Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 18:39   #721
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Zakonna informowanie kogos o tym ze ma sie pierwszenstwo nie jest niczym niegrzecznym, ja do nikogo nie powiedzialam wchodzac "Jestem w ciazy, wchodze przed toba" Po raz kolejny nadinterpretujesz moje "slowa"
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 18:57   #722
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
kawazmlekiem zakupow czesto nikt za nas nie zrobi, zyczliwy czlowiek moze jednak przepuscic w kolejce, zawsze to kilka minut mniej stania
Raz, że ta pani była z partnerem, więc miał kto za nią stać w kolejce. Dwa, ze mogła iść do kasy z pierwszeństwem(gdyby była sama, bo ta kasa nie należy się paniom, które z kimś są). No i w sumie na tym dyskusja się powinna skończyć, a nie jakieś doszukiwanie się braku życzliwości. Kawa pisała, że miała tak samo wypełniony wózek jak tamta para.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Zakonna wchodze, informuje babcie Jadzie a ona mnie o swoim problemie, co w tym dziwnego?
No wyobraź sobie, że być może jak babcię Jadzię czy kogokolwiek innego poinformujesz w taki sposób, że masz pierwszeństwo, bo tak jest na drzwiach napisane, to ta babcia mimo złego samopoczucia nie będzie się z Toba wykłócać, bo niektórzy ludzie tak mają, że jak napisali to tak najwidoczniej musi być.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale powinno Cię to obchodzić bo rodzi się teraz jedno dziecko na kobietę i nie będzie komu robić na Twoją emeryturę jak się kobieta przewróci w tramwaju i poroni

Mam nadzieję, że to taki żarcik.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:01   #723
zakonna
Naczelna Nastolatka

no właśnie ciri, to żarcik, prawda?
Stary 2015-01-23, 19:01   #724
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ciri masz racje, niektorzy ludzie dostosowuja sie do zasad panujacych danym miejscu.
Stary 2015-01-23, 19:08   #725
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Zboczę trochę z głównego tematu

Dziś na fejsie natknęłam się na bloga jakiejś babki o wychowywaniu dzieci. Czytałam akurat post o tym, że wszyscy bezdzietni i ojcowie nie rozumiejo matek i uważają, że one nic nie robią w domu z tym dzieckiem, mają kupę czasu, a narzekają i takie tam. Generalnie autorka chciała trochę się pożalić. Strasznie nie podobał mi się ton posta i jej komentarzy pod artykułem, bo oczywiście było na zasadzie kto nie ma dziecka, nie zrozumie. Zostawiłam menża na 20 min z dzieckiem, nie dał rady, docenił tą orkę na ugorze i takie tam.
Autorka krótko opisała dzień typowego bezdzietnego: wstać, praca, zjeść, pozmywac, reeelax.
A później swój/matek i wymieniła całą stronę wszystkiego co robi/robią, typu : wstaję i zaparzam kawę, dziecko wstaje, zmieniam pampersa, kawa mi stygnie, pilnuję czy dzieciak nie bierze noża, potem latam za nim żeby się nie stuknął, potem znów przewijam, kawa już zimna, puszczę bajkę, dopijam kawę zimną, czekam, aż wróci mąż i pomoże, potem dam dziecku kaszkę, na obiad dla chłopa nie było czasu, olaboga dzień zleciał, nie zdążyłam nawet zębów umyć

Nie atakujcie mnie zaraz proszę, bo ja NIE uważam, że przy dziecku nie ma co robić, ale dałam to do przeczytania mojej mamie. Usmiechęła się tylko pod nosem i powiedziała, że chętnie pokazałaby tej dziewczynie macierzyństwo na wsi 30 lat temu.
Brak bieżącej wody, pampersów, trzeba było samemu nagrzać w piecu, prać pieluchy ręcznie, nie było gotowych mieszanek mm, kaszki błyskawicznej, żeby ugotować obiad trzeba było go zrobić od podstaw, a nie 10 min gotowania makaronu + sos ze słoika. A gdzie do tego nakarmić zwierzęta, posprzątać, ogarnąć warzywa na polu...

Czytając ten artykuł miałam wrażenie, że jak sie ma dziecko, to nie da się nic zrobić, bo masz dziecko, a jak ktoś Ci zasugeruje, że mogłabyś zrobić mężowi obiad to olaboga, szowinisty. W komentarzach to chyba najbardziej przeżywały tą zimną kawę, że nie da się spokojnie w relaksie kawusi wypić i internetów przeglądnąć.

Myślę, że wiele z nich nie docenia ile teraz mamy udogodnień i jak mało obowiązków porównując kilkanaście/dziesiąt lat wstecz.

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:23   #726
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
tak samo, miejsc dla brzuchatych w mojej okolicy nie ma
Miejsca dla matek z dzieckiem mają dla mnie jakieś uzasadnienie, ale dla ciężarnych nie bardzo.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Ciri masz racje, niektorzy ludzie dostosowuja sie do zasad panujacych danym miejscu.
Co nie znaczy, że jest to dobre dla nich, prawda? Po prostu są osoby, które wstydzą się powiedzieć albo nie chcą się kłócić. Dlatego chyba lepiej zapytać czy nikomu nie będzie to przeszkadzało. A gdyby ktoś odmówił mi dla zasady i rzucał jakieś nieprzyjemne komentarze to i tak bym weszła.
No i oczywiście prosiłabym o pierwszeństwo tylko wtedy, gdybym źle się czuła.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2015-01-23 o 19:24
Stary 2015-01-23, 19:25   #727
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ciekawe kto ma pierwszeństwo jak dwie ciężarne są juz słyszę ta licytacje, która się gorzej czuje.
Kochana, nie wiem, oby tylko nie było tak, jak w scenie, której byłam świadkiem:

czekałam sobie spokojnie do lekarza-godzina 7.30. Nikogo jeszcze nie było, jednak z pięć minut potem weszło dwóch kombatantów o laskach i od razu mi wyjaśnili, że są kombatantami, więc ja mam iść się bujać i oni wchodzą przede mną. Ok, myślę sobie. Niestety, gdy nadeszła godzina zero obaj dziadkowie najpierw zaczęli się kłócić, kto z nich jest bardziej kombatantem a potem zaczęli się wyzywać i okladać laskami.

Niech zwycięzy najlepszy! Rejestratorki rozdzieliły eks żołnierzy. Lekarz wyjrzał, kazał panom ochłonąć a ja wlazłam jako pierwsza odprowadzana morderczymi spojrzenoami dziadków i jakimiś komentarzami o młodzieży.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 19:28   #728
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Raz, że ta pani była z partnerem, więc miał kto za nią stać w kolejce. Dwa, ze mogła iść do kasy z pierwszeństwem(gdyby była sama, bo ta kasa nie należy się paniom, które z kimś są). No i w sumie na tym dyskusja się powinna skończyć, a nie jakieś doszukiwanie się braku życzliwości. Kawa pisała, że miała tak samo wypełniony wózek jak tamta para.[COLOR="Silver"]
A to ciekawe, pierwsze słyszę. Na znaczku nie ma przekreślonego mężczyzny obok.
Stary 2015-01-23, 19:30   #729
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Kochana, nie wiem, oby tylko nie było tak, jak w scenie, której byłam świadkiem:

czekałam sobie spokojnie do lekarza-godzina 7.30. Nikogo jeszcze nie było, jednak z pięć minut potem weszło dwóch kombatantów o laskach i od razu mi wyjaśnili, że są kombatantami, więc ja mam iść się bujać i oni wchodzą przede mną. Ok, myślę sobie. Niestety, gdy nadeszła godzina zero obaj dziadkowie najpierw zaczęli się kłócić, kto z nich jest bardziej kombatantem a potem zaczęli się wyzywać i okladać laskami.

Niech zwycięzy najlepszy! Rejestratorki rozdzieliły eks żołnierzy. Lekarz wyjrzał, kazał panom ochłonąć a ja wlazłam jako pierwsza odprowadzana morderczymi spojrzenoami dziadków i jakimiś komentarzami o młodzieży.
Rudasku boska historia. Krewcy panowie.
Na marginesie, moje siostrzenica jest ruda, ruda płomiennie, burza loków. W tłumie się nie zgubi, włosy z daleka widać. Coś pięknego. Więc Tobie zazdraszczam bo wiem jakie te rudości są wspaniałe.
Stary 2015-01-23, 19:32   #730
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A to ciekawe, pierwsze słyszę. Na znaczku nie ma przekreślonego mężczyzny obok.
Ale to chyba logiczne, no nie?

Stary 2015-01-23, 19:34   #731
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ale to chyba logiczne, no nie?
No nie bardzo. Jak jest się z kimś to tez trzeba stać, kolejka magicznie nie znika.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 19:41   #732
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No nie bardzo. Jak jest się z kimś to tez trzeba stać, kolejka magicznie nie znika.
Nie, można się przejść albo usiąść na ławce czy pójść do samochodu.

Stary 2015-01-23, 19:41   #733
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Silesianna a jesli Ty w ciazy czulabys sie zle a ktos by Cie nie przepuscil mimo tego ze bylabys w kolejce dla osob uprzywilejowanych a on taka osoba by nie byl i jego argumentem byloby ze spieszy sie do pracy to co? Trudno?

Po to sa takie kolejki czy laboratoria zeby osoby uprzywilejowane mogly z nich korzystac, jakby nie bylo problemow ze zwykla, ludzka uprzejmoscia i zyczliwoscia to nie musialyby wisiec takie informacje w laboratoriach czy powstawac specjalne kasy. Widocznie byla taka potrzeba bo okazalo sie ze na uprzejmosc nie zawsze mozna liczyc.
Zuken,
przywileje to jedna rzecz. A grzeczność nic nie kosztuje i obowiązuje każdego. Kobietę w ciąży TEŻ.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2015-01-23, 19:42   #734
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Nie, można się przejść albo usiąść na ławce czy pójść do samochodu.
Nie mam samochodu, w sklepie nie ma ławek.
Stary 2015-01-23, 19:45   #735
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie mam samochodu, w sklepie nie ma ławek.
Nie wiem jakie sklepy teraz masz na myśli. Ja myślałam głównie o jakichś centrach handlowych, nie widziałam takiego w którym nie ma ławki. Za to w tych małych rzadko jest kilka kas.

Stary 2015-01-23, 19:49   #736
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Nie wiem jakie sklepy teraz masz na myśli. Ja myślałam głównie o jakichś centrach handlowych, nie widziałam takiego w którym nie ma ławki. Za to w tych małych rzadko jest kilka kas.
Mam na myśli zwykły market spożywczy, nie CH.
A nawet jeśli: u mnie w centrum handlowym jest carrefour, są kasy pierwszeństwa. Ławki są dość daleko od kas. I Twoim zdaniem taka ciężarna ma robić szybkie zakupy (bo przecież jest w ciąży, jak ona śmie łazić po sklepie), potem postawić męża w kolejce (jeśli z nią jest) i iść kawał drogi do ławek i potem szukać się z mężem. Naprawdę tak ciężko by było jednak dać jej skorzystać z przywileju pierwszeństwa nawet jak jest z mężem? Serio? Aż tak to boli?
Przeraża mnie ten wątek powoli, bo widzę tendencję: jest w ciąży, myśli, że ma pierwszeństwo? A ja jej pokażę!

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2015-01-23 o 19:51
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:49   #737
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Odnosnie miejsc parkingowych. U was w miastach tez sa miejsca parkingowe dla kobiet w ciazy i matek z dziecmi? Bo szczerze mowiac dla mnie to juz przegiecie.
Dla mnie też przegięcie. Nigdy w życiu nie zaparkowałabym na miejscu dla niepełnosprawnego. Natomiast na miejscach dla matek z dziećmi w marketowych parkingach parkuję z upodobaniem. Sa szersze a u mnie z manewrami kiepskoXDDDD

Nie, nie zlośliwie. Po prostu uważam, że to serio poważne przegięcie.

No pasaran!
Stary 2015-01-23, 19:50   #738
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Miejsca dla matek z dzieckiem mają dla mnie jakieś uzasadnienie, ale dla ciężarnych nie bardzo.
n.
No właśnie ja też nie bardzo znajdowalam uzasadnienie dla takich miejsc. Teraz sobie pomyślałam że ciężarna na wylocie może mieć problem żeby się wyczolgac z auta z wielkim bebzonem (ja miałam ) i fajnie jest w takiej sytuacji zaparkować na szerszym miejscu, jest łatwiej wsiąść i przede wszystkim wysiąść. Ale idąc tym tropem, to powinno się też zrobić takie same miejsca dla otyłych - im też musi być ciężko wysiadac na wąskich miejscach parkingowych.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:56   #739
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
No właśnie ja też nie bardzo znajdowalam uzasadnienie dla takich miejsc. Teraz sobie pomyślałam że ciężarna na wylocie może mieć problem żeby się wyczolgac z auta z wielkim bebzonem (ja miałam ) i fajnie jest w takiej sytuacji zaparkować na szerszym miejscu, jest łatwiej wsiąść i przede wszystkim wysiąść. Ale idąc tym tropem, to powinno się też zrobić takie same miejsca dla otyłych - im też musi być ciężko wysiadac na wąskich miejscach parkingowych.
Początkującym kierowcom też przydałyby się szersze miejsca

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:01   #740
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Początkującym kierowcom też przydałyby się szersze miejsca
Patrząc na to, jak mi ktoś parę razy załatwił samochód na parkingu, to byłoby to wielce wskazane
Stary 2015-01-23, 20:04   #741
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Grumpycat ale czemu wedlug Ciebie jak mam gdzies jakis przywilej to nie moge z niego skorzystac?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Zakonna zostalam tak odebrana przez osoby ktore nigdy w mojej sytuacji nie byly, to normalne ze tego nie rozumieja.
Hmm, ja jestem (obecnie 8 miesiąc), a się dziwię... Zresztą nie ja jedyna, wcześniej miałaś już kilka wypowiedzi od matek.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:05   #742
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też przegięcie. Nigdy w życiu nie zaparkowałabym na miejscu dla niepełnosprawnego. Natomiast na miejscach dla matek z dziećmi w marketowych parkingach parkuję z upodobaniem. Sa szersze a u mnie z manewrami kiepskoXDDDD

Nie, nie zlośliwie. Po prostu uważam, że to serio poważne przegięcie.

Ehhh. I jeszcze publicznie sie tym szczycic Nie pomyslalas, ze te miejsca Sa szersze dlatego zeby taka mama mogla swobodnie szeroko otworzyc drzwi, by wyjac dziecko w foteliku samochodowym
Stary 2015-01-23, 20:09   #743
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ehhh. I jeszcze publicznie sie tym szczycic Nie pomyslalas, ze te miejsca Sa szersze dlatego zeby taka mama mogla swobodnie szeroko otworzyc drzwi, by wyjac dziecko w foteliku samochodowym
Kochanie,
o ile kobietę w ciąży zawsze i wszędzie przed siebie przepuszczę i sama nawet jej pierwszeństwo zaproponuję to nadal uważam, że robienie specjalnych miejsc parkingowych dla matek z dziećmi to przegięcie. Normalne miejsce parkingowe swobodnie pozwala by to dziecko z fotelika wysadzić. I nie mów, że nie bo czasem zabieram dzieci kuzynek w fotelikach i nigdy jakoś nie miałam z tym problemu na normalnym miejscu parkingowym o normalnych wymiarach. Szerokie miejsca mają uzasadnienie w przypadku osob niepełnosprawnych, które rzeczywiście mają problemy a i wózek inwalidzki trzeba czasem wystawić. Natomiast dziecko mozna wyjąc z fotelika na normalnym miejscu bez żadnego problemu.

No pasaran!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 20:11   #744
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie,.
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:13   #745
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mijanou sama swoja postawa pokazujesz jakie mamy spoleczenstwo a innym zarzucasz brak kultury. Pogratulowac.
Swoja droga skoro nie ogarniasz takiej czynnosci jak parkowanie moze warto rozwazyc jakis kurs doszkalajacy w tym temacie

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

i nie wiem w jakim swiecie Ty zyjesz ale ja sama czasem mam problemy zeby wysiasc z auta, co dopiero z dzieckiem czy wozkiem... No ale skoro mamy wiecej takich cudownych kierowcow to coz sie dziwic
Stary 2015-01-23, 20:16   #746
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie,
o ile kobietę w ciąży zawsze i wszędzie przed siebie przepuszczę i sama nawet jej pierwszeństwo zaproponuję to nadal uważam, że robienie specjalnych miejsc parkingowych dla matek z dziećmi to przegięcie. Normalne miejsce parkingowe swobodnie pozwala by to dziecko z fotelika wysadzić. I nie mów, że nie bo czasem zabieram dzieci kuzynek w fotelikach i nigdy jakoś nie miałam z tym problemu na normalnym miejscu parkingowym o normalnych wymiarach. Szerokie miejsca mają uzasadnienie w przypadku osob niepełnosprawnych, które rzeczywiście mają problemy a i wózek inwalidzki trzeba czasem wystawić. Natomiast dziecko mozna wyjąc z fotelika na normalnym miejscu bez żadnego problemu.
Uuu, nie powiedziałabym, na parkingu pod jednym z warszawskich auchanów ciężko jest wysiąść z auta człowiekowi w rozmiarze większym niż S
Stary 2015-01-23, 20:19   #747
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Normalne miejsce parkingowe swobodnie pozwala by to dziecko z fotelika wysadzić
malenkie dziecko wyciagasz razem z fotelikiem pierwszym, zeby go wyjac musisz otworzyc szeroko drzwi, na normalnym miejscu parkingowym jest to niemozliwe - my parkowalismy zawsze na skrajnych miejscach, zeby mozna bylo tego cudu dokonac albo wyjechac autem z miejsca, zapakowac fotelik i odjechac - swietna postawa zajmowac uprzywilejowane miejsca, tylko przyklasnac i ubaw po pachy. ps. nie jestem Twoim kochaniem
Stary 2015-01-23, 20:22   #748
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Mijanou sama swoja postawa pokazujesz jakie mamy spoleczenstwo a innym zarzucasz brak kultury. Pogratulowac.
Swoja droga skoro nie ogarniasz takiej czynnosci jak parkowanie moze warto rozwazyc jakis kurs doszkalajacy w tym temacie

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

i nie wiem w jakim swiecie Ty zyjesz ale ja sama czasem mam problemy zeby wysiasc z auta, co dopiero z dzieckiem czy wozkiem... No ale skoro mamy wiecej takich cudownych kierowcow to coz sie dziwic
Wiesz co?
Postanowiłam nawet nie komentować tego postu. Może skoro nie ogarniasz wyjęcia dziecka z fotelika na normalnym miejscu parkingowym to przerzuć się na autobusy?^^

Jest sens przerzucania się takimi "argumentami"? Wiem, że jesteś zła, ale czasem może się zastanów, ZANIM napiszesz coś równie głupiego? Co do mojego stylu jazdy to jeżdżę już kilka lat i nadal zero punktów na koncie, zero stłuczki, zero agresji za kierownicą, więc może sobie daruj takie głupawe teksty pod moim adresem? Nie jesteśmy w piaskownicy a ja nie zamierzam sypać się z Tobą piaskiem i obrzucać foremkami.

No pasaran!
Stary 2015-01-23, 20:23   #749
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co?
Postanowiłam nawet nie komentować tego postu. Może skoro nie ogarniasz wyjęcia dziecka z fotelika na normalnym miejscu parkingowym to przerzuć się na autobusy?^^.
malenkiego dziecka nie wyciagasz z fotelika, tylko caly fotelik z dzieckiem. Moze ty sie przerzucisz na autobusy, zamiast zajmowac miejsca uprzywilejowane Tobie nie przyslugujace?
Stary 2015-01-23, 20:26   #750
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
malenkie dziecko wyciagasz razem z fotelikiem pierwszym, zeby go wyjac musisz otworzyc szeroko drzwi, na normalnym miejscu parkingowym jest to niemozliwe - my parkowalismy zawsze na skrajnych miejscach, zeby mozna bylo tego cudu dokonac albo wyjechac autem z miejsca, zapakowac fotelik i odjechac - swietna postawa zajmowac uprzywilejowane miejsca, tylko przyklasnac i ubaw po pachy. ps. nie jestem Twoim kochaniem
Fakt, nie jesteś, to tylko forma grzecznościowa (cóż, trzeba chyba wszystko prosto i jasno tłumaczyć). Pokaż mi w prawie, że miejsca dla matek z dziećmi sa miejscami uprzywilejowanymi. Prawo mówi jedynie o miejscach dla niepełnosprawnych a to, że na parkingu marketowym zarząd marketu oznaczył takie miejsca- jego rzecz.

Serio się dziwię. Nigdy nie miałam problemu z wyjęciem dziecka z fotelika na normalnym miejscu parkingowym. Ani razu. Nie wiem, dlaczego Wy macie z tym problem.

No pasaran!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości