|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Filuś dziękuje za życzenia
![]() Cytat:
![]() Śliczny jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Na szczepieniu nie było źle, wzięliśmy jeszcze tą szczepionkę na penumokoki, w sumie dwa ukłucia, płakał ale szybko dał się uspokoić. Wszystko w porządku, oprócz tego, że ma troszkę bardziej płaską główkę z prawej strony, bo lubi na niej spać. O tym wiedziałam oczywiście, od dłuższego czasu staramy się by obracał się w lewą stronę i nawet śpi często na lewej stronie, mam nadzieję, że ta różnica w końcu zniknie ![]() Oczka zobaczyła i podobno ok, ale, znowu, ja chyba jednak do tego okulisty się przejdę z nim ![]() Jak jej powiedziałam, że Filuś ma jedno uszko troszkę większe, to odgarnęła włosy i powiedziała że ona też i żyje i słyszy dobrze ![]() Waży 6 600 g ![]() I dziękuję na kciuki ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-26 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
I nie wiem co to jest ?? Może jakieś rady jak sie pozbyć tego!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 3 mies wszystkim JUBILATOM! ![]() ![]() Brombi a co z planem jak tak jak dzisiaj masz zdrzenia szczegolne_ wizyte u lekarza - latwo wrocić potem w ramy? Za Ele też trzymam dziś kciuki. Domi, Ty dobra jestes, pisac i karmić? Ja razie czytanie tylko opanowalam, ale mojego ssaka tzreba czesto poskramiac pzry karmieniu, Marta, to na pewno potowki? U nas podobno temperatura i ubieramy małego podobnie, wiec nie wiem... Na potowki możesz zrobic kąpiel w CAlii, czyli nadmanganianie potasu - tylko buźki jej nie mocz i chwilke ma trwać. Na drugi dzień możesz spróbować z mąką ziemniaczaną. I obniżyć temp w mieszkaniu, lub lżej ubierać, ale nie wygląda mi zebyś miala za gorąco...
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
haj laski, narazie tylko się przywitam i lecę nadrobic tych 6 str które od ndz przybyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
![]() Wszystkiego najlepszego dla Tomka i Filipka! ![]() ![]() Dziewczyny walczące z żółtaczką u dzieciaczków trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej się pozbyły tego problemu ![]() A ja chce +16 stopni na termometrze! Nie mogę się już doczekać wiosny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
z tego co sie juz dowiedzialam to wlasnie wystepuje to w pierwszym miesiacu i moze trzymac sie kilka tyg.najlepiej przemywac tylko przegotowana woda,,rumianek wysusza..moj maly ma to na uszkach policzkach ,czole i brodzie..a na uszku dzis zauwazylam ropke saczaca sie z jednej chrostki..masakra mam nadzieje ze szybko zejdzie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item888922789_zakl...wysylka_0.html Cytat:
![]() Jakie śliczności ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A to nasza pierwsza edukacja, nawet dośc mu się podobało leżał 40 minut i się patrzył to w lewo to w prawo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
no karczek ma cieply nie spocony dzis moze sprubuje ja polozyc tylko w pajacyku albo w spodenkach i bodach z dlugim .Krochmalu chyba tez spróbuje tylko jak to się robi powiedzcie
![]()
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagotowujesz 3 szkl wody i mieszajac wrzatek wlewasz zimna mieszanke, potem dodajesz to do kapieli - musisz czuć że woda jest taka "inna"
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W niedziele chrzciny, no cóż będzie wyglądał troszkę inaczej, boshhhe ale ja się bede musiała tłumaczyć teściowej ![]() Cytat:
Szkoda ze te krosteczki na twarzy występują mogłyby w mniej widocznym miejscu być |
||
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
A oto mój najukochanszy synuś:
(odsłona pierwsza) ![]()
#763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kachula i Zebra cudowne bobasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi już ręce opadają co chwile coś... ![]() Stasiu - *C*U*D*N*Y* Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-01-26 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||||
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Dziękuję Wam za podpowiedzi. Cytat:
No to szkoda ale dziękuję za pozostałe podpowiedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ważna informacja aby nie było po jedzonku-tego nie wiedziałam. Dzięki. A Infacol podajesz razem z Debridatem? czy całkowita zmiana leku? Cytat:
A mam pytanie-czy można przekarmić dziecko karmiąc TYLKO piersią??? (tzn bez dokarmiania sztucznym) Bo Michaś nadal marudny (nie działają chyba jeszcze te krople) i wygląda czasem, że jest głodny. A jak pisałam wcześniej pediatra nie pozwoliła przystawiać za często aby miał szansę strawić to co zjadł wcześniej. Czasem mi się wydaje, że mały leń jak zasypia po raz kolejny przy cycu to daje mi mylny komunikat, że jest najedzony ... a może on nie dojada i stąd ten płacz całymi dniami (i nocami .... ) ![]() Jak poznać że to już? Może nie zawsze mam tak samo wartościowy pokarm i stąd ta chęć wiszenia na mnie???? ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
Kachula Zebra i Konspi macie się czym pochwalić - dzieciaczki śliczne
![]() ![]() Bromi ja w poprzednim poście pisałam, że trzymam kciuki za wasze szczepienia, a wy już zdążyliście wrócić. Cieszę się że wszystko ok ![]() Co do tych pryszczyków to mój ma tylko na twarzy (broda i policzki) i zastanawiam się czy to może od kremu na każdą pogodę nivea? Bo jak nie idziemy na spacer i go nie smaruję to wydaje mi się, że jest trochę lepiej. Albo za dużo smaruję albo ma uczulenie na niego. A jakie jeszcze kremy macie bez wody do smarowania przed spacerem? Może wypróbuję inny i zobacze jaki będzie efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
A TO MOJ MIESIECZNIAK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||||
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Cytat:
Ravenne zazdroszczę, że u was przedłużanie snu nocnego tak samo ładnie wyszło. Masz super córeczkę! Cytat:
![]() Cytat:
I gratki dla naszych 3-miesięcznych chłopów ![]() ![]() ![]() Kropeczko ![]() ![]() Cytat:
Asioczka a od kiedy zaczęłaś córę dokarmiac przez sen(tj od którego tyg). Moja dziś kończy 7 tydzień i zastanawiam się czy juz nie pora na takie eksperymenty. Mam ochotę to zrobić chociaż nie mam konkretngo planu. Po prostu mam przy 2 ostatnich karmieniach zmniejszyc przerwę, czyli np co 2 h? ![]() Super chłopak ![]() Konspiracjo oczywiście Staś też przeuroczy ![]() A u nas dziś ciężka noc....na początku myślałam że sie wściekne po tej gałce gynalgin....tak mnie wszystko na dole zaczęło piec że długo nie mogłam zasnąć. Jak się już udało to o 2 mała obudziła się na karmienie. Ja ja szybko szacher macher i myślałam że pójdziemy spać a tu zaczęła sie operacja kupa (czytaj kupę mi się chcę ale jak zwykle jej zrobic nie mogę). stękał, preżyła sie i w końcu pomogłam jej czopkiem glicerynowym. Była już 4 więc za godzinę przypadało następne karmienie. była juz tak zmęczona, że pozwoliłam zostac jej w moim łóżku i znowu razem spałyśmy. Mała przespała do 6, znów karmienie i tym razem poleciała do swojego łóżeczka by po pół godziny z wielkim rykiem nie postawic mnie na równe nogi....i tym razem skapitulowałam i mała znowu wylądowała u mnie w łóżku..... Tak się zarzekałam że będę twarda a jednak.... Dziewczyny mała w ciągu dnia je co 3 h, w nocy budzi się podobnie i wypija cała porcję. wychodzi nam 7-8 posiłków na dobę (Lenka ma 7 tyg). Czy nie za dużo tych posiłków? Czy już moge jej wydłużać sen nocny???Czy to robić dopiero gdy zauważe że w nocy będzie mniej jadła (tj wypijała np połowę tego co potrafi???) Brombi, Guciu i inne mamy, które mają to za sobą poradźcie jak przez to przejść ![]() ![]() ![]()
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
witam
![]() jezuuuu, jaka ja głupia jestem... prosiłam katekate o zaproszenie na nk, a jak je dostałam to wysłałam jej maila, że to chyba jakaś pomyłka, bo zapomniałam o mojej prośbie... ![]() niezła jestem, co? ;D zaraz Was przelece i poodpisuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
Kachula, Zebra, Konspi i Verusia dzieciaczki śliczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, żę zaczął się temat zmian skórnych.
MY dzisiaj byliśmy u lekarza bo mała ma właśnie mega wysypkę na twarzy, głowie, podbródku i uszkach. Zaczęło się w zeszły piątek. W poniedziałek zadzwoniłam do położnej, przyszła z wizyta i stwierdziła, że to potówka. Kąpaliśmy w krpchmalu i przemywaliśmy buzię spirytusem. Niestety zamiast lepiej to było coraz gorzej. Lekarka stwierdziła, że to żadna potówka tylko wysypka alergiczna. Kazała odstawić produkty mleczne i przepisała ELOSONE i Elobase. Zaraz po wizycie kupiliśmy maści w aptece i dopiero w domu zaczęłam czytac ulotki i szok. ELOSONE to lek sterydowy i ma dużo dziwnych skutków ubocznych. Posmarowałam małej zmiany cienką warstwą na twarzy i głowie ale teraz się bardzo zastanawiam czy w ogóle powtórzyć zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Śliczności
![]() A my dziękujemy za komplementy. Mały wypił w sumie już dzisiaj 120 ml wodyz glukozą... jeszcze raz mu spróbuje podać ale to już później jakoś... |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
no udało się przeczytać
![]() Domi ja jak smarowałam sudocremem odparzoną pupkę to miałam wrażenie że w ogóle nie pomaga a bephaten pupę uleczył ![]() ![]() a i Domi ja jeszcze mam takie delikatne plamienia - to mój najdłuższy "okres" w życiu ![]() ![]() Kareninko super że wkleiłaś tego linka o mięśniach - będę musiała sprawdzić swoje bo już zaczełam ćwiczyć brzuszki ![]() a właśnie - czy u jak leżałyście po porodzie w szpitalu to czy lekarz podczas obchodu macał Wam brzuchy? Bo mi przyciskał na środku i mówił do ordynatora - "3 palce" a ja nie wiem o co chodziło a nie zapytałam ![]() ![]() Brombi pytałaś o Avatar - bardzo fajny ale po obejrzeniu Sherlocka jestem skłonna powiedzieć że bardziej mi się podobał ![]() ![]() no i serdecznie gratuluję Verusi 1 ![]() Marcie 2 ![]() Brombi i Malince 3 ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-26 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z tymi krostami to chyba nie ma co tak panikwać, same na pewno zejdą. Pamietacie, jak jaj sie martwiłam że mamy chyba skazę? Otoż nie mamy ![]()
![]() |
#775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Wam, że wczoraj udało mi się nakarmić Oliviera przez sen! Opierał się przez 15 min, nie reagował na moje zaczepki- nawet mu cyca pod nos podsunęłam w nadziei, że wyczuje mleczko ![]() ![]() ![]() Kurcze ja nigdy jeszcze nie pisałam na forum i jeszcze nie rozgryzłam tej opcji cytowania kilku postów. A chciałam wszystkim napisać, że macie taaakie śliczne dzieciaczki ![]() Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-01-27 o 00:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nawet nie mam czasu was doczytać bo mam sesje i sajgon z nią związany, chciałam tylko napisać tym mamusiom które walczą z trądzikiem niemowlęcym, że u nas pomógł(co mnie niezwykle zdziwiło) krem na wiatr z Rossmana Baby dream taki niebieski z żółtą zakrętką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-26 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
zaczelam cztac co napisalyscie ale spasowalam za duzo
wychodzimy w piatek maly mial jednak wirusowe zapalenie pluc teraz ma zmieniony antybiotyk bo wyjely wenflon i nie mogly wkluc nowego bo ma kruche zyly po wziewach i zamiast 3 ma 1 zastrzyk lapie doly mam caly czas scisniety zoladek ze strachu to uczucie leku jest koszmarne dzis Grzes sie tak rozkosznie rozesmial, ze zaczelam sie smiac jeszcze nigdy tak dlugo sie nie smial i odkryl ze te raczki to jego sa ale mial mine komiczna |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do @ to u mnie plamienia trwaly 4 tyg. Przez ostatni tydzien juz mialam spokoj z tym cholerstwem, a wczoraj pojawil sie sluz z krwia wiec myslalam, ze to @. Ale pewnie jakies resztki jesczze bo juz jest spokoj wlasciwie od wczoraj wieczor ![]() Kospi no cudny Twoj Stas ![]() ![]() Verusia Twoj tez cudny, to dzis konczy miesiac? ![]() Moja laseczka konczy dzis 5 tygodni ![]() wynalazla sobie nowe zajecie...wsadzam jej smoka, pocycka troszke, wyrzuca raczka i placze ![]() Zamowilismy z Tz pizze ![]() ![]() Ja mam chyba jakis nawal mleka od kilku dni. Dzis w nocy 3 razy zmienialam koszulke, bo mialam tak mokro ze mnie wszytsko pieklo i bylo mi zimno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee no to gratulacje ![]() Cytat:
![]() ja narazie spadam, moze zajrze po kapanku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.