|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
Cytat:
takie wiadomości trzeba ![]() ![]() jagodzia, czyli będziesz ciocią?? normalnie ja 2 miechy temu miałam tak, że okres mi sie spóźnial, jaka ja mialam schizę
|
||
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Witam Wszystkie PM-ki.
tak czytam Wasze wypowiedzi i widze,ze u Was przygotowania w pełni, a u nas baaardzo w tyle, troche mnie to martwi. Ojciec PŻ miał nam przysłać jadłospisy jakie sala ma do wyboru, ale stwierdził,ze bez sensu wysyłać i że zobaczymy sami jak bedziemy w Polsce, a będziemy dopiero 1 lipca <na 4 dni ! > . wrrrrr ! Moze w weekend poszukamy jakiegos fotografa z Trójmiasta, bo trzeba juz zacząć coś załatwiac, a nie wszystko na ostatnią chwile ech !
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie!!! wszystko załatwicie, poproście jeszcze raz żeby Wam przesłał to menu, zawszeprzedyskutujecie to miedzy sobą a w lipcu jak przyjedziecie bedzie czas na jakies poprawki jeszcze
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj podaję Ci link do Naszego fotografa (jego ojciec tez kameruje) http://sharkfotostudio.com/sesja.html bardzo kontaktowy chłopak i bardzo otwarty na nowe pomysly ![]() aaa i jest z Gdyni
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
evonia mi już przyszły pieniążki z grupera
i mam już na zaliczkę za sukienke
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, to teraz tylko zamawiać ![]() Zobaczcie, 10 fajnych oświadczyn http://deser.pl/deser/1,84842,927091...IDEO_,,ga.html fajnie, że niektórzy faceci mają taką fantazję i jeszcze potem jest taka świetna pamiątka Ja do tej pory żałuję, że TŻ nie nagrał naszych zaręczyn, bo chociaż cała byłam zaryczana i brzydka i na kacu (dzień po moich urodzinach), to jednak chciałabym móc po latach wrócić do tego momentu i tych emocji... Mówił, że myślał o tym, ale jednak zdecydował, że nie. Wtedy jeszcze mnie nie znał tak dobrze, teraz na pewno by nagrał, ale dopiero wtedy dowiedział się, jaką jestem maniaczką fotonagraniową, jak mi nagrał film urodzinowo-zaręczynowy
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję Ci pięknie zaraz przejrze stronkę, bardzo fajnie,że to osoba sprawdzona, bo nie chciałabym się zawiesc, wybierając jakiegos piewszego lepszego fotografa, tym bardziej,że chcemy mieć tylko zdjęcia.
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co po to tutaj jestesmy zeby sobie pomagac a tego fotografa mam nie tylko ja ale i Alufa, to wlasnie Ona mi go polecila
|
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz je przeleje na weselne konto ![]() no to teraz szybciutko do salonu, zamawiaj suknie i koniecznie cyknij fotki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Leć teraz zamawiać kieckę i będziemy czekać na fotki
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupić pół roku przed,żeby leżały w szafce?Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś siedziałam z koleżankami,czesały mnie,weny brak,w tv leciała Niania i nas natchnęła ![]() Bardzo dobrze Cie rozumiem :P |
|||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie ja chcę kupić obrączki czeka się 5 tygodni. Więc nie wyobrażam sobie takich zakupów na ostatnią chwilę. Czesto zdarza się też że przychodzą jednak za duże i trzeba przerobić. i co wtedy? dla mnie takie minimum to 2 msc nie później. Ja osobiście wolę mieć wszystko wcześniej żeby nie myśleć "a co będzie jak nie zdążą" "a co będzie jak będą złe" i takie tam. Ale to tylko moje zdanie bo mam taki charakter że bez planu i załatwienia wszystkiego wcześniej po prostu zjadły by mnie nerwy
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
kicia - gratulacje zdolniacho!!
![]() sztuczka dzięki za przemiłą jak zawsze opinię evoonia86 - gratulacje |
|
|
|
#766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sukienki śliczne, tylko w tej pierwszej nie podoba mi się ta ozdoba na biodrze - a dokładnie miejsce w którym ją dodali Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi się podobają takie sesjea mogę z ciekawości zapytać ile za to płacicie i jak to będzie wyglądało organizacyjnie? Tzn fotografowi też opłacacie nocleg w w/w miejscu? Cytat:
raczej nie jestem spontaniczna, muszę mieć wszystko zaplanowane i najlepiej, w tym wypadku, odebrane wcześniej, żeby mnie koszmary w nocy nie dręczyły![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
gratulacje!
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu pójdę z koleżankami pomierzyć suknie,zobaczyć w jakich krojach mi dobrze. Za miesiąc wyjeżdżają do siebie i skończą się dobre czasy mieszkania blisko siebie
|
|
|
|
|
#768 | |||
|
Rozeznanie
|
Daruta witaj!
Fajna sala! Podoba mi się ![]() Cytat:
I fajnie, że sytuacja z fotografem się wyklarowała - ale ulga, co ?Cytat:
Nasz kamerzysta bierze 2200 a chłopaki-aparaciarze 2400 więc to już 4600 :p Ale jeśli chodzi o zdjęcia, to mamy full wypas, zdjęć obrobionych dostaniemy chyba ze 100 czy 150 (nie pamiętam dokładnie) ale wszystkich fot możliwe że nawet ok. 1200 W dodatku zaproponowano nam w tej cenie również sesję narzeczeńską (ale krótką, nie taką całodniową) - mimo, że nie mamy jej na umowie Cytat:
Oczywiście życzymy powodzenia przyszłemu tatusiowi! No i widzisz jagodziu - życie nie bywa niestety sprawiedliwe Moi rodzice np. są zdania, że nigdzie nie jest napisane, że rodzeństwo ma dostać tyle samo od rodziców. Już gdzieś tam smarowałam, że moją siostrę utrzymywali do 25 roku życia a na studia poszły łącznie 33 tysiące (plus materiały, bo szkoła artystyczna to pewnie dodatkowe 5 tysięcy) - moje studia (tylko 2 lata z czesnym) to koszt 10 tysięcy a mieszkałam z nimi do 22,5 r. ż. więc różnica jest, ale oczywiście nie mam do nich żalu o to Pocieszam się tylko, że skoro przez życie generowałam niższe koszta to nie powinno mi być tak koszmarnie głupio jak teraz pomogą mi z weselem
|
|
#769 | |||||
|
Rozeznanie
|
jagodziu jeśli jeszcze mowa o podwójnym ślubie to zupełnie Ci się nie dziwię... Rozumiem, że dla rodziców może być to niezły ubaw, bo mniejsze koszta, ale dla młodych (a szczególnie dla takich zapalonych PMek jak my
) to jakiś koszmar! Panna Młoda jest tylko jedna na weselu i kropka! Bez względu na wszystko (no, chyba że obie pary wymyśliły sobie taką ślubną koncepcję, to czemu by nie jeśli ma im to sprawić radość ;p)Chatko! Przypominasz mi z wyglądu taką moją jedną znajomą Bardzo podobasz mi sie w tej sukni bez głowy ( ) - nawet jeśli nie widzę tego z pewnością pięknego dekoltu No i suknia którą TŻ Ci wynalazł też jest fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swój ślub będę planować 3 lata - nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek miałby mi zabrać ten czas No i już czuję, że będę za tym tęsknić --> uwielbiam, gdy do głowy przychodzą mi co chwilę nowe pomysły i każdy następny wydaje się być lepszy od poprzedniego ![]() Cytat:
A z szycie sukni to podziwiam - ja bym się nie odważyła, jak oglądam suknie uszytą "na wzór" to jakoś zawsze w moich oczach jest wybrakowana No i to jest pewne, że identyczna nigdy nie będzie, ale jeśli masz zdolną koleżankę to trzymam kciuki żeby efekt Cię zadowolił ![]() evooniu - No to super, że świetnie Ci poszło i że najwyraźniej będziesz mieć super prackę ![]() (kiciu) - Gratuluję zaliczenia egzama ![]() Cytat:
Tylko gratulować Ale kosztowna taka zabawa z podróżowaniem... ![]() YEAAAH! Rzutem na taśmę przed wyjściem ze stażu wszystko nadrobiłam i zdążyłam odpisać na to co chciałam Hehe - miłego dnia laseczki
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy dużo piszecie
![]() nena Ty na codzień mieszkasz w Krakowie? |
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
W lipcu mam urlop (4 tygodnie) i już nie moge się doczekać tych beztroskich chwil |
|
|
|
#773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uwielbiam planować, a nawet lubię zmieniać plany, bo to mi daje poczucie kontroli nad własnym życiem (choć jest to pewnie raczej ilizja tego poczucia, ale co tam )Cytat:
![]() Właśnie najbardziej tej kiecki żałuję, że nie mam pełnego zdjęcia, no ale muszę wybaczyć Przyjaciółce, pierwszy raz była w salonach, no i jeszcze nie ma doświadczenia, poza tym baba na nią wlazła, że tu nie wolno, no i się speszyła Dziewczyna... ![]() Rany, w ogóle dziś nie mogłam rano wstać, a teraz śpię na siedząco... I do tego głowa mnie boli, chyba ciśnienie jest jakieś nie teges...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
j musiałam wstać o 5 i teraz przysypiam idę się przespac
|
#775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ja bym dała za taką koleżankę ![]() Cytat:
![]() Ja też właśnie wróciłam z zajęć tylko zamiast cieszenia się piękną pogodą czeka mnie nauka na jutrzejsze kolokwium ![]() Cytat:
A dużo płacicie?Znajomi znajomych wzięli fotografa w podróż poślubną na Wyspy Kanaryjskie i zapłacili 30tyś. złotych ![]() Cytat:
![]() Musimy tylko znaleźć wolną chwilkę i podjechać żeby pogadać o szczegółach i podpisać umowę. |
||||
|
|
|
#776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przyczłapałam się z pracki.
Dzień jakiś wariacki a ja i tak ziewam. A w ogóle to powrót lata i mi już za gorąco ![]() Cytat:
Ale przy takich plenerach pewnie dużo płacicie. My sobie nie możemy pozwolić na dużo atrkcji. Ale nic to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że jest net. Możecie sobie wstępnie porezerwować pewne rzeczy i umówić się na dogodny termin spotkani, żeby ewentualnie doklepać rezerwację lub szukać czegoś innego. Tak samo z tym menu. Dopytajcie się przez maila o detale. Będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze wolę być z czasem trochę na wyrost, żeby w razie jakiejś draki była jeszcze możliwość na jakieś poprawki. Lepiej wcześnie i na spokojnie
|
|||||
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Masakra co tu się dzieje mniej czytania mam na egzamin niż tutaj![]() A ze spraw uczelnianych: kolokwium zaliczone, pozostały jeszcze dwa i jeden egzamin Kolorek na paznokciach strzelony a za chwilę wychodzę na stretching. Jutro wybieramy się z TŻem na "Piratów z Karaibów", w piątek idę na konferencję historyczną a w sobotę kierunek Hotel Gołębiewski i Park Wodny Tropikana Bywa![]() Miłego wieczorku Za tydzień będę miała 4 z przodu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
hej
wszystko nadrobiłam, ale miałam czytania..jutro po raz 4 będę iść z TŻ na nauki, jak narazie jest ok, ciekawe jak będzie z poradnią |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się w dwóch salonach na mierzenie w poniedziałek po południu
Wkręciłam,że ślub w październiku
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że odliczanie cieszy Cie tak samo jak i mnie. Ja się nie mogę 3 z przodu doczekać I weekendzik się zapowiada superowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

zdolna dziewczynka
ależ mi sie serducho cieszy 

ja to osobiście już na 100 dni przed to chcę mieć większość rzeczy załatwione tych co się da
Kupić pół roku przed,żeby leżały w szafce?
Kiedyś siedziałam z koleżankami,czesały mnie,weny brak,w tv leciała Niania i nas natchnęła
(no, chyba że obie pary wymyśliły sobie taką ślubną koncepcję, to czemu by nie jeśli ma im to sprawić radość ;p)
No i to jest pewne, że identyczna nigdy nie będzie, ale jeśli masz zdolną koleżankę to trzymam kciuki żeby efekt Cię zadowolił