![]() |
#751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że tylko przedawkowanie leków mam, bo TSH stanowczo za niskie a nie że mi się nadczynność zrobiła:/ MAm zrobić badania w połowie stycznia. Teraz mi obniżył Euthyrox do 50 na weekend i 75 w tygodniu Eleo no chyba nie moga nic zrobić z naszymi zarodkami ![]()
![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Ja od początku ciąży chodzę co miesiąc na wizyty.Na ostatniej 6 tyg temu dr zmniejszyła mi dawkę do 100 letroxu I kazała sprawdzić poziom hormonów.
Podobno na początku ciąży dziecię ciągnie z naszej tarczycy ale już w zaawansowanej powinno samo sobie produkować. Wychodzi na to ze moja tarczyca jest w kiepskim stanie,no nic wzięłam dziś 125 znów,mam nadzieje ze soboe nie zaszkodze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, troche zaniedbalam nasze forum 😢 obiecuje, że się poprawie. Dzisiaj cały dzien trabia, o zaprzestaniu refundacji😤 bardzo mi szkoda tych par, które juz nie zdążą spróbować 😬 dziewczyny, jak macie mrozaczki, to jeszcze pół biedy, bo crio nie kosztuje dużo, w porównaniu z cala procedura, ale co z parami, które nie będą mogły sobie pozwolić na sfinansowanie całej procedury? Naprawdę współczucie 😢
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Bombka, to nie ciekawie z ta twoja tarczyca, lepiej wziac wieksza daweke, bo lek napewno nie zaszkodzi, ja biorę eutherox 25 i w ciągu tygodnia brania TSH spadlo mi z 2.97 na 1.54, a teraz po dwóch miesiącach mam 1.75 wzroslo ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Mordish, ty już na końcówce, zazdroszcze ci, że już niedługo będziesz mieć maluszka przy sobie 👏 ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Eleo, a ty już spakowana, pokoik urzadzony? Bo u Ciebie to już dni można odliczac 😁 tez zazdroszcze 🙌 ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Evelinke, ja też raczej testu pappa nie będę robić, szkoda nerwów i stresu, przecież to tylko wyliczenia komputera i prawdopodobieństwo. My byliśmy przed wczoraj na USG, dzidziolki rosną, maja prawie po 4 cm😁 widać było już główki, rączki, nóżki, są w dwóch osobnych workach owodniowych i maja dwa osobne lozyska, cieszę się, bo to najbezpieczniejsze ułożenie dla bliźniaków, na USG wyglądały jakby na łóżkach piętrowych spały, jeden na drugim 🌼 kawał ludziow, lekarz sprawdził przepływ krwi do serduszek, wygląda, ze wszystko ok, prenatalne za 3 tygodnie, na początku 14 tyg. Tylko z tym moim ciśnieniem ciągle nie wesoło, biorę już 4 dawki dopegytu a ciśnienie jak było wysokie, tak jest, denerwowalam się przed wizyta, to jak gin mi zmierzył to miałam 160/100, dużo za wysokie, zastanawiał się co ze mną zrobić 😬 evelinke bierzesz jeszcze lutinusa?bo ją jeszcze ten i przyszły tydzień i nareszcie koniec, mam nadzieje, że wtedy to cisnienie mi trochę spadnie, bo to w końcu hormony. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- I jeszcze jedno, czym leczycie przeziebienie, katar, gardło? Bo mnie męczy od niedzieli i niewiele pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Motylku tak biorę cały czas Lutinus 3 x 2
![]() Ale, ale uwaga ! Progesteron w poniedziałek badałam miałam ponad 70 i doktorek odpisał z kliniki, żebym zmniejszyła Luteinę na 3 x 3 ![]() Zawsze to 3 tabletki mniej. No i zobaczymy, mam nadzieję, że będzie ok ![]() Ja będę go brała raczej jeszcze trochę, ze względu na moje plamienia, teraz we wtorek znowu się pojawiły ![]() Szczerze, mam ich dość ![]() A dzisiaj ból podbrzusza przez pół dnia ![]() Mam nadzieję, że wszystko jest ok i to tylko rozciągająca się macica ![]() Co do testu, mam takie same zdanie, jak dla mnie to nie jest wiarygodne badanie, które może spowodować niezły stres. Świetne wieści u was ![]() Podwójne 4 cm szczęście ![]() Objawy przestały cię męczyć ? Pochwał się brzuszkiem ![]() ![]()
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
To wspolczuje z tymi plamieniami :-( mnie doktorek kazal powoli lutinusa odstawiac. Teraz biore tylko 2x1. Mnie na szczescie zadne bole nie mecza, a ty jak tak masz to lezec, lezec i lezec. Mdlosci i wymioty nadal mnie mecza, mam awersie do lekow i jak tylko wloze do ust nawet magnez to od razu mnie rwie :-( a brzucholek prawie nic nie urosl, stoi w miejscu. Ty sie swoim pochwal :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
U mnie brzuszek już był przed ciążą 😝 Ja nie z tych chudzinek.
Teraz się powiększył ![]() Ale niedługo postaram zrobić fotkę, to wrzucę. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- No i tak większość czasu spędzam na kanapie. A brakuje mi spacerków, ale nadrobię jak dzidzia będzie ![]()
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
Bombka, stresu jeszcze nie ma
![]() Motylku, łóżeczko stoi już w naszej sypialni, a żeby się zanadto nie kurzylo, w srodku leży tylko zafoliowany materac hehe. Torbę właśnie pakuje. 4 cm szczęścia x2, raaaany, to musi być cudowny widok! Pokażesz nam fotkę z usg? ![]() Na przeziębienie woda z miodem i cytryna, sol morska do nosa i duuuuzo odpoczynku pod cieplym kocem. Ja juz tej decyzji o programie nie komentuje, masakra..... Evelinke, spokojnie, plamienia się skończą, trzeba to przetrwac... Który teraz leci tydzień? Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-12-03 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
To dwa :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Wow,ale super widok
![]() Eve odpoczywaj ile się da jeszcze się naspacerujesz z dzieciaczkiem ![]() Fajnie ze możesz choć trochę leków odstawić i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Eleo no to fajnie ze spokojna jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Eleo idąc według wyliczeń doktorka od poczatku to 13 tc 1d a z usg kilka dni później ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa ![]() ![]() Od wczoraj mam dość kiepski humor, nawet sie na wieczór popłakałam jak zobaczyłam Lutinus zabarwiony na różowo, taka plamka nie duża. Ale coś pękło i ![]() Tak się boję o malucha, powtarzam tylko słowa gina z ostatniego usg, że z maleństwem wszystko ok. Dobrze, że wizyta w sobotę. Motylku piękne zdjęcie ![]()
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Motylku a czemu aż miesiąc ? Przy bliźniakach tak dużo wcześniej robią cc ?
Moja Sis miała tak z 2 tygodnie przed terminem, tyle że to była ciąża z 1 bobasem. No to ty będziesz pierwsza i będziesz dawać rady ![]()
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Moj gin mowi, ze blizniaki zwykle rodza sie w 36 tyg, i jak donosze do tego terminu to bedzie pelny sukces. Boje sie tych pierwszych tygodni, przeciez to takie okruszki beda, a ja nawet pieluchy nie umiem zmienic :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Konto usunięte
|
Ja też nie umiałam zmienić, nie wiedziałam w którą stronę ją założyć. A pierwsza zmiana była po wielkiej śmierdzącej kupie i instynktownie wiedziałam co zrobić. Także nie bój się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Ja też takiemu bobasowi nie zmieniałam pieluchy, ale wierzę że wszystko będzie intuicyjne
![]() Poza tym moja Sis nie raz w nocy źle założyła pieluchę i teraz ma się z czego śmiać. Ja to boję się kąpieli ![]()
![]() |
#767 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie mąż kąpie ![]() A Gabi dzisiaj walnęła taką kupkę że pierwszy raz pod kranem Ją mylam bo on stóp do głów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Mała po twoich słowach to się rozpłakałam
![]() Mam nadzieję, że twoje słowa się sprawdzą ![]() Dzisiaj mam dzień płaczu ![]() Albo to hormony albo emocje wzięły górę ![]()
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
Motylku, cudne zdjęcie, dosłownie i w przenosni, dwa szczęścia ❤ na takie strachy ze nie wiemy co i jak polecam szkole rodzenia albo wizyty poloznej środowiskowej, jeśli trzeba leżeć w domu
![]() ![]() Eve, chyba żadna z nas się tobie nie dziwi ze się tak stresujesz ![]() ![]() Hahahaaaaaa mala, współczuję tej akcji z megakupą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Wow, to pomyslcie sobie ze ja bede miala takie mega kupochy x2 >
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Eve, to hormony szaleja. Ja przed chwila ogladalam listy do m, i sie poplakalam, leciala pod koniec piosenka ,, somewhere over the rainbow,, i cala nasza droga w klinice mi sie przypomniala, jak dzwonilam i czekalam np na konsultacje kilkadziesiat minut, slyszalam w sluchawce ta piosenke, nigdy o niej nie zapomne. Godziny wysluchanej piosenki. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Obawiam sie o kupochy i mojego meza, bo do tej pory to on bardzo obrzydliwy jest :-B |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Konto usunięte
|
motylku ja też sobie nie wyobrażałam jak będę kupy przewijać bo to było dla mnie obrzydliwe. Ale mus to mus i człowiek się przyzwyczaił
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taki widoczek mam codziennie rano i później też ![]() GABI LULA.jpg No i mam teraz pomoc przy robieniu obiadu (tu akurat sie skupiała na robieniu kupki i musiałam prać wkład do leżaczka po raz pierwszy, bo wczoraj po mega kupce i to na następny dzięń po raz kolejny polecił do prania ![]() GABI W KUCHNI.jpg Także będzie dobrze kochana. Ja w to bardzo wierzę i czekam na fotki Twojego maleństwa jak będzie broić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba, że się bezczelnie zmówią przeciwko mamusi ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kupki to ja 2 razy dostałam w wystrzału a mąż raz po kąpieli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
acha Motylku ja miałam dni, ze brałam aż 5 tabletek Dapegytu, bo tak wysokie ciśnienie miałam. Najgorsze jak po 4 właśnie miałam 170/110 i plus 120
![]() ![]() ![]() ![]() Nasze maleństwa nie takie kruche jakby się wydawało. Jak przeżyły sztuczne zapłodnienie, wgryzły się i utrzymały tzn że twarde sztuki ![]() A co do obsługi noworodka to serio trudno zrobić krzywdę takiemu delikwentowi ![]() ![]() ![]() oja teraz śpi z tatusiem, bo ma wolne a ja mam luz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja to już tych kuposzek to nie mogę się doczekac, żeby tylko wszystko dobrze było, to nawet po kilka kupek moge zmieniać, albo wykorzystam babcię, jak tylko będę mogła. Tak się nie mogły doczekać, to teraz niech maja. Moja teściową na pielgrzymkę poszła, pewnie o wnuczki prosiła, no to wynosiła dwójkę 🙌 ja narazie biorę 4 dopegyty dziennie, mam jeszcze isoptin w razie bardzo wysokiego tętna, wspomagam się melisa i od wczoraj zaczęła pić soczek obrzydliwek - buraczany. Ciśnienie mi trochę zjechało. Wiem że grejfruty też pomagają w nadciśnieniu, ale boje się jeść, bo z niektórymi lekami maja interakcje, i nie wiem jak z moimi by było, np z akardem albo dopegytem.
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dziewczyny, zapytań was o jeszcze jedną kwestie, czy po narodzinach będziemy dali radę funkcjonować na dwóch poziomach, tzn na dole kuchnia, łazienka a na górze sypialnia i później pokoiku dzieci, narazie mamy sypialnie na dole, ale taka malutka, że nawet jedno lozeczko się nie zmieści, nie mówiąc juz o jakiejś komodzie dla maluszkowych ciuszkow, do salonu też sypialni nie przeniesiemy, bo bezsensu, na dole wszystko mamy na przestrzał, na widoku. Czy da się tak funkcjonować, zostawiać maluchy na górze i lecieć szybko np po butelki? Mam w planach wstawić też dodatkowe lozeczko/lozeczka do salonu, żeby przez dzień moc coś zrobić i mieć je na oku. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Kozystam z aplikacji wizaza i nie otwierają mi się zdjęcia , nie wiecie dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Padłam po waszych historiach z kupą ![]() Mała dziękuje ci bardzo za wsparcie ![]() Wiesz czasami człowieka dopada jakiś dół ![]() I powiedz mi jaki masz monitor oddechu ? Wprawdzie maluszek będzie z nami, ale chyba będę czuła się w nocy bezpieczniej wiedząc że mam monitor. Motylku no to faktycznie teściowa wymodliła dwójeczkę, w takim razie miała swój udział wiec nie ma, musi pomagać ![]() A co do funkcjonowania na 2 poziomach, wydaje mi się, że dacie radę ![]() Wiadomo, koszyk z kosmetykami i pampersy. Najlepiej niech Mamy się wypowiedzą co jest najbardziej potrzebne i mieć pod ręką. A do salonu, może 1 łóżeczko większe, bo wiadomo w ciagu dnia będziecie na dole.
![]() |
#776 |
Konto usunięte
|
Ja mam monitor Baby Sense. Chyba jedyny albo jeden z niewielu z certyfikatem medycznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
O dzięki Dana
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monitor mam ten co Danae ![]() ![]() My też mamy łóżeczko w sypialni, ale i tak czuję się bezpieczniej z monitorem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczeta
![]() Motylku, ja bym na twoim miejscu na dole zdublowala najpotrzebniejsze rzeczy, lozeczko, gadżety do przewijania, podgrzewacz do butelek, zebys jak najmniej biegala, a na gorze to, co co będzie potrzebne z kuchni. Pewnie po jakimś czasie będziesz miała świetnie rozeznanie, jak to podzielić ![]() Aplikacja wizazu ssie, tu po prostu nie widać zdjec, nie wiem czemu nikt tego nie poprawia. Musisz kliknac w post który ma fotki, on sie zaznaczy na niebiesko, potem klikasz w te trzy kwadraciki obok lupki w prawym górnym rogu i "otwórz w przeglądarce". Otworzy ci się strona z tym wpisem ze zdjęciami. No głupiej się tego nie dało zrobić :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Dzieki eleo, rzeczywiscie przekierowalo, ale zdjec od malej nie otworzylo :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.