|
|
#721 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Project Runway- polska edycja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#722 |
|
Konto usunięte
|
jak na początku wkurzał mnie ten Jakub niemożebnie, to teraz wręcz się martwię, że jury coś strzeli do głowy i wybierze Maćka zamiast Jakuba
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie baaaardzo złym posunięciem byłoby olanie tego, że jej podobala się właśnie ta plecionka. Wiemy to dlatego, że nie tylko o tym powiedziała, ale ją założyła. Maciek dobrze zrobił. Trójka finalistów raczej bez zaskoczenia - Natalia tyle razy narzekała, nawet powiedziała, że dobrze, ze już jest koniec, bo jest zmęczona :/ Nawet Anja zauważyła, że Natalia zrzuca winę na wszystko i wszystkich innych, tylko nie szuka jej u siebie. Musiałoby coś baaardzo ważnego się stać, żeby to Kuba nie wygrał finału. Musiałby doszczętnie spaprać tę kolekcję. Ciekawe, o co chodziło w zajawce, kiedy Maciek rozmawiał w jakiejś kawiarni z mentorem i ten mu powiedział, że nie ma się czego wstydzic, a Maciek wyszedł..
|
|
|
#724 |
|
maskott
|
bosz, nie rozumiem fenomenu maćka. nie rozumiem jak w sumie nie spełniający zadania projekt mógł wygrać (sama anja powiedziała, że sukienka nie nadaje się na czerwony wybieg), nie rozumiem wytykania lilianie, że jej projekty są takie same a ponowienie plecionki jest genialne.
a szczegółowo: projekt kuby najlepszy, chociaż jego (i innych) lekkie podchodzenie do słusznych! rad ossolińskiego mnie wkurza. sukienka w takim kroju ma za rozległy dekolt, nawet na czerwonym dywanie ludzie się obracają, skręcają, wchodzą po schodach, cokolwiek, należy ograniczyć ryzyko pokazania biustu i projektant powinien potrafić to rozwiązać krojem a nie plastrami. projekt liliany : rozczarowujący, na pewno uszyty świetnie, ale realizacja wizji gdzieś poległa i sukienka nie wyglądała oszałamiająco czy edytorialnie jak chyba chciała liliania. przetakiewicz dobrze powiedziała o nieposzerzaniu bioder, ale do cholery jak to się ma do figury rubik, która może sobie pozwolić na dużo w tej kwestii.. natalia: jej sukienka przypominała mi przebranie za żuka skrzydełka z tyłu i pancerz z przodu na ramionach. uwagi jak u liliany: od stroju technicznej super na pewno, ale niestety świetnego projektu nie widzęo maćku przypadkowej sukience, której zamek z tyłu był krzywo wszyty (albo przypleciony, przecież on wszyć zamka wg natalii nie potrafi) nie piszę, bo jego w tym programie byc już dawno nie powinno. ciekawe jak do tej finałowej 3 odniesie się Tobiasz z freestylevoguing, już widzę to przerażenie, jakie go ogarnęło jak Anja zadeklarowała ubranie sieradzkiego na pokaz... a i finał wygra kuba, nie może być inaczej, chociaż jako osoby go nie lubię, a nawet nie chciałabym mieć do czynienia |
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Wyniki ostatniego odcinka były do bólu przewidywalne, więc szkoda czasu na komentarz.
Inna rzecz jest dla mnie zaskoczeniem. O ile dobrze zrozumiałam tematem była suknia dla Anji na czerwony dywan. A uczestnicy zrobili sobie konkurs na małą czarną. Patrząc na reportaże z różnych uroczystości i premier zazwyczaj ogląda się wspaniałe kreacje wieczorowe, laska w małej czarnej wyglądałaby w takich okolicznościach jak uboga krewna. |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O Maćku znowu nie wiem co sądzić. Liliana - nic ciekawego, ale wykonanie dobre. Natalia - peleryna mi się podobała, ale przy takim materiale całość wyglądała dość dziwnie, jak dla mnie to strój bardziej na jakąś szaloną sesję niż do wychodzenia do ludzi. Rozwalił mnie Maciek i jego pies wymiotujący po założeniu mu stroju |
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
tez miałam takie odczucia jak ty. Kurcze ten odcinek był żenujący. Ktoś raz w życiu ma okazje ubrać Anję i chce jej zaproponować małą czarną ![]() nie spodziewałam się takiej ignorancji. Suknie na miarę studniówek w latach 90 ![]() wg mnie projekt Kuby był najlepszy. Koleś podszedł do tematu bardzo profesjonalnie- jako jedyny przejrzał, stroje w których Anja się pokazywała, obejrzał co lubi itp. Szczerze powiedziawszy wstydziłabym się za Anję, gdyby wystąpiła w jakiejkolwiek kracji stworzonej we wczorajszym odcinku. Zmarnowany temat. Suknie zdecydowanie pogrzebowe.
|
|
|
#729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Finał bez zaskoczeń, jestem zadowolona z tego, że właśnie ta trójka w nim jest. Jeśli chodzi o projekty: Kuba - według mnie jego najlepszy projekt w programie. Mógłby się postarać o to, żeby biust miał mniej okazji do ucieczki, ale poza tym świetna sukienka. Liliana - wreszcie jury zauważyło to, co ja kilka odcinków temu. Wszystkie projekty robi według jednej konwencji, usprawiedliwia się "nowoczesnymi formami" i "futuryzmem" ale ile można? Gdyby zestawić wszystko to, co zrobiła w programie w jedną kolekcję, to powiałoby nudą. Jestem ciekawa jak poradzi sobie z następnym zadaniem. Sama sukienka byłaby znośna gdyby nie te tragiczne elementy na biodrach, w przypadku których zgadzam się z Przetakiewicz. Wyglądało to jak wypchane do granic możliwości kieszenie. Maciek - sukienka mi się podobała. Faktycznie, trochę odsłaniała i plecy mogłyby zostać nieco bardziej zabudowane, ale projekt był dobry. Zgadzam się z Sashą, że projekty Maćka i Kuby były najlepsze w odcinku. Natalia - okropna ta sukienka. Cieszę się, że wreszcie odpadła. Jej zachowania nawet nie skomentuję. Dobrze powiedział jej Ossoliński.
Wining and dining, drinking and driving Excessive buying, overdose and dying Edytowane przez Withers Czas edycji: 2014-05-12 o 10:13 |
|||
|
|
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
A propos Macka - to czy on w ogóle coś w tym programie uszył ? Nie uplótł, nie udrapował, nie omotał, nie pospinał zszywkami, ale po prostu uszył ?
Dobrze, że już tylko finał przed nami, bo w końcu musiałby zacząć te ubrania kleić Kropelką a może nawet lepić z plasteliny
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ten Maciek jest jakiś dziwny
Mam wrażenie, że koleś jest mocno oderwany od rzeczywistości ![]() Żadna sukienka mi się wczoraj nie podobała i dziwi mnie to, że wszyscy postawili na krótkie sukienki. |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
obawiam się tylko, ze wygrana Kuby jest zbyt przewidywalna, i że wygra Lilka... (bo Maciek raczej nie)
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak jury głosuje to obstawiam tak;
1. kuba 2. maciej 2. lilka |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą się zgadzam Naprawdę? Jak dla mnie Maciek w finale to jakiś żart i czekam aż to odwołają Powinien odpaść dawno więc finałowa 3 jest zaskoczeniem. Choć Kubę i Lilianę obstawiałam już od pierwszego odcinkaCytat:
To było kolejne zadanie gdzie nie podano jasnych wytycznych. Tak jak w zeszłym tygodniu z tłem i w kilku wcześniejszych odcinkach. Tym razem wystarczyło powiedzieć: Oscary, impreza na plaży-pokaz bielizny. Cokolwiek. Cytat:
Chyba z raz mu się zdarzyło- wydaje mi się, że kreację dla Simple szył a nie skleił.A wczorajszą kieckę Maćka widzę tak: |
|||
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
trzeba tez patrzec na to, ze oni musza z tego zrobic show, cos sie musi dziac, wiec to było wiadome ze maciek wejdzie do 3 bo wzbudza rozne emocje.
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiałam kube, lilkę i militęna finał
|
|
|
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#740 | |
|
maskott
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maćka podobała mi się sukienka, ale gdyby byla taka bardziej zapleciona-gęściej. Rozśmieszyły mnie te psy ![]() Nie wiem czemu, ale strasznie denerwuje mnie Liliana. Niby nic nie robi złego, ale jej nie lubię jakoś. Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2014-05-12 o 14:45 |
||
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W końcu po coś go ciągnęli do tego finału - niech więc będzie dramat ku uciesze gawiedzi |
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego S4 |
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam podobne odczucia. A to, że Kuba czasem jest zarozumiały... no cóż, jest świadom swojego talentu. |
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Aż do zeszłego tygodnia liczyłam, że wywalą go w dzisiejszym odcinku. Tak żeby ciągnąć show najdłużej jak się da, a jednocześnie nie zrobić z finału parodii i postawić na modę. Ale w zeszłą niedzielę straciłam te złudzenia
|
|
|
|
|
#747 | |
|
maskott
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Mi się sukienka Natalii podobala, ale cieszę się, że wyszło jak wyszło i ona odpadła. Najmniej kreacja Liliany mi się podobała, ale bardzo ją lubie jako osobę.
Ciekawa jestem finału!
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie wiem jakim cudem Maciej dotarł do finału!
|
|
|
|
|
#750 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
bycie uzdolnionym nie daje przyzwolenia na bycie prostakiem, a mi się właśnie tak jawi Kuba.
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2014-05-12 o 18:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

skrzydełka z tyłu i pancerz z przodu na ramionach. uwagi jak u liliany: od stroju technicznej super na pewno, ale niestety świetnego projektu nie widzę