|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Kiedy masz wizytę ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ![]() oprócz tego poszłam wczoraj na betę i jutro powtarzam, nie muszę chyba pisać ze już dziś umieram ze strachu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Ja na wizytę już ta z usg poszła wcześniej. Skłamałam, że w terminie bym nie mogla ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() patrycjja tobie również gratuluję z całego serca i trzymam kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Byłam wczoraj u nowego ginekologa i mozemy zaczynac starania. Powiedział że stanu zapalnego nie mam, a bakterie to raz są, raz nie ma i u prawie każdej kobiety cos czasem wychodzi w wymazie. Duzo zależy od tego jak sie pobiera wymaz, w jakim czasie dociera do laboratorium itd.. Antybiotyki robią więcej złego, niż te bakterie. U mnie antybiotyki nie pomagają, wiec widocznie mam taka florę bakteryjna. To samo powiedział ginekolog mojej mamy,jak opowiedziała mu moja historie.
Jak juz zajde to mam brac Acard i Clexane 0,4. Ze względu na wywiad: w rodzinie trombofilia, duzo przypadków poronien, ja mam d-dimery i fibrynogen ponad norme w dodatku. Wzbudzil we mnie zaufanie ten lekarz, u mojego męża tez (byl ze mną). A mąż ma brac witamine E 600 mg, Androwit 3 tabl dziennie, l karnityne 3 g dziennie, koenzym q10 3 tabletki dziennie. No wiec oficjalnie dołączam do staran i gacie pelne :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-07-06 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Skoro oficjalnie dołączasz to ja oficjalnie życzę wszystkiego dobrego i jak najszybszego ujrzenia dwóch kresek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Dziekuje za życzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliw
Cytat:
Cykle, cyklami, ale przynajmniej już mozecie się starac i to zielone światło jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Ter
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Poroniłam w 7 tyg. ciąży to był i nadal jest dla mnie ciężki okres, przebywam obecnie na urlopie macierzyńskim skróconym, bardzo dlugo o niego walczyłam ponieważ szpital utrudniał nam cały proces nie chcąc wydać "materiału" do badań genetycznych, w końcu się udało i oddaliśmy nasze maleństwo do Instytutu Genetyki , tam się okazało że to była dziewczynka "Amelia" , za badania zaplaciliśmy 525 złoty... wszystko po to bym mogła sobie odpocząć psychicznie bo fizycznie kobieta szybciej dochodzi do siebie, krwawiłam ponad 2 tyg, teraz czekam na pierwszą @ (jeszcze się nie pojawiła) ![]() Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was zaszła w ciąże przed pojawieniem się pierwszej @ ? i czy jest to możliwe że pojawia się owulacja przed pierwszą @ ? ponieważ dziś pojawiły mi się dwie kreseczki na tescie owulacyjnym . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o starania- tak, przed pierwszą @ występuje owulacja. Mało tego, na forum jest kilka przypadków dziewczyn, które wcale nie czekały, a są teraz już na ostatniej prostej i wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() trzymaj się . na pewno wszystko się ułoży ![]()
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Czesc
![]() ![]() A co u Ciebie ?? Jak ciàżowe dolegliwości ? Poroniłam ok 10 tyg. Miesiac po widziałam juz II . @ wogole nie było .. Jestem w UK , tutaj lekarze maja inne nastawienie do poronienia I kolejnej ciazy .. Tak jak bylam wsciekła ze nie przejeli sie moim poprzednim poronieniem , nie szukali przyczyny - tak jestem im wdzieczna ze nie kazali czekac nie wiadomo ile I dzieki temu Majeczka bedzie za chwile z nami. Dodam tylko ze ja nie mialam zabiegu - poronilam samoistnie - to podobno ma znaczenie. U Ciebie byly problemy z tarczyca - powinnas pierw poszukac w tym kierunku - ona na bardzo duze znaczenie w poczatkowej ciazy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najbardziej dokuczają mi piersi. urosły o dwa rozmiary co najmniej i bolą okrutnie - ale z tym akurat można żyć. na brzuchu pojawił się brązowy pasek. więc tak ogólnie to jest nieźle - młode macha rączkami, nóżkami a serduszko bije książkowo. na dniach zaczyna się II trymest. Punkt krytyczny z tamtej ciąży przeskoczyłam wyjątkowo szybko. piszesz, że jeszcze 10 tygodni ![]() ![]()
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Czas szybko leci .. Trzymamy kciuki , a mamy cztery za Ciebie I Twoje maleństwo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do mdłości w autobusach- ja tych unikam, ale zakupy w markecie to katorga ![]() to trzymajcie tam obie kciuki i my też będziemy, bo tez już kciuków w ilości sztuk czterech posiadamy ![]()
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Hej
Dziękuję za odpowiedz na moje pytanie. Z moją tarczycą jest teraz ok wyniki mam super , w czasie ciąży były lekko ponad norme , a ciężko jest ją regulować. Na szczęście mam dobrą Endo , która w przeciwienstwie do mojego pierwszego lekarza , dawała mi duże szanse na zajście w ciążę. Za chwilke idę do Gin na kontrole , moja jest na urlopie ale znalazłam inną która ma bardzo dobre opienie w tej placówce. Zobaczymy co mi powie , bo martwi mnie troche fakt że jeszcze nie dostałam pierwszej miesiączki. Szczerze liczyłam trochę na to że uda mi się jeszcze raz zajść przed powrotem do pracy... ![]() Co do badań genetycznych , nie było tak źle . Najgorsze było oczekiwanie na wynik badań , czy udało im się ustalić płeć dziecka. Bo gdy "materiału" jest za mało nie są wstanie tego określić, a bez określenia płci nie można dostać urlopu macierzyńskiego co według mnie jest paranoją.. Tak bardzo chce być już mamą że przechodzi to w obsesję... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
To akurat normalne
![]() ![]() A jeszcze będziesz przechodziła fazę - zadnych brzuszków dookoła. Nasza kuzynka miala termin na wtedy kiedy ja. Moglam się z nią spotkać dopiero przed samym rozwiązaniem. A i tak bolało. Teraz jak patrze na mała to jest taka myśl, że też już takiego szkraba mogliśmy mieć. Ale wszystko da się przeżyć. A po urlopie macierzyńskim jeśli nie będziesz czuła się na siłach wracać, zadbaj o zwolnienie. Ja wróciłam i żałuję- równo 6 msc (czyli tyle ile gin proponują się z ciaza wstrzymać) po zabiegu zostałam zwolniona. Nie sądzę żeby to był przypadek.
#773 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Własnie wrócialam , od lekarza. pani doktor powiedziała że endometrium jest dość grube wiec miesiaczka wisi w powietrzu ;-) mam brac duphaston przez 10 dni 2 x dziennie, jak dostane @ tabletki odstawić. Co do "fazy brzuszków" to moje obie bratowe urodziły teraz , jedna miesiac druga 2 tyg. temu... było mi cieżko patrzeć jakie są szczesliwe i mysle ze im tez było ciezko bo nie chciały się tak do konca przy mnie cieszyc bo wiedzialy że to trudne dla mnie. Pewnego dnia zaczeły narzekać jak to im cieżko i w ogóle... nie wytrzymałam musiałam iść się zamknąć w łazience i wyryczeć... Ciężko to jest mi pomyslałam sobie bo to ja nie mam tego ichnego "ciężaru" ..zazdroszczę a zazdrość o dziecko jest straszna , bolesna . Najważniejsze że mam męża który jest wyjątkowym facetem , wspiera mnie i stawia do pionu kiedy potrzeba ;-) Patrycja 4 sierpnia to wasza data ślubu ? Bo ja brałam ślub 4.08.2012 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ![]() Etap brzuszków minie, zobaczysz. Ja na pierwszy @ czekałam 40 coś dni. Potem jeszcze jedna i zaczęliśmy starania. I powiem Ci, że dopóki znowu nie poczułam u siebie objawów owu (ból jajników, piersi, w miare regularny cykl) to żebyśmy się kochali 5 razy dziennie codzień nie zaskoczyłoby- organizm sam musial się zdecydować. Tak że nie nastawiaj się, pilnuj zdrowia i nawet nie zauważysz jak sama będziesz marudziła że Ci "ciężko" ![]()
![]() |
#775 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśli
Cytat:
![]() Wracając do tematu , dziś nie mogę wytrzymać z bólu jajnika lewego , wczoraj wyszlo że mam jakis pęcherzyk 2 cm, a dziś wyszlo jak byk że mam owulacje.. czytałam gdzieś że testy wariują własnie w takich przypadkach , ale wyszedł tak dokładny że przed zajściem w tamtą ciąże nie miałam takich II kresek ;D to wszystko jest naprawdę irytujące , chciałabym być jak te nastolatki lub kobiety które mają gdzieś dbanie o ciąże , zachodzą i rodzą zdrowe dziesiąteczki ... Na takie jestem uczulona właśnie teraz.. Jak widzę młodą siksę w ciąży że idzie z fajką w buzi pcha już jeden wózek z obsmarkanym dzieckiem a ona ma to w d.... to mnie się ryczeć chce , mam ochotę ją rozszarpać ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za użalanie się ale mój mąż już ma tego chyba dosyć ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśli
Cytat:
Ja już po owulacji. Niestety nie trafiliśmy w dzień owulki, ale były seksy dzień przed i po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja również trzymam za was mocno kciuki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.