![]() |
#751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Moje U:
![]() Śn: 60g musli crunchy, łyżka rodzynek, 3 orzechy włoskie,banan ze 150g serka homo naturalnego ; jabłko , herbata z cytryną II śn: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem ![]() O: talerz zupy jarzynowej, 2 duże gołąbki z sosem pomidorowym, kapusta kiszona,sałatka warzywna P: cappucino orzechowe, 2 kostki gorzkiej czeko, 3 sezamki K: 2 kromki razowca: jedna z jajkiem i szczypiorkiem, druga z makrela wędzoną,ogórkiem kiszonym i pomidorem ; herbata z cytryną ; 2 mandarynki |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 2%, małe jabłko, łyżeczka miodu) II śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem śmietankowym i papryką konserwową, herbata owocowa z połową łyżeczki cukru Obiad: mała łyżka ziemniaków, 2 łyżki kapusty kiszonej z marcherwką, wędzona makrela Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z 3 łyżkami płatków pszenno-ryżowych Kolacja: serek wiejski z 2 łyżeczkami cynamonu
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit: a nie, teraz widze nnkt - makrela ![]()
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
Rrrrrrrr
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek +pół pomidorka +kromka chlebka(chym... nie wiem jak się nazywa ale to chyba pełnoziarnisty) pół do jajek a druga połówka z serkiem topionym cieniutko posmarowanym i z plasterkami ogórka. W szkole: jogurt z mlekovity Obiad: skrzydełko i udko kurczaka gotowane + sałatka(sałata pekińska, pomidor, ogórek, papryka z jogurtem naturalnym) Przekąska: dokończę jogurt naturalny ![]() Kolacja: tuńczyk w sosie własnym+pomidor
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
druga połowa dnia zdecydowanie lepsza. Jedz troche owoców no i warzyw więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze P:
śniadanie: trzy kromki chleba razowego + 180g serek wiejski + szklanka mleka (klasyka chyba ![]() IIśniadanie: dwie kromki chleba razowego z pomidorem, sałatą i szynką, kilka suszonych śliwek (gdzieś z 6) i duża łycha twarożku wiejskiego obiad: dwa kawałki (nie wiem ile to gram:P) piersi z kurczaka w 'posypce', 4 łyżki ziemniaków, dwie miseczki surówki z czarnej kapusty (przyprawiana, z octem i marchewką), po obiedzie herbata zielona podwieczorek: serek homogenizowany naturalny + kilka (10:P) śliwek suszonych, pewnie będzie jeszcze banan ![]() kolacja: tuńczyk wędzony, a przed snem pół kostki twarogu. oceńcie, bo ostatnie kilka były jakoś pomijane ![]()
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
up,up ![]()
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
Zdecydowane U
1Ś Kroma (70 g) razowca, z serkiem homo z cozsnkiem granulowanym, ogorkiem kiszonym, koperkiem, ziolami i papryka czerwona, kawa z mlekiem 2Ś Jogobella z musli, tropikalna + wkład wlasny (garść musli owsianego z rodzynkami i 3 śliwkami suszonymi), herbata winter time O kubek jarzynowej, parówka z zupy P Kawa z mlekiem, ciastko, 2 shoko bons (właśnie teraz) K (w planach) serek homo + orzechy+ łyżeczka miodu
#763 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie:
Co to jest ta owsianka? Jak sie ją robi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do mieszanki... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
białka dużo, bo jestem na diecie wysokobiałkowej ;p staram się jeść więcej węglowodanów (ale nie prostych!) i właśnie szukam jakiś inspiracji^
![]() |
#766 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() Od razu serwuję dzisiejszy, przyjechałam do domu, więc się kilka grzechów wkradło ![]() Ś: tradycyjnie- 3 kromki razowca z duża ilościa szynki, pomidora i...turka ![]() ![]() IIŚ: już chyba będzie równie tradycyjnie- wieśniak z "żywym" bananem i mieszanką studencką O: pół woreczka ryżu brązowego, duszona na teflonie pierś z kuraka btw- robiona na zamówienie przez mamę- nie mam pojęcia jakim cudem wyszła jej taka pyszna, soczysta i pulchna) , surówka z pekinki, pomidora i papryki, kawałek karpia smażonego(efekt przyjazdu do domu) P: talerzyk rozmaitości ![]() ![]() ![]() A na kolację będzie wieśniak tylko i wyłącznie i na dziś kończę. Widzę już błąd przy podwieczorku- chyba mało białka, tak? edit:tak btw to każdy wiejski jem lekki ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-11 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mięśni to fakt: mam ćwiczenia siłowe, przy których się nie chudnie, a wyrabia mięśnie. co więc oprócz tych nieszczęsnych słodyczy proponujesz?
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
Don;t know, ale nikt nie mówi, że masz jeśc tyle czekolady w ciągu dnia. Poza tym jest szereg fajnych zdrowych produktów, które z powodzeniem mogłabyś wpiąc w swój jadłospis. Wymieniam: orzeszki:laskowe, włoskie, ziemne itp, suszone owoce:daktyle, morele, rodzynki, figi. Mogłabyś sobie robic jakieś zdrowe shaki z bananów , makarony w różnych postaciach: na słodko, z warzywami, to samo z ryżem. Musisz chciec a wtedy wszystko ładnie pójdzie
![]()
#770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, od jakiegos czasu podczytuje ten watek i tak sobie czasami mysle ze rowniez chcialabym uzyskac jakies opinie,porady na temat moich jadlospisow ktore od jakiegos czasu stanowia dla mnie bardzo wazna role w zyciu..
![]() Pare tygodni temu postanowilam ze zaczne walke z Ed.. Jeszcze miesiac temu jadlam jakies 300kcal/500kcal dziennie, teraz jest juz znacznie lepiej. ![]() Ok wiec wklejam swoj pierwszy jadlospis ![]() Sniadanie: 2 kromki chleba (przekrojone na 4) z : -serem zoltym i dzemem, -serkiem topionym zwyklym, -serkiem topionym z ziolami, -dwoma plasterkami poledwicy sopockiej. w miedzy czasie: delicja wisniowa. 2 sniadanie(w szkole): 1sza przerwa: kanapka(2 kromki) z duuuza iloscia serka topionego. 2ga przerwa: ciastko pieguski, cukierek krowka. obiad: zupka chinska knorr'a `pieczony kurczak` (wiem,wiem nie zdrowo ale bardzo dawno jej nie jadlam i mialam straszna ochote) podwieczorek: z 10? cebulek konserwowych,duze jablko. kolacja: duza kromka chleba z serkiem wiejskim,rzezucha,ogorkie m swiezym,pomidorkiem (przy koncu zdjelam kawalek pomidora i posmarowalam dzemem truskawkowym ![]()
![]() |
#773 |
ćwir ćwir
|
Iza, dziękuję
![]() Mam dwa pytania ![]() I drugie- co jest źródłem tego cholernego białka jeszcze? Wiem, że serki wiejskie, serki homo, jajka, piersi z kuraka,ryby. Ale czy coś jeszcze takiego ogólnodostępnego? Nogi z kurczaka są traktowane jako białko? Czy np szprotki w sosie pomidorowym są dobre na R? Albo koreczki śledziowe? Niby ryby... Już mam manię białka, 5 dni na diecie a ono mi się śni, chodzę i każdego tym uszczęśliwam,TŻtowi posiłki w gardle stają, bo podobno strasznie wkurzającym głosikiem sycze "sssssame węgle, mało biaaaaałka" Aha jeszcze jedno. Czy można przedawkować herbatę czerwoną? Bo piję około 2l dziennie, mam nadzieje, że ona jest w miarę neutralna dla organizamu(właśnie przed chwilą wydoiłam kubek 750ml ![]()
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
U:
Iśn- paluch z sezamem z masełkiem, serem żółtym, szynką, warzywami i majonezem, 2 gotowane parówki z ketchupem, herbata jabłko IIśn- grahamka z masełkiem i serem, danio warzywny b) 7day's, danmleko banan i kiwi O- zupa grzybowa zabialana, zaprawiana mąką na mięsku, duuuużo zacierki, frytki z rybką smażoną, ogrom ketchupu, kubuś kawwwwwa, grzesiek maxi, mandarynka P- bułka słodka z jabłkami, ok 300ml maślanki, 2 cukierki paczka paluszków i kubuś-->znowu ![]() K- 4 kanapki z masełkiem czekoladowym, 2 kanapki z dzemem jabłkowym, 1.5 kubka kakao ![]() teraz jem twaróg słodzony z cynamonem i płatkami ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i tak jak już wspomniano, jedz suszone owoce, orzechy, pestki, musli, crunchy. swoje ukochane twarogi możesz słodzić miodem, dodać jakiegoś dżemu czy konfitury, itd.
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a słodyczy sobie nie odmawiam, ja po prostu patrzeć już na nie nie mogę, bo przez ostatnie dwa lata opychałam się nimi codziennie. i potem widziałam efekty: sadło na brzuchu, a wszystko inne cholernie chude ![]() dziękuję za rady, na pewno je sobie gdzieś zapiszę i jutro pójdę do sklepu i kupię kilka potrzebnych rzeczy ![]() zastanawiałam się ostatnio, o której wy wstajecie, że na śniadanie jecie oprócz chleba jeszcze owoce i jogurty- ja rano na posiłek mam co najwyżej 15 minut, bo spieszę się do szkoły ;p i OT: jadę za dwa dni w góry, będzie oczywiście żarcie tzw. stołówkowe, ale postaram się jeść sporo, bo wysiłku też mnie trochę czeka ;p czy oscypki są dobrym posiłkiem, tzn.- mają one dobre składniki czy raczej nie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Rozeznanie
|
R:
I. Owsianka : trzy łyżki owsianych, jedna łyżka otrębów, banan, garść rodzynek, pestki słonecznika i pół szklanki mleka 2%. Mniam ![]() II. Pół grahamki z białym serem i ogórkiem. III. Serek homo truskawkowy, jabłko. IV. Serek wiejski z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką. V. Talerz jakiejś pysznej zupki ala krupnik ( kasza, ziemniaczki, soczewica, groch i mnóstwo różnych innych warzywek), sałatka grecka. I teraz mam pytanie: czy bardzo złe jest zjedzenie obiadu jako ostatni posiłek? Niestety dwa razy w tygodniu jestem w domu koło 20 i dopiero wtedy mogę sobie pozwolić na ciepły, duży posiłek... Wcześniej nie mam takiej możliwości. Więc jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Przedstawię wam moje pierwsze dietetyczne menu na 1 dzień
![]() R Śniadanie: 2 kromki ciemnego chleba + szynka + pomidor + cebulka II Śniadanie: jabłko + 2 wafle ryżowe Obiad: pierś z kurczaka + brokuły + sałatka z pomidorem, papryką i cebulką Podwieczorek: jogurt naturalny Kolacja: 2 jajka na twardo + pomidor I to by tak wyglądało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owsianka była pyszna! (: I bardzo, bardzo, baaaardzo syta. Tak syta,że aż się przestraszyłam. Już dawno nie miałam tak wielkiego uczucia sytości w żołądku. Ale poza tym była smaczna. Na jutrzejsze śniadanie też zaplanowałam owsianke <3 (Z czym lubicie najbardziej? Potrzebuje owsiankowych inspiracji!) Jajka znajdą się jutro w moim jadłospisie,obiecuje ![]() PS. Jednak sie nie zważyłam. Nie mam wagi w domu, nie wiem czy coś schudłam na tej redukcji. :C
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-11 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.