|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoooo, już dwa tygodnie Ciebie? Ale ten czas leci. Robiliście już sesję? ![]() Cytat:
Poza tym już nie mam pomysłów co z nią robić jak nie śpi, tak jej się szybko wszystko nudzi! Dziewczyny, jasne że wezmę wszystkie trzy sukienki i coś jeszcze na wszelki wypadek. Ale chodzi mi o to co ubrać na wielkie wejście ;-) tam jeszcze nikt z nich małej nie widział...
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-09-12 o 08:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Monis ja juz 2,5 miesiąca po porodzie a dalej mam kreche na brzuchu:'( Wy się martwicie że nie możecie schudnąć, a ja ze chudne strasznie już ważę mniej niz przed porodem. Chyba moja tarczyca szaleje. Tak gdzieś od tyg Tuśka zaczęła wcinać piastki ;-) wkłada je całe do buzi i ciamka ;-) a slini się przy tym strasznie ;-) Wczoraj robiłam morfologie ciekawe jak wyniki. ?
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic z proszku? W sensie zupa z torebki czy co? ;-)
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jem ,Choć może w mniejszych ilościach, zadziej i bez tłuszczu, ale coś tam jem. Brak czasu jak czlowiek jest sam. Czasami o 12 dopiero jem sniadanie a potem tylko obiad i jestem najedzona.Muszę lepiej się odżywiać bo stracę w końcu pokarm. Tylko martwię się ze znowu wrócimy do szpitala z biegunkami przez tą moją dietę.
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Cześć...
Mała śpi, więc wpadam do Was na chwilkę. Gosia, na wejście wybrałabym tę ciemną sukienkę, elegancka ![]() Zaczarowana, miło, że teść przywiózł prezenty, Olivia faktycznie podobna do tatusia...ale i na zdjęciach z teraz to widać ![]() Dołączam do dziewczyn 'narzekających' na wygląd. Ja nie mogę na siebie patrzeć, mam non stop doła z tego powodu, nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży ![]() ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy z mężem rocznicę ślubu...wybieraliśmy się na kolację do knajpy...ja kompletnie nie miałam się w co ubrać, bo albo za małe, albo bez możliwości nakarmienia dziecka...polazłam w jakichś starych szmatach już z dołem, a w knajpie wyszło, że prawie nic nie mogę zjeść, zjadłam troszkę przystawki, po czym kapnęłam się, że jest w niej miód, danie główne było za ostre i było w nim pełno cebuli (kelnerka nie wspomniała o tym), a jak zamieniałam się z mężem, to okazało się, że jego mięso jest krwiste, więc też odpadało. Stwierdziłam, że przynajmniej zjem szarlotkę na deser, ale młoda tak zaczęła koncertować, że dosłownie wybiegliśmy z knajpy ![]() Jak wróciliśmy do domu zrobiła mi się taka kumulacja doła, że przepłakałam cały wieczór, robiąc sobie wyrzuty, że jestem złą mamą, że mam potrzebę urywać się z domu, odpoczywać od dziecka i że źle mi z tym, że jestem do niej 'uwiązana' ![]() Dobrze przeczytać, że i Wy macie takie rozterki ![]() Piszecie, jakie Wasze maluchy duże, że już w rozmiary 62 wskakują, a moja Hania, dopiero przechodzi na 56, a i tak niektóre rzeczy dalej są na nią za duże...chociaż niezła z niej już pyzunia ![]() Papryczko, patrzę na Twój podpis i od razu mi się nasuwa, że mamy tak podobne historie...ja straciłam pierwszą ciążę 2 tyg po Tobie, w tym samym momencie ciąży urodziłyśmy swoje córeczki i w dodatku obie ważył i mierzyły tyle samo ![]() Ps. dostałaś to zdjęcie przerobione? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-09-12 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
A dziewczyny karmiące piersią dopajacie maluchy np herbatka koperkowa?;-)
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, bo niby się nie powinno.. Chociaż zaprzyjaźniona farmaceutka mówiła żeby przepajać to pomoże na brzuszek, no i moja mama twierdzi że tak robiła i działało, ale to lata temu przecież...
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak jak ty mam potrzebe wyjścia gdzieś sama bez małej. Ale po 20 min dzwonie do TZ czy wszystko jest ok;-). To normalne że chcemy trochę odpocząć i wyrwać się chociaż na spacerek choć i tak w głowie mamy Bobasa ;-) Rzeczywiście podobne historie mamy. ;-). Jak to życie się układa że ludzie którzy się nie znają mają podobne doświadczenia;-). Teraz już będzie tylko dobrze a nasze kruszynki będą pięknie rosły . ButterBear wszystko najlepszego z okazji rocznicy. Szczęścia i miłości;-) Moja Tuśka też 56 dalej nosi ale juz niektóre 62 też są na nia dobre choć muszę podwijac jej rękawy.
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja własnie nie, a zastanawiam sie nad tym bo od miesiaca już chyba można(miałam zapytać położnej, ale miałam tyle pytań że w końcu o to nie zapytałam ![]() butter czasami mamy gorsze dni, ale niedługo juz bedziemy mega laskami zobaczycie ![]() ![]() Moja też juz zbliża siew ielkimi krokami, to już za nie cały miesiac ![]() Pisałam dzis do malutkiej(jakoś długo sie nie odzywa i zastanawiałam sie co u niej, czy oby na pewno wszystko dobrze ![]() Malutka urodziła synka, dzis dopiero wychodzi ze szpitala(ma jakies problemy ze zdrowiem, bidulka) Napisała, ze na razie nie umie sie zorganizować, ale wkrótce sie odezwie, bo tęski za nami ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-12 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na patologii noworodkow polecali masc ochronna z witamina A (tez uzywalam i spoko) a na podraznienia Tormentiol (obecnie testuje bo Sudokrem jest nie do zmycia ze skory brrr). Niebieski alantan nie polecam-jest dosc zolty, brudzi pieluszke jakby zasikana byla ![]() A moze zamiast pudru maka ziemniaczana albo czysta lanolina? Cytat:
![]() Ale najgorsze ze figura mi sie zmienila i nie wiem jak sie do niej ubierac ![]() Ja tez ale pediatra mowila ze jak dziecko chce to by dac odrobinke przegotowanej wody, jak nie bedzie potrzebna to nie wypije. Dalam jak sie darl 2h non stop bo mu zasycha pewnie w gardle. Wypil chetnie 4-5 lyczkow i sie uspokoil. ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-09-12 o 10:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Moni ja wczoraj pyt się poloznej o to dopajanie o ona powiedziala ze pewnie czemu nie, że baczki będą lepsze. Ale tak jakoś nie wiem i się zastanawiam.
#734 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też juz marzę o wyrwaniu sie z domu a dokładnie o powrocie do pracy ![]() W grudniu wracam - na poczatek 1 dzień w tygodniu na 4-godziny. Małą zajmie sie mama. Odetchnę sobie psychicznie od pieluch, karmienia itp. Więc to normalne odczucie, jak widać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Został 1 kg. Ufff. W ubrania się mieszczę ale palce mam jeszcze jakies grubsze i mi pierscionki nie wchodzą ![]() Po jakim czasie załozyłyscie pierscionki? Bo boję sie ze mi juz tak zostanie (stopy wróciły do normalnego rozmiaru po ok tygodniu). A mam z kilkanascie pierścionków i żal byłoby mi ich nie nosić ![]() I przeraża mnie to, że przed nami jesień i beda dni deszczowe i nie bedzie mozliwości wyjść z domu. Wczoraj właśnie u nas lało cały dzień i nie byłysmy na spacerku i mała dała mi popalic. Bo tak to zawsze spi na dworze na spacerze. I jak sobie pomyslę że w takim październiku może lać non stop to juz łapię doła. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-09-12 o 11:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Przyczajenie
|
Melduję się jako ostatnia
![]() Aleks przyszedł na świat w niedzielę o 15;10, po 31 godzinach odpływania wód i kilku wersji lekarzy - odpływa/nie odpływa... Poród ekspresowy, Mąż ledwo zdążył przyjechać, bez nacięcia, bez pęknięcia ![]() ![]() ![]() ![]() A o to mój królewicz ; |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz od tygodnia nosze obroczke..Połozna mi mowila ze obrzeki do 3 tyg powinny sie utrzymac i u mnie tak było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za życzenia rocznicowe i miłe słowa!
Kurcze, niestety tych gorszych dni mam więcej niż tych dobrych ![]() Mała ma coraz więcej tych białych krostek na buzi. Na szczęście w poniedziałek idziemy do pediatry, spytam co to... No i w poniedziałek idę do gina, mam nadzieję, że dostanę zielone światło na aktywność fizyczną itp, to zacznę się ruszać... Na własną rękę nie chcę nic robić, nie pisałam Wam, ale chyba z 1,5 tyg temu podczas mycia podłogi przenosiłam jakieś 30 cm worek z psim żarciem (20 kg) i nagle chlusnęła ze mnie krew. Tak okropnie się wystraszyłam, bo to była taka żywa, czerwona krew... mąż chciał jechać do szpitala, ale do następnego dnia się uspokoiło, więc nie pojechałam.... Ale wystraszyłam się bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zazdroszczę, że krocze się 'uchowało' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy królewicza ![]()
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
ButterBear wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
![]() Dużo miłości i uśmiechu na twarzy ![]() Każdy ma gorsze dni ja również i mam ich dużo Ale gdy dopada mnie mega dół to patrzę na małą i to juz staje się nieważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ide do ginekologa we wtorek i tez licze, ze pozwoli mi cwiczyc i nosic pas poporodowy, bo u mnie jest katastrofa z brzuchem! Wygladam jakbym byla w 4 miesiacu ciazy! No i zostalo mi do zrzucenia ok 3,5 kg... bylo mniej ale jak sie wpieprza lody, to efekty obzarstwa sa namacalne.... ![]() Dzisiaj bylam z Wiktorkiem u endokrynologa i biedaczek mial pobierana krew z zyly na dloni... pobierali ta krew pare dobrych minut, krew kapala po kropelce do fiolki.... trwalo to dla mnie w nieskonczonosc....ja mlodego trzymalam z calych sil, a on biedulek tak plakal, myslalam, ze mi serce peknie..... ![]() Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-12 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze zdjecie syneczka
![]() Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-12 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie same przemyślenia. Hania zasysa jak odkurzacz, łażę na bardzo długie spacery, a z wagą stoję w miejscu! Winię ciastka z biedronki. Już je odstawiłam! Oby teraz coś ruszyło. Planuję też wdrożyć 'dietę'. Muszę coś ze sobą zrobić! Koniecznie, bo popadnę w depresję!! Biedny Wiktorek, ale na pewno już zapomniał ![]() Ale z niego słodziak, mały aniołeczek ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was zakłada dzieciom do snu takie koszule nocne z gumką na dole? U mnie się to nie sprawdza, mam 2 na zbyciu, chętnie oddam ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-09-12 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
mały słodziaczek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Ale Przystojniaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A widzisz, bo Biedronka i mnie gubi, a konkretnie lody bakaliowe Symfonia z Biery!!!! Nie moge sie opanowac, najdziwniejsze jest to, ze jak je jadlam w czasie ciazy, to nic nie tylam.... Teraz karmie piersia, czyli mam zwiekszone zapotrzebowanie na kalorie, a waga idzie w gore... ehhhh ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Dziekuje kobietki, za komplementy! Jak synek troche podrosnie, powiem mu, ze ciocie z forum go chwalily! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie to nie bedzie trwało wiecznie tylko mała troszkę podrośnie i wszystko zacznie wracać do normy i wygląd i samopoczucie A z dzwiganiem uważaj bo ja tak podniosłam moja suczkę u weterynarza (27kg) i tak mnie zabolało a to było 2 tyg po cesarce i do tej pory mnie rwie i ciągnie tam w środku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.