Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 261 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-22, 15:28   #7801
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Fajnie, że macie szczupłych facetów, moim zdaniem wyglądają lepiej niż szczupli inaczej A wiecie w jaki garnitur wsadzić takiego trochę okrągłego, ale jeszcze w normie? Bo wszędzie tylko piszą jakie ubrania na jaką figurę, ale kobiet, a ja mam taki problemik z TŻ
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 16:41   #7802
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez czerwcowa lara Pokaż wiadomość
My kamizelkę i musznik kupiliśmy w Sunsecie razem z garniturem. I dostaliśmy spory rabat
A kamizelka cuuudo...
czerwcowa lara a gdzie znależliście Sunseta ?????
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 17:04   #7803
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
ja bym też prosiła o namiary na tą makijażystkę jeśli można
Pierwsza nauka bedzie 31 na poczekajce o 19
Stary 2007-03-22, 17:29   #7804
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Czy orientujecie się jaka jest cene tortu w Chmielewskiego na Krakowskim??

Co do zaangażowania rodziny w ślub - mały - przynajmniej narazie gdyż uważają, że jeszcze DUUUŻO czasu. Choć już nieśmiało nasze mamy mówią o ciastach. Czasami mam wrażenie, że trochę im się nie chce. A przed nami jeszcze kupa spraw do załatwienia...
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:11   #7805
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Witam! My jeszcze mamy torchę czasu i nie biegalismy za garniturami - ale skrzętnie zanotowałam adresy sklepów.
Co do tabletek to jest to czego najbardziej sie obawiam zarówno w poradni i podczas spowiedzi przedmałżeńskiej. Ja biorę pigułki juz 5 lat, po ślubie zamierzam je wywalic. Sa one dla mnie pewnym wyrzutem sumienia ale co zrobić,, łatwo mówić!!!!

A i dla zainteresowanych byłam w salonie Afrodyta na Chopina, bardzo miłe kobietki. Umówiłam sie na próbny makijaz i upiecie,. Bo tak sobie mysle, zeby jednak załatwic wszystko w jednym miejscu!! Pa
Ja tez biore juz sporo tabletki(4lata).Na poczatku bralam i bylo super bo luz,zero stresu poprostu wygoda ale mam juz dosc i moj organizm chyba tez!Planuje skonczyc z nimi po slubie!Na naszym spotkaniu indywidualnym o NPR nie przyznalam sie ze biore bo to nie ma sensu.
U nas poradnie prowadzi małzenstwo i mowili nam ,ze stosuja NPR 20lat malzenstwa i to bardzo ich zblizylo,sex jest rownie cudowny...Brzmialo przekonywujaco bo to naprawde fajni ludzie ale...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:14   #7806
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wasze rodziny angażują się jakoś w przygotowania weselne? Czy raczej robicie wszystko tylko we dwoje?
my robimy wszystko we dwoje i zdajemy relacje.Moi rodzice na poczatku mysleli,ze zalatwia za mnie wszystko ale delikatnie wytlumaczyłam im ,ze to nasze wesele i chcelibysmy sami wybrac sale itd..Oczywiscie słuchamy ich rad i patrzymy na ceny!
Stary 2007-03-22, 18:20   #7807
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Ja tez biore juz sporo tabletki(4lata).Na poczatku bralam i bylo super bo luz,zero stresu poprostu wygoda ale mam juz dosc i moj organizm chyba tez!Planuje skonczyc z nimi po slubie!Na naszym spotkaniu indywidualnym o NPR nie przyznalam sie ze biore bo to nie ma sensu.
U nas poradnie prowadzi małzenstwo i mowili nam ,ze stosuja NPR 20lat malzenstwa i to bardzo ich zblizylo,sex jest rownie cudowny...Brzmialo przekonywujaco bo to naprawde fajni ludzie ale...
no właśnie, tak to bywa ja osobiście nie widzę żadnych przeciwskazań moralnych (wg moich zasad) jeżeli chodzi o tabletki, ale po 10 latach mój organizm powiedział NIE, i tyle - teraz trzeba radzić sobie inaczej

z bardziej ślubnych tematów - znalazłam w necie biżuterię, i teraz sie waham kupić, nie kupić , bardzo mi sie podoba i decyzję muszę podjąć szybko - ach to allegro

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:20   #7808
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Pierwsza nauka bedzie 31 na poczekajce o 19
no właśnie nie wiem czy będzie, bo jak byłam tam na nr 9 to się ktoś pytał o pierwszą i ksiądz powiedział, że może być przerwa w związku ze świętami i żeby pytać dzień czy 2 dni wcześniej

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 18:26   #7809
Raczkowanie

Moi rodzice też twierdzą, że: przecież jeszcze tyyyleeee czasu... i jeszcze: po co tak siedzieć nad tymi przygotowaniami. Można by nie siedzieć, tylko ciekawe czy by byli zadowoleni, jakby wszystko było cholernie drogie i na dodatek w domu weselnym byłaby kiepska obsługa i niedopieczone jedzenie, zespół po północy byłby już zupełnie pijany, a moja wiązanka by już od florystki przyjechała zdechła ale super scenariusz ale oczywiście [puk puk puk]
Stary 2007-03-22, 18:28   #7810
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
my robimy wszystko we dwoje i zdajemy relacje.Moi rodzice na poczatku mysleli,ze zalatwia za mnie wszystko ale delikatnie wytlumaczyłam im ,ze to nasze wesele i chcelibysmy sami wybrac sale itd..Oczywiscie słuchamy ich rad i patrzymy na ceny!
U nas w sumie podobnie, my wszystko planujemy. Trochę wciągamy w niektóre rzeczy rodziców (głównie TŻ-ta, bo moja mama już nie ma zdrowia na takie rzeczy). Za to masowo zaangażujemy rodzinę i świadków oczywiście do ubierania sali i tych wszystkich końcowych przygotowań
Martuko jeśli będę na tyle przytomna dzień przed ślubem żeby pamiętać, to porobię fotki z dekoracjami sali Wogóle to chyba zaangażuję brata żeby pstrykał fotki gdzie się da, w hurtowych ilościach żeby złapał wszystko to, czego fotograf nie da rady (głównie wszelkie przygotowania)

A wszystkie dziewczyny biorące hormony lub zastanawiające się nad braniem odsyłam do wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154158 i innych podobnych wątków na forum - warto poczytać

Beata Marcina ale masz optymistyczne myśli

Stary 2007-03-22, 19:32   #7811
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Z informacji, które ja uzyskałam, to liczy się ok. 20 - 30 dkg ciasta na osobę, ale jest to ciasto tylko na stół. Jeśli chcecie rozdawać ciasto po weselu, to musicie zamówić ok. 30 dkg na pudełko (w najmniejszym podobno tyle się mieści), więc tak naprawdę dwa razy tyle. Dlatego ja się zastanawiam nad tym ciastem na wynos... Bo trzeba na to szykować drugie tyle kaski... Co do tortów, to liczy się ok. 10 dkg na osobę.
Też tak słyszałam i my właśnie tak zamówiliśmy. Nie będziemy rozdawać do pudełek, więc bierzemy po 20 - 30 dkg różnych ciast. My zamawialiśmy w Cukierni Staropolskiej na Sterna (znalazłam ją dzięki wizażowi ), ale Pani nam nie przeliczała na blaszki... Wybraliśmy po prostu kilka rodzajów (m.in.sernik z brzoskwinią, lekkie z galaretką, orzeszki, snikers) i ma być tak, że w sumie to wyjdzie po ileśtam na głowę, a będzie tak, że każdego rodzaju będzie po trochu (oj, chyba tak wytłumaczyłam, że nie wiadomo o co chodzi... )
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tej cukierni - ciasta nie za słodkie i nawet moj emu TŻ, który za słodkościami nie przepada (dziwny jest, nie ) smakowało.
Ciasta przywożą do lokalu w dzień wesela do 14, a tort o 22. O nic nie trzeba się więc martwić no i jeszcze stojak mają taki jak chciałam - tzw. świecznik.

uff... ale się rozpisałam...
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 19:55   #7812
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam i my właśnie tak zamówiliśmy. Nie będziemy rozdawać do pudełek, więc bierzemy po 20 - 30 dkg różnych ciast. My zamawialiśmy w Cukierni Staropolskiej na Sterna (znalazłam ją dzięki wizażowi ), ale Pani nam nie przeliczała na blaszki... Wybraliśmy po prostu kilka rodzajów (m.in.sernik z brzoskwinią, lekkie z galaretką, orzeszki, snikers) i ma być tak, że w sumie to wyjdzie po ileśtam na głowę, a będzie tak, że każdego rodzaju będzie po trochu (oj, chyba tak wytłumaczyłam, że nie wiadomo o co chodzi... )
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tej cukierni - ciasta nie za słodkie i nawet moj emu TŻ, który za słodkościami nie przepada (dziwny jest, nie ) smakowało.
Ciasta przywożą do lokalu w dzień wesela do 14, a tort o 22. O nic nie trzeba się więc martwić no i jeszcze stojak mają taki jak chciałam - tzw. świecznik.

uff... ale się rozpisałam...
Madzialena! A możesz napisać jak to cenowo wygląda w tej cukierni?
Stary 2007-03-22, 21:04   #7813
czerwcowa lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
To nie ma w Lublinie?? Kiedyś był. A my w Puławach
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 21:19   #7814
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem czy będzie, bo jak byłam tam na nr 9 to się ktoś pytał o pierwszą i ksiądz powiedział, że może być przerwa w związku ze świętami i żeby pytać dzień czy 2 dni wcześniej

ja tez bylam na tej nauce ale nie kojarze zeby cos o tym mowil, to byla ta nauka z malzenstwem, ktore opowiadalo?
Stary 2007-03-22, 21:55   #7815
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
Mam bardzo słabe paznokcie od zawsze. Cały czas sie rozdwajają. Jak zrobiłam w zeszlym roku tipsy w salonie Peggy Sage w W-wie wydalam kupe kasy-juz dokladnie nie pamietam ale frenchowe kosztowaly ok.150 zl. tak mi zniszczyly plytke, az mi zzieleniala w kilku miejscach.
Pomyslalam moze ten jedwab... Orientowlaam sie w LBN i kosztuje od 70-120 zł. Nie wiem ile kosztuje sam material ale jak bys miala kilka zamówień od Panien Mlodych to by był niezły interesik!!! Ja się piszę!!!
W takim razie myślę, że śmiało możesz spróbować zrobić jedwab
I kuszącą propozycję mi tu składasz Ja miałam troszkę niższy cennik Tylko czasu brak

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 22:26   #7816
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Pytanie nie jest skierowane do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć bo mój TŻ też kupował garnitur , kamizelkę i musznik w Sunset Suits - sklep jest w Olimpie.

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 22:38   #7817
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicedream Pokaż wiadomość
Pytanie nie jest skierowane do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć bo mój TŻ też kupował garnitur , kamizelkę i musznik w Sunset Suits - sklep jest w Olimpie.
Teraz, to nie wiem, ale kiedys był na deptaku w Lublinie, ale tak na końcu, po przeciwnej stronie od bramy krakowskiej, koło Palcu Litewskiego (?), koło tego placu z Piłsudskim na koniu chyba gdzieś tak naprzeciw Mc Donalda. Ale może mi się coś pokręciło. W lecie tam nawet zajrzeliśmy (cokolwiek to było ) Pan był dosyć znający się, bo pytał o suknię, o styl ślubu itp. ale może to normalka
Stary 2007-03-22, 23:36   #7818
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwcowa lara Pokaż wiadomość
(mam namiar na promocje przedświąteczne w Eldorado). A, i niech sobie menu ustala i jakieś tam duperele, pff
Jakoś mi bardziej zależy na oprawie ślubu niż na tym całym weselu...
małymi literkami, ale może sie z nami podzielisz tymi namiarami mój TŻ ma jutro obdzwaniać hurtownie, ciekawe czy mu cos o promocjach powiedzą...
Dla mnie tez oprawa ślubu wazniejsza i zaczynam mieć koszmary że księdza w końcu nie znajdę
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 07:35   #7819
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
ja tez bylam na tej nauce ale nie kojarze zeby cos o tym mowil, to byla ta nauka z malzenstwem, ktore opowiadalo?
Bo ja słyszałam jak przy podpisywaniu indeksów ktoś o to pytał mam nadzieje, że mimo to nauka sie odbędzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 09:51   #7820
czerwcowa lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
małymi literkami, ale może sie z nami podzielisz tymi namiarami mój TŻ ma jutro obdzwaniać hurtownie, ciekawe czy mu cos o promocjach powiedzą...
Dla mnie tez oprawa ślubu wazniejsza i zaczynam mieć koszmary że księdza w końcu nie znajdę
Promocja przedświąteczna w Eldorado zaczęła się 19.03 potrwa do 10.04.
Ceny różne, już od 13 zł z czymś za 0,5l
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 10:36   #7821
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Hej dziewczyny.Byliśmy dzis juz na mierzeniu obraczek przed wybiciem wzoruehh nie wiem jak one będą leżały w domu do czerwca,najchętniej juz bym ją załozyła na palecBędą gotowe na środe
Jutro natomiast wybieram sie na łowienie biżuterii
W środe będziemy mieli juz gotowe zaproszenia,wszystko sie kręci,a czas leci mi nieubłaganie
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 11:54   #7822
alusia*
Wtajemniczenie

Sklep Sunset Suits musi byc w Lublinie.Kiedys byl na Krakowskim.Na bank jest w Olimpie...albo zapraszam do Łecznej bo niedawno otworzyli na naszym nowym deptaku.
Stary 2007-03-23, 12:20   #7823
Wojtusia
Zakorzenienie

Jest Sunset Siuts na Krakowskim, na przeciwko GC

Ps. Nicedream, mogła byś mi na PW przysłać swój adres email? bo nie mogę ci wysłać PW bo cos mam zablokowane, ale e-mailem by poszło jeśli to nie problem
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-23, 13:42   #7824
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Mexx100! Może się wypowiesz?
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 15:31   #7825
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Prosze jesli ma któras z was "oczarowanie "wodeckiego niech mi na maila wysle. ashanti13@wp.pl
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 16:06   #7826
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dziewczyny a na jaką wódkę jest ta promocja w Eldorado??
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 17:17   #7827
aurelia-aurita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Juz pisałam o pani edycie z bursztynowej ze słyszałam o niej dobre opinie,ostatnio usłyszałam jedną niekorzystną ale to chyba rzecz gustua ta kobieta która bedzie mnie malowała bierze 60zł za makijaż,to kobietka po30-tce,ponoć doswiadczonana pw wysyłam wam namiary.
mogę i ja prosić namiary na tą panią

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Prosze jesli ma któras z was "oczarowanie "wodeckiego niech mi na maila wysle. ashanti13@wp.pl
wysłałm

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 17:24   #7828
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Dziewczyny a co do Sunset to kiedyś był jeszcze koło Kasyna Policyjnego na Nadbystrzyckiej. Chyba że ostatnio coś się pozmieniało .

Michasia... nasz wigilijny cud

Edytowane przez Jolinek
Czas edycji: 2007-06-14 o 12:40
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 17:25   #7829
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

podwójne oczarowanie

Michasia... nasz wigilijny cud

Edytowane przez Jolinek
Czas edycji: 2007-06-14 o 12:39
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 18:07   #7830
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Właśnie wysłałam

Dziewczyny a co do Sunset to kiedyś był jeszcze koło Kasyna Policyjnego na Nadbystrzyckiej. Chyba że ostatnio coś się pozmieniało .

Hello Wizazanki! Tego Sunsetu na Nadbystrzyckiej (czy moze jest to jeszcze Narutowicza - nie wiem) nie ma już od 2 lat, jest za to sklep DREM, który prezentował sie na targach. Jednak asortyment mają słaby. Pozdrawiam!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości