Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-11, 22:56   #721
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Cytat:
Napisane przez piwnookaagacia
baaardzo mozliwe ze wlasnie moj rzoladek(dobrze pisze?) bo ostatnio napisalam "bul" sie odzwyczail od weglowodanow(bo od ponad miesiaca trzymam sie south beach) a tu tak nagle buuuuuuuum wielkanocne...pomyslec ze w swieta trzy dni bede chodzila z takim obolalym brzuszkiem.... ale z drugiej strony czego sie nie zrobi dla serniczka mniammmm jakos przezyje we wtorek sobie oczyszczenie jakies zrobie(moze glodowka z sama woda czy cos w tym stylu) i od srody dalej bezweglowodanowa ciagne...ojojjo ales ty agaciu niekonsekwentna!! ale to te kurczaczki tak na mnie wplywaja
Wiesz co ja myśle? Że nie powinnaś się tak przejmować tym sernikiem,w końcu twaróg to białko, do twarogu dodaje się jajka - też białko! A ta mąka to... ja przymknę oko i daję dyspensę
Później zrobimy wspólne oczyszczanie
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 23:13   #722
demetria
Rozeznanie

GG do demetria
Dot.: Dolewa noga grubsza od prawej po cwiczeniach

Cytat:
Napisane przez hihi
Koniecznie chcesz zbić wagę? Czytając opisy jakiejś diety znalazłam zdanie, że często waga się nie zmienia, a maleją obwody, czyli poprawia się nasz wygląd, a przecież tak naprawdę o to chodzi.
Jeśli ćwiczyszi podoba Ci się Twoja sylwetka, co dlaczego tak zwracasz uwagę na ilość kg? Nie możemy być niewolnikami wagi, bo ilość kilogramów wcale nie świadczy o tym, jak wygladamy
ostatnio ogladałam program gdzie był obóz odchudzajacy, skrót całego obozu i efekty końcowe uczestników większośc wagę zachowała tą sama ale ubrania zmniejszyły sie o 1, 2 rozmiary.

i dlatego nie rozumiem mojej kumpeli która przytyła 2 kg i wcale tego nie widać i ona się odchudza! i głodzi! i za wszelka cenę chce te 2 kg zrzucic

ale przetłumacz ludziom, że mięśnie sa cięższe od tłuszczu, że to samopoczucie i wyglad sa wazniejsze od cyferek na wadze ..............
Stary 2006-04-11, 23:27   #723
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demetria
ale przetłumacz ludziom, że mięśnie sa cięższe od tłuszczu, że to samopoczucie i wyglad sa wazniejsze od cyferek na wadze ..............
Wywalić wszystkie wagi i zostawić centymetry
Ja wagi nie mam i jakoś mi lżej
Stary 2006-04-11, 23:35   #724
Monisiaczek87
Raczkowanie

dziewczynki czy macie kontakt z hula - hopem ja dzisiaj sie uczylam krecic .. kiedys sie umiało hohoho ale kiedy to bylo mam rozowe hula-hop
Monisiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 23:45   #725
demetria
Rozeznanie

GG do demetria
Dot.: WAŻNE--> uda+ pupa

-basen
-pilates
-ćwiczenia na plecach
-ćwiczenia w kleku podpartym "piesek do siusiania" itp
Stary 2006-04-12, 00:00   #726
demetria
Rozeznanie

GG do demetria

ja mam :d ale tylko dlatego że waze na niej 30 kg chociaż to troszku a mało, jakby pokazywała ok 55 do 60 to by było idealnie
Stary 2006-04-12, 15:26   #727
piwnookaagacia
Raczkowanie

a wlasciwie co mi tam!! dyspensa od hihi i moge zjes blache sernika kochana jestes a co do tego oczyszczania to chyba naprawde sobie zrobie taka poswiateczna jednodniowa glodowka o samej wodzie dobrze by mi zrobila
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 17:54   #728
=>Vicki<=
Raczkowanie

boooze....ja bym nie wytrzymala nic nie jedzac caly dzien. raz probowalam, pilam tylko wody, po czym zaczelam wymiotowywac ta wode i w ogole sie rozchorowalam na pare dni wiec glodowka nie dla mnie!!!spedzilam 5 godz. sprzatajac pokoj, mykjac okna itp (w koncu porzadki swiateczne ) hmmmm....ile to kalorii spalonych>???
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 18:09   #729
icee_dissy
Raczkowanie

Kupiłam hula-hop, ale kompletnie nie umiem nim kręcić ..I jak wlewam wody, to potem się do końca docisnąć nie chce i się troszke wylewa..
icee_dissy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 21:09   #730
=>Vicki<=
Raczkowanie

icee_dissy:ja tez tak mialam na poczatku, wylewalo sie nonstop, a pozniej jak dolalam (bo sie zrobilo puste znowu), to przestalo leciec.

a ja wlasnie wrocilam z zajec hiphopu, jestem okropnie zmeczona, ale musze odpokutowac te pare dni lenistwa!!ide skakac i hulac!!!i nareszcie moge wyspac sie jutro, czyli czym wiecej teraz pocwicze tym lepiej bedzie mi sie spalo!!!! buziaki
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 21:48   #731
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demetria
ja mam :d ale tylko dlatego że waze na niej 30 kg chociaż to troszku a mało, jakby pokazywała ok 55 do 60 to by było idealnie
Hehe, to ja bym chciała, żeby każda waga, na którą będę wchodziła pokazywała jakieś 53-55kg.
Eh, kiedy to będzie...
Stary 2006-04-12, 22:38   #732
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez icee_dissy
Kupiłam hula-hop, ale kompletnie nie umiem nim kręcić ..I jak wlewam wody, to potem się do końca docisnąć nie chce i się troszke wylewa..
Ja mam wody w kółku mało, może z 1/3? Nic się nie wylewa i ładnie się dociska
A zakleiłam taką szeroką przezroczystą taśmą
Stary 2006-04-12, 22:44   #733
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnookaagacia
a wlasciwie co mi tam!! dyspensa od hihi i moge zjes blache sernika kochana jestes a co do tego oczyszczania to chyba naprawde sobie zrobie taka poswiateczna jednodniowa glodowka o samej wodzie dobrze by mi zrobila
Hehehe, jak zjesz całą blachę sernika, to pewnie zejdę na zawał z zaskoczenia
A co do głodówki, takiej oczyszczającej, to jeśli rzeczywiście będziesz robiła, to polecam... zamiast wody pić herbatkę zieloną, bo ma dużo minerałów i ogóle wpływa oczyszczająco na organizm. Ja uwielbiam, ale wiem, że niektórzy nie przełkną
Stary 2006-04-12, 22:49   #734
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Cytat:
nauczysz sie dla chcacego nic trudnego.. wlej wody i zaklej tasma izolacyjną i bedzie cacy
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-12, 23:41   #735
MDMa
Raczkowanie

Dot.: uda!

nic nie rozumiem z tych waszych mądrych nazw dotyczących ćwiczeń nie jestem zadną instruktorką fitnes, a tych które znalazłam w podanych linkach nie potrafie sobie niektórych w ogole wyobrazić, albo mój mózg nie doszedł jeszcze do operacji konkretnych, albo wy jakies nad wyraz zdolne jesteście. Jestem wdzięczna tez za udzielenie informacji o tym jaki sposób ćwiczeń jest najskuteczniejszy stwierdzenie "wszystko razem" poprostu mnie usatysfakcjonowało niesamowicie

dzieki za pomoc tym, którzy wysławiają się po ludzku.
MDMa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-13, 10:16   #736
olaaa99
Zadomowienie

Dot.: uda!

i pamietajcie. są dwa uda. albo się uda, albo się nie uda.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-13, 10:38   #737
piwnookaagacia
Raczkowanie

pilam kiedys zielona i mi smakowala wiec wykorzystam pomysl a co do blachy sernika to bym chyba sie przez tydzien ruszyc nie mogla...po tej wielkanocy klasowej jeszcze 2 dni moj rzoladek swirowal(wzdecia, biegunka, bulgotki i tak na okraglo) wiec teraz zanim sie rzuce na slodkie to mysle jakie beda konsekwencje i mi sie odechciewa juz nie potrzebuje nawet silnej woli
Stary 2006-04-13, 10:47   #738
icee_dissy
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Ja właśnie też zakleiłam taśmą, ale ona mi po pewnym czasie przemakała. A to złączenie hula mi się nie chce docisnąć, chyba jakieś niezbyt teges.. Ale poproszę * silniejszą ręke * to może coś poradzi I chyba kupię tą izolacyjną jak napisała PaLLitQa i będzie dobrze Noo a dzisiaj będe się męczyć i męczyć ale się naucze No i spróbuję wlać mniej wody .
Stary 2006-04-13, 10:51   #739
piwnookaagacia
Raczkowanie

a wiesz, ice_dissy jak ci nie wyjdzie to sie nie martw bo agacia ciamajda nie umie krecic i na sucho i z woda a w dodatku jeszcze w calej swojej inteligencji zalala pol lazienki probojac nalac wody, zalala podloge w pokoju i wysypala kasze podziw dla wszystkich ktore hulaja
Stary 2006-04-14, 00:44   #740
ola_k11
Zadomowienie

Jakie cwiczenia na biodra i uda??

Nie zamierzam sie katowac kolejna glodowka!!! Postanowilam rozpoczac gimnastykemam ogromna motywacje tylko nie wiem jakie cwiczenia...jestem budowy gruszki czyli gorna czesc tulowia mam szczupla a biodra 100cm (O Boze przyznalam sie!!) oczywiscie jakas delikatna dietka swoja droga bedzie ale zalezy mi na cwiczenaich...wiadomo wiosna idzie to zastosuje tez rowerek ale jaka gimnastyka??(z gory mowie ze nie stac mnie na silownie czy tp)slyszalam o jakiejs "szostce weidera" czy ktos cos o tym wie??

kazda sugestia mile widziana
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 07:11   #741
vadi
*sportaddict*

Dot.: Jakie cwiczenia na biodra i uda??

Bardzo mnie cieszy Twoje mądre podejście, w końcu zejście poniżej 1000 kcal strasznie spowalnia metabolizm (1000 też co prawda, ale mniej). Z diet polecam Ci South Beach
A wszystkie interesujące Cię ćwiczenia znajdziesz, wpisując dane hasło w wyszukiwarkę [SZUKAJ na pasku ponad wątkiem], naprawdę, duużo już było na ten temat na forum
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 10:50   #742
PaLLitQa
żona

jakbyscie wiedziały co ja przezyłam z moim kółkiem Przy samym przygotowywaniu do krecenia zmeczyłam sie bardziej niz krecac

icee_dissy- kup tą tasme jak nie masz w domu jak zakeisz dobrze, owiniesz kilka razy na okolo tego łaczenia to nie bedzie rzadnej powodzi
Stary 2006-04-14, 10:55   #743
ajali
Wtajemniczenie

Kurczę... ja też chcę hulać - a tu co?? Nie mogę utrzymać tego kółka zbyt długo Bardziej się męczę przy podnoszeniu niż hulaniu Z czasem się to zmieni?? :/
ajali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 11:18   #744
PaLLitQa
żona

ajali- jasne duzo dziewczyn na poczatku wogole nie umie utrzymac... ale trening czyni mistrza, i potem hulają nawet godzine
Stary 2006-04-14, 11:50   #745
icee_dissy
Raczkowanie

PaLLitQa, gdzie moge ją kupić ? Muszę się pochwalić, że wczoraj szło mi coraz lepiej choć sporo mnie plecy bolą po ciągłym schylaniu się po kółko Ale najlepiej mi się kręci przy jakiejś szybkiej piosence, dlatego włączam zawsze coś rytmicznego i wtedy lepiej idzie, bo łatwiej mi wprawić kółko w ruch Dzisiaj też będe próbować, zresztą dzisiaj całodniowy brak - jedzenia, więc co mi innego pozostało ? Dziewczyny, wszystkie nauczycie się kręcić ! No, ja chyba też A te wyspecjalizowane hulomaniaczki to tylko muszą pilnować żeby kółko się im nie zmęczyło, a nie one same
Stary 2006-04-14, 15:14   #746
PaLLitQa
żona

Cytat:
PaLLitQa, gdzie moge ją kupić ? Muszę się pochwalić, że wczoraj szło mi coraz lepiej choć sporo mnie plecy bolą po ciągłym schylaniu się po kółko Ale najlepiej mi się kręci przy jakiejś szybkiej piosence, dlatego włączam zawsze coś rytmicznego i wtedy lepiej idzie, bo łatwiej mi wprawić kółko w ruch Dzisiaj też będe próbować, zresztą dzisiaj całodniowy brak - jedzenia, więc co mi innego pozostało ? Dziewczyny, wszystkie nauczycie się kręcić ! No, ja chyba też A te wyspecjalizowane hulomaniaczki to tylko muszą pilnować żeby kółko się im nie zmęczyło, a nie one same
Hmm nie wiem gdzie mozna kupic... ale mysle ze nawet w kiosku jakims takim wiekszym powinna byc, a jak nie to w papierniczym napewno)

Ja sie zaliczam do hulomaniaczek ale mnie to jedynie rece bolą od trzymania w górze
Stary 2006-04-14, 16:02   #747
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

No właśnie, mi ręce też wysiadają podczas hulania, próbuje opierać na głowie ale i tak długo nie wytrzymują
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-14, 18:03   #748
aluhaa
Raczkowanie

A ma ktoś tą stronę z opisem 6 weidera i rysunkami dziewczyny?
Przepraszam,ze tu pytam ale nie mogę znalezc.
Stary 2006-04-14, 18:35   #749
icee_dissy
Raczkowanie

PaLLitQa, no to odwiedze papierniczy Ale póki co kręce bez wody, i muszę przyznać, że też jest dobrze Właśnie skończyłam 20-minutowe hulanie, na razie jeszcze ze skutkiem podnoszenia kółka z podłogi ..ale już pare razy udało się utrzymać je na talii, jeszcze popróbuję wieczorem . No i potem machnęłam 40 brzuszków, jestem zadowolona
Stary 2006-04-14, 18:36   #750
icee_dissy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aluhaa
A ma ktoś tą stronę z opisem 6 weidera i rysunkami dziewczyny?
Przepraszam,ze tu pytam ale nie mogę znalezc.
http://www.sfd.pl/temat144665/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości