|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie cuś ![]() trzeba go karmić ,myć ,sprzątać mu ,bawić się z nim ,położyć spać coś jak tamagoczi ![]() Cytat:
![]() Całą noc nie spałam ,Miko tak kaszlał dosłownie co kilka minut , aż słyszałam jak mu rzęzi ,na szczęście gorączki nie ma ,jutro z rana do lekarza pojadę z nim , cholera czy dzieci muszą chorować w święta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezpłatna aplikacja? na zdrówko rady nie mam:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Bezpłatna aplikacja na telefon
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
muszę poszukać
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
![]() Iza my jelitowo spokój mieliśmy, za to wymioty. Starszy jeszcze wczoraj wieczorem pawiowal, dzisiaj dochodzimy do siebie. Mnie jeszcze mdli, ale juz mandarynki chociaż zjesc mogę ![]() Z prezentów małego najbardziej cieszył scianotor z hot welsa, i pistolet na banki. Libra u mojego astmatyka na spokojny sen najlepszy supremin, wtedy nie kaszle. Co do kastracji to robi się ją jak z kuwety zaczyna smierdziec. W hodowlach radzą okolo 4mc żeby kot nie dostał hormonalnej glupawki. Moja ma 7, 5mc,z sterylizacja czekam do marca bo wtedy promocja na takie zabiegi (rada weta) moja rujki nie miala. U kocura zabieg dużo łatwiejszy i tańszy.
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Moje cieszą sie z wszystkiego, nie ma ulubionej
![]() LIBRA i jak mały ? Rozwinęło sie cos bardziej ? Strasznie go w tym roku wzięło , maraton jak nic. I po świętach ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w wieku 4 miesiące to chyba jeszcze hormonalnej głupawki mieć nie będzie ,po nowym roku pojade z nim Cytat:
![]() na sylwestra nigdzie nie idziemy Cytat:
jak kastrowałam psa to była chwila moment i pies chyba nic nie cierpiał jak się wybudził już na dobre z narkozy to skakał jakby nigdy nic. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
nie ma umownego wieku-kocięta kastruje się nawet w wieku kilku tygodni-8 chyba. Ale myślę, że 4 miesiące czy pół roku to taki wiek w sam raz. Moje wszystkie są wykastrowane i następnego dnia były "jak nowe". Po powrocie od weta nieco pijane, więcej spały, mniej jadły, ale po nocy jakby nigdy nic.
#731 |
Zakorzenienie
|
Madzia my nadal jelitowo kiepsko się mamy
![]() Dzisiaj byliśmy u moich rodziców i ciotka walnęła mi komplement że chyba przytyłam albo czekamy na drugiego bobaska ![]() Nie zdążyliśmy kupić od moich rodziców prezentu dzieciątkowego dla Zosi (fototapeta z księżniczkami albo naklejki) więc w zastępstwie dostała teczkę 4-latka z biedronki. Ile było radości, pełnia szczęścia nawet nie macie pojęcia jak wielka ![]() Asia jak Wercia ? Lind jak Michałek ? Libra zdrówka dla Mika
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Mrowak jak myślę że te 2 kg to wetowi chodziło o środki usypiające które się kotu podaje
![]() ![]() ![]() No i u nas to w miarę tanio robią , bo za kocurka 60 zł się płaci . Bao SZymek do tej pory nie ma pistoletów ![]() A przepraszam , na wodę przywieźliśmy takie duże strzelby z włoch ![]() Święta , święta i po świętach . Rodzice dziś moi byli , a jutro na zakupy jadę .
#733 |
Zakorzenienie
|
Evi gdzie się zapodziałaś ? I Sara ?
#734 |
Zakorzenienie
|
Michał olał prezenty. Ucieszył się oczywiście ale jakoś niespecjalnie się bawił. Myślę że w domu większy użytek z nich zrobi. Korzystał za to z obecności kuzynki i non stop latali po chałupie
![]() Oczywiście tęsknił za tabletem, wujka mimo że większy to nie taki fajny bo nie ma jego gier (a netu u babci nie ma żeby ściągnąć) także dziś brat nas odwoził i zabrał Miśkowy tablet... Misiek w zasadzie zdrowy. Jeszcze kilka dni antybiotyk będzie brał. Dziś wzięliśmy go do kościoła i na spacer - dziecko szczęśliwe od razu (z powodu spaceru bo kościoła to nigdy nie lubił) U nas jak zawsze nie tak jak było zaplanowane - tz do pracy nie chodzi (był tylko w pon a miał od ndz do czasu aż coś tam zrobią, max do 6.01), gość stwierdził że jednak da radę bez tz, szkoda że nie powiedział tego jak organizowaliśmy opiekę dla Michała na ten czas tylko dziś wieczorem (jak tz do niego dzwonił, sam by pewnie wcale nie zadzwonił) Już nie mieszaliśmy dziecku i mojej mamie w głowie, oficjalnie tz pracuje jutro i w sob (tak jak ja) i w sob wieczorem jedziemy znów do mamy. Jak się uda (kierowniczka ma pogadać z dziewczynami w pracy żebym mogła mieć pon wolny) to zostaniemy tam do nowego roku... A auta dalej nie mam więc mój brat jeździ w tę i z powrotem... dobrze że to nie jest aż tak daleko.
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-12-26 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Witam po swietach.
U nas lepiej. Byc moze jutro wyjdziemy, wszystko zalezy od badania krwi. Miala juz pobrana krew. Rano sie okaze. Klinicznie jest wsio ok. Wyglada na zdrowa jak ryba ![]() Libra- zdrowka dla Mika
#736 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze... Dużo zdrówka wszystkim chorym
![]() ![]() ![]() Mnie też coś rozkłada ![]() A Michaś miał biegunkę w ndz i pon. Teraz ma luźne kupki ale już tak często nie robi (choć 1 na dzień to dla niego często) Z jednej strony w końcu się wypróżni porządnie a z drugiej mam nadzieję, że mu trochę przejdzie jak skończy antybiotyk. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Asia ,Lind super że z dziećmi lepiej
![]() Iza mam nadzieję że w końcu was puści Lind no kiepsko wyszło ,ale co poradzisz ![]() Mały co chwila dosłownie kaszle ,załamana jestem ,jutro pojedziemy to od razu powiem niech antybiotyk przepisuje ,nie ma sensu syropkami męczyć ,oby jakoś tą noc przetrwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Ania, być może o wagę chodziło faktycznie.
Cytat:
![]() Cytat:
Dla odmiany żona mojego znajomego zawitała dziś na porodówkę i chyba będzie świąteczny synek, bo już miała 8 cm rozwarcia przed 19 więc nie sądzę żeby doczekała do północy. To ich 3 dziecko. I pomyśleć, że gość miał być księdzem ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
a to ten znajomy o którym kiedyś tu pisałaś...
super, z końca roku ![]() pić mi się ciągle chce |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Mrowak z tym księdzem to dobre
![]() Asiulek fajnie że wychodzicie . ![]() Lind co do auta to ![]() ![]() ![]() Szymek też miał sranko w święta . ale że jadł normalnie , pił ile wlezie , to nic z tym nie robiłam . Potem TZta pogniło ![]() ![]() A SZymek robił na rzadko ale 2-3 razy dziennie . Dostał więc izotonika , colę do picia , raz opylił marchewkową babci i poszło precz . leków żadnych nie dawałam , bo uznałam że co swoje w... ć musi . ![]() Olka oczywiście zdrowa . Dobrej nocy .
#741 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
po świąteczna cisza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Iza dzisiaj moj tz się pochorowal, ale od razu tabletki wziął to mu wstrzyma, bo mu drugą stroną :P.
A tej ciotce to bym chyba najpierw na łyżeczkę podmuchala żeby zaraza jej przekazac :P Ania u nas kotki ciachniecie 200zl +dodatkowo antybiotyk i kubraczek ochronny, ewentualne powiklania :/. Mrowak trzecie dziecko to dla mnie jakaś abstrakcja. Libra zdrówka dla Mika. Lind zdrówka dla Was. A z tym autem to by mechanik okrojona zapłatę dostał
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarki rano , na NFZ poszliśmy , przepisała do inhalacji pulmicort ,ale w aptece nie miała i dała mi zamiennik nebud i mamy inhalować 2 razy dziennie po ampułce aż do ustąpienia kaszlu ,później 1 raz dziennie , a mały ma wirusowe zapalenie krtani.Cała wizyta kosztowała nas uwaga 8 zł z groszami
![]() Dobrze że pojechałam tu a nie jak zwykle prywatnie ![]() ![]() Oświeććcie mnie wirusowe zapalenie to znaczy że co,że załapał od kogoś? Madzia zapłaciłaś 200zł za 2 koty? trzecie dziecko? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest różnica między prywatnym a na kasę leczeniem byle by skutecznie ![]() trzymam kciuki żeby pomogło. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Monka coś Cię nie widać?? Nie przejadłaś Ty się nam?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko jedną kotkę, za kotkę inne koszty, bo przy kocurkach to szybki zabieg, a u kotek to już bardziej skomplikowane , wiec za jedna kotkę wszystko razem około 200-300 zł jak nie będzie komplikacji. Ja czekam do marca, w marcu mają promocje, w zeszłym roku był to koszt 120zł z antybiotykami, tylko kubraczek trzeba kupić lub uszyć.
Pumnicortem starszego leczyłam, dostawałam przy większym kaszlu berodual. Zapalenie krtani często starszy przechodził, wtedy dzieciaki szczekają. Młodszemu na zapalenie krtani pomogło sreberko(argentin)i syrop prawoślazowy. Starszy zapaleniem krtani reagował na alergię na kurz i grzyby(na starym mieszkaniu mielismy wilgoć) Tz do pracy wybył, wróci pewnie około północy. Najlepsze że mam bardzo dużo pracy, staram się obrabiać z dzieckiem na kolanach :/, przy okazji nadrabiając poświąteczne porządki ![]() ![]()
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
witam poświątecznie
![]() niestety choroba dopadła mnie znowu i nie dość że wróciła to jeszcze ze zdwojoną siłą. spać nie mogę, gardlo mnie boli, głowa boli aż czasami mi się w niej kręci a najgorszy jest ropny, zatokowy katar którego ni cholery pozbyć się nie mogę, więc po nowym roku czeka mnie wizyta u laryngologa bo za bardzo mi to już dokucza |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały juz po jednej dawce inhalacji (cała ampułka) zdecydowanie mniej kaszle ,dzisiaj mam mu 3 razy zrobić. Muszę w końcu kupić ten argentin niech się nei przydaje A jak sklep? Cytat:
Nataszka teraz to w sumie nie wiem czy jest różnica? w cenie to na pewno bo tamten lekarz do którego chodziłam to bardzo drogie leki przepisuje ,ciągle jakieś syropy wynalazki (jak ten islandzki za 20zł na przykład)i zaraz antybiotyk, a ta lekarka mówiła że antybiotyku nie da bo to wirusowe i antybiotyk nie pomoże i tylko kazała inhalować i nic już więcej nie dawać bo mówi że jak za dużo to tez nie dobrze. No w każdym razie mam nadzieję że pomoże ,zbadała dokładnie. Jeśli od kogos by załapał to pewnie cicia chrzestna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mogła być sprawca. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
zdrowia kochana, |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
jestem jestem
![]() Zaraz zmykam na inwentaryzację, pewnie całą noc nam zejdzie. Co do sylwka to zapisaliśmy się na bal, jak będę dobrze się czuła to pójdziemy, a jak nie to zostaniemy w domu. Na razie jest super ![]() ![]() Asia jesteście już w domu? Cytat:
Mała dostała bardzo dużo prezentów, najbardziej zadowolona z klocków lego i zamku księżniczek z ciastoliną. Dostała jeszcze grę przedszkolak, grę z kubusia puchatka, pieska samby, memo, grę nie pękaj prosiaczku, kilka lalek i pieniądze.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-12-27 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.