Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 14:50   #751
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja nie Tassia ale wczoraj pisała, że gluten nie przenika do pokarmu matki.
prawda

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja też biorę Majkę do siebie do łóżka przy pierwszej pobudce.poje i zasypia z nami nawet nie wiem kiedy. Czasem jeszcze sie budzi to tylko zmieniam piers i spimy dalej a ona sobie ciumka ile chce. Jakbym miala wstawać i ją odkładać to bym padła. Potrzebuję sił na dzień do zajmowania się tym urwisem.

no ja wole teraz pascniz jak bedzie mial rok lub dwa i bedzie mi sie do lozka ladowal
szczegolnie ze mamy wspolny pokoj wiec musze trzymaclekki dystans zeby sie z mama nie skleil za bardzo
ale podobno da sie tego oduczyc
tylko ja wole nie nauczyc zeby nie trzeba bylo oduczac
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mam cichą nadzieję, że dojdzie. Wysyłka do paczkomatu. Jak nie dojdzie, to szwagierce dam fajne skarpetki, a drugi prezent później. Mąż nie dostałby nic w święta, ale on wybaczy. Nie mam jeszcze nic dla teściowej. Macie jakiś pomysł?
rozge
albo miotle

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 14:56   #752
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też raczej poczekam
Raz, że ulewa, dwa, że ogólnie dobrze śpi na mm i się najada, może za półtora miesiąca coś spróbujemy
No ja te 2-3 tygodnie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:02   #753
karolson
Zakorzenienie

doliczyłam się! moje dziecko ma skok 18-20 tyg!

a i z pozytywów doszły kalendarze ze zdjęciami Fika.. w związku z tym że definitywnie zakończylismy prezenty dla starszych na swieta a on jest jedynym dzieckiem w pierwszej lini i na wigili on dostanie góre prezentów a reszta dostanie od niego kalendarze ścienne a3.

w sumie w tym roku mamy do obdarowania 3 dzieciaczkow z drugiej lini z którymi będziemy się widziec w pierwszy dzien świat, to z tzem kupilsmy jeden prezent tor do samochodzików nano speed a siostra tż dla dwóch dziewczynek kupila lalki uf kalendarze + tor = 250 pln co za oszczędność.. gdyby nie tysiak puszczony na ciuchy...

niebede susanna
gdzie reszta wywoływana do tablicy??
Stary 2013-12-20, 15:05   #754
83monia
Zakorzenienie

nie ma jak to karmic kp mlodsze i podcierac tylek po kupie sraszemu w jednym czasie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:12   #755
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie ma jak to karmic kp mlodsze i podcierac tylek po kupie sraszemu w jednym czasie
yyyyy
ja ostatnio jechałam samochodem Filip z przodu (odpinana poduszka) i dawalam mu butelke, ale akurat nie ma się czym chwalić, bo później sama myślalam nad własną głupotą
Stary 2013-12-20, 15:15   #756
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ale nei zrozumiałam o co chodzi z ta witaminą D?
a może spróbować podawać coś z kwasami omega?

Niebede, co u Ciebie?

Kropla, Dirty, Wasze dziewczyny dostały w szpitalu gentamycyne?
miałayście drugi raz badanie słuchu w związku ze wcześniactwem?
u nas wyszło coś nei tak niby katar jest i to może być też przez to ale martwię się okropnie
w sensie ze moze miecniedobor d3

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:20   #757
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas noc cudna sen Jasia od 23.30 do 7 rano o 5 musiałam wstac i cyce odciągnąć bo myslałam że eksploduja
z tym, że Jasko spał z nami
u nas Jasio zasypia i śpi całą noc z nami w łóżku. wszytsko zaczęło się od jego problemów z brzuszkiem, kiedy płakał całe noce.
Spanie z nim w nocy mi nie przeszkadza (ba lubię to!), sle problemem jest fakt, że nie potrafi zasypiać sam i spac w łóżeczku w dzirń dłużej niz 30 minut, więc będę musiała go w końcu oduczyć

byliśmy na zakupach i mam dla Jaska nosidełko
zdecydowalismy się na Bondolino http://www.chustomania.pl/online/chu...ndolino_opis:-)
Jasio juz testował w sklepie
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ok, dziękuję za cynk

Dzisiejsza noc była jeszcze gorsza niż wczorajsza, szkoda gadać. Spróbowałam "przetrzymać" to obudzenie na dłużej, ale efekt był po prostu bardziej gwałtowny Mały skopywał sobie kocyk i kołderkę i krzyczał to swoje buntownicze "Nej! nej!" Raz się obudził z buzią w podkówkę i z płaczem, chyba jakiś koszmar miał.
Co godzinę akcja usypiania. No i jak od 4:45 do 6:15 nie spał, to się poddałam i wzięłam go do siebie do łóżka. A to dla mnie mega ostateczność Ale obawiałam się, że następnym razem już nie będę miała mocy żeby podpełznąć pod to łóżeczko

Tż był na nocce w pracy więc walczyłam sama. Jak rano pojawił się w drzwiach to dostał info, że przez następne 2 dni (będzie wtedy w domu) to on cały czas zajmuje się małym a ja go biorę tylko na karmienia. No kocham to moje dziecko nad życie, ale już wysiadam po prostu

No i jeszcze na fali rozgoryczenia pożaliłam się, że od tego karmienia w kółko na bank będę miała zwisy jak krowie wymiona a on będzie się lampił na jakieś inne krągłe balony Z deka go zamurowało, ale szczerze powiedział, że moje cycki i tak są the best, cudowne narzędzie karmiące naszego synka i on nie może się doczekać kiedy będzie miał szansę do nich się dorwać No, przynajmniej raz na ruski rok wie co ma powiedzieć
angel agrent z tego twojego synka, chce wykonczyc mamusie

matal, pszczoua wszystkiego naj dla dzieciaczków

susana bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
No i co tam na dzielni drogie Mamy? Powróciłam lalala
Rzucę okiem kilka stron wstecz, żeby chociaż trochę być na bieżąco

Choineczki już stoją?
co u Ciebie opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak zwykle polecamy uniwersalne i ponadczasowe streszczenie Motyla
na tapecie aktualnie rozmowy o rozszerzaniu diety dla dzieciaczków

u mnie choinka już jest

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:42   #758
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Byli czasy, byli
Z butelką trochę ciężej, więc podcieram tyłek z wyjcem na ręku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:42   #759
policzanka
Wtajemniczenie

Jezu ja jestem ciemna masa..nie czaje tego dokarmiania..
Te wszystkie kaszki i kleiki o których piszecie to rozumiem dopiero od 6 miesiąca?

mam rozpiske od Gerbera i tam jest tyle tego wszystkiego wg niej musze sie zaopatrzyc w :
kleik glutenowy
kaszka zbozowa glutenowa
kleik bezglutenowy
kaszka na mleku'
kaszka bezglutenowa
dla mnie czarna magia..
Ladan przepraszam Cię ale musiałam przeoczyc jak pisałas o dokarmianiu Juli.Bo Julka nie ma jeszcze skończonego 4 miesiąca czyli rozumiem ze wczesniej tez mozna zacząc dokarmiac?

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-20 o 16:21
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 15:58   #760
niebede
Raczkowanie

U nas dobrze, mały rośnie, a ja zapisałam się na siłkę, żeby przypakować bajcepsa coby młodego unieść A tak na serio dostałam wychodne na siłkę od Tatusia, który w tym czasie pilnuje małego. Także raz w tygodniu idę lekko poćwiczyć, bo można zwariować w domu, zwłaszcza jak kilka dni pod rząd pogoda nie dopisze i nawet na spacer nie da się wyjść.

A sam Erni przesłodki, chociaż czasami przed kąpielą tak marudzi, że grożę mu, że wymienię go na kotka taka jestem okrutna. Kolki na szczęście się skończyły, ale jeszcze coś tam mu się mocniej pokotłuje w brzuszku. I nadal jemu Bebilon antykolkowy, chociaż teraz kupiłam małe opakowanie zwykłego, żeby zobaczyć co będzie się działo i dostaje od dziś raz dziennie taką butlę.

Dodatkowo Poczta Polska mnie dobija - zamówiłam kosmetyki dla małego, w poniedziałek wysłano paczkę i 17,18,19 paczka koczowała w Wawie na rozdzielni, a dziś dopiero rano pojawiła się na rozdzielni w Krakowie i nadal nie wyszła od rana :/ Porażka. Pewnie dojdzie do mnie przy dobrym wietrze w poniedziałek. A gość wysyłał mi w tym tygodniu paczkę z zabawką i dostałam wczoraj. Rozumiem szał przedświąteczny, ale bez przesady.

Idę jeszcze pogrzebać w Klubie i pooglądać szkraby

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:02   #761
policzanka
Wtajemniczenie

Bajko o moja Ty wybawicielko!
Wcinam wlaśnie fileta upieczonego za Twoja namową w serku wiejskim-jedno moge powiedziec -lepszego fileta w zyciu nie jadłam!jest rewelacyjny!Bedzie częstym goscie w mojej kuchni!Wielkie dzięki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 16:03   #762
dodinha
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny!U nas chyba skok (Helenka skończyła wczoraj 11 tyg),dziś od 4,40 do 7mej nie spała,a ja razem z nią.Stękanie,kwękanie,w końcu płacz.Matko jak czytam ,że wasze maluszki śpią całe noce,to się zastanawiam czy moja kiedykolwiek prześpi całą noc.A tak poza tym,byłyśmy na zakupach i spacerze
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:03   #763
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mojemu dziecku się coś pomyliło pamiętacie jak narzekałam, że mało je?

o 5:30 zjadła 150ml
o 10:00 zjadła 120ml
o 12:00 zjadła CAŁY SŁOICZEK
przed chwilą wciągnęła 150ml

i dopiero teraz się uspokoiła
łooo, ale ma apetyt, moja jeszcze całego nie wsunie.

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
No i co tam na dzielni drogie Mamy? Powróciłam lalala
Rzucę okiem kilka stron wstecz, żeby chociaż trochę być na bieżąco

Choineczki już stoją?
u mnie stoi... w piewnicy nie ubrana

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak zwykle polecamy uniwersalne i ponadczasowe streszczenie Motyla
na tapecie aktualnie rozmowy o rozszerzaniu diety dla dzieciaczków

u mnie choinka już jest
piękna

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ale nei zrozumiałam o co chodzi z ta witaminą D?
a może spróbować podawać coś z kwasami omega?

Niebede, co u Ciebie?

Kropla, Dirty, Wasze dziewczyny dostały w szpitalu gentamycyne?
miałayście drugi raz badanie słuchu w związku ze wcześniactwem?
u nas wyszło coś nei tak niby katar jest i to może być też przez to ale martwię się okropnie
moja tez wczesniak, jedno miala w szpitalu jak lezala, a drugie teraz w listopadzie, kolejne mamy w marcu.

w srode mialysmy szczepienie, wazymy juz 6 520 i po szczepieniu myslalam, ze wyskocze przez okno, taka maruda sie zrobila, caly dzien stekala, nic nie pasowalo, w nocy tak samo... ale za to dzisiaj noc pieknie przespana od 21.30 do 9

i mam pytanie... oplaca mi sie inwestowac jeszcze w jakis bujaczek ?? czasem ciezko mi cokolwiek w domu porobic, a tak to bym miala rece chociaz wolne...
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:18   #764
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
i mam pytanie... oplaca mi sie inwestowac jeszcze w jakis bujaczek ?? czasem ciezko mi cokolwiek w domu porobic, a tak to bym miala rece chociaz wolne...
ja bez niego nie wyobrażam sobie życia
Stary 2013-12-20, 16:28   #765
matallewar
Zakorzenienie

Ojej...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:30   #766
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Wcinam wlaśnie fileta upieczonego za Twoja namową w serku wiejskim-jedno moge powiedziec -lepszego fileta w zyciu nie jadłam!jest rewelacyjny!Bedzie częstym goscie w mojej kuchni!Wielkie dzięki!
O daj przepis

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:32   #767
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja nie mam nic przeciwko temu
ja tez nie i śpimy z malutka regularnie . Inna sprawa ze inaczej w ogóle bym nie spała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:35   #768
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ojej...
Dobre!!Zwłaszcza te dwa ostatnie obrazki.Zawsze się denerwowałam na moją Mamę,że nie śpi,tylko czeka aż wrócę!Ale teraz ją rozumiem
Stary 2013-12-20, 16:44   #769
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki przepis?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Tż na mikołaja chciał kupić Filipowi pościel Manchester United. Była promocja z 69 na 59 złotych. Ale, że tż był w szpitalu to jakoś nie miał głowy do tego i nie zamówił
Dzisiaj z ciekawości weszłam na ich stronę i moim oczom ukazała się kolejna promocja i zamiast 69 zapłaciliśmy 39 złotych
Oczywiście kupiliśmy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 16:46   #770
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jezu ja jestem ciemna masa..nie czaje tego dokarmiania..
Te wszystkie kaszki i kleiki o których piszecie to rozumiem dopiero od 6 miesiąca?

mam rozpiske od Gerbera i tam jest tyle tego wszystkiego wg niej musze sie zaopatrzyc w :
kleik glutenowy
kaszka zbozowa glutenowa
kleik bezglutenowy
kaszka na mleku'
kaszka bezglutenowa
dla mnie czarna magia..
Ladan przepraszam Cię ale musiałam przeoczyc jak pisałas o dokarmianiu Juli.Bo Julka nie ma jeszcze skończonego 4 miesiąca czyli rozumiem ze wczesniej tez mozna zacząc dokarmiac?
Przy kp od 6-tego, przy mm od 4-tego, w lasciwie od 16 tygodnia juz mozna.Przy kp zaleca sie (nie pamietam kiedy ) zrobic ekspozycje na gluten.A na opakowaniu kaszek pisze od kiedy mozna je dawac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 16:47   #771
kaska87
Zakorzenienie

poszłam po papier do pakowania prezentów do roska i wezwał mnie h&m Miki ma nową czapkę i sweterek
chyba będę zostawiała kartę płatniczą w domu, bo tylko wywalam kasę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:01   #772
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny,czy wasze dzieci mają cały czas zaciśnięte piąstki?O czym to może świadczyć?
Stary 2013-12-20, 17:03   #773
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jaki przepis?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Tż na mikołaja chciał kupić Filipowi pościel Manchester United. Była promocja z 69 na 59 złotych. Ale, że tż był w szpitalu to jakoś nie miał głowy do tego i nie zamówił
Dzisiaj z ciekawości weszłam na ich stronę i moim oczom ukazała się kolejna promocja i zamiast 69 zapłaciliśmy 39 złotych
Oczywiście kupiliśmy
podrzuć link
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 17:11   #774
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
podrzuć link
klik
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-12-20, 17:18   #775
butterfly20
Zakorzenienie

właśnie się skapnęłam,że dzisiaj lecą te odcinki Rodzinki pl, których nie oglądałam bo byłam w szpitalu

Stary 2013-12-20, 18:32   #776
policzanka
Wtajemniczenie

[QUOTE=bojatoja;44241742]Jaki przepis? [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
O daj przepis
Dziewczyny to nie jest jakis przepis.Bajka zaproponowała by na fileta zapikanego w piekarniku wlac odsączny serek wiejski ot cojestem na Dukanie i brak mi juz checi i czasu na przygotowywanie wymyslnych potraw.To jest miłą odmianą dla fileta ktory juz mi bokiem wychodził
Stary 2013-12-20, 18:40   #777
agravka
Wtajemniczenie

[QUOTE=policzanka;44243130]
Cytat:
Jaki przepis? [COLOR="Silver"]

Dziewczyny to nie jest jakis przepis.Bajka zaproponowała by na fileta zapikanego w piekarniku wlac odsączny serek wiejski ot cojestem na Dukanie i brak mi juz checi i czasu na przygotowywanie wymyslnych potraw.To jest miłą odmianą dla fileta ktory juz mi bokiem wychodził
Mowa o filecie z kurczaka czy o jakiejś rybie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:41   #778
policzanka
Wtajemniczenie

Filet drobiowy

maharet-dzieki za wyjasnienie.
Stary 2013-12-20, 18:48   #779
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=policzanka;44243130]
Cytat:
Jaki przepis? [COLOR="Silver"]

No to pychaa Muszę spróbować

Ale tu dzisiaj ciszaaaa.
A mi się nudzi bo moje dziecko praktycznie cały dzien śpi...ciekawe co to będzie w nocy

Stary 2013-12-20, 18:56   #780
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ale tu dzisiaj ciszaaaa.
A mi się nudzi bo moje dziecko praktycznie cały dzien śpi...ciekawe co to będzie w nocy
No ja też mam dzisiaj wyjątkowo więcej czasu a tu cisza nastała Pewnie dziewczyny wieczorem się rozkręcą jak będę spała
A i weekend się zaczyna, później święta więc nie będzie co nadrabiać

Teraz tż karmi Filipa. Mam nadzieję, że wkrótce zaśnie i to katarzysko nie będzie go budziło
29.12.2016 [9tc]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości