|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Nestelle, teraz chyba film o tym tytule wszedł do kin?
![]() I jestem pełna podziwu dla samodzielności Ninki ![]() ![]() Jakie to karty? Klementyna dobrze, że warga się goi ![]() Tasiu, bosko ![]() ja uwielbiam jak Zosia bawi się z piechem i za chwilę co chwilę ![]() ![]() C.R zapytałabym o liczebność grupy, co w przypadku alergii, uczuleń, kwalifikacje kadry, jak wyglądają zajęcia, drzemki, czy mają lekarza albo pielęgniarkę/położną na etacie, o pościel, ile zmian ubranek-to mi na szybko przyszło do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
A będziesz szła do żłobków, żeby je sobie pooglądać/porozmawiać z dyrekcja? Sa w ogole jakies dni otwarte w zlobkach?
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, świetne są te teksty waszych dzieciaków! Uwielbiam ich tok rozumowania
![]() Alliw J super się prezentuje w wózeczku! Bardzo ładny kolor wybrałaś, bez sensu dopłacać tyle kasy za sam inny kolor. Cieszy mnie to ,że masz pozytywne wrażenia z jazdy w porównaniu do mutsego. Ja chyba też kupię maclarena tylko ciągle nie wiem którego ![]() Maria uściski dla Różyczki! Do mnie dziś z pracy dzwonili z życzeniami, świnie, muszą mi przypominać, że już tylko 2 miesiące i do nich wracam ![]() ![]() ![]()
#724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę szukala ryzu ze słoniem ![]() no róznia się .szczególnie czarny (nore) i dziki. ja lubie najbardziej czarny. sa np.w Pi P . ale ogółem sa dość drogie. no super Ci Syn przybrał ![]() Cytat:
tak film teraz w kinach .ja lubie ksiazke przed filmem przeczytać . a do kina i tak nie ma szans isc ![]() Ninka jest bardzo samodzielna . ale dużo dzieci także jest .wszystko zależy od rodziców .... ale np.lubi jak ja przynoszę rano z łozka do salonu -taki rytuał ![]() Zosiek już jest samodzielna - no jak pięknie ząbki sama myje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci spią w żlobku, wiec jaka pościel, czy pieluchy, chusteczki, krem do pupy (Sorce dzis psala,ze pieluchy daje, ale chusteczek, kremów już nie). Jakie są posilki w grupie,do której pójdzie> Czy w razie uczulenia Ty przynosisz? No i państwówki- ciężko się dostać... A w prywatnych o cenę trzeba pytać
![]() |
#727 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
cytuję tylko ostatnią stronę ![]() wczoraj w ramach spacerku, poszliśmy zanieść Karolkowemu tacie kanapki do pracy i tak mi się biedak rozżalił, że tata już poszedł, że myślałam, że z syreną będę wracać (że że że ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() achna wysłane ![]() Trolla teksty Twojej córki wymiatają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dREXsEaWtVk macarena macarena, baila baila, ella ella macarena o najt long! ![]() ![]() ![]() I Julce nic nie brakowało jak była głównie na mleku? strasznie się tego boję. Ona też nie chciała jeść zup? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uff w końcu nadrobiłam ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-02-06 o 04:25 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#729 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
mam wrazenie ze odpowiadam na cos a potem tego nie ma ![]() było pytanie ile mamy ząbków tak więc 7 na górze dwie dwójki i jedynki i jedna 4 i na dole dwie jedynki (odpowiadałam a nie widzę mojej odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() super fota i bryka i pasażer ![]() Cytat:
![]() i jak ugotujesz pół szklanki to on ci to zjada :O ja tez ugotowałam pół i dużo tego wyszło nie zjadł nawet połowy ![]() ![]() Julka była uniwersalna miała cyca piła cyca dostała butelke wypijała butelke ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Hej zyje - dzis was nadrobie jestem na 23 stronie
![]() Ale pochwale sie - Milus bez kaszki ![]() ![]() A takie kupu sadzi ze mama prawie z rana umiera taki smrod - ale zobaczylam ze widac zalorzek lekwej gornej jedynki. Wiec pewnie za chwile cos sie tam wykluje. ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#732 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie odsypiałam (noo, w ekstremalnych sytuacjach), nie potrafię spać w dzień. jak dla mnie idzie się przyzwyczaić ![]() ![]() co bym nim robiła ![]() ![]() ![]() ![]() (u nikogo nie jem tak dobrego ryżu (z mięskiem, wazrywkami, jednogarnkowiec) jak u koleżanki z Afryki... ona zalewa zimną wodą, doprowadza do wrzenia, potem redukuje ogień do minimum i pod żadnym pozorem nie podnosi pokrywki ![]() Cytat:
a wracasz? z kim Hania zostaje? moi przyjaciele byli na Cyprze, Chorwacji, Grecji, Tunezji, Hiszpanii, Tajlandii (ekstrim jak dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehe T. wczoraj "szalał" tanecznie przy Maleńczuku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() rajjjj. Kasia, jesteś w raju.....
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
#734 |
Wtajemniczenie
|
mój chłop od wczoraj rana nie dzwonił , hmmm może dobrze mu tam bez nas
![]() ![]()
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od zawsze gotuje na zimnej wodzie - ale kupuje tylko Basmati lub jasminowy ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() Nestelle ![]() ![]() Bzinko oby te 2 msc do powrotu się dłużyły ![]() C.R ![]() Kasia ![]() Kwiatuszku, za pączka ![]() ![]() A rozżalenie Karola rozumiem ![]() ![]() Malpko ja widziałam odp o ząbkach ![]() a co do ryżu ![]() Jutro piątek ![]() ![]() Muszę wymyśleć coś dobrego na obiad i ciasto zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
oby mnie też
![]() ![]()
#738 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() najpierw zrobie to -a co ! nie boje się ![]() ![]() ![]() 2 pobudki w szoku jestem ![]() czuje się jakos wyrodnie - dziś nawet chwili z nim nie spałam ... ![]() już sama nie wiem jak jest lepiej ...... ![]() Cytat:
(choc badan nie robiłam ) Cytat:
a co tam u Was? jak Jaska? jakies foto???? ![]() Cytat:
![]() Twoje odpowiedzi sa stronke wcześniej (pewnie zmeczona jesteś ... 7 razy wstawac ...ehhhh ) o tu : teraz już 7 na górze ma 1,2 i teraz jedną 4 na dole tylko 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no ja tez nie odsypiam w dzień . ale moja głowa-czasem czuje ....... jakby mózg chciał się wydostać...... no helloł ![]()
![]() |
#739 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2 ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Gust mu się wyrabia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
![]() maz wraca? ![]() Cytat:
![]() gdzie bylam? a choruje sobie, zarazilam sie od meza, dobrze, ze to jakis marny wirus i juz jest lepiej ![]() tylko moj maluch dzisiaj od 3 w nocy marudny, zasypia tylko na rekach, poplakuje przez sen, temperatura lekko podwyzszona - no zobaczymy, czy sie cos rozwinie ![]() ![]() ![]() chyba nie musze pisac jak sie czuje - nie bylam przeziebiona od dobrych 7-8 lat ![]()
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania zostaje z mamą moją, twierdzi,że da sobie radę, chociaż ja mam pewne obawy, bo już nie jest młoda, no i ma problemy z biodrem/nogą ostatnio (chociaż twierdzi, że lepiej jej się chodzi z wózkiem, bo to tak jakby chodziła z balkonikiem ![]() Opowiadałaś mi o tych znajomych, pamiętam ![]() O Cyprze nie myślałam, muszę obczaić plaże jakie tam są. Chorwacje i Grecje dobrze znamy, ale jednak tam pojedziemy jak Hania będzie większa, marzy nam się Zakynthos ale to chcemy pożyczyć samochód i zwiedzac wyspę, więc może być męcząco dla takiego maluszka. Na razie myślimy o przesiadywaniu na plaży i przy basenie jednak. O Tajlandii to nawet nie myślimy hihi . W Tunezji nigdy nie byłam, więc nie wiem jakie tam warunki są. Co prawda musze jeszcze zrzucic z 10kg do wakacji, bo inaczej nie pokaże się na plaży, ale co to dla mnie ![]() No helou! Gdzie się podziewałaś? Przymusowy odwyk od netu? ![]() ![]() ![]() ![]() Ja 4 kwietnia ![]() ![]()
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcel zaczyna juz pokazywac paluszkiem - wczoraj przyniosl mi pilke, jak go o to poprosilam, pokazuje malpki, rozglada sie za lampa, za pieskiem ![]() ![]()
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
A dobrze (: tzn już dobrze bo nie dawno Jaśka dość poważnie chora była. No ale minęło i jest już dobrze... za 6 dni roczek uwierzyć w to nie mogę. Kiedy to zlecialo. Tort zamówiony w sobotę następną świętujemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tunezja - chyba balabym sie z maluszkiem, ze wzgledu na wode nie-zdatna do picia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() jejj jak to zlecialo, niedlugo pierwsze urodziny ![]() ![]() a co bylo Jasmince? Jasmine u prywatnej niani? czy to tzw. Tagesmutter?
![]() |
#745 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ![]() ![]() ![]() rozwaliłaś mnie ![]() ![]() to zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaska boska ![]() ![]() ![]() co było małej?
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-06 o 09:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Alliw fajny wózek ![]() ![]() Luna na nas też możesz liczyć ![]() Agnjeska Jaśminka boska ![]() Moderna zdrówka ![]() ![]() Nestelle ja tak właśnie robię jak mała skończyła 4 miesiące zaczęłam ją odkładać do łóżeczka i jak się budziła pierwszy raz brałam ją do łóżka ale niedługo potem zaczęłam siedzieć z nią bo zauważyłam że jak siedzę to ona 5-9 minut i się najadała i spała dalej. Idzie się przyzwyczaić i dla mnie największy plus że zaczęłam się wysypiać no i podejście mi się zmieniło ![]() zaraz do poznania na rehabilitację Agateczka pytałaś się jak tam u nas właśnie rehablitacja niby lepiej na pewno coś pomaga niedawno dopiero doszli do sedna co jest przyczyną że mała trzyma tak główkę bo ona raz trzyma raz nie to ma teraz tak bardziej okresowo ale jeszcze z pewnością będziemy jeździć ... |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze jak go zlapalo to lekko przejdzie, moich przeciwcial sie w koncu nalykal ![]() ![]() jaka ty masz tu racje! ![]() choc plaze sa na pewno rozne i mysle, ze tu warto sie skupic na wyszukaniu ladnje, piaszczystej, czystej ![]()
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
trolla i Nestelle Wasze dziaciaczki wymiatają z tekstami
![]() Ciekawe czy Anielka też będzie taka aparatka póki co uwielbia tańczyć na klęczkach przy stoliczku z fp i zawsze jedną rękę kładzie na głowę tak za ucho drugą się trzyma stoliczka i podskakuje na kolankach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
a jak Anielka przeszla, lagodnie?
#750 |
Zakorzenienie
|
Moderna tak w sumie łagodnie , katar ją męczył przedwczoraj w nocy i spała z nami dziś w nocy spała już u siebie ale budziła się z płaczem często bo oddychać nie mogła ale już coraz mniej ściągam z noska i sama zauważyła że jej to ulgę przynosi tak więc ściagamy fridą i nie ma płaczu walki leży grzecznie i czeka aż jej ulżę. Do wczoraj miała jeszcze gorączkę tak około 38 ale była pogodna, i w sumie radosna więc żadnych leków jej nie dawałam. Dziś już temperatury nie ma i katarek mniejszy
![]() Jedynie mniejszy apetyt ale cyckiem nie gardzi to najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.