![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Dziewczyny mam pytanko... Jakiej części dziecięcej garderoby trzeba najwięcej? Mam wrażenie, że na 56 mam wszystkiego za mało
![]() ![]()
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła przed chwilą Pani ze sklepu wózkowego
![]() ![]() Ale to nic, pojadę po niego albo dziś albo jutro ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasz już się od kwietnia w domu kurzy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#754 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Cytat:
Piękna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
silpe, marticzka - powodzenia na wizytach ![]() Lea - najlepszego z okazji jutrzejszej rocznicy ![]() Ja dziś po wizycie - na puchnięcie nóg mam prowadzić "amerykański tryb życia'"czyli nogi do góry. ![]() ![]() mnie tez małż wkurza bardzo... mam wrażenie, ze nie przejmuje sie że narodziny tuż tuż i ja sama musze wszystko obmyslac co i jak pogodzimy...a jeszcze musze zaliczyc studia podyplomowe jak sie uda. wolałabym żeby bardziej był "inicjatywny" ech... ide na zupkę, miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja będę trzymać się jednej zasady. Dziecko ubierać tak,jak siebie. Tzn. jeśli mi jest gorąco,to i jemu jest ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam chętkę na Jedo Fyn4SD ale mamie się rączka nie podobała xD Bolder SD był dla mnie za drogi.. I wybrałam Bebetto Vulcano (w kilku sklepach porównywali go do Fyna) i jest super ![]() http://www.allegro.pl/item1057351047...mochodowy.html Zdjęcia na necie wszystkie co widziałam bardzo kiepskie, więc pokażę więcej jak się uporam ze składaniem ![]() Cytat:
On nawet nie wie co to ulewanie się dziecku -_- i mimo moich próśb nie interesuje się niczym, nie poczyta, nie zapyta itd.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 | ||
Zakorzenienie
|
Tatuś do małych nie należy ( 185 cm ), a Luizka to kruszynka - 52 cm
![]() Cytat:
[QUOTE=Silpe;19614664] Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo mało rzeczy na 56, więcejj na 62 i jakby co będzie nosiła trochę za duże ![]() aaa mam nadzieję, że będzie w czerwcu już ciepło to i mało ubranek będzie potrzeba nakładać ![]() Do przyjazdu mojego małża niecały tydzień ![]() apropo seksu- mój żartuje sobie że poprosi lekarza o jeden szew wiecej jakby co ![]() ![]() ale jestem głooooodnaaaaaa ![]()
![]() |
![]() |
#759 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19599686]Kropko, pewnie, że wystarczy, ale po cholerę więc gadać? Ja tego cholernie nie lubię - nieważne, czy chodzi o wymianę żarówki, kupno prezentu czy umycie garów - skoro sam zaczynasz rozmowę, składasz jakieś obietnice to DOTRZYMUJ ich. Proste.
A na spacerek zapraszam do nas ![]() ![]() Co racja, to racja. ![]() Trochę nie po drodze. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19600080]Dziewczyny już karmiące ![]() Na leżąco z głową opartą na ręce. Na leżąco z głową na poduszce - ale to jak już załapie i ciągnie, bo na początku mu ta poza nie gra, gdy dopiero zaczyna. Na siedząco z główką na moim zgięciu łokcia. Próbowałam "spod pachy" - wygodnie bo dziecka trzymać nie trzeba, ale jakoś mi ta poza nie gra... Pewnie coś nie tak układam. Cytat:
![]() Na allegro. Jest ok. Ale chyba te z żyrafą są jednak lepiej wykonane. ![]() Uczyć nie ma po co. Smok służy jako zatyczka, gdy maluch ma silny odruch ssący. Jeśli tak nie jest, nie ma potrzeby w ogóle dawać. Cytat:
Może co się wykluje. ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- A ja czekałam i się nie doczekałam. Odwrotnie, miałam zaparcie. ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608976]dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych... bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related [/QUOTE] Starutkie okrutnie... mam na jakiejś zdartej do bólu kasecie. Piękne. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój maluszek od wczoraj ucichł, wcześniej był mocno rozbrykany... ![]() Cytat:
![]() a jak dziecko ubierać? tak jak siebie, gdy jest ciepło, a zawsze można okryć pieluszką czy kocykiem jak dziecko np.zaśnie. ![]() a na moi kalendarzu pełnia jest zaznaczona dopiero jutro 28 maja... to w końcu kiedy jest? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mała znowu mi się rozszalała... przed chwilą czułam dosłownie jakby mi paluszkiem dłubała od środka w szyjce i gdzieś dalej... ![]() a ja wygooglałam że pełnia dzisiaj... ale bym się wbiła już w kolejkę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609122]
Ssaczka pojadła i śpi. W sumie zadowolona jestem, bo widzę, że udaje nam się utrzymać rytm jedzenia co 3-4 godziny, częściej co 3, ale jak śpi dłużej, a wiem, że sporo zjadła, to nie budzę małej na siłę ![]() I w nocy w sumie 1 pobudka, bo tej ok. 5 już jako nocnej nie liczę (cffffaniara ![]() ![]() W pobliskim ciuchlandzie dzisiaj dostawa, wpadnę tam, może co kupię na siebie i malutką - wiecie, że ja już praktycznie do przedciążowej wagi wróciłam ![]() ![]() Te, mamuśka... Chodź z takimi wieściami na wątek mamowy... kaman. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609960]Dziewczyny, z innej beczki - jaka jest temp. w waszych mieszkaniach? U nas chłód na dworze, w domu 20-21,5 stopnia, mam wrażenie, że małej za zimno, chociaż karczek ma ciepły. [/QUOTE] To dobrą masz temp. chyba. Karczek najważniejszy. ![]() U mnie za ciepło. Jak okna przymknę to 23 st. Oszaleć można. ![]() A jak otworzę to wieje... Urok wewn. mieszkania. Dziś mam otwarte a maluch w gondoli z drugiej strony pokoju... bo już się gotujemy oboje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nadal 2w1. Nie moge uwierzyc jak piszecie, ze nie macie zadnych objawow. Ja mam chyba wszystkie mozliwe, a mimo to gin dzis na wizycie powiedzial, ze jeszcze nie pora i wyslal mnie do domu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617635] a na moi kalendarzu pełnia jest zaznaczona dopiero jutro 28 maja... to w końcu kiedy jest? ![]() Ja korzystam stąd: http://cybermoon.w.interia.pl/kalen/phase.html i stąd: http://www.fazyksiezyca.zkv.pl/ ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Zgadza się... Miałam termin na 18go, L4 dostałam na wyrost, do 24go maja. ![]() Po prostu poród je przerywa i wchodzi macierzyński. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Gratulacje dla rozpakowanych mam ![]() ![]() Marhalczar - trzymam kciuki za szybki poród ![]() Ewciak - piękne oświadczyny, ![]() ![]() Darianna trzymam kciuki żeby jednak dzidzia poczekała do Dnia Ojca chociaż brzusio baaardzo nisko już. Bydgoszczanko Luizka jest śliczniutka ![]() Lea trzymam kciuki żeby Tymek skusił się na jutrzejszy dzień, tyle okazji że może coś z tego będzie ![]() Kurcze nie mam czasu Was nadrobić... Kropuś u mnie też za ciepło... ja wietrzę i mam 24st... ech. U Nas wszystko dobrze, Karolinka waży już 3400 i już jest taką fajną, kumatą dziewczynką. Dzisiaj kończy 5 tygodni ![]() ![]() Ja czuję się super, w końcu przestało ze mnie się lać, więc mogę umówić się na wizytę do gina. Pierwszy raz po już za Nami, nie mogłam się powstrzymać ![]() ![]() Moje +15kg ciążowych spadło w pierwszym tygodniu po porodzie, nie miałam w ogóle apetytu, wolałam siedzieć przy łóżeczku i patrzeć na moją Królewnę. Zostawiam fotki. Trzymam za Was mocno kciuki ![]() P.S. a i ja muszę pochwalić mojego TŻ ![]() Dostałam wczoraj od Niego piękną, złotą bransoletkę (miałam też imieniny) i powiedział, że to prezent na imieniny i Karolci na dzień mamy i podziękował mi za taką cudowną córeczkę ![]() - Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2010-05-27 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
a powinna chyba. ma rozmiar 130x130. wydaje mi się, że będzie uniwersalna.
u nas przed chwilą kurier zawitał i przyniósł paczuchę z miękkim przewijakiem na komodę i gadżetem do xlandera (x mug). mamuśka mnie pytała jakie prześcieradła chcę dla małej - z czego i jakie kolory, więc chyba planuje zakupić ![]() i z większych rzeczy ciągle nie mam firanki w pokoju córci... chciałam zakupic tu: www.dekoria.pl ale wychodzi drogo, poza tym nie szyją tego rozmiaru, który potrzebuję. muszę chyba uderzyć do miejscowych sklepów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla mamuśki, tatuśka za gest i dla Karolinki, że tak ładnie rośnie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Z powodu wagi Karolci zaliczyłyśmy już szpital dziecięcy, bo waga się pomyliła, ale to dłuższa historia... Pamiętajcie tylko dziewczyny żeby nie wierzyć za bardzo wagom w przychodni jak dziecko je a waga pokazuje że traci na wadze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#770 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617635] a na moi kalendarzu pełnia jest zaznaczona dopiero jutro 28 maja... to w końcu kiedy jest? ![]() No mówiłam że u mnie była już wczoraj ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za kciuki ![]() Ja już po wizycie - tak mi sie nie chciało jechac - jest niesamowicie duszno , chyba burza bedzie - jestem napuchnieta - dłoni nie moge zgiąc ![]() odpowiedziałam zgodnie z prawdą że tak jak by mi sie miały zaraz biodra rozejśc i brzuch poleciec na dół ![]() Cieśnienie mam dziś wyjątkowo słabiutkie 95 na 50- sam sie zdziwił jak do niego dotarłam - no jak najszybciej - autem ![]() Moja Gabrynia siedzi już bardzo niziutko - praktycznie wpycha sie pomału do kanału rodnego ![]() brzuch oczywiście opada co czuje na pecheżu ![]() na usg widziałam jak córa pieknie zrobiła sobie poduszke z mojego pecherza ![]() z mojej szyjki został jakiś centymetr - w zeszłym tygodniu było jej 26 milimetrów rozwarcie na opuszek jak to określił lekarz ![]() a najbardziej zdziwił mnie fakt że od zeszłego tygodnia przytyłam prawie półtorej kilo ![]() - na pocieszenie usłyszałam że owszem dziecko teraz bardzo szybko rośnie no i nie bez znaczenia jest to jak bardzo ostatnio puchne -czyli zbieranie sie wody w organizmie .
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-05-27 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Malutka jest śliczniutka ![]() Brawo dla TŻ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
siala fajny zgrabny ten wozeczek i jak sie ładnie składa
![]() moj mąż na wszelkie moje rozterki ze to trzeba kupic to trzeba załatwic..reagowal wczesniej >eee jeszcze jest tyle czasu< ale jak zaczelam prac ciuszki, ktore wczesniej magazynowalam gleboko w szafie i ulozylam je juz poprasowane jemu zaskoczylo i sam wspomnial oooot! czas sie szykowac! haha lea ja mam w kalendarzu że dzisiaj jest pełnia Biricchina sliczna córa! facet zachował się super niespodzianka ![]() i gratki za kilogramy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja córcia chyba podrosła bo jak sie przeciąga to robi mi kuku ![]() ![]() Ja chcę truskawek!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
Gringoo czyzbys Paulina miala na imie? Bo ja tez wczoraj imieniny obchodzilam
![]() Podobnie jak silpe, marticzka mam dzis wizyte, zaraz wychodze. Ciekawe co u mojego dzidka slychac. Najbardziej sie obawiam ze mocno urosl przez te 4 tyg, przez ta moja cukrzyce. W 32 tyg wazyl 2200... A cukier u mnie w normie, trzymam diete i jest wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym powrotem to właściwie nie problem bo mąż w każdej chwili może przyjechac - plus jak sie szefuje samemu sobie ![]() ![]() Zawsze miałam przeczucie że nie dotrzymam terminu - zobaczymy Lekarz dziś stwierdził że wg wszystkich parametrów dziecko jest już przygotowane do porodu ![]()
![]() |
![]() |
#776 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Matko, jak dużo dziewczyn ma już Maluszki przy sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
xmug to taki uchwyt na kubek albo butelkę. montuje się go tam, gdzie torbę.nie wiem,ile sobie liczą w sklepie za niego, na all dałam 10 zł, a wzięłam go, bo u tego samego sprzedawcy chciałam kupić kilka rzeczy, żeby się bardziej opłacało.
gratuluję Karolinki- śliczna panna ![]() ![]() Cytat:
![]() ale niech Gabi lepiej poczeka na tatusia ![]() ja już po lekcji z bratankiem. podziękował mi za cały rok ptasim mleczkiem. bratowa stwierdziła,że powinnam zjeść jak najszybciej, bo potem nie będę mogła. ![]() no i zaprosiła mnie na 5 czerwca na jej urodziny - taka babska imprezka. ale nie obiecałam, że na pewno będę. niespecjalnie ją lubię, a zbliżający się termin porodu i złe samapoczucie, to świetna wymówka ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- właśnie mi córka wsadziła stopę gdzieś wysoko. czuję, jakby była między żebrami a nie pod nimi. strasznie mnie kłuje. próbowałam zmieniać pozycje, proszę ją grzecznie, ale ona ani myśli się przesunąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
Słyszałam że lipcówki sie niecierpliwią i chca sie na czerwiec załapac - to trza im miejsce zrobic
![]()
![]() |
#780 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A propos mężów - dziewczyny, wychowajcie ich sobie, poważnie - dla mnie nie ma niczego gorszego, jak proszenie się, by w domu czy przy małej coś zrobił, nie wyobrażam sobie tego. Nasze dziecko, nie wyłącznie moje, ma psi obowiązek robić przy nim. Na szczęście luby doskonale zdaje sobie sprawę z tego, a ja wiem, że tak jak np. w nocy dzisiaj - Agatkę trzeba było przewinąć, ja zaraz karmić miałam, małż wstał, przewinął (znów dostal kupę gigant ![]() Ale ogólnie - to wasze dzieci, wspólne, nie hodujcie sobie brzydko mówiąc pasożyta, który nie będzie wiedział, gdzie pieluszki leżą czy jak dziecko odbić. Cytat:
![]() ![]() Ja córę ubieram w domu albo w pajacyka (+ ew. kaftanik/koszulkę NA niego, bo chłodno mam), albo w koszulkę/kaftanik i śpioszki, a na dwór na razie dodatkowa warstwa (chociaż dzisiaj świeciło słonko, lekki wiaterek, więc była tylko w pajacyku i kaftaniku, kocykiem przykryta - tak, jak w domu). Aha, nie odbierzcie proszę tego jak wymądrzanie się - podaję tylko to, co zdążyłam poznać w ciągu 10 dni - bo doskonale wiem, jakie to problematyczne i zagadkowe potrafi być ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19617635] najwięcej potrzeba body. a jak dziecko ubierać? tak jak siebie, gdy jest ciepło, a zawsze można okryć pieluszką czy kocykiem jak dziecko np.zaśnie. [/QUOTE] Ja bodziaków mnóstwo mam, za to... nie mam do nich dołów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A widzisz, ja bym wolała nieco cieplej mieć, bo chyba mi łatwiej rozebrać maluszka, niż zastanawiać się, czy mu nie za chłodno ![]() Cytat:
![]() 5 tygodni - SZOK. Autentycznie, zleciało! Ze mnie już kończy się lać, 10 doba po cc, a ja bym tylko wklądeczkę małą mogła mieć ![]() ![]() A ja po cc miałam apetyt, że hej, zwłaszcza, że 2 doby o suchym pysku potem - uwierzcie, skusiłam się na sucharka i to była ambrozja (tak, wiem, że to do picia) ![]() Brawa dla TŻta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie co, mnóstwo mi nie zacytowało, za to zacytowało np. nie te posty, które chciałam ![]() Jutro położna do nas przychodzi, miedzy 8-9, telefoniczny kontakt super, złapałyśmy feng shui, mam wrażenie ![]() ![]() Teraz malżon poszedł w piłkę kopać, córa śpi, a ja mam relaksik ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.