![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
19.09 na całą noc olej rycynowy i kokosowy
20.09 M: szamponem z czarnej rzepy O: odżywka d/s balsam potters z aloesem + isana różowa O: Mypa shea karite na 10 minut O: b/s joanna len z rumiankiem stylizacja żel Artiste + lniany - chyba nałożyłam go za późno bo włosy już podeschły troche a ja go wgniotłam przez to zrobiły się pajączki ![]() Efekt: średnio na jeża ![]()
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA ![]() CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 ![]() Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-21 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Mod-Śnieżynka
|
21.09. środa
na suche maska "nawinie-resztkowa" - resztka oleju z orzechów laskowych, resztka leo kokosowej, masło shea, olejek z granatu alterry, resztka jojoby, po kilka kropel pantenolu, gliceryny, kwasu hialuronowego, mleczko jedwabne z keratyną z BU - "na oko" ![]() mycie:balsma potters ginko (mam wrażenie, że wystarczyło samo spłukanie wodą, ale na wszelki wypadek umyłam) odżywianie: YT ogórkowa zabezpieczanie: joanna cytrynowa: stylizacja: żel aloesowy i ziaja nuno w międzyczasie odciskanie wody, harmonijkowanie i plunking suszenie dyfuzorem (poszłam spać z bardzo wilgotnymi) efekt: całkiem fajnie 22.09 mycie mocno rozwodnionym BD poprzez ugniatanie (jakieś miałam ładne mokre loki ![]() na skalp żel aloesowy odżywka: ziaja maska intensywna odbudowa +kilka kropel rycyny+ kilkanaście kropel olejku alterra granat zabezpieczanie, stylizacja: joanna wymieszana z żelem lnianym, potem jeszcze ziaja nuno i standardowo: odciskanie, harmonijkowanie, plunking, wyjątkowo schnięcie naturalne Efekt: jeszcze nie wiem, napiszę już wiem ![]() ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-23 o 19:08 Powód: dopisek:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
20.09 (wieczorne mycie)
m/o: Kallos Latte Serical (grzebień) d/s: Alterra morela b/s: Joanna mleko i miód s: odrobina żelu niebieskiego Artiste schnięcie naturalne, rano lekkie nierównomierne fale (spałam z mokrymi) reanimacje: 21.09 - odżywka w spray'u owocowa Schauma i czesanie grzebieniem dla rozprostowania 21/22.09 - wieczorne dokładne spłukanie włosów, d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., wgniecenie żelu czarno-pomarańczowego Isana, suszenie dyfuzorem rano odgniecenie sucharków i wgniecenie na suche włosy pięciozłotówki odżywki Garnier masłe shea i karite 23.09 wgniecenie we włosy mokrymi dłoniami pięciozłotówki odżywki Garnier masłem shea i karite, trochę niebieskiego Artiste (fajny efekt, foty od przodu jakoś nie chciały go uchwycić ![]() 23/24.09 - wieczorne dokładne spłukanie włosów z masażem skóry głowy, d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., wgniecenie żelu niebieskiego Artiste i resztki czarno-pomarańczowego Isana, suszenie dyfuzorem rano odgniecenie sucharków Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-27 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
mycie: potters z aloesem
d/s: cien med aloes + olej z maliny czerwonej b/s: joaśka z lnem stylizacja: artiste fiolet suszenie dyfuzorem ![]() później na suche ponownie artiste ![]() bardzo mi się podobało ![]() moje włosy jednak kochają aloes ![]()
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
mycie:
-odżywka elseve różowa (ma amodimethicone, ale musze ja wykonczyc. ma cąłkiem fajny skłąd, ale mnie uczuliła, wiec pomyslałam, że zuzyję do mycia) - szampon Czarna Rzepa Achem - biovax zielony na 30 minut odżywka bs- schauma owocowa rozczesane, ugniecione recznikiem i ręką. żel isana w ilości niemalze niewidzialnej, bo bałam się, ze znów przedobrzę. efekt. kiepski. wierzchnia warstwa prosta, spód i tył ok. trochę spuszone na przodzie. zasada przewodnia na kolejne mycie - nie czesac!!! nie czesac. nie czesac. 1.mokre 2.schną 3.suche (prawie, pojedyncze wilgotniejsze pasma)
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-09-23 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Wielka Pani ;)
|
na noc olej kokosowy
![]() m: pooters aloesowy d/s: mypa aloesowa+miód na godzinę b/s: balsam apteczka babuni joanna stylizacja: żel artiste fioletowy, harmonijkowanie, dyfuzor głową w dół
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Olej winogronowy z rycyną na 6 h.
Mycie - Potters gingko D/s: Kallos Latte z miodem, keratyną, jedwabiem i owsem na 45 minut B/s: Joanna len Stylizacja: żel lniany, plunking odwrócony Efekt: ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: olej z pestek brzoskwini na całą noc i następny dzień
Mycie: balsam mrs. poters z aloesem Odżywianie: garnier awokado i karite+jedwab+keratyna Zabezpieczanie: joanna pokrzywa i zielona herbata Stylizacja: żel isana Zdjęcia z nieodgniecionym żelem. Efekt: ładny skręt, nawet jakiś korkociąg nieśmiało się wyłania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
MYCIE:
1- szampon achem (zeby zmyc porządnie cały silikonowy badziew ![]() 2- gloria (zmasowanie i pozostawienie na 2 minutki) ODŻ: Wax Classic na 30 minut pod czepek STYLIZACJA: na ociekające włosy łyżeczka isany czarnej i ugniatanie odgniatanie koszulką bawełnianą wymachujac głową na wsyztskie strony, łacznie z oglądaniem sufitu dołożenie żelu (ale przesadziłam lekko) i zostawienie rozpingla na głowie bez najmniejszego dotykania po wyschnięciu odgniotłam żel i przemasowałam skórę, zeby pozbyc sie supełków. wyszło.. no nie wiem.. strasznie dużo i będe szukac dalej, bo tak chyba nie wyjde z domu. po drugiej stronie, gdzie jest wiecej włosów, a nie mam jak za bardzo zrobic zdjecia, czesc pasm jest prostych-tych z wierzchu i spuszonych. 1. mokre 2. przeschnięte 3.suche, odgniecione, przeczesane palcami.
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
piątek (23.09)
na noc był Neril na skórę głowy, masło shea, HA, hydrolat rozmarynowy na długość Mycie: Farmona szampon pokrzywowy (SLES) - metoda kubeczkowa d/s: Isana Połysk Jedwabiu - na kilka min d/s: Alterra morelowa - na kilka minut, czesanie ostatnie płukanie zimną wodą żel lniany+joanna len (bardzo mała ilość) na ociekające koszulka harmonijkowanie (bardzo krótko) schnięcie naturalne Efekt: -średni, ale dość równy skręt -miękkość -mało żelu lnianego więc po wyschnięciu nie było nic do odgniatania -żadnego przesuszenia po sles -mała ilość odstawaczy (ostatnie zdjęcie z lampą po całym dniu)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-24 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Wersja ekstra minimum
Szampon BD Natural Waschbalsam (1szy raz) Płukanka popłuczki żelu aloesowego Cien Med ![]() Pielucha plunking do oporu bom przeziebiona i sie wygrzewam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Heenara na noc
Mycie Hegronem różowym D/s: Bingo shea z owsem, keratyną, jedwabiem i pantenolem B/s: Joaśka len Styling: żel lniany, plunking odwrócony
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: orzech włoski na całą noc i pół dnia
Mycie: balsam mrs. potters z aloesem Maska: biovax niebieski mleczny+jedwab+keratyna Zabezpieczanie: joanna pokrzywa i zielona herbata Stylizacja: żel fioletowy artiste Efekt: myślałam, że żel słabo podkreśli skręt, bo wydawał mi się taki lekki, a tu niespodzianka - fale ładnie podkreślone ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-26 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
M: wax avocado
O: Bingo shea żel lniany + aloesowy Gorvita po całości stylizacji brak, dyfuzor ze względów zdrowotnych ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Mod-Śnieżynka
|
mycie: potters z ginko
odżywianie: garnier awokado z masłem karite zabezpieczanie/stylizacja: żel lniano-aloesowo-pantenolowy+garnier awokado+żel zielony z rossmana ugniatanie, harmonijkowanie, plunking, podpinanie, dyfuzor na 10 min, włosy nadal mokre (suszenie zajmuje mi nawet 30 minut) Efekt: zapowiada się bardzo ładnie, a będzie pewnie obciążenie (kapnęło mi zbyt dużo odżywki). Nie mam czasu na dosuszenie, byłoby pewnie lepiej dopisek: rano rzeczywiście wydawały się lekko obciążone i dziwne w dotyku, niemiłe. Jednak szybko to wrażenie ustąpiło i efekt był zadowalający. W trakcie dnia, dużo dotykałam, zrobił się trochę puszak, ale założyłam opaskę i było ok. Wniosek: po raz kolejny przekonuję się, że moje włosy lubią lekkie obciążenie i emolienty w stylizacji Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-27 o 18:54 Powód: dopisek: na drugi dzień: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj na noc odzywka Aile + miód + oliwa z oliwek w stosunku 2:1:1 pod czepek i w czapkę.
Dzisiaj rano zmywane Pottersem z melisa metoda kubeczkową dwa razy dla pewności. Potem maska Bingo ze spiruliną jako ds na 20 min. Czesanie palcami z odżywką ds. Płukanie chłodną wodą i na ociekające żel lniany zmieszany z bs jaską lnianą. Odśaczone ręczniekiem z mikrofibry a potem harmonijkowane przez koszulkę z dodatkową iloscia żelu lnianego. Odwrócony plunking na chwilę. I suszenie dyfuzorem do na wpół suchych. I w tym momencie przypomniało mi się, że mam ten zel aloesowy co Eloe polecała Krauterhof dałam go trochę na takie prawie suche włosy i podsuszyłam jeszcze. Odsiedziałam aż będą super suche i odgniotłam. Dziwnie się odgniatało tak sucho. Żel lniany jest bardziej hmmm wilgotny podczas odgniatania – tzn on jest suchy ale włosy bardziej mięsiste. A tutaj ewidentnie inaczej ale loki ładne, tylko jakby trochę właśnie bardziej sucho niż po lnianym samym. Po włosach tego nie widać w ogóle, wręcz moze wyglądały jakby coś na nich było przetłuszczającego lekko. Nie ma puszu – nic (ale dużo na dworze nie byłam), tylko trochę odstających pojedynczych włosów na pierwszym zdjęciu po prawej np. No i z tyłu jedno pasmo niepokręcone i rozdzielone (takie nie w kupie) - no trudno się mówi ![]()
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
Na całą noc olej kokosowy
M: babydream na skalp i trochę na długość O: garnier awokado b/s Joanna z makiem i bawełną stylizacja: zielony żel ross + dyfuzor Efekty jako takie, nie wiem czy mnie ten kokos nie spuszył trochę no i skręt luźniejszy chyba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja używam :
-Szampon Migdałowy Kallos Mandel -Do spłukiwania Crema al latte, Krem mleczny,Kallos -Po umyciu i ugniataniu dłońmi i później usunięciu nadmiaru wody z końcówek używam Mgiełki podnoszącej włosy u nasady, Prosalon Chantal -Nastepnie spryskuję włosy dwufazowym olejkiem regeneracyjnym Kallos -Przedostatnią fazą jest spryskanie włosów odżywką do włosów kręconych Double Phase -Nakładam odrobinkę żelu do włosów,żeby się nie puszyły i loczki były lepiej podkreślone. Później dyfuzor ,kiedy podeschną trochę same. Nie powiem, używam tego dość sporo, ale z racji,że włosy są bardzo długie i mokre sięgają do pasa, to niezbędne są odżywki unoszące włosy u nasady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Wielka Pani ;)
|
26.09.
m: potters aloes d/s: maska: garnier karite + alterra morelowa + miód + olej migdałowy b/s : joanna AB żel różowy rossman, dyfuzor efekt: tłuścioch ;/ chyba nie powinnamdawać takiej obciążającej maski po myciu. Żeby jakoś wyglądać, zaplotłam francuza. 27.09. Z powodu awarii hydraulicznej i braku ciepłej wody musiałam myć włosy w lodowatej wodzie m: potters aloes d/s: alterra granat na 5 minut b/s pominięte s: żel różowy rossman, dyfuzor w pozycji wyprostowanej, więc brak objętości
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 |
Wtajemniczenie
|
25.09 (mycie w ciągu dnia)
m/o: Kallos Latte Serical (grzebień) d/s: Alterra morela b/s: Joanna mleko i miód s: dużo żelu Isana czarno-pomarańczowej suszenie dyfuzorem (pędząc do Teściowej zostawiłam bardziej wilgotne niż zwykle, najczęściej są suche conajmniej w 70-80%), podpięcie 2 żabkami na czubku głowy dla objętości po ok. 1,5 godziny jazdy samochodem do którego musiałam chyżo przemknąć, żeby sąsiedzi nie widzieli ![]() zadowolona z efektu ![]() foto zrobione ok. 4 h później 26.09 wgniecenie we włosy mokrymi dłoniami pięciozłotówki odżywki Garnier masłe shea i awokado, wygniecenie trochę koszulką trochę niebieskiego Artiste 27.09 - wgniecenie we włosy mokrymi dłoniami 2 pięciozłotówek odżywki Garnier masłe shea i awokado, wygniecenie lekko koszulką, trochę niebieskiego Artiste (trochę puchu, ale jak na 3 dzień efekt rewela - koleżanka pytała, czy na wałki kręcę ![]() 28.09 - lekki ugładzenie pasm palcami, spryskanie włosów spray'em Loton Provit Rosa we włosach, wgniecenie we włosy mokrymi dłoniami 1 pięciozłotówki odżywki Garnier masło shea i awokado, wygniecenie lekko koszulką, trochę niebieskiego Artiste (puch, ale w ilości pozwalającej wyjść do ludzi, jak na 4 dzień efekt okej - wstydu nie ma ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-28 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
noc: na suche Garnier z karite (sporo)
przed myciem: Amla na godzinę (ok. 1 łyżeczki) mycie: Alterra migdał+Potters balsam aloesowy pól na pół, metodą kubeczkową (2x) d/s: Garnier z karite (sporo) b/s: Joanna z lnem i rumiankiem (malutko-kilka kropel) na skalp Neril po plunkingu żel lniany (bardzo cienki mi wyszedł, mało dałam) Efekt: bardzo fajnie z boków, przy głowie trochę płasko, ale nienajgorzej, z tyłu pojedyńczy rulon ![]() ![]() włosy miękkie, błyszczące, lekko jakby wilgotne w dotyku (za dużo emolientów?)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-28 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Dziś bez zdjęć
![]() O: maseczka z żółtka, oleju lnianego i isana z babasu (1h 10 min pod czepkiem) M: Hergon różowy O: Alterrka morelowa + żel lniany (20 min) B/s: Joaśka z lnem i rumiankiem Potem wgniecione kilka kropel Garniera avokado Efekt: Milusie w dotyku, takie gładkie i mięsiste ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Rozeznanie
|
27.09 Rano
M: Mrs Potters ginko O: Alterra morela na 10' Z+S: (sposobem Basi ![]() efekt - średnio, trochę puchato, trochę sucho Wieczorem Zmoczone na całości na ociekające mix Garnier Karite + żel lniany były prawie suche, gdy zawinęłam je w jedwabną chustę pillow plopping w chuście Efekt poranny po wygnieceniu sztywniaczków na zdjęciu. Jestem zadowolona, ale chciałabym kiedyś uzyskać miękkie, gładkie włosy ![]() ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-09-28 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze mycie:
Aile kwiat lotosu Maska Bingo shea i algi jako d/s b/s Joaśka miod cytryna zmieszana z żelem Artiste wstępnie (chciałam dac na ociekające) i ta mieszanka mi się jakby zwazyła, na włosach byłe takie grudki zlepionej b/s dziwne to było i w kilku miejscach takie kulki 1mm srednicy - więc spłukałam to i dałam jeszcze raz juz samą joaśke b/s Potem odcisnęłam, zapakowałam w odwrócony plunking na chwilę i potem żel artiste, harmonijkowanie i dyfuzor. Zauważyłam masę pojedynczych włoskow wokól więc dodałam zelu lnianego w połwoie suszenia i dalej dyfuzor. Oto rezultaty: 1,2 - po myciu zaraz 3 moi kochankowie zawinięci na grzywce 4,5 po 4-5 godzinach już smętniej to wygląda, zwłaszcza z tyłu... grawitacja chyba...
![]() |
#775 |
Mod-Śnieżynka
|
M - pollena eva - czarna rzepa
O - alterra morelowa na godzinę Z+S - znów "co się nawinie" ![]() odciskanie ociekających, harmonijkowanie, schnięcie naturalne Mimo mycia szamponem, włosy od razu były miękkie, myłam skalp, a następnie odciskając myłam włosy (od razu się skręciły ![]() Efekt: są jeszcze mokre, więc wyglądają ładnie, po odciśnięciu może być różnie. Rano pewnie zastosuję reanimację balsamem Nivea (odkryłam swój sposób na reanimację, oprócz oleju kokosowego) Efekt po wyschnięciu: Beztrosko dołożyłam jeszcze trochę żelu. Rano loki były bardzo ładne, ale takiego przyklapu jeszcze nie miałam. Nic dziwnego: alterra i garnier awkodao razem. Myślałam, że po sls się przyda ![]() Włosy nadawały się tylko do upięcia (choć żal było loczków) Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-29 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
Wczoraj tylko mycie odżywką Joaśka z pokrzywą.
Maska Alterka granat na 15 minut (czas gonił), Joaśka b/s (kapka 2 zł), żel lniany w mniejszej ilosci niż kiedys. Harmonijkowanie głową w dół. (ostatnio zaniechałam i tylko ugniatałam w pozycji pionowej-wiekszy porządek, ale mniejsze fale). Dyfuzor, dokładka żelu, dosychanie naturalne. Przeraziło mnie potarganie i leciutko przeczesałam palcami od spodu. Na 1 zdjęciu- jeszcze wilgotne, po przeczesaniu, ale potarganie widoczne. Mimo to rano zniknęło, a spodziewałam się, że będzie gorzej, skoro wilgotne, a już bałagan. Lepsze fale, choć lewa strona nadal słabo. Nastepne zdjęcia- dziś po południu.(rano była mgła-też zrobiła swoje, zwłaszcza, że zelu mniej) No i wołają o kolor, ale jakoś czasu brak na hennowanie.
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
wczoraj wieczorem mycie:
skalp - BD włosy (na długości) - Hegron fioletowy odżywianie (d/s): Isana z babassu + troszkę kremu do rąk Lavera (różany) nie dawałam nic b/s, ani stylizatora (były takie mięciutkie, że szkoda mi było obciążać), zostawiłam aż same wyschną i poszłam spać. dziś reanimacja. w skalp - Jantar we włosy - Joaśka z apteczki (mleko i miód) + odrobinka żelu Rossmann ugniatanie z głową w dół a na koniec podpięcie klamrą przy przedziałku efekt jak na zdjęciu, znów bałagan i już nie są takie miękkie jak wczoraj. nad reanimacją muszę popracować... Edytowane przez ojala Czas edycji: 2011-09-29 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Mycie: emulsja gloria
Odżywianie: odżywka alterra z granatem+olej z pestek śliwki+mleczko pszczele Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel bielenda grafitti extra mocny przezroczysty Efekt: podoba mi się, ta bielenda podkreśla skręt mocniej, niż niebieski grafitti ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-29 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
czwartek 29.09
na noc na suche maska bingo z keratyną i spiruliną Mycie: alterra migdał metodą kubeczkową d/s: wpomniana maska bingo na 15 minut (trudno mi było na niej rozczesać włosy) na ociekające mało żelu lnianego w wilgotny skalp Neril wcierany głową w dół plopping w koszulkę, bez stylizacji za bardzo (dwa razy z każdej strony harmonijka koszulką), mokre były dość skręcone więc zaniechałam Efekt: włosy miękkie, milutkie, ale trochę spuszone, sporo odstających, zabrakło emolientów, zabrakło b/s zdjęcia TU!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-29 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
O: Olejek BD dla mam na 3h
M: Babydream O: Garnier z mango i kwiatem tiare (pierwszy raz) B/s: Joaśka z lnem i rumiankiem Suszenie suszarką do 80% bez dotykania Efekt: włoski miękkie i gładziutkie ![]() Dołączam zdjęcia. W rzeczywistości moje włosy nie są takie ciemne. Chyba sztuczne światło tak na nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.