![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Obawiam się ,że jak Daria jest z teściami to często dają jej słodycze ![]() Poza tym długo Daria piła w nocy herbatkę. Teraz wodę jej podaję. No ale jednak.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- o kurde ![]() TULĘ!
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Zrób na wszelki wypadek pogadankę z otoczeniem pt " biedna Daria teraz ma dziurę w zębie od czego to" żeby sobie przypomnieli własne grzechy i zreflektują się może..
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, wściekła jestem ![]() Jakoś moi rodzice potrafią jej nie dawać słodyczy ![]()
![]() |
#724 |
Konto usunięte
|
Debrah, prawdopodobnie to SMIKI
![]() http://www.smyk.com/brimarex-zestaw-...y-dla-dzieci-p |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Lurker ;)
|
Debrah patrz tu sa bardzo podobne gary http://allegro.pl/akcesoria-do-kuchn...793799289.html
Hope kurde, zapisali jej wczesniej jakies leki?
#726 |
Zakorzenienie
|
Hej amelka dzis konczy antybiotyk
....dzis doszedl katar i kaszel ... Nugdzie z nia nie wuchodzilam przeciez ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Litlle zapisali leki na padaczke
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
A bo to taki mit bycia "dobrą babcią/dziadkiem" że to taka/taki z cukierkiem w kieszeni...
Podjęłaś temat z nimi kiedyś jakoś ostrzej? Ja walczę trochę z myśleniem mojej t. bo ona niby szanuje mój wybór z ograniczaniem, i go rozumie to jednocześnie często jak przychodzi i idziemy na spacer np to ona dopina do tego "idziemy na ciacho" - a ja jednak wolałabym, żeby spacer był przyjemny sam w sobie, a nie dlatego, że celem jest herbatnik/wafelek z loda, wstaw co chcesz. Tak samo jak miała nawyk ( i ma) jeśli idzie w trakcie spaceru jednocześnie do sklepu to przy kasach są te herbatniki bebe - mała lubi bardzo takie chrupiące rzeczy, więc wychodziła z nimi - i cóż? Nawyk się zrobił nad którym teraz to ja muszę pracować, że nie zawsze się wychodzi ze sklepu z herbatnikiem...;/ Ostatnio też jak miała te herbatniki to użyła argumentu typu " jak się zje obiad to można zjeść ciastka" (niby kolejność posiłków sensowna i logiczna, ale dla dziecka oznacza tylko "wmuszę w siebie obiad bo wtedy dostanę ciastko" - a na coś takiego się NIE zgadzam. Ciastko jest normalnym elementem pożywienia, który się ot czasem po prostu je.. a nie ZA COŚ, w nagrodę, bo wtedy ma jeszcze większą wartość w oczach dziecka - nie pasuje mi takie podejście totalnie. Fewcia bo czytałam z telefonu wczoraj : aż mnie zmroziło! Tulę Was obe, i biedna Blanka.. Hope: niechże oni się za diagnostykę jakąś wezmą...;/ Ściskam! |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Debrah u mnie jeszcze chwilkę temu były te garczki: różwe i jakies inne jeszcze. Jak chcesz to moge zaglądnąć i Ci wysłać.
#730 |
Zakorzenienie
|
Bokeh Hania jak zwykle cudowna
![]() ![]() Moja też jakoś sama załapała gotowanie, krojenie itp. A miałam Cię pytać, bo Hania często jest na bosaka. U Was takie ciepło czy po prostu nie lubi skarpetek ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Ifwka - sprawdź, chętnie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49272242]Debrah, prawdopodobnie to SMIKI
![]() http://www.smyk.com/brimarex-zestaw-...y-dla-dzieci-p[/QUOTE] Cytat:
Noo bardzo podobne w sumie garnkiem sie różnią ![]() Cytat:
W sumie i to i to często ściąga skarpetki, wec jak jest chlodniej ubieram jej rajstopy. Oraz ja tez nie nosze skarpetek i tak jakoś czasem jej nie ubieram moja mama ciagle na mnie ono buczy i babcia ale one to by ja poubieraly w kombinezon :p
![]() |
#733 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() zdrowia!
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bakterie od rodzicow, slaba mineralizacja, jedzenie papek, pasta bez fluoru - to mowil mi znajomy dentysta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Sarah ![]() ![]() Hope jejku przykro mi strasznie ![]() Silver super, że wyniki ok ![]() ![]() Bokeh Hanulka kucharka ![]() Deli zdrówka dla Amelki! Ezzo jak Wasze nocki? Meneq ale u nas się zaleca pasty bez fluoru dla takich małych dzieci, które nie potrafią wypłukać ust. Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-12-09 o 12:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest zimno i nigdy nie ma skarpetek - nie lubi i zdejmuje od razu. Podobno najzdrowiej dla stopy ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Nieprawda, zalecane sa z fluorem tylko myc niewielka iloscia. Fluor jest konieczny, inaczej samo mycie zebow mija sie z celem ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- silver powodzenia! Znajdz dla Darii pedodonte |
||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Bartek tez zawsze w samych skarpetkach po domu zasuwa i t. lamentuje, ze bedzie miał płaskostopie i MUSZE mu kupic kapcie
![]() ![]() Ale mnie głowa napitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka ! Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że z moczem ok ! Kurczę współczuje, wiem co znaczy rodzeństwo z epi ;/ Oby znaleźli lepsze leki ! Cytat:
U nas też ciągle katar a niby nie choruje i wszystko ok, a katar i furczący nos od dawna . Ja mam alergie na roztocza i to samo mam . Cytat:
I jeszcze jak proszę żeby nałożyła skarpety to mówi :" nie mamo, pódę bosio" ![]() A Hania gotująca - cudowna <3 ! Przez noc trochę śniegu stopniało ;/ no ale jeszcze trochę jest i własnie Blanka poszła z babcią na spacer bo piękna pogoda, ciepło słońce świeci i śnieg .Może bym okna umyła ? ![]() Co wieczór pękam ze śmiechu jak sprzątam pobojowisko u Blanki. Jak ona się kreatywnie bawi :P Wczoraj znalazłam osła w szpilkach lalki, plastikowe zwierzątka poukładane na łóżeczkach z papieru toaletowego , pluszowe zabawki poprzykrywane kołderkami z serwetek , obok każdego książka na dobranoc ,no i Kłapouchy w Blankowych kapciach ![]() Właśnie pytanie: jak sprzątacie pokoje dzieciaków ?Robicie to po każdej zabawie , czy może wieczorem , a może nie sprzątacie i zabawki czekają na kolejny dzień ? No chyba, że ma ktoś luksus że dziecko samo po sobie sprząta ? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Ewa też tylko na bosaka
![]() Meneq serio, ja nawet kiedyś pediatrę pytałam o pasty, to też mówiła, że bez fluoru. My mamy pastę bez fluoru, dziewczyny Wy jakich używacie? ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wiecie co? kocham moje dziecko i uwielbiam patrzeć jak się bawi czy coś majstruje, ale ta błogość jak w końcu pójdzie spać, a ja mogę siąść i napić się herbaty też jest cudna ![]() [QUOTE=sylwietta1988;49269 195 u nas tez kredki są na nie ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] U nas to samo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi powodu ząbka ![]() [QUOTE=s i l v e r;49271142 Pisałyście o choinkach. U nas w tym roku nie będzie. Jesteśmy już tak zagraceni że nawet nie miałabym gdzie jej postawić. Za to w przyszłym roku kupimy sobie taką dużą choinkę ![]() Ja też się zastanawiam czy postawimy w tym roku ![]() Bardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
W kwestii zebow pediatrom nie ufam. Rozmawialam z trzema dentystami i tu i w Pl i wszyscy zalecali paste z fluorem. Uzywam elmex, z fluorem Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-12-09 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zadomowienie
|
hej,
nie umiem się jakoś wbić ostatnio ![]() Fewiu tak dużo na was ostatnio spada, tulę mocno i mam nadzieję, że kolejny rok będzie dużo lepszy. Najważniejsze, że wy jesteście całe. Jak reszta nocy? Cytat:
o kurcze, zdrowia dla siostry. Silver super, że wyniki były ok, a z tą dziurką, to może jeszcze nie do końca tak jest. My byliśmy u dentysty jakieś pół roku temu bo przez dłuższy czas wydawało się, że jest też dziurka, szczoteczką nie dało się tego usunąć, a pani dentystka dmuchnęła powietrzem i po próchnicy. Debrah ja tydzień temu widziałam w biedrze jeszcze te garnki, jak chcesz to jutro mogę zajrzeć, jak będą to mogę Ci kupić i przesłać. Cytat:
![]() meneq napisz coś więcej, dlaczego uważasz, że mycie pastą bez fluoru mija się z celem? mika jak wam idzie odstawianie? moje młode jeszcze nigdy nie powiedziało mi, że mnie kocha, jak się go pytam, czy może jednak mnie kocha, mówi stanowczo "nie", ale ostati jego tekst bardzo mnie rozczulił. Tomasz nie cierpi ciepłych napoi, pije wszystko na zimno, ostatnio troche zakatarzony, zrobiłam mu ciepłej herbatki z bzu i dodałam miodku, mój syn na to: "bardzo miła ta herbatka, taka ciepła, dziękuję Ewcia" ![]() lenova bo to od Ciebie się tym razem chyba zaczęło, świetna jest ta książka "nawet nie wiesz jak bardzo cię kocham" dzisiaj przyszła, wszyscy w biurze ją czytają i są oczarowani. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Maja się "wyleczyła" ze smoczka podczas zapalena jamy ustej, ale tego sposobu nie polecam ![]() Natomiast z pampersem się nie rozstaje :/ czasami się jej uda na noćnik coś ale rzadko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zamierzam kupić 'nawet nie wiesz jak bardzo cię kocham " ~ w styczniu pewnie. Pieczemy szarlotkę ciekawe czy wyjdzie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
a propos wypieków,polecam wam to ciacho:
http://www.mojewypieki.com/post/sern...steczkami-oreo szybko się robi i znika jak błyskawica, z okazji mikołaja mieliśmy pełną chatę i wszyscy się zachwycali tym ciastem, a wykonanie też bardzo proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tekst cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4427718/Jak-s...ce-w-11-sekund telemarku zabrakło
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj tez ksiazeczke z seri "to nic strasznego" dostepne sa na pewno w Swiecie ksiazki Cytat:
LENOVA jak ja Ci zazdroszcze wieczoru w aucie.... ja pierdziu kiedy ten polog sie skonczy bo juz nie daje rady Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Marsi chciałam Cię już wcześniej pytać, jak w tej całej nowej rzeczywistości odnajduję się S.? bo teraz to już nie tylko jeden maluch, ale dwóch i on nastolatek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak z ciekawości pytam. Bo u mnie zimno od podłogi i ja sama skarpetki i kapcie, ale ja mam zimne wiecznie stopy. A Zuzka tylko w skarpetkach. Jak ma ochotę to ubierze swoje pantofle, ale to rzadko. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.