Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 254 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 12:18   #7591
ladybarque
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez aniaania1992 Pokaż wiadomość
Umówiłam się moment temu na konsultację. Termin 5 lipiec i chciałam się tym pochwalić bo zabierałam się na to od 2 tygodni. Mam zatem kilka pytań.
Parę stron temu napisałyście o dodatkowej dobie w klinice. Ile taka doba może kosztować i czy jest to w ogóle możliwe, żeby zostać tam 1-2 dni dłużej.

W ogóle
ladybarque naprawdę wyglądasz promiennie, aż chce się "iść pod nóż" :p
Mogę tu robić zatem za reklamę

JA tam bym nie brała 2 doby - zastanawiałam się po co mąż po mnie przyjechał, spokojnie mogłabym sama wrócić autem, a byłam 17 godzin po operacji
ladybarque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:24   #7592
aniaania1992
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

No ja też bym nie brała gdybym mieszkała na miejscu. Jestem ze Śląska, a operowana będę w Warszawie, a więc to kawał drogi... poza tym miał być tam ze mną chłopak, który miał się mną zaopiekować i zabrać do domu. 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że mnie zdradził. Przytyłam 2,5 kilo ;p a moje plany co do piersi, które miał mi pomóc zrealizować uległy zmianie o 180 stopni. Obecnie nie mam już w nikim wsparcia, prócz przyjaciółce, która nie jest w stanie mnie odebrać z Warszawy. Kombinujemy jak możemy. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak mi doktorek wyznaczy termin operacji, choć dalej nie jestem w 100% pewna. Wszystko mi się zawaliło, nawet nie wiem już czy naprawdę tego chcę...
aniaania1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:29   #7593
ladybarque
Raczkowanie

Cytat:
No ja też bym nie brała gdybym mieszkała na miejscu. Jestem ze Śląska, a operowana będę w Warszawie, a więc to kawał drogi... poza tym miał być tam ze mną chłopak, który miał się mną zaopiekować i zabrać do domu. 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że mnie zdradził. Przytyłam 2,5 kilo ;p a moje plany co do piersi, które miał mi pomóc zrealizować uległy zmianie o 180 stopni. Obecnie nie mam już w nikim wsparcia, prócz przyjaciółce, która nie jest w stanie mnie odebrać z Warszawy. Kombinujemy jak możemy. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak mi doktorek wyznaczy termin operacji, choć dalej nie jestem w 100% pewna. Wszystko mi się zawaliło, nawet nie wiem już czy naprawdę tego chcę...

kochana nie wiem co napisać, chłopaka po prostu zapomnij, wiem, łatwo się mówi, ale z czasem to mija, nie był Ciebie wart. Musisz teraz zastanowić się, jaki jest/był prawdziwy powód robienia tych piersi. Miały być dla Ciebie czy dla byłego? Bo jak dla niego to odpuść, przemyśl na spokojnie, poczekaj, aż emocje opadną. To jest ruch na całe życie, szkoda, jakby był podjęty w takim stanie, w jakim teraz się znajdujesz.

A wracając do pytania. Sorry edytuję bo nie doczytałam dobrze co napisałaś. Nie masz już nikogo tu w Warszawie? Jakby co ja jestem z Warszawy ale czy będę w stanie ci pomóc to nie wiem, bo 24 czerwca wracam do pracy,,,

Edytowane przez ladybarque
Czas edycji: 2013-06-11 o 12:31
Stary 2013-06-11, 12:43   #7594
aniaania1992
Raczkowanie

O kurcze, nawet nie wiesz jakie to jest miłe co napisałaś. Nie znasz mnie, a od razu wyciągasz rękę!!!!
Co do chłopaka to on nie chciał żebym zrobiła, bardzo ganił moją decyzję, ale obiecał że zaopiekuje się mną, a teraz... Wiązałam z nim swoją daleką przyszłość i naprawdę kochałam, nie wiem dlaczego mi to zrobił skoro byliśmy tak nierozłączni i dograni. Może mi się tak tylko wydawało. Może nie powinnam teraz rezygnować z marzeń i pokazać mu że nie jest mnie wart. Nie wiem, jest mi niesłychanie ciężko z tym wszystkim. Dziś za namową przyjaciółki umówiłam się na wizytę, mimo że miało już to nastąpić 2 tygodnie temu.

Edytowane przez aniaania1992
Czas edycji: 2013-06-11 o 13:00
Stary 2013-06-11, 13:28   #7595
MyLifeMySoul
Raczkowanie

Nie chwiliłam się ale wczoraj zrobiłam próbe z woreczkami.
350ml wsadziłam w stanik dla karmiących, ale muszę jeszcze raz zrobić, bo woreczki za sztywne i nie chciało się to ułożyć i wtedy dam do albumiku fotki. Powiem wam, że kawał cyca się zrobiło
A jeszcze zanim włożyłam woreczki to ten stanik taki fajnie trzymający i podkreślił moje niewielkie cycusie
Chyba go zostawie i tak nie wiele używany był bo w takim kiepskim kolorze
to może się przyda po op.

Ania przykre co Cię spotkało
Ale jeżeli piersi robisz tylko i wyłacznie dla siebie to nie rezygnuj z tego

ladybarque już pędze do albumiku
MyLifeMySoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:40   #7596
Kornelia1234
Raczkowanie

Cześć,
też mocno się zastanawiam nad powiększeniem piersi, których właściwie nie mam ehh (a właściwie jestem zdecydowana, tylko zbieram kasę), ale mam do was inne pytanie. Bo ja nie chcę nikomu (prócz męża) mówić o operacji, czy wasi znajomi zauważyli? Bo generalnie noszę push - up ale nie zastąpi normalnego rozmiaru dużego B o jakim marzę. Jak to było u waz z reakcjami ludzi? Zauważali, że powiększyłyście biust?
Kornelia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:56   #7597
ladybarque
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze, nawet nie wiesz jakie to jest miłe co napisałaś. Nie znasz mnie, a od razu wyciągasz rękę!!!!
Co do chłopaka to on nie chciał żebym zrobiła, bardzo ganił moją decyzję, ale obiecał że zaopiekuje się mną, a teraz... Wiązałam z nim swoją daleką przyszłość i naprawdę kochałam, nie wiem dlaczego mi to zrobił skoro byliśmy tak nierozłączni i dograni. Może mi się tak tylko wydawało. Może nie powinnam teraz rezygnować z marzeń i pokazać mu że nie jest mnie wart. Nie wiem, jest mi niesłychanie ciężko z tym wszystkim. Dziś za namową przyjaciółki umówiłam się na wizytę, mimo że miało już to nastąpić 2 tygodnie temu.
Na wizytę idź nic nie tracisz. W razie czego służę pomocą, taka już jestem, więc po prostu daj znać a pomogę jak będę mogła

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

UPS zaczyna się ból

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 13:57   #7598
selena06
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, tym bardziej teraz mu pokaż co stracił ! Faceci ani zresztą żaden człowiek, który Cię nie szanuje, nie jest wart Twoich łez i zamartwiania się, bądź silna i myśl o sobie a jemu to można co najwyżej łeb Rób cycuchy i ciesz się życiem !!!
Cytat:
Napisane przez ladybarque Pokaż wiadomość
czy te cycuchy zmiękną kiedyś ?

PS. zapraszam wszystkie moje "przyjaciółki" do oglądania, dodałam albumik właśnie
Byłam, widziałam i są zarąbiste dla lekarza który tak świetnie Cię zoperował i anestezjolog który dał Ci idealną dawkę medykamentów, że tak dobrze się czujesz
Stary 2013-06-11, 14:03   #7599
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Selena ja sobie robię sama w koncu to mój zawód - mam caly zestaw do kwasów z Bielendy , kwasik ma 40 % . jestem bardzo zadowolona jak na razie, chociaz buzia sie oczyszcza dopiero
Co do narkozy .. To już coraz bardziej się przekonywuje po tym co piszecie

Dobra dziewczynki lecę na egzamin dyplomowy, mam o 14 , jak dzisiaj zdam to oficjalnie jestem kosmetologiem w końcu

Trzymajcie kciuki !
jaki fajny zawod superrr)
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 14:04   #7600
MyLifeMySoul
Raczkowanie

Kornelia ja niestety Ci w tym temacie nie pomogę bo ja jestem przed op.

ladybarque trzymaj się kobieto, może niepotrzebnie tak ręce podnosiłaś
A poza tym to cudeńka masz
MyLifeMySoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 14:04   #7601
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kornelia1234 Pokaż wiadomość
Cześć,
też mocno się zastanawiam nad powiększeniem piersi, których właściwie nie mam ehh (a właściwie jestem zdecydowana, tylko zbieram kasę), ale mam do was inne pytanie. Bo ja nie chcę nikomu (prócz męża) mówić o operacji, czy wasi znajomi zauważyli? Bo generalnie noszę push - up ale nie zastąpi normalnego rozmiaru dużego B o jakim marzę. Jak to było u waz z reakcjami ludzi? Zauważali, że powiększyłyście biust?
hej u mnie wie tylko mazpare osob zauwazylo ze cos tam mam wiekszego ja tez widze roznice ale nikt wprost nie pytalto Twoje cialo , Twoja decyzja nie przejmuj sie innymi ja tam jestem zadowolona nia mialm nic a teraz powiedzmy jest c
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:47   #7602
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
UPS zaczyna się ból
Kochana niestey bol sie dopiero zacznie w klinice bylas taka naszprycowana ze nic nie czulas uwierz kazda z Nas tak miala. Bol zaczyna sie po odejsciu srodkow przeciwbólowych. Oczywiście zycze Ci abys wracala do siebie w jak namniejszym bolu ale ból jest nieuniknionby i dziewczyny pamiętajcie o tym wracanie autem po operacji jest NIEODPOWIEDZIALNE.

Witam dziewczyn w ten piekny sloneczny dzien

Star juz oficjalnie jests pania kosmetolog??? pewnie tak obrona to tylko formalnosc ja przed moja nawet sie nie stresowalam

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:04   #7603
karola139
Raczkowanie

dziewczyny jutro mija 2 tydzień od operacji, od 4 dni wyszedł mi na jednej piersi siniak który nie schodzi to normalne? dopiero jutro lub pojutrze idę to sprawdzić ale zaczęłam się denerwowac
karola139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:30   #7604
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Dobry wieczór.. Witam was jako Pani kosmetolog jak sie cieszę to nawet nie wiecie! Po egz bylam z kumpela na skormnych piwkach ale delikatnie trzeba bylo wypic odstresowac sie !!

Selenko no zobaczymy co powie lekarz jednak chyba mniej niz 300 nie wezme bo wiem ze bede zalowala w przyszly piatek mam konsultacje i zobaczymy.. Martwi mnie tylko to ze tak dlugo bede musiala czekac na op
A kochana na tych zdjeciach co widzialas to mam dobry push up dlatego sa jakie sa

Lady masz sliczne te piersi no!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2013-06-11 o 18:44
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:12   #7605
ladybarque
Raczkowanie

Ale boli Ketonal nie pomaga,, ech, tak sie cieszylam ze dobrze znosze...ciągnie czuje ze mi duszno i pod pachami mnie mega ciągnie to normalne??

Bimbałki jak ty?

10.06.2013 r ME dr G NJ 415cc już jest
Stary 2013-06-11, 19:13   #7606
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Ale boli Ketonal nie pomaga,, ech, tak sie cieszylam ze dobrze znosze...ciągnie czuje ze mi duszno i pod pachami mnie mega ciągnie to normalne??

Bimbałki jak ty?

Ja nie znawczyni ale to na pewno normalne.. zwlaszcza dzien po..
Stary 2013-06-11, 19:22   #7607
Bimbalki
Raczkowanie

Właśnie, pod pachami najgorzej...
A jak się zasiedzę to czuję się taka zesztywniała, tak jakby mi się mocno przykurczały mięśnie piersiowe.
Biorę w max dawce ketonal i paracetamol, który chyba wymienię na pyralginę, bo coś słabo sobie radzi.
Narkotyku mi się chce

PS zamieściłam zdjęcia wymalowanych cycków zaraz po operacji
Stary 2013-06-11, 19:30   #7608
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Bimbalki Pokaż wiadomość
A jak się zasiedzę to czuję się taka zesztywniała, tak jakby mi się mocno przykurczały mięśnie piersiowe.
Biorę w max dawce ketonal i paracetamol, który chyba wymienię na pyralginę, bo coś słabo sobie radzi.
Narkotyku mi się chce

Bardzo fajne wyszly !!
Stary 2013-06-11, 19:37   #7609
beatkak2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bimbalki Pokaż wiadomość
Narkotyku mi się chce

OJ...strasznie wam współczuję ale myślę że z dnia na dzień będzie tylko lepiej i zazdroszczę że już po jesteście ale dzięki wam kochane wiem co mnie czeka i czego mogę się spodziewać trzymajcie się cieplutko
Stary 2013-06-11, 19:44   #7610
selena06
Raczkowanie

Bimbalki są super! A powiedz mi jak doktorek? Bo ja u niego chce robić Do tego pierwszego idę bo ma szybszy termin i jest też onkologiem i muszę najpierw uzyskać opinie czy wogóle mogę, ale T.K. to mój wybraniec..hehe jak klinika i wogóle? Napisz Proszę na priv
A może załatwisz mi tam odrazu termin konsultacji po znajomości? :: bo jak dzwoniłam to dopiero na wrzesień październik Są wolne terminy Konsultacji :-(
Stary 2013-06-11, 19:55   #7611
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Selenko właśnie byłam u Ciebie w albumie i powiem Ci że też masz wyjściówkę fajną,na pewno wyjdą super !!
Stary 2013-06-11, 20:22   #7612
selena06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Selenko właśnie byłam u Ciebie w albumie i powiem Ci że też masz wyjściówkę fajną,na pewno wyjdą super !!
Cieszę się że tak mówisz, mnie martwi bardziej to czy mnie wogóle zakwalifikuje... bo mam dwa guzki w piersi ale niby nie groźne i może są powiązane z tarczycą ale nie muszą, bo od pięciu lat są takie same... fakt jest taki że moja mama miała raka piersi i teraz jest po 4 chemii i niby wszystko ok, ale ja idę w przyszłym tygodniu na testy genetyczne i zobaczymy czy jestem obciążona dlatego jadę najpierw do tego do Poznania...
Stary 2013-06-11, 20:35   #7613
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Kochana na pewno bedzie dobrze 3mam kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 22:06   #7614
ninka28
Raczkowanie

hej dziewczyny
star gratulację tytułu
ladybarque po 5 dobie jest już ok trzymaj się kochana
karola139 może zadzwoń do lekarza żebyś była spokojniejsza mi mój lekarz mówił że jak się siniaki pojawią to mam się nie denerwować
kornelia u mnie też wiedział mąż i przyjaciółki i powiem szczerze że jakoś inni nie zauważyli bo w ubraniu prawie wcale nie widać nawet jak założę bluzkę z dekoldem to się nie rzucają w oczy jedynie tylko w stroju widać
aniaania chłopakiem się nie przejmuj bo nie warto na prawdę ja przez 8lat rezygnowałam z marzeń przez faceta, więc kochana spełniaj marzenia bo warto

no chyba wszystkim odp a naciagnełam męża na strój hi hi zaraz wrzucę fotkę

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

bimbalki byłam w albumie piękne bimbałki

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez selena06 Pokaż wiadomość
Cieszę się że tak mówisz, mnie martwi bardziej to czy mnie wogóle zakwalifikuje... bo mam dwa guzki w piersi ale niby nie groźne i może są powiązane z tarczycą ale nie muszą, bo od pięciu lat są takie same... fakt jest taki że moja mama miała raka piersi i teraz jest po 4 chemii i niby wszystko ok, ale ja idę w przyszłym tygodniu na testy genetyczne i zobaczymy czy jestem obciążona dlatego jadę najpierw do tego do Poznania...
selena wszystko będzie ok trzymam kciuki słońce

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

dobranoc dziewczyny

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:12   #7615
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena06 Pokaż wiadomość
nie no jasne że nie ma sensu sobie zaprzątać głowy, bo to drobnostka jeśli nie jest to jakieś Twoje super wielkie marzenie, to no problemo, ale mówisz że Twój tż jest bardzo konserwatywny, ale cycuchy zaakceptował? jak to możliwe?

belseno przyjmiesz zaproszenie?
zaproszonko przyjęte A cycuchy i TZ...sama nie wiem, w sumie to piersi i tatuaż to nie to samo, on zawsze mi mówi, że kobiece ciało jest tak piękne, że robienie rysunku na ciele to dla niego oszpecanie się hmmm... tak myślę, że może chodzi o to, że biust to atrybut kobiecości ja go nie miałam, ale tak jak kiedyś pisałam dla mojego TZ nie miało to jakiegoś większego znaczenia, ważne natomiast dla niego było to jak ja się z tym czuję.
No zobacz a mówi się, że kobieca logika jest pokrętna nie chcę za bardzo wnikać w jego tok rozumowania, bo w sumie to jestem bardzo wdzięczna mu za to, że nie miał nic przeciw, że sfinansował moj zabieg i po op. opiekował się mna jak dzidziusiem. Jak na faceta wykazał się dużą cierpliwością i sporą tolerancją na marudzenie
Stary 2013-06-11, 22:16   #7616
aniaania1992
Raczkowanie

ladybarque o matko, jakie cycki! jedne z lepszych jakie widziałam! 415 to dla mnie dużo, a nie wyglądają wcale przesadnie. Powiedz mi czy to są anatomiki, czy okrągłe bo chyba za mało się znam żeby rozpoznać, choć wyglądają jak okrągłe.?
Stary 2013-06-11, 22:29   #7617
belseno
Zadomowienie

Cytat:

Bimbałki jak ty?

kochanie, ciągnie bo tam rany i szwy są, postaraj się w miare możliwości nie podnosić rąk ponad głowe. Jak zdejmą Ci szwy będzie lepiej ale te kilka dni musisz się przemęczyć, dużo odpoczywaj, spaceruj po mieszkanku i marudź nam tu na forum, jak coś to będziemy Cie stawiać do pionu
Stary 2013-06-11, 22:42   #7618
ladybarque
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
kochanie, ciągnie bo tam rany i szwy są, postaraj się w miare możliwości nie podnosić rąk ponad głowe. Jak zdejmą Ci szwy będzie lepiej ale te kilka dni musisz się przemęczyć, dużo odpoczywaj, spaceruj po mieszkanku i marudź nam tu na forum, jak coś to będziemy Cie stawiać do pionu
To implanty Sebbin anatomy 415 ml

mówicie że ładne ale nie wiem czy nie za duże jakoś rosną z każdą godziną boję się nie chce mnieć E F rozmiaru a D..... Czy one jakoś zmiękną zmniejszą się bo jestem przerażona troszkę :P I ten ból pod pachami, no nic, pocieszcie mnie tylko że nie będą jak nadmuchane twarde piłki już zawsze.... :/ łapię doła....
Stary 2013-06-11, 22:48   #7619
aniaania1992
Raczkowanie

Z tak za☠☠☠istymi piersiami nigdy bym tak nie napisała. Nie znam się, ale wszystkim zmalały i zmiękły, więc nie świruj bo czemu akurat Tobie by się miało to przytrafić ;p Idź spać i jak jutro wstaniesz będzie o doba dalej od operacji, zawsze to jakiś plusik

W ogóle fajnie się komponują z Twoim ciałkiem i jestem zakochana.

Edytowane przez aniaania1992
Czas edycji: 2013-06-11 o 23:13
Stary 2013-06-11, 23:17   #7620
belseno
Zadomowienie

Cytat:
To implanty Sebbin anatomy 415 ml

mówicie że ładne ale nie wiem czy nie za duże jakoś rosną z każdą godziną boję się nie chce mnieć E F rozmiaru a D..... Czy one jakoś zmiękną zmniejszą się bo jestem przerażona troszkę :P I ten ból pod pachami, no nic, pocieszcie mnie tylko że nie będą jak nadmuchane twarde piłki już zawsze.... :/ łapię doła....
są twarde, opuchnięte i narazie jak nie Twoje. Zmienią się na 100% ułożą się, zejdzie opuchlizna, zmiękną i przedewszystkim przestaną boleć ale na zmniejszenie raczej bym nie liczyła i na rozmiar D stanika z fiszbiną też nie Ja mam implant 275 i 325 a stanik kupuje 70 E lub F zależy od fasonu ale na oko w ciuchach to wcale one nie są jakieś duże, więc nie zaprzątaj sobie główki rozmiarami staników, kupisz to co będzie dla Ciebie odpowiednie, my żelkowe dziewczynki troszke inaczej do rozmiarówki musimy podchodzić, nasze stanikowe E nie jest tak ogromne jak naturalne E więc spokojnie.
A i dodam, że dół po operacji też jest czymś normalnym. Trzymaj się jakoś

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-06-11 o 23:21
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości