|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Dziewczyny, jak wygląda kupka ze śluzem? Że się trochę lepi pieluszka czy widać ten śluz jakoś ewidentnie?
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to jest to jak się złoży i rozłoży pieluchę to się tak ciągnie? Czytałam opinię, że jak kupa jest normalnego koloru a sluz też w kolorze kupy a karmi sie piersia to tak może być i żeby się nie martwić. Ale ja nie wiem ![]()
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Mala jest lekko przeziebiona
dostala kropelki do nosa co do krostek pediatra powiedzial ze to normalne i ze jak nie bedziemy niczym smarowac to szybciej znikna ![]() a tak w ogole to nie wiedzaialam ze tutaj dzieci do 18 roku zycia maja lekarstwa za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko u nas trzeba wydać krocie na byle co z apteki dla dzieciaczka. Polityka prorodzinna. Mocne kciuki za zddrówko malutkiej.
![]() |
#695 | ||||
Zakorzenienie
|
Tak jak ja przykrylam to tak spala i jak zaczela plakac to kolderka i tak byla na swoim miejscu : ) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Ja na krostki, wysypki i podrażnienia skóry polecam olej kokosowy. Ja mojego smaruję i wszystkie potówki znikają po pierwszym nałożeniu, tak samo zaczerwieniona dupina, raz posmarowaną olejem robi się piękniutka. I to naturalny kosmetyk, bez tej całej niepotrzebnej chemii. Ten olej nie jest lejący, ma stałą konsystencję, nabiera się odrobinę na palce i starcza na całe ciałko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem już będzie jadła spokojnie...że ja na to wcześniej nie wpadłam...przecież tyle razy się kuliła a potem bylo kupsko...ojj było. jednak forum jest nieocenione ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
bo ja nie mam czym pupy smarować...mała ma po wszystkim czerwoną - wazelina, sudorem, bepanten, puder...tylko rumianek przejdzie. dlatego nie smaruję niczym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
krostek nie mamy... byl tylko malutki tradzik niemowlecy, ale zniknal po ok 10 dniach ja bialko tez odstawiam ![]() Edytowane przez Gatita Czas edycji: 2014-09-11 o 18:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Allegro. http://allegro.pl/ekologiczny-olej-k...597738040.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mi położna kazała kupić tormentiol, ani maka ziemniaczana, ani sudocrem nide pomagały na pupę mojego małego, dziś zaczęła smarować zobaczmy czy będa efekty ![]() czy wasze ma;luchy też potrafia tak strasznie się zadławić mlekiem...? Mi pare razy serce mało co nie staneło jak on zaczał mi kasłać, cały purpurowy...Ale moje dziecko je tak jak bym go głodziła, a w dzień je naprawdę bardzo często.. A powiedzie wasze dzieci ulewaja mlekiem zważonym czy zwykłym? Bo mój częśto zważonym parę godzin po zjedzeniu, mama mi powiedziała, ze to znaczy ze dziecku się jedzonko przyjeło skoro zważonym...i w tedy nie jest głodny , tylko jak mi chluśnie zwykłym zaraz po zjedzeniu to jest płacz ze jest głodny ![]() mysia dlatego podziwiam właśnie Ciebie i inne mamy, bo ja z ledwoscia 3,5 kg dziecko urodziłam, gdy by nie naciecie pewnie bym nie urodziła :P ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
wzrostu też nie tylko obwód główki i klatki piersiowej, nawet mi nie mówiła ile zobaczyłam dopiero w książeczce ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-11 o 18:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę tego zawsze mam złe myśli ze mała nie daj Boże może się udusić .. zawsze do małej mowie ze nie może tak robić mamusi bo mamusia się boi moja tez ulewa zwazonym kilka godzin po posiłku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy dziś u lekarza z ta wysypka, jedna lekarka nie wiedziała co to jest to wezwała drogiego który miał się bardziej specjalizowac w sprawach dziecięcych. Stwierdził że małe dzieci tak mają czasem i mam obserwować, jeżeli będzie gorzej to przyjść jutro a jak coś się Będzie działo w weekend to szpital. Kurde ale dla mnie to trochę olali sprawę, niby mały je, kupy robi,gorączki nie ma ale wysypka jest.
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Moja córka dziś przeszła samą siebie. Od 7:30 spała jakieś cztery godziny... Tak to przysypiała na dwie minuty i się budziła. Wreszcie usnęła 20 minut temu, mam nadzieję że w nocy nie będzie problemu ze spaniem :-/
A jadła od tej 7 14 razy ;-) jestem wykończona dzisiejszym dniem..
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-09-11 o 20:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
byłam wczoraj na zakupach ciuchowych i spożywczych oraz u neurologa. Anię zostawiłam na pół dnia z moimi rodzicami. Dziadkowie byli zachwyceni
![]() ![]() ![]() Dzisiaj pojechałam z Anią i moja mamą jeszcze raz na miasto. Druga runda po sklepach -maskara. Kupiłam sukienkę, która rozmiarowo jest dobra, ale nie jest to to czego szukałam. Szału nie ma... Ogólnie jestem załamana swoim wyglądem. Miałam poczuć się lepiej po zakupach, a czuje się jeszcze gorzej...
#707 | ||||
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
W Uk tez leki za darmo dla dzieci i dla mnie tez w ciazy i rok po porodzie no i mleko nutramigen mam całkowicie za darmo a normalnie za 400g 20£ trzeba zapłacić Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziewczyny wczoraj dały czadu Natalka cały dzien niespokojna płakała marudzila bez powodu a na koniec dnia na mnie zwymiotowala i zrobiła kupkę fontannę na cały pokój a Zuzia piszczala i robiła na złość cały dzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-11 o 20:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
UmiZumi skąd ja to znam
![]() Spodnie zawsze kupowałam rozmiar 28 a teraz 32 ![]() Od poniedziałku po wizycie u gina jak dostanę pozwolenie to zabieram się za Chodakowską i to ostro... Tylko zastanawiam się jak dam radę jak chodzenie z małą sprawia mi problem, jestem taka zastana że nogi bolą od chodzenia, plecy od siedzenia, ogólnie kondycyjnie masakra!! No to się wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ze spodni 28 teraz kupiłam dwie nowe pary jeansów 29 i jedna 28 ale są trochę ciasne w Brzuchu,wiec jest dobrze. Ale jednak brzuch miękki,skóra taka dziwna, kolor nawet brzucha inny niż reszta ciała.
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - podziwiam Was, że w ogóle się wybrałyście na zakupy - ja nie mam ochoty w ogóle na żadne przymierzanie ciuchów... na szczęście nie mam teraz żadnych wyjść większych do ludzi... oficjalnie utrzymuję, że schudnę do tych ciuchów co mam wiec nic nie kupuje :P a mam teraz 1 pare spodni, w które sie mieszcze, a po domu dresy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Kur.. mać. Nie dość, że idę na to wesele z odrostami, bo nie miałam jak pojechać na farbę, nie mam kiedy pomalować paznokci i nie wiem czy w ogóle dam radę się uczesać, to jeszcze moja mama postanowiła mi uprasować sukienkę, chociaż jej mówiłam, że mi to nie wygląda na materiał do prasowania. I stodoła podszewkę centralnie na plecach zaje.iście...
Mała wstała 40 minut temu bo się znowu obsikała bokiem i chyba już nie ma zamiaru iść spać :-/ to będzie świetny dzień..
#713 |
Zadomowienie
|
Te nasze dzieci coś się umówiły z tym marudzeniem, mój też wczoraj mało spał. Spokój był jedynie na rękach, ale w nocy nie mogę narzekać bo jak na razie zawsze zaśnie po mleczku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, w którą kieckę ubrać moją królewnę na imprezę?
![]()
#715 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Bo właśnie się ważyłam i od porodu straciłam 12 kg, dziś mijają dwa tygodnie. W ciągu 24.godz.ostatnich straciłam kilogram. Można chudnąć za szybko? Staram się mądrze odżywiać, nie odmawiam sobie jedzenia... Ale wydaje mi się, że za szybko mi spada ta waga. Nie miałam opuchlizny, więc to nie woda. Się wystraszyłam, że mi się wyjałwowi organizm. Gosia sukienka granatową najlepsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak serio to nie umiem wybrać, wszystkie są śliczne! ![]() ![]() a mój mały wczoraj też w dzień trochę marudził, ale nie było tragedii...Teraz super śpi! W ogóle moje dziecko nauczyło sie samo usypiać w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() jak dziś tak długo spał mały to dostałam takiego nawału pokarmu ze myślałam ze będe płakać z bólu, ale mały mi ulżył jak się obudził ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
wiesz co? Może masz taka tendencje do chudniecia, też nie jesz wszystkiego i myśle ze tez sie szybciej w tedy gubi jednak te kg ![]() Sama jestem ciekawa ile zgubiłam, od porodu sie nie ważyłam, ale mieszcze sie już w ubrania z przed ciaży to ob stawiam że wróciłam do mojej wagi ![]() No jednak jest tak ze przy karmieniu piersią te kg jednak leca szybciej...Ale dziewczyny karmiace mm też zgubicie ![]() Mnie to wkurza krecha na brzuchu, minał miesiac a ona mi nie znika, aż siega do moich piersi, srednio to wygląda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
woda z Ciebie wychodzi i krew wraca do normy no i macica. Ja też tak chudłam po kilogram dziennie! tak przez pierwsze 2 tygodnie potem nagle jest stop ![]() u nas po ciężkiej noy nadszedł dzień i maleńka spi...wczoraj szalała od 21-1 i pomagało tylko noszenie na rękach...Mały szantażysta ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wróciłam do wagi wyjściowej. Mój synek wczoraj nie spał do 3, bolał go brzuszek, strasznie się męczył. Mój mąż genialnie go ogarnął, jak ja już nie miałam siły. Podziwiam go, jest genialnym tatą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
mi po porodzie zeszlo niecale 6kg. a w ciagu tygodnia drugie 6. takze mam 12kg mniej juz
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny ja nie chce się wymadrzac ale pamiętajcie, że nasze bączki potrzebują coraz mniej snu iusypianie godzinami może być już po prostu bez sensu. Przykładowo 6-tygodniowe dziecko potrzebuje tylko 15-18 godzin czyli już prawie cały dzień odpada. Byliśmy u ortopedy wczoraj, wszystko pięknie ale musimy mlodego monitorowac bo ma tendencję do zwijania się w literkę c. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.