Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 17:44   #751
Mustique
Lena

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Mustique ten Twój gin to chyba coś przesadził... Ja byłam u mojej ginki kilka miesięcy temu (miałam już skończone 32) i coś marudziłam, że stara jestem jak na pierwsze dziecko - to dostałam ochrzan, że tak głupio gadam. Powiedziała mi też, ze sama miała pierwsze dziecko znacznie później i nie powie mi ile miała lat Więc my młode i piękne jesteśmy

(...)
mój gin mi truł o dziecko przez parę lat. ale jak siedziałam w poczekalni i patrzyłam na te wszystkie młode dziewczyny z brzuchami, to taka stara sie zaczęłam czuć... ale dziecko odmłodnia....
Stary 2009-09-23, 17:53   #752
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Dziś znowu sobie dogadzam....pół kapusty pekińskiej, 2 pomidorki, ogórek świeży, trochę fety, 2 łyżki śmietany z 2 łyżeczkami czosnku granulowanego- to wsio na kawałeczki, do miseczki-mieszu, mieszu i am, am...:zar lok: zero soli...i normalnie pycha że hej...zaspokojone zachcianki i co ważne zdrowe!chciałam dać jeszcze jajo ale nie chcialo mi się gotować....:brzy dal: dużo mi zostało a pewnie jutro na coś innego smaka dostanę...dam mojemu do kanapek

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:19   #753
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
mnie właśnie różne zapachy też drażnią... ale nie tak, że jest mi niedobrze tylko strasznie mi przeszkadzają...
Oj, mnie też drażnią.

Dziś rano kolega po mnie przyjechał do pracy. Wsiadłam do auta i mało nie urodziłam od razu... taki smród, że masakra. Gość wczoraj wysmarował deskę rozdzielczą jakimś ciulstwem, ale takim wstrętnym, że szok...

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Mozna sie przyłączyć????

N aimię mi Lena. Termin porodu 1 maja. Cieszę sie bo rok 2010 zapowiada mi sie bardzo przyjemnie. Jest to mój pierwszy dzidziuś, z czego sie bardzo cieszę. trochę lekarz marudził że tak późno sie zdecydowaliśmy- ale mam nadzieję że przejdziemy przez całą ciążę i poród bez komplikacji!

pozdrawiam was serdecznie!
Witamy.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
jak to co ci jest.... wirusik.... taki maleńki ale wysysa z człowieka energię hihihi
Ta.

Tak dziś ze mnie wyssał, że przyszłam do domu, zjadłam i padłam do łóżka przed tv. Chyba z 5 razy zasypiałam przy tym oglądaniu. Zwlekłam się w końcu i ledwie kumata jestem...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam kochane,
sledze systematycznie co u was i caly czas trzymam kciuki
dzis mialam kontrole u gina, wszystko ladnie sie zagoilo i nie trzeba zabiegu
za 2 mies mozemy wznowic starania
buziaczki

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
no to dzisia chyba przegięłam.....wstałam jak zwykle, koło 8, wyspana, w miarę wypoczęta...wyprawiłam swojego do pracy, kanapki mu zrobiłam i na momencik położyłam się na łożku, żeby obejrzeć "Sabrinę" bo akurat leciała, to było koło 9....jak się ocknęłam była 15.45...czy to normalne?ja się przeraziłam...
Wooow nieźle

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
bo jak będę rodzić to będę mieć ponad 30 lat. i do tego jeszcze pierwsze dziecko...???!!! i marudzi mój gin!!!!
Litości...

Ja dziś mam 34.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
dziewczynki! pomódlcie się za mnie (za nas)...zaraz idę na wizytę i oby się dzidziuś pojawił
jak nie wiem co...

I jak, jak, mów szybko....

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:41   #754
yolanda9
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za pozytywne myśli oraz kciuki

Nareszcie moje dzieciątko zdecydowało się ujawnić I do tego wszystkiego nawet malusie migające serduszko było widać Niestety mój gin to z tych "szybkich" jest i nie zdążyłam się napatrzeć Dostałam zdjęcie... Fasoleczka ma 5 mm więc malusia ale i tak już wiele radości sprawił mi jej widok

Teraz mam dylemat... czy prowadzić ciążę u tego pierwszego gina (który mam wrażenie przedłuża wizyty i przez to są poślizgi, a do tego płacę mu dwa razy więcej za wizytę niż u tego dzisiejszego, a jest zastępca ordynatora w moim szpitalu, prywatny gabinet nie za ciekawy), czy chodzić do tego dzisiejszego gina (leczył mnie do tej pory, ale jest bardzo szybki i wizyty krótko trwają, mało się za wizyty płaci, ma ładny gabinet, i właśnie został ordynatorem w szpitalu) No i którego teraz wybrać?

Jutro chyba powiem w pracy, że jestem w ciąży...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:22   #755
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Nareszcie moje dzieciątko zdecydowało się ujawnić I do tego wszystkiego nawet malusie migające serduszko było widać Niestety mój gin to z tych "szybkich" jest i nie zdążyłam się napatrzeć Dostałam zdjęcie... Fasoleczka ma 5 mm więc malusia ale i tak już wiele radości sprawił mi jej widok

Super wiadomości.

I jak wiek fasolki, co gin powiedział, jak ocenił?

Cytat:
Teraz mam dylemat... czy prowadzić ciążę u tego pierwszego gina (który mam wrażenie przedłuża wizyty i przez to są poślizgi, a do tego płacę mu dwa razy więcej za wizytę niż u tego dzisiejszego, a jest zastępca ordynatora w moim szpitalu, prywatny gabinet nie za ciekawy), czy chodzić do tego dzisiejszego gina (leczył mnie do tej pory, ale jest bardzo szybki i wizyty krótko trwają, mało się za wizyty płaci, ma ładny gabinet, i właśnie został ordynatorem w szpitalu) No i którego teraz wybrać?
Ja bym wolała gina lepszego. Gabinet to mniejsza. Osobiście wolę, gdy gin poświęca mi czas i nie pędzi sztuka po sztuce.
To że jest ordynatorem to może być cenna rzecz przy porodzie.

Cytat:

Stary 2009-09-23, 19:25   #756
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Nareszcie moje dzieciątko zdecydowało się ujawnić I do tego wszystkiego nawet malusie migające serduszko było widać

Yolanda super wiadomości Jednak nie warto martwić się na zapas Przypomnij mi, który to u Ciebie tydzień? Bo wydaje mi się z wątku "Planujemy...", że ostatnią @ miałaś później niż ja
A co do ginka to przyznaję, że masz trudny wybór Spisz sobie na kartce za i przeciw i podlicz Z tego co tu wypisałaś to więcej przemawia za tym drugim - pytanie tylko, czy nie ZA krótkie są te wizyty u niego, czy masz czas zapytać o wszystko i czy czujesz się bezpiecznie. Jeśli tak, to ja bym u niego została.

Ja właśnie przespałam 1,5h. Ciekawe, jak będzie w nocy
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 20:37   #757
Lominka
Raczkowanie

Dobry na wieczor ja z pokoju obok czyli z marcowo -kwietniowek termin mam na ok 24 kwietnia,ale znajac zycie tzn wczesniejsze porody a bylo ich sztuk dwa,zaden nieodbyl sie w terminie i kazdy dwa tygodnie pozniej .
i tak sobie podczytuje Was czesto a co mi tam .

pozdrawiam serdecznie jak cos to cos tam naskrobie i u Was
Lominka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 05:48   #758
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
I jak wiek fasolki, co gin powiedział, jak ocenił?
Tylko mi powiedzial wielkość, trzy razy gratulował...i przepraszał, ze M nie mógł wejść, "bo on ma takie zasady" Z tego przejęcia nie spytałam o nic...następnym razem spiszę sobie na karteczce o co mam pytać Kolejna wizyta 14 października...
Cytat:
Ja bym wolała gina lepszego. Gabinet to mniejsza. Osobiście wolę, gdy gin poświęca mi czas i nie pędzi sztuka po sztuce.
To że jest ordynatorem to może być cenna rzecz przy porodzie.
W sumie ci lekarze to skrajności: jeden przedłuża wizytę i nic ciekawego nie gada, a drugi przesadnie się spieszy i wtedy ja zapominam o co chciałam zapytać Nie jestem w stanie ocenić, który ma większą wiedzę "merytoryczną" Cholewa...no nie wiem którego wybrać...mam czas do 14 października bo wtedy mam obie wizyty...jedną na 16.15, a drugą na 18.15
Przyznam szczerze, ze kusi to, ze u tego drugiego gina tańsze wizyty, a wiadomo, ze do tego trzeba dodać jeszcze badania, to trochę kasy będzie szło....
Cytat:
Yolanda super wiadomości Jednak nie warto martwić się na zapas Przypomnij mi, który to u Ciebie tydzień? Bo wydaje mi się z wątku "Planujemy...", że ostatnią @ miałaś później niż ja
Ostatnią @ miałam 4 sierpnia

Lominka witaj!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 06:47   #759
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko mi powiedzial wielkość, trzy razy gratulował...i przepraszał, ze M nie mógł wejść, "bo on ma takie zasady"

No i ja na tym bym skończyła współpracę z tym panem doktorem...
Paranoja jakaś.

Cytat:
Przyznam szczerze, ze kusi to, ze u tego drugiego gina tańsze wizyty, a wiadomo, ze do tego trzeba dodać jeszcze badania, to trochę kasy będzie szło....
Cena to najmniejszy pikuś w tym wszystkim.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Mnie dzisiaj od czasu śniadania tak muli, że masakra.
Wygrzebałam orzechy z dna torebki i znowu gryzę, bo padnę zaraz...

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lominka Pokaż wiadomość
Dobry na wieczor ja z pokoju obok czyli z marcowo -kwietniowek termin mam na ok 24 kwietnia,ale znajac zycie tzn wczesniejsze porody a bylo ich sztuk dwa,zaden nieodbyl sie w terminie i kazdy dwa tygodnie pozniej .
i tak sobie podczytuje Was czesto a co mi tam .

pozdrawiam serdecznie jak cos to cos tam naskrobie i u Was
Cześć sąsiadko.

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle z tymi terminami. Inaczej zrobią się nam majówkom czerwcowe dzieci. A czerwcówki wskoczą w lipiec.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-24 o 06:48
Stary 2009-09-24, 08:34   #760
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:

Super wieści

Co do gina to nie pomogę, bo sama bym się zastanawiała...

Dizeń dobry kobitki

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Kropko

Mnie jak na razie nei muli, ale jest mi tak gorąąco, że najchętniej to bym nago siedziała... Wyrobić nie mogę...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:49   #761
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

witam z rana,
tylko dzień mnie nie było a tu tyle zaległości. aż miło poczytać.

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży smaki mi się nie sprawdziły, jadłam samo słodkie. Za to sprawdziła się zasada że jak stosunek był dokładnie w owulację to chłopak...
-
też ta zasada sprawdziła nam się w pierwszej ciąży.

Cytat:
daj spokój Kotek, Pani lat 105 i pół, ledwo stoi, ledwo chodzi... delikatna była taka, że tylko sobie w głowę strzelić, jeszcze mnie wszystko boli...

Cytat:
Ja też tylko po te skierowania pójdę do przychodni.
Jednakże u mnie będzie o tyle przesrane, że mój gin z NFZ to inne miasto i będę musiała tam jakoś potem dojechać z tym skierowaniem na badania rano, bladym świtem.
Bo u mnie nie honorują od lekarzy z tamtego miasta - to jest dopiero cyrkus komedyjus.
u nas podobnie, muszę na badania do laboratorium jechać 20km w jedną stronę, paranoja!
i z tego powodu w pierwszej ciąży robiłam wszystkie badania prywatnie, bo jak mam wcześnie wstać, jechać w sumie 40km, a na drugi dzien tyle samo po wyniki, to sie nie opłaca...
Więc rano do domu przychodzi do mnie kuzynka TŻ-ta, która pracuje w laboratorium, bierze "próbki" i jedzie do pracy, a popołudniu przywozi mi wyniki. Nawet nie muszę się przebierać z piżamy.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
A ja chyba dostalam w leb czyms....zaczelam sie stresowac bo ...nic mi nie jest.
Drugi dzien nie mdli mnie, nie musze przezuwac caly czas, nie mam smakow tylko ciut jestem zmeczona...
i dorobilam sobie teorie do tego...ze napewno jest cos nie tak....
help
kochana, ty się ciesz, że nic Ci nie dolega!!
ja tez żadnych dolegliwości ciążowych nie mam i się z tego cieszę.

Cytat:
cześć dziewczyny!
Mozna sie przyłączyć????

N aimię mi Lena. Termin porodu 1 maja.
heyka,
miło widzieć kolejną zafasolkowaną.

Cytat:
no to dzisia chyba przegięłam.....wstałam jak zwykle, koło 8, wyspana, w miarę wypoczęta...wyprawiłam swojego do pracy, kanapki mu zrobiłam i na momencik położyłam się na łożku, żeby obejrzeć "Sabrinę" bo akurat leciała, to było koło 9....jak się ocknęłam była 15.45...czy to normalne?ja się przeraziłam...
jak najbardziej. ja tak miałam w pierwszej ciąży.

Cytat:
bo jak będę rodzić to będę mieć ponad 30 lat. i do tego jeszcze pierwsze dziecko...???!!! i marudzi mój gin!!!!
młodziutka jesteś.

Cytat:
Oj, mnie też drażnią.

Dziś rano kolega po mnie przyjechał do pracy. Wsiadłam do auta i mało nie urodziłam od razu... taki smród, że masakra. Gość wczoraj wysmarował deskę rozdzielczą jakimś ciulstwem, ale takim wstrętnym, że szok... .
o! to moja jedyna ciążowa przypadłość- wyostrzony węch.

Cytat:
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:50   #762
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

cześć Słonka ,

Kropuś współczuję, ale pamiętam jak u mnie było jeszcze dwa tygodnie temu... myślała, że ducha wyzionę od tego mulenia... fasolka sobie rośnie i to dlatego , tulam mocno

yolanda, super wieści, bardzo sie cieszę.... ja też miała dylemat czy chodzić do mojego gina, który mnie dwa razy operował, zna mnie tyle lat no i wizyta w sumie jest tańsza o 50 zł, ale z drugiej strony on głównie specjalizuje się teraz w onkologii, ma gorszy sprzęt no i mimo, że jesteś umówiona na 19 wchodzisz o 20.30.... to czekanie jest straszne.... za to ten drugi gin, prowadził ciążę mojej koleżanki, ja go nie znałam, ale on jest specjalistą w położnictwie, robi usg prenatalne, ma super sprzęt i nawet jak jest opóźnienie to 15 minut, ale koszt to 150 zł... nie jest zbyt wylewny, ale ja tego nie oczekuję, dla mnie może być krótko byle na temat i merytorycznie, nie oczekuję, że lekarz będzie się rozczulał nad moim brzuchem,a le że sprawdzi wszystko i zrobi odpowiednie zalecenia... więc mimo wszystko i sentymentu do mojego starego gina zdecydowałam się na tego drugiego, tak czuję, że tu moja ciąża będzie pod większa kontrolą i bezpieczniejsza...

lominko, to się najwyżej wymienimy, bo ja co prawda majówka, termin na 4 ale planowane cc więc załapię cię na kwiecień na pewno , ale zostaję tu z dziewczynkami, najwyżej będę przodownikiem i zaklepię nam miejsce na odchowalni

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:56   #763
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość

Mnie jak na razie nei muli, ale jest mi tak gorąąco, że najchętniej to bym nago siedziała... Wyrobić nie mogę...
Mnie tak było wczoraj. Myślałam, że się uduszę w robocie...

Włączyłam klimę, koleżanka zaczęła buczeć, że jej zimno, a ja się gotowałam i nie miałam czym oddychać...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14408516]
u nas podobnie, muszę na badania do laboratorium jechać 20km w jedną stronę, paranoja!
i z tego powodu w pierwszej ciąży robiłam wszystkie badania prywatnie, bo jak mam wcześnie wstać, jechać w sumie 40km, a na drugi dzien tyle samo po wyniki, to sie nie opłaca...
Więc rano do domu przychodzi do mnie kuzynka TŻ-ta, która pracuje w laboratorium, bierze "próbki" i jedzie do pracy, a popołudniu przywozi mi wyniki. Nawet nie muszę się przebierać z piżamy.
[/QUOTE]
Ja już sto razy zdążyłam pożałować, że w laborze już nie pracuję.

Stary 2009-09-24, 08:58   #764
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mnie tak było wczoraj. Myślałam, że się uduszę w robocie...

Włączyłam klimę, koleżanka zaczęła buczeć, że jej zimno, a ja się gotowałam i nie miałam czym oddychać... [COLOR="Silver"]
a ja oczywiście jakiś dziwak jestem, bo zimno mi strasznie w sumie ciągle, a z drugiej strony ciągle duszno, normalnie jak by mi ktoś na płucach siedział, nie mam czym oddychac.....

Bruno już w domku
Stary 2009-09-24, 09:04   #765
araczki
Zadomowienie

Cytat:
A tam, nie Ty pierwsza, przynajmniej na tym watku

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki
Mnie to czeka jutro rano i również proszę o pozytywne myśli.
A ja dzisiaj mam cały dzień ssanie, co chwile coś jem. Cycki bolą, nie plamiłam.... to chyba dobre oznaki? No i pospałam sobie w ciągu dnia

Mustique, ja już myślałam, że Ty po 40 jesteś hehe. Ten gin jakiś chory.

Buziole zostawiam
Kciukasy z wizyte zacisniete

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam kochane,
sledze systematycznie co u was i caly czas trzymam kciuki
dzis mialam kontrole u gina, wszystko ladnie sie zagoilo i nie trzeba zabiegu
za 2 mies mozemy wznowic starania
buziaczki
To dobre wiadomosci. Fajnie, ze bedziecie mogli sie juz wlasciwie zaraz starc

Cytat:
Mustique ten Twój gin to chyba coś przesadził... Ja byłam u mojej ginki kilka miesięcy temu (miałam już skończone 32) i coś marudziłam, że stara jestem jak na pierwsze dziecko - to dostałam ochrzan, że tak głupio gadam. Powiedziała mi też, ze sama miała pierwsze dziecko znacznie później i nie powie mi ile miała lat Więc my młode i piękne jesteśmy
Dobrze gadasz

Cytat:
Dziś znowu sobie dogadzam....pół kapusty pekińskiej, 2 pomidorki, ogórek świeży, trochę fety, 2 łyżki śmietany z 2 łyżeczkami czosnku granulowanego- to wsio na kawałeczki, do miseczki-mieszu, mieszu i am, am...:zar lok: zero soli...i normalnie pycha że hej...zaspokojone zachcianki i co ważne zdrowe!chciałam dać jeszcze jajo ale nie chcialo mi się gotować....:brzy dal: dużo mi zostało a pewnie jutro na coś innego smaka dostanę...dam mojemu do kanapek
Niezla miesznka ale fakt zdrowa
Ja soli nie uzywam juz od 6 lat conajmniej.

Ja wczoraj ugotowalam gar kapusniaku, pol zjadlam a pol zostawilam bo przyzwoitosc tak nakazywala
ale wcisnelabym jeszcze bo miejsce bylo

Cytat:

Super, gratulacje

To jutro Kropka przyjdzie z dobrymi wiadomosciami po wizycie

Wrocilam wczoraj do domu i zastalam psa z lapka zawinieta zwykla scierka kuchenna, i owinietal tasma izolacyjna. Myslalam, ze maz sobie jaja jakies zrobil ale na sierce byla krew. Musialam rozciac nozycami to zawiniatko i okazalo sie, ze pies ma rane (juz ladnie przemyta przez meza). Wiec znalazlam jakis opatrunek, zakleilam, nalozylam skarpetke i za jakis czas zobaczylam na podlodze ciapki krwi i co i to ze zalozylam to wszysko na zdrowa lapke

Chyba wczoraj pospieszylam sie, ze nic mi nie dolega. Wieczorem mnie mulilo i wnocy i dzisiaj...jest ok

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 09:57   #766
Lominka
Raczkowanie

Cytat:

lominko, to się najwyżej wymienimy, bo ja co prawda majówka, termin na 4 ale planowane cc więc załapię cię na kwiecień na pewno , ale zostaję tu z dziewczynkami, najwyżej będę przodownikiem i zaklepię nam miejsce na odchowalni

ha ha ha mamy jeszcze czas pokombinowac cus ,tyle zeby mi sie to nie przesunelo na lipiec by byc solidarnie z urodzinami moich dzieci starszych hahahaha

Witajcie babeczki czwartkowym bladym switem

u mnie bez sensacji,cieszy mnie fakt ze chyba wszystko zaczelo sie goic,bo powodem mojej pierwszej wizyty nie bylo potwierdzenie ciazy a plamienia ktore od czasu do czasu sie poojawialy .....w zeszly poniedzialek bylismy u lekarza dzidzius mial az 1,60 cm ,a tak poza tym wsio oki,plamienia sie czesto zdarzaja powiedzial lekarz i znow kwarantanna od TZ seksowania sie zakaz o....ale juz niedlugo

o dziwo smakow na kwasne nie mam,na poczatku myslalam ze jakiegos chinczyka bedziemy mieli bo chinskie jedzenie to mialabyc podstawa zywieniowa hahahaha ale mi przeszlo teraz slodkie jest na pierwszym planie,oczywiscie chwilowo bo moj zoladek wiele nie zniesie hahahaha

trzymajcie sie cieplutko babeczki bo ja niebawem musze leciec do szkoly i przedszkola po moje szkraby ,moze pozniej jeszcze cus naklikam
Stary 2009-09-24, 09:59   #767
Konto usunięte

ja też zmieniłam lekarza.

w pierwszej ciąży chodziłam do mojej dawnej lekarki- na wizyty zwykłe z nfz-tu, a prywatnie na usg, babka konkretna, zna mnie i całą żeńską część mojej rodziny od kilkunastu lat, itd. itp. Niby wszystko super,...
tyle że jak już przyszło do wywołania porodu, bo byłam mocno przeterminowana, to moja lekarka pojechała na urlop, i w szpitalu, w którym było popsute usg, a ktg miałam tylko raz dziennie przez 20 minut... byłam skazana na ordynatora, który liczył na kopertę. , nie kwapił się z wywoływaniem porodu, kazał mi jakieś żele kupować.. i był totalnie beznadziejny.
więc wypisałam się na własne żądanie, pojechałam do innego szpitala, gdzie przyjęła mnie super lekarka, i gdzie od razu urodziłam,
i do tej właśnie lekarki teraz będę chodzić. Ta lekarka teraz prowadziła ciążę mojej szwagierki, i była the best, kilka razy dziennie przy jej łóżku była, udzielała rad, pocieszała, itd. .... i wszystko "za darmo", bo i wizyty i usg były z nfz-tu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:14   #768
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
a ja oczywiście jakiś dziwak jestem, bo zimno mi strasznie w sumie ciągle, a z drugiej strony ciągle duszno, normalnie jak by mi ktoś na płucach siedział, nie mam czym oddychac.....
Mnie też chwilami bywa zimno. Choć duszno mi cały czas. Wariacki stan.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Wrocilam wczoraj do domu i zastalam psa z lapka zawinieta zwykla scierka kuchenna, i owinietal tasma izolacyjna. Myslalam, ze maz sobie jaja jakies zrobil ale na sierce byla krew. Musialam rozciac nozycami to zawiniatko i okazalo sie, ze pies ma rane (juz ladnie przemyta przez meza). Wiec znalazlam jakis opatrunek, zakleilam, nalozylam skarpetke i za jakis czas zobaczylam na podlodze ciapki krwi i co i to ze zalozylam to wszysko na zdrowa lapke
Ło Boże.

Ale i tak zazdroszczę jak czytam takie rzeczy.
Ja mam dwa koty. Ubrać toto w coś to jest masakra. Nie ma szans, żeby założyć cokolwiek. Musiałabym całe kocisko do gipsu dać.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14409797] Niby wszystko super,...
tyle że jak już przyszło do wywołania porodu, bo byłam mocno przeterminowana, to moja lekarka pojechała na urlop, i w szpitalu, w którym było popsute usg, a ktg miałam tylko raz dziennie przez 20 minut... byłam skazana na ordynatora, który liczył na kopertę. , nie kwapił się z wywoływaniem porodu, kazał mi jakieś żele kupować.. i był totalnie beznadziejny. [/quote]
Uwielbiam takie historie... Moja koleżanka rodziła dwa dni, bo też się lekarzowi nie chciało dupy ruszyć. Dopiero jak zszedł z dyżuru to inny się nią zajął.

Kompletna paranoja. :/

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14409797]
więc wypisałam się na własne żądanie, pojechałam do innego szpitala, gdzie przyjęła mnie super lekarka, i gdzie od razu urodziłam... [/QUOTE] Dobra jesteś.
Mało która by w czasie akcji porodowej szpital zmieniała.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
o dziwo smakow na kwasne nie mam,na poczatku myslalam ze jakiegos chinczyka bedziemy mieli bo chinskie jedzenie to mialabyc podstawa zywieniowa hahahaha

Cytat:
trzymajcie sie cieplutko babeczki bo ja niebawem musze leciec do szkoly i przedszkola po moje szkraby...
To ile ich masz?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Właśnie wkręcam mega duże i kwaśne jabłko... Jak jem to mi lepiej. Jak tylko 5 min. przerwy to znowu muły, fujjj...

Stary 2009-09-24, 10:21   #769
Lominka
Raczkowanie

Kropko dwojke,dziewczynke lat 7( 19 lipiec) i chlopczyka lat 5 (20lipiec)

moja kochana dwojka jest z poprzedniego malzenstwa,na trzecie sie teraz z TZ zdecydowalismy po 3 latach w zwiazku .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 10:24   #770
Konto usunięte

Cytat:
Ale i tak zazdroszczę jak czytam takie rzeczy.
Ja mam dwa koty. Ubrać toto w coś to jest masakra. Nie ma szans, żeby założyć cokolwiek. Musiałabym całe kocisko do gipsu dać.

Dobra jesteś.
Mało która by w czasie akcji porodowej szpital zmieniała.

Właśnie wkręcam mega duże i kwaśne jabłko... Jak jem to mi lepiej. Jak tylko 5 min. przerwy to znowu muły, fujjj...
ja kiedyś miałam królika miniaturkę, siostrzenica na niego nadepnęła, miał złamana łapkę, weterynarz chciał uśpić, ale ja się poryczałam, więc zapakował królika w gips. tyle że królik gips zjadł. ale nóżka w międzyczasie się zagoiła.

co się porodu mojego pierwszego tyczy- też miałam stresa.
14 sierpnia wypisałam się do domu, 15 było święto, i dopiero 16 pojechałam do szpitala.... rodzić. - 13 dni po terminie.

podrzucić Ci jabłka? mam u siebie w pracy pełny koszyk.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Kropko dwojke,dziewczynke lat 7( 19 lipiec) i chlopczyka lat 5 (20lipiec).
ale fajnie. wszystkie dzieci letnią porą urodzone.
Stary 2009-09-24, 10:38   #771
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

moja kochana dwojka jest z poprzedniego malzenstwa,na trzecie sie teraz z TZ zdecydowalismy po 3 latach w zwiazku .
ja z 16 lipca same raczki

a ja dostałam jakiegoś kataru i chyba wścieklizny zaraz dostanę, głowa mnie boli, z nosa leci... no normalnie jak nie muły to katary

jabłko.... mam chyba jedno w kuchni, idę pożreć

Bruno już w domku
Stary 2009-09-24, 10:48   #772
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie.

Ale będziesz miała meksyk w domu, jak cała trójka zacznie wariacje.

A TŻ ma jakieś marzenia co do płci?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Gdzie jest multicytowanie??

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14410254]

podrzucić Ci jabłka? mam u siebie w pracy pełny koszyk. [/QUOTE]

Po jabłkach jestem głodna, więc ilości mogę jeść ograniczone.

Teraz wkręcam sezamki.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
a ja dostałam jakiegoś kataru i chyba wścieklizny zaraz dostanę, głowa mnie boli, z nosa leci... no normalnie jak nie muły to katary
Oj. Kuruj się laska, bo jakaś grypa szaleje...

Stary 2009-09-24, 11:02   #773
Konto usunięte

Cytat:

Gdzie jest multicytowanie?? .
u mnie działa, tyle że jak zaznaczam przy jakimś poście "multicytuj" to mi tego przycisku nie podświetla, ale jak na koniec przechodzę do pisania odpowiedzi, to wszystkie te posty , które multicytowałam są w ramce mojej odpowiedzi.
Stary 2009-09-24, 11:06   #774
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14410988]u mnie działa, tyle że jak zaznaczam przy jakimś poście "multicytuj" to mi tego przycisku nie podświetla, ale jak na koniec przechodzę do pisania odpowiedzi, to wszystkie te posty , które multicytowałam są w ramce mojej odpowiedzi. [/QUOTE]
Aaaa widzisz.

A ja czekam na światełko.

Stary 2009-09-24, 11:07   #775
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak się mają Wasze buźki?? Przed sierpniem nie mialam problemów z buźką, jedynie może z jeden pryszczyk przed @, a teraz nie mogę sobie dać rady z buźką i to juz prawie 2 m-ce...

Stary 2009-09-24, 11:10   #776
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, a jak się mają Wasze buźki?? Przed sierpniem nie mialam problemów z buźką, jedynie może z jeden pryszczyk przed @, a teraz nie mogę sobie dać rady z buźką i to juz prawie 2 m-ce...
u mnie póki co nie ma większych problemów. z tym że moja twarz przed ciążą wcale nie była gładka jak pupcia niemowlaczka. Moje czoło od zawsze wygląda tak, jakbym miała pod skórą kaszę mannę rozsypaną.

ale cera może się popsuć, przecież to taka burza hormonów w naszych ciałach, że jakoś musi odreagować na zewnątrz. Jedyne, to mieć nadzieję, że już po wszystko wróci do normy.
Stary 2009-09-24, 11:12   #777
Puma13
Zadomowienie

Itakasia

Lominka, witaj Jak moja fasolka się pospieszy tak jak moja córcia, to też będę kwietniówką

Dafreen zdrówka.

Araczki, ja to mam takiego psa, że mogłabym mu zakleić oko plastrem i by nie protestował

A ja od dwóch dni chodzę wściekła jak osa i wszystkich ustawiam po kątach. Oj hormoniki chyba szaleją.

Na kwaśne już patrzeć nie mogę i na moją ukochaną pastę jajeczną też(a mężuś wczoraj zrobił specjalnie dla mnie), za to dzisiaj mnie naszło na kiwi.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 11:19   #778
zgadnij_MS
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14411145]u mnie póki co nie ma większych problemów. z tym że moja twarz przed ciążą wcale nie była gładka jak pupcia niemowlaczka. Moje czoło od zawsze wygląda tak, jakbym miała pod skórą kaszę mannę rozsypaną.

ale cera może się popsuć, przecież to taka burza hormonów w naszych ciałach, że jakoś musi odreagować na zewnątrz. Jedyne, to mieć nadzieję, że już po wszystko wróci do normy.[/QUOTE]
Ehhh to jednak muszę liczyć, że kiedyś się "tego" pozbędę

Stary 2009-09-24, 11:26   #779
Puma13
Zadomowienie

Zgadnij_MS, nic mi nie mów o buźce przed ciążą nie wiedziałam co to pryszcze, tym bardziej, że tabsy dodatkowo poprawiały cerę, teraz nie jest tragicznie, już się powoli przyzwyczaiłam. Naszczęście od kilku dni zauważam małą poprawę, mam nadzieję, że to nie chwilowa poprawa.

Ale to i tak dobrze, że tylko pryszcze, w pierwszej ciąży wyskoczyło mi straszne uczulenie na twarzy i dekolcie, żadne kremy, które nie zagrażały ciąży mi nie pomagały, straszyli już mnie kroplówkami z hydrokortizolu ( mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy), ale odpukać tfu, tfu, narazie żadnych atrakcji tego typu nie mam.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:46   #780
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Moja chce pić. Wczoraj zrobiłam zapas mojego ulubionego kremu o najprostszym składzie jaki znam, żeby tam nic dziwnego nie było i będę poić pysk.

Poza tym ok.

Gorzej z włosami - są brzydkie i suche. I zupełnie się nie układają.

Że już nie wspomnę o tym, że błagają o farbowanie.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość

Na kwaśne już patrzeć nie mogę i na moją ukochaną pastę jajeczną też(a mężuś wczoraj zrobił specjalnie dla mnie), za to dzisiaj mnie naszło na kiwi.
Pasta jajeczna... ale bym zjadła.

Dasz przepis?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Ale to i tak dobrze, że tylko pryszcze, w pierwszej ciąży wyskoczyło mi straszne uczulenie na twarzy i dekolcie, żadne kremy, które nie zagrażały ciąży mi nie pomagały, straszyli już mnie kroplówkami z hydrokortizolu ( mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy), ale odpukać tfu, tfu, narazie żadnych atrakcji tego typu nie mam.
Rewelacja.

Ja się bardzo bałam kilku rzeczy. I nadal się boję.

Po 1 mam wysokie tętno, a leków jakie brałam wcześniej (Sectral) nie wolno. Do tego ciąża tętno podnosi, zwłaszcza potem. Więc ból głowy mam niejako wpisany w ten stan. Na razie nie jest źle, potem jak bejbik zwiększy masę i ilość krwi, będzie gorzej...

Po 2 mam niezidentyfikowany katar, na który działają tylko sterydy. Muszę spytać gina czy można, bo to leki miejscowe, donosowe więc mam nadzieję, że czasem można. Tymczasem mnie nie męczy i modlę się, żeby tak zostało.

Po 3 mam uczulenie na niektóre papu. Np. strasznie się drapię po pomidorach, a po takich ze skórą to po prostu zdrapuję się do krwi. Brałam aleric, ale tego w ciąży nie wolno. Na szczęście w tej chwili sam owoc jakoś znoszę, a skórkę po prostu zdejmuję z pomidora.

Oby tak dalej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości