![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Mała, przykro mi
![]() Cześć kar, u którego doktora jesteś? Trafiłaś idealnie, my tu wciąż narzekamy na te piguly :d |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Mała nie poddawaj sie ....ale wino to dobry pomysł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
U dra Trzeciaka. Któraś z Was chodzi do niego? Na razie nie wyrobiłam sobie o nim zdania, ale odbieram go w miarę w porządku. Pożyjemy - zobaczymy. Cel jest w końcu jeden.
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję kochane za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dobrze znamy ten ból i bezradność... świetnie się rozumiemy i wspieramy się także łatwiej jest przez to przechodzić. Również pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Ekonomiczniej było by od razu po pierwszym IUI przygotowywać się do IVF (wystraszyły mnie też kolejki) ale teraz bym się nie zastanawiała, nie ma kolejek, wiesze szanse na powodzenie... także zastanów się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
EMI bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa. Najgorsze jest to, że dowiadujemy się o tym akurat w tym czasie jak i tak jest parszywy humor przed okresem. Tak się właśnie zastanawiam, żeby jeszcze raz podejść do IUI a przy okazji przygotowań pogadać już z dr o in vitro. Nikt kto przez to nie przechodził nie ma pojęcia co się czuje widząc 1 kreche na sikańcu albo pieprzone 0,5 na wyniku hsg. Jak ja to wczoraj zobaczyłam to normalnie poczułam fizyczny ból. Nie wiem czy tak mi ciśnienie skoczyło czy co, ale momentalnie zaczęła mnie mocniej boleć głowa(bo i tak juz mnie bolała) i poczułam każdy mięsień w ciele. Drugi raz w życiu miałam taką reakcję na jakąs złą wiadomość. Czekam teraz na maila od Ż co i jak.
Kurczę ja nie wiem czy on mnie zakwalifikuje do in vitro, bo jakoś tak szczególnie się nie leczyliśmy na niepłodność. Tylko mój gin właśnie i to tylko obserwacja cyklu a tak na poważnie przecież dopiero od czerwca. Chyba, że kiepskie wyniki mojego męża nas zakwalifikują. Ja nie wiem co dalej w ogóle. Pogubiłam się. Nie myślałam, że aż tak tak źle to przeżyje. Starałam się być twarda. Emi a nasze składki idą na te piękne budynki, które sobie gnidy z nfz budują i na premie itd, a nam się nic nie należy. Przekonałam się o tym przy okazji operacji tarczycy. Na nfz ogólna mi przedawkowała Euthyrox co dowiedziałam się u mojego prywatnego lekarza więc wiesz. A nawet jak idziesz prywatnie to jak Kar pisała komuna z pielęgniarkami w invimedzie. Kar ja to samo przerabiałam jak czekałam na zastrzyk z pregnylu. Należy pukać pokój obok gdzie położna przyjmuje, bo tam plotkują i nawet przez 15 min nie wyjrzała czy ktoś czeka ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- No i włąśnie gadałam z mężem, bo się obudził jak weszłam po Euthyrox i też sądzi, że atak w jeden jajnik już był w następnym cyklu w drugi i już będzie mowa o in vitro. Strasznie się tego bałam, ale bardziej od bólu fizycznego boję się bólu psychicznego. Fizyczny boli krótko a psychiczny długo. Rachunek prosty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam okres i tyle w temacie inseminacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie mi przykro mala i wiem, że obojętnie co napiszemy ty i tak będziesz cierpiała..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję, że jesteście ze mną. Właśnie dlatego się cieszę, że pisze na tym forum. Wy rozumiecie co jest dla mnie teraz bezcenne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Mala, leki robia swoje, organizm reaguje.
Zastanawialas sie juz co dalej? Emi pisala ze iui to strata pieniedzy, ale z drugiej strony u kazdej z nas chyba za szybko tak hip siup na in vitro przy n. Idiopatycznej... Z 1 strony czuje ze invimed tlucze na nas kase kosztem naszej psychiki, a z 2 wiem ze to samo zaproponuja mi w kazdej innej klinice, bo przeciez taki mamy standard leczenia a i niczego konkretnego u nnie nie zdiagnozowano... Dr mi ostatnio nawt powiedzial ze staramy sie 1,5 roku, czyli krotko ;] toz to kaaaawal czasu. Co o tym wszystkim myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Mała tak bardzo mi przykro, wiem co czujesz.ściska Cię mocno.Na któreś stronie czytałam,że invimed miał cofniętą dotację, o co w tym chodzi orientujecie się może?Mała ja też po nie udanej próbie miałam tak mocną @.
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Niestety mi też się wydaje, że tylko kase ciągną.. wyżymają ile tylko mogą.. 1,5 roku to jak dla mnie bardzo długo, ale jak będziesz miała udokumentowane 2 lata to bedziesz mogła się starać o refundację in vitro...
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Myszka z tym cofnięciem to już nieaktualne.. Już mają. |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo Alunia za odpowiedź.Dla nas nawet miesiąc oczekiwania to długo,a co dopiero 1,5 roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Mała, pytałam się dr o to krwawienie bo ja chyba miałam tak samo jak ty. Powiedział mi, że w końcu doczekaliśmy się dużego pęcherzyka i organizm tak reaguje.
1,5 roku to "za mało" wg nfz... można podyskutować ale taki jest warunek do IVF, że trzeba mieć 24- mce udokumentowanych starań. Mój stary gin kazał mi czekać aż dwa tyg za wystawienie takiego zaświadczenia. Nie wiem czy rodzaje niepłodności idiopatyczna, czy np czynnik męski ma znaczenie... Uważam, że jeśli dla kobiet jest ostatni dzwonek, na leki nie reaguje tak jak powinna, czy partner ma słabe plemniki to na co czekać, za chwilę może być za późno. Od razu powinni kierować, tym bardziej, że płodność maleje wraz z wiekiem.... niestety wiec po co czekać???Ja się kwalifikuje i też czekam na wyniki z kariotypu (20 dni roboczych najwcześniej) i następny mc a czas ucieka.. Szlak mnie trafi po prosu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
witajcie!
![]() ![]() Pogoda dopisała, więc nachodziliśmy się po szlakach, a wieczorem basenik, drineczki i totalny relax. Polecam. Niestety dziś już wróciłam do pracy i zaczynamy normalny tryb. mala29lll - bardzo mi przykro, wiesz, że nikt ja my tutaj wiemy i rozumiemy co czujesz. Ale trzeba się podnieść i walczyć dalej. Ja na wyjeździe miałam sen, że moja mama kupiła mi kombinezonik dla dziecka. Z różową i niebieską wstążeczką, żeby pasował dla każdej płci. Sprzeciwiałam się, bo nie chciałam przyjąć nie będąc w ciąży, ale w końcu wzięłam. I tak mi ten sen dał do myślenia, że dziś jednak nakupiłam w 5.10.15..... malutkie rozmiary na wyprzedaży. Wiem, wiem szalone to, ale może w takich snach coś jest ![]() Nam w grudniu minie 1,5 roku starań. Zleciało szybko, ale jak sobie przypomnę te wszystkie miesiące nerwów to jest jest to szmat czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
justka, faaajnie że wypoczęłaś! ja planuję odebrać zaległy urlop pod koniec września, też potrzebuję odpoczynku, głównie od pracy...
mała, powiedz mi, ile dni po wizycie u gina podchodziłaś do iui? orientujecie się czy invimed podał gdzieś info o pracujących sobotach we wrześniu? na stronie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Wam wszystkim za słowa pocieszenia. Mnie wymęczyło strasznie. Zawsze mam bolesne miesiączki przez tyłozgięcie macicy, ale teraz to była tragedia. Psychicznie już się troche pozbierałam. Teraz na wizycie już będziemy rozmawiali o in vitro. Zobaczymy co dr powie. Choć pewnie niechętnie będzie chciał się zgodzić, bo przecież kasa przepadnie za 3 IUI. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z zakwalifikowaniem nas do programu. W razie co to trzeba będzie obdzwaniać inne kliniki. Jak na razie w przyszłym tygodniu kolejna próba z IUI i kolejne 2 tygodnie nerwów. Eleo a Ty kiedy masz mieć IUI? kiedy Ci wypada ten 12-13 dzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Mala, trzymam kciuki, wierz mocno, na pewno się uda!
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Ja mam wizyte jutro a 12-13 dzien to pt-sob. Juz wzielam wolne na piatek, jakby co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde wkurza mnie to CLO. Raz mi gorąco, a raz zimno i nie bardzo się czuję. Dowiedziałam się, że koleżanka w ciąży. Postanowili się starać i od razu sie udało. Też bym tak chciała ![]() ![]() Mąż dzisiaj gadał z kolegą w pracy i właśnie też się z żoną leczą. 2 IUI w Polmedzie we wrocku i 1 IUI w Invimedzie. U jakiegoś młodego lekarza są. To nie wiem, który to. Teraz już będą podchodzić do in vitro. Oboje dobre wyniki badań i nic nie wychodzi. Rok czasu mają udokumentowanego leczenia i zakwalifikował ich bez problemu. Lista badań i już w tym miesiącu zabieg. Nie czekali w kolejce. Tylko czekają na wyniki kariotypu. Hm to może sobie wcześniej zrobić? ale to znowu sporo kosztuje, a może nie będzie potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Tak sobie przypominam coś, że pisałyście, że trzeba mieć udokumentowane 2 lata leczenia? Nawet na stronie invimedu jest napisane o roku leczenia http://www.invimed.pl/leczenie/metod...undacja-vitro/ Chyba, że to jakoś inaczej się liczy, bo ja już zgłupiałam. A tak się zaczęłam zastanawiać jak mi mąż opowiedział o tym koledze i jego żonie. Chyba, że mi się już wszystko pomieszało, ale na stronie ministerstwa też jest 12 miesięcy http://www.invitro.gov.pl/ktomoze. Hm to ja już nic nie wiem. Pomocy dziewczyny. Jak to jest? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywne informacje.
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Mam od mojego ginekologa o wiele dłuższy czas leczenia, ale nie wiem czy to Żórawskiemu wystarczy. Może tak. miałam obserwacje cyklu u mojego gina. Myślę, że powinno być ok. Wszystkiego sie dowiem siedemnastego. Zanim wybraliśmy się do Invimedu to ginekolog chciał mi dać Luteinę. Od 5 lat by było nieprzerwane leczenie, ale operacja tarczycy pokrzyżowała leczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
przy nieplodnosci idiotycznej - leczenie nie krocej niz 24 mce http://www.invitro.gov.pl/ktomoze-kobieta
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Mala trzymam kciuki! Oczywiście,że trzeba wierzyć bo inaczej po co w ogóle się męczyć? Wiara i nadzieja jest najważniejsza!
A co do cztasu udokumentowanego starania, to może coś się pozmieniało ale jak ja podchodziłam to zależało od przyczyny i wieku,ale to jeśli chodzi o program dofinansowania przez nfz, bo prywatnie to nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Alunia za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.