Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 10:19   #691
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Dzien dobry Paniom

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja już nie śpię od 5...gapie się na zdjęcie mojego synka 😊 szukam podobieństwa 😉
To juz to widac myslicie? Nie ma tak, że noworodki wszystkie "to samo" mniej wiecej i dopiero po kilku tyg zaczynają pokazywać swoje prawdziwe oblicza? Kurcze, bo skoro mamy córę to wolalabym zeby "kształtowo" byla raczej do mnie podobna, po TŻ może miec "kolory" A jak kiedys bedzie synek to wole do TŻ zeby byl podobny Tez jesli chodzi o wzrost, nei chcialabym córki giganta po mężu

Na USG widzialam nosek to wydawal sie normalny czyli moge juz myslec, ze po mnie? Bo ja mam zwykly nosek, TŻ ma taki dłuższy, złamany - mi się bardzo podoba, super mu pasuje do twarzy, ale no dziewczynce by nie pasował

W ogole jak macie kolorystycznie u Was?
Ja mam naturalnie ciemny blond i brązowe oczy, TŻ ma czarne włosy i zielone oczy i błagam o jego kolory
Chociaż dziewczynka to najwyzej sie jak ja pofarbuje z tego paskudnego, mysiego ciemnego blondu...
Ale tez moze byc po mnie brązowe oczy, a po TŻ czarne włosy. Nawet nie wiem czy ta konfiguracja nie jest dominująca właśnie?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

zaraz ponadrabiam

zawsze mnie to zastanawiało jak oglądałam np licealne ciaze

że one pakuja to małe dziecko do zlewu

ale widocznie to jest dobry patent

śliczna buźka

toidentycznie jak ja, wczoraj stanelam na wage i patrze a tu znowu kg do przodu... 2 kilko w 2 tygodnie mi doszlo ostatnio

o matko !!!!! bez kitu dobrze ze to nie był czopek odbytniczy

biedna, jak miałam to okropne przeziebienie w pl to mi sól taka przypisala lekarka i robiolam z niej takie napary - moze to by pomogło ? tzw wdychanie oparów z tej soli ?

A ja sie witam w 26 tygodniu
Załącznik 6077446
Cudownyyyy ♥ Tobie też nie idzie w boczki ciąża tylo "do przodu? Super wygladasz!!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:20   #692
agaczilla21
Zakorzenienie

Siasia no wczoraj to się go żarty bardzo trzymaly 😉 pytal czy znalazłam wcześniej doktora Szajnera co mi prenatalne robił...i mu mówiłam ze nie i doktor chciał mi córkę wmówić...a on mi mówi no tak dr Szajner to uważa ze jak córka to beznadziejna sprawa...to mu mówię ze mi powiedział ze córki sa kosztowne i sa z nimi same problemy 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:22   #693
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez himbeere Pokaż wiadomość
jaki śliczny brzusio

to ja się pochwale buziaczkiem mojej gwiazdeczki

Jaka Niunia

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 10:25   #694
agaczilla21
Zakorzenienie

Esorku widac 😊 moje znajome z rozszczepowych stwierdzily ze cały Mikołaj 😊 a oglądałam to zdj nie dlatego ze nie mogłam spać tylko moje Gadziszcza wstały 😊

U nas to ja mam wlosy bardzo ciemny brąz...praktycznie czarne, brązowe oczy a mój M włosy ciemny blond i niebieskie oczy😊
Stary 2015-10-27, 10:27   #695
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Jestem Nadrobiłam was małpiszony jedne

Zakupy wczoraj udane- udało mi się dorwać brązowe spodnie na ten dzień ziemniaka, a przy okazji upolowałam I teraz pytanie do was czy ten sweterek z 2 zdjęcia naprawdę jest taki dziewczyński Bo mój M mi powiedział że śliczny, ale ma nadzieję że będzie córeczka bo strasznie dziewczyński

Co do becikowego, to może mnie któraś oświeci po co mam załatwiać zaświadczenie z ZUS o podleganiu ubezpieczeniu zdrowotnemu w 2014 r Bo tak czytałam co trzeba mieć i mnie to zdziwiło... Z Michałem jak załatwiałam to wystarczył akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza, a tu teraz tak się pozmieniało

Co do kąpieli maluszka to moja znajoma kapała normalnie w umywalce, a jak zaczęło siadać przeniosła go normalnie do wanny... My już mamy wybrany stolik do przewijania z Ikei i wanienkę też od nich, bo jest malutka i z antypoślizgową guma na dnie. Będziemy ja stawiać na stoliku do przewijania w pokoju bo w łazience u nas strasznie zimno i mało miejsca, a tak wszystko będę miała pod ręką.

A w temacie zaparć. Mnie jak chwyciło to żadne naturalne sposoby nie działały i mój gin polecił mi 2 syropy z laktulozą. Nieszkodliwe dla brzdąca bo się nie wchłaniają z przewodu pokarmowego i mają delikatne działanie- Normalac albo Duphalac. Początkowo brałam po 1 łyżce 3 razy dziennie, po 3 dniach zmniejszyłam na 1 łyżkę dziennie. Teraz na razie nie muszę bo się unormowało

Agaczilla super że wszystko ok

Elena jak tam po tabletce

Czarnooka śliczny brzuszek. Jeżeli twój jest duży w to chyba faktycznie zrobię wam zdjęcie mojego, dzisiaj zmobilizuję mojego M, bo jestem ciołek i nie potrafię sobie selfie zrobić

Jakie cuuuuuuuuuudne

@Elena, przepraszam, ale sie usmialam Jak sie czujesz?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Esorku widac 😊 moje znajome z rozszczepowych stwierdzily ze cały Mikołaj 😊 a oglądałam to zdj nie dlatego ze nie mogłam spać tylko moje Gadziszcza wstały 😊

U nas to ja mam wlosy bardzo ciemny brąz...praktycznie czarne, brązowe oczy a mój M włosy ciemny blond i niebieskie oczy😊

Haha no to bedzie klonik

A dzieci Twoje mimo wszystko jasne oczy maja???? Nie maja po Tobie????
Myslalam, ze brazowe oczy sa silnie dominujace

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 10:27   #696
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzien dobry Paniom

To juz to widac myslicie? Nie ma tak, że noworodki wszystkie "to samo" mniej wiecej i dopiero po kilku tyg zaczynają pokazywać swoje prawdziwe oblicza? Kurcze, bo skoro mamy córę to wolalabym zeby "kształtowo" byla raczej do mnie podobna, po TŻ może miec "kolory" A jak kiedys bedzie synek to wole do TŻ zeby byl podobny Tez jesli chodzi o wzrost, nei chcialabym córki giganta po mężu

Na USG widzialam nosek to wydawal sie normalny czyli moge juz myslec, ze po mnie? Bo ja mam zwykly nosek, TŻ ma taki dłuższy, złamany - mi się bardzo podoba, super mu pasuje do twarzy, ale no dziewczynce by nie pasował

Ja mam naturalnie ciemny blond i brązowe oczy, TŻ ma czarne włosy i zielone oczy i błagam o jego kolory
Chociaż dziewczynka to najwyzej sie jak ja pofarbuje z tego paskudnego, mysiego ciemnego blondu...
Ale tez moze byc po mnie brązowe oczy, a po TŻ czarne włosy. Nawet nie wiem czy ta konfiguracja nie jest dominująca właśnie?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cudownyyyy ♥ Tobie też nie idzie w boczki ciąża tylo "do przodu? Super wygladasz!!!
ja już kiedyś pisałąm, że nie wiem czego się spodziewać, bo my oboje piwne oczy, ciemne włosy a córa piwne oczy i blond włosy
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:29   #697
agaczilla21
Zakorzenienie

Lila ma brązowe oczy a Mikołaj niebieskie 😊 włosy oboje ciemny blond
Stary 2015-10-27, 10:32   #698
spuchnieta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, strasznie dużo piszecie, ciężko jest wszystko przeczytać, ale warto Wiele informacji o wózkach, fotelikach, wanienkach i innych rzeczach, dobrze, że są tutaj doświadczone mamusie i mogą pomagać nam biednym pierworódkom

Ja mam pytanie z innej beczki, słyszałam różne opinie na temat związku bólów miesiączkowych z bólami porodowymi. Jedni mówią, że im bardziej bolesne miesiączki tym lepiej kobieta znosi ból porodowy, bo jest do bólu po prostu przyzwyczajona, inni twierdzą, że jeśli kobieta nie ma bolesnych miesiączek ten ból porodowy też wcale nie jest taki silny. Macie jakieś doświadczenia, słyszałyście o czymś takim?
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:32   #699
esor
Mamusia Luty 2016

A do kapania, to na pozniej my mamy w mieszkaniu nieduza wanne, ale poki co kupilam takie cudo jak w zalaczniku. Tam u góry jest pokrywa pokryta takim czyms a la cerata (ale w srodku mieciutkie) i to jest do przewijania, tam jest tez miarka i na niej widzisz ile Dzidzia urosla
I to ma taki uchwyt, chwytasz i ten przewijak sie chowa na bok i pojawia sie wanienka Taka najwyklejsza wanienka dlatego wlozylam juz do niej taki wklad wyprofilowany pod noworodka Wanienka ma odplyw (rurke) i jest na kolkach (mozliwosc blokowania ich) wiec po kapieli podjade tym urzadzeniem do umywalki w kuchni i ja spuszcze (mamy kuchniosalon).
Nie wiem jak sie sprawdzi w praktyce, ale bardzo mi sie to podoba, no i te poleczki pod spodem... Super. I mimo, ze jestem niska (158) to jest wysokosc ok, wanienka rewelacja, przewijak moglby byc to 5 cm nizej, ale tez da rade.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suzie.jpg (27,1 KB, 21 załadowań)

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 10:35   #700
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ja już kiedyś pisałąm, że nie wiem czego się spodziewać, bo my oboje piwne oczy, ciemne włosy a córa piwne oczy i blond włosy
Haha Zdarza sie i tak - moja siostra tez do ok 13 roku zycia skrajnie jasny blond (potem nagle jej sciemnial do bardzo ciemnego blondu ) , a zadne z rodzicow nie ma takich wlosow, ale np brat taty ma

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Lila ma brązowe oczy a Mikołaj niebieskie 😊 włosy oboje ciemny blond

Aaaa czyli córeczka do mamusi Mi sie wydaje, ze oczy robia bardzo duzo... Jesli nawet twarz ogolnie ksztalt itp do np mamy, ale oczy ma taty to i tak nikt nie powie,ze cała mama, bo oczy sa takie wazne

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 10:40   #701
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Dzien dobry Paniom

U nas sprawa nosa wygląda jak u Ciebie ja mam taki nieduży i nawet ładny, TŻ po przejściach Oczy ja mam zielone, TŻ szare, włosy :/ ja mam mysie Mąż hmmm siwawe Więc nie wiem jakie będą włosy u Małego
Cytat:
Napisane przez spuchnieta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, strasznie dużo piszecie, ciężko jest wszystko przeczytać, ale warto Wiele informacji o wózkach, fotelikach, wanienkach i innych rzeczach, dobrze, że są tutaj doświadczone mamusie i mogą pomagać nam biednym pierworódkom

Ja mam pytanie z innej beczki, słyszałam różne opinie na temat związku bólów miesiączkowych z bólami porodowymi. Jedni mówią, że im bardziej bolesne miesiączki tym lepiej kobieta znosi ból porodowy, bo jest do bólu po prostu przyzwyczajona, inni twierdzą, że jeśli kobieta nie ma bolesnych miesiączek ten ból porodowy też wcale nie jest taki silny. Macie jakieś doświadczenia, słyszałyście o czymś takim?
Ja miałam takie bóle że wymiotowałam oby poród był dla mnie łaskawszy
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:44   #702
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
U nas sprawa nosa wygląda jak u Ciebie ja mam taki nieduży i nawet ładny, TŻ po przejściach Oczy ja mam zielone, TŻ szare, włosy :/ ja mam mysie Mąż hmmm siwawe Więc nie wiem jakie będą włosy u Małego

Ja miałam takie bóle że wymiotowałam oby poród był dla mnie łaskawszy
Ja to samo Oby!

Haha to jestem bardzo ciekawa jaka mieszanka z Was wyjdzie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 10:47   #703
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzwoniłam zapisać się na kolejną wizytę do gina...oczywiście nie ma miejsc...wiec mam dzwonić do gina bo mówił ze jak będzie z tym problem to żebym zadzwoniła...dzwonilam ale nie odbieral...zapewne oddzwoni..

U poprzedniego gina pod względem rejestracji bylo dużo lepiej. Przyjmował 4 razy w tyg i na kolejna wizyte od razu zapisywali na za 2 tyg i spokój...i nie bylo sytuacji że nie ma miejsc..a ten jest 2 razy w tyg, pacjentek full i zawsze problem.
Stary 2015-10-27, 10:50   #704
spuchnieta
Raczkowanie

Cytat:
A do kapania, to na pozniej my mamy w mieszkaniu nieduza wanne, ale poki co kupilam takie cudo jak w zalaczniku. Tam u góry jest pokrywa pokryta takim czyms a la cerata (ale w srodku mieciutkie) i to jest do przewijania, tam jest tez miarka i na niej widzisz ile Dzidzia urosla
I to ma taki uchwyt, chwytasz i ten przewijak sie chowa na bok i pojawia sie wanienka Taka najwyklejsza wanienka dlatego wlozylam juz do niej taki wklad wyprofilowany pod noworodka Wanienka ma odplyw (rurke) i jest na kolkach (mozliwosc blokowania ich) wiec po kapieli podjade tym urzadzeniem do umywalki w kuchni i ja spuszcze (mamy kuchniosalon).
Nie wiem jak sie sprawdzi w praktyce, ale bardzo mi sie to podoba, no i te poleczki pod spodem... Super. I mimo, ze jestem niska (158) to jest wysokosc ok, wanienka rewelacja, przewijak moglby byc to 5 cm nizej, ale tez da rade.
Świetna sprawa, też się nad czymś podobnym zastanawiam, oglądałam już oczywiście na allegro Ile zapłaciłaś za to cudo?
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:58   #705
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam to, ale czy jest w tym prawda choć trochę prawdy to nie wiem. To tak jak mówią, ze bolesne miesiączkowanie przejdzie po porodzie - akurat

Cytat:
Haha Zdarza sie i tak - moja siostra tez do ok 13 roku zycia skrajnie jasny blond (potem nagle jej sciemnial do bardzo ciemnego blondu ) , a zadne z rodzicow nie ma takich wlosow, ale np brat taty ma
my właśnie czekamy czy córze ściemnieją, bo tż ściemniały
Mój kuzyn przy obojgu rodzicach z ceimnymi oczami odziedziczył po babci bardzo jasny blond. Babcia miała włosy prawie białe i on tak samo. Także i taka niespodzianka mnie może spotkać

Cytat:
Świetna sprawa, też się nad czymś podobnym zastanawiam, oglądałam już oczywiście na allegro Ile zapłaciłaś za to cudo?
Ja przy córce odkupiłam używane za śmieszne pieniądze. Wygodne w tym było to, że miało odpływ, więc po kąpieli podstawiłam wiaderko i zlałam wodę. Nie trzeba było manewrować pod domu z wanienką. Przwijak też wygodny, no i wszystko co potrzebne mieściło się na dole.
Natomiast jak już cór podrosła to kupiłam dużą zwykłą wanienkę, żeby się mogła pluskać do woli. Pozbyłam się tego i wiem, że jeszcze 2 dzieci skorzystała, więc 4 maluchy wytrzymało.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:08   #706
lamia12344
Rozeznanie

Esor tez myślałam nad czymś podobnym tyle że mnie odstrasza ten plastikowo metalowy wygląd Dlatego zdecydowałam się na przewijak plus wanienka plus stolik

Po porodzie mnie tez mówili że miesiączki się uregulują i będą bezbolesne... Tiaaa. Przez 1,5 roku po porodzie wgl nie miałam okresu a później wróciło wszystko do normy sprzed czyli bóle takie że zwijałam się na podłodze z łzami w oczach i okres przychodzący kiedy chce

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-10-27 o 11:11
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:21   #707
Lucy31
Zakorzenienie

Czarnooka_Paula, super brzuś Jesteśmy widzę na tym samym etapie (u mnie dziś 26t2d) i też mam taka wypukłą piłkę do przodu, podobnej wielkości

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała chociaż spróbować karmic piersią to jest takie piękne i duzo za sobą niesie ale jak będzie czas pokaże
Też mi się marzy..
Stary 2015-10-27, 11:23   #708
nursii
Zadomowienie

Dziewczyny ale się wkurzyłam!!! Wzięłam się za prasowanie ubrań, prasowałam moją ulubioną kurtkę taką wiosenno- jesienną parkę, zamyśliłam się nie wiem zagapiłam i za długo trzymałam żelazko w jednym miejscu no i przypaliłam i to w takim widocznym miejscu Ja pierdzielę co za sierota skończona ze mnie... mega się wkurzyłam sama na siebie. Kurtka była droga i bardzo długo za nią chodziłam, mega wygodna, na każdą pogodę, do wszystkiego pasująca! No kurde nie wytrzymam. Jedyna nadzieja w mojej mamie, jest krawcową i mam nadzieję, że uda jej się naszyć na to miejsce coś, akurat pasuje żeby jakąś kieszeń tam naszyć dodatkową...
Boże ale ciamajda ze mnie. Taki miałam dobry humor id kilku dni ale oczywiście musiało mi go coś zepsuć, inaczej byłoby zbyt pięknie

My z Tż oboje mamy blond włosy, ja mam jasne a Tż trochę ciemniejsze, oboje jasna karnacja i szaro- zielone oczy. W ogóle jesteśmy do siebie podobni pod względem rysów twarzy, wiele osób nam to mówi, także ja również jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądala nasza córa Mam tylko nadzieję, że nie będzie miała gigantycznych stóp po Tż:p
Stary 2015-10-27, 11:26   #709
Mordsith
Wtajemniczenie

U nas zarówno ja, jak i mąż mamy ciemno brązowe włosy i brązowe oczy, więc najprawdopodobniej córeczka też taka będzie, ale kto wie, czy nie odziedziczy czegoś w genach po dziadkach, ciotkach albo wujkach :P

Cytat:
Moja znajoma miała dokładnie taki sam sprzęt i bardzo sobie chwaliła to rozwiązanie

Cytat:
Dzwoniłam zapisać się na kolejną wizytę do gina...oczywiście nie ma miejsc...wiec mam dzwonić do gina bo mówił ze jak będzie z tym problem to żebym zadzwoniła...dzwonilam ale nie odbieral...zapewne oddzwoni..

U poprzedniego gina pod względem rejestracji bylo dużo lepiej. Przyjmował 4 razy w tyg i na kolejna wizyte od razu zapisywali na za 2 tyg i spokój...i nie bylo sytuacji że nie ma miejsc..a ten jest 2 razy w tyg, pacjentek full i zawsze problem.
U mojego gina na szczęście tak nie ma. Wychodzę z jednej wizyty i od razu umawiają mnie na kolejną.
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:26   #710
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

zaraz ponadrabiam

zawsze mnie to zastanawiało jak oglądałam np licealne ciaze

że one pakuja to małe dziecko do zlewu

ale widocznie to jest dobry patent

śliczna buźka

toidentycznie jak ja, wczoraj stanelam na wage i patrze a tu znowu kg do przodu... 2 kilko w 2 tygodnie mi doszlo ostatnio

o matko !!!!! bez kitu dobrze ze to nie był czopek odbytniczy

biedna, jak miałam to okropne przeziebienie w pl to mi sól taka przypisala lekarka i robiolam z niej takie napary - moze to by pomogło ? tzw wdychanie oparów z tej soli ?

A ja sie witam w 26 tygodniu
ale masz fajną piłkę
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:36   #711
himbeere
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry Paniom

Ale tez moze byc po mnie brązowe oczy, a po TŻ czarne włosy. Nawet nie wiem czy ta konfiguracja nie jest dominująca właśnie?[COLOR="Silver"]

u mnie sytuacja wygląda podobnie tylko że oboje mamy zielone oczy, tylko ja mam duże oczyska a on małe
himbeere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:38   #712
agaczilla21
Zakorzenienie

Mordsith u mojego też tak jest z tym ze wczoraj polozna wyszla jak ja jeszcze w gabinecie bylam...
Stary 2015-10-27, 11:44   #713
NanaR
Zadomowienie

U nas chyba będzie blondynek bo tż ma ciemny blond i jasne niebieskie oczy, ja z kolei ksi kolor ale jasny a do 12 roku życia miałam blond a oczy bardzo jasne niebieskie jak to mi wszyscy mówią jak pies husky ;-) wiec obstawiam blondyna o błękitnych oczach

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 11:45   #714
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Mordsith u mojego też tak jest z tym ze wczoraj polozna wyszla jak ja jeszcze w gabinecie bylam...
No to oddzwoni gin do Ciebie i "wciśnie" Cię na jakiś termin
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:56   #715
kaaasi
Zakorzenienie

aga mnie od razu zapisują na za miesiąc zwykle mam dwa dni do wyboru np teraz 2.11 lub 3.11 więc nie wiem co za problem zapisywać chyba i tak pacjentkę wciśnie choćby miał do północy przyjmować jak to u Ciebie bywało żeby było zabawniej dzień wcześniej dzwoni sekretarka z gabinetu i przypomina o wizycie

idę dziś znów na basen

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:59   #716
Hermi1989
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
Teś jestem bardzo ciekawa wyglądu naszej córki. Obstawiam, że będzie miała niebieskie oczy, bo oboje ja i mąż takie mamy (nasze mamy mamy mają szaro-niebieskie, mój tato piwne, teść chyba też), być może będzie blondynką. TŻ jak był mały miał wręcz platynowe włosy, ja blond. Obojgu nam ściemniały, jestem szatynką a TŻ ciemnym blondynem.
Niech Mała odziedziczy po mnie loki jak już jej włosy urosną, to chyba padnę z zachwytu .
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:02   #717
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała chociaż spróbować karmic piersią to jest takie piękne i duzo za sobą niesie ale jak będzie czas pokaże
Ja podchodzilam do tego zawsze z obrzydzeniem, troche mi sie poprawilo podczas ciąży zeszlej A jak sie Pola urodziłą to oszalalam, to jest naprawde piekne super chwile z maluchem, no i fakt ze niesiesz mu to co najlepsze
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 12:02   #718
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
aga mnie od razu zapisują na za miesiąc zwykle mam dwa dni do wyboru np teraz 2.11 lub 3.11 więc nie wiem co za problem zapisywać chyba i tak pacjentkę wciśnie choćby miał do północy przyjmować jak to u Ciebie bywało żeby było zabawniej dzień wcześniej dzwoni sekretarka z gabinetu i przypomina o wizycie

idę dziś znów na basen
Mnie też lekarz zapisuje na kolejną wizytę za miesiąc dzięki czemu jestem juz od kilku wizyt pierwsza i nie muszę długo czekać a lekarz przyjmuje 2 dni w tyg i tez czasem do 24 ale robiłem żeby się dostać nigdy nie ma jak coś mnie wciskał ; -)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:04   #719
Aninis
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zaliczyłam glukozę Wypiłam pół kubka na raz, złapałam oddech i drugą połówkę jednym haustem Nie było takie złe... ale miałam wyciśniętą połówkę cytryny.
Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli hahaha
I w sumie nic mi się nie działo, żadnych mdłości, czy coś. Tylko trochę mi się spać chciało, ale to chyba bardziej z nudów, bo przeszło mi jak tż mi włączył jakąś grę na telefonie.

A odnośnie wyglądu, to słyszałam kiedyś coś takiego, że co drugie pokolenie są geny dominujące, czy jakoś tak. Czyli, że my powinniśmy bardziej odziedziczyć cechy po naszych dziadkach, niż po rodzicach. A więc nasze dzieci bardziej po naszych rodzicach, niż po nas.
W sumie to ja mam ciemnobrązowe włosy i brązowe oczy, a mój tż ma ni to ciemny blond, ni to jasnobrązowe włosy i szare oczy.
Mam 170 cm wzrostu, ale tż nie jest dużo wyższy ode mnie (niecałe 180), więc ze wzrostem będzie spoko. Tylko, że ja mam stopę jak Calineczka, bo 36 rozm. (czasem 35) przy 170 wzrostu
Ale nochal tż ma ładniejszy i strasznie chciałabym, żeby bobo miało po nim nosek, po mnie włosy... a oczy obojętnie
Mój tż ma taki mały zgrabny nosek a ja mam w sumie mały nos, ale taki troszkę grecki. Nos był zawsze moim kompleksem, chociaż mój tż mi mówi, że dodaje mi takiego "pazura" hahaha. A w tym roku zaczęłam nosić okulary i pokochałam je, bo kamuflują ten mój nochal hahaha
A jakbym miała patrzeć na rodziców naszych, to w sumie teść i teściowa jasny brąz i niebieskie oczy, mój ojciec ciemny blond i szare oczy, mama brązowe włosy i oczy. Więc tego brązu jest 1/4

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-10-27 o 12:07
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:09   #720
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
A my się zastanawiamy, dużo opinii w necie że to tylko dobry biznes a tak naprawdę ta krew przydaje się w dosłownie jednym czy dwóch procentach. Często bywa źle pobrana, zakażona lub jest jej po prostu a mało. Lekarze kilku moim koleżankom odradziło że niby to strata pieniędzy.... Bo ponoć już izolują komórki macierzyste z krwi.
ja nam powiedziano e wystarczy jedno pobranie dla wszystkich dzieci, tz. przy kolejnych już można korzystać z tej pobranej od starszego dziecka.
hmm, myslalam ze jak pobierzesz od jedenego to jest duza szansa ze dla reszty rodzenstwa tez bedzie ok - najwieksze prawdopodobienstwo zgodnosci. Ale ze nie 100% ? Musze jeszcze zrobic rozeznanie w takiej sytuacji

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Co mu daje????? Biszkopta????? Po co dziecku cukier??? Bez komentarza.

Witam sie z rana. Gnacie jak szalone, nie mam szans na nadrobienie Jutro I pojutrze mam rozpoczecie kursu a w poniedzialek zaczynam pelna para I juz na nic nie bede miec czasu.
Aga I Wykalacka gratuluje udanych wizyt Aga fajny ten twoj doktorek

Poszlam za wasza rada, kupilam te nieszczesne sliwki, namoczylam I poszly z rana. Musze przyznac, ze wcale nie byly zle. Chyba te co mialam poprzednio musialby byc wedzone bo byly ochydne. Zobaczymy czy cos sie poprawi. W tamtej ciazy jak juz nic na mnie nie dzialalo to lekarz przepisal mi taki slodki syrop. Tez sie go nie dalo pic Najwyzej znowu pojde po ten syrop.

Ja mam nadzieje ze ci lepiej, bo mi sie poprawia tylko kaszel mnie strasznie meczy.

Milego dzionka

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Co do krwi z pepowiny to w UK odradzaja. Wiec nie wiem. Wlasnie mowia, ze owszem ale zazwyczaj ta krew nigdy nie wystarcza na cala kuracje bo jest jej poprostu za malo. Na prawde nie wiem. Jeszcze mysle nad tym
Ciesze sie ze Ci lepiej Mi raczej ciagle srednio..

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Dzien dobry Paniom

Ja mam bardzo ciemne brazowe wlosy i oczy, TZ ma rude wlosy i piwne oczy, młoda jest blondynką oczy wiaodmo - brazowe

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Jakie cuuuuuuuuuudne

@Elena, przepraszam, ale sie usmialam Jak sie czujesz?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Haha no to bedzie klonik

A dzieci Twoje mimo wszystko jasne oczy maja???? Nie maja po Tobie????
Myslalam, ze brazowe oczy sa silnie dominujace
Sa dominujace ale genetyki prosty czlowiek nie ogarnie
Moja mama ma brązowe, tata zielone - oboje ciemne wlosy - a moje rodzenstwo ma niebieskie oczy i oboje blond wlosy

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:

Nie mam pojecia, ja maialam mega bolense miesiaczki, nawet mi sie omdlenia zdarzaly z tego powodu a bol orodowy to dla mnie zupelnie inny rodzaj i nasilenie bolu. Duzo bardziej hardcorowe
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości