Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 20:17   #721
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Czołem

Ex
Taka łyżeczka masła Ci wiele krzywdy nie zrobi, bo to około 40 kcal, a nasyconych kwasów tłuszczowych bądź, co bądź też w naszej diecie potrzeba troszku (6-7% energii, gdzie na same tłuszcze poniżej 30% energii ogółem->to w diecie podstawowej) . A co do tej rybki, to może spróbuj z piekarnika w rękawie i tam ją przetrzeć czosnkiem granulowanym, jak jeszcze jadłam mięso, to dodawałam też soli, pieprzu, papryki, troszkę cytryną skropić i też super, do tego brokułki do wora i mega.

Eveline
Zgubiłam 3 epapierosy i stwierdziłam, że to marny interes dla mnie, bo generował jednak zbyt duże koszta. Ale pod koniec zgubienia ostatniego popalałam znowu normalne fajki (małe załamanie nerwowe ) i tak zostało. Ale tak, jak ktoś już pisał, jeżeli małżon sam nie będzie przekonany do tego, by je odrzucić, to nic nie wskórasz.

Kylie
Trochę coś jest, co w tym mówisz, no ale jesteś osobą o normalnej sylwetce. Gorzej, jak są takie fest bizony, nic z tym nie robią, wmawiają całemu światu, że czują się ze sobą dobrze (nie sądzę, przecież otyłość ma też wpływ na nasze zdrowie). A w macu biorą 5 cheeseburgerów i colę light, bo są na diecie.
Ja ćwiczę, bo jestem nadpobudliwa i jak tak się spocę, jak świnia to i lepiej mi się śpi i jestem zrelaksowana, dumna że przekraczam jakieś tam bariery swojego ciała, rozwijam się itd.

Ale 'fajnie' widać, że teraz moda na to jest. Z koleżanką się śmiałyśmy, która pracuje w Purze, że takie typy tam chodzą, że masakra. Laski full tapety, zerówki, dresik, buciki wszystko w paski, czy haczyki i 'biegną-idą' na tej bieżni w większości grzebiąc coś w telefonach, czy nawet gadając. :P I BROŃ BOŻE CHODZIĆ NA INNĄ SIŁKĘ NIŻ PURE!
Ja nie wiem jak do Pure można chodzić Pure to syf U nas jest jeszcze Sport Factory też taki wielki kolos ale nawet nie rozważałam.
Pamiętam raz poszłam do Pure i mówiłam trenerowi że mam problemy z wydolnością bo mam wklęsłą klatke i płuca mniejsze - tak mi dobrze poradził że mi sie orbitrek wyłączał sam bo takie miałam tętno : ]

Chociaż ja też na bieżni chodze, nie dałabym rady póki co biegać, wiec sobie maszeruje szybko, ustawiam gdzies na 6-7km/h i pod górke sobie chodze

Moja siłownia w sumie mała jest, ale TŻ mnie namówił żebym tam chodziła bo i trenerzy i ludzie są mega. I w sumie coś w tym jest, atmosfera jest boska, trenerzy są świetni. Nie olewają tylko naprawde jak trzeba to robią z tobą cały trening, chodzą, pomagają. Co prawda wadą jest to że jest mało sprzętu i jak sie zbierze więcej ludzi to juz trzeba sie wymieniać itd. Ale nawet koksy są fajni i sympatyczni Przekrój ludzi i wieku różny całkowicie, i chodza szczupłe dziewczyny, i faceci którzy sie rzeźbią i ludzie którzy naprawde chcą schudnąć i mają z czego.
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:17   #722
novelove
Zakorzenienie

Ooo powiem wam dzisiaj jakie śniadanie sobie na wypasie zrobiłam. Owsiankę z otrębami, kiwi, rozmemłanym bananem, startym jabłkiem, żurawiną i orzechami włoskimi. Odloooot,niebo w gębie!

Czeko
No dokładnie! Tam jest taki suchar, że masakra, ale wiesz LANSIK przede wszystkim, masz koszulkę, plecaczek. Jeszcze takie gnojki. Kumpel chciał przedłużyć umowę (już któryś raz) w takiej cenie, jak wcześniej miał, bodajże 129 zł, to mu powiedzieli, że teraz są ceny wyższe, bo oni już wyrobili limit, jaki tam mieli i mają to gdzieś.
Kiedyś raz też tam byłam, bo jakąś wejściówkę za free miałam i tragedia, masa ludzi, trenerzy z podejściem, jakby za karę. Też wolę swoją alfkę. ;d A co do biegów też tak zaczynałam, ostatnio to i z 45 min pobiegłam na 9 km/h średnio. Tylko jak zeszłam to myślałam, że umrę, tak mi się we łbie kręciło, ciemno przed oczami.

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2014-01-13 o 20:22
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:25   #723
Carolajn
Rozeznanie

ja na śniadanie przeważnie zjadam dwie kromki ciemnego pieczywa z drobiową wędliną i warzywami do tego kawa z chudym mlekiem bo ja dzień bez kawy to ani rusz ew. owsianka z jogurtem nat. lub chudym mlekiem do tego orzechy suszone owoce na drugie śniadanie jakiś owoc albo mały jogurt naturalny. Obiad wczoraj np. robiłam takie rolady zawijane z piersi z kurczaka z brokułami (brokuły mrożone rozgotowałam z czosnkiem i jogurtem naturalnym i zgniotłam na taką papkę i napakowałam to do tej piersi) dziś pierś kurczaka podsmażana bez tłuszczu z cebulką i czosnkiem do tego warzywa cukinia pomidor i pieczarki doprawione ziołami rozbełatałam w tym łyżkę jogurtu greckiego żeby było kremowe i podałam z ryżem brązowym pycha. Podwieczorek przeważnie tak jak drugie śniadanie owoc warzywo albo jakiś kisiel bez cukru jogurcik... na kolację staram się jeść białkowo twaróg chudy owsianka z jogurtem naturalnym pasta domowej roboty z jajek i tuńczyka z cebulką można kombinować. U mnie problemem jest zjadanie drugich śniadań bo zwykle o nich zapominam albo nie mam na nie ochoty no i woda mało piję potrafię żyć cały dzień o jednej kawie masakra. Uwielbiam wodę mineralną i herbaty ziołowe które też świetnie nawadniają ale mam sklerozę zapominam pić

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:33   #724
Agatau88
Zakorzenienie

A podwieczorek i kolacja?:P ja jem 5 posilkow dziennie.
CZEKO to ja spiszę kilka dni co jem, będę pisala wszystko, i zdecie zrobie dokładnie zazacze ile cm gdzie a Ty i Wy Dziewczyny szczerze powiecie gdzie powinnam schudnąć. W sensie czy wyglądam bardzo grubo i ile w cm -bo takie realne zalozenia można realizować, gorzej z takim schudnę, trzeba małymi kroczkami
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:41   #725
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
A podwieczorek i kolacja?:P ja jem 5 posilkow dziennie.
CZEKO to ja spiszę kilka dni co jem, będę pisala wszystko, i zdecie zrobie dokładnie zazacze ile cm gdzie a Ty i Wy Dziewczyny szczerze powiecie gdzie powinnam schudnąć. W sensie czy wyglądam bardzo grubo i ile w cm -bo takie realne zalozenia można realizować, gorzej z takim schudnę, trzeba małymi kroczkami
Ja jak jestem cały dzień u siebie w domu to raczej jem 3 posiłki Tak mi wychodzi po prostu.
Ale na podwieczorek to zazwyczaj jadłam jakiś owoc, banan, jabłko albo jogurt.

W pracy zazwyczaj po prostu kanapka
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 20:45   #726
novelove
Zakorzenienie

Ooo a co do lekkich deserów to polecam ten, przed chwilą go wszamałam i jest cudoowny! Mleko kokosowe+mleko zwykłe 0.5%+tapioka+zblendowane truskawki, wychodzi około 180 kcal na taki kubon duży, a jest super pyszne i syte!
Zdjęcie marne co prawda, ale to taka mała wizualizacja. ;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9745.jpg (63,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2014-01-13, 21:21   #727
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
KYLIE to jak ja, nigdy nie bylam chuda i nie mam za czym tesknic

Ja waze tez odpiednio, BMI mam ok. ALE wg BMI mogę wazyc 49-69 kg. Jest roznica, prawda?

Laski a dacie jakiś przykładowy dzień co jecie? rozpisne na posiłki. Bo zawsze mam problem z kolacja. A ostatnio w ogole rano mogę nic nie jesc, tylko kawę a od 17 wlacza mi się głod. I jem, pije piwodzis ide na piwo
a swoja droga CZEKO moje kalorie 2400 to jest ogrom, tyle na pewno nie jem. kiedyś spisze mój dzień, powiedz jakie robie bledy?
np. jutro? albo kilka dni?
i zrobie zdjecie swoich ud, zmierze je i powiesz mi czy mam mega grube bo Dziewczyny wierzcie ze moje nogi sa grube...

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Z tego co pamiętam i widze po zdjęciach robionych przez Misia(Kochana nie gniewaj się) jesteś szczupla i ladnie zbudowana. Ile wazysz Kochana?
hahaha
kochana,na Ciebie nie umialabym sie nawet gniewac,robawilas mnie
Nie powiem Ci kochana ile ważę,bo nie ważyłam sie chyba z rok jak nie więcej
ale mam 168cm wzorostu,dół ubrań najczęściej mam 38/40, góre tak samo
Bardzo szybko nabieram mięsni,mam atletycną budowe, typową klepsydre, mam szerokie ramiona, wąską talie i biodrekaBiust też mam taki nie powiem
Ale Tż kocha moją figurę i mów,że jest najseksowniejsza na świecie
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:48   #728
201606240916
Konto usunięte

Ja też jestem klepsydra. Szerokie ramiona, wcięcie w talii, biodra szeroki, i piersi też spore, rozmiar D/E przeważnie. Wzrost 175 cm, i rozmiar przeważnie 40.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:05   #729
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Szczerze to ja już nie moge słuchać o dietach,ćwiczeniach i tym podobnym
Wszędzie z każdej strony bombardują mnie ćwiczeniami,dietami,przep isami itp.
Oczywiście nie mam nic przeciwko,ale zbrzydło mi to strasznie
Fajnie mieć piękne ciało,wyrzeźbione mięśnie ale ja czuje straszna presje otoczenia na to wszystko, jest to dla mnie męczące.
mam wrażenie,że ludzie myslą,że jak schudną,zmienią swoje ciało to i ich zycie się zmieni,a to nie jest do końca tak wg mnie oczywiście. Zmieni się ich nastawienie do życia codziennego,do problemów, może nabiorą dystansu do pewnych rzeczy ale tak na prawdę codzienność pozostaje codziennością. Zrobił sie z tego swojego rodzaju "kult",kto nie ćwiczy nie wiadomo z kim tam,czy nie biega to jest beee, jest zaniedbany, spasiony, i pewnie nie ma radości z zycia, a tak przecież nie jest.
Żeby nie bylo,że jestem jakimś hejterem czy demotywatorem ale takie jest moje zdanie
jak ktoś ma czas,kocha to robić spoko,super,ale nie każdy jest stworzony do takiego trybu życia,np ja
Może nie jestem idealna, mam oponkę na brzuszku czy spore uda,ale wcale przez to nie czuje się gorzej ja stawiam bardziej na "stan umysłu", bo jeśli jestem pozytywną osoba ale lekko przy kości to wcale nie jesteś gorsza od laski,która ma piękne ciało ale dajmy na to jest wredną su*ka
jeśli kogoś uraziłam to przepraszam,ale takie jest moje zdanie

mnie juz tez to drażni
i mam identyczne zdanie na ten temat też próbuje schudnąć jeszcze te pare kilo ,ale powoli już mnie to męczy ... a z drugiej strony słysze komplementy odnośnie wyglądu chociaż szczupła nie jestem a do tego jeszcze niska w dodatku po dwóch ciążach ciężko jest mieć płaski brzuch bez grama fałdki (przynajmniej w moim przypadku tymbardziej , że zawsze miałam nadprogramowe kilogramy )
nigdy nie byłam szczupła i taką mnie wszyscy lubili i kochali za to kim jestem
swoje ,,zdobyte " przez 2 ciąże kilogramy już zrzuciłam , ale i tak jeszcze powinnam schudnąć a brak mi już weny a do okoła wszędzie słucha się o diecie i odchudzaniu ...powoli już mi to bokiem wychodzi ...

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Hej

Asia pięknie Ci wyszło.Super kolorek
dzięki jestem naprawde zadowolona z koloru
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny,tak jak pisalam kazdy robi to co lubi;-) ja napisalam tak,jak ja to widze. Wiadomo kazdy bedzie mial inne odczucia i wlasnie o to chodzi;-) znalesc swoja droge. Ja nigdy nie bylam szczupla wiec nie mam za czym tesknic:-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja również

byłam dziś po nowy telefon
wzięłam lg swift L7 II

jutro pakowanie bo w środe z rana wyjeżdżamy

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:19   #730
Renatka89
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja tak z doskoku- farbujecie włosy w @? Bo ja słyszałam juz tak skrajne opinie, zawsze czekałam na koniec, ale jutro mam niepowtarzalną i jedyną okazje,żeby mama mi machnęła odrosty, mama zawsze robi to perfekcyjnie i szybko bo jak nie to potem bede musiała sie sama przy tym babrac- tragedyja
Stary 2014-01-13, 22:23   #731
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tak z doskoku- farbujecie włosy w @? Bo ja słyszałam juz tak skrajne opinie, zawsze czekałam na koniec, ale jutro mam niepowtarzalną i jedyną okazje,żeby mama mi machnęła odrosty, mama zawsze robi to perfekcyjnie i szybko bo jak nie to potem bede musiała sie sama przy tym babrac- tragedyja
co niektóre tak
sama robiłam kilka razy i nie było źle

CEL 60 cm

Stary 2014-01-13, 22:36   #732
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
a to jest jakaś różnica ? ja nie zwracam na to uwagi

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 22:52   #733
novelove
Zakorzenienie

Cherry
Istnieje miejska legenda, że w trakcie okresu źle włosy wychodzą. Tak samo jak w zależności od faz księżyca.
Stary 2014-01-13, 23:02   #734
Lavia15
Wtajemniczenie

Byłam w aptece nie mieli tego Pharmaceris ale zamówią mi i juz jutro powinnam je mieć
ale za to kupiłam sobie mydełko naturalne z nanosrebrem o takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nosrebrem.html ciekawi mnie jak na moja skórę zadziała

Cytat:
ja staram się nie farbować podczas @ bo po co ryzykować dawniej nie zwracalam na to uwagi.... ale chyba coś w tym jest bo gorzej mi wychodzi farbowanie podczas tych dni....

Cytat:
Czołem

Ex
Taka łyżeczka masła Ci wiele krzywdy nie zrobi, bo to około 40 kcal, a nasyconych kwasów tłuszczowych bądź, co bądź też w naszej diecie potrzeba troszku (6-7% energii, gdzie na same tłuszcze poniżej 30% energii ogółem->to w diecie podstawowej) . A co do tej rybki, to może spróbuj z piekarnika w rękawie i tam ją przetrzeć czosnkiem granulowanym, jak jeszcze jadłam mięso, to dodawałam też soli, pieprzu, papryki, troszkę cytryną skropić i też super, do tego brokułki do wora i mega.

Eveline
Zgubiłam 3 epapierosy i stwierdziłam, że to marny interes dla mnie, bo generował jednak zbyt duże koszta. Ale pod koniec zgubienia ostatniego popalałam znowu normalne fajki (małe załamanie nerwowe ) i tak zostało. Ale tak, jak ktoś już pisał, jeżeli małżon sam nie będzie przekonany do tego, by je odrzucić, to nic nie wskórasz.

Kylie
Trochę coś jest, co w tym mówisz, no ale jesteś osobą o normalnej sylwetce. Gorzej, jak są takie fest bizony, nic z tym nie robią, wmawiają całemu światu, że czują się ze sobą dobrze (nie sądzę, przecież otyłość ma też wpływ na nasze zdrowie). A w macu biorą 5 cheeseburgerów i colę light, bo są na diecie.
Ja ćwiczę, bo jestem nadpobudliwa i jak tak się spocę, jak świnia to i lepiej mi się śpi i jestem zrelaksowana, dumna że przekraczam jakieś tam bariery swojego ciała, rozwijam się itd.

Ale 'fajnie' widać, że teraz moda na to jest. Z koleżanką się śmiałyśmy, która pracuje w Purze, że takie typy tam chodzą, że masakra. Laski full tapety, zerówki, dresik, buciki wszystko w paski, czy haczyki i 'biegną-idą' na tej bieżni w większości grzebiąc coś w telefonach, czy nawet gadając. :P I BROŃ BOŻE CHODZIĆ NA INNĄ SIŁKĘ NIŻ PURE!
U nas też jest PURE i chodzą tam same koksy, które chca sie polansować i panienki typowe solarki
moi koledzy przyznali sie ostatnio że chodzą tam specjalnie tylko do sauny żeby pooglądać jak to mówią ładne dupy myślalam że tylko w Łodzi jest taka lansiarnia w PURE ale jak widać nie tylko
ja tam jestem zwolenniczka malych siłowni - mam dwie takie u mnie na osiedlu i atmosfera jest świetna nie lubie wielkiego spędu ludzi- wole sobie pocwiczyc w kameralnej siłowni
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:14   #735
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Byłam w aptece nie mieli tego Pharmaceris ale zamówią mi i juz jutro powinnam je mieć
ale za to kupiłam sobie mydełko naturalne z nanosrebrem o takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nosrebrem.html ciekawi mnie jak na moja skórę zadziała
Miałam je pamiętam że było spoczko ale mnie ogółem jakoś mydełka nie służą przez pierwsze kilka dni fajnie skóra reaguje oczyszczona gładziutka a później jakby się broniła bo susz totalny w połączeniu z jakąś taką twardą skórą grubą nie umiem tego opisać taka nierówna się robi przetłuszcza się częściej i mnóstwo grudek i ropnych zmian się pojawia myślę że raz na kilka dni stosowane spisywałoby się znacznie lepiej. Przymierzam się do kupna mydełka Alep i będę używać na zmianę z jakimś innym delikatnym oczyszczaczem. Dużo dobrych opinii słyszałam o tych mydłach.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 07:22   #736
Agatau88
Zakorzenienie

KYLIE Ale Ty masz Slonce ladna figurke i dlatego nie musisz chudnac

CZEKO od dziś robie bilans co jem

NOVE a co to to coś na litere t?:P w tym deserze. tapioka?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Aaa miałam pytac SHIZAXA a jak robisz te twarogi? I dużo sera w gramach jesz na kolacje?
Do tego jakiś jogurt naturalny?
opisz mi to

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Jakie jest podloze Twoich przypuszczeń?
Jestem bardzo ciekawa bo nie znam się chyba a wiele osob o to pyta
Jak mi ktoś to wytłumaczy racjonalnie ze hormony maja znaczenie dla włosow wtedy ok(oczywiście wlosy mogą przetłuszczać się niektórym osobom na podlozu hormonalnym, tu jest taka opcja powiązania albo w PCOS mieszek wlosowo lojowy jest wrażliwy na hormony i wlosy wypadają na glowie a rosna na ciele-maia dygresja powiazań) ale Ty masz na myśli włos do farbowania a nie mieszek.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:47   #737
Renatka89
Zakorzenienie

Agatko- niczym tego nie tłumaczę, po prostu mama mi to zawsze odradza, bo jej to odradza jej mama.. a potem Renata jak przystało na panikare-panikuje

to chyba dzis farbuje
Stary 2014-01-14, 08:31   #738
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Agatko- niczym tego nie tłumaczę, po prostu mama mi to zawsze odradza, bo jej to odradza jej mama.. a potem Renata jak przystało na panikare-panikuje

to chyba dzis farbuje
Renatko farbuj jeśli będzie mama. Ja nie raz już malowałam w czasie @ i zawsze wychodziło normalnie.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:39   #739
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Renatko farbuj jeśli będzie mama. Ja nie raz już malowałam w czasie @ i zawsze wychodziło normalnie.
no właśnie mnie dzis odwiedzają, wiec ją musze wykorzystac, bo ja sama to nie cierpię tego robic, robie 3 razy dłuzej i boje sie,ze bedzie brzydko i krzywo.

Teraz tylko musze na szybko kupic farbe..
Stary 2014-01-14, 09:46   #740
exclusivee
Zakorzenienie

Hej hej

Mój młody nauczył się nowego słowa- i teraz chodzi i cały czas mówi: "siok" i daje mi butelkę

Cytat:
Czołem

Ex

Czosnek granulowany to nie to samo Wolałabym zwykły czosnek przepuścić przez praskę i nim natrzeć rybkę a także ziołami prowansalskimi Tylko że nie wiem czy mi w takiej postaci posmakuje- bo ja ogólnie nie znoszę ryb, jedyna znośna postać w której je jem to właśnie taka duszona na parze a potem lekko obsmażona z dwóch stron dla smaku.

Swoją drogą- chcę się przestawić na smażenie na maśle klarowanym. Oliwa z oliwek mi nie smakuje, a takie masełko jest boskie

Ja to jestem daleko za murzynami bo pierwsze słyszę o jakimś PURE W pierwszej chwili myślałam że chodzi o ziemniaki W moim city nie ma takich luksusów, jest jedna siłownia więc wyboru nie ma

Cytat:
Ooo a co do lekkich deserów to polecam ten, przed chwilą go wszamałam i jest cudoowny! Mleko kokosowe+mleko zwykłe 0.5%+tapioka+zblendowane truskawki, wychodzi około 180 kcal na taki kubon duży, a jest super pyszne i syte!
Zdjęcie marne co prawda, ale to taka mała wizualizacja. ;d
Serio to dobre? Bo zrobiłabym, ale kiedyś jak się napiłam mleka 0,5% myślałam że wszystko wypluję przed siebie, dla mnie to smakowało jak 50% wody 50% mleka

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Laski mam dla Was info tak w ogóle- przeglądałam wczoraj nową gazetkę z lidla i od 20 stycznia będą mieli bluzy oversize za 29,99zł (wyglądają bardzo fajnie), oraz spodnie dresowe ze ściągaczami za 33zł, link: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-4EA24...rta.htm?id=176 Ja z rana chyba polecę po szarą bluzę i szare spodnie dresowe. Za tą cenę żal nie skorzystać

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:48
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:50   #741
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
ja farbuję i nigdy nic się nie wydarzyło dziwnego
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:54   #742
exclusivee
Zakorzenienie

A i miałam to napisać a ciągle zapominam Żeby zużyć tego nieszczęsnego pierre rene zaczęłam go mieszać z ingrid w tubce w odcieniu ciemniejszym bo 30 (żebym nie miała trupiej twarzy ) i mogę powiedzieć że jest ok. Podkład dłużej się trzyma na twarzy Niestety przesusza mi on skórę no i smugi nieraz są, ale zużyję go do końca i więcej się nie spotkamy

Poza tym nie pisałam chyba o egzaminie wczoraj Okazało się że pisemny zdałam na 5, i zgodnie ze statusem szkoły przepisali mi tą ocenę na egz. ustny tak więc mam 5 Niestety, zawaliłam "Kosmetykę pielęgnacyjną twarzy, szyi i dekoltu" (nie uczyłam się) i w sobotę mam poprawkę, ale będę miała z tego przedmiotu co najwyżej 4 już Do stypendium zabraknie mi jednej piątki...

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:57
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:13   #743
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Cherry
Istnieje miejska legenda, że w trakcie okresu źle włosy wychodzą. Tak samo jak w zależności od faz księżyca.
a to o fazach słyszałam ale o okresie

Wymiana

Edytowane przez CherrryCat
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:23
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 11:59   #744
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

umyłam dziś włosy tym szamponem z YR i mega są juz po samym spłukaniu szamponu były tak miękkie i gładkie, że nawet odżywki nie trzeba nakładać po wysuszeniu gładkie, ujarzmione nic nie sterczy ciekawe jak się sprawdzi na dłuższą metę

CEL 60 cm

Stary 2014-01-14, 13:37   #745
kitkulka
Zakorzenienie

Laskiiii moja Toska dzisiaj pierwszy raz sie do mnie usmiechnela tak swiadomie przebieralam pampera i do niej mowilam, smialam sie i w koncu sie usmiechnela az sie poplakalam ze wzruszenia teraz spi ale mam ochote ja wybudzic zeby znowu sie pousmiechala wczoraj skonczyla 5 tygodni wiec czytam ze juz moze sie usmiechac na moj widok

Asiu Toska nie ma kolek, karmie cycem wiec pediatra wykluczyl kolki. Gazy ma, jak nie moze puscic bąka to sie skręca :kwasny;

Dzisiaj tak mi sie w lozku rozpychala ze tym razem spala z reka na moim ramieniu. Ja jej ta reke odkladalam na jej czesc a ta znowu wiec pozniej dalam juz za wygrana i lezalam cicho zeby jej nie przeszkadzac

A co do diet i cwiczen to ja juz zrzucilam 13 kg z 17 ktore mi przybyly w czasie ciazy i wiecej nie chce. Waze teraz 56 kg i to jest akurat do nojego wzrostu (173 cm). Chce sie tylko ujedrnic, zaczne od tylka bo wyglada teraz jak nalesnik ale nie moglam nic cwiczyc w czasie ciazy bo lekarz mi zabronil. Brzuch jeszcze chwile musi poczekac bo po cesarce jeszcze troszke pobolewa jak sie podnosze tak z lezenia na wznak.
I generalnie to jestem zadowolona ze swojego ciala po ciazy i zycze takiego cielska kazdej kobiecie w ciazy i zaraz po. Czuje sie naprawde dobrze tylko gorzej jak otwieram szafe bo tam same ciuchy z czasow ciazy w ktorych juz sie nie czuje a na porzadny shopping nie mam kiedy wyruszyc

Ooooo jest kupa! Ide przebierac i na spacer naszemu wozkowi przydalyby sie zimowe laczki bo troche przymrozilo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:02   #746
izunianowa
Przyczajenie

Zmiana koloru

Mam pytanie. Od 6 lat farbuje włosy Farbą Superjasny naturalny blod z Garniera, mój naturakny to taki średni szrawy blond. Chcialabym zmienic kolor na jasny blon tej samej marki. Czy kolor mi wyjdzie czy moga byc jakies niechciane efekty ? W sensie rudy kolor czy jakis inny? Prosze o pomoc !!
izunianowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:05   #747
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Czeeeeść
o 16.30 idę usuwać ósemki i już sram po gaciach mam nadzieję, że nie będzie tragedii proszę trzymajcie kciuki

Kitka super gratuluję i uśmiechu i ciałka
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:10   #748
novelove
Zakorzenienie

Cytat:
NOVE a co to to coś na litere t?:P w tym deserze. tapioka?
Tapioka to skrobia z bulw korzenia manioku. Własnie super do deserów, albo do tej słynnej teraz bubble tea się dodaje. Tak myślałam, by ją teraz jakoś wódą nasączyć i do drinów, ale nie wiem jeszcze jak . Ogólnie wygląda jak styropian, a po ugotowaniu robią się z niej takie małe, żelusiowe kulki. Śmieszna konsystencja.

Exclusive
O ja, ale dziwnie. Ja już się tak przyzwyczaiłam do mleka 0.5%, że normalnego już nie piję. A tutaj to przewaga kokosowego jest i to ono dominuje, no nie wiem, mi bardzo smakuje, współlokatorzy też o dziwo chwalili.
Ooo fajne drechy! Mi się podobają te od jogi i też po nie skoczę chyba.
I gratuluję piąteczki! Ambitne dziewcze.

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2014-01-14 o 14:16
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:18   #749
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Aaa miałam pytac SHIZAXA a jak robisz te twarogi? I dużo sera w gramach jesz na kolacje?
Do tego jakiś jogurt naturalny?
opisz mi to

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Jakie jest podloze Twoich przypuszczeń?
Jestem bardzo ciekawa bo nie znam się chyba a wiele osob o to pyta
Jak mi ktoś to wytłumaczy racjonalnie ze hormony maja znaczenie dla włosow wtedy ok(oczywiście wlosy mogą przetłuszczać się niektórym osobom na podlozu hormonalnym, tu jest taka opcja powiązania albo w PCOS mieszek wlosowo lojowy jest wrażliwy na hormony i wlosy wypadają na glowie a rosna na ciele-maia dygresja powiazań) ale Ty masz na myśli włos do farbowania a nie mieszek.
Biorę kostkę lub klinek twarogu 200/250g, miksuję w blenderze z czymś do posłodzenia i jogurtem lub mlekiem. Czasami dodaję mrożone truskawki rozmrożone wcześniej i mam twaróg truskawkowy. Przekładam do miseczki i dodaję np garść orzechów

Co do farbowania podczas @ to coś mi się wydaje, że Bunny kiedyś mówiła, że to nie ma znaczenia. Hormony hormonami ale przecież w ciąży też są hormowy podwyższone i Bunny mówiła że można farbować

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ex ja od pół roku gdzieś smażę na klarowanym i wszystko super smakuje

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:24   #750
dixie1990
Zakorzenienie

Witam

Mam pytanko : Czy do farby Loreal Luo Color 10 mogę podmienić oxy z 6% na 9 % ? jestem zadowolona z tej farby ale 6% to dla mnie troszkę mało i wychodzą żółtki
dixie1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości