|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Witam znad cyca!
![]() Marcia, wspolczuje ze mala nie chce z butli pic. Moze faktycznie sprobuj tego kubeczka? Moj wprawdzie picie z butli mojego mleka traktuje jak zabawe, no ale grunt ze cos tam polyka ![]() Paula, ja tez mieszkam na zadupiu, nie mam gdzie wyjsc, ani spacerowac tez za bardzo nie ma gdzie. Ale na szczescie juz niedlugo urlop w PL to odetchne ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Marciar, ja tez sie zastanawiam jaki rozmiar na lato kupowac, bo.Arturek nosi teraz 62/68. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- Tutaj w Norwegii na problemy skorne tez mowia ze to normal, eh, tu jest wszystko normal ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
#722 |
Przyczajenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Ja też cycuje.
Paula super, że Samara dała mamie odetchnąć ![]() U nas picie z butelki To różne bywało. Jak miałam nawal odciagalam i dawalam. Za pierwszym razem to na początku bawił się smoczkiem aż w koncu załapał. Drugi i kolejny raz chwilę possal i wypluwal :/ ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ---------- Co do ubranek na Lato ja 74 zaczęłam kupować.
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie zastanawialam nad tym ![]() Moja nosi jux 68 ![]()
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Ja też się zastanawiałam bo mały nosi mniejsze 68 ale za te 3miesiace jak będą upały o ile będą to nie wiem czy w duże 68 jeszcze wejdzie czy już nie. Dlatego chyba poczekam i kupię za jakiś miesiąc 2 a w razie nagłego upału zanim kupię zawsze body z krótkim się nada
![]()
#725 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() ![]() Dziewczyny które zmagały sie z zapchanym kanalikiem łzowym, przeszło juz u was ? My juz jesteśmy po dwóch rożnych kropelkach, po masowaniach i dupa :/ ciagle mu oczko ropieje i łzawi |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
u nas dziś w nocy 2 pobudki, ale od północy spał do 5:15 ![]() Tak można żyć ![]() Paula, super dzień miałaś ![]() ![]() ja też dołączam do mieszkajacych na zadupiu, ale u nas nie ma zieleni i spokoju co u Was, wiec jeszcze gorzej ![]() Siasia, a moze spróbuj jakos umówic sie na wizyte do polskiego lekarza, o ile jest w UK? da mnie to nie byłoby normalne chyba, a poza ty moze J. sie męczy i dokucza jej ta sucha skórka? chyba, ze taka jej "uroda" ![]() Marcia, te oznaczenia to miesiace, smoczek 0+ dajesz od urodzenia, 1+ powyżej 1 miesiaca itd. Może sie wydaje za duzy, ale on jest dostosowany do dzieci ![]() Ja jakiś czas temu dziwiłam sie, ze M. bardzo sie denerwował i nie chciał pić z butli, wiec dopiero po paru dniach pomyślunku olśniło mnie, zeby zmienić smoczek i wypił od razu, z 0+ mu nie leciało i był szał, a z 1+ daję ostrożnie, żeby sie nie zakrztusił, ale pije ładnie. Motylku, ja wiem o tym jak najczęstszym przystawianiu do piersi, ale co zrobić z dzieckiem, które nawet nie raczy łapac cyca i od razu wrzask, albo jak pociagnie chwilę i już się odrywa, bo jest głodny, a mu nie leci? albo wszystko odwraca jego uwagę? Karmię na spokojnie, w jednym pokoju, w tym samym miejscu, a reakcje są różne. Najlepiej na śpiocha, bo wtedy nic go nie rozprasza, a jak juz jest zły, to za Chiny kp nie wyjdzie, zreszta wtedy i podanie butli też sie nie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mogę się odezwać do konia albo do krowy ![]()
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Elena ja właśnie pp Twoim wpisie się kapie lampy że mam smoczek wolno szybko płynący i trojprzeplywowy w zależności od ustawienia butelki a ja się dziwią czemu mały raz pije raz nie :p
Siasia ja bym skonsultować bo powiem Ci, że jak skórka już się bardzo sucha zrobiła to po twarzy mi się mały drapal do krwi. I za uszy ciągnął bo go swiedziało a teraz już nie robi tak wcale.
#730 |
perfumoholiczka
|
Jejjj jak to Wasze maluchy już w 68 ? Mój 62, a nawet niektóre 56 jeszcze na niego dobre...
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noc nie do wiary. Az strach pisac.. Jak 3 dni nje spala w.dzien to dzis znów odsypiala. I spala od 22.30 do 5.30 😮 ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- U mnie nadal 56, tylko pajace 62 ![]()
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Hahaha :-D
A mnie jedbak przeziebienie bierze. Nie mialo kiedy tylko na chrzciny :-\
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Długo Ci spała ![]() u nas dzis dzień nie spania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Matko co za dzien wczoraj miałyśmy
![]() ![]() U nas rozmiar 68 już od jakichś 2 tygodni ![]() ![]() Paula my też na zadupiu mieszkamy. Sąsiedzi niby są ale jacyś mało towarzyscy. W sumie tylko drzewka, krzaki i zero atrakcji. Dobrze że do Krk blisko to wsiadam w autobus i całe miasto nasze... Siasia to co opisujesz to może byc jakaś alergia pokarmowa. Może za dużo nabiału? Marcia kciuki za to żeby choróbsko ci chrzcin nie popsuło ![]() My za tydzień na szczepienie i ze starszym i z Zuzą. Będzie sie działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Oj lamia wspolczuje dnia :-( u nas tez masakracja ale nie az tak zle.. Aby Zuzi przeszlo w koncu..
Elena twoj Władek to dobry jest haha Zosia zasnela, ciekawe na jak dlugo ale moze zdaze cos zrobić w domu ![]()
#737 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Marcia, zdrówka, teraz pogoda bardzo zdradliwa, niby ciepło, ale jak zawieje, to nie ma zmiłuj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
U nas nocka nie najgorsza. Pił o 20:30, obudził się o 0:30 i później o 4 i 7. Powiedzcie mi Jak To jest z tymi probiotykami. Widzę, że kończy mi sie biogaja i nie wiem czy nadal podawać czy zmienić na dicoflor. Nadal ma luźne kupy :/ a już odstawilm mleko i make pszenna- zalecenia pediatry.
Byłam wczoraj u lekarza i zapomniała zapytać.
#739 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasem lepiej z koniem pogadac ![]() ![]() Cytat:
![]() J sie dzisiaj o 4 obudzila, dziwne, normalnie spi do 5. Za to rano jakos udalo mi sie ogarnac dziewczyny, odprowadzilam M do szkoly, J w tym czasie zasnela wiec udalo mi sie pocwiczyc pierwszy raz ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojej ubralam 68 body i jest na styk. Ręce tylko za długie. Ale to zależy od rozmiarów ki ![]()
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
U nas też 68, od 2 tygodni.
http://www.tvn24.pl/katowice,51/swie...nt,637841.html masakra poród sn waga 5750 :O
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rudziutka przeciez Twój maly prawie 7 kg waży i nadal w 56 wchodzi? My byliśmy dziś na minispacerku. Dlaczego mini? A bo pogoda parszywa to raz i mały mi się rozdarł, to dwa ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis sie chyba nue wybieram na spacer bo wieje az lep urywa :'(
#746 |
Rozeznanie
|
Zuza odsypia chyba wczorajsze atrakcje... Z przerwa na cyca śpi od 9, teraz na spacerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kp fajne artykuły o kryzysach laktacyjnych w nowym kwartalniku laktacyjnym
http://kwartalnik-laktacyjny.pl/port...tacyjny-12016/ Siasia a nie jest to ciemieniucha albo łojotokowe zapalenie skóry? http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...orne-u-dzieci/ Tak patrzę na tego chłopca i mama wcale nie wygląda na jakąś potężną kobietę, więc wiem jak ona go urodziła ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie ide chociaz cieplo jest...ale wczoraj sie nachodziłam ze dzisiaj mnie nogi jeszcze bola ![]() uspilam mala na sile dosłownie w łóżeczku i otworzylam balkon w drugim pokoju to idzie do niej powietrze swieze ![]() chyba musze zaczac tak robic, bo co z tego jak mi zasnie na 3 godz w wozku jak ja musze lazic z nia i nie mam chwili dla siebie. Ani zjesc ani posprzatac... a tak niech pospi z 2 godzinki w domu kluska jedna i da matce odsapnac ![]() a pozniej moze sobie spac na spacerkujak chce po poludniu ![]() nawet polecialam do pralni wstawic jej pranie, a lecialam z jezorem wywieszonym tak sybko bo balam sie ze sie obudzi ![]() ![]() ![]()
#749 |
perfumoholiczka
|
Haha no nie we wszystkie 56, z większości już wyrósł, ale jest kilka które jeszcze mu zakładam
![]() ![]() Bodziaki 62 i niektóre 56 jeszcze, pajace 62 są na styk, za to półśpiochy 62 za wielkie ![]() Mi się w ogóle wydaje ,że jakoś źle go zważyli, bo on jakiś taki chudziutki się zrobił , albo mi się wydaje ![]()
![]() Edytowane przez rudziutka1987 Czas edycji: 2016-04-22 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Jezuu ale naklepalyscie! Nie idzie nadążyć; -) my już po ortopedzie, wsio w porządku, Tylko na brzuchu kłaść. No Ameryki nie odkrył :-P A jaki rozmowny lekarz, matko kochana- całe 2 zdania do nas rzekł xD to sobie pogadalismy :-D I byliśmy w sklepie! Yupi!!! Mój mąż twierdzi że ja jakaś dziwna jestem bo się cieszę że po sklepie łaże i kase wydaje. A ja tak z radości że wyszłam z domu :-D Mamy do miasta ponad 30 km, a z nimi dwiema to wyprawa prawie jak na Giewont. Zresztą malutka wyje jak tylko się silnik zgasi, a starsza nagle wszystkiego potrzebuję. A mi najlepiej żeby z piersi 5złotówki leciały xD A co do spacerów to my też nie mamy gdzie :-(my mieszkamy na wsi to tylko na łąki możemy pójść bo szosą się nie da, tak że łącze się w bólu z wami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.