O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i problem - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 11:54   #751
Goraleczka84
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo cze

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
wlasnie sama tez nie wiem,bo juz sie zgubilam w tym
do tego te dziwne objawy,wiec juz mi sie wszystko pomieszalo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz linka dobrze mówi - a raczej liczy za mało czasu upłynęło...
Ale rozumiem, bo tez już mi sie różne objawy miałam...a ciąży jak nie było tak nie ma

A teraz biegne po paczka. - bo tak mi sie chce ze nie wytrzymam
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:59   #752
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlug

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
tak czy siak 9 dni po odstawieniu jestes czy 9 dni od 1dnia krwawienia?
dla mnie to jest duuuuzo za wczesnie na ciąze , jesli nawet by doszło do zapdłonienia odrazu po krwawieniu to na objawy ciązy to jest niemożliwe objawy sa po implantacji a ona ma miejsce 5-12 dni po zapłodnieniu więc logicznie niemozliwe
12 dni od odstawienia,a 9 od pierwszego dnia krwawienia
dla mnie na objawy ciazy tez za wczesnie,ale w glowie mi sie rozne mysli dziwne tworza

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
No fakt trochę ale z tab bywa różnie ...pamietam ładnych pare lat temu jak odstawialam to ginka sama mówiła żeby uważać bo niczego nie mozna zagwarantować po tab

Trzymam kciuki za cierpliwość i oby to był nowy lokator u Ciebie a nie jakieś burza hormonów .....
nie dziekuje kochana,ale mimo wszystko trzymaj kciuki za lokatora :

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:05   #753
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski ta

Cytat:
12 dni od odstawienia,a 9 od pierwszego dnia krwawienia
dla mnie na objawy ciazy tez za wczesnie,ale w glowie mi sie rozne mysli dziwne tworza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
Niestety uważam ze powinnaś wyluzować..choć nie wiem jakiebyś miała teraz objawy w 12dc to nie są objawy ciązy. Myślę ze owu dopiero jest/będzie i dopiero możesz zaciążyć a objawy pokazują się najwcześniej 10-11 dzien po owulacji
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:12   #754
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kres

Cytat:
Niestety uważam ze powinnaś wyluzować..choć nie wiem jakiebyś miała teraz objawy w 12dc to nie są objawy ciązy. Myślę ze owu dopiero jest/będzie i dopiero możesz zaciążyć a objawy pokazują się najwcześniej 10-11 dzien po owulacji
wiem :-*
wiec trzymaj za mnie kciuki,zebym zaciazyla szybciutko hehe

Stary 2013-08-30, 12:21   #755
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwi

Cytat:
wiem :-*
wiec trzymaj za mnie kciuki,zebym zaciazyla szybciutko hehe
: ksiadz:
czary mary hokus pokus niech załamana zaciązy !!!!!!!!
Stary 2013-08-30, 12:31   #756
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i n

Cytat:
hehe wariatka,ale pozytywna teraz niech zadzialaja Twoje czary mary

Stary 2013-08-30, 12:38   #757
Goraleczka84
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwi

Cytat:
Ejj...widzę ze tu jakieś tajemnie czary sie dzieją Linka nie wiedziałam ze masz takie możliwości ...dawaj tu czary dla wszytskich staraczek a nie dla jednej....

A może jakiś zlot ,,czarownic - WARIATEK " i wtedy podziała na nas wszystkie od razu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 12:56   #758
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

no no tez poprosze o czary mary dla mnie skonczylam 2 cykl z clo wiec czary by sie przydaly i jestem juz teoretycznie po owulacji hmm zobaczymy dzis 24dc do okresu jeszcze troche ehhh
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 13:04   #759
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

Cytat:
hehe wariatka,ale pozytywna teraz niech zadzialaja Twoje czary mary
taaa etap dołowania się już mam za sobą od paru miesięcy , teraz mam duży dystans do starań i niepowodzeń i biore to na chłodno-śmiesznie

Cytat:
Ejj...widzę ze tu jakieś tajemnie czary sie dzieją Linka nie wiedziałam ze masz takie możliwości ...dawaj tu czary dla wszytskich staraczek a nie dla jednej....

A może jakiś zlot ,,czarownic - WARIATEK " i wtedy podziała na nas wszystkie od razu
Zlot ciężko bedzie zorganizować..
no ja innym wątku mam ksywkę wróżka bo wywróżyłam jedej ciąze i miałam rację
Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
no no tez poprosze o czary mary dla mnie skonczylam 2 cykl z clo wiec czary by sie przydaly i jestem juz teoretycznie po owulacji hmm zobaczymy dzis 24dc do okresu jeszcze troche ehhh
ja też 25dc a do @ jeszcze 5 dni a już niestety czuje ze idzie , krzyż boli , jajniki kłują i bolą , ja za 2 cykle bede stymulowana dopiero
Stary 2013-08-30, 13:31   #760
czarownica_tea
Zakorzenienie

ktoś potrzebuje czarownicy? No to jestem
A tak serio to cykle potabletkowe są z pogranicza czarnej magii. Bywa nawet tak że przy regularnym braniu tabletek (bez spóźniania itp) mały odsetek kobiet ma owulację i zachodzi w ciążę (wskaźnik Pearla 0,1-0,2 1-2 kobity na 1000 stosujących) także uważam że w pierwszych cyklach po odstawieniu wszystko jest możliwe łącznie z trojaczkami
czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 13:38   #761
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
ktoś potrzebuje czarownicy? No to jestem
A tak serio to cykle potabletkowe są z pogranicza czarnej magii. Bywa nawet tak że przy regularnym braniu tabletek (bez spóźniania itp) mały odsetek kobiet ma owulację i zachodzi w ciążę (wskaźnik Pearla 0,1-0,2 1-2 kobity na 1000 stosujących) także uważam że w pierwszych cyklach po odstawieniu wszystko jest możliwe łącznie z trojaczkami :p:
a pewnie ze trojaczki są możliwe , w ogole w cyklu po odstawieniu obserwuje się poliowulację czyli zamiast 1 dominującego jest 2-3 pęcherzyki
tylko ze mało możliwe jest aby owulacja wystąpiła w paru pierwszych dniach
Stary 2013-08-30, 14:27   #762
czarownica_tea
Zakorzenienie

zgadzam się że mało możliwa owulacja w pierwszych dniach cyklu. Tylko pytanie jak liczyć dni w cyklu po odstawieniu. Czy krwawienie to miesiączka? Czy krwawienie z odstawienia. W którym dniu "włączy się" jajnik i jaki jest poziom hormonów. Tzw. kolgiel-mogiel. Dlatego zaleca się przejście na antykoncepcję mechaniczną na pierwsze 3 cykle po odstawieniu żeby wszystko doszło do ładu. Teraz to trzeba poczekać i zobaczyć co będzie
Stary 2013-08-30, 14:32   #763
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
zgadzam się że mało możliwa owulacja w pierwszych dniach cyklu. Tylko pytanie jak liczyć dni w cyklu po odstawieniu. Czy krwawienie to miesiączka? Czy krwawienie z odstawienia. W którym dniu "włączy się" jajnik i jaki jest poziom hormonów. Tzw. kolgiel-mogiel. Dlatego zaleca się przejście na antykoncepcję mechaniczną na pierwsze 3 cykle po odstawieniu żeby wszystko doszło do ładu. Teraz to trzeba poczekać i zobaczyć co będzie
lekarze w klinikach nie zalecają wstrzymywać się , właśnie kazą się odrazu z biegu bzykać jeśli hormony się ustabulizują to do ciązy dojdzie a jak nie to nie , nie dojdzie do ciązy jeśli czegoś jest za mało albo za duzo ciąza się tworzy gdy one są idealnie sprzężone ze sobą , więc jesli po odstawieniu wszystko się zgrało to znak ze jest ok
Stary 2013-08-30, 14:41   #764
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Ooo widzę ze jedziemy na tym samym wózku u mnie 25dc i do @ tez jeszcze trochę ...pewnie za ok tydzień zacznie sie coś dziać
Stary 2013-08-30, 14:49   #765
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo widzę ze jedziemy na tym samym wózku u mnie 25dc i do @ tez jeszcze trochę ...pewnie za ok tydzień zacznie sie coś dziać
to we trzy jedziemy na tym wózku..ja też 25dc , a cykl bedzie 30 dniowy..więc jeszcze 5 dni do zła koniecznego...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 14:57   #766
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
to we trzy jedziemy na tym wózku..ja też 25dc , a cykl bedzie 30 dniowy..więc jeszcze 5 dni do zła koniecznego...
U mnie 31 ale dwa ostatnie sie coś wydłuzały....do 34 więc zobaczymy
Stary 2013-08-30, 15:29   #767
NaamaH6669
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo cze

Hej, zrobiłam dziś test no i negatywny ale okres magicznie się skończył zanim się zaczął. Już kompletnie zgłupiałam... Jak nie dostanę do poniedziałku to idę na betę chyba...

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:09   #768
anna_588
Raczkowanie

Wariatki

widzę, że tu jakaś czarna magia odchodzi, ale jeśli sktueczna to ja też poproszę

Trzymam kciuki Zalamana_Girl... będzie dobrze.

a u mnie bez zmian...no i oczywiście nie wytrzymałam do soboty i dziś znów test zrobiłam

O Matulu ile ja w tym miesiącu na te testy wydam to głowa mała

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

a co najlepsze znów go będę musiała powtarzać
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:12   #769
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
Wariatki

widzę, że tu jakaś czarna magia odchodzi, ale jeśli sktueczna to ja też poproszę

Trzymam kciuki Zalamana_Girl... będzie dobrze.

a u mnie bez zmian...no i oczywiście nie wytrzymałam do soboty i dziś znów test zrobiłam

O Matulu ile ja w tym miesiącu na te testy wydam to głowa mała

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

a co najlepsze znów go będę musiała powtarzać
A jaki wynik testu ? Może lepiej Beta ? Wtedy już nie będzie wątpliwości
Trzymam kciuki za II

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 17:16   #770
anna_588
Raczkowanie

no mam taką bladziutką drugą kreseczkę, ale póki nie będzie bardzo wyraźna to będę powtarzać testy.

na beta też się zastanawiałam ale laboratorium nie jest chyba czynne w sobote. to znaczy w ENEL-MEDdzie dzwoniłam i robią w soboty ale na wynik i tak musiałabym czekać do poniedziału a cena 55 złotych. to chyba dużo, czytałam że w Warszawie to około 35 złotych normalnie kosztuje.

jakby co w poniedziałek pójdę do przychodni i tam sobie zrobie. Wyniki są po południu.
Stary 2013-08-30, 17:21   #771
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
no mam taką bladziutką drugą kreseczkę, ale póki nie będzie bardzo wyraźna to będę powtarzać testy.

na beta też się zastanawiałam ale laboratorium nie jest chyba czynne w sobote. to znaczy w ENEL-MEDdzie dzwoniłam i robią w soboty ale na wynik i tak musiałabym czekać do poniedziału a cena 55 złotych. to chyba dużo, czytałam że w Warszawie to około 35 złotych normalnie kosztuje.

jakby co w poniedziałek pójdę do przychodni i tam sobie zrobie. Wyniki są po południu.
Ooooo!!! No to trzymam kciuki jeszcze mocniej blada kreseczka to bardzo dobry znak coś czuje ze wszystko będzie dobrze
Stary 2013-08-30, 17:27   #772
malinka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no mam taką bladziutką drugą kreseczkę, ale póki nie będzie bardzo wyraźna to będę powtarzać testy...
myślę że warto zrobić jutro z rana test z pierwszego moczu, beta rośnie z dnia na dzień test jutro z rana powinien być wyraźniejszy.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Trzymam kciuki za wypasione dwie kreski.W pon. na spokojnie zrób betę.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:37
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:44   #773
anna_588
Raczkowanie

w niedzielę rano powtórzę test. jeśli nadal nie będzie grubej krechy lub jej wcale nie będzie a nie będzie też @ to w poniedziałek idę na betę do przychodni.

Już sprawdzałam to od 7:45 robią obok mnie w przychodni i wtedy będę wiedziała na 100%.

a jeśli będzie w niedzielę wyraźna kreska to wtedy idę do ginekologa na usg, bo chyba już od 6 tyg po poprzedniej miesiączki lekarz powinien dostrzeć pęcherzyk na usg? poprawcie mnie proszę jeśli coś pokręciłam.
Stary 2013-08-30, 17:58   #774
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem

Cytat:
w niedzielę rano powtórzę test. jeśli nadal nie będzie grubej krechy lub jej wcale nie będzie a nie będzie też @ to w poniedziałek idę na betę do przychodni.

Już sprawdzałam to od 7:45 robią obok mnie w przychodni i wtedy będę wiedziała na 100%.

a jeśli będzie w niedzielę wyraźna kreska to wtedy idę do ginekologa na usg, bo chyba już od 6 tyg po poprzedniej miesiączki lekarz powinien dostrzeć pęcherzyk na usg? poprawcie mnie proszę jeśli coś pokręciłam.
mocno trzymam kciuki,aby pojawila sie wyrazna II kreska

Stary 2013-08-30, 18:09   #775
czarownica_tea
Zakorzenienie

anna- blada kreseczka to jednak kreseczka. Koniecznie powtórz z porannego moczu. Bete i tak warto zrobić, potem można ją monitorować. Trzymam kciukasy
Stary 2013-08-30, 18:59   #776
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

jak jest bledzioch to na pewno ciąża możesz się już cieszyć , do lekarza wybrać się warto dopiero w 6tc to bedzie widział pęcherzyk
ostatni raz miałaś 6 tyg temu ? to który to dzien cyklu???
dobra już doczytałam 2 dni temu pisałaś ze masz 31 dzien więc dziś 33dc , to nie jest 6 tygodni...
myślę ze tylko beta teraz potwoerdzi ciąże , ale z racji na to ze jest bladzioch będzie na pewno beta du za a obstawiam min 2 tyś lekarz jeszcze nic nie bedzie widział , około 2 tyg po terminie @ bedzie widział czyli spokojnie umów się na za 1.5 tyg do gina. Poki co bierzesz kwas foliowy widze , możesz tez magnez w razie co

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-08-30 o 19:04
Stary 2013-08-30, 19:22   #777
Pradip
Zakorzenienie

Kochane doradźcie czy przy becie 10dpo minimalnie ponad normę (>5) ale mniejszej niż 9 czyli 3-4 tydzień powinno się przyjmować luteinę (podjęzykową) tak jak zalecił lekarz 3x1 czy zwiększyć dawkę jeśli wiadomo że ciąża może być zagrożona. Będę Wam bardzo wdzięczna za Wasze opinie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:29   #778
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kochane doradźcie czy przy becie 10dpo minimalnie ponad normę (>5) ale mniejszej niż 9 czyli 3-4 tydzień powinno się przyjmować luteinę (podjęzykową) tak jak zalecił lekarz 3x1 czy zwiększyć dawkę jeśli wiadomo że ciąża może być zagrożona. Będę Wam bardzo wdzięczna za Wasze opinie
ja bym dodała dupohaston albo luteinę dopochwowo ale beta malutka..trzeba srawdzic czy rośnie czy ciąża biochemiczna bo 10 dpo to tak z 50 powinna być chyba ze zle owu była wyznaczona?
Stary 2013-08-30, 19:34   #779
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym dodała dupohaston albo luteinę dopochwowo ale beta malutka..trzeba srawdzic czy rośnie czy ciąża biochemiczna bo 10 dpo to tak z 50 powinna być chyba ze zle owu była wyznaczona?
Owulacja byłą późno (19dc pęcherzyk 22mm więc pewnie 20-21dc) teraz jest 30dc i od kilku dni występuje delikatne brązowe plamienie. Aktualnie mam tylko tą luteinę podjęzykowa i też nie wiem czy brać ja jak do tej pory czy zwiekszyć dawke do 2x2 lub 2x3?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:44   #780
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Owulacja byłą późno (19dc pęcherzyk 22mm więc pewnie 20-21dc) teraz jest 30dc i od kilku dni występuje delikatne brązowe plamienie. Aktualnie mam tylko tą luteinę podjęzykowa i też nie wiem czy brać ja jak do tej pory czy zwiekszyć dawke do 2x2 lub 2x3?
a to rzeczywiście wczesnie , owu mogła być i w 23dc , ja niestety tak mam ze pęcherzyk pęka przy 28mm. ale zrób betę proszę raz jeszcze, zobacz czy przyrasta po 48 lub 72h. ja bym luteinę wzieła nawet 2x3 nie zaszkodzi a w plamieniach trzeba reagować już natychmiast..na moim drugim watku kazda z plamieniami jechała na IP....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości