|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
ja się wstępnie piszę na maj
![]() zdrówka dla maluchów! męża dopadła choroba morska, cały rejs wymiotował (zapomniał aviomarinu) ![]() ![]() dziś z małym byliśmy u moich rodziców na wsi, tesknie za takim życiem, gdzie dom jest zawsze pełen ludzi, są pola, lasy, taki spokój... nikt ngdzie nie pędzi, młody gonił kury, psy, koty - normalnie był w 7 niebie, potem zasnął na 2 godziny, bo ledwo chodził, no i mam nadzieje że nasze małe marzenie o swoim domu się kiedys spełni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ja się pisze na jakikolwiek termin byle zdrowe i nie za długo
![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki, wczoraj Misiowi zrobilam saune jak spal na noc i myslalam ze zalatwiony bo pochrapywal w nocy noskiem .rano oczy blyszczacy i nosek wilgotny . Dalam mu vit c , calcium , psikalam do noska wode i zaparzylam mu malinki do picia i odpukac cisza oby tak zostalo bo jutro dziewicza wizyta w zlobie
![]() Spakowalam mu 3 zmiany ubran - chyba wystarczy nie? Chociaz dzisiaj kupilam mu kubek do picia zeby sprobowal pic i za kazdym razem przebieranie ale cel osiagniety - napil sie hee Jutro kciuki trzymajcie za M. Zdrowka dla Waszych dzieciaczkow ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Bosh nie moge czytać co i jak pisze "od pazdziernika do grudnia terminy zajete do konca roku" no maslo maslane
![]() A co do marzen o domku...ja to uwazam za wielkie marzenie, tak jest w naszym przypadku...i tak baaardzo ciiiicho powiem Wam ze powoli sie spelnia ![]() Banka kciukasy za zdrowko i pierwszy dzien w zlobku!
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Banka powodzenia jutro! A jak zrobilas te saune?
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzi3ki Cytat:
Dzieki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#730 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() banka dzieki za odp..to u Was to mega akcje były z zanoszeniem się jak tak..dobrze że już wychodzi z tego.. ja pamietam że mój Krystian to do 5 lat potrafił siniec z płaczu i zanosił sie z bólu...nie wiem czy to czasem nie moja wina była ..że zawsze leciałam jak głupia do niego jak się ukrzywdził...ech...paniko wał ..bo sama go tego nauczyłam...na szczęscie wyrósł na twardego i przystojnego faceta.................. nie moge uwierzyc ..że mam takieeeegooooo syna ![]() ![]() ![]() clo...rozumiem sytuacje szczepień dzieci..które dla ich bezpieczeństwa są odraczane ![]() ![]() ![]() trochę mnie pocieszyłac piszac że u Was takie kilkumiesięczne posuwy to norma ![]() ashbidulka mała..dużo zdrówka dla Sofijki ![]() ash..a co myślisz o dobrodziejstwach cebuli..spróbuj pokroic cebule przy małej i porostawiaj na talerzykach w plasterkach tam gdzie mała śpi...i zrób syropek z cebuli i miodu..podawaj jej do picia kilka razy w ciągu dnia...samo krojenie "mocnej" cebuli udrażnia nos..(nam też leci z nosa i łzawimy jak cebule kroimy..to tylko ma pomóc jej oddychac.. ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
u nas oprócz tego co napisałaś jeszcze dawali..książkę (wykształcony mądry człowiek) grzebień (pedant) termometr (doktor) ziemię (rolnik) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I. ząbkuje jak nic. weekend wyjęty z życia, przespany na ile się dało, dobrze że istnieje nurofen..i w piątek na warsztaty nie dojechałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Natalie konczy dzisiaj 11 miesiecy ![]() ![]() ![]() -od 2 tygodni chodze sama wszedzie gdzie sie da i gdzie sie nie da ![]() -noce i jedzenie bez zmian ![]() -mam 4 zeby na gorze i 3 na dole (brak lewej dwojki) -mowie baba, mama tata(jak mi sie wymsknie ![]() -robie papa, taka duza bede, jaka jestem zmeczona, jakie dobre(ahhh), pokazuje daj, robie sowke huhu, brawo, konika (klo, klo jezykiem), pluje z dziewkiem brum i raczka robie bru bru tak po wardze ![]() ![]() ![]() Mala wlasnie spi, bo za godzine pobudka i zbieramy sie na lotnisko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Ada napisz coś więcej o tym bezdechu. Ja do 31 maja na pewno nie szczepię bo mamy kwarantannę 3 tygodnie po kleszczu, ale nie wiem co później wykombinować, żeby przesunąć. Paulinka waży dopiero około 8kg a przeważnie roczne dzieci mają większą masę i nie dam jej szczepić co najmniej do 10kg!
Bezdech ... u małej zdarza się tak, że jak płacze to wciąga powietrze i nie wypuszcza, widać jak w momencie sinieje język, wargi, okolice warg i trzeba ją szybko łapać i ruszyć. Czy to jest bezdech? Czy takie coś się kwalifikuje? Mam nadzieję, na bilansie pogadać normalnie z lekarką, ale jak się uprze na szczepienie to muszę mieć jakiś argument dla sanepidu ... Nuna chyba obstawia początek stycznia.
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Natalki za umiejetnosci superr Cytat:
A tak my akcje mielismy masakryczne kilka konczylo sie niemalze pogotowiem , a ile strachu cierpienia, mysli szok , naszczescie juz za nami teraz sa lajtowe hehe i my juz mamy opanowana pierwsza pomoc w takich wypadkach , ale oby sie nie przydarzaly wiecej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Ahh.. dzisiaj pierwszy dzien prawdziwej adaptacji.. Poszlismy wtedy kiedy grupa wychodzi na dwór.. Chwile z nim pobyłam na placu zabaw, po czym powiedziałam Wojtkowi ze ide, że wroce niedlugo, zę się będzie tu bawil..Pomachalam papa, pani zagadala Wojtka i się zmylam do ogrodu obok.. Na początku było spoko, połaził sobie, pilnowal się pani, baa nawet za rękę z nią chodzil, a ze mną nie chciał… potem jednak zacząl być już marudny i śpiący i zacząl jęczeć.. Pani go wziela troche na ręce to było dobrze, ale jak tylko go odkładała to zaczynal coraz bardziej jęczeć.. Potem przyszla dyrektorka i chyba postanowila nauczyć Wojtka przebywania na placu zabaw nie na rękach wiec go oprowadzala.. on do niej wyciagal ręcę żeby go wziela i darl się w nieboglosy a ta mówiła ze go nie wezmie i probowala zagadać… no i tak się darl i darl i darl.. Potem już się skończyła zabawa na placu zabaw wiec dzieci wychodzily i przyszlam się pokazac, jak mnie zobaczyl to dostal histerii i uspokoil się dopiero jak go wzielam na ręcę. Śmieszne to było bo jak go stawialam to popadal w histerie a jak tylko bralam to przestawal jakby miał wyłącznik na rękach…
Ogolnie to mam mieszane uczucia.. Chyba mi się wlacza stres… Zaczynam myslec czy to w ogole dobry pomysl, ze powinnam jeszcze zostać w domu, ze osierocam moja malenka kruszynke, ze prawdopodobnie nie będziemy się teraz starac o drugiego brzdąca wiec to wszystko jest bez sensu… ehh… Jestem jeszcze zla na meza bo mialo być inaczej to wszystko.. MIalo być tak ze poprzedni caly tydzień on z nim zostaje od 9-12. Ja po śniadanku się ulatniam, mlody się przyzwyczaja ze mnie nie ma rano, Ida na spacer ze spaceru spanko i ja wracam jak się obudzi… Malz zostal tak raz stwierdzil ze spoko daje rade i ze on nie ma czasu bo ma prace, jest w dupie z projektami i ze nie może tak zostawac, że jakos to będzie ble ble ble.. I tak oto w srode ide do roboty na 7 godzin i maly po raz pierwszy nie będzie mnie widzial przez tyle czasu…nie widze tego troche… Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2014-05-19 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ze żlobek bedzie dobry dla Wojtusia, ze uzupelni braki, że go troche "utemperuje", wprowadzi m plan i zasady, bo ja nie daje rady.. Wojtek sie robi coraz trudniejszy.... tylko mi serce zaczyna pekac ze wracam do pracy.. jak zaszlam w ciaze to trafilam na taki okres ze mialam absolutnie dosc mojej pracy, nie widzialam w niej siebie, bylam juz totalnie nia przemeczona, chociaz to jest cos co chcialam robic.. i bardzo potrzebowalam wtedy tej przerwy... i myslalam ze po przerwie przyjde z nowa sila do tego wszystkiego... ale chyba ta niechęc nie minela, a jeszcze sie spotęgowala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
hej, byłam dziś zważyć Bartka, ma 9550g, w 5 miesięcy przybrał 1,5kg - chyba całkiem nieźle jak na to, że ciągle jest w ruchu
![]() wczoraj odprawialiśmy urodzinki dla rodziny, na piątek zapraszamy kolegów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co do samochodu - czyzby peugeot? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() tylko jedno mi sie nie podoba w twojej wypowiedzi... bo wiesz, ja tez bylam troche juz moja praca zmeczona, czulam, ze taka przerwa mi sie przyda. ale teraz chce znow pracowac, ciesze sie troche (znaczy sie moja radosc tlumi obawa o Florka ![]() ![]() ja czytam wlasnie ksiazke "working mum" i babka jest w mojej branzy, ma 6latke i roczniaka. takie smieszne perypetie, no i ona w sumie to ma dosyc, ale ostatnio byl akapit o tym, czy przypadkiem by nie chciala zostac w domu "jak wszystkie porzadne matki" i piec te ciasta do przedszkola itp (bo teraz to kupuje w markecie i po nocach je w kuchni przerabia, zeby wygladaly na zrobione przez nia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Marchewka slysze Twoje obawy. Mialabym takie same... Pewnie tym bardziej po tym pierwszym dniu w zlobkubi dyrektorce, ktora raczej nie umilila Wojtkowi socjalizacji. Nie rozumiem co zlego jest w noszeniu go w pierwszy dzien... Latwiej jest sie zaadaptowac do nowego miejsca czujac sie choc troche bezpiecznie. Zaloze sie,ze placzac i blagajac o wziecie na rece nie mial szansybzainteresowac sie zabawa. A bedac na rekach, majac zaspokojona w miare potrzebe bezpieczenstwa moglby miec okazje skupic sie na tym co dzieci robia i jakby poczul sie gotowy to by do nich poszedl.
Dla mnie uczenie sie nowych rzeczy przez dzieci jest troche jak uczenie sie matematyki - trzeba najpierw jedna rzecz opanowac,zeby przejsc do nastepnej inaczej zaleglosci beda sie za nami ciagnac... Tak samo z potrzebami, te podstawowe musza byc zaspokojone,zeby wyzsze mogly dojsc do glosu... A co tak w zasadzie chcialabys,zeby zlobek w Wojtku utemperowal? A co do pracy to przekonasz sie jak wrocisz, jak Ci tam jest. Jak Cie instynkt bedzie wzywal z powrotem do Wojtka to sie nie zastanawial i skladaj wniosek o wychowawczy ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to są przeciwwskazania do szczepienia? Z czego to wynika? Pomóż mi wymigać się od szczepienia ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#749 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak tam? Cytat:
![]() jak wypadła impreza?
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wlasnie zapomnialam sie odniesc do tej dyrektorki... dziwna troche. a co do utemperowania, nie chce za marchewke mowic, ale chyba jej chodzi o taki plan dnia ogolnie. nie wiem jak u marchewki to wyglada, ale u nas srednio da sie cokolwiek zaplanowac. teraz juz jako tako, ale kiedys - lo matko ![]() nie wiem, pewnie tez chodzi o to, ze w zlobku - wsrod tylu dzieci, dzieciakom jest latwiej nauczyc sie jesc, robic to jakos tak... naturalniej? Florek bawi sie z dziadkiem na tarasie ![]() ![]() ![]() ![]() esskapada, no, nie widze w wiadomosciach, zeby jakie samoloty spadaly, wiec chyba bezpiecznie dotarlyscie, co? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.