A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 15:44   #751
niut0
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość

niuto zmieniłaś avatar!!!!??? Jeeee
tak na bardziej wiosenny, a nawet letni

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie takie salony należy omijać szerokim łukiem! Pierwszymi słowami, jakie powinnaś usłyszeć po wejściu do salonu jest: "dzień dobry, w czym mogę pomóc?" A "nie dotykać" to może sobie do męża wieczorem powiedzieć jak kiedykolwiek usłyszysz coś takiego to natychmiast wyjdź, a przed wyjściem powiedz: żegnam, więcej tu nie wrócę i przekażę koleżankom, żeby omijały ten salon z daleka.
Pamiętaj, że młody wygląd zawsze jest zaletą - nigdy odwrotnie Także teraz Cię pytają o dowód, ale za to za 20 lat my będziemy miały już zmarszczki, a Ciebie zaczną dopiero traktować jak pełnoletnią

A co do tych zaocznych... Jak widać wszędzie jest inaczej - nie ma się co martwić na zapas. Zresztą, jak już będziesz mieć za sobą licencjat czy inżynierkę, to uwierz, wcale się już tak mgr nie będziesz przejmować
uśmiałam się
ja jestem raczej pyskata tak jak Jagodzia, tylko na kwestia wieku mnie jakoś tak stresuje

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Niestety nie mogę skontaktować się z nikim kompetentnym :-/
Ale Dziewczyny chyba znalazłam "MOJĄ" suknię Proszę o opinie. Myślicie, że będzie na mnie pasować, mam 168 cm wzrostu.
Też mam ją zapisaną na dysku głównie ze względu na to, ze mam brzydkie blizny na dekolcie i nie wiem czy ich nie będę zakrywać - z drugiej strony nie chciałabym się tylko nimi kierować przy wyborze sukienki, najwyżej PS pójdzie w ruch

co do samej sukienki - jest bardzo dziewczęca i ma cudne koronki
ale tutaj bardziej o figurę niż wzrost chodzi
i tak teraz myślę, że chyba bym jej jednak dla siebie nie wzięła, żeby się nią jeszcze bardziej nie odmładzać
Stary 2011-04-07, 15:50   #752
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
tak na bardziej wiosenny, a nawet letni

uśmiałam się
ja jestem raczej pyskata tak jak Jagodzia, tylko na kwestia wieku mnie jakoś tak stresuje

co do samej sukienki - jest bardzo dziewczęca i ma cudne koronki
ale tutaj bardziej o figurę niż wzrost chodzi
i tak teraz myślę, że chyba bym jej jednak dla siebie nie wzięła, żeby się nią jeszcze bardziej nie odmładzać
no właśnie ja też będę uważała na to żeby się nie odmłodzić bo młoda jestem ;p tyle dobrego że wyglądam na swój wiek (może 1 rok więcej)a nie na młodszą bo by była porażka ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:54   #753
bluesky89
Zakorzenienie

a mi zawsze mówia, że wyglądam na 18.. eh
w zeszłym roku jak pojechaliśmy do klubu (wszyscy z tego samego roku) to tylko mi kazali pokazać dowód osobisty... ;p
Stary 2011-04-07, 16:23   #754
D0tk4
Zadomowienie

Dziewki dziewczyny za zyczenia zdrowia .. Przyda sie, bo nic lepiej nie jest .. Jak wracalam do domu z uni, to myslalam, ze sie poplacze

Cytat:
Też załapałam doła. Miałam iść dzisiaj pierwszy dzień do pracy. Przychodzę i okazuje się, że nie ma mnie na liście pracowników i nikt nic na ten temat nie wiem. Tyle czasu szukałam pracy i znowu klapa :-/
Oj kochana .. Ale jak to mozliwe? Wracaj tam i porozmawiac z jakims szefem, managerem, kierownikiem! KImkolwiek, kto moze wiedziec o co chodzi! Nie odpuszczaj tak latwo.

Cytat:
Napisane przez menippe Pokaż wiadomość
Ja jak śmigałam po salonach z koleżanką i szukałyśmy sukni dla niej to Panie ją ubierały, poprawiały, a ja sobie siedziałam na sofie i potem oglądałam efekt końcowy. Te kobitki mają doświadczenie co jak zawiązać, gdzie zebrać, zatem bez obaw Co prawda niektóre były takie, że wydawały ochy i achy, choć mi się totalnie nie podobało, a w niektórych salonach były ok i jak im się niezbyt podobało to wypowiadały swoje zdanie i proponowały coś innego, co w ich przekonaniu byłoby lepsze i w przypadku mojej koleżanki miały nosa. Suknia na wieszaku wyglądała niezbyt ciekawie, ale jak ją założyła to podkreślała wszystkie walory figury i robiła wrażenie. No, ale to jak same wiecie zależy od szczęścia

Dotko zdróweczka Ci życzę!
Dzieki Mam nadzieje, ze w moim przypadku tez trafie na Panie ktore sie mna zajma i we wszystkim doradza Na to licze!

Cytat:
Ale Dziewczyny chyba znalazłam "MOJĄ" suknię Proszę o opinie. Myślicie, że będzie na mnie pasować, mam 168 cm wzrostu.
Bardzo ladna. Z klasa Ale zupelnie nie w moim typie. Ale rozumiem doskonale, ze moze sie podobac

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dotk4 3naj się. Ja miałam taki przypadek że myślałam że mnie boli podbrzusze i że to wzrostek a okazało się że to kolka nerkowa także jak ci nie przejdzie to lec do lekarza
Nie strasz mnie (kicia)! Jak do jutra mi nie przejdzie, to bede musiala isc do lekarza, bo weekendu tak nie wytrzymam

Cytat:
Jubiler nazwa się sawicki. Ma sklep na lubartowskiej i zamojskiej. Przejdz się tam na prawdę warto. Popros o katalog z nim ma się 10%zniżki a to zawsze te kilka złotych zostaje w kieszeni. Grawer i dopasowanie obrączek są gratis. I bardzo fajna obsługę mają
Zapisalam namiary TZ jest z Lublina,wiec mozemy tam zajrzec przy okazji Moze akurat cos fajnego znajdziemy )

Cytat:
Słyszałam, że można sobie stworzyć stronkę ślubną? Na czym to polega i gdzie takie coś można założyć?
Ktoras PMka mowila, ze mozna stworzyc na wyjdzzamnie.pl ale ja tam bylam i tylko bloga zauwazylam .. Nie wiem, moze cos mi umknelo po prostu Ja juz zalozylam na ewedding.com Fajna sprawa

Ok, uciekam. Poogladam sobie ANTM i moze uda mi sie zasnac, bo nic nie spalam zeszlej nocy (
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:46   #755
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewki dziewczyny za zyczenia zdrowia .. Przyda sie, bo nic lepiej nie jest .. Jak wracalam do domu z uni, to myslalam, ze sie poplacze

Oj kochana .. Ale jak to mozliwe? Wracaj tam i porozmawiac z jakims szefem, managerem, kierownikiem! KImkolwiek, kto moze wiedziec o co chodzi! Nie odpuszczaj tak latwo.

Dzieki Mam nadzieje, ze w moim przypadku tez trafie na Panie ktore sie mna zajma i we wszystkim doradza Na to licze!

Bardzo ladna. Z klasa Ale zupelnie nie w moim typie. Ale rozumiem doskonale, ze moze sie podobac

Nie strasz mnie (kicia)! Jak do jutra mi nie przejdzie, to bede musiala isc do lekarza, bo weekendu tak nie wytrzymam

Zapisalam namiary TZ jest z Lublina,wiec mozemy tam zajrzec przy okazji Moze akurat cos fajnego znajdziemy )

Ktoras PMka mowila, ze mozna stworzyc na wyjdzzamnie.pl ale ja tam bylam i tylko bloga zauwazylam .. Nie wiem, moze cos mi umknelo po prostu Ja juz zalozylam na ewedding.com Fajna sprawa

Ok, uciekam. Poogladam sobie ANTM i moze uda mi sie zasnac, bo nic nie spalam zeszlej nocy (
Nie wiem jak to możliwe. Chciałam się dowiedzieć ale managerka jest niedostępna, pracownicy nic nie wiedzą. Po prostu będę szukać dalej. Nie chcę pracować w takiej firmie która nie szanuje ludzi. Dotka4 współczuję bardzo złego samopoczucia. Oby jutro było lepiej

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:47   #756
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

a mogę się zapytać skąd jesteś?? jak tż z lbn??
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-07, 17:02   #757
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
szkoda, nawet wizażowe kciuki nie pomogły
ale nie martw się, jeszcze poprawi

raczej nie ale z drugiej strony cieżko mi trafić na stanik z obwodem65 (C/D) więc czasami noszę 70B także w 100% nie jest to prawidłowe, ale słyszałam też, ze taka migracja to działa raczej w przypadku większych biustów

ja miałam większy problem z tym, ze mi staniki odstawały
ja mam taki stanik kupiłam w sklepie internetowym ale okazał sie za mały i teraz usiłuje go sprzedać na allegro tak wiec ogólnie te rozmiary są dostępne ale nie można ich przymierzyć jedynie w naprawdę nie licznych sklepach są dostępne.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja to już wklejałam pewnie nie raz, ale mogę jeszcze i jeszcze.
Także na pierwszy taniec chciałabym mieć coś żywszego, żeby gości rozruszać, poza tym my wolimy coś szybszego, w tym sie lepiej czujemy. I taka jest moja propozycja na dzień dzisiejszy http://www.youtube.com/watch?v=zHFbhhi_XVc

Ale uwielbiam, kocham i nie wiem co jeszcze ten oto utwór, wyraża to wszystko co siedzi gdzieś tam we mnie głęboko. Zawsze mam dreszcze i motyle w brzuchu, gdy to słyszę. Tylko, że troszkę za wolne jak dla mnie na pierwszy taniec. Ale jeśli zespół umiałby nam to zagrać, to czemu nie
http://www.youtube.com/watch?v=HmsClQ1H0ME

Pewnie każda z nas ma taką piosenkę, przy której uginają jej sie kolana. Dla mnie akurat jest to Iris.
Ogólnie mam identyczny gust! Myślałam o tych piosenkach ale jednak jakos oboje z tż jesteśmy za polską piosenką. Ale tak myśle że może na rozpoczęcie poprawin zatańczyć do tej Grease nawet mam w planach na poprawiny sukienkę odpowiednią - wymyśloną ah muszę z tż pogadać ;D

Cytat:
Cieszę się, że Wam się podobają. Wszystkie moje koleżanki patrząc na tą sukienkę stwierdzały że:
1. jakaś taka prosta
2. mało efektowna
3. dlaczego nie księżniczka??? - to mnie rozwaliło.
Być może kogoś urażę, ale dlaczego wszyscy zakładają, że na ślub MUSI być za przeproszeniem "beza"?
Mnie podobają się skromne, eleganckie i co ważne rzadko spotykane suknie.
Nikt nie mówi że musi być "beza" po prostu każdemu sie podoba co innego ja też lubie skromne sukienki ale nie aż tak dla mnie skromna ślubna sukienka np to coś takiego : http://www.shop.nathaliefrench.co.uk.../11228_000.jpg
żeby lepiej wyglądała muszę dodać ze mam 177cm wzrostu no i należę do szczupłych osób
Ale to jest jedna z wielu jakie mi sie podobają i każda ma inny fason, bez przymierzania sie u mnie nie obejdzie na pewno

beż żadnych zbędnych zdobień tylko skąd taką wziąć

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2011-04-07 o 17:06
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 17:09   #758
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
ja mam taki stanik kupiłam w sklepie internetowym ale okazał sie za mały i teraz usiłuje go sprzedać na allegro tak wiec ogólnie te rozmiary są dostępne ale nie można ich przymierzyć jedynie w naprawdę nie licznych sklepach są dostępne.

Ogólnie mam identyczny gust! Myślałam o tych piosenkach ale jednak jakos oboje z tż jesteśmy za polską piosenką. Ale tak myśle że może na rozpoczęcie poprawin zatańczyć do tej Grease nawet mam w planach na poprawiny sukienkę odpowiednią - wymyśloną ah muszę z tż pogadać ;D

Nikt nie mówi że musi być "beza" po prostu każdemu sie podoba co innego ja też lubie skromne sukienki ale nie aż tak dla mnie skromna ślubna sukienka np to coś takiego : http://www.shop.nathaliefrench.co.uk.../11228_000.jpg
żeby lepiej wyglądała muszę dodać ze mam 177cm wzrostu no i należę do szczupłych osób
Ale to jest jedna z wielu jakie mi sie podobają i każda ma inny fason, bez przymierzania sie u mnie nie obejdzie na pewno

jest bardzo prosta więc myślę że nie było by problemu uszyć taką. Bo moim zdaniem nie warto szyć sukni które mają dużo zdobień bo wyglądają gorzej niż oryginały a tak myślę że do uszycia jest idealna
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-07, 17:18   #759
tenebrosa
Wtajemniczenie

kicia, widzę, że jedno z kryteriów wyboru sukni będzie u nas identyczne - ja też mam zamiar zwracać uwagę na to jak się suknia prezentuje w realu na fotkach (allegro to super miejsce, gdzie można sprawdzić jakie wrażenie wywołuje dany model sukni w rzeczywistości, a jak prezentuje się na zdjęciu katalogowym). Poza tym musi być wygodna do tańca i właśnie bardzo dobrze wychodzić na zdjęciach/filmie. Niestety sporo sukni jakoś traci moim zdaniem na zdjęciach - albo fotograf nie potrafi uchwycić piękna sukni albo po prostu materiał/dodatki kiepsko odwzorowują się w blasku fleszy (lub ich braku).

Co do jubilera, to my też wybraliśmy wzór naszych obrączek u Savickiego. Było to jeszcze w grudniu 2010 na targach ślubnych, nawet już je mierzyliśmy. Dostaliśmy katalog, ale nie wiem czy będziemy zamawiać w salonie czy zrobimy u jubilera. TŻ ma złoto do przetopienia, więc zastanowimy się nad tym.
Stary 2011-04-07, 17:23   #760
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Ma coś w sobie ta sukienka, lecz to nie w moim guście ale te co mi sie podobaja, pewnie Tobie nie wpadłyby do gustu Jak masz okazję to przymierz i jak bedzie super to moze bedziesz juz 3 PM ze swoja wymarzona

ja dzisiaj dostałam @ juz pare dni temu spakowalam do torebki moje tabletki, no ale jek dzisiaj bylam w pracy, to tak mnie zaczal brzuch bolec, wiec chcialam sobie wziac 2 tabletki a sie okazalo, ze wlozylam puste opakowanie! dzwonie do TZ, bo mi bylo slabo i wogole i sobie nawet poplakalam i moj Kochany TZ przywiozl mi tabletki do pracy, bo powiedzial, ze skoro nie chce jechac do domu to chociaz tabletki mi pomogą i od razu przestalo bolec.. teraz jest juz ok na szczescie My kobitki to mamy przechlapane czasami..

co do obraczek to mi sie podobają klasyczne, ale spłaszczone jak w załączniku. Ś.p. Babcia TZ dała Jemu swoją obraczkę, jest baardzo gruba, takiej jeszcze nie widzialam, ale nie podoba mi sie jej kolor, to baardzo ciemne zolte zloto, nie wiem jak to okreslic.. wiec myslicie ze mozeby ją jakos przetopic czy co z niazrobic, zeby ją wykorzystac do Naszych obraczek? bo ja sie na tym nie znam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (15,2 KB, 14 załadowań)
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:38   #761
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ jest niesamowicie najza✂✂✂iściejszy!!!! Nie chciałam żednego prezentu na urodziny, bo mam wszystko czego potrzebuję. No to zabrał mnie na romantyczną kolację w pustym lokalu, przygaszonym światłem, przy świetle świec, z winem, kierowcą do domu i obsługą, która znała nasze imiona... szok Ja nie wiem jak on to załatwił...
Fantastyczny pomysł miał Twój TŻ Romantyk z Niego

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Chciałam Wam się jednak pochwalić, że tydzień temu podpisaliśmy nareszcie umowę z kamerzystą i fotografem!
Będzie to ta sama firma, którą już kiedyś Wam pokazywałam: http://www.mfilm.pl/
Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Mają świetny sprzęt i potrafią go wykorzystać w nagraniach, większość materiału rejestrują przy użyciu steadicamu (w standardzie i bez dopłat! - co w lubelskim rzadko spotykane), można też wykorzystać kran kamerowy na weselu czy zamówić teledysk plenerowy wg własnego scenariusza. Odniosłam wrażenie, że zrealizują każde życzenie Młodych, zarówno co do charakteru nagrania, jak i pomysłów montażowych.
Zdjęcia z kolei może nie są niesamowicie "och i ach" na ich stronce, ale wg mnie są porządnie wykonane, a co do pomysłów na plener, to my sami mamy ich sporo, więc wystarczy nam, aby ktoś z profesjonalnym sprzętem i umiejętnościami je zrealizował. I jestem pewna, ze oni sobie z tym świetnie poradzą
Jeśli któraś dziewczyna z lubelskiego (lub innych województw, bo studio świadczy usługi na terenie całej Polski) szuka jeszcze odpowiedniego studia filmowego, to mogę z czystym sumieniem ich polecić. Cały kontakt do tej pory był w 100% profesjonalny, podejście do klienta 10/10. Byłam pod wrażeniem, że udało nam się w ogóle znaleźć takich ludzi, biorąc pod uwagę, że na początku wcale nie mieliśmy zamiaru brać kamerzysty i jak się już zdecydowaliśmy, to nasze wymagania nie były małe
Właśnie już się tak zaczęłam zastanawiać, co tak długo Cię nie ma... Widzę, że praca wre u Ciebie
Eh, tak piszesz o tym mfilmie, że chcą realizować każde życzenie młodych i kurcze tak myślę, czy by się jednak z nimi też nie spotkać... Bo generalnie może warto mieć jednak porównanie w rozmowie na żywo. Prawdopodobnie za 2 tygodnie będziemy jechać w lubelskie, chcemy się więc spotkać z makefilmem i tak kombinuję, czy nie spotkać się od razu z tymi Waszymi... Sama już nie wiem.
No i może nam by się udało w końcu spotkać, jak myślisz?

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Chatko niestety nie mogę zamknąć poprzedniego wątku, ponieważ nie to forum moderuję. Każda modka ma pod sobą swoje forum i tylko tam ma uprawnienia do zamykania itd. Ja jestem na podróżach, także tutaj niewiele zdziałam. Ale napiszę też do Tav żeby zamknęła poprzednią część.

Dzisiaj mam kiepski dzień. W ogóle ostatnio podłapałam chandrę. Siedzenie w domu mi nie służy
Szukam nadal fotografa i już mam najgorsze myśli, że żadnego nie znajdę co nam się będzie podobał, a potem będzie już za późno, bo będą pozajmowane terminy. No nie marudzę więcej, już uciekam.
Dzięki
Ja też mam chandrę, w sumie już trzeci dzień. Była dziś u mnie Mama na śniadaniu i obiedzie, obejrzałyśmy sobie 2 filmy (Holiday i The time traveler's wife, oba polecam bardzo gorąco, ja je kocham i uwielbiam i zawsze mnie wzruszają niesamowicie), trochę mi lepiej po tych filmach, może i Tobie pomogłoby zatopienie się na trochę w innym świecie i nie myślenie?
A fotografa spokojnie znajdziesz, na 2012 dopiero zaczynają się zapisy fotografów i filmowców

Cytat:
Rany, dziewczyny, zaraz chyba zejde .. Od wczorajszego wieczora tak mnie lewa strona podbrzusza boli, ze ledwo co moge funkcjonowac .. Cala noc nie spalam, bo bbol byl nie do zniesienia. Dzis musialam sie na uni pojawic, ale zaraz wracam do domu i sie zaszyje w lozku, bo nie moge Gdyby to byla prawa strona, to bym byla pewna, ze wyrostek, a tak? Jajnik? Nie wiem
Biedaku Też kiedyś miałam coś takiego, poszłam do lekarza, wysłali mnie do szpitala, leżałam 4 dni na kroplówce, porobili wszystkie badania, ale przestało boleć i wróciłam do domu. Ale dziewczyna, która leżała obok mnie z podobnym bólem miała robioną jakąś operację. Więc jak nie przejdzie, to może warto jednak odwiedzić lekarza, bo kto wie, co to może być.

Cytat:
Co za dziwna sytuacja z tą pracą Współczuję.
Suknia bardzo ładna i wcale nie uważam, że za skromna. Jest po prostu elegancka i prosta, ale skromną bym jej nie nazwała. Mi się podoba, choć dla siebie patrzę na inne modele

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Wow, sporo sobie liczą. Podsunęłyście mi własnie pomysł z przetopieniem własnego złota
My też będziemy dawać swoje złoto, trochę dostaliśmy od moich Rodziców, a jeszcze podobno Rodzice TŻta chcą coś dorzucić... Choć myślę, że i tego co mamy będzie dosyć

Cytat:
ostatnio oglądając jakieś filmiki doszłam do wniosku że kolejne kryterium wyboru mojej sukni to takie żeby sukienka bardzo fajnie układała się w tańcu bo wtedy też to fajnie na zdjęciach i filmie widać
Dlatego właśnie między innymi w życiu nie zgodziłabym się na suknię z kołem, bo właśnie przez koło suknia wygląda i w tańcu i w pozycji siedzącej idiotycznie. Niech mi wszyją tyle sztywnego tiulu ile trzeba, żeby się ładnie układała, ale koła sobie wcisnąć nie dam

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też będę uważała na to żeby się nie odmłodzić bo młoda jestem ;p tyle dobrego że wyglądam na swój wiek (może 1 rok więcej)a nie na młodszą bo by była porażka ;p
Eh, laski, Wy się nie chcecie odmładzać, a co poniektóre z nas muszą uważać, żeby się jeszcze nie postarzyć Nie marudźcie, tylko cieszcie się z młodego wieku i wyglądu, za parę lat będziecie te chwile, w których o dowód pytają wspominać z rozrzewnieniem i nostalgią
Ja bym się tam chętnie odmłodziła, tylko nie ma jak

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie piękna suknia, śliczny krój Choć wydaje mi się, że dla mnie osobiście trochę za szeroka (bo szukam czegoś bardzo wygodnego), to z najwyższą chęcią poprzymierzam takie sukienki, bo chcę się poczuć i powyglądać choć przez chwilę tak cudnie
Ja mam 169cm i budowę raczej szczupłą (chociaż mam grube kości), więc raczej też nie będę miała problemów z rozmiarami w salonach, wszystkie powinny na mnie w miarę pasować
Dziewczyny, jak będziemy tu tak gadać o tych kieckach i wstawiać coraz to nowe, to w końcu żadna z nas nie wytrzyma i wszystkie jeszcze przed świętami polecimy na salony

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
co do obraczek to mi sie podobają klasyczne, ale spłaszczone jak w załączniku. Ś.p. Babcia TZ dała Jemu swoją obraczkę, jest baardzo gruba, takiej jeszcze nie widzialam, ale nie podoba mi sie jej kolor, to baardzo ciemne zolte zloto, nie wiem jak to okreslic.. wiec myslicie ze mozeby ją jakos przetopic czy co z niazrobic, zeby ją wykorzystac do Naszych obraczek? bo ja sie na tym nie znam...
Jeśli chodzi o przetapianie, to tak się tylko mówi - tak naprawdę nie masz robionych obrączek konkretnie z tego złota, które dajesz, chyba, że Ci na tym mega zależy, ale to trzeba znaleźć jubilera, który się tego podejmie (Boże, właśnie przez 2 minuty siedziałam i nie mogłam sobie przypomnieć słowa jubiler, ciągle przychodził mi na myśl Guliwer). Generalnie jak dajesz swoje złoto, to jubiler bierze je jako część lub całość zapłaty za obrączki, które wykonuje, ale same obrączki robi ze swojego złota. Także prawdziwe przetapianie swojego złota na swoje obrączki należy do rzadkości, bo jubilerzy wolą pracować na złocie, które sami sobie przygotowują.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-07 o 17:40
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:44   #762
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Ma coś w sobie ta sukienka, lecz to nie w moim guście ale te co mi sie podobaja, pewnie Tobie nie wpadłyby do gustu Jak masz okazję to przymierz i jak bedzie super to moze bedziesz juz 3 PM ze swoja wymarzona

ja dzisiaj dostałam @ juz pare dni temu spakowalam do torebki moje tabletki, no ale jek dzisiaj bylam w pracy, to tak mnie zaczal brzuch bolec, wiec chcialam sobie wziac 2 tabletki a sie okazalo, ze wlozylam puste opakowanie! dzwonie do TZ, bo mi bylo slabo i wogole i sobie nawet poplakalam i moj Kochany TZ przywiozl mi tabletki do pracy, bo powiedzial, ze skoro nie chce jechac do domu to chociaz tabletki mi pomogą i od razu przestalo bolec.. teraz jest juz ok na szczescie My kobitki to mamy przechlapane czasami..

Pewnie chodzi Ci o takie aż czerwone złoto. z tego co ja się orientuję to jest to bardzo cenny rodzaj złota(najwięcej złota w złocie). Kilkadziesiąt lat temu było bardzo modne, teraz się od tego odchodzi. Jubiler dokłada trochę srebra przy przetapianiu i już masz ładniejszy, delikatniejszy kolor. Tylko jakość jest inna, mniejsza wartość.
Jeszcze słyszałam o czymś takim (ale to już wcale nie jestem pewna), że im więcej jest srebra w obrączce tym jest trwalsza, tzn. mniej się rysuje. Według tej teorii złoto jest miękcejsze i łatwiej je uszkodzić mechanicznie. Może coś w tym jest bo przecież dawniej jak były złote monety to przygryzano je, żeby sprawdzić autentyczność. Może ktoś się lepiej zna i to wytłumaczy

A poza tym wszystkim, możesz wycenić tylko złoto, a jubiler zrobi Ci z innego, a od kosztu odejmie wartość Twojego złota
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:11   #763
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo podobają mi się te obrączki. Jednak mój TŻ nie chce takich klasycznych, chce byśmy mieli bardziej "wymyślne" te obrączki. Myślę, że coś wybierzemy za rok
A ja niestety nie mam złota które mogłabym przetopić. Przypuszczam, że mój TŻ też nie ma...

Cytat:
(Boże, właśnie przez 2 minuty siedziałam i nie mogłam sobie przypomnieć słowa jubiler, ciągle przychodził mi na myśl Guliwer).
Czasami człowieka nachodzi takie zaćmienie .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:31   #764
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak to możliwe. Chciałam się dowiedzieć ale managerka jest niedostępna, pracownicy nic nie wiedzą. Po prostu będę szukać dalej. Nie chcę pracować w takiej firmie która nie szanuje ludzi. Dotka4 współczuję bardzo złego samopoczucia. Oby jutro było lepiej
Dziekuje tez mam nadzieje, ze do jutra przejdzie
Szkoda, ze z praca tak nieciekawie wyszlo .. Ale trzymam kciuki, zebys szybko znalazla cos nawet ciekawszego

Cytat:
a mogę się zapytać skąd jesteś?? jak tż z lbn??
Góralka ze mnie Z TZ poznalismy sie na wakacjach 6 lat temu Ale stwierdzilismy, ze jestesmy sobie pisani, wiec i tak bysmy sie w koncu spotkali, bo okazalo sie, ze dwa wczesniejsze wakacjyjne wyjazdy spedzalismy w tych samych miejscach. Ja mam Dziadka na tym samym osiedlu co on, wiec musielismy sie w koncu spotkac

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Co do jubilera, to my też wybraliśmy wzór naszych obrączek u Savickiego. Było to jeszcze w grudniu 2010 na targach ślubnych, nawet już je mierzyliśmy. Dostaliśmy katalog, ale nie wiem czy będziemy zamawiać w salonie czy zrobimy u jubilera. TŻ ma złoto do przetopienia, więc zastanowimy się nad tym.
Masz gdzies ten wzor? Chetnie bym zobaczyla

Cytat:
Biedaku Też kiedyś miałam coś takiego, poszłam do lekarza, wysłali mnie do szpitala, leżałam 4 dni na kroplówce, porobili wszystkie badania, ale przestało boleć i wróciłam do domu. Ale dziewczyna, która leżała obok mnie z podobnym bólem miała robioną jakąś operację. Więc jak nie przejdzie, to może warto jednak odwiedzić lekarza, bo kto wie, co to może być.
Mam nadzieje, ze nei skoncze jak ja dziewczyna, z ktora lezalas w sali W zasadzie to juz jest troszke lepiej .. Moze dlatego, ze leze i sie w zasadzie nie ruszam.No i mam zgiete nogi w kolanach, bo jak rozprostuje, to zaczyna mocniej bolec
Stary 2011-04-07, 18:48   #765
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Też załapałam doła. Miałam iść dzisiaj pierwszy dzień do pracy. Przychodzę i okazuje się, że nie ma mnie na liście pracowników i nikt nic na ten temat nie wiem. Tyle czasu szukałam pracy i znowu klapa :-/
to dla mnie niepojęte! Twój pierwszy dzień w pracy a nikt nic nie wie??!! firma krzak czy co?

Cytat:
suknia miodzio a tył sukni jest przeurocza na pewno taką też będę przymierzać

Cytat:
Cieszę się, że Wam się podobają. Wszystkie moje koleżanki patrząc na tą sukienkę stwierdzały że:
1. jakaś taka prosta
2. mało efektowna
Być może kogoś urażę, ale dlaczego wszyscy zakładają, że na ślub MUSI być za przeproszeniem "beza"?
podpisuje się rękami i nogami

dotk4 zdrowia rybeńko i jeśli coś was boli, coś jest nie tak okres się spóźnia albo jeszcze jakiś inny czort ze sprawami kobiecymi to od razu do ginekologa!! na tym punkcie to już jestem przewrażliwiona będę Was wszystkie pilnować i będę zbierać raporty czy Wasze @ są w terminie itd ;P

jeszcze 9 dni i będzie 3 z przodu jak ten czas zapiernicza prawda jagodzia
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-04-07 o 18:54
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:59   #766
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

ja tylko mówię żebyś poszła do lekarza bo samemu zgadując co to może być można się najeść strachu.... Ja wtedy już prawie zostałam położona na stole operacyjnym bo każdy myślał że to wyrostek. Ale zrobili badania i okazało się że nie choć z drugiej strony wolała bym żeby to był wyrostek przynajmniej bym miała go z głowy.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:59   #767
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi Ci o takie aż czerwone złoto. z tego co ja się orientuję to jest to bardzo cenny rodzaj złota(najwięcej złota w złocie). Kilkadziesiąt lat temu było bardzo modne, teraz się od tego odchodzi. Jubiler dokłada trochę srebra przy przetapianiu i już masz ładniejszy, delikatniejszy kolor. Tylko jakość jest inna, mniejsza wartość.
Jeszcze słyszałam o czymś takim (ale to już wcale nie jestem pewna), że im więcej jest srebra w obrączce tym jest trwalsza, tzn. mniej się rysuje. Według tej teorii złoto jest miękcejsze i łatwiej je uszkodzić mechanicznie. Może coś w tym jest bo przecież dawniej jak były złote monety to przygryzano je, żeby sprawdzić autentyczność. Może ktoś się lepiej zna i to wytłumaczy

A poza tym wszystkim, możesz wycenić tylko złoto, a jubiler zrobi Ci z innego, a od kosztu odejmie wartość Twojego złota
No własnie ta obraczka wchodzi w czerwony widze, ze wiesz o co mi chodzi pojdziemy do "Guliwera" jak to Chatka napisala i zobaczymy co powie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:23   #768
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Witajcie
A u mnie nadal 5 z przodu, ale jeszcze tylko tydzień Mój TŻ mówi, że jest jeszcze dużo czasu, jednak ja uważam, że ten czas tak szybko ucieka, że za chwilę już będzie miesiąc do ślubu... I jak o tym myślę to strasznie się stresuję
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my na razie mamy poplanowane, kiedy i co kupimy/załatwimy. ale i tak mam podobne obawy jak ewika19
Wszystkie damy radę. Ze wszystkim zdążymy i będzię miodzio

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Mi się podoba. Baaardzo nawet. Śliczna, elegancka i delikatna

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Słyszałam, że można sobie stworzyć stronkę ślubną? Na czym to polega i gdzie takie coś można założyć?
Rzuć sobie okiem na http://myweddspace.pl/ Dużo przydatnych rzeczy w jednym miejscu. Można stworzyć stronkę np. informacyjną dla gości. Jeszcze się za to nie zabieraliśmy, ale zamierzamy.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:33   #769
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

ja kilka stron dalej pisałam że mnie brzuch boli już tydzień jak przed @ ale to jeszcze nie teraz a tu proszę przyjechała ciocia... no i znowku kilka dni z głowy i to kurat kiedy będę pracować całą sobotę i niedzielę
bez ketonalu się nie obędzie
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
to dla mnie niepojęte! Twój pierwszy dzień w pracy a nikt nic nie wie??!! firma krzak czy co?

jeszcze 9 dni i będzie 3 z przodu jak ten czas zapiernicza prawda jagodzia
a prawda przydało by się to oblać za 9 dni ;p ale nie piję podczas postu ;p niestety takie mam co roku postanowienie ;p

Byłam przed chwilą na kolejnych naukach. Dzisiaj było z panią z poradni rodzinnej i były SUPER zajęcia. W końcu ktoś grupę rozruszał najwięcej się ja udzielałam ;p i prawie tylko ja jeszcze ze 3 osoby się odezwały a reszta się wstydziła. Temat był o miłości. O tym że miłość polega na tym by wspierać drugą osobą żeby o nią dbać. Jeśli chce się kształcić to trzeba ją wspierać. Żeby mieć dla siebie czas nawet jak będzie się mieć 10 dzieci to zawołać dziadków a samemu gdzieś wyjść spędzić trochę czasu. Żeby nie zatracić się w codzienności. O tym żeby pamiętać że to współmałżonek jest dla nas najważniejszy potem dzieci a dopiero potem rodzice żeby nie dać sobie wchodzi w życie z butami przez teściów, rodziców. Żeby zawsze trzymać stronę swojego małżonka nawet jak ktoś inny ma rację. Mówię wam super zajęcia... normalnie pisała bym o tym i pisała z księdzem to jest tak że on tylko o bogu mówi i nic poza tym i każdy zasypia a ta poruszała bardzo życiowe problemy naprawdę. A facetka po pięćdziesiątce była.
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-07, 19:59   #770
(kicia)
Zakorzenienie

jagodziu
tu masz linka do strony tego jubliera niestety on nie ma swoich obrączek na stronie

http://www.savicki.pl/

Stary 2011-04-07, 20:03   #771
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jagodziu
tu masz linka do strony tego jubliera niestety on nie ma swoich obrączek na stronie

http://www.savicki.pl/
ooo dziękuję dziękuję
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-07, 20:04   #772
kindziulindzia
Zakorzenienie

jakoś tu tak cicho jutro nasze pierwsze nauki i się dowiedziałam, że księdzem prowadzącym będzie ksiądz PEDRO Z BRAZYLII
obym go zrozumiała i oby był życiowy
19.05.2012
Stary 2011-04-07, 20:14   #773
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
dotk4 zdrowia rybeńko i jeśli coś was boli, coś jest nie tak okres się spóźnia albo jeszcze jakiś inny czort ze sprawami kobiecymi to od razu do ginekologa!! na tym punkcie to już jestem przewrażliwiona będę Was wszystkie pilnować i będę zbierać raporty czy Wasze @ są w terminie itd ;P
Moje @ od czasu odstawienia tabletek nigdy nie sa w terminie, przychodza jak chca, czorty male :P Z ginem to jest na Wyspach taka lipa, ze nie lepiej zeby nic sie nie dzialo .. Ble. Mam nadzieje, ze mi przejdzie. Swoja droga, w PL mam taka cudowna pania gin. ze nic tylko do niej chodzic (mam nadzieje, ze mi ciaze bedzie prowadzic, jak sie w koncu przytafi ).

Cytat:
ja tylko mówię żebyś poszła do lekarza bo samemu zgadując co to może być można się najeść strachu.... Ja wtedy już prawie zostałam położona na stole operacyjnym bo każdy myślał że to wyrostek. Ale zrobili badania i okazało się że nie choć z drugiej strony wolała bym żeby to był wyrostek przynajmniej bym miała go z głowy.
Wiem, wiem, Kochana Wiem, ze dobrze chcesz I masz racje, ze samemu sobie wymyslajac diagnozy, to mozna krecka dostac. Tak jak mowie, jesli do jutra nie przejdzie, to lekarz jak nic. Bo gdybym miala tak przez weekend cierpiec, to chyba bym kogos utlukla w koncu (a TZ najblizej, wiec nie ma co ryzykowac!).

Cytat:
Byłam przed chwilą na kolejnych naukach. Dzisiaj było z panią z poradni rodzinnej i były SUPER zajęcia. W końcu ktoś grupę rozruszał najwięcej się ja udzielałam ;p i prawie tylko ja jeszcze ze 3 osoby się odezwały a reszta się wstydziła. Temat był o miłości. O tym że miłość polega na tym by wspierać drugą osobą żeby o nią dbać. Jeśli chce się kształcić to trzeba ją wspierać. Żeby mieć dla siebie czas nawet jak będzie się mieć 10 dzieci to zawołać dziadków a samemu gdzieś wyjść spędzić trochę czasu. Żeby nie zatracić się w codzienności. O tym żeby pamiętać że to współmałżonek jest dla nas najważniejszy potem dzieci a dopiero potem rodzice żeby nie dać sobie wchodzi w życie z butami przez teściów, rodziców. Żeby zawsze trzymać stronę swojego małżonka nawet jak ktoś inny ma rację. Mówię wam super zajęcia... normalnie pisała bym o tym i pisała z księdzem to jest tak że on tylko o bogu mówi i nic poza tym i każdy zasypia a ta poruszała bardzo życiowe problemy naprawdę. A facetka po pięćdziesiątce była.
O rany, no to fantastyczna babka sie Wam trafila! Jestes chyba pierwsza osoba od ktorej slysze, ze babka z poradni moze byc fajna Z tego co mowisz, to fajne tematy byly poruszane Bardzo sie ciesze, ze tak fajnie bylo i ze zadowolona ze spotkania wyszlas

Cytat:
jakoś tu tak cicho jutro nasze pierwsze nauki i się dowiedziałam, że księdzem prowadzącym będzie ksiądz PEDRO Z BRAZYLII
obym go zrozumiała i oby był życiowy
Moge sie zalozyc, ze bedzie super! No bo jak moglby nie byc skoro jest z BRAZYLII? Super!
Stary 2011-04-07, 20:16   #774
(kicia)
Zakorzenienie

no bez kitu tu cicho a ja olałam naukę nie mam siły już mam dość tej calej uczelni...

Stary 2011-04-07, 20:17   #775
tenebrosa
Wtajemniczenie

D0tk4, wklejam nasz wzór. Będzie bez kamyczków i jeszcze się zastanowimy czy robić białe złoto z matowieniem czy nie, bo mat i tak się podobno po pewnym czasie ściera. W każdym razie kształt i łączenie złota będzie takie jak w tych obrączkach.

Chatka, na pewno uda nam się spotkać, tylko daj znać kiedy dokładnie będziecie w lubelskim. Tak w ogóle to ja będę też w Warszawie w najbliższą sobotę, zaraz napiszę Ci na priv co i jak A co MFilmu, to oni chyba niestety w soboty nie pracują, więc pewnie trzeba by się umówić na tygodniu. Jak byliśmy podpisywać umowę to nawet Pan specjalnie dla nas odnalazł nagranie z lokalu, w którym będziemy mieć wesele i nam puścił Zdecydowanie utwierdziłam się w tym, że trzeba zmienić dekorację za Młodymi, hehe. I przy okazji przekonałam się nawet, że ten samochód, który możemy wypożyczyć z lokalu, a na który tak uparł się mój TŻ (takie retro autko, Austin Princess z 1957r.) świetnie się prezentuje na filmie, aż sama byłam zaskoczona, że tak ładnie wygląda Natomiast wracając do tematu to kontakt ze studiem naprawdę był bardzo dobry, a to chyba najważniejsze, żeby nie było muru/była jakaś więź porozumienia między usługodawcami a Parą Młodą, bo wtedy atmosfera na pewno będzie fajniejsza i mniej stresująca w Tym Dniu. Od siebie dodam tylko, że ten kamerzysta przez kilka lat współpracował też z różnymi stacjami telewizyjnymi, więc to tym bardziej świadczy o jego umiejętnościach i profesjonalizmie (wg mnie).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki savicki.jpg (5,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-04-07, 20:22   #776
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane wizażowe koleżanki,
Dziękuję Wam serdecznie i ślicznie na wszystkie życzenia urodzinowe
Jesteście cudne
ode mnie też spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego

Cytat:
1. jakaś taka prosta
2. mało efektowna
śliczny typ nie przejmuj sie takimi komentarzami mnie się też takie eleganckie i proste podobają
Cytat:
biedna...
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Rzuć sobie okiem na http://myweddspace.pl/ Dużo przydatnych rzeczy w jednym miejscu. Można stworzyć stronkę np. informacyjną dla gości. Jeszcze się za to nie zabieraliśmy, ale zamierzamy.
o, też tu mamy swoją stronę np fajny jest dział do podliczania budżetu

Wróciliśmy niedawno z pierwszych nauk i w porządku było ksiądz poopowiadał o miłości małżeńskiej itp niecałą godzinę trwało
Za tydzień poradnia i po świętach jeszcze jedno albo dwa spotkania z księdzem (ale raczej jedno, bo jesteśmy tylko 2 pary na tych naukach więc ksiądz sam wspomniał ze skumuluje tematy żeby szybciej to zrobić) no i będzie zaliczone

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:23   #777
kindziulindzia
Zakorzenienie

idę myju, myju jak to TŻ mówi ogarnę się wreszcie nareszcie i lulu jutro 5 rano pobudka i znowu do roboty te dojazdy mnie wykańczają masakra i jeszcze dziś w robocie prezesowa mi premie obcięła a każdy grosz odkładam na wesele ehh chyba niedługo będę musiała zalać smutki; no to zdrówko kochane na dobranoc
19.05.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 20:25   #778
(kicia)
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/art/11410/...a_Katie_Godwin

jaka smutna i wzruszająca historia ale zarazem jaka piękna że ta dziewczyna spełniła swoje marzenie

Stary 2011-04-07, 20:26   #779
ibyza
Wtajemniczenie

kurcze te obrączki wszystkie są ładne na wystawie i w katalogu, a póżniej na dłoniach to różnie bywa, i wiekszość jest strasznie niewygodna, przynajmniej dla mnie jak mierzyłam....
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:37   #780
jagodzia133
Zakorzenienie

Dotk4 nom na razie fajna ale zobaczymy co będzie jak będziemy mieli z nią spotkania... ale może jednak jakoś pójdzie.... bo po dzisiejszych naukach uświadomiłam sobie że jesteśmy z tżtem idealnie dobrani że spełniamy wszystkie kryteria. Że myślimy o sobie o tym żeby każde z nas się spełniało. Że mamy wspólne plany które oboje akceptujemy że mamy podejście takie samo do wielu spraw. To niby takie oczywiste ale były pary co im dobrze nie wróżę naprawdę. Na pytanie co to jest miłość jedna typka dowalił: obowiązek pierwsze co jej na myśl przyszło ja bym nawet o tym nie pomyślała no chyba że by mi się pomysły wyczerpały ale to nie jest pierwsza myśl która mi się narzuca na myśl.
Albo facetka się pyta czy potrzebne są w związku ciche dni a ta sama dziewczyna że tak że wtedy można sobie dużo przemyśleć w ogóle. To co po kłótniach nie będzie się do męża po kilka dni odzywała?? Paranoja jakaś naprawdę.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
jaka smutna i wzruszająca historia ale zarazem jaka piękna że ta dziewczyna spełniła swoje marzenie
piękna miłość a jej facet to skarb nie zląkł się choroby widać że ją kochał i chciał aby mogła być szczęśliwa nawet kilka godzin,minut,sekund ehhhh
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości