Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 14:58   #691
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

uffff, wróciłam z zakupów matko boska odkąd nie pracuje ile kasy wydaję na lewo i prawo
w rossmanie kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania, płatki kosmetyczne a do torby do szpital miniaturki: płynu micelarnego, żelu antybakteryjny, nakładki na sedes, chusteczki do higieny intymnej, szampon no i błyszczyk i piękny kremowy lakier do pazurów, który w domu na płytce paznokcia okazał się przezroczysty

z warzywniaka wyszłam obładowana siatami i teraz gotuję rosół cielęcy, bo jakoś mnie naszło na zupę szaleńczy głód nie mija

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jeszcze 6 tygodni
OMG! tylko 6 tygodni

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
tylko ja bym za bardzo ich nie masowała a już w ogóle sutków bo to powoduje wydzielanie oksytocyny i przez to skurcze...
tak nie wiedziałam, ale to jedyne co przynosi mi ulgę ostatnio normalnie bolą mnie piersi jak na początku ciąży

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cieszę się teraz, że już wszystko mam ogarnięte, torba spakowana, ciuszki uprane i uprasowane- także dziewczyny DO ROBOTY! Ogarniajcie się, żeby końcówkę mieć spokojniejszą chociaż pod tym względem
zazdroszczę u mnie ledwo zaczęte tżet nawet zaczął trochę mnie poganiać a w weekend ma skręcić łóżeczko jużwiem, że zostawienie wszystkiego na ostatnią chwilę to bardzo zły pomysł

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
aaaa... pierwszy raz od 20tc dostałam zdjęcie... pipki
dobrze, że wszystko ok te pomiary usg są lekko stresujące raz mi wyszło, że mały w 30 tc w ciągu 24 h przybrał ponad 150 g

pierwsze zdjęcie pipki ja mam już całą kolekcję penisów mojego syna

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ale czyjej? ;p swojej czy córci? :P heh, wyobraziłam to sobie... Ja już swojej tak dawno nie widziałam, że może to jakieś rozwiązanie ;p
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 14:58   #692
bluesky89
Zakorzenienie

Mała czarna, nie jestes sama i powiem szczerze, że podziwiam osoby, które wszystko zostawiają na ostatnią chwilę i mówią, że jeszcze kupa czasu

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-05, 14:59   #693
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja odpowiem na swoje pytanie- samochodem jeszcze jeżdzę bo często nie mam innego wyjścia, a nie wyobrażam sobie żeby mnie mama woziłą jak mąż w pracy- za dużo nerwów by mnie to kosztowało, więc wole sama. Co prawda nie chce jeździć starszym autem które mamy bez wspomagania- za duży wysiłek dla brzucha i boli później, ale nowym nie mam problemów z jazdą.
Jeśli brzuch Ci nie przeszkadza to nie widzę problemu. Jednak jak juz będzie blisko terminu to jednak unikałabym dalszych samotnych wypraw, bo jednak poród może odbyć się w każdej chwili, a wrócić może być problem. Chyba, że masz w jakiś sposób to rozwiązane - że w razie czego ktoś po Ciebie podjedzie.

Cytat:
dziewczyny albo odszedł mi czop śluzowy, albo mam plamienie po wizycie
ale jak patrzę w google to raczej to pierwsze
OMG! Czyżby to już niedługo
Od wczoraj popołudnia czuje też taki tępy ból w dole pleców
Na szczęście będę dziś na wizycie u położnej jeszcze... powiem co i jak, może mnie jeszcze zbada
może być czop Choć nie zawsze jest to zwiastun bliskiego porodu. Znam dziewczyny, które chodziły kilka tygodni po jego odejściu.
Ja taki ból pleców miałam gdzieś chyba na tydzień przed porodem. Ale to wszystko jest tak indywidualne, ze trudno powiedziec. U każdego inaczej - niestety - a tak byłoby dużo prościej
Daj znac co powie połozna Będziemy tu siedzieć jak na szpilkach

Cytat:
dziewczyny, do której z Was można wysłać smsa jakby się zaczęło??
Możesz do mnie. Napisz na pw jeśli chcesz to podam Ci numer.

---

Ja też wczoraj dostałam takich mocniejszych bóli brzucha. Jak nie biorę żadnych nosp tak profilaktycznie to wczoraj czułam, że muszę. Na szczęście przeszło
Ale w tym tygodniu chcę zacząć pakować torbę, bo trochę się wystraszyłam.

---
Jeśli chodzi o ubranka na wyjście to jeszcze nie wiem. Przygotuję coś na ładniejszą pogodę i brzydszą.

---
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:04   #694
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:

A ja pochwalę się brzucholem z sesji foto:
wow, super

a ja swojej jak nie miałam tak nie mam

nad ciuszkami dla malucha jeszcze się nie zastanawiałam. ale przygotuje wariant letni i ciut cieplejszy a w szpitalu maluch będzie korzystał (chyba) ze szpitalnych ciuszków - tak radziła położna. A u Was?
Stary 2014-05-05, 15:07   #695
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Cześć Ciężarówki
witam was w 34 tygodniu ale ten czas szybko leci
:
gratulacje
Cytat:
Oj remonty to studnia bez dna. A jak już weźmiesz się za kuchnie i łazienke to masakra. Nas łazienka bardzo wykosztowała, a na generalny remont czeka jeszcze kuchnia. Mąż już by chciał ale ja go hamuje bo to koszty spore.
my na szczęscie kuchnię mamy zrobioną, bo to chyba największy wydatek
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej brzuchatki
my oczywiscie nadal szpital..
trzymaj się oby do 34 tc
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Witajcie

Gratuluję nowych tygodni, liczby już przerażające 36, 37 hohooo... przecież lada chwila będziemy rodziłyyyy aaaaaaa....:O Ale zleciało..!
Już jestem taka wielka, przynajmiej tak się czuję, ze mam kłopot by w nocy obrócić sie na 2. bok. Mysl o naglym odejsciu wod płodowych coraz blizej.
!
Prowansja jeszcze troszkę trzeba się pokulać
ja miałam ostatnio u ginki problemy z zejsciem z samolotu, musiała mi pomóc
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Witamy się w 36 tygodniu!
no to witam w ostatnim miesiacu
Cytat:
Miałam pokazać łóżeczko, może tak być?

super to łózeczko wygląda
tylko jestes leworęczna czy praworęczna??weź pod uwagę stronę, na którą będziesz odkładała dzidzię, zeby było poręcznie

ja wróciłam z lab, nie wyhodowano u mnie nic !!!
obejde się bez gentamycyny przy porodzie

za to mąż mnie wczoraj zaraził
od rana katar i ból gardła

ogarniam jeszcze pokoje po remoncie, przekłądam wszystko w szafkach, nie mam już siły, nawet cyknąć fotek
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:11   #696
Bogini Bastet
Zadomowienie

OMG! wpisałam sobie w google czop śluzowy i teraz już wiem jak wygląda

dzisiaj mam zajęcia w SR - z tżetem lubię, jest mi miło, gdy widzę jak tżet słucha a potem ćwiczy z fantomem ale raz myślałam, że go zabiję jak zobaczyłam, że oczy mu się zamykają
Stary 2014-05-05, 15:12   #697
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej brzuchatki
my oczywiscie nadal szpital..
wczoraj znow mialam skurcze bolal mnie brzuch no i badanko, szyjka znow skrocona rozwarcie na centymetr.. ale wpakowali we mnie 6nosp magnez luteine i na szczescie dzis przeszlo coraz blizej chyba jestesmy, w srode zaczynam 34 tc wiec mam nadzieje ze wytrwam do jego konca )
powiem Wam jeszcze ze mama mi zalatwila znajoma polozna na porodowce ktora tu pracuje i mnie odwiedza, opowiada co i jak wiec jakos razniej
wozek mi przyszedl, posciel i wszystko czego brakowalo a nie moge nic zobaczyc no nic..
gratuluje Wam nowych tygodni i calujeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki, żeby chłopaki jeszcze posiedzieli

Cytat:
cześć dziewczyny
Witam się po weekendzie. My troszkę wyjerzdzaliśmy, ale niedaleko od domu, hihi
Pogoda też była u nas kiepska, więc raczej domowo, niż na świeżym powietrzu

Jestem dziś po wizycie- no i nie jest dobrze- szyjka skrócona, w wyniku czynności skurczowej. Brzuch ostatnio mi twardnieje, i mam sporo przepowiadaczy
Dziś miałam ktg, ale akurat żadnego skurczu. Jutro na badania krwi i moczu,
w środę na kolejną wizytę i usg
Dziś spotkanie z położną

A mam leżeć i unikać siedzenia i stania za wszelką cenę... i oczywiście biję się z myślami, bo zmywarka do wstawienia, lodówka nie jest pełna
Ale nic, wezmę książkę i będę starała się o tym nie myśleć!
U mnie już połowa 37tc, mam nadzieję, że wytrzymamy w 2-paku do końca 38
Cieszę się teraz, że już wszystko mam ogarnięte, torba spakowana, ciuszki uprane i uprasowane- także dziewczyny DO ROBOTY! Ogarniajcie się, żeby końcówkę mieć spokojniejszą chociaż pod tym względem
trzymam kciuki

Cytat:
Już po wizycie. Ale się nasiedziałam, godzina w poczekalni
Stresu dużo. Najpierw na USG bo wg tego ze szpitala w skończonym 30tyg mała ważyła 1650g a tu w 32t4d tylko 1920g. Okazało się, że to tylko rozbieżność spowodowana sprzętem i innym lekarzem bo w porównaniu z poprzednim USG robionym przez moją lekarkę przybrała prawidłowo. Wszystkie wymiary i waga odpowiadają skończonemu 32tyg.

Kolejny problem z tą całą infekcją bo okazało się, że 3 badania moczu w szpitalu wykazały tylko lekkie przeziębienie i żadnych bakterii, posiew który robiłam na własną rękę wyszedł jałowy a u nich nagle w posiewie bakteria nie wiadomo skąd. Prawdopodobnie skopali ten posiew bo wg mojej lekarki te kłucia są spowodowane piaskiem na nerce. Dostałam Furagin i jakiś lekki antybiotyk, potem badanie kontrolne i się wszystko ostatecznie wyjaśni.

Co do szyjki to skraca się. Aktualnie 24mm, na tym etapie ciąży nie ma tragedii ale mam się oszczędzać i dużo leżeć. 14 maja mam KTG to zobaczymy czy skraca się dalej. Mamy wytrzymać razem jeszcze 4tyg i mogę rodzić

aaaa... pierwszy raz od 20tc dostałam zdjęcie... pipki
To dobrze ze na usg wszystko ok
Stary 2014-05-05, 15:14   #698
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka "kupa czasu", o Boże! toż to za chwilę! z każdym kolejnym tygodniem narasta we mnie panika, tyle do zrobienia, tyle do kupienia, tyle do spakowania...
To była ironia bo ja oczywiście cały czas jestem do tyłu ze wszystkim
Całe szczęście udało mi się w końcu dopiąć większość wyprawki na allegro, powinna do mnie trafić na dniach

A zdjęcia świetne. Mam nadzieję, że w weekend będzie pogoda to wyciągnę Tż-ta do parku na jakąś sesję. Wstyd się przyznać ale mam tylko jedno zdjęcie z brzuchem
Stary 2014-05-05, 15:17   #699
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Super zdjęcia, zazdroszczę. Aż mnie naszła ochota siostrę pomęczyć.

Cytat:
Myslalyscie już jakie ciuszki przygotować dla dzieciaczkow na wyjście? Bo ja kompletnie nie mam pojęcia
Ja jeszcze nad tym nie myślałam. Przy praniu ciuszków zrobię przegląd czy da się z tego co mam jakiś komplet stworzyć a jak nie to może zamówię coś. I też dwie opcje pewnie przygotuje na zimniejszy i cieplejszy dzień.

Pierwszy raz dziś miałam problem z wykąpaniem się, brzuch przeszkadza i poczułam że troszke waży.
Do tego ten ból żeber. Siedze bolą, leże bolą. Jedynie jak chodzę to jest w miare ok.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:26   #700
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

hej

Całą majówkę mnie nie było. W sumie nic takiego nie robiliśmy a dni tak szybko nam zleciały że do tej pory jestem w szoku że to już poniedziałek.
Trochę widzę naskrobałyście. Nie jestem w stanie was nadrobić więc proszę o wybaczenie

chocolate - trzymaj się tam, niech chłopaki jeszcze posiedzą w brzuszku

Cytat:
Blue i dziewczyny- może to głupio zabrzmi ale nie macie obaw w zaawansowanej ciąży prowadzić samochód? Bo jakaś tak myśl mi wczoraj przeszła. Np koleżankę po 36 tc do lekarza woziła mama.
ja jakoś właśnie nie. gdyby nie auto musiałabym wszędzie chodzić pieszo albo autobusem jeździć. Nie lubię być od kogoś zależna no i nawet jak bym potrzebowała to nie miałby mnie kto gdziekolwiek zawieźć.
Do końca maja mam zamiar jeździć autem.
Wczoraj rozmawiałam na ten temat z małżem no i powiedział że w czerwcu jeździć już nie będę no ale jeśli się uprę to żadna siła mnie nie powstrzyma. No a w razie porodu stwierdziliśmy że gdyby on był akurat w pracy to dzwonię do niego że się zaczęło no i jeśli będzie czas żeby zaczekać na niego to czekam a jak nie to dzwonię do znajomego i tamten mi pewnie transport zorganizuje. Ma firmę ochroniarską więc w razie w śmieję się że grupa interwencyjna będzie mnie wieźć

Cytat:
Na szczęście będę dziś na wizycie u położnej jeszcze... powiem co i jak, może mnie jeszcze zbada
to byłoby już ? OMG. Nie strasz, ja to już co wizyta w toalecie sprawdzam czy tam aby na pewno nic się nie pojawiło. Jak by nie patrzeć dopiero maj się zaczął

Cytat:
OMG! wpisałam sobie w google czop śluzowy i teraz już wiem jak wygląda

dzisiaj mam zajęcia w SR - z tżetem lubię, jest mi miło, gdy widzę jak tżet słucha a potem ćwiczy z fantomem ale raz myślałam, że go zabiję jak zobaczyłam, że oczy mu się zamykają
aż z ciekawości też sobie sprawdziłam

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:34   #701
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
super to łózeczko wygląda
tylko jestes leworęczna czy praworęczna??weź pod uwagę stronę, na którą będziesz odkładała dzidzię, zeby było poręcznie
Ja układałam małą raz po jednej strony raz z jednej strony łózeczka, raz z drugiej, bo dzieci zwykle chcą patrzeć w kierunku w którym coś się dzieje - czyli nie na ścianę ale na nas ( jak już mogą przekręcać głowę, a jak jeszcze nie to warto samemu zwracac na to uwage)).Chyba ze na scianie sa jakies atrakcje co przyciagaja wzrok i musza przekrecac głowe w tamtym kierunku. Na początku ta główka jest miękka i może się odkształacać. Ogólnie chodzi o to, żeby zapewniać harmonijny rozwój i zapobiegac asymetrii.
A także ogólnie dobrze robić tak, żeby było wszystko robione na każdą stronę - czyli zabawki do chwytania raz jedną rączką, raz drugą.

Cytat:

ogarniam jeszcze pokoje po remoncie, przekłądam wszystko w szafkach, nie mam już siły, nawet cyknąć fotek
za wizyte
duzo zdrówka

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

ja jakoś właśnie nie. gdyby nie auto musiałabym wszędzie chodzić pieszo albo autobusem jeździć. Nie lubię być od kogoś zależna no i nawet jak bym potrzebowała to nie miałby mnie kto gdziekolwiek zawieźć.
Do końca maja mam zamiar jeździć autem.
Wczoraj rozmawiałam na ten temat z małżem no i powiedział że w czerwcu jeździć już nie będę no ale jeśli się uprę to żadna siła mnie nie powstrzyma. No a w razie porodu stwierdziliśmy że gdyby on był akurat w pracy to dzwonię do niego że się zaczęło no i jeśli będzie czas żeby zaczekać na niego to czekam a jak nie to dzwonię do znajomego i tamten mi pewnie transport zorganizuje. Ma firmę ochroniarską więc w razie w śmieję się że grupa interwencyjna będzie mnie wieźć
Jak gwiazda filmowa z obstawa

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
to byłoby już ? OMG. Nie strasz, ja to już co wizyta w toalecie sprawdzam czy tam aby na pewno nic się nie pojawiło. Jak by nie patrzeć dopiero maj się zaczął
Ja swojego nie widziałam w ogóle
Stary 2014-05-05, 15:34   #702
karolkya
Wtajemniczenie

Mała super zdjęcia

Cytat:

za wyniki i dla męża jak to tak zarażać można
Stary 2014-05-05, 15:35   #703
Aldrin
Zakorzenienie

zophiee mi po badaniu u lekarza odszedł czop albo jego część i plamiłam, dostałam się do szpitala i byłam na podtrzymaniu ale to było w 33 tc więc teraz dają Ci spokojnie rodzic ale czop może odchodzić kilka tygodni i podobno jak nie ma żywej krwi to nie ma się czym martwić ale jak jst krew to gorzej, musisz dopytać położna jak masz wizytę niech ona Cie pokieruje bo każdy przypadek jest inny, może to być po badaniu ale to też może być oznaka zbliżającego się porodu
Stary 2014-05-05, 15:35   #704
karolkya
Wtajemniczenie

Napisałam do gemini z kopią potwierdzenia przelewu i już jest zamówienie w realizacji

Zrobiłam pranie z pierwsza turą ciuszków Właśnie się suszą, jutro kolejna o prasowanie.
Dzwonili ze sklepu że mamy wózek do odebrania Jutro pojedziemy

A i proszę o kciuki dla mojego męża jutro ma rozmowę o pracę.

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-05-05 o 15:41
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:39   #705
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
To była ironia bo ja oczywiście cały czas jestem do tyłu ze wszystkim
Całe szczęście udało mi się w końcu dopiąć większość wyprawki na allegro, powinna do mnie trafić na dniach
Nie załapałam

Cytat:
Super zdjęcia, zazdroszczę. Aż mnie naszła ochota siostrę pomęczyć.
Koniecznie! Ostatni dzwonek!
Stary 2014-05-05, 15:42   #706
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Od rana pozałatwiałam papierkowe sprawy pierw Urzad Skarbowy,tam w miare szybko poszło,tylko opłaty skarbowe i wnioski to osobne pokoje to sie nalatałam
W ZUS totalna porazka,3x mnie odsyłała babka na korytarz i 3x musiałam stac od nowa w kolejce bo ciagle cos brakowało w deklaracjach,a mogła mi to przecież kazać dopisac u siebie poszło by szybciej,ale nie bo kolejke blokuje...ledwo juz stałam ale kogo to obchodziło
Na koniec UP tam poszło szybko i sprawnie
Potem jeszcze po drodze był bank,tam w ogóle jak na kosmite na mnie patrzeli,bo w sumie zadałam dziwne i głupie pytanie ale co tam mój budyń pomiksował cos i nie umiałam sie ogarnąć

Zaliczyklam po drodze piekarnie,pożarłam pączka i bułkę z ciacha francuskiego z marmoladą

Teraz juz jestem w domku,pije kawke i padam na pysk
Stary 2014-05-05, 16:00   #707
Ramona_85
Zakorzenienie

o majgad dzisiaj jest 5 maja, za równiutki miesiac mam TP
Stary 2014-05-05, 16:23   #708
zophiee
Zakorzenienie

dziewczyny, niedobrze mi...
najchętniej nie jechałabym do tej położnej, ale nie mam innego wyjścia
mam nadzieję, że wypełnianie dokumentów pójdzie sprawnie, a położna mnie uspokoi

Co do tego czopa, to musiał być ON, bo śluz mam aktualnie budyniowy, a to miało konsystencję taką jak galaretka, i był przezroczysty z takimi niteczkami krwi...

Zobaczymy co na to położna...
Co do skurczy to mam co jakiś czas, zero regularności, raz w ciągu 20 min są 2, a potem w ciągu godziny nie ma

Idę wziąć prysznic, bo na 18 mam być w szpitalu
Dobrego popołudnia
Nadrobię jak wrócę
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 16:40   #709
Bogini Bastet
Zadomowienie

Zopiee trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Cytat:
Do tego ten ból żeber. Siedze bolą, leże bolą. Jedynie jak chodzę to jest w miare ok.
mnie też najbardziej bolą żebra są tak tkliwe, że czasami aż nie mogę nabrać powietrza przez ból żeber nie mogę spać na boku i dlatego głównie śpię na wznak i chyba wpadam w jakiś bezdech, bo tżet mówi, że od kilku dni budzę go chrapaniem
Stary 2014-05-05, 16:54   #710
Ramona_85
Zakorzenienie

zophiee] a zauwazyłaś zabarwienie czerwonawe tego śluzu??
Stary 2014-05-05, 18:36   #711
alingles
Zadomowienie

pater czytałam, ale nie zasnęłam. o 9 pojechałam z teściową na zakupy i przy okazji szwagra do lekarza odstawić na zdjęcie szwów. I takim oto sposobem wróciłam o 13 do domu.
Po czym zadzwonił Tż, że mu zabrakło paliwa, bo rano nie zdążył zatankować i żeby mu podrzucić. Całe szczęście Pan mi ładnie zatankował do kanistra i włożył do bagażnika. I tylko 15 km musiałam jechać.
Ale nic za darmo

Mam nadzieję, że zophieee będzie trzymała się dzielnie jeszcze trochę, tak samo jak chocolate.

I ja dziś kupiłam pampki 1 białe i chusteczki.
I do szpitala tylko trzeba rożka i majtek jednorazówek i kosmetyków.
Po nitce do kłębka..

Co do jazdy samochodem:
Jeżdżę, bo muszę. Pewniej się czuję za kierownicą niż jako pasażer.
W dodatku teraz w dzień jestem sama na siebie zdana. Tż w pracy, rodzice za granicą. Teściowie - oboje nie mają prawka, szwagier jeszcze za młody.
Na najbliższy zjazd jadę pociągiem, na kolejny już samochodem.
Będzie ze mną jechała przyjaciółka, bo Tż jak na złość musi jechać do moich rodziców coś tam tacie pomóc przy budowie. I nie będzie go 3 tygodnie począwszy od 10. maja. Więc do 3 czerwca zaciskam jak mogę

Ubranko na wyjście: póki co mam przygotowane lekkie dresy i cienki sweterek, obowiązkowo koc. Chyba muszę się po niedzieli przejść po lumpkach poszukać jakiejś kurteczki. Nawet większej, bo to różnie bywa. Niby tylko z oddziału na parking jakieś 100 metrów, ale kto wie..

Idę się położyć, bo już nie daję rady.
Po raz pierwszy od początku ciąży, wyłączając szpitalno-wymiotującą przygodę będę odpoczywać.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:45   #712
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Co?? to już się zaczęło, zaraz będą następne...
Super zdjęcia piękne, będziesz miała świetną pamiątkę!!!
Cytat:
Koniecznie daj znać co położna powie... To może już być czop, możesz pomału szykować się do porodu, bo to nawet dwa tygodnie może jeszcze potrwać

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
pater czytałam, ale nie zasnęłam.
Idę się położyć, bo już nie daję rady.
Po raz pierwszy od początku ciąży, wyłączając szpitalno-wymiotującą przygodę będę odpoczywać.
Brawo za naukę
Ambitny miałaś dzień, należy Ci się odpoczynek
sylvuniaa84 ale się nastałaś i nałaziłaś i naczekałaś... Współczuję, bo mnie strasznie takie sytuacje wkurzają...
Stary 2014-05-05, 19:38   #713
__Sylwia__88
Zadomowienie

Ja już albo dopiero po wizycie. Ponad godzinę opóźnienia- prywatny gabinet.
Przynoszę dobre wieści.
Wszystko w porządku, Mały waży 1900 i tylko o 4 dni wyprzedza tp. Wody, łożysko wporządku. Luteinę i magnez jeszcze 2 tyg mam brać. Jedynie co to jakieś początki infekcji mam.
A i Maluch główką w dół jest ułożony.
I właśnie sobie uświadomiłam że z tego wszystkiego nie umówiłam się na następną wizytę. No nic będę dzwonić.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-05 o 19:50
Stary 2014-05-05, 19:59   #714
bluesky89
Zakorzenienie

Ja też się witam po wizycie Tż jednak dał radę pojechać ze mną z Maluszkiem wszystko w porządku, trochę martwi mnie jego waga, bo jest malutki, 36 tc a on waży 2 kg. Ale ginka mówiła, że wszystko okej, także jestem dobrej myśli no i okazało się, że mam hemoroidy mam masc i czopki, muszę jeszcze zanieść próbkę na posiew i chyba tyle.
Pytałam bratowej o rzeczy dla Malucha do szpitala i okazuje się, że mam wziąć rzeczy tylko dla siebie dla dziecka dopiero na wyjście

Stary 2014-05-05, 20:05   #715
Monica80
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Ubranka szpitalne dla dzieci- słuchajcie,w każdym spzitalu one oczywiscie sa, ale sa koszmarne... No dobra na pewno czyste, ale czesto za duze, totalnie sprane, po prostu wstretne... Ja bym nie chciala nawet 2 czy 3 dni swojego maluszka w tych szmatkach ogladac, dlatego tak jak za pierwszym razem tak i teraz biore caly komplet ubranek - glownie pajace i jakis dresik na wyjscie + letni kombinezonik.

Jazda autem ja jezdze bo zwyczajnie musze. Nie widze roznicy, procz moze takiej ze z duzym brzuchem trzeba troche odsunac siedzenie do tylu No ale nie robie wielkich tras, do przedszkola, do sklepu, wiec luz.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:11   #716
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się witam po wizycie Tż jednak dał radę pojechać ze mną z Maluszkiem wszystko w porządku, trochę martwi mnie jego waga, bo jest malutki, 36 tc a on waży 2 kg. Ale ginka mówiła, że wszystko okej, także jestem dobrej myśli no i okazało się, że mam hemoroidy mam masc i czopki, muszę jeszcze zanieść próbkę na posiew i chyba tyle.
Pytałam bratowej o rzeczy dla Malucha do szpitala i okazuje się, że mam wziąć rzeczy tylko dla siebie dla dziecka dopiero na wyjście
Dobrze że wizyta zaliczona do pozytywnych. Wagą się nie przejmuj za bardzo do wiesz że to tylko sprzęt i jakie różnice mogą być z tych pomiarów.
Jaką maść masz na hemoroidy? Bo mnie też ta przypadłość dotyczy. Mam procohemolan ale nie wiem czy można go stosować.

U nas w szpitalu też podobno dzieci w szpitalne ciuszki ubierają ale faktycznie jak widzę jak ktoś dodaje zdjęcia dziecka po urodzeniu to okropne te ciuszki są. Zniszczone, sprane, za duże, zżółknięte. Ciekawe tylko czy można mieć swoje czy to jakiś odgórny nakaz.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-05, 20:22   #717
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

U nas w szpitalu też podobno dzieci w szpitalne ciuszki ubierają ale faktycznie jak widzę jak ktoś dodaje zdjęcia dziecka po urodzeniu to okropne te ciuszki są. Zniszczone, sprane, za duże, zżółknięte. Ciekawe tylko czy można mieć swoje czy to jakiś odgórny nakaz.

Nikt nie może Ci zabronić ubrać dziecka w swoje ciuszki, to jest nawet wskazane bo to są ubranka z domu do którego dziecko trafi (wiec ma juz ta domowa flore bakteryjna). Mi ubrali bo mialam cc i jak jeszcze lezalam to ubrali malego - rekawy 3 razy wywiniete, czapka za duza, spiochy welurowe ale takie sprane ze az szorstkie (mam wrazenie ze nie prasowane), jak tylko mnie przewiezli na sale przebralismy z mezem. Potem jak mi pielegniarki zabieraly do mycia (bo ja nie moglam sie podnosic) to komplecik kladlam w tym wozeczku i wracal pachnacy w swoich

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:48   #718
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja tez smigam autem wszedzie,nie wyobrażam sobie jeździć PKSem lub innym miejskim transportem.Autem wygodniej bo podjeżdżam pod sam cel i nie nachodze sie za duzo
brzuch puki co jeszcze mi w jeździe nie przeszkadza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-05, 22:06   #719
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Nikt nie może Ci zabronić ubrać dziecka w swoje ciuszki, to jest nawet wskazane bo to są ubranka z domu do którego dziecko trafi (wiec ma juz ta domowa flore bakteryjna). Mi ubrali bo mialam cc i jak jeszcze lezalam to ubrali malego - rekawy 3 razy wywiniete, czapka za duza, spiochy welurowe ale takie sprane ze az szorstkie (mam wrazenie ze nie prasowane), jak tylko mnie przewiezli na sale przebralismy z mezem. Potem jak mi pielegniarki zabieraly do mycia (bo ja nie moglam sie podnosic) to komplecik kladlam w tym wozeczku i wracal pachnacy w swoich
u nas tez szpital daje swoje, ale jak ktoś chce to moze ubierać w swoje ubranka, z tym że później musi się przypomnieć, że prac będzie sam, bo inaczej trafią do pralni i już przepadną

Cytat:
Ja też się witam po wizycie Tż jednak dał radę pojechać ze mną z Maluszkiem wszystko w porządku,

Cytat:
Ja już albo dopiero po wizycie. Ponad godzinę opóźnienia- prywatny gabinet.
Przynoszę dobre wieści.
Wszystko w porządku, Mały waży 1900 i tylko o 4 dni wyprzedza tp. Wody, łożysko wporządku. Luteinę i magnez jeszcze 2 tyg mam brać. Jedynie co to jakieś początki infekcji mam.
A i Maluch główką w dół jest ułożony.
Stary 2014-05-05, 22:21   #720
poziomkka
Zadomowienie

Witam Nie było mnie chwilę,a tu tyle się dzieje
Remonty - gratuluję skończonych My dzisiaj zaimpregnowaliśmy w końcu parapety - od 2 miesięcy planowalismy się za nie wziąć Jutro kupimy cegły elewacyjne takie do dekoracji (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie) i zrobimy porządek ze ścianą na której wisi tv i kable, które planujemy zamaskować właśnie pod tymi cegłami. Mam nadzieję, że plan wypali
No i najważniejsze - jutro zamawiamy wózek!!
Monica współczuję takich przeżyć...

Cytat:
Co do szyjki to skraca się. Aktualnie 24mm, na tym etapie ciąży nie ma tragedii ale mam się oszczędzać i dużo leżeć. 14 maja mam KTG to zobaczymy czy skraca się dalej. Mamy wytrzymać razem jeszcze 4tyg i mogę rodzić
za szyjkę! Niech wytrzyma jeszcze te parę tygodni!
Cytat:
ale jak patrzę w google to raczej to pierwsze:
Czekamy na informacje, mam nadzieję, że wszystko jest ok,na szczęście jesteś w takim momencie, że ciąża jest już prawie donoszona

Cytat:
Piękne fotki

Cytat:
pierwsze zdjęcie pipki ja mam już całą kolekcję penisów mojego syna

Cytat:
dzisiaj mam zajęcia w SR - z tżetem lubię, jest mi miło, gdy widzę jak tżet słucha a potem ćwiczy z fantomemale raz myślałam, że go zabiję jak zobaczyłam, że oczy mu się zamykają
Ja mam ochotę zabić swojego za każdym razem jak widzę, że gra w gierki na telefonie zamiast słuchać

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzwonili ze sklepu że mamy wózek do odebrania Jutro pojedziemy

A i proszę o kciuki dla mojego męża jutro ma rozmowę o pracę.
dla męża !!
Gdzie zamawialiście wózek i jaki??

Cytat:
o majgad dzisiaj jest 5 maja, za równiutki miesiac mam TP
Teraz to dopiero czuję, że to już niedługo Dobrze, że ja jestem prawie ostatnia to sobie poczytam Wasze opisy porodów

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, super, że z Maluszkami i z Wami wszystko ok
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości