Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 22:47   #631
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Pisałam już, że Julian przespał całe popołudnie. Obudził się przed 21. Zjadł. O 22 była kąpiel, o 22.40 skończył jeść, a o 23. 10 już spał Zobaczymy, o której pobudka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana jak nie ma tz wszystko zaplanowane co do minuty. wsadzam Amelke w lezaczek, puszczam wode, w tym czasie Blanka sie rozbiera, ja juz rozlewam mleko na kakao do kubka, a Amelce wode na mm do butelki. wsadzam Blanke pod prysznic, myje, wyciagam i zanosze do pokuju, przenosze Amelke, wycieram i ubieram Blanke, czesze wlosy, odpalam bajki do sluchania, wstawiam mleko do podgrzania, daje Amelce zelazo i witaminy, Blanka dostaje kakao, pije, w tym czasie robie wode dla Amelki, jak B. wypije, myje zeby i idzie do lozka spac. kapie u niej w pokoju Amelke, wiec jeszcze sobie chwile pogadamy, oporzadzam Amele, wsadzam w lezaczek, grzeje wode na mleko i wylewam wode z wanienki. mleko zrobione, buziak dla Blanki na dobranoc, wychodze z pokoju, odkladam Amelke do kolyski i karmie, zje, smok do buzi, odpalam konika, pielucha przy buzi i witam sie z wolnym wieczorem uffff.
Cytat:

strasznie duzo czynnosci do wykonania
a jak jest tz, to wszystko jest totalnie rozesrane, bo on wtedy kapie Blanke, no ale mala ma frajde, bo wtedy tylek moczy i moze pobawic sie zabawkami, ze mna niestety nie ma opcji ale jak stary do norwegi pojedzie to bedzie sie to musialo zmienic, wiec bede B. kapac wczesniej jak Amelka bedzie miala drzemke.

ciesze sie ze pod tym wzgledem mam bezproblemowe dzieci i oby sie to nie zmienilo.....
jestem pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Mój Syn zasnął ! o 21.30
zawsze od ok 20 miał 3,5 h aktywności i zasypiał ok23,30
obym się myliła ale obawiam się że pośpi godzinę -półtora a później będzie impreza do 2-3 nad ranem, także Madziuchna możliwe że będziemy miały nocną zmianę
teraz póki co idę spać
zobaczymy jak rozwinie się sytuacja
ciekawa jestem
zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Yhhh najpierw zmarł dziadek a zaraz po pogrzebie dziadka u mojej mamy wykryto przeżuty do mózgu. Trafiła do szpitala, potem na radioterapię, potem zapadła w śpiączkę mózgową z której się wybudziła a potem usłyszeliśmy od lekarzy, że mama umiera. Leżała w szpitalu więc teściowa z mężem zajmowali się Stasiem i w tym momencie powstał problem z karmieniem bo mały chciał jeść gdy mnie nie było. No wiec zadecydowaliśmy, że podajemy mm. Przy okazji przestałam jeść, ilość mleka drastycznie spadła i tak powoli Stasio przeszedł na mm. Ale myślę, że największym winowajcą był stres. Na początku grudnia mama zmarła (jeśli chcesz poczytać to zapraszam na mojego bloga), przeżyć jej śmierć i pogrzeb to był koszmar. Wydaje mi się, że nie jestem w stanie odbudować laktacji. Strasznie żałuję bo wierzę, że moje mleko to było coś najlepszego dla mojego dziecka. Karmiłam go tylko 2 miesiące.
Ciężko jak wszystko się wali.
Susannko, strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Susana strasznie to przykre...

No widzicie, Eda sam nie chce jeść, nie rozbierze się sam... Nie wysiusia. Tylko zęby sam myje, ale ja muszę też myć. Zasnąć nie chce, młoda w ogóle różnie zasypia. Mój wieczór zaczyna się najwcześniej po 22. Zwykle jestem tak padnięta, że poczytam wizaż i idę spać... I tak mi życie mija. Do tego samotnie... Bo tż prawie nie widuję, mamy ze 3 tygodnie nie widziałam, siostra raz na 2-3 tygodnie wpada.... No i jedna przyjaciółka czasem przyjedzie, chociaż tyle.
U mnie podobnie
Trzy prania walają się po salonie czekając aż KTOŚ je uprasuje

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wikul śpi, a ja zdycham. Dopadła mnie infekcja pęcherza kilka dni temu a teraz jeszcze sikam krwią Tż w robocie i nie wiem co robić ....
Jak krew to nie ma żartów

Cytat:
Mlodziez spi, kocham jak moja cora usypia od kiedy je enfamil. Nakarmic, dac smoka, pieluche, przykryc, wlaczy karuzelke i spi w 10 minut na noc. Zeby Eda mi tak zasypial!
Ja Julka muszę chociaż 2 minuty pobujać, bo sam nie zaśnie Ani karuzela ani konik nie pomagają

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:54   #632
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

ja nadal "walczę"

mój Mąż nazwał ostatnio Małego - Michaś Waleczne Serce
tak zachowuje sie wieczorami moje dziecko

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-12-19 o 23:15
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:55   #633
Madziuchna27
Zakorzenienie

Spadam spać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 22:59   #634
angelikada
Wtajemniczenie

Larysko dziękuje za kciuki też mam nadzieje że się wszystko unormuje...

Bajka dla mnie jesteś wzorem z ogarnianiem dziewczynek podziwiam i sama chciałabym żeby moja mała spała tak pięknie jak Twoje dziewczyny!

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Yhhh najpierw zmarł dziadek a zaraz po pogrzebie dziadka u mojej mamy wykryto przeżuty do mózgu. Trafiła do szpitala, potem na radioterapię, potem zapadła w śpiączkę mózgową z której się wybudziła a potem usłyszeliśmy od lekarzy, że mama umiera. Leżała w szpitalu więc teściowa z mężem zajmowali się Stasiem i w tym momencie powstał problem z karmieniem bo mały chciał jeść gdy mnie nie było. No wiec zadecydowaliśmy, że podajemy mm. Przy okazji przestałam jeść, ilość mleka drastycznie spadła i tak powoli Stasio przeszedł na mm. Ale myślę, że największym winowajcą był stres. Na początku grudnia mama zmarła (jeśli chcesz poczytać to zapraszam na mojego bloga), przeżyć jej śmierć i pogrzeb to był koszmar. Wydaje mi się, że nie jestem w stanie odbudować laktacji. Strasznie żałuję bo wierzę, że moje mleko to było coś najlepszego dla mojego dziecka. Karmiłam go tylko 2 miesiące.
kurcze kochana przykro mi wyobrażam sobie jak Ci ciężko przeczytałam blog i stwierdzam że jesteś silna babka i na pewno dasz rade masz dla kogo żyć więc wierze że przetrwasz te ciężkie chwile
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 23:05   #635
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

natala
ja mam tak samo z kp...
karmie a ile jak dlugo itdnie wiem
zdrowia dla Marysi

suzanna ogromne wyrazy wspolczucia...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 02:02   #636
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no my będziemy po 10. miesiącu właśnie

a co z tym Krakowem i smogiem? w niedziele albo pon jedziemy w tamte rejony...

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

fajny artykuł
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...u-dziecka.html
nie stresuj sie krakowem
to zadna nowa sytuacja
poniewaz.krakow.jest polozony w dolince
a duzo kamienic jest ogrzewanych weglem.nad krakowem.w okresie.grzewczym.jest olbrzymi smog
walcza z tym.ludzie ale nie wychodzi
generalnie oddychamy mega syfem
i zaraz za granicami miasta jest duzo lepiej
wiecjak nie jedziesz do krakowa to sie.nie.przejmuj
a nawet jakbys jechala to na chwile.sie nikomu nic nie stanie
zobaczymy jakie beda dlugoletnie skutki mieszkania w tym

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
natala
ja mam tak samo z kp...
karmie a ile jak dlugo itdnie wiem
zdrowia dla Marysi

suzanna ogromne wyrazy wspolczucia...

ja tez nie kumalam ile.karmie dopoki laktacyjna nie kazala pisac

susanna strasznie wzruszylam.sie czytajac bloga. zazdroszcze ci wiary i sily jaka ci ona daje. wspolczuje przezyc ale ciesze sie.ze masz skad czerpac sily

bajka nie nadarmo nawet twoja cora twierdzi ze tak.super ogarniasz

u nas gigantyczna kolka
pisk na maksa
a najgorsze ze wiem czemu. sprobowalam plasterek sera zoltego z mysla ze minely juz te magiczne 3miesiace

MOTYL a.jakie byly skutki twojego bialego sera.?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 05:16   #637
ja :)
Zakorzenienie

My dziś cały dzień na spacerach. Słońce piękne i ciepło w miare, ale wiatr pizgał, że głowe chciało urwać. ALe i tak było fajnie
I gdzieś pisałam, że Pola zjada z butki zazwyczaj 70-80ml. Dzisiaj wziełam na spacer 120 i wtrąbiła w 5 minut i jeszcze by więcej zjadła, ale już nie było Także, chyba rzeczywiście się rozchulała z jedzeniem podczas tego skou ostatniego kiedy tak często musiałam ją przystawiać.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Zazdroszcze. Chcialabym tam kiedys sie wybrac...najbardziej egzotyczny kraj, w ktorym bylam to Indie - sluzbowo zreszta, ale dalo mi sie na sloniu pojezdzic
Indie to dopiero egzotyka! Zazdroszcze słonia A hawaje rzeczywiście fajne bo ciepło i ładnie cały rok i mają przepyszne starfruity Na pewno się wybierzesz - w dzisiejszych czasach to już nie duże wyzwanie. Chociaż prawie 30h podróż samolotem z Polski rzeczywiście trochę odstrasza.
Mi się marzy Nowa Zelandia i stąd też jest znacznie bliżej, no ale nie ma co Poli ciągać więc może kiedyś

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł, przylazłam raportować nockę.
Mały ładnie zasnął po kąpieli o 20:30
Pobudka o 21:30.
Pobudka o 0:00.
Pobudka o 2:00.
Pobudka o 4:00.
Pobudka o 6:00. Koniec spania.

Za każdym razem usypianie połączone ewentualnie z karmieniem - 20-45 minut. Jak żyć?
Jak żyć panie premierze? Serio nie wiem jak. Mam nadzieje, że maluch Twój się trochę opamięta z tym jedzeniem i da się wreszcie mamie wyspac! Moja Pola chyba powoli wraca do zwyczajów sprzed skoku bo dziś w nocy zasnęła o 21, pobudka o 2, później 5 i nawet jeszcze pospała do 8.30 Mam nadzieję, że wraca do dobrych zwyczajów i nie była to jednorazowa akcja

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
super sprawa z tym lowieniem perel!!! bardzo fajny pomysl na biznes!ale lowilas schodzac z butla? czy reka wyciagalas z basenu?

sliczny!

zazdroszcze, ja najdalej na kanarkach, ale o egzotyce to nie ma tam mowy, raczej z egzotyki to egipt i tunezja, ale to taka "pospolita egzotyka"))
Nieee z butlą, tak po amatorsku ręka wyciągałam z butlą nurkowałam raz, na naszych pięknych polskich mazurach
kanary chyba też fajne - nie podobały Ci się? Ja nie byłam, ale mój brat tam się wybrał w podróż poślubną i bardzo sobie chwalił. Egipt też bym chciała zobaczyć, ale boje sie że tam za tłoczno i za gorąco. Chyba, że w jakimś wiosennym sezonie to może przyjemniej:rol leyes:

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Śliczny i bardzo skromny ale ta świadomość, że samej się wyłowiło perłę bezcenna
Dziękuję Skromny, bo ja za biżuterią nie przepadam. Tzn podoba mi się, ale nigdy nie wiem jak ją i do czego nosić, więc lubie tylko małe broszki i wisiorki właśnie.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mój na szczęscie bardziej domyślny i nawet nie chce, żeby sama coś kupiła. Pod choinką zawsze coś leży nawet jak się umówimy, że nic nie kupujemy sobie
U mnie tak samo. Acz ostatnio powiedział, że już brak mu pomysłów i chce podpowiedzi, więc wymieniłam liste fajnych rzeczy i powiedziałam, żeby coś sobie wybrał
Za to na urodziny kilka tyg temu dostałam długopis (model taki sam jak poleciał na księżyc z NASA - zawsze chciałam tam pracować ) z wygrawerownym 'Pola California 2013'. Także, stara się, nie mogę narzekać
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 05:36   #638
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Kurcze ostatnio o tym czytalam a teraz nie moge znalezc.
Jutro zapytam pediatry bo mamy wizytę i zdam tu relację co powiedziała

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ladan, śliczne! Pasowały by mi do wisiorka, ale nie mam uszu przebitych Wkładaj na ślub jak nic - nie wierz w te głupie przesądy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski!

Byłam dzis z Maciusiem w ośrodku terapii niedowidzenia na instruktażu ... jak postępować z dzieckiem niedowidzącym...
w sumie wiem ze lekarka nie miała racji bo Maciek widzi, ale stwierdziłam ze nie zaszkodzi pojsc.
I miałam racje... Pani terapeutka (która wprawdzie nie jest okulistka, ale mysle ze czasem sie lepiej zna nic lekarz) poświęciła Maciusiowi całą godzine bawiac sie z nim itp.

Wynik:
- dziecko widzi
-nawiazuje kontakt wzrokowy
-obserwuje twarz
- skupia swoj wzrok na przedmiocie
-odwzajemnia usmiech
- wodzi wzrokiem

Wodzenie wzrokiem z bliska jest słabsze niż z daleka i jest za slabe jak na wiek Maciusia.
Opcje są trzy:
- wyrówna sie samo w ciagu 2-3 tyg (bo dzieci nie musza byc az tak punktualne)
- przez to ze Maciek obraca glowke w jedna strone głownie (przykurcz czy cos tam).. moze byc mniej chetny do wodzenia wzrokiem
- ma nadzwrocznosc i za jakis czas bedzie musiał miec okularki (kupie my stylowe Raybany )

wiec nie mam sie czym stresowac
dostalismy cwiczonka i bedziemy cwiczyc

A w podziekowaniu Macius sie obsrał w gabinecie
i to tak ze pomimo iz od razu wzielam go do zmiany pieluchy to całą szyje ( nie pomyliłam sie : SZYJE) miał w kupie
dobrze ze mama przezorna i miala ze soba ubranko na zmiane bo nie wiem jakbym gowniarza do domu dowiozla
No i super! Fajnie, że trafiłaś na porządną babkę. Także teraz ćwiczyć i wszystko będzie git

Cytat:
i u nas sie to sprawdza...nie raz byla sytuacja ze sie mlody obudzil i cos tam kwekal; ja zaspana w duchu przeklinałam ze musze wstac i zamykalam oczy mowiac jeszcze sekundke Macius... w efekcie zanim zdarzylam sie podniesc Maciek znow juz smacznie spal
Ja też tak robie i rzeczywiście działa

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
U nas tez w nocy jak steka to pierwsze co to daje smoka. Jak zasypia to ok, jak za chwile kweka dalej to biore do cyca

Mamy dzis wychodne z tz'tem Idziemy do kina a Amelka zostaje z babcia
My byliśmy w kinie właśnie 2 dni temu Było extra. Tylko musiałam co chwila wstawać, bo kość ogonowa mnie łupała Dobrze, że pusta sala była.

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, chcialabym do was dolaczyc. Jestem mama 2,5 miesiecznej coreczki Zuzi. Urodzila sie silami natury 7.10, termin porodu mialysmy na 10.10
Mala dawala niezle w kosc przez ostatni miesiac - powodem byly zapewne kolki bo teraz jest znacznie spokojniejsza , chociaz dzien bez chociaz jednego ataku histerii to dzien stracony pozdrawiam was wszystkie serdecznie
Hej

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam sie z lepszym humorem!Na szczescie krwi w kupce juz nie bylo (i oby wiecej nie bylo),jaka ulga!

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Julian zaszczepiony Płakał, ale szybko się uspokoił. Podobał się pani doktor, pochwaliła, że głowa twarda, że ze wzrokiem u niego super (użyła jakiegoś sformułowania, ale nie pamiętam ). W wieku 14 tygodni ważymy już 6700 gramów No, ale już będziemy wolniej przybierać Musimy obserwować podnoszenie głowy jak się chwyta go za rączki, bo leniuszek nie chce jeszcze jej podciągać. Jest jeszcze miesiąc by to nadrobić
Stary 2013-12-20, 05:56   #639
MsLullaby
Zakorzenienie

Nie wiem co siedzi mi w tej chorej głowie że ja mam takie głupie sny potem wstaje rano i śmieje się sama z siebie.
Moj TŻ jest powalający. Wczoraj po pracy był po prezenty i robił z tego wielką tajemnicę co mi i małemu kupi, no ale cóż, później dzwonił i pytał jaki mam rozmiar stanika ach z tymi facetami

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 06:07   #640
Zakorzenienie

Cytat:

Matal ja wlasnie szukam działki od paru miesiecy
My w zeszłym roku zakupiliśmy w dzikiej wsi gdzie nie ma nic oprócz saren i zająców 5km od mojego rodzinnego małego miasta i 35km od krakowa. Jeszcze nie wiem czy tam wylądujemy, ale mam nadzieję, że tak bo baaardzo mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie pytaj...
Marysia ma zapalenie płuc mega kryzys swojego macierzyństwa wczoraj przeżyłam:/
Hani więc póki co nie szczepię, boję się....
Zdrówka dla malutkiej!

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Strasznie mi przykro.. Okropne przeżycia.. Nie przejmuj się nic karmieniem, mm to nie trucizna a Staś na pewno zdrowo urośnie - i tak trochę go pokarmiłaś.
Stary 2013-12-20, 06:35   #641
misia332
Zakorzenienie

Hej.

DOjechaliśmy wczoraj o 13, Kornel całą drogę spał albo jadł, ostatnią godzinę marudził już.

Zanim sie rozpakowałam itp to minęło trochę.

A teraz kciuki, żeby chrzciny się udały.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 06:38   #642
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witaj

Z jakiej części Wawy jesteś?
Śródmiescie

Cytat:

Moja przyjaciółka była ostatnie 2 dni u mnie, łącznie z nocami Inni nie mogą, mama pracuje, teściowej to bym nawet nie chciała... Tż pracuje, ostatnio pobija rekordy i jest nawet od 7 do 3 w pracy A jej się chyba znów skok zaczął. Do tego Eda chory, a do przedszkola miał wczoraj iść
Teraz mam chwilę, bo młoda wreszcie zasnęła, ale zjadła dziś:
9:00 (poprzedni posiłek koło północy) - 80 ml
12:00 - 70 ml
13:00 - 50 ml
16:30 - 20 ml

Chyba niepotrzebnie wczoraj pochwaliłam
w sumie zeby poprosic swoja tesciowa tez bym musiala miec mega dola

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
potrzebne Ci oderwanie, mówię Ci

mi też

witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

wróciłam z Wigilii pracowej, super jest taki wyskok z domu, odpindrzyłam się, odmalowałam i od razu się lepiej czuję... wysłuchałam wielu komplementów od koleżanek i kolegów, zjadłam kawałek serniczka i ryby po grecku i wróciłam do domu... chłopaki sobie znakomicie poradzili i jestem dumna

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Tassia cieszę się ze wizyta ok
Ja tez mialam dzis wigilie firmowa, mala zostala z tata... powiem tak... po godzinie musialam wracac hehe

Cytat:
a wiesz że nie każde dziecko musi używać butelki?
my smoczka też nie używamy, fajnie by było gdyby i butelki udało się uniknąć

a jak się Miłosz czuje? leki działają?

na szybko przeleciałam ostatnie strony...
i czy tylko ja nie widze nic strasznego w warzywach z warzywniaka? chciałabym jak najszybciej zacząć Hani gotować i podawać jej niesłoiczkowe jedzenie...
kiedyś przy Marysi spróbowałam bodajże banana ze słoiczka - jakie to paskudne było! i właśnie jak dla mnie te słoiczkowe posiłki nijak nie smakują jak normalne jedzenie....
nie demonizuje normalnych warzyw, oczywiście jeśli Hani nie będą one pasować, zaczną się problemy skórne lub brzuszkowe to pewnie będę kombinować inaczej, ale generalnie nie uważam, żeby ryneczkowe warzywa były beeee, kiedyś przecież i tak trzeba będzie je dziecku podać...

Ewacia, kciuki za Ciebie!

ja chyba jakoś dziwnie podchodze do kp.... niektóre z Was pewnie by się w głowę popukały.... ale ja jakoś strasznie mocno tego nie kontroluje, nie mam pojęcia ile razy na dobę karmię (no wiem tylko w nocy), jak długo karmię, ile mam mleka bo odciągałam może ze 3 razy jak mi się jakieś małe nawały zdarzały.... nie zapisuje godzin karmienia, jak mała chce jeść to ją karmię i tyle czasami karmię jedną piersią przez 5 minut a czasami zmieniam pierś 2-3 razy a karmienie trwa 40 minut, ale jakoś nie analizuje tego....

Tassiu, nadwzroczność z tego co wiem jest fizjologiczna u takich maluchów. Marysia jak miała kilka miesięcy to miała +5..
mam tak samo. Nastawilam sie na cyca i po prostu karmie tyle ile mala chce i porzebuje wychodzi srednio co 2 h. mala ladnie przybiera wiec chyba sie najada...
Cytat:
z bobovity jest chyba 100% maki ryzowej plus wit B

wspolczuje i ciesze sie ze Blanki totalnie nie rusza ryk Amelki kiedy spi czy zasypia.

u na stez byla tak sytacja jak sie urodzila Blanka, chrzesniak tz-cyn jego siostry byl najmlodszy, mial wtedy 4 lata jak sie B. urodzila i byla masakra z nim. znienawidzilam tego dzieciaka i nie trawie go po dzis dzien.

ehh

ja jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana jak nie ma tz wszystko zaplanowane co do minuty. wsadzam Amelke w lezaczek, puszczam wode, w tym czasie Blanka sie rozbiera, ja juz rozlewam mleko na kakao do kubka, a Amelce wode na mm do butelki. wsadzam Blanke pod prysznic, myje, wyciagam i zanosze do pokuju, przenosze Amelke, wycieram i ubieram Blanke, czesze wlosy, odpalam bajki do sluchania, wstawiam mleko do podgrzania, daje Amelce zelazo i witaminy, Blanka dostaje kakao, pije, w tym czasie robie wode dla Amelki, jak B. wypije, myje zeby i idzie do lozka spac. kapie u niej w pokoju Amelke, wiec jeszcze sobie chwile pogadamy, oporzadzam Amele, wsadzam w lezaczek, grzeje wode na mleko i wylewam wode z wanienki. mleko zrobione, buziak dla Blanki na dobranoc, wychodze z pokoju, odkladam Amelke do kolyski i karmie, zje, smok do buzi, odpalam konika, pielucha przy buzi i witam sie z wolnym wieczorem uffff.

a jak jest tz, to wszystko jest totalnie rozesrane, bo on wtedy kapie Blanke, no ale mala ma frajde, bo wtedy tylek moczy i moze pobawic sie zabawkami, ze mna niestety nie ma opcji ale jak stary do norwegi pojedzie to bedzie sie to musialo zmienic, wiec bede B. kapac wczesniej jak Amelka bedzie miala drzemke.

ciesze sie ze pod tym wzgledem mam bezproblemowe dzieci i oby sie to nie zmienilo.....
omg!!! jestes z dwojka dziewczyn lepiej zrganizowana niz ja z jedna hahah

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Motylku, a to nie doczytałam wobec tego do końca. Bo przeczytałam, że koleżanka ma taką samą sytuację jak ja, a to jednak nie do końca, bo ja mam pokarmu dość. Fakt faktem nie ściągam po karmieniu, ale mały jest syty.
Też bym poleciła zwrócić uwagę na to żeby dużo jeść. Jak człowiek zmęczony to może nie mieć apetytu, ale trzeba się trochę zmuszać.

Taśka, popróbuję.
W nocy u niego zaczyna się od stękania. To jego ulubiona forma marudzenia. Obawiam się, że jak się rozkręci to trudno go uspokoić. Najgorsze jest to jak już leży w łóżeczku nakarmiony i utulony. Spał na rękach a przełożony zaczyna zabawę od nowa

No ale tak znowu natychmiast też się nie zrywam, łudzę się nadzieją, że to fałszywy alarm
Podoba mi się sposób opisywany we "We Francji dzieci nie grymaszą", ale to dopiero jak dziecko już nie będzie karmione piersią.

A u Ciebie świetne wieści
your angel a jaki to sposób?
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 06:40   #643
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
nie stresuj sie krakowem
to zadna nowa sytuacja
poniewaz.krakow.jest polozony w dolince
a duzo kamienic jest ogrzewanych weglem.nad krakowem.w okresie.grzewczym.jest olbrzymi smog
walcza z tym.ludzie ale nie wychodzi
generalnie oddychamy mega syfem
i zaraz za granicami miasta jest duzo lepiej
wiecjak nie jedziesz do krakowa to sie.nie.przejmuj
a nawet jakbys jechala to na chwile.sie nikomu nic nie stanie
zobaczymy jakie beda dlugoletnie skutki mieszkania w tym

ja tez nie kumalam ile.karmie dopoki laktacyjna nie kazala pisac

susanna strasznie wzruszylam.sie czytajac bloga. zazdroszcze ci wiary i sily jaka ci ona daje. wspolczuje przezyc ale ciesze sie.ze masz skad czerpac sily

bajka nie nadarmo nawet twoja cora twierdzi ze tak.super ogarniasz

u nas gigantyczna kolka
pisk na maksa
a najgorsze ze wiem czemu. sprobowalam plasterek sera zoltego z mysla ze minely juz te magiczne 3miesiace

MOTYL a.jakie byly skutki twojego bialego sera.?

Dzięki.
Jedziemy do Bochni,a ona raczej na górce. Choć pewnie Kraków i znajomych też odwiedzimy.

I tak w ogóle, to dzień dobry.

Dziś Miłosz kończy 3 miesiące.
Dziś jest rocznica mojej owulacji i zapłodnienia
Ostatnia @ miałam 28/11, tak samo jak w zeszłym roku tę przed ciążą. Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @, czyli znów owulacja.
Pytałam me dziecko czy chce brata, ale tylko się śmiał. Też myślę, że to śmieszny pomysł

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-20, 06:44   #644
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej.

DOjechaliśmy wczoraj o 13, Kornel całą drogę spał albo jadł, ostatnią godzinę marudził już.

Kciuki zaciśnięte powodzenia!

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dzięki.
Jedziemy do Bochni,a ona raczej na górce. Choć pewnie Kraków i znajomych też odwiedzimy.

I tak w ogóle, to dzień dobry.

Dziś Miłosz kończy 3 miesiące.
Dziś jest rocznica mojej owulacji i zapłodnienia
Ostatnia @ miałam 28/11, tak samo jak w zeszłym roku tę przed ciążą. Wczoraj bolał mnie brzuch jak na @, czyli znów owulacja.
Pytałam me dziecko czy chce brata, ale tylko się śmiał. Też myślę, że to śmieszny pomysł

100 lat dla Miłosza na 3 miesiące
Brata to moze nie, ale siostrę pewnie z chęcią

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Kurka nie mogę sie wbić w wasze dyskusje w tej strefie czasowej.. Idę spac.jutro znów bede nadrabiac

Stary 2013-12-20, 06:49   #645
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kciuki zaciśnięte powodzenia!

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

100 lat dla Miłosza na 3 miesiące
Brata to moze nie, ale siostrę pewnie z chęcią

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Kurka nie mogę sie wbić w wasze dyskusje w tej strefie czasowej.. Idę spac.jutro znów bede nadrabiac

Przy owulacji to raczej brat wychodzi.

Ale nie, na rodzeństwo młody nie ma co liczyć.

W Chinach dziś obchodziłby pierwsze urodziny.
A tak dostał dziś życzenia od ojca swego z okazji splodzin.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-20 o 06:57
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 06:50   #646
kahunia
Zadomowienie

Susana bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja ma chyba bulimie - co zje to uleje...
U mnie to samo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No ale na nich chyba ostro wisi Sanepid i kontrluje???
Mam nadzieje ze kontroluje powazniej niz te wszystkie zaklady miesne itp. o ktorych tyle sie ostatnio slyszy

Cytat:

Wow Organizacja pierwsza klasa

Ale kobiety to chyba tak maja ze im wiecej na glowie tym lepiej potrafia sie ogarnac. I najlepiej jak im nikt nie przeszkadza w tym

Cytat:
Hej.

Wypad do kina super Amelka podobno grzeczna byla

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:02   #647
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już prezenty Jeszcze tylko babci kupię jakiś zestaw do kąpieli
Ja nie mam jeszcze wszystkich prezentów. Mężowi i szwagierce włąsnie zamawiam na allegro.
Stary 2013-12-20, 07:24   #648
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Nieee z butlą, tak po amatorsku ręka wyciągałam z butlą nurkowałam raz, na naszych pięknych polskich mazurach
kanary chyba też fajne - nie podobały Ci się? Ja nie byłam, ale mój brat tam się wybrał w podróż poślubną i bardzo sobie chwalił. Egipt też bym chciała zobaczyć, ale boje sie że tam za tłoczno i za gorąco. Chyba, że w jakimś wiosennym sezonie to może przyjemniej:rol leyes:
bardzo mi sie podobalo! bylo super, pewnie glownie z tego wzgledu, ze u nas byly najwieksze mrozy,a my akurat wtedy polecelismy na kanarki i sie grzalismy w wakacje tez sie wybieram
Cytat:
Hej.

dobrze, ze podroz udana, teraz zycze spokojnego pobytu i udanych chrzcin

ja wczoraj sie wyrwalam o 20 wyszlam spotkac sie z kolezankami, bylo bosko dziewczyny spaly jak nigdy ja pojadlam pysznej salatki z lososiem. Iga dzis zsypana, teraz pytanie, czy po salatce, czy po ogromnej ilosci wafelkow, które wczoraj pozarlam

bajka, w jakim foteliku jezdzi Ci Blanka? my wczoraj kupilismy nowy, ostatni jak kotek sie podoba? dalej robi furrorę? a co na gwiazdkę kupilas dziewczynom?

do ogółu tez pytanie o prezenty dla maluchow? my kupilismy puzzle piankowe i gąsiennicę z lamaze
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:31   #649
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

do ogółu tez pytanie o prezenty dla maluchow? my kupilismy puzzle piankowe i gąsiennicę z lamaze
Kule oball z grzechotka i ciuszki z nexta + skarpetki z grzechotka

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 07:38   #650
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Współczuję,sama wiem,co to brak Mamy,strasznie mi jej brak,zwłąszcza teraz.Niestety moja mama nie doczekała wnusi

Cytat:
U mnie tak samo. Acz ostatnio powiedział, że już brak mu pomysłów i chce podpowiedzi, więc wymieniłam liste fajnych rzeczy i powiedziałam, żeby coś sobie wybrał
Za to na urodziny kilka tyg temu dostałam długopis (model taki sam jak poleciał na księżyc z NASA - zawsze chciałam tam pracować ) z wygrawerownym 'Pola California 2013'. Także, stara się, nie mogę narzekać
Pomysłowy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie wiem co siedzi mi w tej chorej głowie że ja mam takie głupie sny potem wstaje rano i śmieje się sama z siebie.
Moj TŻ jest powalający. Wczoraj po pracy był po prezenty i robił z tego wielką tajemnicę co mi i małemu kupi, no ale cóż, później dzwonił i pytał jaki mam rozmiar stanika ach z tymi facetami

Wazne ze chlopak sie stara

Cytat:
Hej.

Miłosz spal od 19.30 do 5.30 pojadl, pogadal i zasnal jeszcze
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:38   #651
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------
Dobra, pora ruszyć cztery litery i poćwiczyć
Jakie ćwiczenia wykonujesz?Ja po porodzie nie zabrałam się za to. Zawsze mam jakąś wymówkę.
Stary 2013-12-20, 07:40   #652
gorgulek
Zakorzenienie

Agusiowata z Mel B cwicze
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 07:48   #653
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
My w zeszłym roku zakupiliśmy w dzikiej wsi gdzie nie ma nic oprócz saren i zająców 5km od mojego rodzinnego małego miasta i 35km od krakowa. Jeszcze nie wiem czy tam wylądujemy, ale mam nadzieję, że tak bo baaardzo mi się podoba.

.
ja dokladnie takiej miejscowki szukam tylko na.drodze.do bielska
a tam.ceny sa momentami zaporowe

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 08:01   #654
ja-ika
Zakorzenienie

U mnie dziś jakość powietrza bardzo zła, a wczoraj była "tylko" zła także znowu nici ze spaceru
Stary 2013-12-20, 08:05   #655
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.

Kiedy macie chrzciny? My 29 grudnia

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:28   #656
matallewar
Zakorzenienie

Za 2 godziny i 12 minut Encia będzie miała 3 miesiące

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:40   #657
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
strasznie mi przykro ogromne wyrazy współczucia!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

haha no ale chciał dobrze Mój TŻ kupił mi kiedyś dwa prezenty na święta i mówi do mnie rano w Wigilię "pierwszy prezent dostaniesz u Twoich rodziców, a zegarek u moich". Nie dość, że się wygadał z tym zegarkiem to jeszcze nie od razu się zorientował

Cytat:
Hej.

hej! super, że podróż się udała i bezpiecznie dotarliście. Kciuki za chrzciny

Cytat:
Za 2 godziny i 12 minut Encia będzie miała 3 miesiące
najlepszego dla Elenki! Jak ten czas szybko leci. Dziś 20 grudnia, więc Szymuś ma 2 miesiące

Idę dziś do kosmetyczki ogarnąć brwi, jutro do fryzjera i będę znowu piękna Jeszcze tylko jakiegoś ciucha muszę sobie kupić, bo nie mam co w święta na siebie ubrać. W koszule się nie dopnę, a reszta ciuchów to zwykłe topy lub koszulki. Jakaś uboga mi się ta szafa zrobiła
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:58   #658
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi sie podobalo! bylo super, pewnie glownie z tego wzgledu, ze u nas byly najwieksze mrozy,a my akurat wtedy polecelismy na kanarki i sie grzalismy w wakacje tez sie wybieram
dobrze, ze podroz udana, teraz zycze spokojnego pobytu i udanych chrzcin

ja wczoraj sie wyrwalam o 20 wyszlam spotkac sie z kolezankami, bylo bosko dziewczyny spaly jak nigdy ja pojadlam pysznej salatki z lososiem. Iga dzis zsypana, teraz pytanie, czy po salatce, czy po ogromnej ilosci wafelkow, które wczoraj pozarlam

bajka, w jakim foteliku jezdzi Ci Blanka? my wczoraj kupilismy nowy, ostatni jak kotek sie podoba? dalej robi furrorę? a co na gwiazdkę kupilas dziewczynom?

Blanka jeszcze w tobim jezdzi bo ani wagowo ani wzrostiwo jeszcze nie wyrosla. A jaki kupiliscie? Ja kolejny mam w planie montowany na isofixa tylko jeszcze nie wiem jaki

Co do prezentow ehhg to się cala gora uzbierala.
Blanka dostanie hulajnoge, laptopa, znikopis, puzzle, barbie,z karotki zegar i pory roku, mozaike quercetti od tesciowej mojej kase, spiewajaca mysz LPS i jakies figurki my little Pony i pewnie jakies ciuchy od mojej ciotki.
Kot robi szal i sie ladnie nim bawi
Amelka dostanie tez kase, gitare z fp, pianinko szczeniaczka uczniaczka, puerwszy sorter z fp, piramidke z fp i tez cos tam od mojej ciotki.

Ogolnie Wszystkiego zdecydowanie za duzo.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:04   #659
agusiowata
Zakorzenienie

Dziś Adaś pierwszy raz zostanie z babcią a my pojedziemy do castoramy. Nie możemy coś skończyć ten remont. Jak urodził się dzidziuś, to stanęło. Ostatnio fachman kończył nam łazienkę dwa tygodnie.
Stary 2013-12-20, 09:08   #660
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angel, jeśli chcesz coś dodać do mleka to sugerowałabym raczej kleik a nie mannę, bo to gluten, reakcja może być rózna...
Ok, dziękuję za cynk

Dzisiejsza noc była jeszcze gorsza niż wczorajsza, szkoda gadać. Spróbowałam "przetrzymać" to obudzenie na dłużej, ale efekt był po prostu bardziej gwałtowny Mały skopywał sobie kocyk i kołderkę i krzyczał to swoje buntownicze "Nej! nej!" Raz się obudził z buzią w podkówkę i z płaczem, chyba jakiś koszmar miał.
Co godzinę akcja usypiania. No i jak od 4:45 do 6:15 nie spał, to się poddałam i wzięłam go do siebie do łóżka. A to dla mnie mega ostateczność Ale obawiałam się, że następnym razem już nie będę miała mocy żeby podpełznąć pod to łóżeczko

Tż był na nocce w pracy więc walczyłam sama. Jak rano pojawił się w drzwiach to dostał info, że przez następne 2 dni (będzie wtedy w domu) to on cały czas zajmuje się małym a ja go biorę tylko na karmienia. No kocham to moje dziecko nad życie, ale już wysiadam po prostu

No i jeszcze na fali rozgoryczenia pożaliłam się, że od tego karmienia w kółko na bank będę miała zwisy jak krowie wymiona a on będzie się lampił na jakieś inne krągłe balony Z deka go zamurowało, ale szczerze powiedział, że moje cycki i tak są the best, cudowne narzędzie karmiące naszego synka i on nie może się doczekać kiedy będzie miał szansę do nich się dorwać No, przynajmniej raz na ruski rok wie co ma powiedzieć

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości