|
|
#691 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
uffff, wróciłam z zakupów
matko boska odkąd nie pracuje ile kasy wydaję na lewo i prawo![]() w rossmanie kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania, płatki kosmetyczne a do torby do szpital miniaturki: płynu micelarnego, żelu antybakteryjny, nakładki na sedes , chusteczki do higieny intymnej, szampon no i błyszczyk i piękny kremowy lakier do pazurów, który w domu na płytce paznokcia okazał się przezroczystyz warzywniaka wyszłam obładowana siatami i teraz gotuję rosół cielęcy, bo jakoś mnie naszło na zupę szaleńczy głód nie mija![]() OMG! tylko 6 tygodni ![]() Cytat:
nie wiedziałam, ale to jedyne co przynosi mi ulgę ostatnio normalnie bolą mnie piersi jak na początku ciąży![]() Cytat:
tżet nawet zaczął trochę mnie poganiać a w weekend ma skręcić łóżeczko już![]() dobrze, że wszystko ok raz mi wyszło, że mały w 30 tc w ciągu 24 h przybrał ponad 150 g ![]() pierwsze zdjęcie pipki ja mam już całą kolekcję penisów mojego synaCytat:
|
|||
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Mała czarna, nie jestes sama
i powiem szczerze, że podziwiam osoby, które wszystko zostawiają na ostatnią chwilę i mówią, że jeszcze kupa czasu Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja taki ból pleców miałam gdzieś chyba na tydzień przed porodem. Ale to wszystko jest tak indywidualne, ze trudno powiedziec. U każdego inaczej - niestety - a tak byłoby dużo prościej ![]() Daj znac co powie połozna Będziemy tu siedzieć jak na szpilkach ![]() Możesz do mnie. Napisz na pw jeśli chcesz to podam Ci numer. --- Ja też wczoraj dostałam takich mocniejszych bóli brzucha. Jak nie biorę żadnych nosp tak profilaktycznie to wczoraj czułam, że muszę. Na szczęście przeszło ![]() Ale w tym tygodniu chcę zacząć pakować torbę, bo trochę się wystraszyłam. --- Jeśli chodzi o ubranka na wyjście to jeszcze nie wiem. Przygotuję coś na ładniejszą pogodę i brzydszą. --- |
||
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
wow, super
a ja swojej jak nie miałam tak nie mam ![]() nad ciuszkami dla malucha jeszcze się nie zastanawiałam. ale przygotuje wariant letni i ciut cieplejszy . A u Was?
|
|
|
|
#695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się oby do 34 tc Cytat:
![]() ja miałam ostatnio u ginki problemy z zejsciem z samolotu, musiała mi pomóc no to witam w ostatnim miesiacu Cytat:
tylko jestes leworęczna czy praworęczna??weź pod uwagę stronę, na którą będziesz odkładała dzidzię, zeby było poręcznie ![]() ja wróciłam z lab, nie wyhodowano u mnie nic !!! obejde się bez gentamycyny przy porodzie ![]() za to mąż mnie wczoraj zaraził ![]() od rana katar i ból gardła ogarniam jeszcze pokoje po remoncie, przekłądam wszystko w szafkach, nie mam już siły, nawet cyknąć fotek
|
||||
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
OMG!
wpisałam sobie w google czop śluzowy i teraz już wiem jak wygląda ![]() dzisiaj mam zajęcia w SR - z tżetem ale raz myślałam, że go zabiję jak zobaczyłam, że oczy mu się zamykają
|
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja oczywiście cały czas jestem do tyłu ze wszystkim Całe szczęście udało mi się w końcu dopiąć większość wyprawki na allegro, powinna do mnie trafić na dniach ![]() A zdjęcia świetne. Mam nadzieję, że w weekend będzie pogoda to wyciągnę Tż-ta do parku na jakąś sesję. Wstyd się przyznać ale mam tylko jedno zdjęcie z brzuchem
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Super zdjęcia, zazdroszczę. Aż mnie naszła ochota siostrę pomęczyć.
Cytat:
Pierwszy raz dziś miałam problem z wykąpaniem się, brzuch przeszkadza i poczułam że troszke waży. Do tego ten ból żeber. Siedze bolą, leże bolą. Jedynie jak chodzę to jest w miare ok.
|
|
#700 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Całą majówkę mnie nie było. W sumie nic takiego nie robiliśmy a dni tak szybko nam zleciały że do tej pory jestem w szoku że to już poniedziałek. Trochę widzę naskrobałyście. Nie jestem w stanie was nadrobić więc proszę o wybaczenie chocolate - trzymaj się tam, niech chłopaki jeszcze posiedzą w brzuszku Cytat:
Do końca maja mam zamiar jeździć autem. Wczoraj rozmawiałam na ten temat z małżem no i powiedział że w czerwcu jeździć już nie będę no ale jeśli się uprę to żadna siła mnie nie powstrzyma. No a w razie porodu stwierdziliśmy że gdyby on był akurat w pracy to dzwonię do niego że się zaczęło no i jeśli będzie czas żeby zaczekać na niego to czekam a jak nie to dzwonię do znajomego i tamten mi pewnie transport zorganizuje. Ma firmę ochroniarską więc w razie w śmieję się że grupa interwencyjna będzie mnie wieźć Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A także ogólnie dobrze robić tak, żeby było wszystko robione na każdą stronę - czyli zabawki do chwytania raz jedną rączką, raz drugą. Cytat:
za wizyteduzo zdrówka ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mała super zdjęcia
![]() Cytat:
za wyniki i dla męża jak to tak zarażać można
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
zophiee mi po badaniu u lekarza odszedł czop albo jego część i plamiłam, dostałam się do szpitala i byłam na podtrzymaniu ale to było w 33 tc więc teraz dają Ci spokojnie rodzic ale czop może odchodzić kilka tygodni i podobno jak nie ma żywej krwi to nie ma się czym martwić ale jak jst krew to gorzej, musisz dopytać położna jak masz wizytę niech ona Cie pokieruje bo każdy przypadek jest inny, może to być po badaniu ale to też może być oznaka zbliżającego się porodu
|
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam do gemini z kopią potwierdzenia przelewu i już jest zamówienie w realizacji
![]() Zrobiłam pranie z pierwsza turą ciuszków Właśnie się suszą, jutro kolejna o prasowanie. Dzwonili ze sklepu że mamy wózek do odebrania A i proszę o kciuki dla mojego męża jutro ma rozmowę o pracę.
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-05 o 15:41 |
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koniecznie! Ostatni dzwonek!
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Od rana pozałatwiałam papierkowe sprawy pierw Urzad Skarbowy,tam w miare szybko poszło,tylko opłaty skarbowe i wnioski to osobne pokoje to sie nalatałam W ZUS totalna porazka,3x mnie odsyłała babka na korytarz i 3x musiałam stac od nowa w kolejce bo ciagle cos brakowało w deklaracjach,a mogła mi to przecież kazać dopisac u siebie poszło by szybciej,ale nie bo kolejke blokuje...ledwo juz stałam ale kogo to obchodziło Na koniec UP tam poszło szybko i sprawnie Potem jeszcze po drodze był bank,tam w ogóle jak na kosmite na mnie patrzeli,bo w sumie zadałam dziwne i głupie pytanie ale co tam mój budyń pomiksował cos i nie umiałam sie ogarnąć Zaliczyklam po drodze piekarnie,pożarłam pączka i bułkę z ciacha francuskiego z marmoladą Teraz juz jestem w domku,pije kawke i padam na pysk
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
o majgad dzisiaj jest 5 maja, za równiutki miesiac mam TP
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, niedobrze mi...
najchętniej nie jechałabym do tej położnej, ale nie mam innego wyjścia mam nadzieję, że wypełnianie dokumentów pójdzie sprawnie, a położna mnie uspokoi Co do tego czopa, to musiał być ON, bo śluz mam aktualnie budyniowy, a to miało konsystencję taką jak galaretka, i był przezroczysty z takimi niteczkami krwi... Zobaczymy co na to położna... Co do skurczy to mam co jakiś czas, zero regularności, raz w ciągu 20 min są 2, a potem w ciągu godziny nie ma Idę wziąć prysznic, bo na 18 mam być w szpitalu Dobrego popołudnia Nadrobię jak wrócę
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Zopiee trzymam kciuki żeby wszystko było ok
![]() Cytat:
są tak tkliwe, że czasami aż nie mogę nabrać powietrza przez ból żeber nie mogę spać na boku i dlatego głównie śpię na wznak i chyba wpadam w jakiś bezdech, bo tżet mówi, że od kilku dni budzę go chrapaniem
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
zophiee] a zauwazyłaś zabarwienie czerwonawe tego śluzu??
|
|
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
pater czytałam, ale nie zasnęłam.
o 9 pojechałam z teściową na zakupy i przy okazji szwagra do lekarza odstawić na zdjęcie szwów. I takim oto sposobem wróciłam o 13 do domu. Po czym zadzwonił Tż, że mu zabrakło paliwa, bo rano nie zdążył zatankować i żeby mu podrzucić. Całe szczęście Pan mi ładnie zatankował do kanistra i włożył do bagażnika. I tylko 15 km musiałam jechać. Ale nic za darmo ![]() Mam nadzieję, że zophieee będzie trzymała się dzielnie jeszcze trochę, tak samo jak chocolate. I ja dziś kupiłam pampki 1 białe i chusteczki. I do szpitala tylko trzeba rożka i majtek jednorazówek i kosmetyków. Po nitce do kłębka.. Co do jazdy samochodem: Jeżdżę, bo muszę. Pewniej się czuję za kierownicą niż jako pasażer. W dodatku teraz w dzień jestem sama na siebie zdana. Tż w pracy, rodzice za granicą. Teściowie - oboje nie mają prawka, szwagier jeszcze za młody. Na najbliższy zjazd jadę pociągiem, na kolejny już samochodem. Będzie ze mną jechała przyjaciółka, bo Tż jak na złość musi jechać do moich rodziców coś tam tacie pomóc przy budowie. I nie będzie go 3 tygodnie począwszy od 10. maja. Więc do 3 czerwca zaciskam jak mogę ![]() Ubranko na wyjście: póki co mam przygotowane lekkie dresy i cienki sweterek, obowiązkowo koc. Chyba muszę się po niedzieli przejść po lumpkach poszukać jakiejś kurteczki. Nawet większej, bo to różnie bywa. Niby tylko z oddziału na parking jakieś 100 metrów, ale kto wie.. Idę się położyć, bo już nie daję rady. Po raz pierwszy od początku ciąży, wyłączając szpitalno-wymiotującą przygodę będę odpoczywać.
|
#712 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne, będziesz miała świetną pamiątkę!!!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Ambitny miałaś dzień, należy Ci się odpoczynek ![]() sylvuniaa84 ale się nastałaś i nałaziłaś i naczekałaś... Współczuję, bo mnie strasznie takie sytuacje wkurzają... |
|||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Ja już albo dopiero po wizycie. Ponad godzinę opóźnienia- prywatny gabinet.
Przynoszę dobre wieści. Wszystko w porządku, Mały waży 1900 i tylko o 4 dni wyprzedza tp. Wody, łożysko wporządku. Luteinę i magnez jeszcze 2 tyg mam brać. Jedynie co to jakieś początki infekcji mam. A i Maluch główką w dół jest ułożony. I właśnie sobie uświadomiłam że z tego wszystkiego nie umówiłam się na następną wizytę. No nic będę dzwonić.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-05 o 19:50 |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam po wizycie
Tż jednak dał radę pojechać ze mną Pytałam bratowej o rzeczy dla Malucha do szpitala i okazuje się, że mam wziąć rzeczy tylko dla siebie Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Ubranka szpitalne dla dzieci- słuchajcie,w każdym spzitalu one oczywiscie sa, ale sa koszmarne... No dobra na pewno czyste, ale czesto za duze, totalnie sprane, po prostu wstretne... Ja bym nie chciala nawet 2 czy 3 dni swojego maluszka w tych szmatkach ogladac, dlatego tak jak za pierwszym razem tak i teraz biore caly komplet ubranek - glownie pajace i jakis dresik na wyjscie + letni kombinezonik. Jazda autem ja jezdze bo zwyczajnie musze. Nie widze roznicy, procz moze takiej ze z duzym brzuchem trzeba troche odsunac siedzenie do tylu No ale nie robie wielkich tras, do przedszkola, do sklepu, wiec luz.
|
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaką maść masz na hemoroidy? Bo mnie też ta przypadłość dotyczy. Mam procohemolan ale nie wiem czy można go stosować. U nas w szpitalu też podobno dzieci w szpitalne ciuszki ubierają ale faktycznie jak widzę jak ktoś dodaje zdjęcia dziecka po urodzeniu to okropne te ciuszki są. Zniszczone, sprane, za duże, zżółknięte. Ciekawe tylko czy można mieć swoje czy to jakiś odgórny nakaz.
|
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt nie może Ci zabronić ubrać dziecka w swoje ciuszki, to jest nawet wskazane bo to są ubranka z domu do którego dziecko trafi (wiec ma juz ta domowa flore bakteryjna). Mi ubrali bo mialam cc i jak jeszcze lezalam to ubrali malego - rekawy 3 razy wywiniete, czapka za duza, spiochy welurowe ale takie sprane ze az szorstkie (mam wrazenie ze nie prasowane), jak tylko mnie przewiezli na sale przebralismy z mezem. Potem jak mi pielegniarki zabieraly do mycia (bo ja nie moglam sie podnosic) to komplecik kladlam w tym wozeczku i wracal pachnacy w swoich
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez smigam autem wszedzie,nie wyobrażam sobie jeździć PKSem lub innym miejskim transportem.Autem wygodniej bo podjeżdżam pod sam cel i nie nachodze sie za duzo
![]() brzuch puki co jeszcze mi w jeździe nie przeszkadza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#720 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Nie było mnie chwilę,a tu tyle się dzieje ![]() Remonty - gratuluję skończonych My dzisiaj zaimpregnowaliśmy w końcu parapety - od 2 miesięcy planowalismy się za nie wziąć Jutro kupimy cegły elewacyjne takie do dekoracji (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie) i zrobimy porządek ze ścianą na której wisi tv i kable, które planujemy zamaskować właśnie pod tymi cegłami. Mam nadzieję, że plan wypali ![]() No i najważniejsze - jutro zamawiamy wózek!! Monica Cytat:
za szyjkę! Niech wytrzyma jeszcze te parę tygodni!Cytat:
Czekamy na informacje, mam nadzieję, że wszystko jest ok,na szczęście jesteś w takim momencie, że ciąża jest już prawie donoszona ![]() Piękne fotki Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla męża !!Gdzie zamawialiście wózek i jaki?? Teraz to dopiero czuję, że to już niedługo Dobrze, że ja jestem prawie ostatnia to sobie poczytam Wasze opisy porodów ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Gratuluję wszystkim udanych wizyt, super, że z Maluszkami i z Wami wszystko ok
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

matko boska odkąd nie pracuje ile kasy wydaję na lewo i prawo
, chusteczki do higieny intymnej, szampon
no i błyszczyk i piękny kremowy lakier do pazurów, który w domu na płytce paznokcia okazał się przezroczysty

nie wiedziałam, ale to jedyne co przynosi mi ulgę ostatnio
normalnie bolą mnie piersi jak na początku ciąży

ja mam już całą kolekcję penisów mojego syna
i powiem szczerze, że podziwiam osoby, które wszystko zostawiają na ostatnią chwilę i mówią, że jeszcze kupa czasu
Będziemy tu siedzieć jak na szpilkach 
oby do 34 tc 

no i badanko, szyjka znow skrocona rozwarcie na centymetr.. ale wpakowali we mnie 6nosp magnez luteine i na szczescie dzis przeszlo

13.07.2013