![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
No dobra, to ja wchodzę, żeby nadrobić, a tu jeden (1!) post ?! Lukrecja gdyby nie Ty to bym do siebie pisała
![]() EDIT ;2 , alliw :P CO słychać u wiejskich zwierząt niezmiennie jest hitem ![]() ![]() I pytanie - oczy mnie bolą, tak jakbym chciała spać, są zmeczone, czuje je. POlecicie jakieś kropelki? (Okulistę mam dopiero za miesiąc ... ![]()
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-06-13 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W prywatnym niestety...tzn atmosfera fajna, ale socjalm zarobki, liczba godzin pracy itp..szkoda gadac...całe wakacje przedszkole czynne- na nawet dla dzieci "z ulicy" można wykupic tygodniowy turnus...i powiem Wam, ze nawet niedrogo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja psiapsióla urodziła miesiąc przed terminem...w nocy zaczeła krwawic- -odklejane łożysko i w trybie natychmiastowym cc....Na szczęscie mimo, że "wczesniak" waga 3150;p i wszytsko ok KAzimierz z Mamą juz sa w domu ![]() U nas tez luzne kupy 2-3 na dobe...od 2 dni- grozne jesli poza tym zadnych objawów?, dziecko nie wygląda na chorego...apetyt ma-daje mu tylko lżejsze jedzenie bez truskawek czy innych owoców.no i dicoflor dostaje... leciec do medyka, czy na razie nie panikować? obstawiam trójki...;/ A ja właśnie czekam aż mi sie spacerówka upierze, stertka prasowania i spać;p A K. osttanio czadu daje, z płaczem zasypia, kotwasi sie po 45minut przed snem...moze rzeczywiscie zeby... nestelle- wróć!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
klementyna
u L. lużne kupki - 2-4 dziennie + trudniejsze zasypianie to sygnał że zaczęły wychodzić czwórki.
![]() |
#695 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Robię przez Was koszyk w Arosie... ![]() ![]() A propos luźnych kupek - Krzyś dziś zrobił trzy takie naprawdę rzadkie (2 to sama woda ![]() Moja Mamuśka za 2 godziny ma zbiórkę i jedzie sobie do Toskanii ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak ukąszenie, już całkiem ok? Krzysia na razie tylko komary dziabią, meszki na całe szczęście za Nim nie przepadają (wolą mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Przy stole rodzinka zjada w ciszy i skupieniu obiad. Nie rozmawiają ze sobą ze względu na to, żeby nie robić przykrości synkowi, który od urodzenia nic nie mówi. W pewnej chwili synek zatrzymuje rękę z widelcem w połowie drogi do ust i mówi: - A gdzie kompocik? W tym momencie cała rodzina znieruchomiała z zaskoczenia. Po dłuższej chwili matka mówi przez łzy szczęścia: - Synku! Odezwałeś się! Przecież ty nic nie mówiłeś!!! A synek: - Bo zawsze był kompocik! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Noo nooo TAJGUSIA - nic nie napisala fiuu fiuu - ale i tak Grtulacje
![]() Dobra zostane Tym pracownikiem miesiaca - wlasnje jade do pracy na otwarcie 8-16 oby mi tylko jakos szybko minelo ![]() Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Edit Pomyslem wspanialej Dragusi Proponuje by kazda z mamus napisala mi na priv wiek swoj / trza zaktualizowac informacje ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Kasia - ja chyba chce pozostac mloda
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My wpoczywamy u moich rodziców szkoda tylko że brzydka pogoda, zimno i deszczowo buuu mała właśnie poszła na spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Hej! Hej!
![]() Pamięta mnie ktoś ![]() Strasznie ciężko u mnie z czasem nie mam kiedy usiąść przy komputerze, dalej pracuję praktycznie na środkowe i drugie zmiany, nie mam czasu na nic. Filip 1,5 tyg temu miał temperaturę przez 2-3 dni a od tygodnia kaszle i ma katar, wczoraj byliśmy drugi raz u lekarza ale na szczęście czysto podaję 2 syropy i mam nadzieję, że w końcu przyjdzie. No to popisałam... zaczyna grzmieć więc muszę kompa wyłączać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a co z mięsem zrobiłaś? no ja przy 2:1 poszłam spać ![]() Cytat:
![]() piękna waga! ![]() ![]() siostro! T. zbiera właśnie z babcią poziomki ![]() a ja kawka ![]() ![]() Byłam wczoraj z T. w szpitalu, na okulistyce. Dostał lek i dziś już nie ma króliczych oczu ![]() się od lekarki z SORu nasłuchałam o "współczesnych matkach", które wszystko chcą wiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
![]() Ale tu cichusio... w weekend akurat mam więcej czasu a wy mniej ![]() Napisałabym coś mądrego, ale nie wiem co ![]() Trochę mam zryty humor ostatnio, sama nie wiem dlaczego. Jeszcze mnie jakoś dobijaja inni i te teksty, że Hania 14 miesięcy i jeszcze nie chodzi ![]() ![]() Nie zdecydowałam się jednak sama podciąć włosów bo za grosz u mnie talentu i dzisiaj jedziemy do fryzjera, mam nadzieję,że się uda. Wczoraj Hania dostała od babci z koleżanką pierwszy rowerek z kaczką co robi kwa kwa (kaczki są teraz na tapecie u Hani), odebralam go i załamałam sie ile skręcania, nie mogę się za niego zabrać jakoś. Mam nadzieję,że będzie fajny. Ja sama miałam nie kupować takiego rowerka, no ale jak prezent, to zobaczymy jak się sprawdzi. Gromadzimy już wszystko na wyjazd nad morze, jedziemy za 2 tygodnie. Zastanawiam się jak dawać Hani obiad na plaży? Nie ma jak podgrzać słoiczka, ewentualnie można na slońcu hmm ale żeby się nie zepsuł. Czy te co zaliczyły już wakacje doradzą mi coś. Trzeba wracać na kwaterę ? No to posunęlam pamiętniczkiem.. Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() ![]()
#703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mogę pytać to cc bo pierwszy poród był cc? to od początku było wiadomo? bo ja jestem ciekawa jak u mnie by było. nas chyba tydzień szybciej się przychodzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
W sumie też bym była za tym
![]() Bo mój trzebaby już o 2 lata zmienić ![]()
#705 |
Zakorzenienie
|
Cześć Piękne.
Ja człowiek wpada jak po ogień raz na ruski rok, to aż tak głupio, że sama nie wiem, co pisać. Czytam Was regularnie, ale pisać nie mam jak - praca, dzieci, dom... Nie wiem, jak to wszystko się kupy jeszcze trzyma. Moja córeczka rozgadana, w kółko: co to? co to? Mama daj, nie ma itd. Średnią z Guciem mają całkowicie prawidłową. Igor mówi krótkimi zdaniami!!!!! Fajny facet! On jest jako tako grzeczny, ale Kalinka - moja mała rozdarta szantażystka. Pięknie stara się wymuszać, więc już na chodniku siedziałam koło wijącego się dziecka i czekałam, aż minie. Chyba Kasia kiedyś nie rozumiała jak można... a można. Teraz siadam na chwilę - Igor z tatą u logopedy, Kalina śpi. Jakiś pogrom ciążowy na wątku... poszalały kobity. A ja oficjalnie w 5 rocznicę poczęcia dziecka starszego zadbałam o brak kolejnego rodzeństwa na co najmniej 5 lat ![]() Tyle w dużym telegraficznym skrócie. P.S. Nie szalejcie z tymi książkami, bo cała rodzina nie będzie miała co na Święta kupić... Mikołaja, imieniny, dnie dzieci, urodziny i każde inne wydarzenia. P.S. 2 Widziałyście gdzieś farbki do malowania palcami? Takie jak co jakiś czas pojawiają się w Biedronce?
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Dragusiu
- wybacz mi po prostu Cie zle z rana zrozumialam - tak to jest jak sie od dawien dawna wstalo o 6 ![]() No i mam WOLNE cale 2tyg - yhmm co ja z czasem zrobie, aaaa juz wiem nie bede miala wolnego - tule spr w Pl do pozalatwiania ze glowa peka ( oby mi kasy starczylo hahaha ). Ogolnje to bym nie jechala do dziadkow ( rodzicow ojaca ) bo juz wiem co sie bedzie kroic a nie chce sie z nimi poklocic - ale MUSZE ehh jakos przeboleje - wazne zeby Milusia zobaczyli bo pewnke nas czas dopiero w grudniu :-(. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||||
Zakorzenienie
|
hej wam
tż z dziećmi u babci a ja zrobiłam sobie przerwe w sprzątaniu na lody i koktajl truskawkowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() super ze z Kaziem wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do obiadku nad morzem to jeśli macie blisko kwaterę to warto się przespacerować na obiad dla rozruszania kości jeśli cały dzień na plazy spędzacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nas znowu czeka podcinanie włosów bo urosły i na uszy włażą, ale J. teraz wścieklizna i ledwo mu paznokcie obcinam (dziś z histerią w trakcie). ja się zastanawiam teraz nad jeździkiem/pchaczem dla J., jakimś takim większym samochodem. u nas szał na kółka i wszystko co jeździ, niedługo nazbieram całe pudło samochodzików a ostatnio jeszcze dokupiłam lokomotywę z napędem, J. jak złapał w sklepie to nie chciał puścić żeby cenę pokazać. rowerka w planach nie mamy. my w tym roku słoiczki dawaliśmy w knajpach i jedliśmy w tym samym czasie obiady, a dokładniej J. zjadał od nas trochę ryb a potem doprawiał słoikiem. generalnie na posiłki wracaliśmy na kwaterę bo po posiłku nocnik... ale mieliśmy kwaterę w miarę blisko plaży więc nie było źle, no i chłodno było ![]() jak chcesz koniecznie dawać słoiczek na plaży to możesz przecież podgrzać. bierzesz ze sobą większy kubek (najlepiej plastikowy/metalowy, bo lekki), wrzątek w termos i przed obiadkiem wkładasz słoik w kubek, wlewasz wrzątek i się grzeje. tylko nie wiem jak z osami, czy nie będą lecieć do obiadków... Cytat:
![]() nie widziałam, ale jeśli się pojawią to chętnie się o tym dowiem bo też byłabym zainteresowana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() monika.g, małpka macie wolny piatek po Bożym Ciele? Moze jakiś spot;> |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Jakub - wścieklizna. idzie ostatnia 2 i 4 idą......... generalnie chyba czuję 2 4 jak smaruję dziąsła, jedną bardziej niż drugą, ale on nie daje się za bardzo dotknąć i smaruję dość szybko bo pirania strasznie dziabie więc na 100% pewności nie mam. do tego budzi się w nocy, od ok 3 śpi niespokojnie, wierci się, przebudza, przynajmniej raz dziennie zapełnia nocnik (całe szczęście, że nocnik) baaardzo zębowo. dziś cały dzień gryzie co popadnie, na wieczór trochę się wyciszył jak mu czytałam a potem znowu płacz i nic nie pomagało, aż zapodałam czopek.. jeszcze zasypia..
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- my generalnie pracujemy normalnie i w Boże Ciało i potem piątek, sb, nd.. chyba, że nagle się okaże że nie ma młodzieży, albo jest bardzo mało to może jakieś skrócone godziny, ale generalnie nastawiam się na normalną pracę, najwyżej potem w ostatniej chwili się zaskoczę miło. jeśli o mnie chodzi to najpewniejsze luzy będę mieć od lipca. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Poczułam się wywołana
![]() ![]()
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Tajgusia
![]() Bzinka jaki rowerek dostałyście? Pytałaś mnie wcześniej żebym pokazała ale ja kilka postów wcześniej wkleiłam fotki. Co do chodzenia ja bym się nie przejmowała choć moje dziecko już chodzi choć całkiem niespodziewanie dla mnie ja mówiłam że jak na roczek wstanie to będzie lol a ona chodziła przy meblach i u niej to poszło wszytsko w ekspresowym tempie bo chyba w ciagu 3 tygodni od raczkowania do chodzenia choć bardzo późno zaczęła raczkować, siedzieć. Daj Hani czas ![]() Gdzie wybywacie nad morze? życzę udanego wypoczynku i pięknej pogody ![]() Pani ta ta ja wypoczywałam ![]() ![]() U nas A. też uwielbia chodzić na ogródku zbierać z krzaczka poziomki, truskawki i niedojrzałe jeszcze borówki :mldeje: ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Tajgusia a w ogóle jak u was? Jak mały? i gratuluję decyzji o kolejnym dzidziusi ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- moni_k.ga gdzie ty pracujesz ? ![]() U nas też mała wścieklizna wymiękam najlepsze jest że jak jej się powie nie wolno, lub coś musi oddać bo niebezpieczne np. nożyczki dorwała dziś u babci i co ona robi kładzie się na brzuchu na podłodze i wali ze złości po chwili oczywiście siada bo już ma inne zainteresowanie które trzeba jej pod nos posunąć ... u nas też chyba jakieś zęby idą cieknie z noska biała woda już prawie tydzień i nic więcej no może delikatny kaszelek ale to jak wstanie żeby to odksztusić ale chyba w poniedziałek i tak się przejdę do lekarza z nią
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-06-14 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
bursa dla młodzieży mającej daleko do szkoły ze swoich miejscowości... zawsze ktoś zostaje. pracujemy całe weekendy majowe, Boże Ciało, itp., zawsze przed wszystkimi świętami, wakacjami, feriami pracujemy dzień dłużej niż szkoły i zaczynamy dzień wcześniej niż szkoły... weekendy wszystkie pracujemy, sporo młodzieży zostaje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
megi
![]() Widzę że Kalinka również daje możliwość przerwy dla mamy kiedy ona ma napad histerii ![]() Te nasze dziewczyny od początku charakterne i to bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Dobrze że z psiapsiółą i Kaziem wszystko ok ![]() Oby zębiska szybko wylazły ![]() aaaa ![]() z kompociku leje ![]() Cytat:
![]() no ba ![]() zdrówka dla Filipka ![]() daje mu słoiczkowe. Wcina i się nie zastanawia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hej ![]() brawa dla Twoich wspaniałych dzieci! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cathlyn, na te oczy to moze krople Hyabak spróbuj. Przeczytałam tego bloga o zagrzybionym kubku. Masakra! Kupiłam w końcu jaja przepiorcze. Chcę dac Jankowi, ale nie wiem jak do tego podejść. Czy dac po prostu odrobine samego jajka i czekać na reakcje, czy moze zrobic na nich jakies placki ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-06-14 o 21:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę, zazdroszczę, zazdroszczę i BARDZO się cieszę, że Ci się udało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() T. dziś strzelił takie coś a'la Anielka. Akurat obserwowałam przez okno. Klasyczny rzut na glebę i pałąk z ciała... ![]() nie dasz nie słoiczkowych? Bzinia, ![]() Megi, kocham Twoje relacje! wielkie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Kasia, udanego urlopu Tajgusiu, gratuluje serdecznie!!! ![]() ![]() ![]() Oliwka, Ty jesteś niemożliwa z tym sprzątaniem ![]() Bzinka, mała ma jeszcze czas, ruszy ![]() Megi heh hej Nie ukrywam, że po tym dziecku będę chciała chyba wkładkę żeby mi się trzecie nie trafiło bo nie planuję (na dzień dzisiejszy ![]() Alliw, no powiem Ci, że K też mnie teraz zadziwia z jedzeniem bo interesuje się naszym jedzeniem co dla mnie jest wielkim postępem. Czesto dostaje to co ja jem, moze i dużo nie zje ale spróbuje kilka gryzów. Eluśka, fajnie że sie przeprowadzacie w końcu. Udanego urlopu ![]() ------------ My jutro wyjeżdzamy do Krakowa na 2 dni pozałatwiać kilka spraw. Dzisiaj zostawiłam Kubę na minutę samego żeby popakować kilka rzeczy to sobie ściągnął olej do smażenia i rozlał na podłodze pół butelki i siedział w nim ![]() ![]() No ale potem zrobił mi niespodziankę bo się pierwszy raz puścił i przeszedł sam 3 kroczki ![]() ![]() Także czekamy na dalszy rozwój akcji ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Tasiu, nie moge uwierzyć że Ty już tak blisko! |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze macie jakieś sprawdzone zabezpieczenia na szafki i szuflady, bo wczoraj to normalnie miałam takiego nerwa że szok! o szufladach w łazience nie wspomnę wyjmuje np tampony i sukcesywnie nosi po jednym mężowi ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-06-15 o 06:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.