|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VI
Cytat:
|
|
#723 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzę z olejem musztardowym, czyli dalsze testy jak to bedzie z naszym polubieniem się Możliwe, że dam mu duże pole do popisu i potrzymam do wieczora. Daaawno nie trzymałam oleju dużej niż 2-3 h.
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Minął już miesiąc jak wcieram kozieradke
przyrost +2cm. Wczoraj zawitałam do fryzjera i tyle ściełam. Pozbyłam się już wszystkich rozdwojonych końcówek
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zapuszczanie już powinno pójść z górki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zmieniłam tydzień temu kolor i nie żałuję. Nowy kolor nie podkreśla mi naczynek. Często słyszę komplementy. Ale wiele osób twierdzi też, że lepiej w rudym.
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że Ty się dobrze czujesz w tym kolorze, a zdania innych zawsze będą podzielone.
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, chrzanić ten niebieski, powrócę do czerwieni/rudości i podetnę włosy, zaczęły mnie wkurzać. Myślałam by je jeszcze podciąć ze 2 cm, teraz mam 57 cm (licząc od czubka głowy). Są nieco przesuszone po tych rozjaśnianiach, ale jak na razie nie ma tragedii.
I cieszę się, że w końcu ścięłam nieco więcej (miałam jakieś 65cm), bo zaczynam ścinać rozdwojoną długość. Wypróbowałam ostatnio Regenerum do włosów, ale po takim serum wymagałam nieco więcej. |
|
|
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli Ty nie żalujesz to najważniejsze. Zważ, że otoczenie jest przyzwyczajone do Twojego rudego, bo tylko w takim Cie widywało i pewnie też stąd tak niektórzy twierdzą. Mogę to przyrownać do noszenia okularów (sama noszę, ale tylko jak mi sie przypomni) przez osoby z dużą wadą, które się z nimi nie rozstają. Kiedy zobaczyłam kolegę bez szkieł, którego całe życie widywałam w okularach jakos tak dziwnie było. A kolega po prostu zmienił je na kontakty. Dodam, że bez oprawek wygląda o wiele lepiej tylko trzeba się do zmiany w jego wyglądze przyzwyczaić. Cytat:
Regenerum do włosów jest chyba składowo najsłabsze z całej serii tych kosmetyków, tzn. tak mi się wydaje, bo składy przeglądaąłm tylko raz. |
|||
|
|
|
#732 |
|
Miss Pudernica
|
Widziałam dzisiaj piękne, zadbane włosy. Blond platynowo-biały (nie jestem specjalistką od koloryzacji
), obcięte idealnie pod linijkę i długość około stanikowa Na końcach były gęste, nie popalone, zadnych smętnie wiszących sucharów. Pani była około 40, więc tym bardziej chwali się, bo kobiety w tym wieku raczej rzadko noszą długie włosy. Jak widać można mieć farbowane (tu chyba nawet rozjaśniane) i super zadbane.Jej przeciwieństwo widziałam w tym tygodniu w tramwaju. Spalona platyna obcięta w V, od ramion smętne pojedyncze spalone nitki
|
#733 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za dobre słowo
Dla fanek wcierek: na dozie przecenili Jantara, Saponicsa i dużo kosmetyków Seboradinu
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mocne rozjaśnianie zazwyczaj powoduje dość duże szkody na głowie. Ja niestety znam tylko 2 blondynki które mimo farbowania na blond mają ładne i zdrowe włosy, reszta znajomych blondyn niestety, średnio może się pochwalić zdrowymi końcówkami
|
|
#735 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko że zauważyłam, że te farbowane blondynki z ładnymi włosami zazwyczaj o nie naprawdę dbają, co też mnie pozytywnie zaskoczyło. Dla innych formą pielęgnacji jest prostownica bądź lokówka 2 razy dziennie
|
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;49043624]Dziękuję wszystkim za dobre słowo
Dla fanek wcierek: na dozie przecenili Jantara, Saponicsa i dużo kosmetyków Seboradinu [/QUOTE]Ja z tej przeceny mam właśnie mój balsam Seboradin dla włosów wypadających, a zakupiłam, bo pobuszowałam po dozie, kiedy pochwaliłaś się jakoś kilka dni temu zakupami tam ![]() Połączenie oleju musztardowego i maski Biovax Gold robi moim kłakom dobrze Ciekawe tylko na jak długo biorąc pod uwage wilgotność i glicerynke w Biovaxie na 3 miejscu w składzie
|
|
|
|
#737 |
|
|
mam na włosach ten olejek dabur amla jasmine. nie pachnie za fajnie. więcej info po myciu (bliżej wieczora
)
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;49049231]Mam podobne odczucia
Tylko że zauważyłam, że te farbowane blondynki z ładnymi włosami zazwyczaj o nie naprawdę dbają, co też mnie pozytywnie zaskoczyło. Dla innych formą pielęgnacji jest prostownica bądź lokówka 2 razy dziennie :brzydal:[/QUOTE]haha też zauwazyłam tą tendencję chociaż jedna ze znajomych, mimo że farbuje na blondy, jej pielęgnacja ogranicza się tylko do szamponu i odżywki a włosy ma lepsze niż nie jedna naturalne. Tylko że u niej to kwestia genów, mówiła żę zawsze miała z natury bardzo mocne, wręcz niezniszczalne włosy Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Moje włosy już zaczynają powoli prosić o olej, a ja jak na złość nie mam teraz czasu na takie zabiegi
|
|
#739 | |
|
|
Cytat:
![]() ja się chyba uzależniłam od olejowania. muszę chociaż 2 x w tygodniu nałożyć, bo jakoś tak mi dziko
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Miss Pudernica
|
Wczoraj wreszcie dopieściłam włosy. Na noc Vatika oliwkowa wymieszana z olejkiem monoi z YR, a rano mix Kallosa bananowego i odżywki marokańskiej PO. Nieźle je podsuszyłam przez ten miesiąc, wchłonęły dwa razy więcej odżywki niż zawsze
![]() I podczas przeprowadzki gdzieś mi się zapodziała moja maska NaturVital, nie mogę jej znaleźć
|
#741 |
|
|
dzisiaj zaczynam wcieranie kozieradki, bo znowu strasznie mi włosy lecą... przesilenie
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytania, ma któraś z was wodę szungitową? Czy warto ją kupić? I w którym sklepie biorącym udział w DDD ma oleje (głównie jojoba)? Przejrzałam kilka sklepów i nie widziałam.
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio cały tydzień nie nakładałam oleju, bo włosy były przekarmione. Ale dzisiaj olejowanie już będzie
|
|
|
|
|
#744 | |
|
|
Cytat:
tyle tylko, że moje są wątpliwej objętości...
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś potrzebowały więcej. Mogłam lać, lać i lać na nie a one wszystko chłonęły ![]() Dzisiaj nałożę chyba olej z pestek dynii. |
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli sama byś gdzieś jednak wpadła na tę serię kosmetyków, to powiadom proszę. |
|
|
|
|
#747 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
umyłam szamponem z green pharmacy rumiankowym. włosy były szorstkie i sztywne (ale tak mam po tym szamponie), zapach maski nadal się utrzymuje. nałożyłam maskę keratynową z kallosa. cdn.
|
||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko większości blogerkom nie ufam. Ten sklep co Kaś ostatnio polecała na blogu nie ma asortymentu z szungitem w ofercie?
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm... nie napiszę Ci już u kogo czytałam te recenzje, ale było tu u dziewczyn, które lubię podczytywać i im ufam. Niestety jako, że nie mam konta na blogerze po prostu od czasu do czasu trafiam na dany blog, ale oczywiście później nie pamiętam, kto, co itp. |
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

Możliwe, że dam mu duże pole do popisu i potrzymam do wieczora. Daaawno nie trzymałam oleju dużej niż 2-3 h.
przyrost +2cm. Wczoraj zawitałam do fryzjera i tyle ściełam. Pozbyłam się już wszystkich rozdwojonych końcówek