Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 20:33   #751
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

R/U

Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, 1 jajko, migdały, rodzynki, pół łyżki miodu) posmarowane truskawkowym, niskosłodzonym dżemem
Obiad: spora grahamka z masłem, mała wędzona makrela, kilka rzodkiewek
Podwieczorek: serek naturalny homogenizowany (150 g) z wkrojonym kiwi, kubek kawy z mlekiem 3,2% i łyżeczką cukru
Kolacja: jajko na twardo, miseczka sałatki warzywnej (pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, cebula)
Bardzo proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:35   #752
gosiadred
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość
witam wszystkie czytelniczki wizażu ; ) coś ostatnio zamiast ubywać to mi przybywa tych zbędnych kg... zupełnie nie wiem dlaczego..

moja dzisiejsza R:

Ś: omlet (jedno jajko, 2 łyżki mąki razowej, szklanka mleka 2%) 2 kiwi, pomarańcz, jabłko + kawa na mleku

IIŚ: duża bułka ciemna, połówka z serkiem truskawkowym a druga z szynką i ogórkiem

O: rybka z górą warzyw na patelnię

P przed treningiem: mięsko gotowane z odrobiną sałatki z kapusty pekińskiej i kukurydzy

30 minut hula hop, 30 minut skakanki

szklanka budyniu śmietankowego bez cukru na mleku 2% [wiem wiem! nie powinnam!]

K: pół serka wiejskiego (więcej po prostu nie dałam rady)

co jest nie tak? ;/
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:07   #753
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R/U

Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, 1 jajko, migdały, rodzynki, pół łyżki miodu) posmarowane truskawkowym, niskosłodzonym dżemem ok, ale może jakiś owoc świeży dodasz?

brakuje 2 śn
Obiad: spora grahamka z masłem, mała wędzona makrela, kilka rzodkiewek yyy? a gdzie jakiś ciepły posiłek?
Podwieczorek: serek naturalny homogenizowany (150 g) z wkrojonym kiwi, kubek kawy z mlekiem 3,2% i łyżeczką cukru mało troszkę, owoc dałabym na placuszki a tutaj homo+orzeszki
Kolacja: jajko na twardo, miseczka sałatki warzywnej (pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, cebula) tutaj tez mało? mogłaś skropić to oliwą jakąś
Bardzo proszę o ocenę.
ogólnie mało, brak ciepłego posiłku, brak mięsa

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P:

Sn: owsianka ( 5 ł.platkow gorskich , 4 ł.platkow owsianych , garsc nerkowcow , garsc rodzynek , garsc bakali , 4 sliwki suszone , 2 morele suszone , banan , lyzeczka cukru waniliowego ) na szklance mleka 2% , pomaranczka , herbatka malinowa nice;]

2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , salata , papryka , ogorkiem , szczypiorkiem , jabłuszko (duze i przesmaczne) ok, ładnie

O: cały talerz po same brzegu kapusniaku (gestego) smmmacznieee
D: monte drink , jogurt naturalny z dwoma garsciami nerkowcow super, że jest deserek

P: cała duza chałka przekrojona na 4 czesci : 1) z maselkiem i twarozkiem (ser bialy , smietana , szczypiorek ) 2) z nutella i bananem 3) z dzemem truskawkowym 4) z maslem orzechowym , kakao na mleczku 2 % brawo!

K: (bdz) 2 jajka na twardo , 2 kromki razowca z paszteme pomidorowym , papryka i szczypiorkiem i z almette smietankowym i ogoreczkiem , herbatka malinowa Paszteciku Ty (w sensie, że go lubisz)

na filmie ;d wielgasna pomaranczka ;d i dwa mega jabłuszka
i jak?
wzorowo

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
U

1. 3 kromki chleba razowego (2 dosyć małe i jedna normalna)
-z chudym twarogiem i ogórkiem kiszonym
-z plastrem indyka w galarecie
-z makrelą wędzoną i ogórkiem kiszonym
każda ze szczypiorkiem, koperkiem i natką
pomarańcza b. ładnie, ale może twaróg chociaż półtułsty?

2. nutridrink powinnaś przytyć czy tak po prostu?

3. kanapka złożona z dwóch małych kromek razowca z polędwicą drobiową i ogórkiem kiszonym faszerowanym kapustą, kilka śliwek ale masełko było?

4. mały talerzyk kurczaka z ryżem po chińsku z łyżką słonecznika, marchewka; dlaczego maly?

po łyżce: migdałów, orzechów ziemnych, nerkowców i orzechów brazylijskich to podw?

4. serek homogenizowany (nie cały), sok warzywny, plaster indyka w galarecie yyy?

może być?
już wiem, że przytć nie musisz, dwa pierwsze posiłki w miarę ok a potem już kiepsko

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
R:
Śniadanie- 2 kromki chleba razowego z ogórkiem kiszonym + 2 plastry polędwicy,serek wiejski masło? tej polędwicy się bać nie musisz
II śniadanie- trochę więcej niż garść wingoron owoce to nie posiłek!!!
Obiad- warzywa na patelnię z piersią z kurczaka jakieś węgle?
Podwieczorek- kromka chleba razowego, 5 pomidorków koktajlowych, sałatka z kukurydzy konserwowej,rzodkiewki,ol iwek,serka wiejskiego(tak niecała połowa), plaster polędwicy , 2 łyżki otrębów=wyszła jakaś miseczka nie wiem czy taki podw na R jest dobry, brakuje nnkt-nie tylko w podw w CAŁYM JADŁOSPISIE. poza tym wiejski już był na śn
Kolacja-jogurt naturalny na R odpada i mało

(Kolacja mała,bo wracam późno do domu i po podwieczorku jestem już pełna )
zauważyłam oliwki, ale zapewne zbyt dużo ich nie było, ogółem nie jest zbyt dobrze

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:23   #754
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko,grahamka z szynką,serem capresi,pomidorem,cebulą
  2. śledz w occie(100g), kanapka razowca z szynką chudą
  3. jabłko
  4. gulasz cholernie pikantny (mięso wieprzowe,fix Knora, kukurydza,groszek,czerwon a fasola,cebula,czosnek,sab al,chili)...+ 2 kromki pieczywa czosnkowego

Dziewczyny,bardzo proszę o ocenkę...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:30   #755
Sherrie
Rozeznanie

moje dołowate P...

sn; owsianka na mleku (4 lyzki musli, 3 lyzki otrebow granulowanych, garsc wloskich, garsc rodzynek, 3 suszone morele, 2 lyzki czekolady do smarowania z chrupkami, jablko, siemie lniane, kawa z mlekiem

2 sn; kromka chleba ziarnistego z salatka wege, salata, pomidorem, szynka, kawalek sernika, 2 lu go wielozbozowe

ob; duzy golabek smazony na masle z leczo z parowka (Kika :P), sosem pomidorowym, serkiem topionym, zoltym serem, ketchupem
d; 2 jezyki, kawa z mlekiem

p; kasza manna z garscia rodzynek, orzechami w czekoladzie, pomarancza, garscia mieszanki studenckiej

-jezyk

kol; bula pszenna: pol z pasta tunczykowa, salata, pomidorem, keczupem, pol z freskiem czosnkowym, salata, szynka, serem zoltym, pomidorem, keczupem, goracy kubek borowikowa, jakies ciastko zbozowe

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:37   #756
Tula0
Raczkowanie

U

I Śniadanie

Owsianka(stand. 7ł.górskich, łyżka otrębów,trochę rodzynek) na szklance iście wiejskiego mleka (od zaprzyjaźnionej krowy, pierwszy raz piłam właśnie takie prawdziwe mleko)

II Śniadanie

Grahamka (100g.) z masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem, posiekaną pietruchą; jabłko

w międzyczasie (podjedzone na lekcji): mały rogalik drożdżowy (pozostałości z niedzielnych wypieków)

III Śniadanie
Miseczka budyniu cytrynowego z łyżką miodu i połówką skrojonej pomarańczy; szklanka kefiru

Obiad

1) Odrobina zupa pomidorowa
2) Pierś z kurczaka pieczona z serem pleśniowym (?), ryż brązowy, surówka z kapusty kiszonej

Kolacja

2 kromki chleba z masłem i:
-plastrem łososia, pomidorem
-wędliną, chrzanem i posypane pietruchą

Z uśmiechem proszę o ocenę

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:40   #757
paszka016
Raczkowanie

;** Kochana a moze ty napiszesz swoj pyszny jadlopisik ?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:02   #758
live
Rozeznanie

Na R
Sniadanie
2 kromi chleba razowego do tego twaróg chudy i niestety konfitury , szlkana mleka i kawa
2 Sniadanie
2 jajka 3 plastry szynki mizeria z ogórka szczypiorku i jogurtu , i woda
obiad
2 małe filety z miruny do tego paryka i pieczarki (duszone to wszystko)
podwieczorek
jogurt naturalny z płatkami owsianymi i suszone moerele szt.4
kolacja
2 kanapki z chlebem razowym i makrelą
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:02   #759
kasia220112
Raczkowanie

Jutrzejsze U/P (nie wiem jak z wagą, muszę się zważyć)

śn;6.30 5 łyżek Bran Flakes,2 łyżki otrębów, jogurt naturalny 150 g, łyżka słonecznika, kiwi, banan, łyżka rodzynek, łyżka dyni, kilka migdałów (500 kcal)
2śn;11.00 jabłko 150 g, kanapka z 2 kromek ciemnego chleba z warzywami i serkiem homo (300 kcal)
ob;14.30-15.oo zależy co mama zrobi (do 600 kcal)
kol;19.00 serek wiejski 150 g, warzywa, 10 oliwek, herbata z cukrem, kromka chleba (ok 300 kcal)

Ocenicie??? Pliss!!!!
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 22:29   #760
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
moje dołowate P...

sn; owsianka na mleku (4 lyzki musli, 3 lyzki otrebow granulowanych, garsc wloskich, garsc rodzynek, 3 suszone morele, 2 lyzki czekolady do smarowania z chrupkami, jablko, siemie lniane, kawa z mlekiem

2 sn; kromka chleba ziarnistego z salatka wege, salata, pomidorem, szynka, kawalek sernika, 2 lu go wielozbozowe

ob; duzy golabek smazony na masle z leczo z parowka (Kika :P), sosem pomidorowym, serkiem topionym, zoltym serem, ketchupem
d; 2 jezyki, kawa z mlekiem

p; kasza manna z garscia rodzynek, orzechami w czekoladzie, pomarancza, garscia mieszanki studenckiej

-jezyk

kol; bula pszenna: pol z pasta tunczykowa, salata, pomidorem, keczupem, pol z freskiem czosnkowym, salata, szynka, serem zoltym, pomidorem, keczupem, goracy kubek borowikowa, jakies ciastko zbozowe

prosze o ocene
uszy do góry!
jadłospis ładny, ale energia z niego uszła ^^

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość

śn;6.30 5 łyżek Bran Flakes,2 łyżki otrębów, jogurt naturalny 150 g, łyżka słonecznika, kiwi, banan, łyżka rodzynek, łyżka dyni, kilka migdałów (500 kcal)
2śn;11.00 jabłko 150 g, kanapka z 2 kromek ciemnego chleba z warzywami i serkiem homo (300 kcal)
ob;14.30-15.oo zależy co mama zrobi (do 600 kcal)
kol;19.00 serek wiejski 150 g, warzywa, 10 oliwek, herbata z cukrem, kromka chleba (ok 300 kcal)

Ocenicie??? Pliss!!!!
po kiego to liczyć?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R/U

Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, 1 jajko, migdały, rodzynki, pół łyżki miodu) posmarowane truskawkowym, niskosłodzonym dżemem
Obiad: spora grahamka z masłem, mała wędzona makrela, kilka rzodkiewek
Podwieczorek: serek naturalny homogenizowany (150 g) z wkrojonym kiwi, kubek kawy z mlekiem 3,2% i łyżeczką cukru
Kolacja: jajko na twardo, miseczka sałatki warzywnej (pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, cebula)
Bardzo proszę o ocenę.
dlaczego białkowa kolacja?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:54   #761
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P:

ŚNIADANIE(7.40)
2 garsci musli, troche orzechów, migdałów, rodzynek, wkruszone 2 lu go (te ciemne) zalane maślanką (o smaku pieczonego jablka)

IIŚNIADANIE(9.30)
Rogal drożdżowy z czekoladą.

OBIAD(17.30)
Makaron z sosem pomidorowo-serowym i wkrojoną parówką, surowka (z kapusty, kukurydzy, koperku)

KOLACJA(20.00)
2 kawałki chałki, serek homogenizowany waniliowy, 2 łyżki masła orzechowego. Jabłko.

Prosze o ocenke
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 00:42   #762
Kaori_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko,grahamka z szynką,serem capresi,pomidorem,cebulą ładnie ;]
  2. śledz w occie(100g), kanapka razowca z szynką chudą raczej nisko kalorycznie wyszło
  3. jabłko raczej wiesz, że to nie jest posiłek
  4. gulasz cholernie pikantny (mięso wieprzowe,fix Knora, kukurydza,groszek,czerwon a fasola,cebula,czosnek,sab al,chili)...+ 2 kromki pieczywa czosnkowego jeśli gulaszu była solidna porcja to ok
a V posiłek gdzie wcięło?

Dziewczyny,bardzo proszę o ocenkę...
Podoba mi się 1 i 4 posiłek, a reszta nie jest ani solidna ani treściwa zresztą od dłuższego czasu dziewczyny zwracają Ci uwagę z tego powodu Nie chudniesz czasem na takim jadło?

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
U

I Śniadanie

Owsianka(stand. 7ł.górskich, łyżka otrębów,trochę rodzynek) na szklance iście wiejskiego mleka (od zaprzyjaźnionej krowy, pierwszy raz piłam właśnie takie prawdziwe mleko) jak to przeczytałam to przypomniały mi się dawne czasy spędzone u babci uwielbiałam takie mleczko smakowało Ci?

II Śniadanie

Grahamka (100g.) z masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem, posiekaną pietruchą; jabłko noom i jest grahamka porządna i owocek do tego- łaaadnie

w międzyczasie (podjedzone na lekcji): mały rogalik drożdżowy (pozostałości z niedzielnych wypieków) jakoś trzeba sobie umilic ten czas

III Śniadanie
Miseczka budyniu cytrynowego z łyżką miodu i połówką skrojonej pomarańczy; szklanka kefiru pychaaaaa narobiłaś mi smaka na budyń i chyba wiem co jutro wszamię

Obiad

1) Odrobina zupa pomidorowa
2) Pierś z kurczaka pieczona z serem pleśniowym (?), ryż brązowy, surówka z kapusty kiszonej pychota

Kolacja

-plastrem łososia, pomidorem
-wędliną, chrzanem i posypane pietruchą tutaj jest ok

Z uśmiechem proszę o ocenę

Teraz mi się podoba pięknie, smacznie i zdrowo- jak dla mnie bardzo dobry przykład jadło na U chociaż jeśli miałabym się czepiac () to brakuje mi orzeszków, ale i tak jest super

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:

ŚNIADANIE(7.40)
2 garsci musli, troche orzechów, migdałów, rodzynek, wkruszone 2 lu go (te ciemne) zalane maślanką (o smaku pieczonego jablka) orzechów itd. powinnaś wrzucic po garści solidnej i tej maślanki mam nadzieję, że sporo było zresztą dobrze by było gdybyś podała dokładniej ilośc

IIŚNIADANIE(9.30)
Rogal drożdżowy z czekoladą. przydałoby się coś konkretnego, bo wiesz- rogal to może byc dodatkiem do porządnego posiłku

OBIAD(17.30)
Makaron z sosem pomidorowo-serowym i wkrojoną parówką, surowka (z kapusty, kukurydzy, koperku) a tego makaronu to sporo było przynajmniej? i jakiś deserek do tego

podwieczorek Ci wcięło

KOLACJA(20.00)
2 kawałki chałki, serek homogenizowany waniliowy, 2 łyżki masła orzechowego. Jabłko. ładnie

Prosze o ocenke
Wiesz, na P to jest stanowczo za mało, wrzucaj więcej orzechów- nie bój się ich, nie gryzą a wręcz pomogą
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:03   #763
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P:

ŚNIADANIE(7.40)
2 garsci musli, troche orzechów, migdałów, rodzynek, wkruszone 2 lu go (te ciemne) zalane maślanką (o smaku pieczonego jablka) musli powinny być co najmniej ze 3 garsci!!!

IIŚNIADANIE(9.30)
Rogal drożdżowy z czekoladą. - to powinien być tylko dodatek do śniadania...dorzuć jakis jogo/serek/ bułke konkretną

tyle godzin przerwy między posiłkami??????powinno być III śniadanie! źle!

OBIAD(17.30)
Makaron z sosem pomidorowo-serowym i wkrojoną parówką, surowka (z kapusty, kukurydzy, koperku)
a mięso?????gdzie uciekło????mało

a podw?????

KOLACJA(20.00)
2 kawałki chałki, serek homogenizowany waniliowy, 2 łyżki masła orzechowego. Jabłko. tutaj ładnie!

Prosze o ocenke
moim zdaniem gorzej.... i to duuuzo....gorzej gdzie jakies orzeszki na podwieczorek????

moje wczorajsze PPP:

I; [ 6:00] owsianka [ 2 łyżki płatków owsianych ,, elovena". 2 łyżki płatków orkiszowych, 3 łyżki otrąb eko - żytnich, 3 łyżki homo naturalnego, garsc różniastych orzechów= tam była jeszcze żurawina suszona, wkrojone pół banana, troche poduszkowców kokosowych - jadłam pierwszy raz i za słodkie...., 2 łyżki bran flakes, łyżeczka lnu pomarańczowego], jabłko

wyjście do szkoły/ zajęcia

II ; [ 10;00] bułka razowa z tartarem ziołowym, szynką drobiową jakaś, plaster pomidora, rzodkiewki, zioła, paczka lu Go wielozbożowe, kawa ala latte

troche łażenia po sklepie/ powrót do domku

III; [ 13:15] rosół z makaronem orkiszowym, pierś z kuraka duszona- duża porcja , kapusta gotowana, sałatka [ pekinka, kukurydza, marchewka, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, cebulka, z sosem - oliwa z oliwek, olej lniany, sos sojowy, zioła, bazylia, oregano, pieprz]

wyjście do szkoły/ zajęcia/ troche łażenia po mieście

IV ; [ 17:30] activia z płatkami i wsypane pół fitelli kokosowo - czekoladowej, jabłko zielone, kawa latte

wykład

V ; [ 19:30] serek wiejski 150 g, bułka razowa z szynką, masłem i pomidorkiem, herbata zielona

w ciągu dnia ok 2 l wody

moge prosić o ocenke????
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:13   #764
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moim zdaniem gorzej.... i to duuuzo....gorzej gdzie jakies orzeszki na podwieczorek????

moje wczorajsze PPP:

I; [ 6:00] owsianka [ 2 łyżki płatków owsianych ,, elovena". 2 łyżki płatków orkiszowych, 3 łyżki otrąb eko - żytnich, 3 łyżki homo naturalnego, garsc różniastych orzechów= tam była jeszcze żurawina suszona, wkrojone pół banana, troche poduszkowców kokosowych - jadłam pierwszy raz i za słodkie...., 2 łyżki bran flakes, łyżeczka lnu pomarańczowego], jabłko

wyjście do szkoły/ zajęcia

II ; [ 10;00] bułka razowa z tartarem ziołowym, szynką drobiową jakaś, plaster pomidora, rzodkiewki, zioła, paczka lu Go wielozbożowe, kawa ala latte

troche łażenia po sklepie/ powrót do domku

III; [ 13:15] rosół z makaronem orkiszowym, pierś z kuraka duszona- duża porcja , kapusta gotowana, sałatka [ pekinka, kukurydza, marchewka, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, cebulka, z sosem - oliwa z oliwek, olej lniany, sos sojowy, zioła, bazylia, oregano, pieprz]

wyjście do szkoły/ zajęcia/ troche łażenia po mieście

IV ; [ 17:30] activia z płatkami i wsypane pół fitelli kokosowo - czekoladowej, jabłko zielone, kawa latte

wykład

V ; [ 19:30] serek wiejski 150 g, bułka razowa z szynką, masłem i pomidorkiem, herbata zielona

w ciągu dnia ok 2 l wody

moge prosić o ocenke????
ładne U.
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 13:51   #765
fascinata
Raczkowanie

Prosze o ocenę mojego wczorajszego nieudolnego R

I śniadanie: dwie połówki grahamki z maslem. Jedna połówka była z plastrem chudego sera białego, druga z mieszanką kiełków i sałatą. Do tego banan i herbata

w międzyczasie godzina intensywnego nordic walkingu

II śniadanie: budyń cappucino zrobiony na mleku 1,5% bez cukru + odrobina syropu wiśniowego + kostka czekolady mlecznej

obiad: pół woreczka brązowego ryżu + chudy ser biały z jogurtem naturalnym + brzoskwinie ze słoika wlasnej roboty

podwieczorek: gruszka i jabłko

kolacja: mała jogobella malinowa i malutka miseczka musli z mlekiem 0,5% (nie moglam się oprzec )
Stary 2010-03-30, 14:53   #766
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Prosze o ocenę mojego wczorajszego nieudolnego R

I śniadanie: dwie połówki grahamki z maslem. Jedna połówka była z plastrem chudego sera białego, druga z mieszanką kiełków i sałatą. Do tego banan i herbata

w międzyczasie godzina intensywnego nordic walkingu

II śniadanie: budyń cappucino zrobiony na mleku 1,5% bez cukru + odrobina syropu wiśniowego + kostka czekolady mlecznej

obiad: pół woreczka brązowego ryżu + chudy ser biały z jogurtem naturalnym + brzoskwinie ze słoika wlasnej roboty

podwieczorek: gruszka i jabłko

kolacja: mała jogobella malinowa i malutka miseczka musli z mlekiem 0,5% (nie moglam się oprzec )

jesteś wege?Pierwsze,co się rzuca w oczy to brak JAKIEJKOLWIEK wędliny,ryby,zero po prostu.Dlatego pytam.

Poza tym,owoce na R raczej rano...
na kolacje jogobella??out...kolację powinnaś zjeść białkową- jajko,tuńczyk,twaróg jakiś...jogobella to syf (jestem nieobiektywna,bo nie lubię)po prostu sama chemia i full cukru.

obiad też jakiś dziwny,jak dla mnie sniadanie za małe.
Banan na R raczej out,chociaż bez przesady-od czasu do czasu mozna
jak dla mnie kiepskawo.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 15:36   #767
kasia220112
Raczkowanie

uppp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:03   #768
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość

śn;6.30 5 łyżek Bran Flakes,2 łyżki otrębów, jogurt naturalny 150 g, łyżka słonecznika, kiwi, banan, łyżka rodzynek, łyżka dyni, kilka migdałów (500 kcal) na P za malo i to o wiele
2śn;11.00 jabłko 150 g, kanapka z 2 kromek ciemnego chleba z warzywami i serkiem homo (300 kcal) malo, dodaj cos slodkiego moze?
ob;14.30-15.oo zależy co mama zrobi (do 600 kcal) dodaj deser i bedzie ok
kol;19.00 serek wiejski 150 g, warzywa, 10 oliwek, herbata z cukrem, kromka chleba (ok 300 kcal) malo

Ocenicie??? Pliss!!!!
malo, bardzo malo... staraj sie jesc orzechy, troche slodyczy moze? nie lubisz np jajek? moze czasami jakis budyn, kasza manna
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:12   #769
mircia14
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze R:
Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków owsianych, 2ł. otr. granulowanych czarna porzeczka, jabłko starte)
1h tańca brzucha (nigdy więcej )
II śniadanie - 2 kromki razowca klapnięte posmarowane twarogiem, z 2 plastrami polędwicy sopockiej, kawałek ogórka zielonego, jabłko
III śniadanie - 200g jogo nat z muesli, trochę ziaren słonecznika
30 minut biegania interwałowego
Obiad - kawałek schaba, kasza gryczana, brokuły
1h aerobiku - MOS Pump it up - Tae Bo
Kolacja - kromeczki z tego przepisu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...e#post17179004 (tylko trochę mniejsza porcja, bo są bardzo syte )

Proszę o ocenę

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:15
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:22   #770
paszka016
Raczkowanie

P ! :

Sn: owsianka ( 5 ł. owsianych , 3 ł. gorskich , garsc rodzynek , garsc nerkowcow , banan , lyzeczka kakao ) na szklance mleczka 2% , pomaranczka , herbatka malinowa (700)

2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , salata , pomidorkiem , ogoreczkiem , szczypiorkiem , jabłuszko (350)

O: dwa takie grube nalesniki (mama przesadzila ;d ) zjadlam suche bo taka mialam chrapke (500)

P: 10 herbatnikow petitkow , monte drink , jogurt naturalny 150 g (500)

K: (bdz) dwa podwojne tosty z maselkiem szyneczka serkiem zoltym , pieczarkami , posmarowane majonezem , herbatka malinowa (450)

dwa jabluszka dwa maja razem 800g ;d , 3 wafle ryzowe slonecznikowe (350?)

2850 mysliscie ze dobrze licze ? bo juz nie wiem jak i ile mam jesc ;(( prosze o pomoc !

zalaczam zdjecie nalesniczka ;d

Stary 2010-03-30, 18:43   #771
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • serek wiejski Grani ze szczypiorkiem, wkroiłam pomidorka,ogórka,cebulę,d osypałam kiełków..oprócz tego grahamka z polędwicą sopocką i majonezem,kakao
  • jajko na twardo,mała część makreli wędzonej,kromka razowca z almette pomidorowym,pomarańcza
  • 2 gruszki, spory kawałek sernika na zimno z galaretka ananasową,2 lampki czerwonego wina(oblewanie podwyżki)
  • 2 krokiety z pieczarkami, fura puree ziemniaczanego (z koperkiem), 400g warzyw na patelnię-takich z ziemniaczkami,smażonymi na oleju kujawskim,kompot z wiśni
  • 2 kawałki pizzy z salami
  • puszka tuńczyka wsw,kromka razowca z serem żółtym,pomidorkiem,papryk ą, kabanos

ocenicie??

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:16   #772
motylek2701
Rozeznanie

moje chciałabym P

I śniadanie: owsianka: 5 łyżek owsianych, 2 łyżki ciniminis, szklanka mleka 2%, kawa inka z mlekiem i cukrem, jabłko
II śniadanie: 2 jajka na miękko, kromka razowca z masłem, 2 ogórki konserwowe, szczypiorek, 3 babeczki cytrynowe
Obiad: pierś z kurczaka smażona a później duszona w cebuli, 4 łyżki gotowanej kaszy gryczanej, pół paczki warzyw na patelnie gotowanych
Podwieczorek: serek wiejski 200g, garść laskowych, łyżka owsianych i łyżeczka miodu,
Kolacja: dwie kromki razowca: pół z masłem, pekińską, wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i ketchupem; pół z masłem, almette, pekińską, pomidorem, ogórkiem i też ketchupem; herbata; czekoladowe jajko; ciacho

Nie wiem czy tyję, bo mi się waga popsuła z tego co mówi mama to chyba nie...

I jak??
motylek2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:46   #773
Black Cat
BAN stały

U. w oczekiwaniu na @

7.30Sn. owsianka (5łyzek + żurawina, otręby żurawinowe, nerkowce, 2łyżeczki miodu, 2 szklanki mleka 2%); espresso i 2 rafaello ^^
1h sprzątania w domu (odkurzanie, układanie itp)
11.00II sn. jogobella o smaku mango + wkrojone kawałki mango+
40g orzechów włoskich; herbata zielona; mandarynka
14.30Obiad: wątróbka duszona z jabłkiem, cebulką, papryką+ poł woreczka kaszy gryczanej; sałata (sałata, cykoria, pekinka, papryka czerowna, kukurydza, koper, natka pietruszki, jogo nat., oliwa z ol.)
17.30Pdw. mini tarta z budyniem śmietankowym, wiśniami i galaertką
kawa z mlekiem 2% (100ml); mars delight <3
20.30 Kolacja: 2x kromka razowca z almette ziołowym/serkiem wiejskim
ok50g łososia wędzonego, mega kawałek ogórka, koper, pieprz cytrynowy
po: 4 kostki wedla mlecznej <3
nauka do 24
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:10   #774
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P ! :

Sn: owsianka ( 5 ł. owsianych , 3 ł. gorskich , garsc rodzynek , garsc nerkowcow , banan , lyzeczka kakao ) na szklance mleczka 2% , pomaranczka , herbatka malinowa (700) Słońce po co Ty te wstrętne kalorie liczysz co? nie są Ci do niczego potrzebne, zapomnij o nich i nie zadręczaj się ich istnieniem
a śn b.ładne

2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , salata , pomidorkiem , ogoreczkiem , szczypiorkiem , jabłuszko (350) ok, może jakiś jogo?

O: dwa takie grube nalesniki (mama przesadzila ;d ) zjadlam suche bo taka mialam chrapke (500) mogłaś chociaż mleczko wypić albo pokusić się na dżemik (osobiście polecam z nutellą i bananem plus orzeszki)

P: 10 herbatnikow petitkow , monte drink , jogurt naturalny 150 g (500) zabrakło mi orzeszków, które zawsze w jogo były

K: (bdz) dwa podwojne tosty z maselkiem szyneczka serkiem zoltym , pieczarkami , posmarowane majonezem , herbatka malinowa (450)
smakowicie
dwa jabluszka dwa maja razem 800g ;d , 3 wafle ryzowe slonecznikowe (350?) ok

2850 mysliscie ze dobrze licze ? bo juz nie wiem jak i ile mam jesc ;(( prosze o pomoc ! kotek napewno zawyżyłaś 2 śn, naleśniki po 250...no nie wiem, tyjesz?

zalaczam zdjecie nalesniczka ;d
reszta jw, ale dziś mniej chyba. Jedz orzeszki

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  • serek wiejski Grani ze szczypiorkiem, wkroiłam pomidorka,ogórka,cebulę,d osypałam kiełków..oprócz tego grahamka z polędwicą sopocką i majonezem,kakao elegancko
  • jajko na twardo,mała część makreli wędzonej,kromka razowca z almette pomidorowym,pomarańcza b.ładnie
  • 2 gruszki, spory kawałek sernika na zimno z galaretka ananasową,2 lampki czerwonego wina(oblewanie podwyżki) ulalala i podwyżka przepita
  • 2 krokiety z pieczarkami, fura puree ziemniaczanego (z koperkiem), 400g warzyw na patelnię-takich z ziemniaczkami,smażonymi na oleju kujawskim,kompot z wiśni super
  • 2 kawałki pizzy z salami jedna z moich ulubionych
  • puszka tuńczyka wsw,kromka razowca z serem żółtym,pomidorkiem,papryk ą, kabanos ołekj

ocenicie??

jak zwykle-superowo

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
moje chciałabym P

I śniadanie: owsianka: 5 łyżek owsianych, 2 łyżki ciniminis, szklanka mleka 2%, kawa inka z mlekiem i cukrem, jabłko plus owoc, orzechy/migdały/rodzynki. a mleko 3.2
II śniadanie: 2 jajka na miękko, kromka razowca z masłem, 2 ogórki konserwowe, szczypiorek, 3 babeczki cytrynowe ok
Obiad: pierś z kurczaka smażona a później duszona w cebuli, 4 łyżki gotowanej kaszy gryczanej, pół paczki warzyw na patelnie gotowanych 4 łyżki?zapychasz się warzywami Moja Droga...
Podwieczorek: serek wiejski 200g, garść laskowych, łyżka owsianych i łyżeczka miodu, min 2 garści
Kolacja: dwie kromki razowca: pół z masłem, pekińską, wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i ketchupem; pół z masłem, almette, pekińską, pomidorem, ogórkiem i też ketchupem; herbata; czekoladowe jajko; ciacho może jakaś sałatka do tego? jajecznica?

Nie wiem czy tyję, bo mi się waga popsuła z tego co mówi mama to chyba nie... bo marne z tego P. piszesz, że CHCESZ co Cię zatem powstrzymuje?

I jak??
Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U. w oczekiwaniu na @

7.30Sn. owsianka (5łyzek + żurawina, otręby żurawinowe, nerkowce, 2łyżeczki miodu, 2 szklanki mleka 2%); espresso i 2 rafaello ^^ ok
1h sprzątania w domu (odkurzanie, układanie itp)
11.00II sn. jogobella o smaku mango + wkrojone kawałki mango+
40g orzechów włoskich; herbata zielona; mandarynka ładnie
14.30Obiad: wątróbka duszona z jabłkiem, cebulką, papryką+ poł woreczka kaszy gryczanej; sałata (sałata, cykoria, pekinka, papryka czerowna, kukurydza, koper, natka pietruszki, jogo nat., oliwa z ol.) często u Ciebie gości taki zestaw, apetycznie
17.30Pdw. mini tarta z budyniem śmietankowym, wiśniami i galaertką
kawa z mlekiem 2% (100ml); mars delight <3 ach te podw
20.30 Kolacja: 2x kromka razowca z almette ziołowym/serkiem wiejskim
ok50g łososia wędzonego, mega kawałek ogórka, koper, pieprz cytrynowy mhm, nice ;]
po: 4 kostki wedla mlecznej <3
nauka do 24
jw Prymusku

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:11   #775
jelonk
Rozeznanie

U
1. 3 placki twarogowo-otrębowe polane jogurtem nat. i posypane płatkami owsianymi (po łyżce); kromka razowca z indykiem w galarecie

2. 2 kromki razowca złożone na pół z polędwicą drobiową, szklanka soku pomidorowego, małe jabłko

3. nutridrink (piję, bo lekarz zaleca, poza tym mama jest wtedy o mnie spokojniejsza)

4. dwie miski zupy rybno-warzywnej

5. serek wiejski z kawałkiem wędzonej makreli, dużą marchewką, sałatą i połową pomidora, plaster indyka w galarecie i polędwicy drobiowej

wiem, że nie ma żadnych nnkt, jutro nadrobię
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:19   #776
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. grahamka z szynką,cebulą,pomidorem,o górkiem zielonym,szczypiorkiem... jabłko
  2. 2-3 kęsy sałatki z gyrosem,kabanos
  3. ogromna porcja gulaszu z mięsem wieprzowym,mnóstwo przypraw ostrych typu sambal,chili,dorzuciłam groszek,kukurydzę,fasolkę czerwoną...
  4. kromka razowca z serem żółtym i keczupem

bardzo proszę o komenatrze...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:42   #777
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
reszta jw, ale dziś mniej chyba. Jedz orzeszki

jak zwykle-superowo

jw Prymusku
waga spada znowu 1 kg mniej ;(( nie wiem co sie dzieje ! a jem przeciez sporo tak mysle .. ehh ;( wykoncze sie psychicznie ;((

Stary 2010-03-30, 22:11   #778
mikusia1302
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  1. grahamka z szynką,cebulą,pomidorem,o górkiem zielonym,szczypiorkiem... jabłko- ok może być, tylko tak troche mi sucho na tej bułeczce bez żadnego smarowidła :P ale zależy jak kto co lubi
  2. 2-3 kęsy sałatki z gyrosem,kabanos- czemu tak mało tej sałatki? jakaś kromeczka by sie nadała do tego kabanosa
  3. ogromna porcja gulaszu z mięsem wieprzowym,mnóstwo przypraw ostrych typu sambal,chili,dorzuciłam groszek,kukurydzę,fasolkę czerwoną...- powinno wpaść tu coś z węgli (kasza, ryż, makaron - cokolwiek)
  4. kromka razowca z serem żółtym i keczupem- może być ale jakiś jogurt, serek by mi tu pasował jeszcze

bardzo proszę o komenatrze...
Mi sie wydaje że maluuuuutko jak na utrzymanie to mi raczej na R wygląda. Na obiadek za mało... reszta nawet ok =) przynajmiej ja tak uważam

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Moje dzisiejsze R (bardzo mi zależy ale chyba nie wychodzi wiec w sumie R/U:

1. 2 kromki razowca takie ciężkie i grube na zakwasie mmm... jedna posmarowana masełkiem i dżemem porzeczkowym, druga maczana w serku homoheginozowanym waniliowym i tym sposobem wszamałam cały serek ;] heh. Kawka z mlekiem i cukrem, na zagryche jabłucho

2.
talerz zupy pomidorowej z ryżem gotowaną przez babcie czyli na śmietanie i zatrzępką ale pyszniutka była
mięsko z zupki - jakieś udko czy coś takiego :P i warzywka z zupki, marchewki pietruszki seler, taaalerzyk sałatki wiosennej z pojemnika

3. kromka razowca z serkiem topionym i pomidorkiem, jabłko

4. kromeczka z masłem, activia wiśniowa, cappucino z mlekiem i cuukrem

proszę o ocenkę ;*
Stary 2010-03-30, 22:25   #779
muzzle
Raczkowanie

Wczorajsze R:

1) Owsiana : 5 czubatych łyżek płatków, 2 średnie tarte jabłka podprażone z cynamonem i przyprawą piernikową, 5 suszonych śliwek, 4 suszone morele, pół kostki twarogu półtłustego, pół ogórka zielonego

2) Kefir 400ml, 2 placki owsiane (2 białka + żółtko, łyżka owsianych, 2 łyżki otrębów), pół ogórka zielonego

3) 2 placki owsiane j.w.

4) duży kubek domowej pieczarkowej, pierś kurczaka w przyprawach gotowana, kasza jaglana bio z cynamonem (3 czubate łyżki na sucho), 2 pomidory

5) wieśniak 200 g z warzywkami
potem jeszcze kilka plastrów twarogu półtłustego

i dzisiejsze:

1) owsianka : 6 łyżek płatków, tarte jabłko ok.200 g prażone z cynamonem i przypr.piernikową, 4 śliwki suszone, 3 morele suszone, łyżka suszonej żurawiny, pół kostki twarogu półtłustego

po: kawa z mlekiem

2) jajecznica : 2 duże jaja wiejskie, 2 łyżki mielonych migdałów, 2 średnie pomidory

3) kefir 330 ml, 3 łyżki pestek słonecznika

4) wiejski 200g z cynamonem i pomidorem, kilka ogórków konserwowych

5) pół kostki twarogu półtłustego

cholera, znowu za dużo nabiału..ale to moje uzależnienie

fajnie by było jakby komuś zechciało się ocenić
muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:55   #780
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
U
1. 3 placki twarogowo-otrębowe polane jogurtem nat. i posypane płatkami owsianymi (po łyżce); kromka razowca z indykiem w galarecie Takich placków jeszcze nie jadłam...czas najwyższy spróbować

2. 2 kromki razowca złożone na pół z polędwicą drobiową, szklanka soku pomidorowego, małe jabłko A masełko było, taaak?

3. nutridrink (piję, bo lekarz zaleca, poza tym mama jest wtedy o mnie spokojniejsza)Hmm, no ok. skoro tak mówisz, ale nie lepiej byłoby zjeść porządne trzecie śniadanie? Coś dobrego, tak jak lubisz??

4. dwie miski zupy rybno-warzywnej Jeśli makaron/ziemniaki też tam były to wszystko gra

5. serek wiejski z kawałkiem wędzonej makreli, dużą marchewką, sałatą i połową pomidora, plaster indyka w galarecie i polędwicy drobiowej Dlaczego białkowa kolacja?

wiem, że nie ma żadnych nnkt, jutro nadrobię

Fakt NNKT nie ma, ale dlaczego taka kolacja?Trochę erkowa jest! Kromka chleba by się przydała tam
Jak już tu jestem wrzucę moje :
U

I Śniadanie

Stand.7ł.górskich, łyżka otrębów, skórka pomarańczowa - zalane szklanką mleka z łyżką budyniu krówkowego

w międzyczasie: jabłko

II Śniadanie

Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną, papryką, koperkiem; szklanka kefiru

III Śniadanie
Wieśniak/twarożek ziarnisty (nie pamiętam jak się to nazywało-jak zwał tak zwał) z łyżką siemienia, kilkoma śliwkami suszonymi, cynamonem (wszystko jedzone w szkole, więc nie miałam możliwości na inne 'wkładki' do twarożku typu prażone jabłka, miód itp.)

Obiad

1) Zupa cebulowa (z grzankami z grahama)
2) 4łyżki kaszy gryczanej, wątróbka drobiowa (pierwszy raz jadłam), surówka z kapusty czerwonej i jabłka (z oliwą)

40min. wiosennego spacerku

Kolacja

1) łososiem, ogórkiem świeżym + koperek świeży
2) plastrem twarogu, jajkiem + koperek świeży
później: 4-5 rzodkiewek

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości