|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj idę na poszukiwanie tego Waszego kremu :P Zobaczymy, jeśli pomoże mi przy skalpie, to Joanku masz u mnie wino (chyba już drugie). W ogóle, poszukiwania pokoju to istny koszmar ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Moderator
|
Z tymi pokojami u angoli to chyba standard. Jak z tżtem szukaliśmy pokoju to zazwyczaj były oferty typu 4 panów szuka miłej koleżanki na pokój albo pokój 2-osobowy ale dostępny dla 1 osoby z podwójnym łóżkiem. Więc życzę Ci powodzenia ;D raz trafiłam na mieszkanie z osobą rąbniętą psychicznie i musiałam się wynosić.. oczywiście nie było informacji że szanowna pani jest szkodliwa. Niby babinka po 50tce a istny diabeł. W Polsce aż tak źle z wynajmem nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Rozeznanie
|
W PL też takie rzeczy się dzieją, ale wszystkiego można łatwo się domyślić po treści ogłoszenia - więc po prostu takie omijasz, a tutaj to niby wszystko ok, leziesz pół godziny przez miasto i dopiero wychodzi szydło z worka... ech. I wcale nie zwalam winy na Angoli, bo u Polaków też tutaj byłam - jeden wciąż pisze mi sms-y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie nie zdecydowala mieszkac z kims obcym. 3 lata studiow dziennych, na stancji z roznymi ludzmi daly mi tak w kosc, ze nigdy wiecej. A juz zupelnie nie wyobrazam sobie zajmowac z tz pokoju w jakims domu gdzie mieszkaja obcy ludzie. Pomijam fakt, ze mam fobie na obcych ludzi w takim sensie, ze musialabym korzystac z nimi z jednej lazienki, z jednych naczyn, z jednej toalety itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Moderator
|
No właśnie, dobrze to ujęłaś. Ogólnie miałam na myśli Anglię - ja mam u Włocha mieszkanie, nie mieszka tu tylko jest właścicielem ale spoko gość - jak coś nawali to przyjedzie naprawi zaraz, dogadać się z nim można bez problemu. U Polaków nie wiem bo wynajmowałam tylko w Polsce i było okej, tutaj też raz była propozycja - ale kobietka się za mojego tżta chciała zabrać i wkurzył się niesamowicie.
Najśmieszniejsze jest to że jak takiej upierdliwej osobie powiesz, że kogoś masz i kochasz to jeszcze bardziej brną. I przez ofertę zmarnujesz czas, nerwy a do tego problemu można się nabawić. Oprócz mnie i tżta mieszka tu moja mama i 2 kumpli, do tego taki dziadek który jest tragiczny (ale każdy ma oddzielną łazienkę itd.) i jakiś ciapaty. W Anglii pokoje się wynajmuje ze względu na wysokie ceny, wynającie oddzielnego mieszkania jest sporym kosztem. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-21 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdyby mnie było stać na luksus samodzielnego wynajęcia mieszkania, to nawet przez myśl by mi nie przeszło bawienie się w wynajmowanie pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
(Tak Doe, już drugie. Różowe blossom Hill-
White Zinfandel proszę) ;p
![]() |
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
- Jeszcze się za bardzo nie nastawiaj, bo mój skalp jest niesamowicie wymagający i wybredny :P. W każdym razie krem już jest i zaczynam testowanie.
Oglądałam dzisiaj fajny pokój u fajnych ludzi, w sobotę jadę oglądać kolejny i jeśli tam ludzie też będą fajni, to będę miała dylemat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Moderator
|
Wizazanka - Nie przejmujemy się tym bo obydwoje wiemy że nam razem jest super - jednak jest to zwyczajnie upierdliwe, te dziewczyny. Denerwuje je to że np. wielu facetów interesuje się taką w pracy, a on nawet nie zwraca uwagi i wtedy go zaczepiają.
a w ogóle to nadal używasz ten peeling wedłu mojego przepisu? już dawno go nie robiłam, chyba przygotuję sobie dzisiaj i zmienię trochę składniki W Polsce sporo ludzi ma swoje domki albo wynajmują razem całe dla siebie. Tu taki głupi system że trzeba mieszkać z obcymi. Ja raz miałam tak że wynajmowałam ze znajomymi i z nimi świetnie się mieszkało, było czyściutko itd. Właśnie jak masz znajomych i obydwoje szuka mieszkania to wtedy można wynajac cały dom i jest taniej, a potem odnając pokoje znajomym na umowę. Jeszcze jak są rodziny to po paru latach mogą dostać z councilu mieszkanie, paru moich znajomych tak ma. Też z tżtem chciałam aplikację dać, ale powiedzieli nam że jako para bez dzieci możemy go nie dostać albo będziemy bardzo długo czekać. Najbardziej wkurzają mnie muzułmanie - przyjadą z gromadką dzieci, mieszkanie dostaną, benefity, siedzą na d.. i nic nie robią tylko kase ciągną. Anglicy ich często nie lubią. Chociaż dobre jest to że jednak pracująca osoba jest w stanie opłacić 2 ludzi i wynajac sobie pokój. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pillingu uzywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
Ja pisałam zarówno o mieszkaniu Tu jak i w PL, z tym że uważam, że w Tu w UK szybciej będzie mnie stać na samodzielne wynajęcie mieszkanka.
Ogólnie, uważam, że tu jest łatwiej i lepiej z mieszkaniami - np. para przy zarobkach z najniższą krajową, może sobie pozwolić na wynajem domu i utrzymanie samochodu/samochodów. O mieszkaniach socjalnych nie wspominając - tu masz na to szansę, nawet para bez dzieci, czy jako singiel, a w PL? Żadnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Mieszkam pod Londynem. Kumpela z facetem ma 1 bedroom flat (kuchnia łazienka salon i sypialnia) płacą z rachunkami, podatkiem mieszkaniowym (idiotyzm) i wynajmem 720 funtów. To 360 na osobę a koleżanka miesięcznie zarabia 1100 na rękę.
lubię oglądać filmy i seriale z lat 90 Niektóre babki (te nie rozczesane) mają takie cuuudne burze lokow. A niech tam, nawet te po trwałej! Cudna moda na loki ;D
![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Konto usunięte
|
Ja narazie ciągam się po wynajmie pokoju- wiadomo ze względów finansowych. Ale myślę, że jak zacznę pracę, to dalej będę wynajmować pokój, a nie mieszkanie, żeby coś przyoszczędzić. Chyba, że byłby to wynajem kawalerki z Tż.
Się nie orientuję w cenach wynajmu w UK, ale wujek wynajmuje domek. 2 pokoje +salon+łazienka. Jedne pokój odstąpili z byłą żoną koledze. Miał chyba 18 funtów/h w pracy. W Polsce przy zarobkach jakie miał tutaj raczej go nie byłoby stać na wynajęcie domku. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-08-23 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
A gdzie sie wszystkie podzialy, ze watki wlosowe puste?
Myszko jak po weselichu? Ja mialam teraz wesele siostry, super swoetnie byl, nadal dochodze do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Moderator
|
W weekendy ludki pewnie gdzieś wybywają itd. to nie piszą ;D
Moja siostra miała wesele jak miałam 8 lat chyba, nic z niego nie pamiętam, mam jedynie fotki... to jedyne wesele na jakim byłam i jak można się domyślić umierałam z nudy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Moderator
|
To fajnie Ci, ja nigdy nie byłam na weselu poza tym jednym bo mam baaardzo małą rodzinę (10 osób) i zwyczajnie nie ma takich wydarzeń
![]() ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-26 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Moderator
|
Nooo znajomych mam mało bardzo bo z młodzieżą trochę ciężko teraz się zakumplować i nie ma nawet gdzie tych ludzi poznawać. U mnie to jest taka najbliższa bo jeszcze kilka z drugiej strony ale nie znam tych ludzi.
Siostra jak nazapraszała znajomych i rodziny od siebie i męża to 150 ludzi na tym weselu było, a przykładowo mając wesele osobiście nie zapraszałabym osób, które widziałam mając 3 latka lub wcale ;D Dodatkowo mieszkając za granicą droga odcięta bo nawet dostajac zaproszenie od jakiejś kuzynki piąte przez dziesiąte nikt nie będzie się tłukł żeby tam być bo to mało istotne - co innego siostra czy brat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Moderator
|
To sporo ;D Chociaż ja nie lubię tłumów to nawet się cieszę że rodzina taka mała. Szczególnie że są to bardzo fajni ludzie. Zawsze w sumie są dwie strony rodziny bo od taty i od mamy to się czasem nazbiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Na ostatnim weselu u mojej rodziny byłam w wieku 5-6 lat, mało co pamiętam.
![]() A co do pokoi to ja będę szukać za rok w Warszawie o ile się dostanę na studia, mam nadzieję, że trafią mi się normalni współlokatorzy. ![]()
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
W ciągu ostatnich 7 lat byłam na jednym weselu z pewnie ponad 20 na które dostałam zaproszenia
![]() ![]() Za 3 tygodnie mam wesele swojej najlepszej przyjaciółki z lat nastoletnich i nie wiem czy będę mogła na nim być. A akurat na tym weselu bardzo mi zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Konto usunięte
|
Skoro mowa o weselach, macie może jakieś fajne propozycje upięć dla kręconych ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Mogę wkleić to, co sobie kiedyś zapisałam na dysku, jako inspiracje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
Klaudenc, bardzo przykro mi słyszeć, że tak Ci się podziało i, że tyle stresu teraz przed Tobą...
Niestety z autopsji powiem, że dla brytyjczyków to na prawdę nie ma problemu, że dokumenty zginęły, czy że email nie doszedł... Mi tak spieprzyli cały drugi rok studiów, na który i tak musiałam wziąć pożyczkę, jak 95 procent studentów, z unii europejskiej. I też rozłożyli mi ręce i zaproponowali powtórkę roku, bo.im 1 email nie doszedł. Matko... jak tylko o tym wspominam to już mnie trzęsie i łzy w oczach. Nie znoszę takiego skurczybyctwa!!!
![]() |
![]() |
#780 |
Moderator
|
No mocno sie zawiodłam bo na wywiadzie byli zadowoleni że będę uczęszczać na ich kurs i znając życie grupa tych nauczycieli nawet nic nie wie o tym co się dzieje... w zeszłym roku dostałam się dzięki polskim papierom na wysoki poziom L3 ale zrezygnowałam bo słabo znałam język, ząs teraz jakiś facet mi mówi że mój angielski jest do d.. i się nie nadaję. Próbują jakoś zamaskować swoją niekompetencję, a język jak na 2 lata uważam że znam dobrze i wystarczajaco by podjać się takiej nauki.
Pewnie ma mnie za jakieś głupie dziecko, ale dziś idę z nim gadać to się zdziwi jak to zawsze było xD Moja klasa w tym rokum iała tak że uczyła się bez nauczycieli pół roku (był tylko jeden), potem okazało się na ostatnie 2 msce że zły program i musimy wszystko zmieniać i że każde zadanie nie ma 3 punktów tylko np. 5. Więc olałam i nie przychodziłam, nie zdałam. Resztal udków przychodziła jeszcze lipiec by zdać do końca. A psychologii uczył nas facet, który uczył się jej w gimbazie i nie zdał i normalnie uczył nas angielskiego. Najlepsze gadali ze email zły, a wcześniej jakoś wszysko na mail przychodziło od nich to się okazało że jakaś sekretarka źle go wklepała w pasek, a mogli zwyczajnie wysłać mi list. W tym roku nawet już nie dostanę się tam gdzie wtedy bo jak nauczyciel jest na mnie cięty za zawalenie roku to mnie nie przyjmie. Dlatego mówia gcse byle mnie gdzies wklepać i mieć spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.