|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Tasia, jak wizyta?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
U nas nawet jak prywatnie chodzisz to gin załatwia skierowanie. Ja też chodzę prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Poldzik Przykro mi, mam nadzieję, że następnym razem się uda
![]() Przepraszm, że nie zacytuję reszty, ale ciągle jestem zmęczona i senna. Mam nadzieję, że wkrótcę nadrobię. Kiedy robiłyście badania tsh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam, gdy zaczynaliśmy starania o dziecko a teraz na następną wizytę mam zrobić.
![]() |
#758 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#759 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A czym rozni sie takie USG genetyczne od takiego robionego podczas rutynowej wizyty u gina? Czy takie badanie wykonuje sie na innym sprzecie? Wydawalo mi sie, ze idac na wizyte miedzy 12-14 tc automatycznie ma sie wykonywane to badanie???
Poldzik, strasznie mi przykro, trzymaj sie kochana! A ja jestem zla, mielismy spedzic sylwka w gronie Tz rodzicow i jego brata z dziewczyna, ale oni zaczeli stawiac warunki, ze przyjda ale tylko z psem, a pies duzy i strasznie glosno szczeka, Matylda sie go boi i nie czuje swobodnie. Potem jeszcze tzn dzis rano tesc zaprosil sobie rodzicow Tz brata dziewczyny, a to kolejne obce osoby, halasy w domu, i oni slyna z imprezowania do bialego rana. Matylda ma problem z zasypianiem w halasie, boi sie obcych....mam ochote spakowac manatki i jechac do rodzicow, a najlepiej juz byc u siebie w domu :-( tesciowa tez wkurzyla sie na tescia, i nastroj burzowy, wyjatkowo jestem po Jej stronie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to teraz się zestresowałam. Bo mi ok 4 m-ce przed zajściem w ciążę TSH wyszło 3,7 i lekarz (ginekolog) powiedział że wynik mieści sie w normie i będziemy co jakis czas sprawdzać czy nie przekroczyło normy. Słowa nie powiedział że to za wysokie jak dla kobiet planujących ciążę. Teraz mam zrobić kolejne badania m.in TSH ale wizytę mam u niego dopiero pod koniec stycznia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę sytuacji z sylwestrem. Jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Cytat:
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobię sobie w czw lub pt badanie i zapisze się do endokrynologa. Zobaczę co mi poradzi. Póki co nie czytam juz artykułów na ten temat bo człowiek tylko się stresuje a to też wpływa na dzidzię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł z badaniami i konsultacjami u endokrynologa ![]() Nie czytaj już więcej, bo stres w naszym stanie nie jest wskazany. ![]()
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z badań miałam również robione USG tarczycy.
![]() |
#765 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Witam się w NOWYM ROKU i życzę wszystkim Wam duuużo zdrówka i oby maleństwa dobrze się rozwijały!!! ![]() ![]() Nie pisałam ostatnio, nie miałam czasu za dużo - najpierw lekarz w pon., potem robienie jedzonka na Sylwestra, Krzyś itd ![]() Ale wizyta ok - wszystko jest w porządku, wyniki badań mam bardzo dobre ![]() ![]() Sylwka spędziliśmy w domu, jedzonko, szampan Piccolo o północy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(to też odpowiedź do ewelajny ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty też masz dziecko? ![]() Cytat:
![]() ![]() Z mdłościami mam podobnie - albo one, albo bym jadła i jadła ![]() ![]() Cytat:
![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-01-01 o 15:50 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
Nic nie piszę dziewczyny bo samopoczucie mi siada. Mam czasami takie dni, ze cały dzień mdli i cofa mi się wszystko do gardła, ale nie mogę zwymiotować. Jakbym na kacu ciagle była. Tak to przynajmniej opisuję mężowi więc mi mega współczuje
![]() Drugie usg mam w sobotę, czekam na nie z niecierpliwością. A jutro powrót do pracy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
Jako że pojawił się już wątek wrześniowych mamuś chciałabym bardzo podziękować Wam za zaproszenie. Życzę Wam najszczesliwszych miesięcy Waszego życia zakończonych jeszcze szczesliwszym finałem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Poldzik przykro mi kochana
![]() ![]() ![]() I dla Was wszystkich również szczęśliwego Nowego Roku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
hej
dawno nie pisałam(czytam na biezaco) ale ostatnie tygodnie były kiepskie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Tasiaa no właśnie dziś dopiero od 10 ma otwarte więc czekam i się stresuję
![]()
![]() |
#772 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, ŻEBY TEN ROK BYŁ DLA NAS BARDZO SZCZĘŚLIWY, SZYBKICH I BEZBOLESNYCH PORODÓW U nas chorobowo, Olivia ma zapalenie krtani i ma antybiotyk, przez pierwsze dni praktycznie nie mogła spać w nocy tak się biedna męczyła, najgorsze jest to że nie mogę za bardzo pomóc ![]() Z dobrych wiadomości 31 miałam wizytę, fasolka ma już 2.6cm kopała i machała rączkami, już widzę że kolejne ruchliwe dziecko mnie czeka ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Wielki buziak dla wszystkich na nowy rok!
![]() Dziewczyny powiedzcie jak u Was było z badaniami? Na pierwszej wizycie dostałam komplet skierowań na krew, mocz, glukoze, tokso itp. itd. Czy dam radę to załatwić za jednym zamachem czy czeka mnie tygodniowy maraton o 7 rano do przychodni? Za dwa tygodnie mam drugą wizytę, to będzie 11 tydzień. Przez święta i sylwka się nasłuchałam od życzliwych cioteczek i koleżanek, że 8 tydzień to jeszcze nie powód do uciechy bo można jeszcze poronić, serce może przestać bić i w ogóle. Jestem przerażona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- toksoplazmozę IgM i IgG, glukozę na czczo, TSH, ft3, ft4, hematologię, serologię, immunodiagnostykę infekcji no i to badanie moczu ogólne. Koszt 153 zł - prywatnie. No i zapisałam się na przyszły pt do endokrynologa. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-02 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziś mam kolejną wizytę u lekarza i wszystko od tego zależy. Trzymajcie proszę kciuki, żeby było już widać moją fasolkę
![]()
#776 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki żeby było dobrze Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-01-02 o 18:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia jak widać jest silna i daje sobie radę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że dzidzia rośnie! ![]() ![]() Cytat:
"Życzliwi" znajomi są okropni ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie dziś coś podbrzusze pobolewa... Ale nie jakoś alarmująco, więc pewnie tak ma być ![]()
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Zuken nie potrzebnie trzymałaś kciuki
![]() Bo wizyty dziś nie było... pani położna jak zobaczyła mój wynik na becie hcg chyba stwierdziła że nie śpieszy mi się tak do lekarza i zapisała mnie na wizytę za tydzień ;( no i ja , tak jak myślałam dziś się nie udało. I niczego się nie dowiem. Na dodatek strasznie boli mnie prawy bark, zaczął boleć ja już wróciłam od lekarza a więc bez maści muszę się obejść bo też pisze że trza się spytać lekarza bla bla bla i tyle ;( ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- anius trzymam kciuki ![]() h4linka ja też wiele słyszałam co ty.. ale faktycznie to prawda że jak nie będziesz o tym myślała to będzie wszystko dobrze ja już się tego nauczyłam ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-01-02 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.