|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A to faktycznie lepiej nie ![]()
![]() |
#722 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ehh mi tez zostala tylko mama, ale jakos nie mam dalej pomyslu
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
To i ja dołączam do tego klubu
![]() Nic mi się nie chce, mam taki podły nastrój od kilku dni że mogłabym wszystkich pozabijać wzrokiem samym... W ogóle nie czuję tych świąt i nawet nie wiem czy chcę, to pierwsze święta bez mamy, więc tym bardziej ciężko. Chyba w tym roku sobie odpuścimy świąteczną gorączkę. Ale zrobiłyście mi smaka na te ciasteczka albo pierniki. Mogę prosić o jakiś sprawdzony przepis? W tym tygodniu TZ na popołudnie do pracy więc będę miała dużo czasu, może bym się chociaż na takie ciastka pokusiła.
#724 | |||||
Zadomowienie
|
No to wstałam po drzemce
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę Ci brak objawów, mnie cały czas boli pod tym żebrem wczoraj pod wieczór to już prawie płakałam ![]() Wiecie najbardziej znienawidziłam konieczność wychodzenia z domu ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-12-16 o 11:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie lubię wychodzenia z domu, bo gdzie się nie wybieram muszę sie zastanawiać, czy będzie tam toaleta, albo gdzies po drodze ![]() ![]() ![]() A z tą kurtką to mnie zawsze wkurza zimą. Idę w ciepłej kurtce, wchodzę do sklepu i ze mnie się leje ![]() ![]()
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. No właśnie o sikaniu zapomniałam, moje dziecko jak tylko poczuje że wyszłam na dwór zaczyna naciskać na pęcherz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nastawiam tż, że będzie miał wieczorami godzinny dyżur z maluszkiem, a ja będę biegać ![]() Cytat:
A to taki stary trochę film?? Bo ja chyba też coś takiego kiedyś oglądałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |||
Moderator
|
No to sie ciesze ze az tyle leniwych piatek moge przybic, bo juz zaczynalam miec wyrzuty sumienia ze tylko ja taka leniwa jestem
![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze Ci tego strasznie, bo ja jestem bardzo podatna na to co ludzie powiedza i czesto robie cos czego wcale nie chce, ale wiem ze inni tego ode mnie oczekuja lub ze cos zwyczajnie wypada... Sama siebie za to nie lubie, ale nie potrafie sie wylamac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za mna chodzi tez z MC lod z polewa czekoladowa - ta polewa nie ma sobie rownych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wychodzę tylko tam gdzie w pobliżu jest Grycan albo coś dobrego do jedzenia ![]() ![]() ![]() koziemleko- tak, ten film jest stary już i francuski ooooo i widzę że też chodzicie tam gdzie są lody ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-16 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Np. nie sprzątam w niedzielę, żeby nie słuchać, że to święty dzień i nie powinno się sprzatać. Nie jem mięsa w piątki, żeby nie słuchać, że grzeszę, bo jem mięso w piątek ![]() Wzięłam ślub kościelny, też dla świętego spokoju, bo mi wystarczyłby cywilny. Ale jak mieszkaliśmy z tż sami, to właśnie w święta zawsze sprzątaliśmy, bo akurat było wolne ![]() Jak zamieszkaliśmy z moimi rodzicami, to musiałam się przestawić właśnie na sprzątanie w sobotę i niejedzenie mięsa w piątek ![]() ![]()
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Asienka213 bylam i potrzebną jest zgoda od gina na zabieg chirurgiczny bo to 8 boli a gin powiedział zebym to wytrzymala bo w razie powikłań to nie będą mogli nic podać :/
Dzisiaj dla odmiany wymiotować mi sie chce ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a z wychodzeniem z domu, to mam to samo. Zbieram się 2 godziny, żeby jedną rzecz załatwić... Jeszcze do Twoje listy dopisałabym momentalny katar, jak tylko wejdę w ciepłe i potem mam go kilka godzin... Z prezentami u mnie na całe szczęście już prawie koniec, jeszcze tylko herbatki takie na wagę dokupię do kilku paczek i coś małego dla siostry i finito ![]() Czy któraś z Was ogląda może Chirurgów? Gray's Anatomy? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyszne, ja robie w wersji migdalowej i orzechowej -od mojej kolezanki wizazanki ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#734 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ehh ja tez mam ambitny plan, ze po pordzie sie wezme za siebie, tylko cwyiczyc nie cierpie Ale bedziemy sie przeprowadzac, wiec licze na to ze w tym calym stresie kg beda same lecialy ale sie usmialam z tego mcdonala Przeciez to nie wina pana, ze sie maszyna popsula ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Mój mąż je uwielbia ehhh jutro sobie kupie jak będę po prezenty ![]() Cytat:
![]() Na szczęście jadę tylko po 2 prezenty ciuszki dla dzieciaków więc tylko wejdę do max 3-4 sklepów, ale dla mnie każda taka wyprawa kończy się później brakiem sił na resztę dnia. Kurczę gadałam z ciotką godzinę przez telefon (chyba na dniach urodzi, a ma termin na 9.01) i dalej nie ruszyłam żadnych moich dzisiejszych zadań ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja uważam, że święta nie są po to, żeby sprzątać i gotować górę jedzenia (u mnie w domu tak jest) Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wracając do tematu twardego charakteru wczoraj byliśmy w Tesco podeszliśmy do kasy z pierwszeństwem i grzecznie w niej staneliśmy przed nami była tylko jedna osoba. Zawsze tak robimy nie pchamy się (mój mąż to w ogóle stanął by przy zwykłej kasie bo mu głupio), za nami staneła jakaś stara baba bo wypatrzyła że tu mniej ludzi stoi no to dawaj. Za chwilę przyszła laska w ciąży staneła między nami a tą babą przesuneła babie zakupy i wyłożyła swoje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Aa.. to wiem co to za film
![]() Oglądałam go na studiach na jakimś wykładzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i bardzo dobrze jej powiedziała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że Tobie jest trochę ciężej, ale z drugiej strony znam Cię nie od dziś, wiem, że jesteś fantastyczną babeczką i nie mam najmniejszych wątpliwości, że sobie poradzisz i będziesz cudowną matką. Ten maluch w Twoim brzuchu ma prawdziwe szczęście, że trafił na Ciebie ![]() Za gina oczywiście będę trzymać kciuki. Ja mam wizytę jutro, więc wymienimy się wrażeniami ![]() Cytat:
![]() Salon mam już odświętnie ubrany, brakuje tylko choinki. Pierniczki upieczone, prezenty kupione, menu zaplanowane. Teraz walczę ze świątecznymi porządkami. Na to, żadna by nie wpadła! Czy mamy Ci od dzisiaj mówić Sherlocku? ![]() Cytat:
Ale prawdą jest też, że ja jestem taką trochę kurą domową. Lubię sprzątać i gotować, jeśli tylko mam na to czas. Może powinnam to leczyć? ![]() Cześć dziewczyny! Witam się po weekendzie, który spędziłam tak miło i intensywnie, że niewiele miałam czasu na wizaż ![]() Wczoraj m.in. przez 4 bite godziny dekorowaliśmy z mężem pierniczki. Wyszło nam 136 sztuk. Oczywiście duża część jest przeznaczona na świąteczne prezenty, bo inaczej jedlibyśmy je chyba do Wielkanocy ![]() Pochwalę się Wam efektem, a co! ![]()
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
ale mam suchy kaszel , płuca chce mi wyrwać ![]() chyba bez lekarza się nie obejdze - nie mam już siły kaszleć.... byłam w piątek na wizycie - mój syncio waży 1500g ![]() ![]() elunka byłas w HM. ja byłam i kupiłam 2 bodziaki - szał ;p czekam na inne wyprzedaże. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie mi się nie chce dodać, więc z chwalenia się nici
![]()
#744 |
Wtajemniczenie
|
co do świąt - u mnie wszystko leży i kwiczy ale nie mam sił nic robić
![]() wigilię robi siostra - mam zrobić jedno danie - luz ![]() pierwszy dzień swiąt u tesciów - luz ![]() drugi dzien u drugiej siostry- luz ![]() nie ma po co sprzątać i komu gotować i tak dom będzie praktycznie 3 dni stał pusty. choinkę ubierzemy może w weekend ![]() piszecie o McDonaldzie - wczoraj byliśmy w kinie z młodą a potem tż nas zabrał to Maca bo marudziłam ostatnio że shake'a mi się chce bardzo. no i zaspokojona jestem juz ![]() i też w nocy spać nie mogę ;/ a teraz ten kaszel to już w ogóle .... |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Castia gratulacje za takie duże dzieciątko już
![]() widziałyście tytuł mamusiek majowo czerwcowych? Nie przepadam za tytułami a nasz jeden jedyny uśiadomił mi że lepiej bez ale tamten mnie rozczulił ![]() ![]() "Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama" |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koniec tego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Castia, gratuluje duzego dzieciatka
![]() Ja mam wizyte 19.12 o 11.45 w 27tc+1 dzien jak bedzie mial moj Synek 850g to sie bede cieszyc… na wiecej nie mam co liczyc
#749 |
Zadomowienie
|
Castia, jeszcze tylko trzeba go urodzić, witaj w klubie
![]() Dziewczyny, ja przed chwilą przeżyłam bardzo miła niespodziankę (trochę spodziewana, ale nie z takim efektem). Otóż siostra TŻta, jak powiedzieliśmy, ze jestem w ciąży, spakowala ubranka, które miała po swoich blizniakach i nam wysłała. Jestem ogromnie zaskoczona jakością i wyglądem ubranek, wszystkie są prze sli czne! Muszę jeszcze wspomniec, że wszystkie poprala i poprasowala ![]() ![]() Może dla kogoś nie byłoby w tym nic dziwnego, ale: 1) moja siostra, odkąd wysłałam jej w lipcu sms, ponieważ niezbyt często się ze mną kontaktuje, że jeśli miałaby ochotę zabawić się w siostre, to ja bym potrzebowała wsparcia - czekałam na odp jak osioł, nie dostałam. Wytkumaczylam sobie, że widac nie ma ochoty mnie wspierać. A ona okazało się dwa miesiące później o tego smsa właśnie się obrazila ![]() Próbowałam tysiące razy dzwonić, jak pojechaliśmy we wrześniu na Hel, to przez Łódź, bo chciałam to wyjaśnić - nie odzywa się do mnie do dziś. Nawet służbowo - placilysmy w zeszłym roku co miesiąc ubezpieczenie turystyczne dla taty, ktore miało pokryć ewentualne koszty transportu zwłok, odszkodowania nie dostalysmy, mamy opcje tylko iść do sądu, zadzwonilam do kolegi, który jest adwokatem, powiedzial, że żeby mi coś sensownego powiedzieć, musi mieć umowę - dzwoniłam do siostry - nawet wtedy nie odebrała.... Siostra TŻta natomiast jest nauczycielka, ale glupawo się kiedyś tam zakochala....jej mąż jest 26 lat starszy, już na eemeryturze. Zaszła z nim w ciążę, urodziła się Marta, sądzą się z jego była żoną o podział majątku. Już prawie 7 lat. Póki sprawa się nie zakończy, żyją w maleńkim domu, dwa pokoje, wilgoc śmierdzi od wejścia (ten dom miał być warsztatem). W zeszłym roku zaszła w ciaze - bliźniaki. I mimo bardzo trudnej sytuacji (jak się chlopcy urodzili nie miala nawet łóżeczka dla nich, mój mąż jej wysłał kasę na lozeczko), jest szczęśliwa i spełniona jako mama, zona. Oczywiście, dobija ja syt finansowa, do tego stopnia, że mysli o emigracji, ale z trójką małych dzieci to licho. Ja wcist myślę o wieku jej męża, on ma w tej chwili ok 65 lat, mój tatuś umarł w wieku 63, wszystko się moze zdarzyć, zostałaby wtedy sama z trójką dzieci. A mimo natloku obowiązków z maluchami znalazła czas, zeby posortowac ubranka, WYPRAC I WYPRASOWAC (mąż prasowal), szok, są slliczne i w rewelacyjnym stanie. Na pewno oprócz kombinezonu nic już nie będę kupować. To Se strzeliłam porównanie sióstr.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#750 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam u diabetologa, pielęgniarka zważyła, zmierzyła ciśnienie i powiedziała do wszystkich "Najpierw wchodzi pani S, później pani D. (to ja) i dopiero reszta, bo panie w ciązy nie mogą za długo czekać" no i czekaliśmy na lekarza, wchodzi S., jak wyszła to jakaś baba mi sie wciska, więc mówię, że ja miałam wejść druga, a ona zaczęła coś bulkać, że ona była tu wcześniej, a ja bez słowa weszłam do gabinetu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- cayenneOna zwykle ludzie ubodzy, albo z problemami są lepsi niż inni ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.