![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
witajcie
ja jeszcze nie wypróbowywałam tego sposobu ale jak wrócę do pracy to pewnie go wdrozę-otóz kolezanka gotuje gar rosołu tłustego.potem go cedzi i chyba (tu nie pamietam)goracy do słoików i zakreca.no i słoiki do lodówki.to taka baza potem wyciaga słoik daje koncentrat i reszte i voila ma pomidorówke itd JossStone e tam lepsze jasne panele niz ciemne-tzn nie mam ciemnym paneli ale mam ciemne meble i masakra-po dwóch dniach smugi kurzu ![]() a dlaczego nie pastujesz? ja tam swoje pastuje bo inaczej takie jakies bez zycia no i obojetnie w która strone bym myła i czym to mi mazy zostawały.a jak wypastuje to jest super no i wolniej sie brudzi. co do sasiadów zazdraszczam kazdej która sie tu wypowiedziała ![]() ![]() ![]() kiedys sie z tego smiałam ale teraz rozumiem ludzi którzy otaczja swoje domy 4 metrowymi murami. |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Miss Saeki, no z wczoraj mi nic nie zostało, bo wczoraj był obiad jednodniowy tzn. makaron z krewetkami i papryczkami
![]() Mi jest żal kasy na kupowanie jedzenia w pracy, poza tym jestem na diecie, więc muszę jeść to, co sobie sama zrobię ![]() Rybka, my właśnie ze stresu że nie zdążymy ze wszystkim, zrobiliśmy konkretną listę na czerwiec i ciśniemy z załatwianiem wszystkiego ![]() ![]() Biedny TŻ, jak wróci z pracy to czeka go ogarnięcie burdelu w kuchni, bo już nie miałam czasu posprzątać po gotowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Dotka90 a co macie do załatwienia? My też w przyszłym tygodniu musimy ogarnąć sprawy papierkowe. Bierzemy kościelny, ale po ślubie nie mamy weseliska tylko przyjęcie na około 30 osób. Strasznie się stresuję tym, że z czymś nawalimy, mimo że będą sami najbliżsi. Jeszcze teraz Tż ma tyle pracy, że szok
![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
ojeja, zapomniałam, że w niedzielę sklepy zamknięte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
My staramy się robić duże zakupy do piątku, to co się dzieje w weekendy w sklepach - to jest szok! później nie ma ani mięsa, ani warzyw...
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-06-06 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Ja moich sąsiadów za dobrze jeszcze nie znam. Nade mną mieszkanie jeszcze nie kupione, obok kupione ale nieodebrane (wiem tyle, że jakaś 34 letnia matka z dzieckiem) pode mną młoda para (tak przed 30) z nimi pogadaliśmy kilka razy wydają się w porządku póki co - wyjdzie w praniu w poniedziałek dopiero zabierają się za wykanczanie. I tyle z bliskich sąsiedztw w nowym mieszkanku.
U mojej mamy: na górze zawsze był pech do mieszkających, wyznających zasadę "wolność Tomku w swoim domku". Grali w mieszkaniu np. w piłkę, skakali i czort wie co jeszcze. Teraz są nowi i nie lepiej. Wiecznie się kłócą, walą czym się da, trzaskają drzwiami tak mocno że u mamy szyby w drzwiach się ruszają, co chwila impreza (ludzie po 40). Sprawa w sądzie z nimi już była za taką imprezę, chyba dostali mandat bo od 2 lat spokój. Obok: w porządku ludzie, przyjaźni, można wpaść na pogaduchy. Na dole: burki zapatrzeni w swojego pieska który wyje całymi dniami (na to skarżą się wszyscy sąsiedzi). Za ścianą starsze małżeństwo którym wszystkie "hałasy" (zwykła muzyka, film) przeszkadzają za to trzeba słuchać ich harkania co wieczór i razem z nimi wiadomości (telewizor chyba na fulla mają). Oprócz tego jest jeszcze młode małżeństwo z 2 letnim synkiem - są bardzo w porządku, do pogadania, do wpadnięcia na kawkę itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też nie lubię robić zakupów w weekend ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Niepoprawna optymistka :)
|
Cytat:
![]() ale plus taki, że potem cały dzień masz ![]() dzień dobry ![]() ale mnie głowa od rana bolała... muszę dziś wszystko poogarniać bo dziś mam babski wieczór i pewnie jutro będzie mi ciężko się wziąć do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób już teraz przez internet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
#733 | |
|
Cytat:
![]() ale plus z imprezowania w piątek jest taki, że można dwa dni potem odpoczywać ![]() nawet kartą nie można płacić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
|
Cytat:
nie dość że sąsiadom do domów dostaje się ten cały dym to jeszcze pranie, pościel wywieszona wszystko przesiąka masakra ![]() racja ! ![]() ale mogłoby być taniej z możliwością płacenia kartą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Grille na balkonie to jakaś pomyłka i jak dla mnie brak kultury! Kurcze to nie lepiej gdzieś pójść z tym grillem na powietrze, a nie dymić wszystkim wkoło. I jeszcze ta śmierdząca podpałka
![]()
#738 |
Zadomowienie
|
Ponoc od lipca bedzie mozna placic karta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
aj sobie nie wyobrażam grillować na balkonie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Bo wywiązał się u mnie na osiedlu (na forum) taki temat. Ja kupiłam grill elektryczny który mogę sobie nawet w domu postawić i właściwie nic nie czuć. Ale sporo jest takich oszołomów, którzy chcą na ogródkach (parterowcy mają ogrodki) postawić murowane grille na węgiel.
W odpowiedzi, że ktoś może nie życzyć sobie ich zapachów/mieć pranie na balkonie odpowiadają "a mi wasze pranie może kapać na ogródek" itp... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
No właśnie zabronione bezpośrednio nie jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Niech wyznacza jeden dzien grillowy w miesiacu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
gorzej jak coś się podpali od tego grilla
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- no właśnie wydaje mi się, że jakby zadzwonić po policję, czy straż wiejską, to oni mogą dać mandat za grilla na balkonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
A tak serio. Powinni za to karac. Zwlaszcza za zagrozenie PPOZ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a jeśli chodzi o grillowanie na balkonie to ![]() ![]() a nie jednak nie jest zabronione ale można dostać mandat za zakłócanie porządku ![]() http://www.ddwloclawek.pl/pl/11_wiad...abronione.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() witam z rana .. ogarnęłam już kuchnie, wyjęłam naczynia ze zmywarki, włożyłam nowe, Tż poszedł wyrzucić ogromny wór śmieci, a ja mam stertę prasowania, więc idę umyć włosy żeby sobie schły spokojnie a ja lece z żelazkiem.. ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że tylko ja mam jakieś "antyspołeczne" poglądy bo nie uznaję grillowania na balkonie za coś kulturalnego. Cieszę się, że mnie popieracie. Mam nadzieję, że najbliżsi sąsiedzi nie będa grillować a jeśli już to kupią sobie grill elektryczny lub gazowy.
Inaczej będę dzwonić za immisje albo... Uznam, ze musimy się pooblewać ze szlaucha na balkonie w czasie kiedy oni grillują (żartuję z tym drugim) |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
|
ciekawie co Ci wszyscy chętni ludzie na postawienie grila pod blokiem powiedzą jak będą musieli znosić cotygodniowe imprezy pod ich mieszkaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja zaraz na jakieś zakupy muszę się wybrać. Na szczęście większość rzeczy jest w domu, bo robiliśmy niedawno duże zakupy, więc tylko jakieś pierdoły muszę dokupić.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.