Project Runway- polska edycja - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-11, 22:48   #721
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Dot.: Project Runway- polska edycja

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Maciek powinien już odpaść 135 razy, ale w tym odcinku szczególnie. Zrobił DOKŁADNIE TO SAMO co kiedyś, tylko dorobił górę... Jestem pewna, że gdyby postąpił tak jakikolwiek inny uczestnik, zostałby zjechany z góry na dół, usłyszałby, że się nie rozwija, pokazuje cały czas to samo, jest nudny i mało kreatywny. Za to Maciek 'taryfa ulgowa' słyszy same pochwały i przechodzi DO FINAŁU. Masakra. Nie ma prawa być z tego dumny, bo jest traktowany zupełnie inaczej niż pozostali uczestnicy. Współczuję Kubie i Lilianie, że muszą dzielić finał z kimś kto potrafi uszyć tylko marne plecionki na czerwony dywan.

Sukienka Kuby - dla mnie najlepsza rzecz w całym programie. Sama bym takie coś założyła, moim zdaniem super.

Co do zadania, to niezwykle irytują mnie dorosłe kobiety chodzące wszędzie z małymi pieskami, wdzięczące się do nich...w przypadku 30 letniej kobiety to nie jest urocze, tylko infantylne.
Zgadzam sie ze wszystkim. Zupelnie nie rozumiem tego wszechobecnego zachwytu nad Mackiem. Mam podobnego znajomego i przebywanie z nim jest strasznie irutujace. Maly niesmialy zagubiony dzieciak zamkniety w ciele doroslego faceta, a kobiety sie nad nim rozczulaja.... do tego jego projekty sa albo bardzo zle, albo nic nie wnosza. Dzisiejszego zachwytu tez nie rozumiem. Zreszta modelce widac bylo cala bielizne ;/
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 23:20   #722
201803120851
Konto usunięte

jak na początku wkurzał mnie ten Jakub niemożebnie, to teraz wręcz się martwię, że jury coś strzeli do głowy i wybierze Maćka zamiast Jakuba
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 23:26   #723
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Maciek kolejny raz wykorzystał ten sam pomysł, mało kreatywne

Wygląda na to, że finał będzie bez głosowania widzów Mocno trzymam kciuki za Kubę, jest zdecydowanie najlepszy, już dawno przeskoczył Lilianę i nie ma moim zdaniem żadnej konkurencji
ale w tym zadaniu mieli zwracać uwagę na to, co podoba się Anji.

Wg mnie baaaardzo złym posunięciem byłoby olanie tego, że jej podobala się właśnie ta plecionka. Wiemy to dlatego, że nie tylko o tym powiedziała, ale ją założyła.

Maciek dobrze zrobił.

Trójka finalistów raczej bez zaskoczenia - Natalia tyle razy narzekała, nawet powiedziała, że dobrze, ze już jest koniec, bo jest zmęczona :/
Nawet Anja zauważyła, że Natalia zrzuca winę na wszystko i wszystkich innych, tylko nie szuka jej u siebie.

Musiałoby coś baaardzo ważnego się stać, żeby to Kuba nie wygrał finału. Musiałby doszczętnie spaprać tę kolekcję.

Ciekawe, o co chodziło w zajawce, kiedy Maciek rozmawiał w jakiejś kawiarni z mentorem i ten mu powiedział, że nie ma się czego wstydzic, a Maciek wyszedł..
Stary 2014-05-12, 04:53   #724
Sasabina
maskott

bosz, nie rozumiem fenomenu maćka. nie rozumiem jak w sumie nie spełniający zadania projekt mógł wygrać (sama anja powiedziała, że sukienka nie nadaje się na czerwony wybieg), nie rozumiem wytykania lilianie, że jej projekty są takie same a ponowienie plecionki jest genialne.

a szczegółowo: projekt kuby najlepszy, chociaż jego (i innych) lekkie podchodzenie do słusznych! rad ossolińskiego mnie wkurza. sukienka w takim kroju ma za rozległy dekolt, nawet na czerwonym dywanie ludzie się obracają, skręcają, wchodzą po schodach, cokolwiek, należy ograniczyć ryzyko pokazania biustu i projektant powinien potrafić to rozwiązać krojem a nie plastrami.
projekt liliany : rozczarowujący, na pewno uszyty świetnie, ale realizacja wizji gdzieś poległa i sukienka nie wyglądała oszałamiająco czy edytorialnie jak chyba chciała liliania. przetakiewicz dobrze powiedziała o nieposzerzaniu bioder, ale do cholery jak to się ma do figury rubik, która może sobie pozwolić na dużo w tej kwestii..
natalia: jej sukienka przypominała mi przebranie za żuka skrzydełka z tyłu i pancerz z przodu na ramionach. uwagi jak u liliany: od stroju technicznej super na pewno, ale niestety świetnego projektu nie widzę
o maćku przypadkowej sukience, której zamek z tyłu był krzywo wszyty (albo przypleciony, przecież on wszyć zamka wg natalii nie potrafi) nie piszę, bo jego w tym programie byc już dawno nie powinno.
ciekawe jak do tej finałowej 3 odniesie się Tobiasz z freestylevoguing, już widzę to przerażenie, jakie go ogarnęło jak Anja zadeklarowała ubranie sieradzkiego na pokaz...
a i finał wygra kuba, nie może być inaczej, chociaż jako osoby go nie lubię, a nawet nie chciałabym mieć do czynienia
Stary 2014-05-12, 08:57   #725
Margarita
Rozeznanie

Wyniki ostatniego odcinka były do bólu przewidywalne, więc szkoda czasu na komentarz.
Inna rzecz jest dla mnie zaskoczeniem. O ile dobrze zrozumiałam tematem była suknia dla Anji na czerwony dywan. A uczestnicy zrobili sobie konkurs na małą czarną. Patrząc na reportaże z różnych uroczystości i premier zazwyczaj ogląda się wspaniałe kreacje wieczorowe, laska w małej czarnej wyglądałaby w takich okolicznościach jak uboga krewna.
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 09:10   #726
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margarita Pokaż wiadomość
Wyniki ostatniego odcinka były do bólu przewidywalne, więc szkoda czasu na komentarz.
Inna rzecz jest dla mnie zaskoczeniem. O ile dobrze zrozumiałam tematem była suknia dla Anji na czerwony dywan. A uczestnicy zrobili sobie konkurs na małą czarną. Patrząc na reportaże z różnych uroczystości i premier zazwyczaj ogląda się wspaniałe kreacje wieczorowe, laska w małej czarnej wyglądałaby w takich okolicznościach jak uboga krewna.
myślę, że bardzej odpowiednia byłaby długa kiecka a nie krótka

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 09:52   #727
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Evrith Pokaż wiadomość
Co jak co, ale Natalia narzekająca Maćkowi na Kubę (i Maćka absolutna cisza) przeurocza zupełnie.
Kurczę, sama siebie nie poznaję, ale zaczynam się martwić o to, czy Kuba przejdzie dalej, czy nie będzie jakiegoś plot twistu.
Też miałam takie obawy na początku programu, jak Ossoliński wyglądał na bardzo z niego niezadowolonego... Ale Kuba wiedział co robi i wyszło super, on musi to wygrać!

O Maćku znowu nie wiem co sądzić. Liliana - nic ciekawego, ale wykonanie dobre. Natalia - peleryna mi się podobała, ale przy takim materiale całość wyglądała dość dziwnie, jak dla mnie to strój bardziej na jakąś szaloną sesję niż do wychodzenia do ludzi.

Rozwalił mnie Maciek i jego pies wymiotujący po założeniu mu stroju i ten tekst "dobrze że Melisa tak nie reagowała".
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 10:05   #728
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

tez miałam takie odczucia jak ty.
Kurcze ten odcinek był żenujący. Ktoś raz w życiu ma okazje ubrać Anję i chce jej zaproponować małą czarną

nie spodziewałam się takiej ignorancji. Suknie na miarę studniówek w latach 90

wg mnie projekt Kuby był najlepszy. Koleś podszedł do tematu bardzo profesjonalnie- jako jedyny przejrzał, stroje w których Anja się pokazywała, obejrzał co lubi itp.

Szczerze powiedziawszy wstydziłabym się za Anję, gdyby wystąpiła w jakiejkolwiek kracji stworzonej we wczorajszym odcinku.

Zmarnowany temat.
Suknie zdecydowanie pogrzebowe.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 10:11   #729
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Maciek powinien już odpaść 135 razy, ale w tym odcinku szczególnie. Zrobił DOKŁADNIE TO SAMO co kiedyś, tylko dorobił górę... Jestem pewna, że gdyby postąpił tak jakikolwiek inny uczestnik, zostałby zjechany z góry na dół, usłyszałby, że się nie rozwija, pokazuje cały czas to samo, jest nudny i mało kreatywny. Za to Maciek 'taryfa ulgowa' słyszy same pochwały i przechodzi DO FINAŁU. Masakra. Nie ma prawa być z tego dumny, bo jest traktowany zupełnie inaczej niż pozostali uczestnicy. Współczuję Kubie i Lilianie, że muszą dzielić finał z kimś kto potrafi uszyć tylko marne plecionki na czerwony dywan.
Przecież on miał wątpliwości czy to robić, żeby nie zostało to odebrane jako powielanie przez niego własnych projektów, ale Anja podczas rozmowy z nim jasno powiedziała, że podoba jej się ta plecionka do tego stopnia, że założyła wcześniej jego spódniczkę w programie i chce żeby zrobił jej taką sukienkę.

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
ale w tym zadaniu mieli zwracać uwagę na to, co podoba się Anji.

Wg mnie baaaardzo złym posunięciem byłoby olanie tego, że jej podobala się właśnie ta plecionka. Wiemy to dlatego, że nie tylko o tym powiedziała, ale ją założyła.

Maciek dobrze zrobił.
O, dokładnie o tym mówię.

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Rozwalił mnie Maciek i jego pies wymiotujący po założeniu mu stroju i ten tekst "dobrze że Melisa tak nie reagowała".
Haha, Marlenka była kapryśną modelką.

Finał bez zaskoczeń, jestem zadowolona z tego, że właśnie ta trójka w nim jest. Jeśli chodzi o projekty:
Kuba - według mnie jego najlepszy projekt w programie. Mógłby się postarać o to, żeby biust miał mniej okazji do ucieczki, ale poza tym świetna sukienka.
Liliana - wreszcie jury zauważyło to, co ja kilka odcinków temu. Wszystkie projekty robi według jednej konwencji, usprawiedliwia się "nowoczesnymi formami" i "futuryzmem" ale ile można? Gdyby zestawić wszystko to, co zrobiła w programie w jedną kolekcję, to powiałoby nudą. Jestem ciekawa jak poradzi sobie z następnym zadaniem. Sama sukienka byłaby znośna gdyby nie te tragiczne elementy na biodrach, w przypadku których zgadzam się z Przetakiewicz. Wyglądało to jak wypchane do granic możliwości kieszenie.
Maciek - sukienka mi się podobała. Faktycznie, trochę odsłaniała i plecy mogłyby zostać nieco bardziej zabudowane, ale projekt był dobry. Zgadzam się z Sashą, że projekty Maćka i Kuby były najlepsze w odcinku.
Natalia - okropna ta sukienka. Cieszę się, że wreszcie odpadła. Jej zachowania nawet nie skomentuję. Dobrze powiedział jej Ossoliński.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying

Edytowane przez Withers
Czas edycji: 2014-05-12 o 10:13
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 10:38   #730
Margarita
Rozeznanie

A propos Macka - to czy on w ogóle coś w tym programie uszył ? Nie uplótł, nie udrapował, nie omotał, nie pospinał zszywkami, ale po prostu uszył ?
Dobrze, że już tylko finał przed nami, bo w końcu musiałby zacząć te ubrania kleić Kropelką a może nawet lepić z plasteliny
Stary 2014-05-12, 10:45   #731
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
A propos Macka - to czy on w ogóle coś w tym programie uszył ? Nie uplótł, nie udrapował, nie omotał, nie pospinał zszywkami, ale po prostu uszył ?
Dobrze, że już tylko finał przed nami, bo w końcu musiałby zacząć te ubrania kleić Kropelką a może nawet lepić z plasteliny
ubranko dla psa wczoraj zszył pod szyją

Stary 2014-05-12, 10:48   #732
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dla mnie ten Maciek jest jakiś dziwny Mam wrażenie, że koleś jest mocno oderwany od rzeczywistości

Żadna sukienka mi się wczoraj nie podobała i dziwi mnie to, że wszyscy postawili na krótkie sukienki.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 11:18   #733
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarzyło się, i to nie raz.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 12:35   #734
ada_123
Raczkowanie

obawiam się tylko, ze wygrana Kuby jest zbyt przewidywalna, i że wygra Lilka... (bo Maciek raczej nie)
ada_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 12:37   #735
pati0090
Zakorzenienie

no to jak jury głosuje to obstawiam tak;

1. kuba
2. maciej
2. lilka

Stary 2014-05-12, 13:00   #736
Tallan
Zadomowienie

Cytat:

Sukienka Kuby - dla mnie najlepsza rzecz w całym programie. Sama bym takie coś założyła, moim zdaniem super.

Co do zadania, to niezwykle irytują mnie dorosłe kobiety chodzące wszędzie z małymi pieskami, wdzięczące się do nich...w przypadku 30 letniej kobiety to nie jest urocze, tylko infantylne.
Sukienka Kuby zdecydowanie super!
Z resztą się zgadzam

Cytat:
Napisane przez ada_123 Pokaż wiadomość
czyli finałowa trójka bez zaskoczenia
Naprawdę? Jak dla mnie Maciek w finale to jakiś żart i czekam aż to odwołają Powinien odpaść dawno więc finałowa 3 jest zaskoczeniem. Choć Kubę i Lilianę obstawiałam już od pierwszego odcinka

Cytat:
O właśnie! Siedziałam i zastanawiałam się czy to jest naprawdę to co projektantom przychodzi na myśl na hasło "rozdanie oscarów". Chyba że mówimy o pozowaniu na ściance w butiku Simple bo wchodzi nowa kolekcja...
To było kolejne zadanie gdzie nie podano jasnych wytycznych. Tak jak w zeszłym tygodniu z tłem i w kilku wcześniejszych odcinkach. Tym razem wystarczyło powiedzieć: Oscary, impreza na plaży-pokaz bielizny. Cokolwiek.

Cytat:
Zadawałam to samo pytanie tydzień temu Chyba z raz mu się zdarzyło- wydaje mi się, że kreację dla Simple szył a nie skleił.
A wczorajszą kieckę Maćka widzę tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image1xl.jpg (36,3 KB, 56 załadowań)
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:00   #737
ada_123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość

Naprawdę? Jak dla mnie Maciek w finale to jakiś żart i czekam aż to odwołają Powinien odpaść dawno więc finałowa 3 jest zaskoczeniem. Choć Kubę i Lilianę obstawiałam już od pierwszego odcinka

trzeba tez patrzec na to, ze oni musza z tego zrobic show, cos sie musi dziac, wiec to było wiadome ze maciek wejdzie do 3 bo wzbudza rozne emocje.
ada_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:21   #738
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja obstawiałam kube, lilkę i militęna finał

Stary 2014-05-12, 14:30   #739
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja obstawiałam kube, lilkę i militęna finał
Ja też, dopóki łudziłam się, że liczą się talent i umiejętności
Kiedy okazało się, że porywająca medialność Maćka jest tak strasznie na topie musiałam zweryfikować swoje typy
Stary 2014-05-12, 14:38   #740
Sasabina
maskott

Cytat:
Kiedy okazało się, że porywająca medialność Maćka jest tak strasznie na topie musiałam zweryfikować swoje typy
No i w zapowiedzi kolejnego odcinkach już widać, że będzie jakiś dramat w maćkiem
Stary 2014-05-12, 14:43   #741
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
o maćku przypadkowej sukience, której zamek z tyłu był krzywo wszyty (albo przypleciony, przecież on wszyć zamka wg natalii nie potrafi) nie piszę, bo jego w tym programie byc już dawno nie powinno.
Ja myślałam, że tekst "niektórzy nie potrafią nawet zamka wszyć" jest o Lilianie, bo ona miała wcześniej prawie zawsze na szpilki zpięty materiał
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
wg mnie projekt Kuby był najlepszy. Koleś podszedł do tematu bardzo profesjonalnie- jako jedyny przejrzał, stroje w których Anja się pokazywała, obejrzał co lubi itp.
Wg mnie ta kiecka była super i zasługuje na zwycięstwo, bo ma najlepsze projekty, mimo że go nie lubie-chociaż we wczorajszym odcinku pokazali go tak przyjaźniej. W ogóle ta jego rozpiska, co, kiedy i gdzie Anja założyła była rewelacyjna, więc myślałam, ze będzie zadowolona, że zbadał jej gust
Maćka podobała mi się sukienka, ale gdyby byla taka bardziej zapleciona-gęściej.
Rozśmieszyły mnie te psy

Nie wiem czemu, ale strasznie denerwuje mnie Liliana. Niby nic nie robi złego, ale jej nie lubię jakoś.

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:45
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:45   #742
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
No i w zapowiedzi kolejnego odcinkach już widać, że będzie jakiś dramat w maćkiem
Może odkrył, że całej kolekcji nie da się przygotować zarzucając na modelkę płachtę 15 minut przed pokazem? Albo wyobraził sobie ile zajmie mu plecenie siatki na całą kolekcję
Stary 2014-05-12, 14:51   #743
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Może odkrył, że całej kolekcji nie da się przygotować zarzucając na modelkę płachtę 15 minut przed pokazem? Albo wyobraził sobie ile zajmie mu plecenie siatki na całą kolekcję
Bardzo prawdopodobne
W końcu po coś go ciągnęli do tego finału - niech więc będzie dramat ku uciesze gawiedzi
Stary 2014-05-12, 14:53   #744
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to myślę że będzie chodziło o to o czym ostatnio Maciek wspominał; ze ma już prawie 30 na karku a zachowuje się tak nieporadnie i powinien wziąć się w garść i ogarnąć.

Wysłane z mojego S4

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 14:56   #745
Karo__lina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Moje spostrzeżenia:
1. Kuba jest najlepszy i powinien wygrać. Ma zarówno talent jak i warsztat.
2. Maciek jest utalentowany, musi tylko popracować nad warsztatem.
3. Natalia ma jakiś tam warsztat, a nie ma talentu. Poza tym zazdrości chłopakom. Pogrążyła się tekstem, że Maciek zrobił kreację w 10 minut. To świadczy tylko o tym, że jest od niej milion razy lepszy.
A ten pomysł ze schowaniem tkaniny Kubie to już w ogóle porażka. Tak się zachowują dorośli, konkurujący ze sobą projektanci? No ludzie.

Mam podobne odczucia. A to, że Kuba czasem jest zarozumiały... no cóż, jest świadom swojego talentu.
Karo__lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:04   #746
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Aż do zeszłego tygodnia liczyłam, że wywalą go w dzisiejszym odcinku. Tak żeby ciągnąć show najdłużej jak się da, a jednocześnie nie zrobić z finału parodii i postawić na modę. Ale w zeszłą niedzielę straciłam te złudzenia
Stary 2014-05-12, 16:39   #747
Sasabina
maskott

Cytat:
Ja się obawiam, że właśnie jego kolekcja to będzie "dzieło" przypadku, co spodoba się jury
Stary 2014-05-12, 16:45   #748
MeredithGrey
Zadomowienie

Mi się sukienka Natalii podobala, ale cieszę się, że wyszło jak wyszło i ona odpadła. Najmniej kreacja Liliany mi się podobała, ale bardzo ją lubie jako osobę.
Ciekawa jestem finału!
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 17:26   #749
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Naprawdę nie wiem jakim cudem Maciej dotarł do finału!
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 17:45   #750
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Karo__lina Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia. A to, że Kuba czasem jest zarozumiały... no cóż, jest świadom swojego talentu.
bycie uzdolnionym nie daje przyzwolenia na bycie prostakiem, a mi się właśnie tak jawi Kuba.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko

Edytowane przez khloe
Czas edycji: 2014-05-12 o 18:34
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości