|
|
#721 | |
|
ćwir ćwir
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dostaniesz baty na pw
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne moje R, poproszę o ocenę.
![]() ŚI: Dwie kromki razowca z bieluchem paprykowym, makrelą wędzoną, pomidorem i cebulą. Jabłko z cynamonem. Kawa z łyżeczką cukru i mlekiem (2%) ŚII: Dwie mandarynki, kiwi. Mały kefir. O: Talerz zupy ogórkowej niezabielanej. Gotowany kurczak z zupy, sałatka z pora, oliwek, papryki i jogurtu. P: Jajko na twardo z plastrem szynki drobiowej. Garstka orzechów włoskich. K: Wieśniak z kakao.
|
|
#724 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
Mój Ty dobry duszku
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojaa:
Cytat:
![]() Ćwirka
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U:
I: Miska różnych płatków:musli, owsiane, jęczmienne,jaśki kokosowe z mlekiem, 2kromki chleba żytniego z makrelą i ogórkiem kiszonym. II:Twarożek domowy z bran flakesami,banan,pomarańcz a,4kostki gorzkiej i kawa III:Talerz zapiekanki makaronowej, jabłko IV: Budyń o smaku krówki, 50gr herbatników, i troszkę suszonych bananów V: 2jajka gotowane z majonezem, bułka sojowa z masłem, parówka z musztardą,3ogórki kiszone. VI: 2jabłka,pomarańcza, jogurt jogobella pieczone jabłko
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łaadnie, tak oo na luzie
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym schudnąć z 2 kg jeszcze więc będzie to R
![]() Śniadanie I :bułka żytnia, plaster sera topionego hochland ze szczypiorkiem, łyżka pasztetu drobiowego, plaster pomidora, ogórek konserwowy, kubek kawy Sniadanie II 2 szt. Wasa z serkiem almette chrzanowym, jabłko, kawa, kubek zielonej herbaty, Obiad: ziemniak, kotlet drobiowy, kapusta czerwona, kubek czerwonego barszczu, kubek zielonej herbaty Podwieczorek 3 szt. sonko wafle multigrain, herbata owocowa Kolacja: 150 g jogurtu naturalnego, średnia pomarańcza, szklanka herbaty owocowej Pod wieczór herbata yerba mate Napojów nie słodzę Jak patrzę na wasze jadłospisy to mi ślinka leci boje sie jeść takich kolacji, bo wydają mi się duże
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
zaczynam odchudzanie aczkolwiek trudno mi skomponowac jakies rozsądne posilki. napisze moje wczorajsze menu i proszę o skomentowanie w miare mozliwości,, zdaje sobie sprawę ze nie jest do konca rewelacyjne ale przyjmę krytykę z godnością ![]() hihi ![]() a więc: 10:30 parówka, 2 styropianki,trochę keczupu+kawa z mlekiem 12:15 2 jabłka 15:15 pieczone udko+ surówka (pekinka,jabłko, marchewka, cebulka) 16:00 jogurt truskawkowy 125 g 19:00 jogurt (j.w.)+ pomarańcza+pół pomidorka
![]() Edytowane przez ines85 Czas edycji: 2009-02-10 o 12:43 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jogurt i pomarańcza to węgle proste.moim zdaniem musisz sporo poprawić, do roboty ![]()
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
gorzkakawa wielkie dzięki za uwagi
jednym słowem wszystko do poprawki ...ehhh chyba bedę korzystac z tych waszych przykladowych jadłopisów....oczywiście nie zamierzam się poddawac i OBIECUJĘ POPRAWĘ ![]()
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: grahamka z serkiem śmietankowym i papryką konserwową, mandarynka II śniadanie: jabłko (wiem,to nie posiłek.) Obiad: 3 małe ogórki konserwowe, 2 małe kawałki papryki konserwowej, 2 jajka na twardo Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z 3 łyżkami płatków pszenno-ryżowych Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym Jestem chora. Nie mam apetytu - stąd to II śniadanie i lichy obiad.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-10 o 18:08 |
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry jak bym tego nawet przekąską nie nazwała. Jeżeli jesteś chora to tym bardziej powinnaś coś konkretnego zjeść, a szczególnie na obiad, coś ciepłego, lekkostrawnego. Na kolacje dorzuć jakieś warzywo, albo zrób sałatkę. Słabiutka ta R, brakuje nnkt, warzyw, ogórki konserwowe nie sa najlepsze, zero wartośći odżywczych
|
|
|
|
|
#736 |
|
Przyczajenie
|
R.
śniadanie: kromka razowca, 3 łyżeczki almette z cebulką i szczypiorkiem, 2 plasterki pomidora, liść sałaty lodowej, szklanka wody. obiad: 16 małych uszek i 2 szklanki barszczu czerwonego. (nie mogłam się opanować, stąd ta ilość ; >) podwieczorek: 200 ml jogurtu naturalnego, pół pomidora, liść sałaty lodowej. kolacja: ok. 150 gram salsy rybnej (nie wiem dokładnie, jak to się nazywa) no i moje pytanie: co mogę poprawić? |
|
|
|
#737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
WwwW z prośbą oooo...ocenkę :P :
śniadanie: 5 łyżek płatków owsianych gotowanych na wodzie, zalanych serkiem homo waniliowym (230g) i z łyżeczką cynamonu . Kawa waniliowa.II śniadanie: wieśniak ze szczypiorkiem.(wiem, że nędznie, ale jedynie to udało mi się złapac w "locie" :p- śpieszyłam się na pociąg ;x) obiad: makaron pełnoziarnisty (80g- suchy), sos słodko- kwaśny Pudliszki (100g), 3 pomidorki koktajlowe, troszku marchewki i fasoli szparagowej. Kawa. podwieczorek: Migdały (45g). Sałatka(mix sałat, troszku pomidorka, papryki i twarogu półtłustego) z sosem vinegret(50ml)(nie zaszkodzi takie połączenie?W sensie migdały-NNKT i sos-węgle. ). Zielona herbata.(Stepper 40 min) kolacja: wieśniak lekki(wiem- było :P), tuńczyk wsw (100g), troszku ogórka i papryki. Zielona herbata. Wyszło ok. 1700kcal. Powoli do przodu
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie proszę o oceną mojego R
![]() I śn . 2 kromki razowca z serkiem light , 1 plasterek szynki z indyka , 2 plasterki pomidora, 2 paski papryki i 1 kromka razowca z serkiem light i dzemem niskosłodzonym truskawkowym II śn . kiwi , pomarańcz --> niby wiem, że owocki to nie posiłek, ale już i tak blisko do obiadu było .. o . spaghetti pełnoziarniste szpinakowe , mniam ! p . jogurt naturalny zmieszany z dzemem trusawkowym niesłodzonym (inny niz ten ze sniadania) , 3 kawałeczki ananasa jakieś 30 min po tym : 2 żytnie kromki posmarowane ziołowym serkiem i 2 plastry pomidora k . 1 jajko ugotowane , łyżeczka majonezu light , troche papryki , 3 łyżeczki tuńczyka + krompka razowca kurcze starałam się, ale jednak coś mi nie pasuje hehe .. podpowiedzcie dziewczyny co poprawić ? ![]() |
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i przy wychodzeniu nie martw się tak o połączenie tłuszczów i węgli, przecież to juz nie redukcja !
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. 30g owsianych, 10g otrębów, 90g twarogu chudego, grejpfrut 300g, kawa z mlekiem 2% 50 ml 2. serek wiejski zwykły 200g 3. 4 kromki chrupkiego graham, surówka z łyżką oleju, sałatka z makreli na ostro 300g (wiem że ta sałatka to źle. byłam w sklepie, patrzę na skład: ryba 30%, koncentrat pom, pietruszka, sól, olej ,cukier---> myślę na max 100 kcal/na 100g, wracam do domu zjadłam patrzę do neta 13g tłuszczu 180 kcal/100g ![]() ) kawa z mlekiem jw5. 120g twarogu chudego, sporo marchewki tartej =1486 kcal, pomiędzy 4 i 5 posiłkiem trening taekwondo 1,5h widzę brak nnkt, ale musiałam oszczędzać kcal po tej nieszczęsnej makreli :/ |
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#744 |
|
ćwir ćwir
|
4 dzień R (tak daleko jeszcze nie zabrnęłam
Ś: 3 kromki razowca posmarowane serkiem Turek ze szczypiorkiem(bialko 7,5g, węgle 3,5g, tłuszcze 12g) plus na to sopocka IIŚ: wieśniak z "żywym" bananem i mieszanką studencką- odkryłam najlepszą rzecz na świecie! całą sobą powstrzymywałam się, żeby nie zjeść w ten sposób wszystkich serków jakie miałam w domu![]() O: makaron razowy, sałatka z zielonych pomidorów i papryki ze słoiczka a do tego pierś z kurczaka podsmażona na oliwie z oliwek z czosnkiem i cebulą, potem uduszona z pomidorami z puszki i przyprawami P: maślanka, dwie kostki czekolady mlecznej K: duży pomidor z łyżką fety i kilka plasterków filetu z indyka, herbata słodzona łyżeczką miodu z cytryną(przeziębiona wiem, że nie wolno, ale raz na kilka dni muszę)Powiedzcie mi proszę czy bardzo źle jeśli kolację i podwieczorek jem w krótkim odstępie czasu? Obiad zjadłam o 16.30, podwieczorek o 20 (wcześniej nie byłam głodna) a kolację o 21.15(byłam głodna ). I czy jeśli po obiedzie zjadłam łyżkę mieszanki studenckiej(poczułam nieodpartą pokusę czegoś słodkiego) to grzech?
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-11 o 09:07 |
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej... to widać nawet w wypowiedzi...? Tak, miałam problemy z ED. A R... no cóż kiepsko się czuję, bo przy wychodzeniu z ED przytyłam 15 kg.. i teraz mam 179/70 kg. A co do pogrubionego.. zdenerwowałam się bo jestem na diecie 1500 kcal a przez tą nieświadomość taka mała puszka którą się nie najadłam w sumie miała 540 kcal
|
|
|
|
#746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze R
Sniadanie 1 2 kromki chleba razowego, 0,5 plastra ogromnego szynki, 0,5 plastra żółtego sera, 2 łyżeczki serka almette z chrzanem, kubek kawy, 0,5l zielonej herbaty Śniadanie 2 150g jogurtu naturalnego, parę łyżeczek płatków kukurydzianych, 3 łyżeczki crunchy orzechowych, marchew POdwieczorek 2 szt. wafli sonko multigrains, kubek herbaty, kubek kawy Obiad kotlet drobiowy, miska lecho z chudej szybki, papryki, cukinii i soczewicy, kubek wody Podwieczorek Lampka wina, kubek herbaty Kolacja z 7 szt. szprot wedzonych, 100 g chudego białego sera z kukurydzą, pomidorek i ogórkiem konserwowym + pieprz, kubek herbaty |
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Dodałabym tylko jakieś białko do obiadu bo teraz sie dopatrzyłam, że nie ma. A takto ok.
bo dostaniesz baty na pw
wystarczy Marzena 

Mój Ty dobry duszku

sorry jak bym tego nawet przekąską nie nazwała. Jeżeli jesteś chora to tym bardziej powinnaś coś konkretnego zjeść, a szczególnie na obiad, coś ciepłego, lekkostrawnego. Na kolacje dorzuć jakieś warzywo, albo zrób sałatkę. Słabiutka ta R, brakuje nnkt, warzyw, ogórki konserwowe nie sa najlepsze, zero wartośći odżywczych 
. Kawa waniliowa.
). Zielona herbata.
) kawa z mlekiem jw