|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
Pure to syf Pamiętam raz poszłam do Pure i mówiłam trenerowi że mam problemy z wydolnością bo mam wklęsłą klatke i płuca mniejsze - tak mi dobrze poradził że mi sie orbitrek wyłączał sam bo takie miałam tętno : ] Chociaż ja też na bieżni chodze, nie dałabym rady póki co biegać, wiec sobie maszeruje szybko, ustawiam gdzies na 6-7km/h i pod górke sobie chodze Moja siłownia w sumie mała jest, ale TŻ mnie namówił żebym tam chodziła bo i trenerzy i ludzie są mega. I w sumie coś w tym jest, atmosfera jest boska, trenerzy są świetni. Nie olewają tylko naprawde jak trzeba to robią z tobą cały trening, chodzą, pomagają. Co prawda wadą jest to że jest mało sprzętu i jak sie zbierze więcej ludzi to juz trzeba sie wymieniać itd. Ale nawet koksy są fajni i sympatyczni |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo powiem wam dzisiaj jakie śniadanie sobie na wypasie zrobiłam.
Owsiankę z otrębami, kiwi, rozmemłanym bananem, startym jabłkiem, żurawiną i orzechami włoskimi. Odloooot,niebo w gębie! ![]() Czeko No dokładnie! Tam jest taki suchar, że masakra, ale wiesz LANSIK przede wszystkim, masz koszulkę, plecaczek. Jeszcze takie gnojki. Kumpel chciał przedłużyć umowę (już któryś raz) w takiej cenie, jak wcześniej miał, bodajże 129 zł, to mu powiedzieli, że teraz są ceny wyższe, bo oni już wyrobili limit, jaki tam mieli i mają to gdzieś. ![]() Kiedyś raz też tam byłam, bo jakąś wejściówkę za free miałam i tragedia, masa ludzi, trenerzy z podejściem, jakby za karę.
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2014-01-13 o 20:22 |
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
ja na śniadanie przeważnie zjadam dwie kromki ciemnego pieczywa z drobiową wędliną i warzywami do tego kawa z chudym mlekiem bo ja dzień bez kawy to ani rusz
ew. owsianka z jogurtem nat. lub chudym mlekiem do tego orzechy suszone owoce na drugie śniadanie jakiś owoc albo mały jogurt naturalny. Obiad wczoraj np. robiłam takie rolady zawijane z piersi z kurczaka z brokułami (brokuły mrożone rozgotowałam z czosnkiem i jogurtem naturalnym i zgniotłam na taką papkę i napakowałam to do tej piersi) dziś pierś kurczaka podsmażana bez tłuszczu z cebulką i czosnkiem do tego warzywa cukinia pomidor i pieczarki doprawione ziołami rozbełatałam w tym łyżkę jogurtu greckiego żeby było kremowe i podałam z ryżem brązowym pycha. Podwieczorek przeważnie tak jak drugie śniadanie owoc warzywo albo jakiś kisiel bez cukru jogurcik... na kolację staram się jeść białkowo twaróg chudy owsianka z jogurtem naturalnym pasta domowej roboty z jajek i tuńczyka z cebulką można kombinować. U mnie problemem jest zjadanie drugich śniadań bo zwykle o nich zapominam albo nie mam na nie ochoty no i woda mało piję potrafię żyć cały dzień o jednej kawie masakra. Uwielbiam wodę mineralną i herbaty ziołowe które też świetnie nawadniają ale mam sklerozę zapominam pić
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
A podwieczorek i kolacja?:P ja jem 5 posilkow dziennie.
CZEKO to ja spiszę kilka dni co jem, będę pisala wszystko, i zdecie zrobie dokładnie zazacze ile cm gdzie a Ty i Wy Dziewczyny szczerze powiecie gdzie powinnam schudnąć. W sensie czy wyglądam bardzo grubo i ile w cm -bo takie realne zalozenia można realizować, gorzej z takim schudnę, trzeba małymi kroczkami
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi wychodzi po prostu. Ale na podwieczorek to zazwyczaj jadłam jakiś owoc, banan, jabłko albo jogurt. W pracy zazwyczaj po prostu kanapka
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo a co do lekkich deserów to polecam ten, przed chwilą go wszamałam i jest cudoowny! Mleko kokosowe+mleko zwykłe 0.5%+tapioka+zblendowane truskawki, wychodzi około 180 kcal na taki kubon duży, a jest super pyszne i syte!
Zdjęcie marne co prawda, ale to taka mała wizualizacja. ;d
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana,na Ciebie nie umialabym sie nawet gniewac,robawilas mnie ![]() Nie powiem Ci kochana ile ważę,bo nie ważyłam sie chyba z rok jak nie więcej ![]() ale mam 168cm wzorostu,dół ubrań najczęściej mam 38/40, góre tak samo ![]() Bardzo szybko nabieram mięsni,mam atletycną budowe, typową klepsydre, mam szerokie ramiona, wąską talie i biodreka Biust też mam taki nie powiem![]() Ale Tż kocha moją figurę i mów,że jest najseksowniejsza na świecie
|
|
|
|
|
#728 |
|
Konto usunięte
|
Ja też jestem klepsydra. Szerokie ramiona, wcięcie w talii, biodra szeroki, i piersi też spore, rozmiar D/E przeważnie. Wzrost 175 cm, i rozmiar przeważnie 40.
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() i mam identyczne zdanie na ten temat też próbuje schudnąć jeszcze te pare kilo ,ale powoli już mnie to męczy ... a z drugiej strony słysze komplementy odnośnie wyglądu chociaż szczupła nie jestem a do tego jeszcze niska w dodatku po dwóch ciążach ciężko jest mieć płaski brzuch bez grama fałdki (przynajmniej w moim przypadku tymbardziej , że zawsze miałam nadprogramowe kilogramy ) nigdy nie byłam szczupła i taką mnie wszyscy lubili i kochali za to kim jestem ![]() swoje ,,zdobyte " przez 2 ciąże kilogramy już zrzuciłam , ale i tak jeszcze powinnam schudnąć a brak mi już weny a do okoła wszędzie słucha się o diecie i odchudzaniu ...powoli już mi to bokiem wychodzi ...dzięki jestem naprawde zadowolona z koloru Cytat:
byłam dziś po nowy telefon wzięłam lg swift L7 II ![]() jutro pakowanie bo w środe z rana wyjeżdżamy
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tak z doskoku
- farbujecie włosy w @? Bo ja słyszałam juz tak skrajne opinie, zawsze czekałam na koniec, ale jutro mam niepowtarzalną i jedyną okazje,żeby mama mi machnęła odrosty, mama zawsze robi to perfekcyjnie i szybko bo jak nie to potem bede musiała sie sama przy tym babrac- tragedyja
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama robiłam kilka razy i nie było źle
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry
Istnieje miejska legenda, że w trakcie okresu źle włosy wychodzą. Tak samo jak w zależności od faz księżyca.
|
#734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam w aptece nie mieli tego Pharmaceris ale zamówią mi i juz jutro powinnam je mieć
ale za to kupiłam sobie mydełko naturalne z nanosrebrem o takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nosrebrem.html ciekawi mnie jak na moja skórę zadziała ![]() Cytat:
dawniej nie zwracalam na to uwagi.... ale chyba coś w tym jest bo gorzej mi wychodzi farbowanie podczas tych dni.... ![]() Cytat:
moi koledzy przyznali sie ostatnio że chodzą tam specjalnie tylko do sauny żeby pooglądać jak to mówią ładne dupy ![]() ja tam jestem zwolenniczka malych siłowni - mam dwie takie u mnie na osiedlu i atmosfera jest świetna
|
|
#735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez pierwsze kilka dni fajnie skóra reaguje oczyszczona gładziutka a później jakby się broniła bo susz totalny w połączeniu z jakąś taką twardą skórą grubą nie umiem tego opisać taka nierówna się robi przetłuszcza się częściej i mnóstwo grudek i ropnych zmian się pojawia myślę że raz na kilka dni stosowane spisywałoby się znacznie lepiej. Przymierzam się do kupna mydełka Alep i będę używać na zmianę z jakimś innym delikatnym oczyszczaczem. Dużo dobrych opinii słyszałam o tych mydłach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
KYLIE Ale Ty masz Slonce ladna figurke i dlatego nie musisz chudnac
CZEKO od dziś robie bilans co jem ![]() NOVE a co to to coś na litere t?:P w tym deserze. tapioka? ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Aaa miałam pytac SHIZAXA a jak robisz te twarogi? I dużo sera w gramach jesz na kolacje? Do tego jakiś jogurt naturalny? opisz mi to ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
Jestem bardzo ciekawa bo nie znam się chyba a wiele osob o to pyta ![]() Jak mi ktoś to wytłumaczy racjonalnie ze hormony maja znaczenie dla włosow wtedy ok(oczywiście wlosy mogą przetłuszczać się niektórym osobom na podlozu hormonalnym, tu jest taka opcja powiązania albo w PCOS mieszek wlosowo lojowy jest wrażliwy na hormony i wlosy wypadają na glowie a rosna na ciele-maia dygresja powiazań) ale Ty masz na myśli włos do farbowania a nie mieszek. |
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko- niczym tego nie tłumaczę, po prostu mama mi to zawsze odradza, bo jej to odradza jej mama..
![]() to chyba dzis farbuje
|
#738 |
|
Konto usunięte
|
Renatko farbuj jeśli będzie mama. Ja nie raz już malowałam w czasie @ i zawsze wychodziło normalnie.
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko musze na szybko kupic farbe..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Mój młody nauczył się nowego słowa- i teraz chodzi i cały czas mówi: "siok" i daje mi butelkę ![]() Cytat:
Swoją drogą- chcę się przestawić na smażenie na maśle klarowanym. Oliwa z oliwek mi nie smakuje, a takie masełko jest boskie Ja to jestem daleko za murzynami bo pierwsze słyszę o jakimś PURE W pierwszej chwili myślałam że chodzi o ziemniaki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Laski mam dla Was info tak w ogóle- przeglądałam wczoraj nową gazetkę z lidla i od 20 stycznia będą mieli bluzy oversize za 29,99zł (wyglądają bardzo fajnie), oraz spodnie dresowe ze ściągaczami za 33zł, link: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-4EA24...rta.htm?id=176 Ja z rana chyba polecę po szarą bluzę i szare spodnie dresowe. Za tą cenę żal nie skorzystać
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-01-14 o 09:48 |
||
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nigdy nic się nie wydarzyło dziwnego
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
A i miałam to napisać a ciągle zapominam
Żeby zużyć tego nieszczęsnego pierre rene zaczęłam go mieszać z ingrid w tubce w odcieniu ciemniejszym bo 30 (żebym nie miała trupiej twarzy ![]() ) i mogę powiedzieć że jest ok. Podkład dłużej się trzyma na twarzy ![]() Poza tym nie pisałam chyba o egzaminie wczoraj Niestety, zawaliłam "Kosmetykę pielęgnacyjną twarzy, szyi i dekoltu" (nie uczyłam się) i w sobotę mam poprawkę, ale będę miała z tego przedmiotu co najwyżej 4 już Do stypendium zabraknie mi jednej piątki...
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-01-14 o 09:57 |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o okresie
Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2014-01-14 o 11:23 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
umyłam dziś włosy tym szamponem z YR i mega są po wysuszeniu gładkie, ujarzmione nic nie sterczy ciekawe jak się sprawdzi na dłuższą metę
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Laskiiii moja Toska dzisiaj pierwszy raz sie do mnie usmiechnela tak swiadomie
az sie poplakalam ze wzruszenia teraz spi ale mam ochote ja wybudzic zeby znowu sie pousmiechala wczoraj skonczyla 5 tygodni wiec czytam ze juz moze sie usmiechac na moj widok ![]() Asiu Toska nie ma kolek, karmie cycem wiec pediatra wykluczyl kolki. Gazy ma, jak nie moze puscic bąka to sie skręca :kwasny; Dzisiaj tak mi sie w lozku rozpychala ze tym razem spala z reka na moim ramieniu. Ja jej ta reke odkladalam na jej czesc a ta znowu wiec pozniej dalam juz za wygrana i lezalam cicho zeby jej nie przeszkadzac ![]() A co do diet i cwiczen to ja juz zrzucilam 13 kg z 17 ktore mi przybyly w czasie ciazy i wiecej nie chce. Waze teraz 56 kg i to jest akurat do nojego wzrostu (173 cm). Chce sie tylko ujedrnic, zaczne od tylka bo wyglada teraz jak nalesnik ale nie moglam nic cwiczyc w czasie ciazy bo lekarz mi zabronil. Brzuch jeszcze chwile musi poczekac bo po cesarce jeszcze troszke pobolewa jak sie podnosze tak z lezenia na wznak.I generalnie to jestem zadowolona ze swojego ciala po ciazy i zycze takiego cielska kazdej kobiecie w ciazy i zaraz po. Czuje sie naprawde dobrze tylko gorzej jak otwieram szafe bo tam same ciuchy z czasow ciazy w ktorych juz sie nie czuje a na porzadny shopping nie mam kiedy wyruszycOoooo jest kupa! Ide przebierac i na spacer naszemu wozkowi przydalyby sie zimowe laczki bo troche przymrozilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
Zmiana koloru
Mam pytanie. Od 6 lat farbuje włosy Farbą Superjasny naturalny blod z Garniera, mój naturakny to taki średni szrawy blond. Chcialabym zmienic kolor na jasny blon tej samej marki. Czy kolor mi wyjdzie czy moga byc jakies niechciane efekty ? W sensie rudy kolor czy jakis inny? Prosze o pomoc !!
|
|
|
|
#747 |
|
Magda ;)
|
Czeeeeść
o 16.30 idę usuwać ósemki i już sram po gaciach mam nadzieję, że nie będzie tragedii proszę trzymajcie kciuki![]() Kitka super gratuluję i uśmiechu i ciałka |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Tapioka to skrobia z bulw korzenia manioku. Własnie super do deserów, albo do tej słynnej teraz bubble tea się dodaje. Tak myślałam, by ją teraz jakoś wódą nasączyć i do drinów, ale nie wiem jeszcze jak
. Ogólnie wygląda jak styropian, a po ugotowaniu robią się z niej takie małe, żelusiowe kulki. Śmieszna konsystencja.Exclusive O ja, ale dziwnie. Ja już się tak przyzwyczaiłam do mleka 0.5%, że normalnego już nie piję. A tutaj to przewaga kokosowego jest i to ono dominuje, no nie wiem, mi bardzo smakuje, współlokatorzy też o dziwo chwalili. Ooo fajne drechy! Mi się podobają te od jogi i też po nie skoczę chyba. ![]() I gratuluję piąteczki! Ambitne dziewcze.
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2014-01-14 o 14:16 |
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do farbowania podczas @ to coś mi się wydaje, że Bunny kiedyś mówiła, że to nie ma znaczenia. Hormony hormonami ale przecież w ciąży też są hormowy podwyższone i Bunny mówiła że można farbować ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Ex ja od pół roku gdzieś smażę na klarowanym i wszystko super smakuje
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam pytanko : Czy do farby Loreal Luo Color 10 mogę podmienić oxy z 6% na 9 % ? jestem zadowolona z tej farby ale 6% to dla mnie troszkę mało i wychodzą żółtki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Pure to syf 
ew. owsianka z jogurtem nat. lub chudym mlekiem do tego orzechy suszone owoce na drugie śniadanie jakiś owoc albo mały jogurt naturalny. Obiad wczoraj np. robiłam takie rolady zawijane z piersi z kurczaka z brokułami (brokuły mrożone rozgotowałam z czosnkiem i jogurtem naturalnym i zgniotłam na taką papkę i napakowałam to do tej piersi) dziś pierś kurczaka podsmażana bez tłuszczu z cebulką i czosnkiem do tego warzywa cukinia pomidor i pieczarki doprawione ziołami rozbełatałam w tym łyżkę jogurtu greckiego żeby było kremowe i podałam z ryżem brązowym
pycha. Podwieczorek przeważnie tak jak drugie śniadanie owoc warzywo albo jakiś kisiel bez cukru jogurcik... na kolację staram się jeść białkowo twaróg chudy owsianka z jogurtem naturalnym pasta domowej roboty z jajek i tuńczyka z cebulką
Tak mi wychodzi po prostu. 

jestem naprawde zadowolona z koloru 

mam nadzieję, że nie będzie tragedii