Powiększanie piersi cz.7 - Strona 263 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 10:08   #7861
Ise
Rozeznanie

GG do Ise
Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Toniu!!! Gratulacje nie moge się doczekać zdjęć i strasznie zazdroszczę, że już po

Ja się coraz bardziej boję, poczytałam dziś z rana opinie w tym rankingu lekarzy o swoim i niby jest że spokoo... ale mam koszmary, nie moge się na niczym skupić , boję się że zwariuję a tu jeszcze 8 dni!
Eh a mój TŻ mnei pocieszał czym się martwisz to ejszcze 2 tyg a ja COooo? to tydzień tylko! i wtedy i on się przejął...
Dziewczyny kupowac już jakis stanik sportowy/topik... czy on powinien być zapinany sprzodu czy jak? bo potem to raczej nie bede miała siły na zakupy
Ise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:39   #7862
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

Ilovesleeping ja na kosultacje czekałam pare dni, a po konsultacji moglam miec operacje za 2 tyg...miałam za 4tyg..zależało mi na szybkim terminie bo Tż mógł tak przylecieć..a w wakacje nie chciałam marnować urlopu na rekonwalescencje..
i nie zamykaj sie tylko na babeczki, nie taki wilk straszny
Sam lekarz mi powiedział że już wszystko widział

Tonia Gratulacjee kochanaa,, niezly implancikk i ze niby wiecej nie wejdzie

Ise o nie nie, daj sobie juz spokój z opiniami, przed operacja trzeba sie skupic na dobrych myślach.
Ja kupiłam trumpha triaction 75C , tzn Tż poleciał i kupił i na poczatku był pod cyckami za ciasny ..tak pisze jakbys chciała cos przed zakupić
Stary 2012-02-21, 10:45   #7863
korinka
BAN stały

Horo! cieszę się, że z Wami wszystko w porządku i czujecie się dobrze
i fajnie się czyta Twoje posty bo widać że się cieszysz z dzieciątka suuuuperrr!!!
A Klaudeczka mnie zaskoczyła tym że nie wiedziała

Tonia już po? extra! kolejna cycolinka jest wśród nas
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:48   #7864
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Cytat:
Napisane przez Mirabellla Pokaż wiadomość

Ise o nie nie, daj sobie juz spokój z opiniami, przed operacja trzeba sie skupic na dobrych myślach.
Ja kupiłam trumpha triaction 75C , tzn Tż poleciał i kupił i na poczatku był pod cyckami za ciasny ..tak pisze jakbys chciała cos przed zakupić
hm to jak ma mam obwód pod 84 i implanty 380 cc przy projekci 5,8 cm to będzie jaki rozmiar? C ??

moze taki? http://allegro.pl/triumph-triaction-...046164461.html

Edytowane przez Ise
Czas edycji: 2012-02-21 o 10:55
Stary 2012-02-21, 10:54   #7865
Olivkaa200
Zakorzenienie

Wiola33 22.02 - JUTRO
Ise 29.02 - 9
mune 05.03 - 14
IsaDorra 07.03 - 16
sherry.b 26.04 - 64
ania1919 27.04 - 65
kicia_nh 11.07 - 140
Olivkaa200 12.07 - 141

Witajcie

Toniu gratulacje!Wczor aj cały dzien myslalam jak tam u Ciebie

Dziewczynki a ja do was mam pytanie, jak tydzien po operacji zacznie sie nosic fiszbiny, po 2 tygodniach zacznie sie chodzic na solarium i po miesiacu zacznie latac bez stanika to co moze stac sie z piersiami??I nie chodzi tu że ja tak chce robic absolutnie
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:09   #7866
sherry.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Izzi,
Ty masz już sporo swojego biuściku
możliwe, ze te 290 cc wystarczy do rozmiaru C/D, ale... (powiem jak zawsze ) ja bym wybrała okrągłe a nie anatomki

Mogę się wtrącić w Waszą rozmowę? Dlaczego okrągłe byś wybrała Horo ?

Pytam, bo zaczynam się zastanawiać nad okrągłymi. Jaka różnica?
Czy Waszym zdaniem u mnie lepiej będą wyglądać okrągłe czy anatomy?

13 marca mam raz jeszcze spotkanie z Kasprzykiem i będziemy ustalać rozmiar i który implant, więc muszę szybko nastawić się na moje oczekiwania i wymagania.

Horo gratuluję dzieciąteczka, dbaj o siebie.

Klaudeczka trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doczekała się cycuchów

Tonia gratuluję, że jesteś już "po".

Wiola33 stresuję się bardziej niż Ty To już jutro, Twój dzień
sherry.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:22   #7867
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez sherry.b Pokaż wiadomość
Mogę się wtrącić w Waszą rozmowę? Dlaczego okrągłe byś wybrała Horo ?

Pytam, bo zaczynam się zastanawiać nad okrągłymi. Jaka różnica?
Czy Waszym zdaniem u mnie lepiej będą wyglądać okrągłe czy anatomy?

13 marca mam raz jeszcze spotkanie z Kasprzykiem i będziemy ustalać rozmiar i który implant, więc muszę szybko nastawić się na moje oczekiwania i wymagania.

Horo gratuluję dzieciąteczka, dbaj o siebie.

Klaudeczka trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doczekała się cycuchów

Tonia gratuluję, że jesteś już "po".

Wiola33 stresuję się bardziej niż Ty To już jutro, Twój dzień
Po 1 chyba dlatego, ze bardziej podoba mi się efekt końcowy ... oczywiście już po ułożeniu i osadzeniu się piersi na swoim miejscu
Po 2 ... te piersi są jednak delikatnie "wiszące" i wg mnie ładniejszy efekt osiągnęłoby się za pomocą okrągłych ...
... ale taki mam gust

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:06   #7868
sherry.b
Raczkowanie

"Delikatnie wiszące" ? - oglądam tyle anatomów i okrągłych a nie widzę przynajmniej na fotkach różnicy
Ehhh chyba za ciemna jestem
Stary 2012-02-21, 13:11   #7869
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

Cytat:
Napisane przez Ise Pokaż wiadomość
hm to jak ma mam obwód pod 84 i implanty 380 cc przy projekci 5,8 cm to będzie jaki rozmiar? C ??

moze taki? http://allegro.pl/triumph-triaction-...046164461.html
ja mam taki tyle ze u siebie w sklepie zaplaciłam coś ok 95zł..:confused :

http://allegro.pl/energy-n-triaction...092594462.html

a rozmiarowo ty chyba tak powinnaś wybrać
ten mój teraz jest na Mnie w sam raz, scisle trzyma

Horo fajnie ci , masz luz od nadmiernego ruchu ale z tym snem to nie zazdroszcze, to samo przechodziłam...jak tylko przeszłam koło kanapy to gleba he

Klaudeczka no to czekac tylko na ta Bibkę!
Stary 2012-02-21, 13:12   #7870
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
"Delikatnie wiszące" ? - oglądam tyle anatomów i okrągłych a nie widzę przynajmniej na fotkach różnicy
Ehhh chyba za ciemna jestem
ja akurat widzę różnicę.. i nie mam tu na myśli "efekt piłki" kontra "efekt łezki"

Stary 2012-02-21, 13:27   #7871
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Cytat:
ja mam taki tyle ze u siebie w sklepie zaplaciłam coś ok 95zł..:confused :

http://allegro.pl/energy-n-triaction...092594462.html

a rozmiarowo ty chyba tak powinnaś wybrać
ten mój teraz jest na Mnie w sam raz, scisle trzyma

Horo fajnie ci , masz luz od nadmiernego ruchu ale z tym snem to nie zazdroszcze, to samo przechodziłam...jak tylko przeszłam koło kanapy to gleba he

Klaudeczka no to czekac tylko na ta Bibkę!
Dzięki za pomoc jeszcze pomyślę nad tym lub topikiem na razie jakimś bo kupa kasy a nie wiem czy będzie potem przydatny
Stary 2012-02-21, 14:20   #7872
kamiluwa
Raczkowanie

Witajcie Kochane
Mam pytanko do dziewczyne od dr Skwiercz - jest problem z zakupem staniczka MAMVELL PLEIN - panie z Triumpha z Galerii Baltyckiej powiedziały iż są tylko duże rozmiary po biustem, mało tego prawdopodobnie są wycofane z produkcji. Móiwły też że one tak naprawdę nie zbieraja piersi do środka, zaproponowały mi inny staniczek ktory zalecany jest przez innych lekarzy (z innej kliniki). No i wzielam ten ktory mi poleciły. Dobrez tryzma, nie ma fiszbinek ale nie jest też usztywniony... Nie wiem czy dobrze zrobiłam i go zakupiłam. rozmaiwlam z Panią dr o tym i powiedziała abym coś podbnego kupiła - no i dałam się namówić Paniom z Triumpha - tylko że jest on miękki, sportowy - a mam go nosić w ciągu dnia. Nie wiem co robić. Macie jakeiś pomysły???
Stary 2012-02-21, 15:08   #7873
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

Cytat:
Napisane przez Ise Pokaż wiadomość
Dzięki za pomoc jeszcze pomyślę nad tym lub topikiem na razie jakimś bo kupa kasy a nie wiem czy będzie potem przydatny
ja sobie musze cos nowego jeszcze kupic do cwiczen wlasnie

kamiluwa no ja nosilam tez co pokazalam w linku hmm pewnie cos podobnego kupilas
Stary 2012-02-21, 15:41   #7874
sherry.b
Raczkowanie

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z kasą przed operacją?
Pewnie wszędzie tak samo
Ja już połowę mam wpłaconą a drugą połowę mogę dać chyba w dniu operacji, czy muszę przelać na kilka dni przed?
Muszę zapytać doktorka.
A jak to było u Was?
Stary 2012-02-21, 15:47   #7875
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z kasą przed operacją?
Pewnie wszędzie tak samo
Ja już połowę mam wpłaconą a drugą połowę mogę dać chyba w dniu operacji, czy muszę przelać na kilka dni przed?
Muszę zapytać doktorka.
A jak to było u Was?
ja płaciłam tylko zaliczkę (niewielką), a praktycznie całą kwotę w dniu operacji

Stary 2012-02-21, 16:01   #7876
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Ja mam dać wszystko w dniu operacji i to w gotówce o.O
Stary 2012-02-21, 16:43   #7877
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

ja 5 tys przed i reszta w gotówce przed operacja w gabinecie o czym bylam poinformowana
Stary 2012-02-21, 18:10   #7878
201711291009
Konto usunięte

hej Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Witam gorąco.
Jeśli dobrze policzyłam te zdjęcia - to mamy tam fotkę z tuberous breasts czyli z bulwiastą deformacją piersi. Jest to deformacja do której dochodzi w okresie dojrzewania - jej przyczyna nie jest znana. W okresie rozwoju gruczołu pierś nie rozwija się i deformuje , tworzy się charakterystyczne zwężenie u podstawy w skutek czego brodawka/pierś ma kształt stożka/bulwy.
Jedyną metodą poprawy wygladu piersi jest zabieg chirurgiczny.
Jeśli jest połączony z jednoczesnym powiększeniem lekarze najczęściej stosują ciącie na otoczce- bo z tego dojścia najłatwiej usunąć deformacje piersi.
Widziałam dwa razy takie piersi po operacji. W pierwszym przypadku lekarz skorygował otoczki, cięciem przez otoczkę włożył małe implanty pod gruczoł. Pacjentka z góry została uprzedzona że przypadek jest trudny, że może być krzywo, i musi być mało bo ...(i tu długa lista wszystkiego przeciw). Uzyskany efekt zadowalający.
W drugim przypadku lekarz zrobił wielką demolkę włożył spore implanty podmięsniowo z ciącia pod piersią. Pacjentka nawet nie wiedziała że ma tuby lekarz nie widział żadnego problemu. Efekt - piersi jak po każdym innym powiększaniu.
Dlatego musisz bardzo rozważnie wybrać lekarza.

Lekarze na prawdę oglądają tylko brzydkie cycki przeciez nikt z ładnymi do nich nie idzie. No chyba, że na wizytę kontrolną już po operacji. Więc nie masz się czego wstydzić. Nie ujmując nic tym paniom- ja bym sugerowała jednak innych lekarzy. Takich którzy mają duże doświadczenie w takich przypadkach- duże i z sukcesami. Bo to że ktoś robi/robił takie piersi- nic nie znaczy.

hihihi - od tego portalu trzeba się trzymać z dala żeby sobie w głowie nie namieszać I najlepiej jeśli lekarz nie ma tam w ogóle żadnej opini. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej - jest tam też forum, trzeba się zalogować i można poczytać jak ten ranking działa Kij i marchewka
kochana dziękuję za rady i info zaczynam się dzięki Wam przekonywac do facetów, może będę bardziej bezpieczna w ich rękach na pewno niedługo na poważnie już będę musiała się zacząc orientowac co do lekarza, bo chciałabym w kwietniu już się umówic na konsultację...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
Ilove szczuplutka dzieczyna ale masz kawał klaty, możesz tam upchnąć dużo powiedz jakie piersi byś chciała uzyskać? co Ci się podoba?
Joasi, nie chcę miec kawału klaty a piersi to wiesz...teraz nic nie mam więc nawet jak będę miała małe to się będę cieszyc. duże odpadają - za duża by była różnica, no i mój tata raczej nie może wiedziec... więc jakoś będę musiała ukrywac. no i chyba wolałabym anatomki. a to są zdjęcia piersi, które mi się podobają:
1. http://operacjeplastycznewroclaw.pl/...ie-piersi.html
bądź
2. http://www.chirurgiaplastyczna.yoyo.pl/zdjecia.php
te też bardzo ładne:
3. http://www.estheticon.pl.staticcps.a...rig/577403.jpg

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Ilovesleeping ja na kosultacje czekałam pare dni, a po konsultacji moglam miec operacje za 2 tyg...miałam za 4tyg..zależało mi na szybkim terminie bo Tż mógł tak przylecieć..a w wakacje nie chciałam marnować urlopu na rekonwalescencje..
i nie zamykaj sie tylko na babeczki, nie taki wilk straszny
Sam lekarz mi powiedział że już wszystko widział
Mirabelko, mi też zależy żeby to zrobic szybko, najpóźniej na początku maja, żeby miec wakacje jako tako fajne

Edytowane przez 201711291009
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:12
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:16   #7879
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość

hihihi - od tego portalu trzeba się trzymać z dala żeby sobie w głowie nie namieszać I najlepiej jeśli lekarz nie ma tam w ogóle żadnej opini. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej - jest tam też forum, trzeba się zalogować i można poczytać jak ten ranking działa Kij i marchewka
Mi osobiście opiniom z tego portalu też się nie chce wierzyć Jak przypadkiem weszłam na niektórych lekarzy i przeczytałam pewne historyjki to aż ciężko było sobie to wyobrazić tak się nic kupy nie trzymało, albo śmiać się chciało Bardziej chodziło mi o liste lekarzy w tym wypadku z Warszawy zgromadzoną w jednym miejscu

Sherry ja tak jak Ise całą kwotę gotówką w dniu operacji. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz. Każdy lekarz/klinika ma inne wymagania

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:19
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:37   #7880
malinkac
Raczkowanie

cześć wszystkim
mam głupie pytanie ale od początku miałam z tym problem... chodzi o cytaty. jak zrobić cytat z kawałka czyjegoś posta?
Stary 2012-02-21, 18:45   #7881
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinkac Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
mam głupie pytanie ale od początku miałam z tym problem... chodzi o cytaty. jak zrobić cytat z kawałka czyjegoś posta?
malinka, tego czego nie chcesz po prostu usuwasz, reszta co chcesz zacytowac-zostaje
Stary 2012-02-21, 18:56   #7882
tonia87
Rozeznanie

cześć dziewczyny
noc była najgorsza. co godzinę Pani Pielęgniarka przychodziła i oczyszczała dreny, a o 2 'spacerujemy, spacerujemy'. uciśnięta byłam bandażami tak, że miałam żebra zgniecione i dosłownie paliło. gdyby nie środki przeciwbólowe to bym tam zginęła
dzisiaj ok 16 miałam wyjmowane dreny.. "raz, dwa, trzy" i szarpnięcie, przy prawym aż mi łzy do oczy naszły.
a cycuszki... jak mój TŻ pisał, 425cc okrągłe, pod mięsień. bałam się, że będą ogromne... a są nawet małe nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć te anatomki 295 jakiś żart chyba. a te cycuszki takie biedne mam nadzieję, że się jeszcze wybiją. pas mam tak założony, że jeden cycuszek (prawy) mi pcha w dół a jeden do góry. za tydzień w pon na kontrolę a tydzień później na zdjęcie szwów.
teraz siedzę u siostry i zaraz jemy pizzę, jutro wracam do domu i... powiem mamie co się stało

wypowiedź chyba chaotyczna

dziękuję wszystkim za słowa otuchy i pozdrowienia
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:00   #7883
201711291009
Konto usunięte

toniu, jestem tu nowa i mnie jeszcze nie poznałaś hehe ale gratuluję! cieszę się, że jest kolejna zadowolona i tak zazdroszczę, że ojoj
Stary 2012-02-21, 19:19   #7884
mune
Raczkowanie

Tonia super, cieszę się, że jesteś zadowolona z rozmiarku ....ale to co piszesz - przerażające, aż mnie wzdrygnęło jak czytałam o tych drenach.....uuuueee, musiało być nieprzyjemnie. Za to cycuszki Ci wszystko wynagrodzą
mune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:20   #7885
kicia_nh
Zadomowienie

Toniu za kilka dni zapomnisz o bólu A cycuszki napewno się wybiją. Jesteś dopiero po operacji, skóre miałaś jędrną, nierozciągniętą to teraz musi się ułozyć wszystko A czemu tak masz ten pas założony a nie jak inne dziewczynki, że pchał oba implanciki w dół? Jeszcze raz gratulacje
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:43   #7886
malinkac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
tego czego nie chcesz po prostu usuwasz, reszta co chcesz zacytowac-zostaje
no właśnie coś mi nie wychodzi

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez malinkac Pokaż wiadomość
no właśnie coś mi nie wychodzi
teraz się udało a wcześniej zamiast cytatu wyskakiwało mi jakieś QUOTE

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Toniu jeszcze raz gratuluję za parę dni będziesz się czuła dużo lepiej
Stary 2012-02-21, 20:04   #7887
Nadinka2
Raczkowanie

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Shock-...item27c39d9668

Moj rozmiarek,polecam!
Stary 2012-02-21, 20:15   #7888
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiola33 Pokaż wiadomość
Toniu gratuluję Ty już po. A ja zaczynam się denerwować. Do tej pory raczej przejmowałam się tym, aby zdążyć zrobić wszystko co sobie zaplanowałam, a dziś czuję lekkie poddenerwowanie.
Zawsze chiałam mieć większe piersi i już jutro to marzenie ma się spełnić. Troszkę dziwnie się czuje.
Wiolu, będę trzymać kciuki .
Ja też wybieram się do dr Skwiercz

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
noc była najgorsza. co godzinę Pani Pielęgniarka przychodziła i oczyszczała dreny, a o 2 'spacerujemy, spacerujemy'. uciśnięta byłam bandażami tak, że miałam żebra zgniecione i dosłownie paliło. gdyby nie środki przeciwbólowe to bym tam zginęła
dzisiaj ok 16 miałam wyjmowane dreny.. "raz, dwa, trzy" i szarpnięcie, przy prawym aż mi łzy do oczy naszły.
a cycuszki... jak mój TŻ pisał, 425cc okrągłe, pod mięsień. bałam się, że będą ogromne... a są nawet małe nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć te anatomki 295 jakiś żart chyba. a te cycuszki takie biedne mam nadzieję, że się jeszcze wybiją. pas mam tak założony, że jeden cycuszek (prawy) mi pcha w dół a jeden do góry. za tydzień w pon na kontrolę a tydzień później na zdjęcie szwów.
teraz siedzę u siostry i zaraz jemy pizzę, jutro wracam do domu i... powiem mamie co się stało

wypowiedź chyba chaotyczna

dziękuję wszystkim za słowa otuchy i pozdrowienia
Toniu, w końcu . Cieszę się razem z Tobą
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:15   #7889
malinkac
Raczkowanie

Nadinko a ile to jest pod biustem to 34 ?
Stary 2012-02-21, 20:22   #7890
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva06 Pokaż wiadomość
Jak wogole taki pas nazwac np na allegro ??
Viva, moze jednak warto pokazac sie u doktora?
Zajrzyj tutaj: http://www.padtech.pl/index.php?menu=upiersi
pozycja:
2005 Pas piersiowy (white) Zobacz 90,00 zł Sprawdź
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości