Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 10:28   #751
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Na głównej u Sroczki na samej górze dwie wielkie zakładki analizy kosmetyków dla mam i analizy kosmetyków dla dzieci - rozwija się menu z różnymi różnościami - kopalnia wiedzy

Co do okien - można, ale ostrożnie
Raz, że to męczy, a przemęczać się nie powinnyśmy, a dwa, że stanie z uniesionymi rękami może powodować gwałtowny spadek ciśnienia, zawroty głowy i można się "spierniczyć z drążka" Trzy, żeby umyć okno trzeba gdzieś wyżej wejść, a jak się wejdzie to i spaść, a wszelkie upadki, wstrząsy, uderzenia są zdecydowanie niepolecane
Także można, ale najlepiej po jednym oknie, stojąc na stabilnej powierzchni i nie za długo
Ja mycie okien sobie odpuściłam. Przede wszystkim ze względu na niskie ciśnienie i zawroty głowy. Do tego mieszkamy na 10 piętrze i mycie okien jest zwyczajnie niebezpieczne (od strony zewnętrznej), szczególnie teraz.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:31   #752
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
aha ja nie mówię, że od razu myłabym okna w całym domu ale myślę, że jak będę sobie sprzątać stopniowo to nic mi nie będzie nie wyobrażam sobie nie myć okien do sierpnia, u nas strasznie się kurzy więc do sierpnia mogłabym przez nie nic nie widzieć
Stopniowo, na raty, przy użyciu męża lub niemęża... jakoś sobie radzić trzeba

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja mycie okien sobie odpuściłam. Przede wszystkim ze względu na niskie ciśnienie i zawroty głowy. Do tego mieszkamy na 10 piętrze i mycie okien jest zwyczajnie niebezpieczne (od strony zewnętrznej), szczególnie teraz.
Na 10 też bym nie myła
Ale przynajmniej mniej Ci się kurzą

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:36   #753
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z Niemiec bądź ,,Polskich,, mamuś które testowały...

Dzwoniła wczoraj teściowa... Okazuje się że chyba będzie kochaną kobitką bo pyta o każdą nawet najdrobniejszą rzecz...
Ona pracuje w Niemczech, kupuje tam też dla dzidzi rzeczy. Najpierw leci oglądać, potem dzwoni mówi co wyszperała, czy to chcę, opowiada jaki materiał, wzór, rozmiar
I wczoraj mówiła o kosmetykach Penaten
https://www.google.pl/search?q=penat...ueM5HqaqCrgNgE
W PL jest dostępny krem na odparzenia, i widzę że ma super opinie. Coś z tej firmy też jest dostępne w Smyku i znalazłam aptekę internetową która ma wszystkie produkty...

Co o nich sądzicie? W Niemczech ,,od ręki,, można kupić wszystkie produkty, są też dostępne zestawy...
hej penaten jest swietny oprocz hippa to jedna z lepszych marek dla maluszkow ,inne tez ale ja bym brala bo super sie rozprowadza
a o co chodzi z tym ananasem? mysle ze wszystko w granicach normy można jesc..
vea7 ladnie napisalas o tym pokoiku ..tak to ejst gratów przybywa,ubranka coraz wieksze..
dd1dd a ja dzis jakos krzywo spalam:/co do kuferka na skarby malucha jak zrobie to wrzuce na bloga.aha pod warunkiem ze kupie baterie do aparatu
co do okien czy wieszania prania to nie powinno sie wysoko unosic rąk,coby nie byly w jednej pozycji przez dluzszy czas..bo cos tam moze sie poobrywac,lepiej zapytac gina..

.ide troszke odpoczac i pomysle co na obiad..?

CRL to dlugosc od glowy do kosci ogonowej.bez nozek..mzoe tamta wrzesnioweczka liczyla z nogami,ja nie wiem bo to niemozliwe zeby mialy wieksze bobasy..

matko u Was tez taka znieczulica>?ponad godzine czekalam w kolejce do pobrania nadczo i bez eyrtyroxu .zdazylabym z 10xzemdlec. ..natepnym razem wpakuje sie na chama, bo inaczej sie nie da...
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:36   #754
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja chcialam na ostatniej mojej wizycie zapytac o mycie okien
Niestety zapomnialam
Tylko nie wiem czy to dobry pomysl zeby lekarke o to pytac
Moze ktoras z Was mi pomoze w tej kwestii
Juz rozne historie na ten temat slyszalam i nic nie wiem.
Mozna czy nie powinno sie
dziełucha to ty nie wiesz co robić???
Ja mojego TZ uświadomiłam że skakać po stołkach to ja nie mam zamiaru .... A w głowie mi się kręci i w ogóle... my na 8 piętrze mieszkamy
I szoruje chłopak okienka aż mu z tyłka się kurzy

Raczej nie ma przeciwwskazań abyś okien myć nie mogła... Ale czemy ty masz to robić???? hhehe
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:37   #755
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Na 10 też bym nie myła
Ale przynajmniej mniej Ci się kurzą
Dokładnie, ostatnio myłam jakoś w lato

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:38   #756
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja zrobilam !
Przez 2 dni zamiast aplikować globulke na infekcje intymna, wsadzalam sobie tam paracetamol!!!!
Boze czy ta ciaza wyzarla mi mozg?
Tabletki wyglądają identycznie.. no oo prostu brak mi slow. Ale staram się zachować zimna krew, na szczęście na razie nic mi nie jest. W koncu to tylko paracetamol nawet jesli sie wchlonal przez nablonek to zadzialal najwyzej przeciwbolowo
Masakra:banghead:

Haha wariatka. ..nic ci chyba nie będzie ..

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Twój może nic nie robi i jest grzeczny, mój mi ewidentnie gra na nerwach A tak serio, nie czepiam się go, bo wiem, że to może być moja ciążowa "wyobraźnia"

No wiem, że może najwyżej odmówić, ale ja muszę wcześniej w pracy dać znać, że idę na zwolnienie... i co jak go nie dostanę? Wyjdzie, że może pracy chcę unikać a nie ma wskazań itd... tego się obawiam

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Tylko, że ja naprawdę tego L4 potrzebuję... i właśnie sobie pomyślałam, że jak jeden mi nie da to pójdę do innego, nie?

Może za dużo o tym myślę i za bardzo się tym przejmuję....

Moj maz tez mi gra na nerwach kocha to hehe

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Gosiu wszystkiego sie powoli nauczysz ! Gotowanie potrafi byc super frajda !
Nie ma ludzi, którzy nie potrafią gotowac - sa tylko tacy, którym sie nie chce (np mój TŻ ). Gotowac moze sie nauczyć kazdy
Jak przygotujesz te szaszłyki czekamy na fotkę !

Właśnie gotowanie przyjdzie z czasem ja się uczyłam na kucharke a mało co umiałam mimo to ale od kiedy dama zaczęłam mieszkać z facetem się sama nauczyłam gotować chętnie się uczę nowych przepisów zapisuje niektóre czytam książki i w necie tez ..

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
HEJKA

CO tam dobre jak wam się Mamusie spało?

a dobrze o dziwo

Cytat:
jeśli chodzi o mnie to dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam

No ja też wstałam przed 7 wyspana

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U mnie dziś piękne słoneczko świeci od rana. Teraz tylko po zakupy na bazarek wyskoczyć, ale czekam na inspirację na obiadek .

Ah daj trochę słonka u nas ciepło ale wieje i chmury ...

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie dziś spaghetti, robiłam wczoraj sos żeby dziś tylko makaron ugotować i dobrze że dużo wyszło bo juz połowę zjedli dziś i jutro ciężkie dni a ja nadal umieram.
Roxana Bartek w 13 tc miał wg usg 11cm młodsze coś koło 10 nie jestem pewna teraz. Ale u mnie chyba tez z nogami

Ja tez dziś robie spagetti mniam

Cytat:
Pytanie do dziewczyn z Niemiec bądź ,,Polskich,, mamuś które testowały...

Dzwoniła wczoraj teściowa... Okazuje się że chyba będzie kochaną kobitką bo pyta o każdą nawet najdrobniejszą rzecz...
Ona pracuje w Niemczech, kupuje tam też dla dzidzi rzeczy. Najpierw leci oglądać, potem dzwoni mówi co wyszperała, czy to chcę, opowiada jaki materiał, wzór, rozmiar
I wczoraj mówiła o kosmetykach Penaten
https://www.google.pl/search?q=penat...ueM5HqaqCrgNgE
W PL jest dostępny krem na odparzenia, i widzę że ma super opinie. Coś z tej firmy też jest dostępne w Smyku i znalazłam aptekę internetową która ma wszystkie produkty...

Co o nich sądzicie? W Niemczech ,,od ręki,, można kupić wszystkie produkty, są też dostępne zestawy...

z penaten są dobre ale nie wszystkie rzeczy .. hipp ma lepsze moim zdaniem . Bierz te które są delikatne bo nie wiadomo jaka skórę będzie dzidzia mieć . I kochana teściowa masz niema co .

Cytat:
Coś mi się dziś dzieje
Zjadłam pączka, słodką bułkę z serem i teraz przegryzłam pyyysznym ogórkiem kiszonym... i DOBRE
Nie miałam jeszcze takich mieszanek smakowych...

A na obiadek mam wątróbkę w sosie z frytkami i sałatką wiosenną...

Haha ale nasz smaki a kiszone bym zjadła mmm

Cytat:
A proszę bardzo
Tak do 2,5 lat na pewno przyda Ci się jeszcze coś do przechowywania zabawek - szkrzynie, regał, etc... ale to niekoniecznie w tej chwili

Ja mam dla Marcela w pokoju kat z zabawkami w koszykach i tez książki tam są . Ale po przeprowadzkę mam zamiar szafkę z regalami na kisty gdzie będą zabawki posortowane. .plan jest . A pokój będą dzieci mieć wspólny i nawet jak będzie dziewczynka tp będą ściany i szafki kolor mieć uniwersalny. Zielony lub żółty ..

Cytat:
Zdecydowanie na czas ciąży mycie okien trzeba odstąpić mężowi
A tak na poważnie to sama się zastanawiałam, różne są opinie.
A ja póki co czekam aż będzie ciepło i umyje sama okna
Stary 2015-02-25, 10:40   #757
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
hej penaten jest swietny oprocz hippa to jedna z lepszych marek dla maluszkow ,inne tez ale ja bym brala bo super sie rozprowadza
vea7 ladnie napisalas o tym pokoiku ..tak to ejst gratów przybywa,ubranka coraz wieksze..
dd1dd a ja dzis jakos krzywo spalam:/co do kuferka na skarby malucha jak zrobie to wrzuce na bloga.aha pod warunkiem ze kupie baterie do aparatu
co do okien czy wieszania prania to nie powinno sie wysoko unosic rąk,coby nie byly w jednej pozycji przez dluzszy czas..bo cos tam moze sie poobrywac,lepiej zapytac gina..

CRL to dlugosc od glowy do kosci ogonowej.bez nozek..mzoe tamta wrzesnioweczka liczyla z nogami,ja nie wiem bo to niemozliwe zeby mialy wieksze bobasy..

matko u Was tez taka znieczulica>?ponad godzine czekalam w kolejce do pobrania nadczo i bez eyrtyroxu .zdazylabym z 10xzemdlec. ..natepnym razem wpakuje sie na chama, bo inaczej sie nie da...
oczywiście. Ananasa ze zdrowym rozsądkiem. Nie wiele.
Stary 2015-02-25, 10:43   #758
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
dziełucha to ty nie wiesz co robić???
Ja mojego TZ uświadomiłam że skakać po stołkach to ja nie mam zamiaru .... A w głowie mi się kręci i w ogóle... my na 8 piętrze mieszkamy
I szoruje chłopak okienka aż mu z tyłka się kurzy

Raczej nie ma przeciwwskazań abyś okien myć nie mogła... Ale czemy ty masz to robić???? hhehe
Moj bez problemu umylby mi wszystkie okna, juz mowil nawet, ze ja ich myc nie bede
Tylko On wychodzi do pracy o 7 i wraca ok.18, czasami pozniej
A w weekendy to wole jak gdzies sobie pojedziemy itd ... A i jeszcze cos- nikt nie umyje mi tych okien, tak jak ja sama
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 10:49   #759
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

to daj znać tutaj jak wrzucisz na bloga
niestety znieczulica jest
Cytat:
Dokładnie, ostatnio myłam jakoś w lato
a ja w grudniu a na drugi dzień zrobiłam test i okazało się , że jestem w ciąży bardzo się nasapałam przy tym myciu jak nigdy
Stary 2015-02-25, 11:08   #760
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Ananasa?
To jest jedyny owoc którego nie tykam w ciąży. Już w pierwszej ciąży lekarka zabroniła tylko kilka rzeczy... Ananasa, surowych mięs ,owoców morza i surowych ryb.... Teraz w drugiej ciąży mówiła to samo...
Ananas powoduje odklejenie łożyska. Oczywiście odrobinę jak się spróbuje nic się nie stanie ale należy z nim uważać...

Z puszki też???

Witajcie
Ta cała sroczka o której piszecie mówi ze w Palmersie sa jakies parabeny... Buuu a ja własnie mam Palmersa! I co? Odstawic?

Na obiad placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:09   #761
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Z puszki też???

Witajcie
Ta cała sroczka o której piszecie mówi ze w Palmersie sa jakies parabeny... Buuu a ja własnie mam Palmersa! I co? Odstawic?

Uuuuuu smaczny masz obiadek

Zmykam zająć się swoim obiadkiem
Milego dnia dziewczyny

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-25 o 11:11 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:12   #762
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Z puszki też???

Witajcie

Tak też i sok z ananasa również.
Trochę zjeść można, wiadomo , ale w większych ilościach wpływa na łożysko... Ja nie jem wcale.
No wlaśnie też czytam i oczom nie wierze...
Ale już zdecydowałam się na chusteczki nawilżane Huugies /czy jak to się pisze/
na oliwkę Hipp
Na krem do twarzy Hipp
I dalej szukam... Tych najlepszych.

Ja bym nie odstawiała, bez przesady, ale kolejną tubkę kupiła bym juz innej firmy.
Stary 2015-02-25, 11:14   #763
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też i sok z ananasa również.
Trochę zjeść można, wiadomo , ale w większych ilościach wpływa na łożysko... Ja nie jem wcale.
No wlaśnie też czytam i oczom nie wierze...
Ale już zdecydowałam się na chusteczki nawilżane Huugies /czy jak to się pisze/
na oliwkę Hipp
Na krem do twarzy Hipp
I dalej szukam... Tych najlepszych.

Ja bym nie odstawiała, bez przesady, ale kolejną tubkę kupiła bym juz innej firmy.
Dziwne z tym ananasem nie wiedziałam a ja nawet smaka nie nam na to .może i dobrze
Stary 2015-02-25, 11:23   #764
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

U mnie chyba jeszcze gorzej niż znieczulica. Ostatnio podobnie jak Ty byłam na czczo bez euthyroxu do tego zaczęły męczyć mnie mdlosci a jakiś młody gościu mi sie pyta czy moze wejść przede mną bo on tylko do pobrania krwi wytłumaczyłam mu grzecznie ze ja tez TYLKO do pobrania i z ledwością powstrzymuje mdlosci...
Stary 2015-02-25, 11:27   #765
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Przeczytać czym są parabeny i podjąć świadomą decyzję
Są dziewczyny, którym PEGi i parabeny nie przeszkadzają, mi tak, ale nie mam zamiaru nikogo nawracać. Uważam, ze warto wiedzieć co w kremie siedzi i warto poczytać, czym to coś jest. Jeśli po zapoznaniu się uznasz, że Ci nie przeszkadzają, używaj na zdrowie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
U mnie chyba jeszcze gorzej niż znieczulica. Ostatnio podobnie jak Ty byłam na czczo bez euthyroxu do tego zaczęły męczyć mnie mdlosci a jakiś młody gościu mi sie pyta czy moze wejść przede mną bo on tylko do pobrania krwi wytłumaczyłam mu grzecznie ze ja tez TYLKO do pobrania i z ledwością powstrzymuje mdlosci...
Heh, u mnie jest wieeelka kartka, że kobiety w ciąży i cukrzycy pierwsi idą I nie zawahałam się jej już kilkukrotnie pokazać i użyć

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-25, 11:32   #766
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, u mnie jest wieeelka kartka, że kobiety w ciąży i cukrzycy pierwsi idą I nie zawahałam się jej już kilkukrotnie pokazać i użyć
a u mnie nie ma w laboratorium takiej karteczki a faktycznie teraz jest mi ciężko na czczo ustać bo zaraz mi słabo ale np u rodzinnego lekarza jest napisane, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki
Stary 2015-02-25, 11:33   #767
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Kolacja zjedzona, a ja dalej o jedzeniu mysle ������
kochana dopiero teraz mogłam otworzyć zdjęcie bo na telefonie wczoraj nie szło.. i zobrazuję... to powinno wystarczyć

ja chodzę prywatnie na badanie krwi, razem z płaceniem nie trwa to nigdy dłużej niż 10 minut... i chwała bo bym nie dała rady!

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-02-25 o 11:35
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:35   #768
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie nie ma w laboratorium takiej karteczki a faktycznie teraz jest mi ciężko na czczo ustać bo zaraz mi słabo ale np u rodzinnego lekarza jest napisane, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki
I tak powinno być wszędzie, a przede wszystkim w labach

Mamy, które miały sesje brzuszkowe pytanie,
mąż mi na urodziny obiecał taką sesję fundnąć, więc ciesze się bardzo
Podpowiedzcie proszę z czym to się je - kiedy, gdzie i w jakim składzie najlepiej zrobić? Podejrzewam, że taka okazja się już raczej nie powtórzy, na stanie mam męża i synka i Ktosia na pokładzie i... sama nie wiem czego chcę
Lepiej mieć sama sesję, czy z chłopakami? W który miesiącu najlepiej? Czy osoby robiące takie sesje mają jakieś ciuchy, gadżety? Czy sama wymyślam stylizacje, czy ktoś mi podpowiada? Lepiej plener czy mieszkanie?Ile zdjęć się po takiej sesji dostaje?

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-25, 11:38   #769
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
ja chodzę prywatnie na badanie krwi, razem z płaceniem nie trwa to nigdy dłużej niż 10 minut... i chwała bo bym nie dała rady!
no ja też chodzę i płacę za to ale w kolejce też są ludzie ze skierowaniami i trzeba czekać swoje...
Stary 2015-02-25, 11:41   #770
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe jak to będzie z moim ...

wyjdą zobaczysz ale kuchenną sierotą to mnie rozwaliłaś

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

jestem taka głodna najgorsze jest to czekanie po euthyroxie na jedzenie
Ja zawsze robie tak, że rano jak wstaje po 5 zrobić śniadanie Łukaszowi do pracy, to kładę sobie na szafce nocnej tabletkę i szklankę wody i jak się przebudzę to ją łykam i idę dalej spać :P Nie wiem czy to bezpieczne..

Cytat:
Z puszki też???

Witajcie

Ja też mam Palmersa, idę poczytać o nim.
Stary 2015-02-25, 11:43   #771
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja zawsze robie tak, że rano jak wstaje po 5 zrobić śniadanie Łukaszowi do pracy, to kładę sobie na szafce nocnej tabletkę i szklankę wody i jak się przebudzę to ją łykam i idę dalej spać :P Nie wiem czy to bezpieczne..
.
ja miałam mówione, żeby brać go 30-40 min przed jedzeniem więc tyle czekam i jem
Stary 2015-02-25, 11:46   #772
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
I tak powinno być wszędzie, a przede wszystkim w labach

Mamy, które miały sesje brzuszkowe pytanie,
mąż mi na urodziny obiecał taką sesję fundnąć, więc ciesze się bardzo
Podpowiedzcie proszę z czym to się je - kiedy, gdzie i w jakim składzie najlepiej zrobić? Podejrzewam, że taka okazja się już raczej nie powtórzy, na stanie mam męża i synka i Ktosia na pokładzie i... sama nie wiem czego chcę
Lepiej mieć sama sesję, czy z chłopakami? W który miesiącu najlepiej? Czy osoby robiące takie sesje mają jakieś ciuchy, gadżety? Czy sama wymyślam stylizacje, czy ktoś mi podpowiada? Lepiej plener czy mieszkanie?Ile zdjęć się po takiej sesji dostaje?
to zależy od fotografa... Ja mam super koleżankę fotografkę robiła nam już kilka sesji i z dzidziusiem też nam będzie robiła...
Najlepiej jak już brzusio będzie duży...
Wrzucę ci na PW sesję mojej koleżanki z dużym już brzuszkiem...
Jak umówisz się na sesję to już fotograf ci powie co potrzebne będzie.
Stary 2015-02-25, 11:47   #773
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam mówione, żeby brać go 30-40 min przed jedzeniem więc tyle czekam i jem
A ja, że conajmniej pół godziny nic mi się nie dzieje, to będę tak robić
Stary 2015-02-25, 11:50   #774
majka242007
Zakorzenienie

vea7 PW poszlo
Stary 2015-02-25, 11:53   #775
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
vea7 PW poszlo
Mam, dziękuję

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-25, 12:40   #776
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Smacznego dziewczynki hehe jem i uciekam po młodego potem logopeda będę pod wieczór buska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424864365913.jpg (55,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-02-25, 12:41   #777
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja zrobilam !
Przez 2 dni zamiast aplikować globulke na infekcje intymna, wsadzalam sobie tam paracetamol!!!!
Boze czy ta ciaza wyzarla mi mozg?
Tabletki wyglądają identycznie.. no oo prostu brak mi slow. Ale staram się zachować zimna krew, na szczęście na razie nic mi nie jest. W koncu to tylko paracetamol nawet jesli sie wchlonal przez nablonek to zadzialal najwyzej przeciwbolowo
Masakra:banghead:
ja bym zaraz do gin poszła ale jak ci nic nie jest to dobrze

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Rano Młody obudził się z placzem i mowi ze go boli ucho , naciskam a ten mi sie z bolu zwija . Zapalenie ucha . budze kuzynke , na pogotowie jedziemy . Na pogotowiu nie maja sprzetu do ucha , skierowanie do szpitala , w szpitalu mnie odsylaja do przychodni . w przychodni ze nie zapisany to nie moga przyjac , jada do drugiej tez nie moga . W trzeciej sie udaje pani doktor dopiero od 12 przyjmuje . Wracamy do domu ... czekamy . Młody wlasnie spi , z wysoka goraczka ktorą ledwo udaje mi sie zbic o pare kresek ..

Mnie slabo ciagle , nie mialam czasu nic zjesc , ledwo sie na nogach utrzymuje .. Ile jeszcze ten u gory bedzie mnie testowac ? no ile ?
kurcze kochana to może idz gdzieś z nim prywatnie bo z ta naszą słuzbą zdrowia to jest jak jest... a on biedny tak co chwile ci choruje może warto mu zrobić jakieś badania... bidulek

a ja dziś byłam za zakupiach kupiłam sobie fajnie botki moja modnisia też sobie kupiła buciki bo ona też chce mięc nowe tak jak mama i wybrała sobie uwaga Gumiaczki ale takie cudne pudrowe z czarnymi wykonczeniami i czarnymi kokardkami po bokach nie muszą koniecznie być na deszcz do tego babcia kupiła jej śliczną sukieneczke i nawet do tej sukienki pasują ;d
u mnie dziś szaro buro i ponuro nos dalej męczy masakra
milego dzionka
Stary 2015-02-25, 12:50   #778
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
aha ja nie mówię, że od razu myłabym okna w całym domu ale myślę, że jak będę sobie sprzątać stopniowo to nic mi nie będzie nie wyobrażam sobie nie myć okien do sierpnia, u nas strasznie się kurzy na podwórku więc do sierpnia mogłabym przez nie nic nie widzieć
Nie wliczając zimy to myję okna raz w miesiącu, ale to też dlatego, bo nie mam firan w domu( nienawidzę) i widać każdą kroplę na oknie.
Cytat:

Ale pycha, zrobiłaś mi smaka
Cytat:
no ja też chodzę i płacę za to ale w kolejce też są ludzie ze skierowaniami i trzeba czekać swoje...
Dokładnie u mnie to samo. Nie ma czy skierowanie czy płatne badania kolejka obowiązuje.

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Ja też mam Palmersa, idę poczytać o nim.
Ale z Ciebie dobra żonka, ze wstajesz mężowi robić śniadanka Ja za to robię swojemu mężowi kanapki do pracy, ale wieczorem

Dziewuszki przebrałam ciuszki po synku( te najmniejsze roz 62) i jutro jadę zawieść je koleżance co rodzi za ponad miesiąc. Zbyt wiele to mi ich nie zostało, ale były typowo chłopięce i czekam teraz, aż ona mi da ciuszki dla mojej córci
Ale fajnie było poprzeglądać te maleńkie ubranka

Ale u mnie ciepło !!! Istna wiosna
Stary 2015-02-25, 12:58   #779
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
ja bym zaraz do gin poszła ale jak ci nic nie jest to dobrze

kurcze kochana to może idz gdzieś z nim prywatnie bo z ta naszą słuzbą zdrowia to jest jak jest... a on biedny tak co chwile ci choruje może warto mu zrobić jakieś badania... bidulek

a ja dziś byłam za zakupiach kupiłam sobie fajnie botki moja modnisia też sobie kupiła buciki bo ona też chce mięc nowe tak jak mama i wybrała sobie uwaga Gumiaczki ale takie cudne pudrowe z czarnymi wykonczeniami i czarnymi kokardkami po bokach nie muszą koniecznie być na deszcz do tego babcia kupiła jej śliczną sukieneczke i nawet do tej sukienki pasują ;d
u mnie dziś szaro buro i ponuro nos dalej męczy masakra
milego dzionka
wrzucaj foty butków...
ja jak już wiecie kocham buty : love::l ove:
jak już kupujecie to dawać tu foty
popatrzę chociaż hahah

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

U nas ponuro ale ciepło... czuć już wiosnę, oby śniegu do kolan jeszcze nie napadało...
Stary 2015-02-25, 13:02   #780
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dziewuszki przebrałam ciuszki po synku( te najmniejsze roz 62) i jutro jadę zawieść je koleżance co rodzi za ponad miesiąc. Zbyt wiele to mi ich nie zostało, ale były typowo chłopięce i czekam teraz, aż ona mi da ciuszki dla mojej córci
Ale fajnie było poprzeglądać te maleńkie ubranka

a weź Ty mnie nie denerwuj

ja też przeglądałam ubranka od siostry ostatnio co dała mi kilka lat temu ale tam same dla dziewczynki ale posegregowałam rozmiarami i czekają na pranie o ile się przydadzą

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
U nas ponuro ale ciepło... czuć już wiosnę, oby śniegu do kolan jeszcze nie napadało...
oj na śnieg to się nie zgadzam chociaż jak oglądałam pogodę to pokazywali śnieg z deszczem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości