![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Linusiaczku, czy wiadomo coś o AA? Odpisali?
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm z granulkami fajny był z Himalayi chociaż z tej firmy bardziej polecam myjki z neem. Żel z Danielle Laroche też jest warty wypróbowania. Do żeli na pewno powrócę, ale teraz moją miłością są mydła. Moja skóra je kocha (aleppo, siarkowe, savon noir) mogę je polecić z czystym sumieniem. Linus a zdecydowałaś się na coś z mydlarni u franka?? jak tam urlop? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej próbowałam już Johnsona Clean&Clear, Nivei Clean Deeper. Wszystkie testowane i z średnimi efektami. Znalazłam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ap.html&next=1 Połączenie moich ulubionych granulek z przez ciebie zalecanym mydłem. Nigdy nie stosowałam mydła do twarzy, ale może warto spróbować? Jest wprawdzie tylko jedna recenzja, ale wygląda zachęcająco. Tylko gdzie coś takiego kupić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Każdy kiedyś zaczynał, a perełki zaraz dodam na listę (jak się uporam z galopującą kolejką kosmetyków ![]() Cytat:
Może Cię coś zainteresuje, mnie zainteresowały bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No... napisałam, coś tam odpisali, ale nie bardzo jakąś konkretną odpowiedź na pytanie, ponowiłam pytanie i na razie cisza... No zobaczymy, może jeszcze odpiszą. No... jakby to powiedzieć.... na coś z mydlarni się zdecydowałam ![]() ![]() Urlop oczywiście super, dobrze poodwiedzać stare kąty, pooddychać starym wrocławkim powietrzem, napić się kawki w Rynku i inne takie... ![]() A tak trochę zrobię offtopa i Wam powiem, że odkryłam nową herbatkę dla Linusiaczki -maniaka herbacianego. Herbata Earl Grey z pomarańczą Herbapolu Lublin. Mniaaaam! ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-30 o 11:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W jakim przedziale cenowym... Jestem biedną studentką, więc im taniej, tym lepiej. Z drugiej strony, już tyle różnych rzeczy próbowałam, że mogę zapłacić więcej, byle tylko działało. Lush jest na granicy, ale jeszcze do zniesienia. Tylko niedostępny w Polsce, czyli pewnie zakupy na allegro lub podczas wyjazdów za granicą zostają. Z twoich propozycji przejrzałam wszystkie, ale wydaje mi się, że żadna nie jest wprost skierowana do cery mieszanej z problemami, a mi głównie o takie chodzi.. Znalazłam jednak opinie, że pomaga. No cóż, jeszcze muszę się zastanowić, chociaż ogólnie zaciekawiły mnie. A ja ostatnio zawiodłam się na Herbapolu. Kupiłam owocową herbatę Owoce Lasu i była jakaś taka gorzka.. Edytowane przez girlinblues Czas edycji: 2011-05-30 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z himalayi mają dużo żeli, lubię je i nie są drogie( chociaż taniej wychodzą mydła :P ) Himalaye dorwiesz w niektorych aptekach, sklepach zielarskich, albo na necie (http://www.evergreen.pl/, http://www.himalayaherbals.pl/ ) Uuu Linus, a to w mydlarni u franciszka dorwałaś Amle? Ile jeszcze zostajesz w Polsce? Pogoda Ci się udała, bo we Wr chyba też padało? także odpoczęłaś od upałów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórych herbat Herbapolu nie znoszę, ale ta wyjątkowo dobra była ![]() Cytat:
![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-30 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zainteresowałam się ostatnio Ives Rocher i chciałam zapytać czy któraś z Was ma może wody toaletowe o zapachu owoców? (Do wyboru są morela, malina, wanilia, owies, oliwka, brzoskwinia, kokos i jeżyna) Chciałam zamówić sobie coś lekkiego na lato i rozważam zakup moreli, wanilii albo brzoskwini ale chciałam zapytać jak z trwałością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Nie mam wody toaletowej o zapachu owoców, ale mam taką o zapachu zielonej herbaty z tej firmy, pisałam o niej parę postów wyżej jako o mojej perełce. Jej zapach utrzymuje się średnio długo, ale to w końcu woda toaletowa, a nie perfumy, więc ja jestem zadowolona. A jeśli tak samo będzie w wypadku owocowych, tego nie wiem, ale ogólnie Yves Rocher ma według mnie bardzo przyjemne zapachy. Edytowane przez girlinblues Czas edycji: 2011-05-30 o 14:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cha cha, Ridja, zmywałam sobie dziś lakier i przypomniałam sobie Twoją wiadomość dotyczącą truskawkowego zmywacza do paznokci Sensique ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-30 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się co jeszcze w tej Naturze sobie kupić, widziałam skład pudru mineralnego Catrice, nie jest co prawda taki całkiem mineralny, ale jak na puder drogeryjny, w takiej cenie w dodatku - myślę, że warto spróbować. Tym bardziej, że klasyczne minerały mnie nie pokochały, może takie pseudo, na bazie miki będą lepsze? Czy któraś z was używała pudrów Catrice?
![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Kochane Dziewczyny. Nie wiem gdzie (być może, iż na tym wątku) ktoś polecał płyn do płukania ust Pollena-Ewa Adent. Czy produkt ten jest dostępny tylko przez sklepy sieciowe czy jest w normalnej sprzedaży?
Btw - wczoraj myłam kły po raz pierwszy pastą Himalaya Herbals - genialna jest! Polecam. Zauważyłam, że po umyciu blenda medem czy innym colgatem zostawał mały nalot przy dziąsłach, nawet wtedy gdy tarłam metodą wymiatającą przez 3 min. Himalaya jest tak nafaszerowana ziołami, że po nalocie nie było śladu - bardzo dobra pasta <love it very a nawet bardzo> Celia wprowadziła nowe lakiery do paznokci. Nazywają się Tropik i kolorki są jak dla mnie super - tylko gdzie to kupić?_? A zapachowe lakiery ma Revlon - ponoć zapaszek 2 dni się utrzymuje.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-06-01 o 09:45 Powód: edytowana edycja edytowanej edycji która była edytowanym tekstem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Moją perełką jest tonik z koniczyny bez alkoholu firmy Pollena Ewa
![]() ![]()
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wracając do testowania na zwierzakach, znów możemy zrobić coś dobrego. To petycja w sprawie testów przeprowadzanych przez światowego giganta Procter &Gamble
http://www.care2.com/news/member/525884267/2815513 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale tam wszędzie widnieje nazwa Proctor&Gamble. Błąd? Czy świadomie tak jest napisane? Bo jeśli to jest poważna petycja, to miałoby być wszystko bez błędu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś ten zmywacz Sensique, co prawda nie truskawkowy ale mango
![]() I jeszcze jedno - nie wiem, czy już mogę nazwać to perełką, ale się zakochałam! Mianowicie: Express dry drops (Essence) czyli wysuszacz do paznokci. Boskie! Inaczej - to po prostu działa. Pomalowałam 2 warstwy, dałam po 2 krople na paznokieć, poczekałam (może nie przepisową minutę, ale nie 20 minut jak to zwykle bywa) i już. Suche, nic się nie odbija. Teraz dałam trzecią warstwę, nakropiłam znów i mogę spokojnie dotknąć płytki paznokcia. Poczekam jeszcze chwilę dla pewności, ale jestem oczarowana ![]()
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
Nie zastanawiałam się nad tym, pewnie masz rację, ale na wszelki wypadek podpisałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
Też podpisałam. Szczerze nienawidzę P&G, tyle złych rzeczy robią. Namawiam kogo mogę do bojkotowania tej firmy.
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
a ja kupiłam lakier polecany przez Linuska, pachnący. Już dawno polowałam na morelowy kolor ale nie było
![]() ![]() i czekam na zamówienie z bu ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- podpisałam, ale też mnie zastanawia ten błąd w nazwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
błagam o pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
ridja - lakiery mogą być ciulowe bo w drogerii robią z produktami różne dziwne rzeczy - klientki otwierają sobie buteleczki, malują się nimi (czasem nawet ekspedientki tak robią - o lol), potem te produkty leżą obok lampy i gdy ktoś je kupi dziwi się, że szajs... Pracowałam w drogerii przez chwilę to wiem co mówię.
Trwałość lakieru zależy też od koloru - barwnik pastelowy trzyma się wg mnie najdłużej na paznokciu, czerwony trochę krócej, a brokatowy najmniej (miałam opi absolutely alice upchany brokatem - następnego dnia odpryskiwał. Nigdy w życiu bym nie przypuszczała, że towar za 60 zł może takie numery odwalać, na szczęście wygrałam go w konkursie, poszedł na wymiankę ten szyt). Czy te które Ci odpryskują szybciej są właśnie z brokatem? Bo jak nie to podejrzewam, że były po prostu źle przechowywane.
![]() |
#776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znacie kosmetyki BeSave? Czytałam o nich na portalu "Złote wyprzedaże", akurat są w promocji. Z tego, co jest tam napisane, powinny się znaleźć między naszymi perełkami. Zerknijcie na nie, jeśli macie tam konto i powiedzcie co sądzicie.
![]() ![]() albo tutaj http://poradnik-zdrowia.pl/artykul/besave-organiczne-kosmetyki-dla-calej-rodziny,23835.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
Balbinka ja nie znam tej firmy.
Ale pachnący lakier mi nie przypasował ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam sobie róż z The Body Shop, oczywiście Against Animal Testing
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.