|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Wczoraj miałam pecha ze akurat wyszła zanim ja zdarzyłam wyjść z gabinetu...bo on by jej kazał zapisać i by zapisala...a ze wyszla no to tak...na pewno wiedział że nie będzie miejsc jak mowil ze w razie problemów z zapisaniem się żebym zadzwoniła...na 100% będzie tak ze każe mnie zapisać...ostatnio tez mówił ze za 4 tyg to mnie zapisala po konsultacji z nim za 4i pól...a teraz mówi ze za rzadko się spotykamy...a czy to moja wina... |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja babcia miała niebieskie oczy i ciemny blond włosy, dziadek brązowe włosy i oczy. Urodziły im się bliźniaki: ciocia brązowe włosy i oczy, wujek ciemny blond włosy i zielone oczy, a później była moja mama brązowe włosy i oczy. A mojej cioci córa ma zielone oczy jak wujek i zawsze jej tego koloru zazdrościłam |
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Aninis gratuluję obycia się bez mdłości i złego samopoczucia po glukozie. I tego, że pozwolili Ci wypić to tak "na raz", bo mi mówiły żeby pomału małymi łyczkami pić i pilnowały mnie przy tym
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam żadnych wskazówek od nich powiedziały mi tylko, że jak wypiję do końca, to mam pilnować sobie sama czasu i bez kolejki wejść do pobrania po godzinie a później po następnej.Jedynie co, to nie pozwoliły mi pójść do samochodu, bo chciałam sobie tam poczekać w wygodnym siedzonku A sprawdzali Ci poziom cukru z palca przed podaniem glukozy? |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Pospałam 2 godzinki i dupa, nic mi lepiej. Taka piekna pogoda a ja pod koldra. Co za pech! ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/pis-ws...us,589449.html no i juz kombinuja, nie zalapiemy sie jak wejdzie od polowy przyszlego roku |
|
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z palca też mi nie pobierali.
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
ja biedna Ty z tym przeziebieniem, ale może jutro będzie lepiej zawsze tak po 3 -4 dniach przechodzi choć trochę
![]() moja mama się dziwi po co ten fotelik dla Matiego przecież można owinąć w koc i do domu...i z maluchem nigdzie przecież wychodziła ani jeździła nie będę...no jasne a zakupy i wszystkie sprawy urzędowe to się same załatwią ? ależ mnie irytuje to ciągłe słuchanie, że kiedyś to było inaczej....no było, ale chyba się zmieniło prawda ?
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnie pobrała mi krew. I dostałam do wypicia glukozę. Miałam sobie odmierzyć godzinkę i pilnować czasu. Więc po godzinie kolejne pobranie, a po następnej kolejne. |
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas się dziwiła, a czemu lekarz nie dał Ci skierowania na to, czy tamto - a teraz jak mówię, że muszę go zmienić, to znowu mi gada nie wymyślaj. ![]() A najbardziej mnie wkurzyła tekstem: a po co lekarzowi takie pytania zadajesz? nie ma nic gorszego, niż powiedzieć lekarzowi, że się coś w necie przeczytało. Normalnie ręce mi opadają czasem przy tej mojej mamie. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-27 o 13:34 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry tekst i drąży temat po co ja znów idę do lekarza przecież znam już płeć....to ja nie wiedziałam, że dotąd tylko po to tam chodziłam, żeby dowiedzieć się co ma między nogami moje dziecko ostatnio byłam 5.10 więc halo jakie znowu ? momentami wymiękam już ufff chyba dobrze, że jej nie mam przy sobie tutaj
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podrzuc jej linka z filmem z youtube co zostaje z dziecka bez fotelika po wypadku to zmieni zdanie ![]() nie no, marudze wiem, nie ja jedna okres przeziebien w pelni no i nie dopilnowalam sie w weekend i sie pochorowalam. wiem ze przejdzie, tak sobie marudze bo mi na duchu lzej wtedy
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłąm u koleżanki odwiedzić miesiecznego Tymusia, a wy tyle napisałście, niedobre:P
Lola ja się utu dużo wypowiadam o żywieniu, jak dla mnie danie córce biszkopta to moje wyrzuty sumienia (tym bardziej sklepowego, z cukrem,chemią itp), a co dopiero takiemu maleństwu.Ze nie wspomnę,że to to ma gluten... o takich pomysłach naprawdę nigdy jeszcze nie słyszałam... Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na czczo i tak mialam dobry cukier a po obciazeniu dupa balada
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dzieci się zmieniają. Moja na początku była cały tatuś (choć z profily to ja od początku, jeszcze od usg widziałam w niej moją mamę),a teraz jest coraz bardziej podobna do mnie i mojej mamy ![]() Kolor włosów ma po dziadku, my z mężem oboje mieliśmy niemal białe włosy za dzieciaka, a ta się urodziła z ciemnymi i teraz jej jaśnieją-czyli odwrotnie niż u nas A co do kolorou oczu to u nas wszyscy dziadkowie i my mamy niebieskie, więc wiadomo
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zapamiętania
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze zobaczysz Cytat:
podrzuciłabym, ale na niej nawet to nie zrobi wrażenia człowiek "starej daty" takiego nie przekonasz no nic tylko kupić tetrę i jechać nad rzekę prać i przeżyć to co ona kiedyś bo przecież my ze wszystkim mamy tak łatwo teraz przesadziłam w rzece nie prała, tylko w domu ale wodę nosiła ze studni
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
No i dodam,że rodzice moi oboje naturalne włosy mają czarne i ciemną karnację, a ja od urodzenia byłam biała blondynka (teraz niestety mam mysi blond) i karnację mam taką średnią, po dziadku właśnie
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Bo jakem miała dwa razy w dwóch różnych labach, to nigdy mi z palca nie pobierali. No i kazali wypić powoli,ale w przeciągu 5 minut.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-27 o 13:51 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak robiłam w poprzednich ciazach to tylko brali z zyly na czczo a potem dopiero po dwóch godzinach pobranie. Teraz wiem że będzie na czczo, po godzinie i po dwóch bo tak mi gin na skierowaniu zaznaczył...
|
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie mój gin nic mi nie mówił, na skierowaniu też nic nie było, tylko test glukozy 75g. No zobaczymy co mi dzisiaj powie, czy tak miało być, czy badanie do powtórki
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Mamo dziewczyny ale gonicie :-D.
Potem poczytam i zoabcze zdjecia. Wczoraj padlan po 21 bylam taka zmeczona. Dzis bylam na emisji glosu i robokismybcwiczenia relaksujacse bylo smiesznie tersz siadam do nauki
|
#743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Położna poinf nas, że jeśli rodzice się upierają muszą podpisać jakieś tam oświadczenie, że na własne ryzyko zabierają "niezabezpieczone" dziecko
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tutaj będzie z ta glukoza ja mam za tydzień
i przeszedł mi list z terminem USG na 19 listopada
|
#745 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Musze porobic fotki w koncu moich cudeniek sie pochwalic !
|
|
#746 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No zapomnij raczej. Z tego co czytalam, to od ciebie by nie pobrali Ale nie przejmuj sie za bardzo, bo takie robia problem zeby pobrac, ze starch zamawiac. Zaplacisz 900 funtow za zapis I za sprzet, a w szpitalach jest zasada, ze najpierw porod potem ☠☠☠☠☠☠☠y wiec jak masz taki traumatyczny porod jak ja mialam to by I tak nie pobrali ![]() Cytat:
Moja M juz w lonie matki pokazywala duze usta I szeroki nosek. Straszylam Tz, ze wyglada mi na murzynke Wielkie usta, plaski szeroki nosek. Jest podobna calkiem do nikogo Ja mam brazowe wlosy, z jasniejszymi kosmykami taki jakby kasztan czy cos I zielone oczy. Tz ma brazowe wlosy I piwne oczy. M ma blond wlosy I niebieskie oczy Nos ma nie wiadomo po kim bo nikt takiego nie ma, usta ma zmieszane troche po tz, troche po mnie, ksztal twarzy ciezko zgadnac, ksztalt oczu z kosmosu bo ma zmarszczke mongolska ktorej absolutnie nikt w calej rodzinie nie mial 3 pokolenia wstecz. Wlosy nie wiadomo ale kreca jej sie tak jak mi I tz (raczej faluja nie kreca). Uszy ma moje ![]() Cytat:
Ja mam malo bolesne miesiaczki ale zawsze mam bole w krzyzu I takie tez mialam porodowe tylko, ze mocne jak jot twoja mac Ogolnie uwazam, ze bol porodowy jest wlasnie taki jak miesiaczkowy tylko jakies 1000 razy gorszy
|
|||
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tam koło 8.30 i tłum ludzi, a od 9.00 pustka ![]() Ale tylko poziom cukru przed podaniem glukozy był z palca Później 3 pobrania (1 przed glukozą, 2 po glukozie po 1 h, 3 po glukozie po kolejnej h) było z żyły ![]() I każde pobranie, to inna babka się wkłuwała
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W USA nie można było wynieść dziecka ze szpitala na rekach - tylko w foteliku. Inaczej nie wydadzą dziecka. Nawet moj kolega który nie miał prawa jazdy - urodziło mu sie dziecko do domu ze szpitala miał z 20 min na piechotę i przyszedł z wózkiem i w drugiej ręce jakims starym używanym fotelikiem bo inaczej nie dali by mu dziecka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
A ja zupełnie inaczej odczuwałam porodowy. Przy @ to jajniki głownie + rwania w dole brzucha a przy porodzie w bocznej części miednicy jakby ktoś chciał rozerwać mi biodra ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie babka na recepcji zapytała, czy lekarz dał mi wskazania jak ma być podana glukoza i zrobione badanie... to prawie usiadłam z wrażenia. Ale pielęgniarki w zabiegowym już wszystko wiedziały, więc mogłam odetchnąć z ulgą. I jeszcze jedna z nich sama mi moją cytrynę wyciskała do kubka I jeszcze zdziwiły mnie, bo przyjechałam ze swoją glukozą, a one do mnie, że one mają taką już z cytryną od razu, żeby znośniejsza była.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo też się nad takim czymś zastanawiałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

żeby było zabawniej dzień wcześniej dzwoni sekretarka z gabinetu i przypomina o wizycie 

powiedziały mi tylko, że jak wypiję do końca, to mam pilnować sobie sama czasu i bez kolejki wejść do pobrania po godzinie a później po następnej.
podrzuc jej linka z filmem z youtube co zostaje z dziecka bez fotelika po wypadku to zmieni zdanie