|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
mnie to się mega podoba, ale chole.rnie drogie to, a nie chcieliśmy kłaść na ściany, które nawet nie są nasze ![]() co do opisu, to jak jestem w emocjach, to niczego nie pamiętam i szczerze, to boję się czy cokolwiek zapamiętam z tej chwili, w sensie dokąłdnie co do dat, czasu itd., nie wiem, jak to ogarnę później na papier
|
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Poziomka wozek zmawailismy w Rampersie czas zamowienia do 2 tygodni wyrobili sie w tydzien i 3 dni. Camarelo Sevilla
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na cala sciane tez nie zamierzam klasc, tylko jakos to ulozyc, zeby zamaskowac kable Cytat:
ja bede zamawiac w baby fancie, bo w rampersie nawet nie znaja wozkow jedo ale czas oczekiwania jest do 3 tyg.
|
||
|
|
|
#724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie na stronie szpitala jest lista i pisze, żeby wziąć 3x body i 3xpajace. Więc pewnie nie ubierają w szpitalne. |
||
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
mam nadzieję, że spałyście dzisiaj dobrze lubię poranki, zwykle jestem zregenerowana, nic mnie nie boli, mam mnóstwo siły (w granicach bycia ciężarna ), zjadłam śniadanko, popijam zieloną herbatkę a maluch sobie słodko drzemie w moim brzuchuna SR omawialiśmy wczoraj poród - wszystkie fazy osobiście, nie jestem fanką zgłębiania się w szczegóły
|
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do porodu... cieszę się, że darowałam sobie szkołę rodzenia
|
|
|
|
|
#727 | ||||
|
Zadomowienie
|
i słusznie
ciąża to naprawdę stan błogosławiony - mój tżet ( o dziwo, bo nie lubi robić prezentów szczególnie tych bez okazji ) wczoraj sam z siebie zaproponował żebym sobie coś wybrała w perfumerii internetowej za te wszystkie męki i cierpienia ciążowe szok![]() Cytat:
boże, to ja panikuje, że zostaje sama na 2 ostatnie weekendy majowe a kiedy masz termin?Cytat:
Cytat:
![]() Blue wydaje mi się, że chyba lepiej jak jest mniejszy niż miałby być za duży ![]() Cytat:
![]() Wracając do tematu ciuszków - osobiście wolałabym aby maluch był w swoich ciuszkach w szpitalu, ale położna mówiła nam, że po porodzie to ma najmniejsze znaczenie w co jest ubrane dziecko. najważniejsze żeby było mu ciepło i był dobrze zawinięty. a my mamy wtedy dochodzić do siebie ![]() Czasami boję się, że nie wiem czy będę umiała zająć się takim maluchem
|
||||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kurde, jak spałam dzisiaj łącznie z 3 godziny to jest dobrze ![]() Bogini, wiem, że lepiej jak jest mniejszy ![]() Jak są hemoroidy to robią się takie jakby guzki w okolicy odbytu i boli cholernie ![]() Aaa, Sylwia sprawdzę zaraz nazwę tej maści, ona chyba tylko na recepte jest, tak samo czopki Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Co do hemoroidów, sama podejrzewałam że je mam. Najważniejsze to nie dopuszczać do zaparć bo to przez nie się zazwyczaj tworzą, mi na zaparcia pomógł magnez, duża ilość jabłek i ogólnie zdrowa dieta, od jakiegoś czasu ja nie czuje żadnego dyskomfortu na szczęście, ale nie zazdroszczę to nic przyjemnego. Dziewczyny zakładacie w ogóle te baldachimy, wiem że to ładnie wygląda ale w sumie troszkę nie praktyczne
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie kupowałam baldachimu,dla mnie to tyko kurzołap
podoba mi sie to u kogos jak jest typowo dziecięcy pokoik,ale sama bym sie nie zdecydowała na założenie ![]() mam ochraniacze i to i tak sie dziwie ze je kupiłam bo tez nie przepadam za takimi dodatkami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Od 6 już nie śpię. Koszmar ta noc. Budziłam się co chwilę bo nie dość że mam problem z obracaniem się na boki bo ciężko to jeszcze od leżenia na tych bokach biodra mnie bolały i co chwile się przekręcałam. Teraz czekam na położną bo ma wpaść z wizytą za godzinkę. Mam spakowaną walizkę do szpitala Wczoraj byłam w mieście to myślałam że do rodziców nie dojdę. Niby po wizycie wszystko jest idalnie i nic się totalnie nie dzieje a w dalszym ciągu jak troszkę pochodzę to tak mnie w dole coś niesamowicie kłuje że aż mnie zimne poty oblewały i co chwilę przystawałam. Małż się mnie pyta jak to kłuje to mu powiedziałam że tak jak by mi ktoś dołem igłę chciał wyciągnąć ale co chwilę trafiał na opór, ałaaaaaa Jak się okaże że tak bolą skurcze to ja tam im zejdę ![]() Pytałam ostatnio o to położną jeszcze ale powiedziała że może być tak że coś się tam rozciąga i szykuje do porodu no i dzieje się tak tylko jak trochę pochodzę. Z drugiej strony lekarka powiedziała że wszystko jest naprawdę dobrze i teraz jest ładna pogoda to mam robić dużo spacerków i ogólnie na świeżym powietrzu być. Cytat:
No i tak jak napisała sylvuniaa baldachim to istny kurzołap. Nawet na szkole rodzenia zwrócili nam na to uwagę Ciekawe jak tam zophiee |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, tylko ja przez całą ciążę nie miałam problemu z zaparciami
![]() My baldachimu też nie mamy i kupować nie będziemy. Tylko kurz się na tym zbiera, więc bez sensu. Sylwia, ja mam Posterisan Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
My baldachim dostaliśmy w komplecie z łóżeczkiem, i chyba zaczynam się poważnie zastanawiać czy go w ogóle zakładać zwłaszcza że mamy jeszcze karuzelę i nie wiem jakbym miała to wszystko pomieścić
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratowa miała dla pierwszej cory baldachim i strasznie niezadowolona była, bo non stop musiała prac, bo sam kurz na tym, a pożytku żadnego
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(w 32 tc 2 dni miał 2333g )właśnie się nad tym zastanawiałam mam nadzieję, że jest wszystko ok ![]() beat@ współczuję bólu i dyskomfortu. Jeszcze tylko trochę ![]() A o baldachimie to nawet nie myślę
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie wiem, będę mierzyć jak złożymy łóżeczko. Z tym, że nasze nie ma drabinek po bokach, jest zabudowane, więc falbankę uszyję tylko na przód.
|
|
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
u nas nie można mieć swoich ubranek a szkoda bo też wolałabym swoje ale polożne się nie zgadzają nie wolno i koniec ![]() zophiee jak po wizycie położnej ?????????? |
|||
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam po majówce
Dziś zaczynam 37 tc ![]() Wczoraj miałam wizytę i pierwsze w tej ciąży ktg ![]() Jak siedziałam pod tym ktg i spojrzałam w komórce na zdjęcie Dominiki to aż ciepło mnie ogarnęło w serduchu, że przecież tak niedawno to Jej tętno i serduszko słyszałam na tej maszynie a Ona ma już 4 lata!!!! że ta Panna tak niedawno była w moim brzuszku i oczekiwałam na Jej przyjście Poza tym piszecie o szyjka, jedna ma tyle, druga tyle, skrócone itd, a co mnie lekarz powiedział? szyjka trzyma, ujście raptem na opuszek coś czuję, że to samo usłyszę w 40tc dobrze, że mam umówioną położną, bo Ona już mi pomoże żeby po terminie długo nie chodzić ![]() Co poza tym? 37tc a torba wciąż nie spakowana jakoś nie mogę się za to zabrać.Pościel Wiktorii wyprałam, dziś będę tetry prać. Zrobiliśmy przemeblowanie sypialni żeby łóżeczko włożyć, jakoś to wygląda ![]() Zophiee z tym czopem to jest tak różnie, że nie spinaj się mnie w pierwszej ciąży czop odpadł w 35tc a urodziłam w 42 dlatego jak czytam o tym "podekscytowaniu" na widok czopa to bardzo zabawnie do tego podchodzę ![]() bluesky89 możesz zdradzić sekret jakie masz czopki na te wstrętne gady? ja ledwo siedzę i chodzę bo tak boli Będę Was cały dzień nadrabiać, chociaż parę stron tylko na razie muszę lecieć do Lidla po bluzeczki dla córci
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-06 o 10:07 |
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podczas porodu dużych dzieci często i matki i maleństwa mają liczne urazy.a taki maluszek niczym nie odbiega od większego dziecka. ja raczej jestem skazana na giganta przynajmniej tak się zanosi na razie
|
|
|
|
|
#743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Co do ciuszków, ja mam na liście do szpitala wziąć trzy komplety ubranek i wiem, że zaraz po porodzie to ubiorą małego w jakieś szpitalne, ale później już będę go sobie ubierać sama Położna zresztą sama mówiła, że po tym jak się ubierze dzidziusia w swoje piękne ubranka wygląda od razu inaczej ![]() Cytat:
![]() Ja się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty... Chyba oszaleje... Z fajnych rzeczy to dostałam maila, że wysyłają dziś moje łóżeczko, więc mam nadzieję, że dziś będzie bo kurierem to szybko powinno przyjść
|
||
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Dołączam do dziewczyn, które miały dzisiaj koszmarną noc Strasznie bolały mnie biodra i nogi, do tego miałam ze 2 przepowiadacze no i cholerny kręgosłup zophiee daj znać jak po wizycie
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i: najwyższy czas pakować torbę
|
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też powiedziałam małżowi że jak tak dalej będzie to przewiduję że do terminu nie doczekamCytat:
![]() No i od 21 tygodnia ciąży nam się to należy za darmo Podpytałam ją o te moje kłucia raz jeszcze. i powiedziała że najprawdopodobniej spojenie łonowe się rozszerza i jak sobie idę do miasta i zaczyna mnie tak boleć to dorwać jakąś ławeczkę i sobie tak ok. 20 minut odpoczynku zrobić. Co do ubranek do szpitala dla maluszka to u nas można i nawet jak będę mieć naszykowane i mąż poda to zaraz po porodzie umyte dzieciątko w nie ubiorą
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-06 o 10:20 |
||
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak u mnie taki klusek nam wyjdzie ![]() kakusia brawa za tydzień
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nie można mieć swoich ciuchów dla Malucha. Zresztą, jeśli już, to tylko kaftaniki, bo tak to pampers i owiniete w pieluszke jest dzieciatko
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle ciągle mam wrażenie że o czymś zapominam, nie mogę się skupić i z tego takie rzeczy wychodzą. Cytat:
Cytat:
Ehh byłam w mieście w aptece i na poczcie. Dzień targowy u nas to i ludzi masa i najchętniej spać bym poszła. Ale bałagan mam straszny w domu, musze to ogarnąć bo już źle się z tym czuje. Ciekawe jak tam Berenika po wizycie- chyba wczoraj miała a nic się nie odzywała. A dziewczyny na l4- jak dajecie radę to normalnie z domu wychodzicie? Czy przy chodzącym czy leżacym? Którejś się zdarzyła jakaś kontrola? Bo ja znów schizuje z tym ZUSem że jakieś kontrole będe mieć
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-06 o 10:49 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

Nie było mnie chwilę,a tu tyle się dzieje
My dzisiaj zaimpregnowaliśmy w końcu parapety - od 2 miesięcy planowalismy się za nie wziąć
Jutro kupimy cegły elewacyjne takie do dekoracji (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie) i zrobimy porządek ze ścianą na której wisi tv i kable, które planujemy zamaskować właśnie pod tymi cegłami. Mam nadzieję, że plan wypali
Dobrze, że ja jestem prawie ostatnia to sobie poczytam Wasze opisy porodów 

lubię poranki, zwykle jestem zregenerowana, nic mnie nie boli, mam mnóstwo siły (w granicach bycia ciężarna
), zjadłam śniadanko, popijam zieloną herbatkę a maluch sobie słodko drzemie w moim brzuchu
osobiście, nie jestem fanką zgłębiania się w szczegóły
boże, to ja panikuje, że zostaje sama na 2 ostatnie weekendy majowe

mam nadzieję, że jest wszystko ok 
coś czuję, że to samo usłyszę w 40tc
tylko na razie muszę lecieć do Lidla po bluzeczki dla córci
podczas porodu dużych dzieci często i matki i maleństwa mają liczne urazy.
klask i:
Strasznie bolały mnie biodra i nogi, do tego miałam ze 2 przepowiadacze no i cholerny kręgosłup
13.07.2013