![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serge Lutens
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtrącę się jeszcze do dyskusji o Santal Blanc. Aragonte hojnie się wczoraj nim potraktowała, więc wąchałam z jej nadgarstka. Drzewo sandałowe, bardzo delikatne, mleczne i takie... wygłaskane. Wiekowe i nieco zwietrzałe. Santal de Mysore jest zdecydowanie bardziej wyrazisty.
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie opinie o Santal Blanc i odsyłacze do KWC!
Wasze opinie są tak sprzeczne, że nie pozostaje mi nic innego, aż cierpliwie czekać się na testy na własnej skórze ![]() Skoro w Galerii Bałtyckiej już są, to może i do Polski centralnej wkrótce dojadą? A Santal de Mysore będzie musiał chyba zaczekać do jakiejś wycieczki do Paryża... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz to podeślę Ci próbaska SB ![]() A Sabbath też proszę o adres bo fond z chorego walenia czeka w fiolce od tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Nowa lutkowa strona na www:
www.sergelutens.com
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy Lutensy pojawią się np na Śląsku, albo we Wrocławiu.... Fajnie by było
![]() Możecie mi wyjaśnić, czym się różnią Lutensy czarne od białych? Czy czarne to te koncentraty? Ale chyba nie o to chodzi, z tego co widzę. Dziękuję ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
A co to za zapach Un Lys? Wszystkie inne już kojarzę, a tego wcale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biale to EdT, a czarne to wersja skoncentrowana EdP ![]()
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
A więc jednak dobrze mi gdzieś kołatało po głowie
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Contax, ale czy aby na pewno - posiadam jeszcze pustą flaszkę po Gris Clair (wersja beżowa) i jest na niej napisane Eau de Parfum (co prawda nie Haute Concentree)
![]()
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ze nie wiem co o tym myslec ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Mój AS też ma beżową nalepkę i jest edp
![]() ![]() Dzisiaj moja mama pojechała obwąchać Lutensy do galerii. Jedna z Pań konsultantek wmawiła jej, że te perfumy mają już od roku tylko, że testerów nie było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie totalna ignorancja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#736 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Wśród eksportów biała etykieta to zawsze normalne edp, zaś czarna wcale niekoniecznie oznacza Haute Concentration. Znane mi "zwykłe" edp z czarną etykietką to na przykład Louve, Un Lys, Chene czy Vetiver Oriental. Pałacówki chyba wszystkie mają czarne etykiety, ale na moich nie ma napisów Haute Concentration.
![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Wiedźma
|
Jasne, że ma.
![]() Pomyliło mi się, bo płyn jest ciemny, a flaszki nie posiadam. Przepraszam, poprawię zaraz.
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
No to wszystko sie wyjasnilo
![]()
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Przychodzę tu z wątku codziennego z opowieścią o mojej pierwszej randce z Czarnym Sergem, której mam pełne usta i dłonie.
Nie spieszyłam się na to poznanie, pełna wątpliwości czy jeszcze zaskoczą mnie tricki Serge'a, ciekawa innych światów poza nim i odstraszona tymi historiami o słoninie przy ognisku i adidasach ze stadionu... Sam skład goździkowo-kadzidlany nie poruszał zresztą mojej wyobrażni, bo na te pierwsze mam wrodzoną awersję smakowo-węchową, a drugie to nie mój świat. Tymczasem zaaplikowany po aptekarsku do testu zapach uderzył mnie absolutnie piękną, drzewną kamforą, chłodno-gorącą, orzeźwiająco-rozpalającą, cudownie złożoną w swej dwoistości. Ani śladu goździków. Po chwili gęsta żywica, witalna, soczysta, zaczęła zasychać na mojej skórze, stapiając się z nią miękko, ciszej, zmieniając się w zapach polan wpół strawionych przez ogień. Powiało chwilę kościołem, ale z daleka i raczej mirrą. Po kilku godzinach potórzyłam test, tym razem globalnie i cały dzień unosi się wokół mnie zapach intensywny, trwały, o zmiennym obliczu - teraz stał się słodkawy jak dym z ogniska, bliski Feminite de Bois. Takiego Lutensa kocham. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
rude jest piękne:)
|
Agnieszko zaczelam podejrzewac ,ze dostalysmy nie te co trzeba flaszki do testowania
![]()
![]() |
#746 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
A zgodzić się z Wami muszę - nowy Serge i mnie uwiódł. ![]() Także swoją niejednorodnością, niejednoznacznością. Nawet opis trudno spreparować dla tak zmieniającego się w czasie i przestrzeni zapachu. Ale oczywiście, spróbowałam. I tak w najbliższym czasie niewiele w nim zmienię, bo próbka bezwstydnie obnażyła dno. Szkooooda. ![]()
![]() |
![]() |
#747 |
Konto usunięte
|
Aggie, Czarna Zuziu, Anuschko, my i tak wiemy swoje
![]() Ale nie ma tego złego. Jedna dostała garść gożdzików do żucia, inna kawałek słoniny, a ja nowiusieńkie adidasy ![]() A tak serio, to bardzo gratuluję Homyczkowi, Tymenie, Sabbath i Karamari nowej zapachowej miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9275594]Aggie, Czarna Zuziu, Anuschko, my i tak wiemy swoje
![]() Ale nie ma tego złego. Jedna dostała garść gożdzików do żucia, inna kawałek słoniny, a ja nowiusieńkie adidasy ![]() A tak serio, to bardzo gratuluję Homyczkowi, Tymenie, Sabbath i Karamari nowej zapachowej miłości ![]() Hihhi! Kijanko, dziękuję. ![]() Choć nie wiem, czy nowe adidasy nie przydałyby mi się bardziej. ![]()
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9275594]Aggie, Czarna Zuziu, Anuschko, my i tak wiemy swoje
![]() Ale nie ma tego złego. Jedna dostała garść gożdzików do żucia, inna kawałek słoniny, a ja nowiusieńkie adidasy ![]() A tak serio, to bardzo gratuluję Homyczkowi, Tymenie, Sabbath i Karamari nowej zapachowej miłości ![]() Nie chyba Kijanko, nie chyba, tylko na pewno. Wyszłaś z tej randki w dziewiczym obuwiu sportowym made in China. Czegóż chcieć więcej? ![]() Ja mam zamiar zmierzyć się z tym panem jeszcze raz - zamierzam dokonać samobójczego psiku na skórę w Douglasie i zobaczyć co się stanie. Może to wina lanej próbki...te wszystkie atrakcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.