|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
R/U
Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, 1 jajko, migdały, rodzynki, pół łyżki miodu) posmarowane truskawkowym, niskosłodzonym dżemem Obiad: spora grahamka z masłem, mała wędzona makrela, kilka rzodkiewek Podwieczorek: serek naturalny homogenizowany (150 g) z wkrojonym kiwi, kubek kawy z mlekiem 3,2% i łyżeczką cukru Kolacja: jajko na twardo, miseczka sałatki warzywnej (pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, cebula) Bardzo proszę o ocenę.
|
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
U
Dziewczyny,bardzo proszę o ocenkę... |
|
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
moje dołowate P...
sn; owsianka na mleku (4 lyzki musli, 3 lyzki otrebow granulowanych, garsc wloskich, garsc rodzynek, 3 suszone morele, 2 lyzki czekolady do smarowania z chrupkami, jablko, siemie lniane, kawa z mlekiem 2 sn; kromka chleba ziarnistego z salatka wege, salata, pomidorem, szynka, kawalek sernika, 2 lu go wielozbozowe ob; duzy golabek smazony na masle z leczo z parowka (Kika :P), sosem pomidorowym, serkiem topionym, zoltym serem, ketchupem d; 2 jezyki, kawa z mlekiem p; kasza manna z garscia rodzynek, orzechami w czekoladzie, pomarancza, garscia mieszanki studenckiej -jezyk kol; bula pszenna: pol z pasta tunczykowa, salata, pomidorem, keczupem, pol z freskiem czosnkowym, salata, szynka, serem zoltym, pomidorem, keczupem, goracy kubek borowikowa, jakies ciastko zbozowe prosze o ocene |
|
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
U
I Śniadanie Owsianka(stand. 7ł.górskich, łyżka otrębów,trochę rodzynek) na szklance iście wiejskiego mleka (od zaprzyjaźnionej krowy, pierwszy raz piłam właśnie takie prawdziwe mleko ) II Śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem, posiekaną pietruchą; jabłko w międzyczasie (podjedzone na lekcji): mały rogalik drożdżowy (pozostałości z niedzielnych wypieków) III Śniadanie Miseczka budyniu cytrynowego z łyżką miodu i połówką skrojonej pomarańczy; szklanka kefiru Obiad 1) Odrobina zupa pomidorowa 2) Pierś z kurczaka pieczona z serem pleśniowym (?), ryż brązowy, surówka z kapusty kiszonej Kolacja 2 kromki chleba z masłem i: -plastrem łososia, pomidorem -wędliną, chrzanem i posypane pietruchą Z uśmiechem proszę o ocenę ![]()
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
;** Kochana a moze ty napiszesz swoj pyszny jadlopisik ?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Na R
Sniadanie 2 kromi chleba razowego do tego twaróg chudy i niestety konfitury , szlkana mleka i kawa 2 Sniadanie 2 jajka 3 plastry szynki mizeria z ogórka szczypiorku i jogurtu , i woda obiad 2 małe filety z miruny do tego paryka i pieczarki (duszone to wszystko) podwieczorek jogurt naturalny z płatkami owsianymi i suszone moerele szt.4 kolacja 2 kanapki z chlebem razowym i makrelą |
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Jutrzejsze U/P (nie wiem jak z wagą, muszę się zważyć)
śn;6.30 5 łyżek Bran Flakes,2 łyżki otrębów, jogurt naturalny 150 g, łyżka słonecznika, kiwi, banan, łyżka rodzynek, łyżka dyni, kilka migdałów (500 kcal) 2śn;11.00 jabłko 150 g, kanapka z 2 kromek ciemnego chleba z warzywami i serkiem homo (300 kcal) ob;14.30-15.oo zależy co mama zrobi (do 600 kcal) kol;19.00 serek wiejski 150 g, warzywa, 10 oliwek, herbata z cukrem, kromka chleba (ok 300 kcal) Ocenicie??? Pliss!!!! |
|
|
|
#760 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jadłospis ładny, ale energia z niego uszła ^^ ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|||
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P:
ŚNIADANIE(7.40) 2 garsci musli, troche orzechów, migdałów, rodzynek, wkruszone 2 lu go (te ciemne) zalane maślanką (o smaku pieczonego jablka )IIŚNIADANIE(9.30) Rogal drożdżowy z czekoladą. OBIAD(17.30) Makaron z sosem pomidorowo-serowym i wkrojoną parówką, surowka (z kapusty, kukurydzy, koperku) KOLACJA(20.00) 2 kawałki chałki, serek homogenizowany waniliowy, 2 łyżki masła orzechowego. Jabłko. Prosze o ocenke
|
|
|
|
#762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą od dłuższego czasu dziewczyny zwracają Ci uwagę z tego powodu Nie chudniesz czasem na takim jadło?Cytat:
pięknie, smacznie i zdrowo- jak dla mnie bardzo dobry przykład jadło na U chociaż jeśli miałabym się czepiac ( ) to brakuje mi orzeszków, ale i tak jest super ![]() Cytat:
a wręcz pomogą
|
|||
|
|
|
#763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to duuuzo....gorzej gdzie jakies orzeszki na podwieczorek????moje wczorajsze PPP: I; [ 6:00] owsianka [ 2 łyżki płatków owsianych ,, elovena". 2 łyżki płatków orkiszowych, 3 łyżki otrąb eko - żytnich, 3 łyżki homo naturalnego, garsc różniastych orzechów= tam była jeszcze żurawina suszona, wkrojone pół banana, troche poduszkowców kokosowych - jadłam pierwszy raz i za słodkie.... , 2 łyżki bran flakes, łyżeczka lnu pomarańczowego], jabłkowyjście do szkoły/ zajęcia II ; [ 10;00] bułka razowa z tartarem ziołowym, szynką drobiową jakaś, plaster pomidora, rzodkiewki, zioła, paczka lu Go wielozbożowe, kawa ala latte troche łażenia po sklepie/ powrót do domku III; [ 13:15] rosół z makaronem orkiszowym, pierś z kuraka duszona- duża porcja , kapusta gotowana, sałatka [ pekinka, kukurydza, marchewka, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, cebulka, z sosem - oliwa z oliwek, olej lniany, sos sojowy, zioła, bazylia, oregano, pieprz] wyjście do szkoły/ zajęcia/ troche łażenia po mieście IV ; [ 17:30] activia z płatkami i wsypane pół fitelli kokosowo - czekoladowej, jabłko zielone, kawa latte wykład V ; [ 19:30] serek wiejski 150 g, bułka razowa z szynką, masłem i pomidorkiem, herbata zielona w ciągu dnia ok 2 l wody moge prosić o ocenke???? |
|
|
|
|
#764 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
Prosze o ocenę mojego wczorajszego nieudolnego R
I śniadanie: dwie połówki grahamki z maslem. Jedna połówka była z plastrem chudego sera białego, druga z mieszanką kiełków i sałatą. Do tego banan i herbata w międzyczasie godzina intensywnego nordic walkingu II śniadanie: budyń cappucino zrobiony na mleku 1,5% bez cukru + odrobina syropu wiśniowego + kostka czekolady mlecznej obiad: pół woreczka brązowego ryżu + chudy ser biały z jogurtem naturalnym + brzoskwinie ze słoika wlasnej roboty podwieczorek: gruszka i jabłko kolacja: mała jogobella malinowa i malutka miseczka musli z mlekiem 0,5% (nie moglam się oprzec
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteś wege?Pierwsze,co się rzuca w oczy to brak JAKIEJKOLWIEK wędliny,ryby,zero po prostu.Dlatego pytam. Poza tym,owoce na R raczej rano... na kolacje jogobella??out...kolację powinnaś zjeść białkową- jajko,tuńczyk,twaróg jakiś...jogobella to syf (jestem nieobiektywna,bo nie lubię )po prostu sama chemia i full cukru.obiad też jakiś dziwny,jak dla mnie sniadanie za małe. Banan na R raczej out,chociaż bez przesady-od czasu do czasu mozna ![]() jak dla mnie kiepskawo. |
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
uppp
|
|
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków owsianych, 2ł. otr. granulowanych czarna porzeczka, jabłko starte) 1h tańca brzucha (nigdy więcej )II śniadanie - 2 kromki razowca klapnięte posmarowane twarogiem, z 2 plastrami polędwicy sopockiej, kawałek ogórka zielonego, jabłko III śniadanie - 200g jogo nat z muesli, trochę ziaren słonecznika 30 minut biegania interwałowego Obiad - kawałek schaba, kasza gryczana, brokuły 1h aerobiku - MOS Pump it up - Tae Bo Kolacja - kromeczki z tego przepisu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...e#post17179004 (tylko trochę mniejsza porcja, bo są bardzo syte )Proszę o ocenę
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-03-30 o 18:15 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
P ! :
Sn: owsianka ( 5 ł. owsianych , 3 ł. gorskich , garsc rodzynek , garsc nerkowcow , banan , lyzeczka kakao ) na szklance mleczka 2% , pomaranczka , herbatka malinowa (700) 2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , salata , pomidorkiem , ogoreczkiem , szczypiorkiem , jabłuszko (350) O: dwa takie grube nalesniki P: 10 herbatnikow petitkow , monte drink , jogurt naturalny 150 g (500) K: (bdz) dwa podwojne tosty z maselkiem szyneczka serkiem zoltym , pieczarkami , posmarowane majonezem , herbatka malinowa (450) dwa jabluszka dwa maja razem 800g ;d , 3 wafle ryzowe slonecznikowe (350?) 2850 mysliscie ze dobrze licze ? bo juz nie wiem jak i ile mam jesc ;(( prosze o pomoc ! zalaczam zdjecie nalesniczka ;d
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
ocenicie?? |
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
moje chciałabym P
I śniadanie: owsianka: 5 łyżek owsianych, 2 łyżki ciniminis, szklanka mleka 2%, kawa inka z mlekiem i cukrem, jabłko II śniadanie: 2 jajka na miękko, kromka razowca z masłem, 2 ogórki konserwowe, szczypiorek, 3 babeczki cytrynowe Obiad: pierś z kurczaka smażona a później duszona w cebuli, 4 łyżki gotowanej kaszy gryczanej, pół paczki warzyw na patelnie gotowanych Podwieczorek: serek wiejski 200g, garść laskowych, łyżka owsianych i łyżeczka miodu, Kolacja: dwie kromki razowca: pół z masłem, pekińską, wędliną, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i ketchupem; pół z masłem, almette, pekińską, pomidorem, ogórkiem i też ketchupem; herbata; czekoladowe jajko; ciacho Nie wiem czy tyję, bo mi się waga popsuła z tego co mówi mama to chyba nie...I jak?? |
|
|
|
#773 |
|
BAN stały
|
U. w oczekiwaniu na @
![]() 7.30Sn. owsianka (5łyzek + żurawina, otręby żurawinowe, nerkowce, 2łyżeczki miodu, 2 szklanki mleka 2%); espresso i 2 rafaello ^^ 1h sprzątania w domu (odkurzanie, układanie itp) 11.00II sn. jogobella o smaku mango + wkrojone kawałki mango+ 40g orzechów włoskich; herbata zielona; mandarynka 14.30Obiad: wątróbka duszona z jabłkiem, cebulką, papryką+ poł woreczka kaszy gryczanej; sałata (sałata, cykoria, pekinka, papryka czerowna, kukurydza, koper, natka pietruszki, jogo nat., oliwa z ol.) 17.30Pdw. mini tarta z budyniem śmietankowym, wiśniami i galaertką kawa z mlekiem 2% (100ml); mars delight <3 20.30 Kolacja: 2x kromka razowca z almette ziołowym/serkiem wiejskim ok50g łososia wędzonego, mega kawałek ogórka, koper, pieprz cytrynowy po: 4 kostki wedla mlecznej <3 nauka do 24
|
|
|
|
#774 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
U
1. 3 placki twarogowo-otrębowe polane jogurtem nat. i posypane płatkami owsianymi (po łyżce); kromka razowca z indykiem w galarecie 2. 2 kromki razowca złożone na pół z polędwicą drobiową, szklanka soku pomidorowego, małe jabłko 3. nutridrink (piję, bo lekarz zaleca, poza tym mama jest wtedy o mnie spokojniejsza) 4. dwie miski zupy rybno-warzywnej 5. serek wiejski z kawałkiem wędzonej makreli, dużą marchewką, sałatą i połową pomidora, plaster indyka w galarecie i polędwicy drobiowej wiem, że nie ma żadnych nnkt, jutro nadrobię |
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
bardzo proszę o komenatrze...
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
waga spada znowu 1 kg mniej ;(( nie wiem co sie dzieje ! a jem przeciez sporo tak mysle .. ehh ;( wykoncze sie psychicznie ;((
|
|
#778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to mi raczej na R wygląda. Na obiadek za mało... reszta nawet ok =) przynajmiej ja tak uważam ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Moje dzisiejsze R (bardzo mi zależy ale chyba nie wychodzi wiec w sumie R/U:1. 2 kromki razowca takie ciężkie i grube na zakwasie mmm... jedna posmarowana masełkiem i dżemem porzeczkowym, druga maczana w serku homoheginozowanym waniliowym i tym sposobem wszamałam cały serek ;] heh. Kawka z mlekiem i cukrem, na zagryche jabłucho2. talerz zupy pomidorowej z ryżem gotowaną przez babcie czyli na śmietanie i zatrzępką ale pyszniutka była ![]() mięsko z zupki - jakieś udko czy coś takiego :P i warzywka z zupki, marchewki pietruszki seler, taaalerzyk sałatki wiosennej z pojemnika 3. kromka razowca z serkiem topionym i pomidorkiem, jabłko 4. kromeczka z masłem, activia wiśniowa, cappucino z mlekiem i cuukrem proszę o ocenkę ;*
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze R:
1) Owsiana : 5 czubatych łyżek płatków, 2 średnie tarte jabłka podprażone z cynamonem i przyprawą piernikową, 5 suszonych śliwek, 4 suszone morele, pół kostki twarogu półtłustego, pół ogórka zielonego 2) Kefir 400ml, 2 placki owsiane (2 białka + żółtko, łyżka owsianych, 2 łyżki otrębów), pół ogórka zielonego 3) 2 placki owsiane j.w. 4) duży kubek domowej pieczarkowej, pierś kurczaka w przyprawach gotowana, kasza jaglana bio z cynamonem (3 czubate łyżki na sucho), 2 pomidory 5) wieśniak 200 g z warzywkami potem jeszcze kilka plastrów twarogu półtłustego ![]() i dzisiejsze: 1) owsianka : 6 łyżek płatków, tarte jabłko ok.200 g prażone z cynamonem i przypr.piernikową, 4 śliwki suszone, 3 morele suszone, łyżka suszonej żurawiny, pół kostki twarogu półtłustego po: kawa z mlekiem 2) jajecznica : 2 duże jaja wiejskie, 2 łyżki mielonych migdałów, 2 średnie pomidory 3) kefir 330 ml, 3 łyżki pestek słonecznika 4) wiejski 200g z cynamonem i pomidorem, kilka ogórków konserwowych 5) pół kostki twarogu półtłustego cholera, znowu za dużo nabiału..ale to moje uzależnienie ![]() fajnie by było jakby komuś zechciało się ocenić
|
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U I Śniadanie Stand.7ł.górskich, łyżka otrębów, skórka pomarańczowa - zalane szklanką mleka z łyżką budyniu krówkowego w międzyczasie: jabłko II Śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną, papryką, koperkiem; szklanka kefiru III Śniadanie Wieśniak/twarożek ziarnisty (nie pamiętam jak się to nazywało-jak zwał tak zwał) z łyżką siemienia, kilkoma śliwkami suszonymi, cynamonem (wszystko jedzone w szkole, więc nie miałam możliwości na inne 'wkładki' do twarożku typu prażone jabłka, miód itp.) Obiad 1) Zupa cebulowa (z grzankami z grahama) 2) 4łyżki kaszy gryczanej, wątróbka drobiowa (pierwszy raz jadłam), surówka z kapusty czerwonej i jabłka (z oliwą) 40min. wiosennego spacerku Kolacja 2 kromki chleba z masłem i: 1) łososiem, ogórkiem świeżym + koperek świeży 2) plastrem twarogu, jajkiem + koperek świeży później: 4-5 rzodkiewek
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

(w sensie, że go lubisz
)
) 

zresztą od dłuższego czasu dziewczyny zwracają Ci uwagę z tego powodu
narobiłaś mi smaka na budyń i chyba wiem co jutro wszamię 

nie są Ci do niczego potrzebne, zapomnij o nich i nie zadręczaj się ich istnieniem
zapychasz się warzywami Moja Droga...
to mi raczej na R wygląda. Na obiadek za mało... reszta nawet ok =) przynajmiej ja tak uważam