|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Linusiaczku, czy wiadomo coś o AA? Odpisali?
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm z granulkami fajny był z Himalayi chociaż z tej firmy bardziej polecam myjki z neem. Żel z Danielle Laroche też jest warty wypróbowania. Do żeli na pewno powrócę, ale teraz moją miłością są mydła. Moja skóra je kocha (aleppo, siarkowe, savon noir) mogę je polecić z czystym sumieniem. Linus a zdecydowałaś się na coś z mydlarni u franka?? jak tam urlop? |
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej próbowałam już Johnsona Clean&Clear, Nivei Clean Deeper. Wszystkie testowane i z średnimi efektami. Znalazłam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ap.html&next=1 Połączenie moich ulubionych granulek z przez ciebie zalecanym mydłem. Nigdy nie stosowałam mydła do twarzy, ale może warto spróbować? Jest wprawdzie tylko jedna recenzja, ale wygląda zachęcająco. Tylko gdzie coś takiego kupić? |
|
|
|
|
|
#754 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Każdy kiedyś zaczynał, a perełki zaraz dodam na listę (jak się uporam z galopującą kolejką kosmetyków )Cytat:
Może Cię coś zainteresuje, mnie zainteresowały bardzo Cytat:
Cytat:
No... napisałam, coś tam odpisali, ale nie bardzo jakąś konkretną odpowiedź na pytanie, ponowiłam pytanie i na razie cisza... No zobaczymy, może jeszcze odpiszą. No... jakby to powiedzieć.... na coś z mydlarni się zdecydowałam Na przykład na śliczne bzowe mydełko, olejek jaśminowy Amli do włosów, krem do rąk i włoski szampon dla mamusi na Dzień Matki, którego używa rzadko, więc jej podbieram Urlop oczywiście super, dobrze poodwiedzać stare kąty, pooddychać starym wrocławkim powietrzem, napić się kawki w Rynku i inne takie... ![]() A tak trochę zrobię offtopa i Wam powiem, że odkryłam nową herbatkę dla Linusiaczki -maniaka herbacianego. Herbata Earl Grey z pomarańczą Herbapolu Lublin. Mniaaaam!
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-30 o 12:24 |
||||
|
|
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W jakim przedziale cenowym... Jestem biedną studentką, więc im taniej, tym lepiej. Z drugiej strony, już tyle różnych rzeczy próbowałam, że mogę zapłacić więcej, byle tylko działało. Lush jest na granicy, ale jeszcze do zniesienia. Tylko niedostępny w Polsce, czyli pewnie zakupy na allegro lub podczas wyjazdów za granicą zostają. Z twoich propozycji przejrzałam wszystkie, ale wydaje mi się, że żadna nie jest wprost skierowana do cery mieszanej z problemami, a mi głównie o takie chodzi.. Znalazłam jednak opinie, że pomaga. No cóż, jeszcze muszę się zastanowić, chociaż ogólnie zaciekawiły mnie. A ja ostatnio zawiodłam się na Herbapolu. Kupiłam owocową herbatę Owoce Lasu i była jakaś taka gorzka.. Edytowane przez girlinblues Czas edycji: 2011-05-30 o 12:55 |
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepsza była pianka z Neem (ta sama firma) o tym żelu z granułkami mowiłam http://himalayaherbals.pl/sklep/skle...&itemID=157831 Z himalayi mają dużo żeli, lubię je i nie są drogie( chociaż taniej wychodzą mydła :P ) Himalaye dorwiesz w niektorych aptekach, sklepach zielarskich, albo na necie (http://www.evergreen.pl/, http://www.himalayaherbals.pl/ ) Uuu Linus, a to w mydlarni u franciszka dorwałaś Amle? Ile jeszcze zostajesz w Polsce? Pogoda Ci się udała, bo we Wr chyba też padało? także odpoczęłaś od upałów
|
|
|
|
|
|
#757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórych herbat Herbapolu nie znoszę, ale ta wyjątkowo dobra była ![]() Cytat:
A na pogodę nie narzekam ani trochę, jest taka przyjemna! Trochę ciepło , potem trochę zimniej - no po prostu tego mi brakowało
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-30 o 13:16 |
||
|
|
|
|
#758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainteresowałam się ostatnio Ives Rocher i chciałam zapytać czy któraś z Was ma może wody toaletowe o zapachu owoców? (Do wyboru są morela, malina, wanilia, owies, oliwka, brzoskwinia, kokos i jeżyna) Chciałam zamówić sobie coś lekkiego na lato i rozważam zakup moreli, wanilii albo brzoskwini ale chciałam zapytać jak z trwałością
|
|
|
|
|
|
#759 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Nie mam wody toaletowej o zapachu owoców, ale mam taką o zapachu zielonej herbaty z tej firmy, pisałam o niej parę postów wyżej jako o mojej perełce. Jej zapach utrzymuje się średnio długo, ale to w końcu woda toaletowa, a nie perfumy, więc ja jestem zadowolona. A jeśli tak samo będzie w wypadku owocowych, tego nie wiem, ale ogólnie Yves Rocher ma według mnie bardzo przyjemne zapachy. Edytowane przez girlinblues Czas edycji: 2011-05-30 o 15:25 |
|||
|
|
|
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cha cha, Ridja, zmywałam sobie dziś lakier i przypomniałam sobie Twoją wiadomość dotyczącą truskawkowego zmywacza do paznokci Sensique Wiesz, on niby jest z truskawką, ale na zapach truskawek to ja bym się raczej nie nastawiała :P Co nie zmienia faktu że, moim zdaniem, świetnie zmywa i jest bardzo fajny
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-31 o 00:24 |
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy zwalcza wypryski, bo nie pamiętam.
|
|
|
|
|
|
#762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jadę do Natury po niego, i po pachnące lakiery Nie spodziewam się zapachu prosto z ogródka, ale pewnie pachnie lepiej niż przeciętny, cuchnący zmywacz.Zastanawiam się co jeszcze w tej Naturze sobie kupić, widziałam skład pudru mineralnego Catrice, nie jest co prawda taki całkiem mineralny, ale jak na puder drogeryjny, w takiej cenie w dodatku - myślę, że warto spróbować. Tym bardziej, że klasyczne minerały mnie nie pokochały, może takie pseudo, na bazie miki będą lepsze? Czy któraś z was używała pudrów Catrice?
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Dziewczyny. Nie wiem gdzie (być może, iż na tym wątku) ktoś polecał płyn do płukania ust Pollena-Ewa Adent. Czy produkt ten jest dostępny tylko przez sklepy sieciowe czy jest w normalnej sprzedaży?
Btw - wczoraj myłam kły po raz pierwszy pastą Himalaya Herbals - genialna jest! Polecam. Zauważyłam, że po umyciu blenda medem czy innym colgatem zostawał mały nalot przy dziąsłach, nawet wtedy gdy tarłam metodą wymiatającą przez 3 min. Himalaya jest tak nafaszerowana ziołami, że po nalocie nie było śladu - bardzo dobra pasta <love it very a nawet bardzo> Celia wprowadziła nowe lakiery do paznokci. Nazywają się Tropik i kolorki są jak dla mnie super - tylko gdzie to kupić?_? A zapachowe lakiery ma Revlon - ponoć zapaszek 2 dni się utrzymuje.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-06-01 o 10:45 Powód: edytowana edycja edytowanej edycji która była edytowanym tekstem |
|
|
|
|
#765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Moją perełką jest tonik z koniczyny bez alkoholu firmy Pollena Ewa
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wracając do testowania na zwierzakach, znów możemy zrobić coś dobrego. To petycja w sprawie testów przeprowadzanych przez światowego giganta Procter &Gamble
http://www.care2.com/news/member/525884267/2815513 |
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale tam wszędzie widnieje nazwa Proctor&Gamble. Błąd? Czy świadomie tak jest napisane? Bo jeśli to jest poważna petycja, to miałoby być wszystko bez błędu.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś ten zmywacz Sensique, co prawda nie truskawkowy ale mango
Może nie pachnie jak świeże owoce, ale przyjemniej niż zwykły lakier. Do tego lakiery (Essence i Sensique) i mam taką refleksję. Essence ma mnóóóóóstwo kolorów lakierów, brokatowe, perłowe, zwykłe, są śliczne i mają fajne nazwy (co mnie urzeka). Jednak co do jakości - często trafiają mi się takie, które bardzo szybko gęstnieją, rozwarstwiają się i mażą. Nie wiem od czego to zależy, bo zdarzyło mi się kupować ich lakiery dobrej i złej jakości. Trochę mnie denerwuje, bo nigdy nie wiem czego się spodziewać, a i kolory i cena i to, że są nietestowane bardzo mnie kusi. Macie może podobne odczucia? Dziś kupiłam kolor modern romance, mógłby być mniej perłowy ale bardzo uroczy kolor.I jeszcze jedno - nie wiem, czy już mogę nazwać to perełką, ale się zakochałam! Mianowicie: Express dry drops (Essence) czyli wysuszacz do paznokci. Boskie! Inaczej - to po prostu działa. Pomalowałam 2 warstwy, dałam po 2 krople na paznokieć, poczekałam (może nie przepisową minutę, ale nie 20 minut jak to zwykle bywa) i już. Suche, nic się nie odbija. Teraz dałam trzecią warstwę, nakropiłam znów i mogę spokojnie dotknąć płytki paznokcia. Poczekam jeszcze chwilę dla pewności, ale jestem oczarowana Ile zaoszczędzę czasu, ile popsutych paznokci mniej! Zapłaciłam za to cudeńko 9zł. Grzech nie kupić, polecam. Dawno mnie żaden kosmetyk tak nie zachwycił.
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Nie zastanawiałam się nad tym, pewnie masz rację, ale na wszelki wypadek podpisałam.
|
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Też podpisałam. Szczerze nienawidzę P&G, tyle złych rzeczy robią. Namawiam kogo mogę do bojkotowania tej firmy.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kupiłam lakier polecany przez Linuska, pachnący. Już dawno polowałam na morelowy kolor ale nie było
no i kupiłam jagodowy wczoraj pomalowałam i pachnie do dzisiaj:P i czekam na zamówienie z bu ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- podpisałam, ale też mnie zastanawia ten błąd w nazwie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
błagam o pomoc
już nie mogę z moimi włosami strasznei sie puszą polecicie coś ? tylko w sklepie stacjonarnym
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
ridja - lakiery mogą być ciulowe bo w drogerii robią z produktami różne dziwne rzeczy - klientki otwierają sobie buteleczki, malują się nimi (czasem nawet ekspedientki tak robią - o lol), potem te produkty leżą obok lampy i gdy ktoś je kupi dziwi się, że szajs... Pracowałam w drogerii przez chwilę to wiem co mówię.
Trwałość lakieru zależy też od koloru - barwnik pastelowy trzyma się wg mnie najdłużej na paznokciu, czerwony trochę krócej, a brokatowy najmniej (miałam opi absolutely alice upchany brokatem - następnego dnia odpryskiwał. Nigdy w życiu bym nie przypuszczała, że towar za 60 zł może takie numery odwalać, na szczęście wygrałam go w konkursie, poszedł na wymiankę ten szyt). Czy te które Ci odpryskują szybciej są właśnie z brokatem? Bo jak nie to podejrzewam, że były po prostu źle przechowywane.
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znacie kosmetyki BeSave? Czytałam o nich na portalu "Złote wyprzedaże", akurat są w promocji. Z tego, co jest tam napisane, powinny się znaleźć między naszymi perełkami. Zerknijcie na nie, jeśli macie tam konto i powiedzcie co sądzicie.
![]() ![]() albo tutaj http://poradnik-zdrowia.pl/artykul/besave-organiczne-kosmetyki-dla-calej-rodziny,23835.html |
|
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka ja nie znam tej firmy.
Ale pachnący lakier mi nie przypasował nie dałam odżywki pod niego i paznokcie zżółkły no i szybko mi odprysnął
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam sobie róż z The Body Shop, oczywiście Against Animal Testing
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

)
)
Na przykład na śliczne bzowe mydełko, olejek jaśminowy Amli do włosów, krem do rąk i włoski szampon dla mamusi na Dzień Matki, którego używa rzadko, więc jej podbieram
lepsza była pianka z Neem (ta sama firma) o tym żelu z granułkami mowiłam

no i kupiłam jagodowy
już nie mogę z moimi włosami
strasznei sie puszą
polecicie coś ?
tylko w sklepie stacjonarnym