Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 261 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-24, 21:16   #7801
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Joasia meble zarąbiste - Oliwce by sie podobały - uwielbia Grovera
Tylko ta cena .
Ja tez mam dzis sukces nocnikowy - zmobilizowana wyczynem kamilka posadziłam Oliwke i sie wysikala do nocnika -w koncu . A jaka zdziwiona była tym faktem
Agiko dla mnie to tez jest co najmniej dziwna sytuacja i tez nie rozumiem - ale od paru dni nic tylko słysze ze siostra małża placze bo ktos tam nie przyjdzie... moi rodzice w sumie z musu sie zgodzili, ale jak juz pojdą to przeciez nie wyjda z imprezy po 2 godzinach zeby wrocic do domu z Oliwką, mnie jest w kazdym razie głupio im to proponowac, wystarczy ze sie nia na codzien opiekują, nie bede im psuc zabawy. Szczerze mowiac jestem tak zła ze chyba pojde tylko na sam slub, małż nas bedzie reprezentował, mam ich w nosie. Za mna raczej nikt plakac nie bedzie. Dobra - koniec z tym tematem, nie bede Was dlużej zanudzać.

Agiko, Twoja tesciowa to tez sie nie najlepiej zachowała, Twoj maz ma racje, nie ma sie co przejmowac, a niech se gadają

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 21:42   #7802
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześc kobitki!
Nie pisałam, bo siedziałysmy cały czas na zewnątrz, taka ładna pogoda . Wczoraj pojechalismy z mężem na Wianki, potem na Rynek do knajpki i dzisiaj leczylismy się . Na szczęscie Natalka przespała całą noc, więc mama miała spokój.

Agiko, dobrze że z Kamilkiem juz wszystko ok
Tiaro Wiki rosnie i coraz ładniejsza dziewczynka sie robi
Płatku, Kasiulka ma rację, jesteś śliczna. Co do tego nie ma żadnych watpliwosci . Mateuszek coraz wiekszy przystojniaczek, a włoski faktycznie bardzo mu zjaśniały.

Kasiulko, wydaje mi sie ze Agika dobrze Ci radzi. Porozmawiaj z rodzicami. Może zgodzą się zaopiekowac Oliwką. Jeśli nie, to podrzuc mi Oliwkę, ja się chętnie Nią zajmę

A to kilka zdjęc, juz dawno nic nie wrzucałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00896.JPG (115,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00901.JPG (118,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00900.JPG (116,8 KB, 23 załadowań)

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 06:31   #7803
ch_aga
Zadomowienie

Oho, widzę, że nie tylko Muszek uwielbia jazdę w taczce Natalka jest prześliczna
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 08:27   #7804
kasiulka
Zakorzenienie

super fotki Natalki, to w taczce boskie , sliczna jest

Zazdroszcze Wam ze gdzies z małżami czy tez bez chodzicie, ja zamieniam sie pomału w starą kwoke, nigdzie juz nie wychodze, nie pamietam kiedy byłam w pubie czy na imprezie jakiejs , strasznie mi tego brakuje .

Zgubiłam pierscionek który dostałam od małża na 1 rocznice slubu, chyba zsunał mi sie z palca, przeszukałam cały dom i nie ma

Oliwka
Stary 2007-06-25, 08:50   #7805
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Natalka boska, robi się coraz bardziej dorosła

Kasiulka łącze się z Tobą w bólu bo też nigdzie nie chodze. Jedyne rozrywki to wycieczki z Julką, wszystkie wyjścia są zawsze w trójke. U mnie główny problem to to że nie mam z kim zostawić Julki do tego ona bardzo niespokojnie śpi. Czasami to mam wrażenie że zwariuje. A już najbardziej boje się zimy. Szukam pracy, ale efekty marne.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 10:30   #7806
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Mnie też perspektywa siedzenia w domu z Matim w zime przerażaon tak się przyzwyczaił do wychodzenia na dwór 3 razy dziennie, że nie da spokoju, stanie przy drzwiach i się wydziera i robi pa pa tzn. "idziemy na dwór".

Wczoraj spotkałam kobiete dziecko w wieku 19miesięcyzatrudnia opeikunkę, ale jakąś ma zaufaną osobę z polecenia przyjaciółki i płaci jej 500zł miesięcznie za po-pt po 7-8h i ewentualnie coś więcej jak zostaje dłużej. Muszę przyznać, że to nie aż tak dużo bo raczej spotykam się z większymi już stawkami opiekunek. Z jednej strony marzy mi się pójście do pracy, ale jak mam wrócić do starej no i Mati tak daje popalić, że bym chyba chodziła ciągle jak struta.

Dzisiaj znowu odstawił 1,5 godzinny koncertjuz miałam dość, ale jakoś zasnąłręce mi odpadają od lulania bo nie chce przez te zęby zasypiać sam.

Joasiu meble są śliczne, ale kasa niezła, a co do łóżka to widze, że jest tam zabezpieczenie, mysle że jest ok. My jednak kupujemy wersalkę wczoraj ogladaliśmy i jedna wpadła mi w oko tylko wzór tapicerki trochę nam nie pasuje szukamy dalej.

Kasiulko a w pracy przypadkiem nie zostawiłaś na biurku, albo może w łazience czy sypialni w domu gdzieś położyłaś i sie zawieruszył, musisz spróbowa sobie przypomnieć gdzie go ostatnio kładłaś.

Kostko fajne zdjęcia i Natalia śliczna.

My też jedynie wyjdziemy do knajpki na piwko jak jesteśmy u rodzinki, podobnie jak Julka śpi niespokojnie i godzn. 23.00 musimy być z powrotem bo wtedy zaczyna się kręcić i pora na mleko. Ostatnio co była ta impreza rodzinna z pracy, a tak ciagle w domu i zazwyczaj sami bez tż
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 10:46   #7807
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulko nie wydaje mi sie zwe szwagierka tak placze ze ktos nie przyjdzie wydaje mi sie ze to gadanie twojej tesciowej. ja trzy miesiace po porodzie mialam slub siostry ciotecznej to zostala moja ciocia, ale tak tesknilam za Wiki ze nawet nie umawialam sie na cala noc tylko po oczepinach wrocilismy do domu. oczywiscie TZ nie za bardzo byl zadowolony. teraz najblizsze wesele mamy za dwa latka ( oczywiscie takie pewne zde bedzie). wiec Wiktoria zostanie z tesciami. kobietko nie denerwuj sie wiem ze jest ciezko czasami nadgonic za wyskokami ale na to nie ma rady. i zadne klotnie i awantury nic nie pomoga - zawsze jest jeszcze gorzej.

Agiko trudno zebys po tygodniu wyjazdow i pracy jeszcze siedziala po nockach tym bardziej nieproszona. a co do twojej siostry - super dziewczyna ze miala tyle sily by spakopwac sie i odejsc. wiele kobiet nie ma na tyle odwai. moja kolezanka za to spotyka sie z armenczykiem. powiedzialam jejjuz jakis czas temu zeby na niego uwazala bo ile razy ktos sie na nia spojrzy tzn facet to chce go bic. jest u nas w kraju i zazdrosny jak diabli. watpie w sukces tego zwiazku i podejrzewam ze jak juz zamieszkaja razem to bedzie tylko katastrofa. ona go kocha i zaslepiona jest miloscia a potem bedzie plakac. szkoda mi jej

Joasiu mebelki super moja wiki lubi elmo. ale wyczytalam ze obie barierki sa sciagane wiec jak przystawisz lozeczko do sciany jednym bokiem to obie barierki moze da sie przymocowac po drugiej stronie na calosci. nie wiem czy mnie zrozumialas.

co do wychodzenia to ja moze dwa razy bylam z TZ sama gdzies ale to gdzies to byly imprezy rodzinne. a tak w knajpce czy na jakiejs dyskotece to tylko pomazyc. nawet nie pytam sie moich rodzicow bowiem ze mina bedzie nie tega. ale i tak jak jedziemy na zakupy do hiper czy supermarketow to wole Wiktorie brac ze soba.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-25, 12:15   #7808
ch_aga
Zadomowienie

My z Tż też nigdzie nie wychodzimy Jedyne imprezy to wesela i spotkania rodzinne. Dyskoteka, to już zapomniałam jak wygląda. Ale to troszkę moja wina, bo nie czuję się atrakcyjnie i nie mam ochoty pokazywać się publicznie Chociaż nie powiem, bo jak ostatnio kupiłam sobie spódnicę to czuję się w niej fajnie, mimo zbędnych kilogramów. A dziś zrobiłam full mejkap i też samopoczucie rewelacyjne Ale na codzień nawet podkładu latem nie nakładam, chociaż sobie buźkę opalę.
Dziś pierwszy raz nie dałam świadomie Muszkowi cyca w dzień przed snem; płakał bidulek ale już był bardzo śpiący więc dałam butelkę z soczkiem i zasnął jak niemowlę Ciekawe czy już zawsze uda mi się nie karmić w dzień, chciałabym, zostałoby mi tylko karmienie nad ranem. ALe to akurat z czystego lenistwa, mi nie przeszkadza. Nie muszę lecieć do kuchni po butlę
Pozdrawiam
Stary 2007-06-25, 19:49   #7809
agika11
Zadomowienie

Kostko - Natalka śliczna, i włoski jej fajnie urosły. A ty może nam siebie pokażesz, bo całkiem zapomniałam jak wyglądasz
My też z TŻ prawie nie wychodzimy na miasto wieczorkami. Od czasu do czasu kino, kolacja. Ale do pubów, dyskotek nas nie ciągnie. Starzy chyba jesteśmy. Częściej robimy imprezki u nas w domu, albo w porze letniej w ogrodzie

Byłam dziś na drugim etapie rozmowy. Całkiem fajna firma. Ale trochę się boję zmiany, wiecie jak to jest. Powierzam to wszystko Bogu, jeśli tam ma być mój kolejny etap, to będzie, a jeśli nie to nie. Życie pokaże. JA tam bym na ich miejscu mnie zatrudniła
Qurde, ostatnio non stop padaka jestem. Normalnie po pracy już nie mam na nic siły. Ciągle bym spała. Tak się czułam na początku ciąży. A jeszcze dzisiaj jedna koleżanka z pracy mówi, że przytyłam i czy ja czasem nie jestem. Nieźle co. Tyle moje 4 kilo na plusie robi. Ale od dziś koniec z obżarstwem. chyba rano odważę się na wadze stanąć.
Ch_aga ty masz rację, kobieta od razu lepiej się czuje jak makijaż i fajny ciuch włoży. A tak się czasem nie chce
I trzymaj się w postanowieniu odnośnie karmienia, skoro taka twoja jest decyzja. A ty Płatek to niedługo niezłe bicepsy będziesz miała od tego lulania. Już nie wiem co poradzić. Zębole są straszne, zwłaszcza trzonowce. Trzym się kochana
Dziś sukces nocnikowy 8 razy. Siostra go wysadzała i za każdym razem zrobił, my jak wróciliśmy też go posadziliśmy i też zrobił. Tylko jak zrobić by załapał o co chodzi Pewnie czas pokaże. Jutro (jeśli pogoda dopisze) etap 2 - czyli bez pampersa, same majteczki. Haniu, a wam jak idzie z nocnikiem Pociesz, że to się może udać . Nie wiem w sumie, czy nie za wcześnie się za to zabieramy, ale jak pomyślę kolejny rok w pampersach

Idę spać
Stary 2007-06-26, 07:24   #7810
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko jestem godna podZiwu Twojej osobie jeszcze miałaś czas uczyć małego na nocnik i to z jakim powodzeniem Kamilku.

Ch_ago powinnaś skorzystać z tego że możesz wychodzić z mężem bez małego i zabarć męża do dyskoteki czy do jakiejś fajnej knajpki Mateuszek jak będzie spał to nawet nie zauważy Waszej nieobecności. Mi też zakup jakiegoś nowego ciuszka czy kosmetyku poprawia humor taka już jest nasza natura.

Mati wczoraj mi gorączkowałchyba znow zęby bo jęczał w nocy. Zaczeliśmy oglądać Testosteron- fajny film i oczywiście mały szkrabik nam przerwał. Wczoraj po fitnessie ściągnełam koleżankę na piwko do domu trochę pogadaliśmy bo to koleżanka z pracy mojrgo tż, mati pozaczepiał ciocie. W środe mam ostatnie zajęcia fitnessu szkoda bo bardzo lubię to towarzystwo i zajęcia i od września już nie wracam tylko chyba na prawko już się boje.
Dzisiaj u nas leje, lało całą noc siedzimy w domu Mati już się wkurzachce na dwór, puszam mu ppiosenki i teledyski bo bawic się nie chce.

Haniu gdzie się podziałaś
Stary 2007-06-26, 08:07   #7811
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Agiko jestem godna podZiwu Twojej osobie jeszcze miałaś czas uczyć małego na nocnik i to z jakim powodzeniem Kamilku.

Ch_ago powinnaś skorzystać z tego że możesz wychodzić z mężem bez małego i zabarć męża do dyskoteki czy do jakiejś fajnej knajpki Mateuszek jak będzie spał to nawet nie zauważy Waszej nieobecności. Mi też zakup jakiegoś nowego ciuszka czy kosmetyku poprawia humor taka już jest nasza natura.

Mati wczoraj mi gorączkowałchyba znow zęby bo jęczał w nocy. Zaczeliśmy oglądać Testosteron- fajny film i oczywiście mały szkrabik nam przerwał. Wczoraj po fitnessie ściągnełam koleżankę na piwko do domu trochę pogadaliśmy bo to koleżanka z pracy mojrgo tż, mati pozaczepiał ciocie. W środe mam ostatnie zajęcia fitnessu szkoda bo bardzo lubię to towarzystwo i zajęcia i od września już nie wracam tylko chyba na prawko już się boje.
Dzisiaj u nas leje, lało całą noc siedzimy w domu Mati już się wkurzachce na dwór, puszam mu ppiosenki i teledyski bo bawic się nie chce.

Haniu gdzie się podziałaś

smiac mi sie chce bo Natan ostatnio tez namTestosteron przerwał
my z małzem tez często nie wychodzimy
mimo ze lubie tanćzyc i to bardzooo to nie tęsknie za dyskotekami kojarza mi sie z piajnymi ludzmi dymem z papierosów fuuu i bójkami
mimo ze mam 22 lata to nie lubier i nie l;ubiłam dyskotek
zawsze wolałam małą kanjpke miłą albo impreze w domu lub dobra restauracje

jesli gdzies idziemy to do restaracji własnie na grilla do kina do znajomych czy cos w tym stylu

a my w trojke wczoraj Shreka trójke ogladalismy!!:P super jest!!

jutro przyjezdza siostra z małzem zakupic samochod w Krakowie i przyokazji przywieziemi nastepne niezłe ciuszki w niskiej ceni

juz nie moge sie doczekac jak znowu wyjade do nich...tamn jesty zupełnieine zycie...ludzie nie pedza..spokoj

poZdrawiam
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 08:51   #7812
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Agiko gratuluje sukcesow nocnikowych. a Wiki siada i zaraz schodzi. nie za bardzo zadowolona tym nocnikiem ale za to jak wstanie to szybciutko odstawia go za sedes ( bo nocnik zawsze tam stoi) chyba zeby znow jej nie sadzac. dzisiaj juz mialam puszczac ja na golaska ale zrobilo sie takie zimno. jeszcze wczoraj takie fajnie cieplutko bylo w nocy spokojnie a godzine temu zaczelo wiac jak diabli. drzewa sie uginaja i zaczyna na dodatek padac. i podobno tak ma byc do konca tygodnia.

Platku prawo dobra rzecz wierz mi. sama mam i korzystam. nikogo sie nie musze prosic jak chce jchac na zakupy czy gdzies za miasto z Wiktoria. tym bardziej jak TZta nie ma ciagle w domku to przyda ci sie. wiem ze jest coraz ciezej i coraz wiecej kombinacji z egzaminami. wlasnie o e egzaminy moj TZ jeszcze nie ma prawka. boi sie testow i za zadne skarby nie moze ich zrozumiec, a jak twierdzi na wkucie ich nie ma mowy.

Stary 2007-06-26, 10:11   #7813
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro moja koleżanka też bała się egzaminów i nie poszła, teraz jak zmarł jej mąż okazało się że nie ma wyjścia musi zdaćzaczeła wszystko od nowa, ale nie wiem jak jej poszedł egzamin, wiem tylko że żałowała że wtedy nie skończyła.
Ja też się boję ale nie tyle testów co jazdy. Jak obserwuje jazde kierowców to chwilami mi się słabo robi, ale może przyda mi się za rok czy dwa lata jak będe szukać nowej pracy.

Goasiaczku, ale ty młodziutka jesteś a skąd Ci siostra przywozi ciuszki?
Stary 2007-06-26, 12:03   #7814
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Cześć dziewczyny

Ja jestem cały czas, tylko przywiozłam siostre i ona jak jesteśmy w domu to gra

U nas wszystko już dobrze.

Agiko powiem tylko że siostra bardzo dobrze zrobiła Gratuluje sukcesów nocnikowych U nas nadal jak posadzimy to jest jak nie to niema wołać nie woła więc nadal tylko po spaniu, choć ostatnio jak była chora to była przerwa bo i tak co chwila kupa

Płatku naprawde śliczna jesteś, Mati oczywiście też jak ja bym chciała być taka jak ty ja niestety nic nie chudne aż chyba pójde się zbadać, pije teraz czerwoną herbare po której koleżanka z mamą schudły po 10 kg a ja oczywiście nic

Kostko fajne te zdjęcie w taczce

Kasiulko co do wesela to tak jak dziewczyny nie wyobrażam sobie młodej płaczącej za tym że ktoś nie przyjdzie chyba że większośc powiedział Ze nie będzie i teraz prosi kogo popadnie żeby nie było pustoja bym poprosiła jednak rodziców o to czy by nie pojechali małej pilnować od 20 I bym nie powiedziała nic teściowej tylko jak by przyszła ta godzina to bym poprostu po jej proozycji że ona pojedzie powiedział żeby już jechała A i tak napewno by musiał jechać kto inny ( ja to taka nieraz wredna jestem) Oni napewno się zgodzą z mała zostać

Joasiu wam też gratuluje sukcesów nocnikowych

Co do prawka to naprawde mówie wam, jak ja się nuczyłam to wy też Nigdy bym nie powiedziała że będe jeździć samochodem jako kierowca to naprawde nie jest trudne, a testy to jak się dużo rozwiązuje to szybko można się nuczyć
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 14:41   #7815
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Płatku naprawde śliczna jesteś, Mati oczywiście też jak ja bym chciała być taka jak ty ja niestety nic nie chudne aż chyba pójde się zbadać, pije teraz czerwoną herbare po której koleżanka z mamą schudły po 10 kg a ja oczywiście nic

Co do prawka to naprawde mówie wam, jak ja się nuczyłam to wy też Nigdy bym nie powiedziała że będe jeździć samochodem jako kierowca to naprawde nie jest trudne, a testy to jak się dużo rozwiązuje to szybko można się nuczyć
Haniu kochana Ty też nie jesteś przecież gruba widzisz ja znowu przytyłam zamiast chudnąć, ale objadam się taki świństwami, że wstyd się przyznać. Jakbym pokazała Wam jedno zdjęcie z tego włąśnie festynu na którym widać ogromną fałdę tłuszczu na brzuchu to szybko byście zmieniły zdaniemogę Ci poprawić humor zdjęciem jak chcesz, ale na maila bo publicznie go nie pokaże. A pijesz też zieloną? No i żadnych galaretek z owocami i bitą śmietaną. Ja się tym objadam co kilka dni.

Ja najgorzej to się boję wyprzedzania, wyjazdu z parkingu i objazd na rondach o i jak tiry jadą obok naszego samochodu, chwilami mam wrażenie, że na nas zaraz się przewróciogólnie boję jazdy za kierownicąmam jednak nadzieje, że szybko pozbędę się tych lęków.
Stary 2007-06-26, 16:36   #7816
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

no młodziutka ( ale ciesze sie ze jestem taka młoda mamusią) z jednej strony ciezko bo kazdy na poczatku uwazał ze gówniara sobie rady nie da i ludzie czesto złosliwi ale przeciez sa tez matki 16 letnie a ja urodziłam jak miałam 20 wiec nie jestem taka znowu gowniara a na począrtku w autobiusach słyszłąam _taka gowniara i ma dzieckohellooo gowrniara to niepelnoletnie dziecko!

siostra przywozni mi z Tuszyna z Łodzi ona tam pracuje i mi załatwia po cenach hurtowych

co do prawa jazdy to tez planuje ale narazie musi mnie mąz nauczyc jao tako

Powodzenia Płatku

Płątku ty z tym tłuszczem nie przesadzaj b tak jak dziewczyny mówią ładna z Ciebie dziewczyna
i kilo w ta czy w ta tego tak szybko nei zmieni

hmm a Natanielka tez chyba zaczne na nocniczek sadzać

moja rodzine ostatnioo dwiedziła moja kuzynka z florydy duzo ode mnei starsza i jak widziała mnie na zdj to zdziwiona była ze ja juz taka wyrosnietai mam juz dziecko ona mwiła ze mnie pamieta jak taka mała biegałam 2 latkamiałam a teraz niedługo moje dziecko tyle bedzie miało
czas tak szybko leci
Stary 2007-06-26, 17:15   #7817
kociulek
Zakorzenienie

Chciałam w piatek nachwalić Wiki Tiaary, napisałam dłuuugiego posta i neta nam wyłączyli Czułam sie jakbym była odcieta od świata. Ale dzisiaj po kolejnej naprawie wkońcu podłączyli,tylko kazali sobie za to zapłacić,bo to niby nasza wina ciekawe....

Płatku,ale z ciebie laska
A co do prawka,to dobra rzecz. Ja sama mam od 5 lat,ale i większego strach do jazdy Obiecałam jednak sobie,że wkońcu się odważę

Ja nocnika uczę już od pk 3 miesięcy i Adrianek (odpukać) robi ładnie siusiu prawie za każdym razem jak go sadzam. Choc bywa,że i cały dzień nie chce z niego korzystać. Nawet raz udało mu się zrobić coś więcej

Gosiaczku,wcale nie uważam,że ty gowniara jesteś Ja jestem tylko 2 lata starsza od ciebie. Moja cioteczna siostra urodziła Bartusia będąc w twoim wieku Podoba mi się w jaki sposób podchodzisz do tego.Że potrafisz wszystko pogodzić. Umiesz zając się synkiem i zadbać o siebie. Podziwiam takie mamy

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-26, 18:02   #7818
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Chciałam w piatek nachwalić Wiki Tiaary, napisałam dłuuugiego posta i neta nam wyłączyli Czułam sie jakbym była odcieta od świata. Ale dzisiaj po kolejnej naprawie wkońcu podłączyli,tylko kazali sobie za to zapłacić,bo to niby nasza wina ciekawe....

Płatku,ale z ciebie laska
A co do prawka,to dobra rzecz. Ja sama mam od 5 lat,ale i większego strach do jazdy Obiecałam jednak sobie,że wkońcu się odważę

Ja nocnika uczę już od pk 3 miesięcy i Adrianek (odpukać) robi ładnie siusiu prawie za każdym razem jak go sadzam. Choc bywa,że i cały dzień nie chce z niego korzystać. Nawet raz udało mu się zrobić coś więcej

Gosiaczku,wcale nie uważam,że ty gowniara jesteś Ja jestem tylko 2 lata starsza od ciebie. Moja cioteczna siostra urodziła Bartusia będąc w twoim wieku Podoba mi się w jaki sposób podchodzisz do tego.Że potrafisz wszystko pogodzić. Umiesz zając się synkiem i zadbać o siebie. Podziwiam takie mamy

dziekuje kociulku kochana jestesto fajnie ze w podobnym wieku jestesmy
Stary 2007-06-26, 18:42   #7819
agika11
Zadomowienie

No ja jestem z tych co lubią jeździć . Jak jeździmy do pracy to czasem nawet ja prowadzę. Płatku powodzenia i nie nastawiaj się, że się boisz. Nastaw się, ale fajnie będzie jeździć sobie i załatwiać sprawy nie licząc na TŻ. I do Prabut pojedziesz kiedy zechcesz Tylko namawiaj już TŻ na nowe autko dla ciebie A tak na marginesie, to chyba z Joasią będziesz zaczynać
Wiecie, z tym nocnikiem to jest tak, że ja na weekend zaczęłam, a teraz czarną robotę moja siostra odwala w ciągu dnia. Dziś nawet była kupka. Ja tylko raz go wysadzam, po powrocie z pracy. Ale przyznaję, że pampers to wygoda, bo jak go na weekend miałam sadzać, to przyznam że łapałam się na tym, że mi się nie chce. Ale postanowiłam sobie, że go na te wakacje nauczę, więc przełamuję lenistwo . Zobaczymy.
Płatek, a dlaczego po wakacjach już na fitness nie wracasz? Przez prawko?
Bosze jakie wy młode jesteście, ja to bym chciała ciągle mieć 26-28 lat . Oczywiście tak się czuję, coraz mniej wyglądam

Moja siostra mi pisała, że jej chłopak wydzwania i że nagrał się na sekretarce, niezbyt miło - bardzo delikatnie mówiąc. Co ją utwierdza tylko w przekonaniu, że podjęła dobrą decyzję. Szkoda, ze nie może teraz do Polski przyjechać

LAtem jest się niestety trudniej opanować przed fast foodowym jedzonkiem i slodyczami i lodami i itp... Bynajmniej ja tak mam, po pracy na obiad na miasto. Od wczoraj powiedziałam basta i znowu sałatki i lekkie obiadki w domu. Zobaczymy na jak długo
Idę na wiśnie do ogrodu.
Stary 2007-06-26, 20:43   #7820
kasiulka
Zakorzenienie

Hej baby - wszystykie jestescie sliczne, młode i zazdroszcze Wam super figurek. Agiko Ty to jakos nie widze zebys choc gram nadwagi miała, i z czego tu sie odchudzac . Ja niestety mam zerową, co ja gadam - minusową silną wole, tzn. jestem mieczak i w obliczu ptasiego mleczka, delicji i czekolady Lindt jestem bezsilna. W zwiazku z powyższym nigdy nie schudne, bo ww. wymienione słodkosci jakos bezustannie stają na mojej drodze
Z tym weselem juz mi przeszło, mam to w nosie, najwyżej pojde tylko na slub i gwiżdże na to - fiu fiu

Jesli chodzi o jeżdżenie to nie jeżdze, prawko mam od hoho i troche, na poczatku troche jeździłam, potem zaliczylismy z bratem wypadek (nie z naszej winy) i dostałam blokadę, przestaam jeździc i tak juz zostało. Lepiej sie czuje jako pasażer, jako kierowca potwornie sie denerwuję - chyba lepiej zebym nie siadala za kółkiem.

Wiecie wczoraj stwierdziłąm ze jestem lekko pierdalnięta. . Siedzimy po południu z Oliwką, oglądamy Mini Mini, bajka o konikach, Oliwka wgapiona jak zaczarowana i nagle w bajce pada słowo "pilka", a ja w tym momencie zupełnie bezwiednie i na całe gardło: "PIŁKA, piłka, piłka, piłka piiiiłkaaaa" , cos w rodzaju spiewu ale nie do konca . Malż o mało sie nie udławił obiadem ze smiechu, Oliwka spojrzała na mnie zdumiona, a ja dopiero po chwili zdałam sobie sprawe co ja wygaduje... czy tez wyspiewuje . Mam nadzieje ze sasiedzi mnie nie słyszeli jak gadam jak teletubiś . Musze sie bardziej kontrolowac bo w pracy podspiewuje "Pinki winki....." albo "dziadziu dziadziu dziadziu kto mikolajem jest..." itp klimaty . Ludzie chyba juz mnie patrza jak na wariatke, do jednej koleżanki z pracy powiedziałam mimochodem "dzidziu" - tak mowie czesto do Oliwki . nie chciałybyscie widziec jak na mnie spojrzała. Normalnie palma mi odwaliła , chyba potrzebuje na gwałt urlopu

Oliwka
Stary 2007-06-26, 21:09   #7821
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko to wtedy ja też jestem *******nięta bo jak Ty ciagle śpiewam Lili czy inne piosenki Mateuszka, albo naśladuje teletubisie. Najlepsze to to że w samochodzie mamy płytę z Mini mini partyI-III bez niej ani rusz i ja razem z dzieciakami śpiewam Matiemu piosenki.

Moja ciocia miała też wypadek kupe lat temu jeszcze syrenką leżała ponad pół roku w szpitalu i jak Ty Kasiulko włączyła jej się blokada i nie usiadła już więcej za kółkiem i podejrzewam, że już nigdy tego nie zrobi.

Gosiaczku powiedziałam młodziutka w sensie pozytywnym nie myśląc wcale, że gówniara. Moja przyjaciółka zaszła w ciąże mając 19lat i tak jak Ty dojrzała szybko do dziecka i słowa złego bym nie powiedziała na nią jest naprawdę dobrą matką.

Kociulku tak sobie próbuję Ciebie skojarzyć z jakiegoś zdjęcia i nic czy Ty wklejałaś nam swoje zdjęcie? Może wrzucisz na wątek jakąś fotkę ze sobą i Adriankiem.

Dziewczyny mam nadzieje, że temat spotkania nie wygasnie, a jak padnie na Wrocław to Agiko szukaj gdzieś fajnego miejsca gdzie możemy wybrać się w taką ilość osób na dobra kawe lub lody.
Stary 2007-06-26, 21:26   #7822
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko, Płatku -- dołączam do grona p*********ętych; ja też śpiewam piosenki bebe lilly czy króliczka czy tych z płyt minimini

A teraz się pożalę: już drugi dzień nie dawałam Muszkowi cyca w dzień i tak już będzie zawsze ale właśnie sobie uświadomiłam, że to minęło Tak bardzo mi brakuje tej czułości Karmię jeszcze nad ranem ale w sumie ja śpię a Muszek sobie ssie więc to nie to samo, gdy brałam Muszka na kolana i on ssał. Tak bardzo za tym tęsknie Ale już nie mogę się cofnąć, skoro podjęłam decyzję o skończeniu karmienia to muszę być konsekwentna
Pozdrawiam
Stary 2007-06-27, 09:39   #7823
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Chaago wiez mi ze dobrze robisz. wiemze to sraszne kiedy juz nie ma tych chwil razem. patrzenia w oczka i przytulania. ale dobrze robisz. dobre to dla ciebie i dla Muszka.

no mi sie jeszcze nie zdazylo palnac lub spiewac bez opamietania ale wy dziewczyny to na prawde zalecam dwa tygodnie intensywnego urlopu. jakies kilkaset kilometrow od domu. ale sie nie przejmujcie. taki bieg wydarzen jest normalny. to oznaka ze jestesmy zwiazane z naszymi dziecmi.

Stary 2007-06-27, 10:11   #7824
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_ago bardzo dobrze robisz nie poddawaj się jesteśmy z Tobąz czasem zobaczysz będziesz zadowolona, że już nie karmiszże masz to za sobą. Wiadomo normalne jest to że Ci żal tych chwil, ale z czasem to minie, trzymam kciuki za to byś wytrwała i to dla Ciebie za siłei konsekwencję.

Kasiulko a jak u Ciebie z karmieniem Oliwka zapomniała już o cycku czy może wróciłaś do karmienia piersią?

Agiko niestety jeśli pójde na prawko to będe musiała odpuścić sobie fitness bo tż nie wyskrobie aż tyle wolnego dla mnie bym mogła chodzić. Szkoda mi bardzo tych zajęć, ale kto wie może w przyszłym roku wróce na nie to były chwile dla mnie gdzie zapominałam o domu i obowiązkach dzisiaj ostatnie zajęcia i dwa miesiące przerwy bo za mało jest chętnych, wiadomo urlopy, działki itd.
Stary 2007-06-27, 11:14   #7825
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Chago trzymaj się. Ja, zanim skończyłam karmic piersia Natalkę, nie wyobrazałam sobie tego jak to mozna nie karmic dziecka piersią. Teraz nie wyobrazam sobie tego jak mogłabym karmic . Zobaczysz wszystko bedzie dobrze, tylko badź konsekwentna i nie wracaj juz do tego. Trzymam kciuki .
Resztę napiszę później, bo własnie Natalka sie obudziła

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-27, 11:47   #7826
kociulek
Zakorzenienie

Chaga, ja tez jestem zdania,że dobrze robisz Dla mnie,z wiadomych przyczyn, lekarz nawet zalecił koniec karmienia. Mały juz się nie domaga cyca,ale wcale nie czyje,że między nami jest jakiś mniejszy kontakt. Teraz sam przychodzi ot tak,aby sie poprzytulać

Płatku,faktycznie nie wklejałąm swojego zdjecia,ale to dlatego,że nie ma sie czym chwalić
Zdjęcie które wklejam nie jest za bardzo aktualne,sprzed 1,5 miesiąca. To ja z Adriankiem i nasz podlaski przełom Bugu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.JPG (103,4 KB, 33 załadowań)

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-27, 11:48   #7827
kasiulka
Zakorzenienie

Jak miło ze nie tylko ja jestem walnięta
Co do karmienia to Oliwka za cyckiem nie teskni w ogole, do karmienia nie wróciłam i juz nie zamierzam - ale rozumiem doskonale Cie Ch ago, tez sie pare razy zlapałam na tym ze po kapieli chciałam odruchowo cycka wyciągac . tez mi tego brakuje choc na pocieszenie dodam ze z biegiem czasu jest lepiej

Oliwka
Stary 2007-06-27, 12:52   #7828
ch_aga
Zadomowienie

Dziewczynki -- bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy Narazie Muszek jakoś "żyje" chociaż dopomina się cyca dosłownie co parę minut ale konsekwentnie zajmuję go czymś innym i jakoś czas leci. Wkurzam się tylko, bo zwykle zasypiał przy cycu około południa a tu już 14.00 a on się bawi na całego. Wiem, że jakbym tylko dała cyca to od razu by mi zasnął ale nie mogę; może się zmęczy zabawą to zaśnie. Właśnie kolezanka napisała esemesa czy może do nas przyjść z synkiem będącym rówieśnikiem Mateusza. Chciałabym aby Muszek pospał trochę a jak oni przyjdą to już raczej nie zaśnie ale z drugiej strony jak on wcale nie zamierza dziś spać to szkoda abyśmy sami siedzieli więc zaraz jej odpiszę żeby przyszli
Pozdrawiam
Stary 2007-06-27, 13:05   #7829
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

płatku nie no co Ty ie odebrałam tego w ten sposob

chyba ten syndrom dotyka wszystkie matki ja tez wysopiewuje piosenki lili albo królika titou
a najlepsze ze np do Natanka czesto mówie dzieciecym głosemn dla zabawy a czasem sie nie kontroluje i wypale tak do kogos...tez dziwne spojrzenia sa haahaha

ja dostałam miesiaczke i ledwo zyje

kociulku b ładnie na zdj wygladacie
Stary 2007-06-27, 14:28   #7830
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dobrze, dobrze Gosiaczku bo myslałam, że może jakoś głupio to zabrzmiało, ale ja zresztą jestem niewiele starsza od Ciebieod Kociulka też.

Kociulku pewnie, że bardzo ładnie wyglądaszAdrianek też super chłopczyk
szkoda, że tak rzadko wklejasz zdjecia chyba czas się poprawić.

Przywieźli nam wersalkę Mati właśnie śpi na niej. Teraz tak postanowiłam jednak nie skadać łóżeczka, powierzchnia spania jest dość duża więc Mati będzie niestety dalej przekładany, ale tż nie bedzie się już przenosił na materac będziemy go odkładać albo spać razem chyba że wymyślimy coś innego. Wszyscy będziemy spać w Mateuszka pokoju.
Kurcze dwa zęby się już przebiły i ładnie rosną, ale trzy znowu razem idątak marudził, znowu temperaturkakła już widać lada chwila się przebije, jeszcze dwa trzonowe, które bardzo długo wychodząwięcej nie wyczułam ciężko mu w paszcze zagladnąć czy nawet palucha wsadzić.

Ch_ago udanego popołudnia z koleżanką.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości