![]() |
#721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my kupilismy z canpola taśmy na szuflady i na półki zatrzaski http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:8/page:1 http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:8/page:1
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#723 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karol to niezly agent, juz się boję tego etapu, na razie Hania tylko się spindra na sofę, na ławki w parku, na parapet z łóżka, nie za często jej sie udaje. Niby blisko się zdaje, zobaczymy jak to tam wygląda, bo i dla nas przydałaby się jakaś knajpka niedaleko plaży, ale nie wiem czy jest. Cytat:
My mamy pchacze dwa moovera i spadkowy Fisher Price, teraz już Hania nie potrzebuje żadnych wbudowanych hamulców. Ja polecam moovera ale on nie jest zbyt tani (my składalismy sie w 3 osoby na niego ![]() ![]() Dzięki za pomysł, Despa też mi pisala, że właśnie najlepiej wziąć wrzątek do termosu. Termosy mam, ale zwykle używałam ich tylko w zimie w górach i nie za dobrze trzymały ciepło wtedy. Ale na pewno wezmę i spróbuję ten patent. Zabieram też dla Hani domowe obiadki, więc na pewno będziemy musieli wracac na kwaterę kilka razy. U nas po obiedzie nie ma kupy, jest zawsze rano po kaszce i zwykle po deserze. Z tymi paznokciami to u nas tak samo teraz niestety. Cytat:
Cytat:
![]() Niby sie nie przejmuje i wiem,że w koncu ruszy, ale czasem mnie taki dół dopada, nie tylko z tego powodu....Hania raczkuje od końca lutego. Jedziemy do Chłapowa. Dziekuję ślicznie i mam nadzieję,że urlop będzie udany, bo od dawna marzymy o wczasach nad naszym morzem, ale jak wiadomo to pogoda niepewna, to drogo, to tłumy... cieżko nam było się zdecydować i od kilkunastu lat nie byliśmy. ![]() Cytat:
![]() zapraszamy do Krakowa ![]() A to mały łobuziak! Ja właśnie też czekam na ten moment, kiedy wstanie i się puści ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Bzinka fajny ten rowerek u nas Anieli zajęły dwa dni by opanować ten puky mimo iż nie umie pedałować (nie ma siły by ciskać na pedała bo nóżki kładzie) ale za to zrobiła sobie z niego rowerek biegowy i potrafi tak godzine po podwórku jeździć i ciągle brummmm wrrummm nawet na 3 dzień zostawiłam ją na podwórku i poszłam rozwieszać pranie oczywiście obserwując ją a ona się nawet nie przejęła że mnie nie ma bo sobie rowerkiem jeździła.
Ten różowy smoby jednak na później bo nie sięga jeszcze do ziemi ani pedałów. ![]() ![]() Demeter współczuje serdecznie tego rozlanego oleju ja bym na zawał zeszła bo jak to później doczyścić. Swoją drogą pomysłowe dziecko masz ![]() No i wielkie brawa dla Kacperka za 3 kroczki ![]() ![]() Pani oby to była jednorazowa gleba ![]() ![]() anika_s Oliwka też zainteresowana szafkami niezazdroszczę. Aniela póki co nie otwiera w domu szafek bo wie że nie wolno a u babci otwiera tylko jedną gdzie ma powiedziane że może bo tam plastiowe miski kubki i pokrywki i do innych się nie zbliża ... zazwyczaj czasami ją zainteresują |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
mam już 8% rabatu w rossmannie
![]()
#726 | ||
Zakorzenienie
|
hej wam
tak brzydko dzis u nas i pada i wieje a od 15 festyn dla dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas szafek nauczyłam ze nie wolno otwierac otwierał to zamykałam mimo ze się złościł, ma swoją jedną szufladę którą moze otwierać z plastikowymi rzeczami ja też ![]() ![]()
![]() |
#727 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mikołaj śpi więc biorę się za nadrabianie zaległości bo potem znowu będę w lesie ![]() A bo zapomnę mamy 5 ząbka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Alliw to niezła przygoda z Tż i kolegą "wspinaczem" ![]() Mój Mikul obejrzy książeczki ale żeby specjalnie jakiś szał był to raczej nie. ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Ci INNI naprawdę potrafią humor zepsuć i sprawić, że człowiek zaczyna się zamartwiać. Będzie wszystko dobrze (wiem, że to wiesz) I Hania niedługo ruszy jak torpeda ![]() ![]() Ale zazdroszczę wyjazdu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Olej ![]() Za kroczki ![]() ![]() Cytat:
Mały kasakder ![]() Wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Ten typ tak ma. Po prostu żywa iskiereczka ![]() ![]() Cytat:
Niezła z niej agentka ![]() Cytat:
Za rowerek ![]() Mikołaj też wie, że nie wolno otwierać szafek tyle, że nic sobie z tego nei robi ![]() Brawooo Ja mam chyba 7% Mikołaj wstanie, jemy obiadek i jedziemy do Cichowa. Pokażemy Mikołajowi gdzie kręcili Pana Tadeusza ![]() Dobra, już rozumiem Waszą irytację na komunikat :Wiadomość jest przeładowana grafiką ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-06-15 o 11:02 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tak patrzę na mojego wściekłego Jakuba to nie wyobrażam sobie żadnego plażowania z nim. 1-2 godziny ok, ale nie więcej.. może dlatego ciężko mi coś radzić, bo niby byliśmy z nim 2 razy nad morzem, ale jednak nigdy nie siedzieliśmy tyle na plaży.. trochę we wrześniu przesiadywaliśmy, ale wtedy dostawał mleko i nie potrzebował nocnika to łatwiej było. u nas najczęściej po deserze nie ma kupy, a wcześniej raczej co posiłek ![]() Cytat:
![]() __________ pewnie jak to napiszę to więcej się nie powtórzy, a może jednak.... trzymałam dziś J. w pasie/biodrach i próbował dreptać, w pewnym momencie go puściłam i z rozpędu zrobił 3 kroczki, potem padł i poleciał dalej na 4, więcej nie chciał już "chodzić" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Janek zasnął na spacerze więc pisze z telefonu. Pani, chyba będę dawać niesłoiczkowe ale na razie nie mam na to pomysłu. Demeter, brawa dla Kubcia za kroczki. Przygoda z olejem ![]() ![]() Anika, Oliwka niezła aparatka ![]() Achna, brawo za ząbki. Czy Twój Tż może polecić jakiś dobry czajnik elektryczny? (cenowo powiedzmy od 100 do 250 zl) Monika, mówiłam że Jakub ruszy ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, idę na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka, a wszyscy u Ciebie w domu tacy pedanci? Cytat:
![]() ![]() ![]() najtrudniejszy pierwszy krok ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
My już w domu
![]() ![]() Pani nie u mnie pedantem jestem ja i najmłodszy brat, drugi brat jest pracowity i kiedyś też sprzątał ale bez przesady jednak żona go nauczyła być bałaganiarzem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#735 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Ja na szybko. Tajgusia, gratuluję ![]() Od kilku dni angina ropna zamknęła mnie w mieszkaniu. Ale to jest paskudztwo ![]() Więc sobie razem z Różą i moja mamą siedziałyśmy. Dziecko trochę więcej ze mną poprzebywało i w efekcie...zaczęło mówić "mama" ![]() Poza tym nauczyła się wycierać buzię - jak je truskawki i jej sok skapuje, to po każdym gryzie bierze chusteczkę i wyciera sobie usta ![]() I 1 minus: od dwóch dni nie zasypia jak aniołek, słodko i bezproblemowo. TŻ już wychodzi z siebie, nie wie, jak ja uśpić. Biedny. Ja mu nie pomogę, bo wciąż prądkuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() więc małpka-jesli nie pojedziemy do brata mego, to wstępnie zapraszam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas już wszystkie zabezpieczenia rozpracowane...tak samo narożniki na kanty mebli...zajeło mu to max godzine,dotąd szarpał, ciągnął, odkleił, az nie było juz za co szarpać, ciągnąc, odklejac;p U nas wczoraj był spokoj a dzis znów 3 luzne kupy...i to na obiad zjadł buraczki, a wieczorem już były w pielusze....Za szybko chyba troche...w srode mialy byc pneumokoki, ale chyba pojde wczesniej... Ja dzis po parafiadzie, impreza przy parafii i nasze przdzkole mialo swoje stoisko: malowanie buziek, włosów, prace plastyczne, występy...miałam dyżur 3 godziny, a potem troche z Kacprem jeszcze pochodziłam i padam! monika.g byliscie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ruszył pięknie z mową w swoim czasie. Miód na moje uszy. Mama tata baba daj dzieci lub dziadzia ka ka i okej. To umiemy. Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-06-15 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój lata po łazience jak ja się maluję.. łapie się kosza na brudy i przewraca razem z nim lądując pod nim, a wywalanie wszystkiego do wanny jest na porządku dziennym. ja zabezpieczenia mam tylko do kontaktów, myślę, że pozostałe J. szybko by rozpracował, jak nie ma problemu z wyłączaniem mi odkurzacza czy minimalizowania mocy, itp rzeczami to myślę, że z zabezpieczeniami też by sobie poradził. nie byliśmy. u nas marudera ciąg dalszy. cały dzień oboje z J. a i tak ledwo dawaliśmy radę... jeszcze tyle zębów przed nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Co do zębów. Przebija się przed ostatnia trójka. Jeszcze tylko jedna i mamy komplet. Kiedy są piątki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
podpowiedzcie mi, co mogę dać J. na śniadanie, on ciągle kaszkowy i papkowy.. niby potrafi coś zjeść, ale bardzo szybko nudzi mu się jedzenie i kończy się to rozcieraniem wszystkiego po blacie i wyrzucaniem, do tego nie bardzo chce gryźć i sporo rzeczy po prostu połyka, a później się krztusi. nie je jajek, więc różne placki, pasty jajeczne odpadają, ja sama wędliny nie robię. nie raz próbował kanapek z twarożkiem i szczypiorkiem i ok, mało tego zjada, ale trudno. co jeszcze mogę mu dać poza twarożkiem, dżemem? jogurt z owocami daję czasem na deser. próbował miodu, tzn kilka razy podgryzał moją kanapkę i było ok. rzućcie jakimiś pomysłami. wiem, że my daleko w tyle z jedzeniem, więc na pewno macie godne polecenia jadłospisy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow nieźle, ja ciągle 6, bo nie mam teraz czasu często na zakupy jeździć. Cytat:
![]() Wiem, wiem, staram się nie przejmować, ale czasem mam gorszy dzień... Cytat:
![]() No właśnie ja nie mam pojęcia jak będzie wyglądać plażowanie z Hanią ![]() My zwykle na wczasach, to po śniadaniu szliśmy na plażę i złaziliśmy z niej koło 17. Do kwatery mamy 350m krótszą drogą schodami po klifie. Musze w końcu ruszyć tyłek na jakieś wyprze, może upoluję kostiumy dla siebie, bo w moich starych albo cycki bokami wychodzą, albo majty zasłaniają mi tylko połowę pupy ![]() Hmm u nas też od 2 dni luźne kupki, czyżby zęby kolejne? Na razie mamy 4 na dole i 2 u góry.
![]() |
#743 | |||
Rozeznanie
|
Ucięło mi cytaty, które pieczołowicie po połudnoi zbierałam, więc z pamięci:
anika, alliw dzięki za nazwy, jutro będę w aptece to zakupię demeter olej ![]() i ![]() tajgusia gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio bardzo mi się dziecko rozwinęło intelektualnie, jestem w szoku - pokazuje prawie wszystkie części ciała - palce, policzek, kolano, stopa, brzuch ![]() ![]() Wiele rzeczy z Czereśniowej pokazuje - dzisiaj załapała malarzy i dziewczynkę na kibelku (LATO ![]() I coś "śmiesznego" Wam opowiem - dzisiaj wracam z basenu i windzie z jakimś facetem gadka szmatka o pogodzie i nagle cisza, temat się urwał a on wypalił :kiedy poród? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
albo placki takie: http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl8/teksty561 Coś takiego, ja dałam na oko ugotowaną kaszę + ziemniaki + cebula + jajko, sol pieprz do smaku, obtaczałam w bułce tartej i do piekarnika, można też na patelni, na zimno też są dobre, więc możesz sobie przygotować wcześniej więcej, a rano tylko podgrzać Jajko oczywiście można pominąć Moja ostatnio je serek wiejski sam - tzn,. kilka łyżeczek, bo u niej to cały czas nie jedzenie, a próbowanie. I też ma faze na rozcieranie i brudzenie wszystkiego dookoła, albo wypluwanie z buzi na podogę, dywan (albo siada na łózku z buzią pełną jedzenie i tam sobie wypluwa i rozciera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
później dopiszę resztę bo J. mnie już szarpie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do historyjki eh... my byliśmy u lekarza z Florkiem to pani od szczepień się mnie pyta patrząc na brzuch czy coś na rzeczy jest ![]()
![]() |
#746 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Nie piszcie tyle bo nie wyrabiam ![]() Kasia, dolecialas szczesliwie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||||
Zakorzenienie
|
sama? z siódemką zwierza? szacun dla mamy....
![]() ![]() ![]() Maria, bardzo się cieszę! Super Różyczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa! ![]() Cytat:
je jakieś kukurydziaki? a jak mu dasz całą bułę, to co zrobi? trudne zadanie - papki, papki, papeczki... Cytat:
![]() ![]() Brawoooo! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Torresowe słówka są bardzo dalekie od rzeczywistego słowa. Np. biedronka to: "bPa", kot: "ne(ł)ne(ł)ne(ł)" ![]() ale to powtarzalne, świadome. cały czas myślę, że on nie mówi (bo o sytuacji politycznej w kraju byłoby ciężko :P), ale potem przychodzi refleksja, że mówi. po swojemu. jeśli nie ma dźwięku, to jest gest. np. jak chce małpę to smera włosy, jak chce do kur, to pokazuje jak kurki dziobią, jak mowa o tygrysie, to pokazuje pazurki i wiadomo o co chodzi.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Gratulację za postępy maluchów ![]() nestelle -wrócisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Ewkaaa
![]() ![]() ![]() alliw ![]() ![]() cathlyn Pan w windzie dowcipny ![]() Dragusia widzę że u Ciebie żartownisów nie zabrakło ![]() Ja ostatnio patrząc na swój brzuch sama się zastanawiałam czy ja przypadkiem w ciąży nie jestem i nic o tym nie wiem ![]() Pani tak praktycznie cały czas z 7 zwierząt (jeden piesek na dworze) chyba że jest w pracy wtedy przebywa też w większym skupisku około 20-30 5-6latków ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Pani widzę że Torres komunikuje się tak jak moje dziecię, mówi po swojemu ![]() Maria za pierwsze "mama" ![]() ja może mama usłyszę w 2019 ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- OTJ a co się stało u teściowej? tak się cieszyłaś na wyjazd ? myślałam że się relaksujesz a ty znerwicowana wracasz ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- BYou, Moderna, LunaO, Agateczka, JolanT, kwiatuszek, Agnjeska , Bmma, Despa i inne Mamusie gdzie się podziewacie? Dajcie znać co u Was i Waszych pociech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.