ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 16:06   #751
agamagda
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

ale popsiały
a ja poza domem i nieaktywna na forum
dietkow trzymam się
kawka z cukrem i jedną delicję u dziadka na urodzinach
tak symbolicznie musiałam
prosił
dziadek 84 latka

Edytowane przez agamagda
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:19
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:19   #752
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

dziewczyny ja juz ostatnio pisalam o menu na swieta ale nie bylo odzewu gdybysmy zebraly najlepsze pomysly na wielkanocne potrawy mozemy przejsc przez swieta smacznie i dukanowo

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

greawna i elskede - szkola sie nie przejmojcie jestescie dzielne babki a takie sie nie daja dla pocieszenia dodam ze ja moja mgr konczylam mieszkajac juz za granica i w dodatku moja pani promotor byla strasznie ambitna i nieobslugujaca komputer wiec po prostu przesylalysmy sobie prace poczta!!! nie wspomne ze za kazdym razem na kazdej stronie bylo czerwono od poprawek - chyba tak dla zasady no ale udalo sie i juz 2 lata jestem pania mgr, ale nie wiem czy to bylo warte tego trudu jaki mialam z ta praca
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:37   #753
kahunia
Zadomowienie

Jesli chodzi o ilosc brzuszkow i zamiane tluszczu w miesnie to polecam poczytac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401661 w pierwszym poscie jest co nieco na ten temat. Znalazlam to dzisiaj i szykuje sie mala zmiana moich codziennych cwiczen...

Zrobilam salatke dzisiaj pieczarkowo - jajeczna
- 6 srednich pieczarek: pokroic w kostke i podgotowac, chyba ze ktos lubi surowe to nie trzeba
- 2 jajka: pokroic w kostke
- ogorek: ja dalam kiszonego, ale z konserwowym tez chyba dobre by bylo, tez w kosteczke
Wszystko wymieszac z sosem z musztardy i jogurtu i mocno popieprzyc Pycha

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:45   #754
Megi428
Wtajemniczenie

Wszystkiego dobrego Kobietki z okazji naszego święta!!
Ja nie mam się czym dzisiaj pochwalić. Wkurza mnie to że faceci tak hojnie czekoladkami obdarowują. W poprzednich latach to był nawet fajny słodziutki prezent ale dzisiaj wolałabym kwiatka niż czekolady, czekoladki i inne słodkości. No ale z drugiej strony nie wszystkim się chwalę że jestem na diecie, więc skąd mogą wiedzieć że akurat tych ładnych brązowych pysznych z nadzieniem jeść nie mogę
Stary 2010-03-08, 17:50   #755
ewela2612
Raczkowanie

hehe ja tego problemu nie mam tatuśkowi powiedziałam,że zamiast czekolady proszę o kinderki (dla synusia) a inni przynieśli kwiaty
kahunia zaraz biorę się za lekturkę
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 19:32   #756
karadka
Zadomowienie

no dziewczynki ja oprocz pieknego storczyka od męzulka dostalam @@@ i czuje sie okropnie......
Stary 2010-03-08, 19:36   #757
Mariolcia =P
Zakorzenienie

karadka ja jestem za zbieraniem tych wielkanocnych przepisow na jajka, chudy barszcz bialy lub zurek i jakies ciasta dukanowe i uroczysty obiad, zeby tez reszta rodziny mogla zjesc.

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 19:47   #758
kahunia
Zadomowienie

To z serii Dukanowe Wielkanocne Przepisy:

JAJKA FASZEROWANE
jajka ugotowac, przekoic wzdluz na pol i wyciagnac lyzeczka zoltko. Rozdziabac je widelcem i dodac co kto lubi, polecam:
-wedlinke
-szczypiorek
-ogorka kiszonego lub konserwowego
-papryke
-inne
dodatkie pokroci w baardzo drobna kosteczke, dodac troche jogurtu i musztardy, tak zeby farsz był "zwiazany", wymieszac z zoltkiem i przyprawami i nakladac do bialek, tak zeby troszke wystawało, mozna posypac jeszcze czyms zielonym Bardzo smaczne i ladnie sie bedzie prezentowało na swiatecznym stole

Stary 2010-03-08, 19:55   #759
Asica30
Przyczajenie

Cześć forumowiczki Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Był podawany w przepisach przepis na nutelle light i ZROBIŁM Powiem Wam pychaaaaaaaa!!!!!!
Asica30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 22:38   #760
elskede
Rozeznanie

Hej Dziewczyny nie wiem, czy o tej porze jeszcze ktoś jest tutaj
właśnie niedawno wróciłam z pracy i weszłam na wagę, a tu 75 po całym dniu, więc może jutro będzie 74 z hakiem? kurcze chciałabym
ogólnie mam jakiegoś doła, jedna piczka mnie dzisiaj tak wkurzyła, że bym jej ryjek splaszczyła jednym zamachem... ludzie potrafią być chamscy... brrrr, mam nadzieję, że się z tym prześpię i mi przejdzie do jutra.
Generalnie jutro pochodzę po mieście, może jakieś przyjęcia gdzieś będą, muszę sobie jakąś ciekawą pracę znaleźć, bo oszaleję, że też mieszkam na zadupiu noooo
jutro IV dzien PW - musze cos wyczarowac z pieczarkami, bo sobie kupilam dzisiaj, ale nie wiem co
No, lece spac, dobranoc, do jutra

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 07:45   #761
ewamik1971
Raczkowanie

Hej kochane!
Elskede jak dzisiaj nastrój-lepiej?
Z tymi przepisami na Wielkanoc to genialny pomysł
Im więcej będziemy miały urozmaicenia na stołach tym łatwiej przetrwamy ten trudny dla nas czas
Karadka na Ciebie liczę najbardziej
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 08:13   #762
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczyny dzisiaj mimo tego ze od wczoraj wieczor mam @ to -0,3kg!!! mam naszieje ze do swiat zobacze 7 z przodu strasznie bym chciala no a dzisiaj zaczynam P, pytalam wczoraj kolezanki z czego tutaj pieka sernik i kupilam ser philadelfia extra light - 2% tluszczu sprobuje dzisiaj upiec z niego i zobaczymy co wyjdzie znalazlam jeszcze przepis na

muffinki cytrynowe
- 11g proszku do pieczenia
- 3 jajka
- sok z polowy cytryny
- skorka z 1 cytryny
- 4 lyzki otrebow wosianych
- 200ml chudego mleka
- 3 lyzki mleka w proszku odtluszczonego
- 3 lyzki slodziku
- 2 lyzki otrebow pszennych

bialka ubic na piane
w osobnej misce wymieszac reszte skladnikow, polaczyc z piana
piec w nagrzanym piekarniku 30 min 200 stopni

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

ewamik to od teraz wszystkie pomysly na swieta piszemy

jajka w sosie tatarskim
skladniki dowolne,
jajka gotujemy,
robimy sos -
jogurt,
majonez extra light,
ogorek kiszony,
pieczarki marynowane,
cebula,
wszystko wrzucamy do misy blendera(i max na 2 poziomie tzn bardzo wolno zeby nie bylo miazgi tylko drobne kawaleczki) lub kroimy w bardzo drobna kosteczke,
mozemy do sosu dodac pokrojonego w 1cm kostke sledzika, jajka na polowki i zalewamy sosem

pycha - juz wczesniej te jajka krolowaly na wielu imprezach
Stary 2010-03-09, 08:17   #763
domino166
Raczkowanie

Witam dzielne,dukankiu mnie kicha przez pięć dni P schudłam 0,8-strasznie mało a naprawdę bardzo się pilnuję ,jedyne szaleńtwo to bułeczki karadki.W takim tempie to mi się zejdzie do jesieni.W sumie schudłam 3,1 w ciągu 15 dni.Nic to nie daję się,zaparłam się i koniec.Tak się zastanawiam,że jestem przed @ i może dlatego tak mało schudłamMarzy mi się 6 z przodu a tu jeszcze 1kg

elskede-nie przejmuj się ludźmi,tak często spotykamy osoby,które nas irytują.Zresztą mam wrażenie,że Polacy są specyficzni, z natury złośliwi jak porównuję nas z południowcami to aż mi się przykro robi.Nie jest to oczywiście regułą -zobacz jakie sympatyczne dziewczyny na forum

Jeśli chodzi o święta to można upiec mięsa ja np.bardzo lubię rostbef do tego chrzan i pycha!
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 08:17   #764
elskede
Rozeznanie

Hej Dziewczynki
ewamik - jeszcze we mnie siedzi, ale staram się zdystansować
karadko - pyszne przepisy trzeba będzie wypróbować
Miłego dnia

Stary 2010-03-09, 08:20   #765
karadka
Zadomowienie

Pomidorki pod pierzynką
pomidory kroimy dowolnie - najlepiej w waskie ćwiartki, ukladamy na półmisku, przygotowujemy sos
- jogurt lub jogurt grecki - jest bardziej gęsty
- majonez hellmans extra light 3%,
wyciskamy czosnek przez praske,
dodajemy pieprz ziolowy - jest lagodny wiec ja zawsze duzo daje
zalewamy sosikiem pomidorki,
na gore na drobnej tarce trzemy ser zołty - chudy oczywiscie
posypujemy lekko pietruszka

to w ramach szybkiej salatki a jest bardzo pyszne
Stary 2010-03-09, 08:23   #766
elskede
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
Witam dzielne,dukankiu mnie kicha przez pięć dni P schudłam 0,8-strasznie mało a naprawdę bardzo się pilnuję ,jedyne szaleńtwo to bułeczki karadki.W takim tempie to mi się zejdzie do jesieni.W sumie schudłam 3,1 w ciągu 15 dni.Nic to nie daję się,zaparłam się i koniec.Tak się zastanawiam,że jestem przed @ i może dlatego tak mało schudłamMarzy mi się 6 z przodu a tu jeszcze 1kg

elskede-nie przejmuj się ludźmi,tak często spotykamy osoby,które nas irytują.Zresztą mam wrażenie,że Polacy są specyficzni, z natury złośliwi jak porównuję nas z południowcami to aż mi się przykro robi.Nie jest to oczywiście regułą -zobacz jakie sympatyczne dziewczyny na forum

Jeśli chodzi o święta to można upiec mięsa ja np.bardzo lubię rostbef do tego chrzan i pycha!
Domino nie przejmuj się, w końcu ruszy ja jestem od 19 dni na diecie i spadłam dopiero 4,5kg , a jeśli chodzi o ludzi, to niestety ci mało kompetentni czują się jak królowie i książęta, tylko berła im brakuje . Zawiść jest okrutna
Dziewczyny na forum są super

Stary 2010-03-09, 08:23   #767
karadka
Zadomowienie

elskede - pamietaj niektorzy ludzie nie sa warci zeby z nimi rozmawiac a co dopiero o nich myslec... wiec kochana pomysl sobie ze ludzie ktorzy nas wkurzaja i robia krzywde po prostu nam zazdroszcza, bo nigdy chociaz w polowie nie beda tacy jak my i glowa do gory!!!!
Stary 2010-03-09, 08:32   #768
elskede
Rozeznanie

ide w miasto, moze wpadnie mi mi jakas oferta pracy w rece
dziekuje karadko

Stary 2010-03-09, 08:36   #769
karadka
Zadomowienie

domino - glowa do gory mysl pozytywnie!!! jak uwierzysz w to ze schudniesz to tak bedzie a jak sobie wbijesz do glowy ze nie to nie ma bata i bedziesz musiala pokochac swoj tluszczyk nawet gdzies czytalam ze myslenie pozytywnie bardzo wplywa na to co robimy! calym naszym organizmem kieruje mozg jakby nie bylo, wiec od niego zalezy jak nam idzie, ja mam takie motto na zycie ze jezeli czegos sie bardzo chce to zawsze sie uda!!!

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
ide w miasto, moze wpadnie mi mi jakas oferta pracy w rece
dziekuje karadko
zycze Ci powodzenia!!! sprobuj myslec ambitnie i zerknij na prace w ktorych wydaje Ci sie ze nie jestes pewna ze sobie poradzisz bo tylko stawiajac sobie poprzeczke wyzej niz planujemy zajdziemy daleko uwiez w swoje mozliwosci
Stary 2010-03-09, 08:38   #770
elskede
Rozeznanie

wiesz co, masz calkowita racje, dopoki sie nie sprobuje, to sie czlowiek nigdy nie dowie na co go tak naprawde stac bo pracujac byle gdzie, to czlowiek sobie tylko nerwy niepotrzebnie psuje, choroba jasna, w koncu w tym roku skoncze szkole wyzsza, ilez mozna byc nikim... i opierac sie na beznadziejnych pracach, w ktorych czlowieka traktuje sie jak zwierze czy maszyne. masakra

Stary 2010-03-09, 08:45   #771
agamagda
Rozeznanie

puk
ja dziś sie nie ważyłam
dopiero od mamy wróciłam, po śniadaniu to juz bezsensu
poczekam do jutra
dobry pomysł z tymi świątecznymi przysmakami
ja dziś też 4 dzień PW
popołudniu zrobię tę sałatkę pieczarkową
a teraz korzystając że mam czas bez dzieci do godz 15
wybywam na miasto za niedługo
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 08:48   #772
ewamik1971
Raczkowanie

No myślenie pozytywne to i mnie się dziś przyda i całe pokłady spokoju-wywiadówka u syna .To mądry chłopak ale leń jakich mało, chyba męża poślę bo się ostatnio nasłuchałam

A-ha mam pytanie czy któraś z Was robiła majonez z oleju parafinowego?
Jestem ciekawa czy się udaje i jak smakuje?
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 09:18   #773
karadka
Zadomowienie

ewamik moim zdaniem nie ma sensu bo skoro jest dostepny majonez ktory ma 3% - to bardzo niewiele a przeciez nie jemy go duzo wiec ja uzywam tego wlasnie i jest super proponuje sprobowac. ps jak niektore pisza ze jedza serki 3% to jeden serek a lyzka majonezu to na prawde małe nic
Stary 2010-03-09, 10:03   #774
galloway
Rozeznanie

cześć dziewczyny
Ja po wczorajszym dniu mam takiego moralniaka że hej, oprócz zakazanego serniczka i kukurydzy wszamałam jeszcze 3 placuszki ziemniaczane nie wiem co we mnie wczoraj wstąpiło(lada dzień @),ale wieczorem czułam się tak podle że mało nie płakałam i nie pomagało wmawianie sobie że nic się nie stało itd. Dzisiaj jest lepiej,więcej wiary że nie będę grzeszyć, no i waga na szczęście nie poszła na +.
karadka a ja nie znalazłam majonezu 3%, czy takie są w Polsce, wogóle ci zazdroszcze bo pamiętam ile produktów jest light itp. w Anglii. Wczoraj pochodziłam po sklepach online ze zdrową żywnością angielskich i amerykanskich i jest dosłownie wszystko, nie trzeba kombinować i nawet słodkości są

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-03-09 o 10:06
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 10:25   #775
karollina88
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Przyłączam się dziś do Was. Pierwszy dzień, a czuję się taka słaba, 1raz w życiu wypiłam dziś herbatę bez cukru i chyba nie dam rady bez osłodzonej herbaty i kawy choć jedną łyżeczką. Jak to jest ze słodzikiem? jedna łyzka cukru to ile słodziku? W jakich sklepach kupujecie te produkty light? Niestety w tesco i realu dostałam tylko wiejski 3% i chudy twaróg, ale serka homogenizowanego 0% czy np activii light to nigdzie nie widziałam.

Dukan start-9.03.10
Waga-66kg
Cel-53kg
karollina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 10:51   #776
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ja po wczorajszym dniu mam takiego moralniaka że hej, oprócz zakazanego serniczka i kukurydzy wszamałam jeszcze 3 placuszki ziemniaczane nie wiem co we mnie wczoraj wstąpiło(lada dzień @),ale wieczorem czułam się tak podle że mało nie płakałam i nie pomagało wmawianie sobie że nic się nie stało itd. Dzisiaj jest lepiej,więcej wiary że nie będę grzeszyć, no i waga na szczęście nie poszła na +.
karadka a ja nie znalazłam majonezu 3%, czy takie są w Polsce, wogóle ci zazdroszcze bo pamiętam ile produktów jest light itp. w Anglii. Wczoraj pochodziłam po sklepach online ze zdrową żywnością angielskich i amerykanskich i jest dosłownie wszystko, nie trzeba kombinować i nawet słodkości są
tu nie ma az tak wiele... w anglii jest wiecej, duuuzo wiecej z tego co wiem ale za slodkosciami patrzylam i nic nie znalazlam, jedyne co to takie cukierki typu tik-taki grejfrutowe i mietowe bez cukru

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez karollina88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Przyłączam się dziś do Was. Pierwszy dzień, a czuję się taka słaba, 1raz w życiu wypiłam dziś herbatę bez cukru i chyba nie dam rady bez osłodzonej herbaty i kawy choć jedną łyżeczką. Jak to jest ze słodzikiem? jedna łyzka cukru to ile słodziku? W jakich sklepach kupujecie te produkty light? Niestety w tesco i realu dostałam tylko wiejski 3% i chudy twaróg, ale serka homogenizowanego 0% czy np activii light to nigdzie nie widziałam.
witam, przeczytaj sobie to forum albo jakies inne odnosnie tej diety - jest ich wiele, sciagnij sobie ksiazke bo tak na "sucho" - a rozumiem ze tak zaczynasz skoro pytasz o slodzik to nie ma sensu, nie chce sie zniechecac ale kazda z nas zamim przystapila do diety byla juz w temacie to bardzo ulatwia i dodaje wytrwalosci, oczywiscie witamy cie serdecznie w naszym gronie ale pomysl nad tym co napisalam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

galloway a ten majonez to hellmans, butelka plastikowa, kolor kremowy - nalepka jasno zielona zz liliowa obwolutką, mysle ze jak uderzysz na jakies hipermarkety to znajdziesz , jak nie to moze faktycznie tego jeszcze nie ma w polsce ale na pewno wkrotce sie pojawi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

a poza tym to to wczorajsze z okazji dnia kobiet masz wybaczone i sie nie martw!!! ale nastepnym razem tak bez okazji to baty na goly tylek i chyba z 1000000000 brzuszkow za te placki ziemniaczane i jeszcze 1000 za narobienie mi smaka
Stary 2010-03-09, 10:52   #777
kahunia
Zadomowienie

U mnie maly spadek dzisiaj P, wiec moze jutro rano na wadze tez bedzie niespodzianka

Co do produktów 0% to tak naprawde znalazlam tylko kefir, mleko i ser biały (twaróg). Serki biale, takie kanapkowe light tez maja jakas zawartosc tluszczu, jogurty naturalne sa bez cukru, a nie bez tluszczu, a te light z owocami tez maja tluszcz. Serków homogenizowanych light to chyba nawet nie ma :P Staram sie wybierac po prostu to co ma najmniejsza zawartosc i waga jakos powoli spada zreszta nie mozemy popadac w paranoje i jesc tylko czyste bialko, bo nam tylko bialko jajek pozostanie :P

Stary 2010-03-09, 11:28   #778
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny!!!
Spotkałam ostatnio kolege który schudł 20kg. opiwiedział mi o dieci Dukana, zafascynowana zaczełam szukać informacji na jej temat i tak trafiłam na wasz wątek(przeczytałam prawie cały), ma nadzieje, że mnie przyjmniecie do swojego grona
Zamówiłam też wszyatkie 3 ksiązki licze na to, że przyjdą lada dzień
Na diecie od wczoraj, a za 10 dni 2 urodziny mojej córki mam nadzieje na zlece 2-3 kg tak dla lepszego samopoczucia
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 11:42   #779
karollina88
Przyczajenie

Mam obie książki Dukana i tą pierwszą i przepisy, przeczytałam całą "Nie potrafię schudnąć", nawet dziś przeleciałam w szukaniu ile słodziku jest w łyzce cukru i nie mogę tego znaleźć.

Dukan start-9.03.10
Waga-66kg
Cel-53kg
karollina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 12:30   #780
haniula1803
Rozeznanie

Karollina88 widzę, że razem zaczęłyśmy zmagania z dietą, ile planujesz być na I fazie, a potem 5/5 czy 1/1? Bo ja na początek chyba zrobię 5 dni uderzeniowej potem 5 dni z warzywami, a później to chyba 1/1 albo 2/7 (mam bardzo szczupłą górę a wielkie uda)
Moja waga wczoraj popołudniu :61,4
Dzisiaj rano:59,8 to możliwe!!!!
Cel:55
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości