na ciasta, ale sama mało ich jem ![]() ![]() ![]() 4.wydaje mi się,z e możesz, mi learz zalecał podawać osłonowo, jak Małego brzusze bolał Ciasto miodowe ze śmietaną: słądnii: -5jaj -3szl. mąki -1,5 szkl. cukru -1łyżeczka proszku do pieczenia -4łyżki miodu -1margaryna -2duże śmietany 18% Margarynę rozpuścić z miodem,jaja ubić z cukrem, dodać mąę, gorącą margarynę z miodem, proszek i sodę.wymieszać, podzielić na 3 części.każdą piec 15 min w 180C Upiec jeden blat ciasta i na gorący wyłożyć całą śmietanę, położyć gorące drugie i wyłożyć drugą śmietanę, położyć trzecie i posypać cukrem pudrem . jeść na drugi dzień ![]() U nas dzień estra, mega dużo spacerujemy, odebraliśmy wynii moczu i posiew-wszystko git ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i jeździcie caly czas na plasko? nie zlosci się? Nelka większość spacerow przesypia, wiec pytam czysto informacyjnie hehe. PRZED ZABKOWANIEM TRZEBA KUPIC TO: http://allegro.pl/oslonki-na-boki-lo...585277497.html must have forumowych siekaczy ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() http://img123.imageshack.us/img123/2918/awakenings1990internaldvd ripac3xvidyyddrcd2shareth efizh6.png ![]() urzadziliscie sobie przytulne gniazdko - bardzo mi się podoba. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
siedzę i myślę
|
Sal fajne klimaty w domu... u mnie też będzie królować biel, przełamana pastelami
![]() ![]() cały dom będzie w stylu retro ![]()
#712 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ta zabawka...sama nie wiem co moglabys powiedzieć. może od razu prosto z mostu "żadne dziecko nie jest zabawka" ![]() widać, ze tesciowa działa na Ciebie jak plachta na byka hehe. ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() 2) to mój profil i nie chciałam żeby stal się albumem młodej. 3) mam rodzine, z która nie utrzymujemy od pewnego czasu kontaktow i trochę chyba na przekor chciałam żeby ich ciekawość zezarla ![]() 4) często kusi mnie żeby wstawić jakies zdjecie, ale później nie mogę się zdecydować które, za dużo ich mamy - i odpuszczam. 5) zalozylam internetowy album, gdzie wrzucam jej zdjęcia i linka podeslalam tylko tym, którym chciałam. 5) z Wami jakos się zzylam, bo już w brzuchu poznalyscie Nele. musze ja od czasu do czasu pokazac. zdaje sobie jednak sprawę, ze to publiczne forum i fotki nie powinny się tu pojawiać. kiedyś myslalam nawet, ze siade ktoregos pięknego dnia i pousuwam wszystkie ze starych watkow... ja tez mam pytanie: dlaczego nastawilas się od razu na gotowanie malej? co "przeszkadza" Ci w słoiczkach? i to tez czysta ciekawość. praktycznie wszystkie dziewczyny na forum postawily najpierw na gotowce i tak sobie mysle co Cie sklania żeby jednak nie ulatwic sobie zycia? ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
![]() ja tez mam takie wrazenie ![]() ![]() twoja tesciowa to umiala się ustawić ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- te jednokolorowe czy z obrazkami? w sumie to pewnie jeden czort :P co teraz nie jest made in china... Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-12 o 00:38 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Cytat:
![]() 2) nie, ale dla dziecka to spory wysiłek... 3) ![]() 4) można. my do tej pory uzywalysmy biogai, teraz pediatra przepisal dicoflor. farmaceutka mnie wkrecila i kupiłam kapsulki...myslalam, ze to będzie takie twist off jak d3. a tu normalne plastikowe pojemniczki z proszkiem w srodku ![]() 5) http://bankmleka.pl http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...,157_2973.html https://www.facebook.com/FundacjaBankMlekaKobiecego http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ow,264971.html http://wyborcza.pl/1,75476,8631461,A...nku_oddac.html 6) my używamy, choc wole śpiworek. kolderka jest dość ciezka, a nela jak fika nozkami to wszystko skopuje na dol. na glowe jest w stanie zarzucić sobie tylko pieluchę albo kocyk, co zreszta sprawia jej frajde ![]() 7) nie wiem o co chodzi ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- 19 maja obchodzony jest Światowy Dzień Honorowej Dawczyni Mleka - Mama rekordzistka oddała na rzecz wcześniaków 87 litrów mleka karmiąc przy tym piersią własne dziecko. http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...?ticaid=11177a http://biotechnologia.pl/farmacja/aktualnosci/pod-lupa-ema-bromokryptyna-w-zapobieganiu-lub-hamowaniu-laktacji,12864 ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
![]() i dzięki za przepis. pewnie kiedyś wykorzystam Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-12 o 01:22 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam
![]() Cholera jestem chora! Mam katar i boli mnie gardło. Żeby tylko L.nic ode mnie nie złapała ![]() Mogę iść nią a spacer? Chyba to jej lepiej zrobi niż kiszenie się z moją zaraza w domu cały dzień? A mi chyba też już nic nie zaszkodzi bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() A co do puzzli - dziewczyny pisały że te puzzle na podłogę to szajs z chin i żeby tego nie kupować bo ma jakiś szkodliwy składnik. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam tych spacerów ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
2. nie poci się. 3. Ja jem i mąż też je, nieraz bierze sobie do pracy więc w 2 dni mamy w dwójkę zjedzone. 4. nie wiem bo nie używałam 5. nie wiem, nie interesowałam się ![]() 6. ja przykrywam taką mniejszą kołderką, kupiłam do wózka. A poduszkę też daję ale do wózka, bo jak małą przykrywam jak jest chłodniej to niewiele widzi na płasko. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Poczytałam resztę ale lecę pod prysznic póki dziecko śpi ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() ![]()
![]() |
#716 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. nie poci sie w ogole 3.zjadam ale nie sama z mezem ![]() 4.my dajemy codziennie od 2 miesiaca biogaga z witamina d to jest probiotyk jak dicoflor wiec mozna 5. nie wiem pierwsze slysze 6.moj od tygodnia ma juz kołderkę bo tesciowa kupila ale jest dosc cienka i poduszka tez paska i widze ze fajnie mu sie na niej spi prznajmniej ta lepetynka mu tak nie lata po bokach a kołuderke pod pachy mu wkłądam i sie nie rozkopuje wiec to zalezy od dziecka ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
![]() czym sie ratujecie w czasie przeziebienia karmiac piersią? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nie kp, więc nie pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie, nie pocą się chyba, że opiera się o moją gołą rękę to troszke mam wilgotną 4. dicoflor dawałam co dzień, teraz co 2 dni 6. moja cały czas od początku kołdra, bez poduszki, bo na brzuszku to niebezpieczne Cytat:
![]() Zrobię po spacerze chyba, że dziecko przestanie marudzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sosnowiec blisko Fashion House. No i A4 fajny dojazd ![]()
![]() |
#719 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Butki obfocę później
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby Wam pozwolili korzystać! ![]() Ja podniosłam wczoraj na chwilę, bo Młody zaczął marudzić i kręcić się na spacerze, ale na nic się to zdało. W takich chwilach tylko rączki działają... Tak więc o ile Kuba szanownie zechce, to dalej będziemy się wozić na płasko ![]() Cytat:
![]() Adoptuj mnie i przygarnij do swojego domku ![]() Wiesz co, najpierw kurs do Biedry (niedaleko domu mam), później do cioci, bo obiadzik nam zrobiła (ale go nie wzięłam żeby nie tarmosić przez miasto), później na miasto odebrać cioci leki, do Rossmanna, później kawałek przez miasto (okrężną drogą) żeby wrócić do cioci po ten obiad, na bazarek, przez bazarek, po osiedlu- to pierwszy. A drugi to do sklepu po buty (mama została z Małym przed sklepem), później miastem do domu, później po osiedlu. I tak się zeszło. A moje miasto ma aż 30tys mieszkańców, duże nie jest, więc mogę sobie spacerować "po mieście" bo nie ma mega ruchu samochodów, nie ma kołchozu na chodnikach itp. A wiadomo, że sprawy trzeba pozałatwiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Tak. Czasami jak Kuba mi leży na ręku i je, to ma czółko spocone i tą część główki, którą leży na moim przedramieniu. 3. Ja mam Męża, który pochłania mega ilości słodyczy. Jak Mu podpasuje coacho to mi mało co zostaje. 4-7. bark odpowiedzi ![]() ---- ![]() Za nami ciężka noc. Kuba jadł o 19:30 i po 20 zasnął. W nocy wstawał o 24:00, 3:00, 5:30, 7:30. Już dawno nie było tylu pobudek. Do tego strasznie wiercił się przy cycu ![]() Teraz leży w łóżeczku, ale zaczyna już marudzić, więc muszę do Niego uciekać. Aaaa... Na potęgę przełącza sobie melodyjki w karuzeli ![]()
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. moj sie poci, ale nie jakos strasznie. w sumie teraz troche mniej niz tuz przed operacja. 4. jak najbardziej mozesz podawac dalej ![]() 6. moj spi juz pod kolderka. czesto pod moja ![]() ![]() ta niemiecka kolderka to taka niby lekka, a jednak latwo sie formuje i nie przesuwa. przez co jest bezpieczna. jak mlodego nia opatule, tak po drzemce ona dalej wyglada, chocby mlody kopal ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.