Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 17:10   #691
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
no mój to w 62 raczej by sie utopił, bo mam niektóre pajace0-3 miesiące własciwie zakładam, ale wyglada trochę śmiesznie rękawy podwiniete i w nogach bardzo luźno...a jednak 3 cm mój był mniejszy miał54...a moze był mniejszy ,bo w cale nie musieli dobrze go zmierzyć . Z tego co pamietam dwa razy był mierzony i najpierw mniej wyszło, ale stwierdziły ze jest na pewno wiekszy i zmierzyły go drugi raz

i co te 62 nie sa za duże dla niego???To ja mam chyba jednak małe dziecko

moje dziecko ulewa na potęge, dziennie nawet 5 razy musze przebierać ...
Mam wrażenie że co zje to uleje i zaraz otwiera buźkę i szuka mojego cyca

tak patrzę na moje dziecko i tak obstawiam ż ema juz ok 4 kg i tak sie zastanawiam jak takiego klocka można urodzić, z taką dużą głową, 3 tyg temu na wizycie obwód miał 38 cm, to teraz strach sie bać, a urodził sie 34, wiec nie wiem czy przez tydz to normalne że tyle mu urosło, ale klatka piersiowa tak samo 4 cm

a mi sie wydaje że jak dziecku sie ulewa mimo tego ze ładnie mu sie odbekło, to albio je za dużo, albo zachłannie... u mojego dziecka to chyba to drugie....W nocy śpi mi ładnie i je żadziej, ale w dzień średnio co1-2 godzin i wisi od 30 min wzwyż, a w nocy do 30 góra....Ale to pewnie przez to z ew nocy trn pokarm jednak jest tłustszy
To u Was lekarze tak mierzą dokładnie na wizytach? U mnie tylko zważyła, nawet nie mierzyła wzrostu...

Dziewczyny, jak wygląda kupka ze śluzem? Że się trochę lepi pieluszka czy widać ten śluz jakoś ewidentnie?
Stary 2014-09-11, 17:26   #692
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
To u Was lekarze tak mierzą dokładnie na wizytach? U mnie tylko zważyła, nawet nie mierzyła wzrostu...

Dziewczyny, jak wygląda kupka ze śluzem? Że się trochę lepi pieluszka czy widać ten śluz jakoś ewidentnie?
wlasnie też sie miałam o to pytać bo nie wiem.
Czy to jest to jak się złoży i rozłoży pieluchę to się tak ciągnie?
Czytałam opinię, że jak kupa jest normalnego koloru a sluz też w kolorze kupy a karmi sie piersia to tak może być i żeby się nie martwić.
Ale ja nie wiem
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:33   #693
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mala jest lekko przeziebiona
dostala kropelki do nosa

co do krostek pediatra powiedzial ze to normalne i ze jak nie bedziemy niczym smarowac to szybciej znikna

a tak w ogole to nie wiedzaialam ze tutaj dzieci do 18 roku zycia maja lekarstwa za darmo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:39   #694
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
dostala kropelki do nosa

co do krostek pediatra powiedzial ze to normalne i ze jak nie bedziemy niczym smarowac to szybciej znikna

a tak w ogole to nie wiedzaialam ze tutaj dzieci do 18 roku zycia maja lekarstwa za darmo
Z tego co siotra mówiła to w Angli jest to samo.
Tylko u nas trzeba wydać krocie na byle co z apteki dla dzieciaczka. Polityka prorodzinna.
Mocne kciuki za zddrówko malutkiej.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:42   #695
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Brawo
Nie kręciła się, nie nakryla?

Tak jak ja przykrylam to tak spala i jak zaczela plakac to kolderka i tak byla na swoim miejscu : )

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
haha
jasne! najczęściej nie pod cisnieniem mleko się leje na prawo i lewo ale takie fontanny też się zdarzają to świadczy o tym że Mały dobrze ssał skoro po wyjęciu piersi taka fontanna! no i że pokarmu Ci u nas dostatek
hahha u mnie to samo kilka strumieni na raz i ja i mala cala w mleku a Tz za kazdym razem sie ze mnie smieje

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Ej serio przystawiam go do jednego cyca i czuję ruchy tektoniczne w drugim.
dokladnie mam to samo

Cytat:
moja ostatnio nos mi zaczęła ssać myślałam, że umrę ze smiechu a ona ze zdziwioną miną patrzyła co ja robię...i dziwiła się czemu mleko nie leci jak cycek mamą pachnie przecież
Moja dzisiaj jak Tz ja wzial na siebie to zaczela mu nos ssac myslalam ze sie posikam

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Cześć Ciotki! To ja Hania pierwsze foto to zaraz po urodzeniu, a drugie bardziej aktualne
Czesc slodziaku

Nasze szczescie
Stary 2014-09-11, 17:49   #696
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja na krostki, wysypki i podrażnienia skóry polecam olej kokosowy. Ja mojego smaruję i wszystkie potówki znikają po pierwszym nałożeniu, tak samo zaczerwieniona dupina, raz posmarowaną olejem robi się piękniutka. I to naturalny kosmetyk, bez tej całej niepotrzebnej chemii. Ten olej nie jest lejący, ma stałą konsystencję, nabiera się odrobinę na palce i starcza na całe ciałko.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:52   #697
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Mamuska, tez slysze takie bulgotki w brzuszki jak karmie i chyba racja z ta kupka
no, mamuska ma racje, normalnie właśnie ameryke odkryłam...po prostu jak mi się mała tak spina przy ssaniu to ją muszę odstawic i poczekać na kupkę...to jest to!!! dzięki!!!
potem już będzie jadła spokojnie...że ja na to wcześniej nie wpadłam...przecież tyle razy się kuliła a potem bylo kupsko...ojj było.
jednak forum jest nieocenione

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja na krostki, wysypki i podrażnienia skóry polecam olej kokosowy. Ja mojego smaruję i wszystkie potówki znikają po pierwszym nałożeniu, tak samo zaczerwieniona dupina, raz posmarowaną olejem robi się piękniutka. I to naturalny kosmetyk, bez tej całej niepotrzebnej chemii. Ten olej nie jest lejący, ma stałą konsystencję, nabiera się odrobinę na palce i starcza na całe ciałko.
gdzie kupiłaś i jak się nazywa?
bo ja nie mam czym pupy smarować...mała ma po wszystkim czerwoną - wazelina, sudorem, bepanten, puder...tylko rumianek przejdzie. dlatego nie smaruję niczym
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 18:03   #698
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

tak patrzę na moje dziecko i tak obstawiam że ma już ok 4 kg i tak sie zastanawiam jak takiego klocka można urodzić, z taką dużą głową, 3 tyg temu na wizycie obwód miał 38 cm, to teraz strach sie bać, a urodził sie 34, wiec nie wiem czy przez tydz to normalne że tyle mu urosło, ale klatka piersiowa tak samo 4 cm
Można, można.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:05   #699
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Aha jeszcze chciałam się zapytać czy szczepienia to trzeba samemu sobie kupić w aptece?? Bo u mnie pediatra nic mi nie mówiła o tym
u mnie w przychodni nie maja i trzeba samemu kupic i przyniesc ( te nierefundowane)- i przechowywac i transportowac odpowiednio - lodowka i termos np...

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Takie kupki sa tez przy nietolerancji laktozy lub glutenu no i przy skazie bialkowej ale zazwyczaj z wysypka na buźce jak nie ma wysypki to moze sprobuj najpierw kropelek z lactaza w pl to "delicol" w uk " colief"

U mojej Natalki polepszyło sie 3 dni po odstawienii nabiału ale do tej pory sie jej jeszcze czasem zdarzają takie kupki lekarka mnie uspokoiła ze to organizm sie jeszcze moze oczyszczać .
dzieki Mamuska, nam na razie kazali dawac kropelki z probiotykiem - Dicoflor - zobaczymy co bedzie dalej...
krostek nie mamy... byl tylko malutki tradzik niemowlecy, ale zniknal po ok 10 dniach
ja bialko tez odstawiam

Edytowane przez Gatita
Czas edycji: 2014-09-11 o 18:09
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:07   #700
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
no, mamuska ma racje, normalnie właśnie ameryke odkryłam...po prostu jak mi się mała tak spina przy ssaniu to ją muszę odstawic i poczekać na kupkę...to jest to!!! dzięki!!!
potem już będzie jadła spokojnie...że ja na to wcześniej nie wpadłam...przecież tyle razy się kuliła a potem bylo kupsko...ojj było.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

bo ja nie mam czym pupy smarować...mała ma po wszystkim czerwoną - wazelina, sudorem, bepanten, puder...tylko rumianek przejdzie. dlatego nie smaruję niczym

Na Allegro. http://allegro.pl/ekologiczny-olej-k...597738040.html
Stary 2014-09-11, 18:08   #701
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Maslo kokosowe dobre na wszystko sama stosowalam do ciala i na wlosy, cudo. Do smazenia nigdy nie probowalam ani na dzieciaczka.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 19:01   #702
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

mi położna kazała kupić tormentiol, ani maka ziemniaczana, ani sudocrem nide pomagały na pupę mojego małego, dziś zaczęła smarować zobaczmy czy będa efekty

czy wasze ma;luchy też potrafia tak strasznie się zadławić mlekiem...? Mi pare razy serce mało co nie staneło jak on zaczał mi kasłać, cały purpurowy...Ale moje dziecko je tak jak bym go głodziła, a w dzień je naprawdę bardzo często.. A powiedzie wasze dzieci ulewaja mlekiem zważonym czy zwykłym? Bo mój częśto zważonym parę godzin po zjedzeniu, mama mi powiedziała, ze to znaczy ze dziecku się jedzonko przyjeło skoro zważonym...i w tedy nie jest głodny , tylko jak mi chluśnie zwykłym zaraz po zjedzeniu to jest płacz ze jest głodny

mysia dlatego podziwiam właśnie Ciebie i inne mamy, bo ja z ledwoscia 3,5 kg dziecko urodziłam, gdy by nie naciecie pewnie bym nie urodziła :P

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

wzrostu też nie tylko obwód główki i klatki piersiowej, nawet mi nie mówiła ile zobaczyłam dopiero w książeczce

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-11 o 18:57
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:47   #703
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

czy wasze ma;luchy też potrafia tak strasznie się zadławić mlekiem...? Mi pare razy serce mało co nie staneło jak on zaczał mi kasłać, cały purpurowy...Ale moje dziecko je tak jak bym go głodziła, a w dzień je naprawdę bardzo często.. A powiedzie wasze dzieci ulewaja mlekiem zważonym czy zwykłym? Bo mój częśto zważonym parę godzin po zjedzeniu, mama mi powiedziała, ze to znaczy ze dziecku się jedzonko przyjeło skoro zważonym...i w tedy nie jest głodny , tylko jak mi chluśnie zwykłym zaraz po zjedzeniu to jest płacz ze jest głodny
Oj tak ..
nienawidzę tego
zawsze mam złe myśli ze mała nie daj Boże może się udusić ..
zawsze do małej mowie ze nie może tak robić mamusi bo mamusia się boi

moja tez ulewa zwazonym kilka godzin po posiłku

Nasze szczescie
Stary 2014-09-11, 20:10   #704
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
mi położna kazała kupić tormentiol, ani maka ziemniaczana, ani sudocrem nide pomagały na pupę mojego małego, dziś zaczęła smarować zobaczmy czy będa efekty

mysia dlatego podziwiam właśnie Ciebie i inne mamy, bo ja z ledwoscia 3,5 kg dziecko urodziłam, gdy by nie naciecie pewnie bym nie urodziła :P

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

wzrostu też nie tylko obwód główki i klatki piersiowej, nawet mi nie mówiła ile zobaczyłam dopiero w książeczce
Mój mały właśnie zwymiotowal na Tz tak ze aż kapalo na podłogę, ale właśnie takie zwazone, serek z wodą. Ale wymiotuje tez zaraz po jedzeniu takim białym mleczkiem.

Byliśmy dziś u lekarza z ta wysypka, jedna lekarka nie wiedziała co to jest to wezwała drogiego który miał się bardziej specjalizowac w sprawach dziecięcych. Stwierdził że małe dzieci tak mają czasem i mam obserwować, jeżeli będzie gorzej to przyjść jutro a jak coś się Będzie działo w weekend to szpital. Kurde ale dla mnie to trochę olali sprawę, niby mały je, kupy robi,gorączki nie ma ale wysypka jest.
Stary 2014-09-11, 20:15   #705
gosia3103
Zakorzenienie

Moja córka dziś przeszła samą siebie. Od 7:30 spała jakieś cztery godziny... Tak to przysypiała na dwie minuty i się budziła. Wreszcie usnęła 20 minut temu, mam nadzieję że w nocy nie będzie problemu ze spaniem :-/
A jadła od tej 7 14 razy ;-) jestem wykończona dzisiejszym dniem..

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-09-11 o 20:17
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 20:24   #706
UmiZumi
Rozeznanie

byłam wczoraj na zakupach ciuchowych i spożywczych oraz u neurologa. Anię zostawiłam na pół dnia z moimi rodzicami. Dziadkowie byli zachwyceni Po 18:00 opieką zajął się TŻ (o takiej porze wraca z pracy). Odetchnęłam trochę od obowiązków, ale wróciłam z zakupów załamana! Jestem przerażona jaki rozmiar ubrań potrzebuję. Przed ciążą nosiłam spodnie w rozmiarze 36, wczoraj okazało się, że teraz potrzebuję 42 Masakra jakaś. Obeszłam centrum handlowe i sklepy na rynku i z ledwością kupiłam parę jeansów, bo nie było rozmiaru, jak mi się coś podobało. Generalnie dalej nie mam co na tyłek włożyć. W ogóle jakieś takie brzydkie ubrania teraz są... Szukałam też czegoś na chrzciny. Chciałam sukienkę albo spódnicę i bluzkę (z zamiarem ubrania tego ciucha w październiku na wesele) i nie znalazłam nic w swoim rozmiarze.

Dzisiaj pojechałam z Anią i moja mamą jeszcze raz na miasto. Druga runda po sklepach -maskara. Kupiłam sukienkę, która rozmiarowo jest dobra, ale nie jest to to czego szukałam. Szału nie ma... Ogólnie jestem załamana swoim wyglądem.

Miałam poczuć się lepiej po zakupach, a czuje się jeszcze gorzej...
Stary 2014-09-11, 20:39   #707
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

dostala kropelki do nosa

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Z tego co siotra mówiła to w Angli jest to samo.
Tylko u nas trzeba wydać krocie na byle co z apteki dla dzieciaczka. Polityka prorodzinna.
Mocne kciuki za zddrówko malutkiej.

W Uk tez leki za darmo dla dzieci i dla mnie tez w ciazy i rok po porodzie no i mleko nutramigen mam całkowicie za darmo a normalnie za 400g 20£ trzeba zapłacić
Cytat:
Az kupie z ciekawości moze na zwiotczala skore i rozstepy tez dobre?uwielbiam zapach i smak kokosów

Cytat:
Moja córka dziś przeszła samą siebie. Od 7:30 spała jakieś cztery godziny... Tak to przysypiała na dwie minuty i się budziła. Wreszcie usnęła 20 minut temu, mam nadzieję że w nocy nie będzie problemu ze spaniem :-/
współczuje

moje dziewczyny wczoraj dały czadu Natalka cały dzien niespokojna płakała marudzila bez powodu a na koniec dnia na mnie zwymiotowala i zrobiła kupkę fontannę na cały pokój a Zuzia piszczala i robiła na złość cały dzien a Tż cały dzien zajęty praca nie było go wrócił po 22 a ja juz siedziałam i płakałam z nerwów dlatego dzis został w domu zeby mi troche pomoc a tu dziewczyny grzeczne jak aniołki Natalka tylko je i spi cały dzien i sie uśmiecha i gaworzy do Tż a Zuzia uśmiechnięta pomaga Tż i opowiada rożne historie ( dopiero zaczela mowic tak ładnie pełnymi zdaniami i to takie słodkie jak cos opowiada ) no i Tż wlasnie sie mnie pyta po czym ja taka zmęczona jestem i wykończona psychicznie i rozumie ze pewnie dlatego ze chciałabym sobie sama gdzies wyjść bez dzieci nie chce nigdzie bez dzieci wyjść bez nich sie czuje jak bez ręki albo nogi nauczyłam sie juz wszystko z nimi robic np zakupy czy sprzatanie to nie problem ale szkoda ze nie widział wczorajszego cyrku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-09-11 o 20:46
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:00   #708
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

UmiZumi skąd ja to znam Przechodzę jakąś depresję z powodu mojego wyglądu...

Spodnie zawsze kupowałam rozmiar 28 a teraz 32 ciuchy ogólnie miałam rozmiar S/M a teraz L/XL:/

Od poniedziałku po wizycie u gina jak dostanę pozwolenie to zabieram się za Chodakowską i to ostro... Tylko zastanawiam się jak dam radę jak chodzenie z małą sprawia mi problem, jestem taka zastana że nogi bolą od chodzenia, plecy od siedzenia, ogólnie kondycyjnie masakra!!

No to się wyżaliłam
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:04   #709
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Oglądamy z Tz tata zdjęcia
znaleźliśmy zdjęcia jak Tż był mały i widzę bardzo dużo podobieństwo Olivii do mojego męża za młodu

Nasze szczescie
Stary 2014-09-11, 23:09   #710
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No to u nas podobna sytuacja. Jak się mały obudził o 7, zasnął o 11, obudził się o 13.30 to walczylam z nim do 20.30. Spał w tym czasie po kilka minut na rękach. Ale to przez to ze zasnął nam tak porządnie o 16,gdzie po chwili trzeba było wyjść do Lekarza. Później się biedny męczył i ze zmęczenia nie mógł spać.
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na zakupach ciuchowych i spożywczych oraz u neurologa. Anię zostawiłam na pół dnia z moimi rodzicami. Dziadkowie byli zachwyceni Po 18:00 opieką zajął się TŻ (o takiej porze wraca z pracy). Odetchnęłam trochę od obowiązków, ale wróciłam z zakupów załamana! Jestem przerażona jaki rozmiar ubrań potrzebuję. Przed ciążą nosiłam spodnie w rozmiarze 36, wczoraj okazało się, że teraz potrzebuję 42 Masakra jakaś. Obeszłam centrum handlowe i sklepy na rynku i z ledwością kupiłam parę jeansów, bo nie było rozmiaru, jak mi się coś podobało. Generalnie dalej nie mam co na tyłek włożyć. W ogóle jakieś takie brzydkie ubrania teraz są... Szukałam też czegoś na chrzciny. Chciałam sukienkę albo spódnicę i bluzkę (z zamiarem ubrania tego ciucha w październiku na wesele) i nie znalazłam nic w swoim rozmiarze.

Dzisiaj pojechałam z Anią i moja mamą jeszcze raz na miasto. Druga runda po sklepach -maskara. Kupiłam sukienkę, która rozmiarowo jest dobra, ale nie jest to to czego szukałam. Szału nie ma... Ogólnie jestem załamana swoim wyglądem.

Miałam poczuć się lepiej po zakupach, a czuje się jeszcze gorzej...
No to współczuję. Najgorsze jest jak nagle uświadamia sobie człowiek ze nie poznaje tak na prawdę siebie. zmiana rozmiaru jest dla kobiet czymś strasznym.
Ja ze spodni 28 teraz kupiłam dwie nowe pary jeansów 29 i jedna 28 ale są trochę ciasne w Brzuchu,wiec jest dobrze. Ale jednak brzuch miękki,skóra taka dziwna, kolor nawet brzucha inny niż reszta ciała.
Stary 2014-09-12, 06:27   #711
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
czy wasze ma;luchy też potrafia tak strasznie się zadławić mlekiem...? Mi pare razy serce mało co nie staneło jak on zaczał mi kasłać, cały purpurowy...
Dokładnie - mam to samo! Aż oglądałam w necie filmiki z instrukcjami pierwszej pomocy dla niemowląt... Mój to ma po tatusiu - ten też potrafi się powietrzem zakrztusić...

Dziewczyny - podziwiam Was, że w ogóle się wybrałyście na zakupy - ja nie mam ochoty w ogóle na żadne przymierzanie ciuchów... na szczęście nie mam teraz żadnych wyjść większych do ludzi... oficjalnie utrzymuję, że schudnę do tych ciuchów co mam wiec nic nie kupuje :P a mam teraz 1 pare spodni, w które sie mieszcze, a po domu dresy
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 06:29   #712
gosia3103
Zakorzenienie

Kur.. mać. Nie dość, że idę na to wesele z odrostami, bo nie miałam jak pojechać na farbę, nie mam kiedy pomalować paznokci i nie wiem czy w ogóle dam radę się uczesać, to jeszcze moja mama postanowiła mi uprasować sukienkę, chociaż jej mówiłam, że mi to nie wygląda na materiał do prasowania. I stodoła podszewkę centralnie na plecach zaje.iście...
Mała wstała 40 minut temu bo się znowu obsikała bokiem i chyba już nie ma zamiaru iść spać :-/ to będzie świetny dzień..
Stary 2014-09-12, 06:57   #713
TheFall
Zadomowienie

Te nasze dzieci coś się umówiły z tym marudzeniem, mój też wczoraj mało spał. Spokój był jedynie na rękach, ale w nocy nie mogę narzekać bo jak na razie zawsze zaśnie po mleczku.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 07:28   #714
gosia3103
Zakorzenienie

Słuchajcie, w którą kieckę ubrać moją królewnę na imprezę? uploadfromtaptalk1410503304801.jpg
Stary 2014-09-12, 07:56   #715
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Bo właśnie się ważyłam i od porodu straciłam 12 kg, dziś mijają dwa tygodnie. W ciągu 24.godz.ostatnich straciłam kilogram. Można chudnąć za szybko? Staram się mądrze odżywiać, nie odmawiam sobie jedzenia... Ale wydaje mi się, że za szybko mi spada ta waga. Nie miałam opuchlizny, więc to nie woda. Się wystraszyłam, że mi się wyjałwowi organizm. Gosia sukienka granatową najlepsza
Stary 2014-09-12, 08:06   #716
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Słuchajcie, w którą kieckę ubrać moją królewnę na imprezę? Załącznik 5789260
ja nie doradzę bo ja bym ubrała we trzy, najwyżej bym przebiera
Tak serio to nie umiem wybrać, wszystkie są śliczne! i w każdej bedzie mała modelką

a mój mały wczoraj też w dzień trochę marudził, ale nie było tragedii...Teraz super śpi! W ogóle moje dziecko nauczyło sie samo usypiać w łóżeczku Kłade go zazwyczaj rozbudzonego po mleku do łóżeczka, bo a to mu sie odbije a to uleje to już nie spi ale kłade go daje smoka i mały odpływa sobie dziś jak o21 usnał wstał dopiero 2:30 a potem 6:30 nakarmiłam go i do tej pory śpi aż mam cheć dziś coś dobrego upichcić moze jakis sernik zrobie i na zakupy sie wybiore ale to takie ogólne, pieluszki mi sie kończą. Puki co mam plan isc z małym, zobaczymy. Jak bedzie marudził to szybciej wrócimy...

jak dziś tak długo spał mały to dostałam takiego nawału pokarmu ze myślałam ze będe płakać z bólu, ale mały mi ulżył jak się obudził

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Bo właśnie się ważyłam i od porodu straciłam 12 kg, dziś mijają dwa tygodnie. W ciągu 24.godz.ostatnich straciłam kilogram. Można chudnąć za szybko? Staram się mądrze odżywiać, nie odmawiam sobie jedzenia... Ale wydaje mi się, że za szybko mi spada ta waga. Nie miałam opuchlizny, więc to nie woda. Się wystraszyłam, że mi się wyjałwowi organizm. Gosia sukienka granatową najlepsza

wiesz co? Może masz taka tendencje do chudniecia, też nie jesz wszystkiego i myśle ze tez sie szybciej w tedy gubi jednak te kg

Sama jestem ciekawa ile zgubiłam, od porodu sie nie ważyłam, ale mieszcze sie już w ubrania z przed ciaży to ob stawiam że wróciłam do mojej wagi Chociaz maż mówi że teraz mam ładniejsza figurę...
No jednak jest tak ze przy karmieniu piersią te kg jednak leca szybciej...Ale dziewczyny karmiace mm też zgubicie

Mnie to wkurza krecha na brzuchu, minał miesiac a ona mi nie znika, aż siega do moich piersi, srednio to wygląda
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:09   #717
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, nie chce się mądrzyć ale ja bym wzięła wszystkie będziesz karmic to wiesz tu mleko tam mleko...ja na wesele w październiku mam już 4 sukienki naskładane...tyle, że to wesele mojej siostry więc mała będzie z nami od samego początku do końca...będzie spała w hotelu więc nie ma mowy żeby 1 sukienka wystarczyła.

Cytat:
nieeee
woda z Ciebie wychodzi i krew wraca do normy no i macica. Ja też tak chudłam po kilogram dziennie! tak przez pierwsze 2 tygodnie potem nagle jest stop zależy ile przytyłaś ale ja np straciłam przez pierwsze 2 tyg 9kg! a przytyłam w sumie 13kg w ciąży. też nie byłam spuchnieta! ani odrobinę, rodziłam w obrączce która mi spadała z palców.

u nas po ciężkiej noy nadszedł dzień i maleńka spi...wczoraj szalała od 21-1 i pomagało tylko noszenie na rękach...Mały szantażysta

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
ja nie doradzę bo ja bym ubrała we trzy, najwyżej bym przebiera
Tak serio to nie umiem wybrać, wszystkie są śliczne! i w każdej bedzie mała modelką

a mój mały wczoraj też w dzień trochę marudził, ale nie było tragedii...Teraz super śpi! W ogóle moje dziecko nauczyło sie samo usypiać w łóżeczku Kłade go zazwyczaj rozbudzonego po mleku do łóżeczka, bo a to mu sie odbije a to uleje to już nie spi ale kłade go daje smoka i mały odpływa sobie dziś jak o21 usnał wstał dopiero 2:30 a potem 6:30 nakarmiłam go i do tej pory śpi aż mam cheć dziś coś dobrego upichcić moze jakis sernik zrobie i na zakupy sie wybiore ale to takie ogólne, pieluszki mi sie kończą. Puki co mam plan isc z małym, zobaczymy. Jak bedzie marudził to szybciej wrócimy...

jak dziś tak długo spał mały to dostałam takiego nawału pokarmu ze myślałam ze będe płakać z bólu, ale mały mi ulżył jak się obudził

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

wiesz co? Może masz taka tendencje do chudniecia, też nie jesz wszystkiego i myśle ze tez sie szybciej w tedy gubi jednak te kg

Sama jestem ciekawa ile zgubiłam, od porodu sie nie ważyłam, ale mieszcze sie już w ubrania z przed ciaży to ob stawiam że wróciłam do mojej wagi Chociaz maż mówi że teraz mam ładniejsza figurę...
No jednak jest tak ze przy karmieniu piersią te kg jednak leca szybciej...Ale dziewczyny karmiace mm też zgubicie

Mnie to wkurza krecha na brzuchu, minał miesiac a ona mi nie znika, aż siega do moich piersi, srednio to wygląda
u mnie też jeszcze nie zniknęła...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:42   #718
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, nie chce się mądrzyć ale ja bym wzięła wszystkie będziesz karmic to wiesz tu mleko tam mleko...ja na wesele w październiku mam już 4 sukienki naskładane...tyle, że to wesele mojej siostry więc mała będzie z nami od samego początku do końca...będzie spała w hotelu więc nie ma mowy żeby 1 sukienka wystarczyła.

nieeee
woda z Ciebie wychodzi i krew wraca do normy no i macica. Ja też tak chudłam po kilogram dziennie! tak przez pierwsze 2 tygodnie potem nagle jest stop zależy ile przytyłaś ale ja np straciłam przez pierwsze 2 tyg 9kg! a przytyłam w sumie 13kg w ciąży. też nie byłam spuchnieta! ani odrobinę, rodziłam w obrączce która mi spadała z palców.

u nas po ciężkiej noy nadszedł dzień i maleńka spi...wczoraj szalała od 21-1 i pomagało tylko noszenie na rękach...Mały szantażysta

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

u mnie też jeszcze nie zniknęła...

Już wróciłam do wagi wyjściowej. Mój synek wczoraj nie spał do 3, bolał go brzuszek, strasznie się męczył. Mój mąż genialnie go ogarnął, jak ja już nie miałam siły. Podziwiam go, jest genialnym tatą.
Stary 2014-09-12, 08:43   #719
damcilapke
Rozeznanie

mi po porodzie zeszlo niecale 6kg. a w ciagu tygodnia drugie 6. takze mam 12kg mniej juz . moze wiecej nie wazylam sie od wtorku. tylko ja jak wracalam ze szpitala to mialam sttasznie spuchniete nogi, rece..jak w ciazy. wiec u mnie to pewnie woda.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:48   #720
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Spakuj wszystkie ale zaczęłabym od ciemnej

Dziewczyny ja nie chce się wymadrzac ale pamiętajcie, że nasze bączki potrzebują coraz mniej snu iusypianie godzinami może być już po prostu bez sensu. Przykładowo 6-tygodniowe dziecko potrzebuje tylko 15-18 godzin czyli już prawie cały dzień odpada.

Byliśmy u ortopedy wczoraj, wszystko pięknie ale musimy mlodego monitorowac bo ma tendencję do zwijania się w literkę c.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości