![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Planowałam pracować jak najdłużej, ale w tej sytuacji pewnie za 1-2 miesiące pójdę na zwolnienie, zależy jak ta ciąża będzie się rozwijać. Na pewno trzeba się bardzo oszczędzać bo jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc nie będę ryzykować. Mam pracę typowo siedzącą więc nie wymaga ode mnie szczególnego wysiłku, ale widzę po sobie że organizm zmienia się z dnia na dzień. Mimo 8tc jestem już okrąglejsza więc pewnie i brzuch będzie szybciej rósł. Spodnie już są przyciasne ale jeszcze się dopinam ![]() No i mdłości, z dnia na dzień coraz większe.
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo , że praca nie jest fizyczna to ja i tak bym sobie darowała na Twoim miejscu , no chyba , że Cie odpręża wyjście do pracy.. przy podwójnym szczęsciu to chyba szybko brzuszek będzie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez 2 lata pracy w tej firmie wypracowałam sobie już pewne stanowisko, jestem zastępcą kierownika działu i nie chcę tego zniszczyć, żeby później mówili że poszłam na zwolnienie i miałam wszystko w d... Myślę że zrozumieją że ciąża mnoga to nie przelewki, zamierzam powiedzieć po wizycie 7.01 żeby załoga była przygotowana że w każdej chwili mogę odejść.
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam sobie do czerwca popracowac a tu wszystko pod znakiem zapytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też właśnie ciągnięcie w pachwinach czuje, już kiedyś miałam pytać czy któraś z Was tak ma.. ja mam w obydwu i właściwie od początku ciąży ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- życie często toczy się inaczej niż planowaliśmy.. w ciązy szczególnie nasze plany a rzeczywistość moga się nie pokrywać ze sobą.. teraz musisz myśleć o sobie i Maluszku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja o niczym innym nie myślę od miesiąca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz dla mnie najwazniejsze jest aby maluchy dobrze rosły, reszta przyjdzie sama.
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
no tak..bo bliźnięta to poza podwójnym szczęsciem to też inne plany logistyczne.. a powiedz Justynkie - robiłaś betę wcześniej? chodzi mi o przyrost? czy były jakieś wskazówki np duży przyrost że mogą być dwa dzieciaczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poszłam na pierwszą wizytę w piątek, to był 7t1d i lekarz zobaczył dwa zarodki.
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Pewnie ja bym nie byla tak zaskoczona jakby tak mi pokazalo skoro juz raz sie zdarzylo dwa
![]() Podwójne szczescie i podwójna robota. Nie miałabym nic przeciwko. |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
No ja byłam w totalnym szoku. Strasznie mi się nogi trzęsły z wrażenia, a samo usg trochę trwało, lekarz musiał zmierzyć oba zarodki i dokładnie określić rodzaj ciąży co na tym etapie jest dość trudne i obarczone granicą błędu, ale wyszło mu że ciąża jest jednokosmówkowa dwuowodniowa.
Ja tylko trzymałam się za głowę i powtarzałam "o mój Boże". Nie zapytałam o połowę rzeczy ![]()
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj mąż marzy o bliźniakach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My bardzo długo decydowaliśmy się na pierwsze dziecko i to też nie była taka mega ogromna chęć, po prostu uznaliśmy że czas się rozmnożyć. Żadne z nas bardzo nie pragnęło dzieci ale wiedzieliśmy że jak nie teraz to później już będzie za późno. Takie mamy charaktery. Wiedzieliśmy że radość przyjdzie później. Informacja o dwójce spadła na nas z zaskoczenia. Kiedyś myślałam sobie że fajnie mieć bliźniaki bo rodzisz dzieci kompaktowo, dwa za jednym razem i po krzyku. Ale jednak często kobiety z jednym dzieckiem narzekają że cały dzień tylko karmią, przebierają i zmieniają pieluchy. A z dwójką... No ale nic, trzeba to wziąć na klatę i cieszyć się z takiego obrotu sprawy ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Kolejny lekarz zapytał czy zaszlam w ciążę naturalnie i bez problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, jutro idę na usg. wg om jest to 7 tydzień. Okrutny stres mam i złe przeczucia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Obiecuję, że najpóźniej jutro siądę i uzupełnię listę na pierwszej stronie ![]() Ja odpoczywam na L4. Ciągle z nudów śpię ![]() ![]() Kompletnie nie mam apetytu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na pierwszym usg w 5 tygodniu i też miałam tylko pęcherzyk. 11 dni później widziałam serduszko. Spokojnie czekaj na wizytę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Mnie każdy pyta widząc zdjęcie z USG.
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Bo masz torbiele, które często się pojawiają przy stymulacji cyklu.
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy dobrze kojarze, że dziś słonko ma wizytę? ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- ja też nie mam apetytu..czuję głód, ale na nic nie mam ochoty.. i tak od tygodnia.. nie mam mdłości ani innych rewolucji , ale po prostu nie mam na nic ochoty..na śniadania czesto jem chleb z masłem..albo nalesniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Piernik Torunski;53870748]trzymamy kciuki bardzo mocno
a czy dobrze kojarze, że dziś słonko ma wizytę?[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- dzięki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co do pracy. Piszę z mojego "doświadczenia". O ciąży powiedziałam w pracy dość szybko, żeby szefową zorganizowała sobie zastepstwo. Na zwolnienie musialam iść w 3 miesiącu, mdlałam jeżdżąc do pracy i zrobiło się niebezpiecznie. Zaproponowałam że będę pracować zdalnie z domu. Oczywiście szefowa że super. Pracowałam tak do 7 miesiąca. A jak kliencie się zorientowali że mam służbowy telefon wydzwaniali od 6 rano do 22. Jak urodziłam po 3 miesiącach szefową napisała maila żebym przyjechała. Czulam że coś się święci. Zadala proste pytanie, " czy wracam teraz". No sorry, 3 miesięczne dziecko zostawię i wrócę? Nie przedłużyła mi umowy mówiąc że sie zawiodła. A babka naprawdę spoko. Dzwoniła całą ciążę pytać jak się czuje, że miejsce dla mnie jest. I teraz mam całkiem inne podejście do pracodawców. Po prostu mam gdzieś ich interes. Liczy się zdrowie, i dobrze odnoszona ciąża. A ja od 7 miesiąca chodziłam ze stresu domowa pracą z rozwarciem i baaaaardzo skrócona szyjka.
Uważam, że każda robi jak uważa i wie co jest najlepsze dla niej. ale ja nauczona moim doświadczeniem uważam że trzeba się oszczędzać. Bo może być super jednego dnia a innego można wylądować w szpitalu
#747 |
Wtajemniczenie
|
Asiulek ja początkowo, zanim zaszłam w ciążę, miałam taki plan że będę pracować zdalnie "żeby nie wypaść z obiegu". Ale teraz wiem że nie zgodzę się na to, bo skończy się tak jak u Ciebie, telefony każdego dnia, pytanie czy już zrobiłam lub na kiedy będzie. A wiadomo że w ciąży nie zawsze czujesz się super żeby siedzieć przed kompem po kilka godz. Zresztą dla mnie nie ma różnicy czy w domu czy w pracy więc jeśli pójdę na zwolnienie to dlatego żeby odpoczywać a nie pracować. Liczę na wyrozumiałość szefa. Zatrudniając kobiety w wieku rozrodczym powinien liczyć się z takimi sytuacjami, a u mnie dochodzi do tego ciąża mnoga więc trzeba być bez serca żeby kazać komuś pracować w tym stanie.
#748 |
Raczkowanie
|
Kobitki kochane. Jestem po badaniu i wizycie. Beta ładnie się powiększyła a na usg potwierdziła się na pewno ciąża wewnątrzmaciczna.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Teraz jakbym pracowała tylko coś by mnie zabolało i poszłabym na zwolnienie.Na szczęście nie muszę akurat w tej kwestii kombinować.
Aaaa i pisałyście o bólu w pachwinie. Mi to doskwierało całą ciążę w jednej nodze. Lekarz powiedział, że to jakaś żyła uwiera czy coś. Miałam jak najmniej na tym boku leżeć, żeby krew dobrze przepływała. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- slo_nk_o - to na następnej wizycie będzie już serduszko ![]()
#750 |
Wtajemniczenie
|
slo_nk_o za 2 ty. będzie serduszko
![]() ![]() ![]() asiulek8 co za szefowa, nic tylko ![]() ![]() zonamojegomeza dokładnie, tak jak dziewczyny piszą, po stymulacji hormonalnej lubi ą pojawiać się torbiele. Ja mam jutro wizytę u gina, który będzie prowadził mnie aż do porodu. Ten, do którego chodziłam wcześniej - pomaga tylko w robieniu dzieciaków ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.