Powiększanie piersi cz.7 - Strona 264 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 19:37   #7891
Nadinka2
Raczkowanie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
noc była najgorsza. co godzinę Pani Pielęgniarka przychodziła i oczyszczała dreny, a o 2 'spacerujemy, spacerujemy'. uciśnięta byłam bandażami tak, że miałam żebra zgniecione i dosłownie paliło. gdyby nie środki przeciwbólowe to bym tam zginęła
dzisiaj ok 16 miałam wyjmowane dreny.. "raz, dwa, trzy" i szarpnięcie, przy prawym aż mi łzy do oczy naszły.
a cycuszki... jak mój TŻ pisał, 425cc okrągłe, pod mięsień. bałam się, że będą ogromne... a są nawet małe nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć te anatomki 295 jakiś żart chyba. a te cycuszki takie biedne mam nadzieję, że się jeszcze wybiją. pas mam tak założony, że jeden cycuszek (prawy) mi pcha w dół a jeden do góry. za tydzień w pon na kontrolę a tydzień później na zdjęcie szwów.
teraz siedzę u siostry i zaraz jemy pizzę, jutro wracam do domu i... powiem mamie co się stało

wypowiedź chyba chaotyczna

dziękuję wszystkim za słowa otuchy i pozdrowienia

Witaj Toniu
Jak czytam to jak bym na nowo to przezywała.Mialam identyczne przezycia ale ja to jeszcze wylam tak ze az ta pielegniarka prosila o cisze bo Malinka spała na drugiej sali.Az wstyd. Zobaczysz wybiją.Wejdz do moich tygodniowych a potem do miesiecznych to sie uspokoisz,.Ja tez sie balam ze nie wybiją ale uwierz beda super!
Jeszcze raz gratulacje i podziekuj TZowi za wiesci

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez malinkac Pokaż wiadomość
Nadinko a ile to jest pod biustem to 34 ?

Kochana to jest 75. 32 to jest 70
Stary 2012-02-21, 19:38   #7892
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
a wiecie coś może odnośnie dr Kociszewskiej?
Ja sie bede operowala u dr Kociszewskiej z koncem kwietnia
Bylas juz moze na jakiejs konsultacji?
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:01   #7893
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
noc była najgorsza. co godzinę Pani Pielęgniarka przychodziła i oczyszczała dreny, a o 2 'spacerujemy, spacerujemy'. uciśnięta byłam bandażami tak, że miałam żebra zgniecione i dosłownie paliło. gdyby nie środki przeciwbólowe to bym tam zginęła
dzisiaj ok 16 miałam wyjmowane dreny.. "raz, dwa, trzy" i szarpnięcie, przy prawym aż mi łzy do oczy naszły.
a cycuszki... jak mój TŻ pisał, 425cc okrągłe, pod mięsień. bałam się, że będą ogromne... a są nawet małe nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć te anatomki 295 jakiś żart chyba. a te cycuszki takie biedne mam nadzieję, że się jeszcze wybiją. pas mam tak założony, że jeden cycuszek (prawy) mi pcha w dół a jeden do góry. za tydzień w pon na kontrolę a tydzień później na zdjęcie szwów.
teraz siedzę u siostry i zaraz jemy pizzę, jutro wracam do domu i... powiem mamie co się stało

wypowiedź chyba chaotyczna

dziękuję wszystkim za słowa otuchy i pozdrowienia
WitajSuper ze już jestes po Mysle ze te 425 bedzie fajny rozmiarekczekam z niecierpliwoscia na zdjęcia polakowych cycuni

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Aaa musze wam powiedziec ze zapisałam sie na silowniejutro moj pierwszy dzień jakos mam lenia ale mysle ze jak tam wejde to len zniknie. Operacja niebawem trzeba do konca zrzucic te kilogramy teraz to moj cel mam nadzieje ze mi sie uda
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:08   #7894
Nadinka2
Raczkowanie

Aaa musze wam powiedziec ze zapisałam sie na silowniejutro moj pierwszy dzień jakos mam lenia ale mysle ze jak tam wejde to len zniknie. Operacja niebawem trzeba do konca zrzucic te kilogramy teraz to moj cel mam nadzieje ze mi sie uda[/QUOTE]

Olivko

Brawouda sie napewno,najgorzej zaczac a potem idzie z gorki.Trzymam kciuki
Stary 2012-02-21, 20:21   #7895
siwa124
Raczkowanie

Hejka,
dawno nie pisałam ale podczytuje codziuennie. Jest co - bo tempo macie nieziemskie
Ja własniew wróciłam z Wrocka- ściaganie szwów. dziwna sprawa - niby nie bolało - ale jak sie 2 tyg pach nie goli to wyszarpał mnie za kudły. Tak więc ja juz po wszytskiemu - teraz tylko czekać na dojrzewanie
Stary 2012-02-21, 20:22   #7896
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadinka2 Pokaż wiadomość
Olivko

Brawouda sie napewno,najgorzej zaczac a potem idzie z gorki.Trzymam kciuki
Mam nadzieje bo 7 kg juz za mna jeszcze drugie 7 i moge kłaść sie na stol. Tylko sie troche boje czy nie bedzie mialo to wplywu na moje wyniki ta ciagla dieta i jecze teraz ta silownia
Stary 2012-02-21, 20:25   #7897
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje bo 7 kg juz za mna jeszcze drugie 7 i moge kłaść sie na stol. Tylko sie troche boje czy nie bedzie mialo to wplywu na moje wyniki ta ciagla dieta i jecze teraz ta silownia
To zalezy - możesz miec trochę organizm osłabiony -ale czy to bedzie miało aż tak znaczący wpływ na wyniki - to chyba raczej nie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 20:26   #7898
Nadinka2
Raczkowanie

Cytat:

Mysle ze jak masz dobrze złozona diete to silownia do tego jest wskazana.Tylko nie przesadzaj zebys przez tydzien nie chodzila na zakwasach.Stopniowo
Stary 2012-02-21, 20:29   #7899
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Ja sie bede operowala u dr Kociszewskiej z koncem kwietnia
Bylas juz moze na jakiejs konsultacji?
Oo nie ja nie byłam i dopiero planuję. Zastanawiam się między nią a Sową-Molską...I jeszcze teraz biorę pod uwagę Kraków - dr Tomasz Kasprzyk. Trudny wybór...
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:29   #7900
Nadinka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość
Hejka,
dawno nie pisałam ale podczytuje codziuennie. Jest co - bo tempo macie nieziemskie
Ja własniew wróciłam z Wrocka- ściaganie szwów. dziwna sprawa - niby nie bolało - ale jak sie 2 tyg pach nie goli to wyszarpał mnie za kudły. Tak więc ja juz po wszytskiemu - teraz tylko czekać na dojrzewanie
Aułc Mogl juz calosc wydepilowac:hahah a:
He he ja to mam najgorzej po weekendzie szczegolnie jak mam gosi to nie ma szans by do Was zajrzec a potem tyle stron ...echh Ale az milo
Stary 2012-02-21, 20:32   #7901
siwa124
Raczkowanie

Kurde caly czas sie zastanawiam czy te moje cycochy sie jeszcze wybija - te Polakowe dojrzewaja jak nie wiem co - na początku prawie nic a potem takie bomby. Czasami żałuje że nie wzięłam więcej - ale lekarz mi dzisiaj tez mówił że bym wyglądała "sztucznie" bo jestem chudzina - a tak jestem proporcjonalna. Musi cos gadać, no nie?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Aułc Mogl juz calosc wydepilowac
He he ja to mam najgorzej po weekendzie szczegolnie jak mam gosi to nie ma szans by do Was zajrzec a potem tyle stron ...echh Ale az milo
Nie wiem czy bym zniosła bólmam mega mały próg bólowy
Ja byłam 2 tyg. poza domem - u rodziców - internet od rana do wieczora. Teraz od kilku dni w domu - z 2 maluchów i męzem, do pracy wróciłam - tyle mojego co poczytam ukradkiem w robocie - nawet pisać nie mam jak. I takie szybkie odp. jak teraz-mąż dzieci usypia

Tonia - gratulacje, mówiłam że bedzie wiecej niz te planowe 400ml

Edytowane przez siwa124
Czas edycji: 2012-02-21 o 20:35
siwa124 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 20:35   #7902
Nadinka2
Raczkowanie

Cytat:
Kurde caly czas sie zastanawiam czy te moje cycochy sie jeszcze wybija - te Polakowe dojrzewaja jak nie wiem co - na początku prawie nic a potem takie bomby. Czasami żałuje że nie wzięłam więcej - ale lekarz mi dzisiaj tez mówił że bym wyglądała "sztucznie" bo jestem chudzina - a tak jestem proporcjonalna. Musi cos gadać, no nie?
Siwa cierpliwosci!!! My wcale nie mamy takich bomb.Moje uwazam do całej sylwetki sa proporcjonalne choc nie powiem ze chcialabym ciut wieksze ale nie ma co narzekac i tak kocham moje panienki takie jakie sa.A Twoj rozmiarek nie jest wcale taki mały!Beda tez duzawe
Stary 2012-02-21, 20:40   #7903
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze jak masz dobrze złozona diete to silownia do tego jest wskazana.Tylko nie przesadzaj zebys przez tydzien nie chodzila na zakwasach.Stopniowo
Ja sobie w domu też cwicze codziennie mam domowy sprzet ale mysle ze nawet nie bede w stanie jutro az tak duzo ćwiczyc bo tam zadyszki dostane

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
To zalezy - możesz miec trochę organizm osłabiony -ale czy to bedzie miało aż tak znaczący wpływ na wyniki - to chyba raczej nie
Operacja jeszcze za 4 mies. z kawalkiem ale juz czekam od lipca wiec dla mnie to juz za chwilke Mysle ze juz miesiac przed operacja przestane ćwiczyc bo chce wyniki miec dobre bo jak cos wyjdzie nie tak to tylko
Ale sie usmialam z tych pach
Stary 2012-02-21, 21:01   #7904
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Siwa cierpliwosci!!! My wcale nie mamy takich bomb.Moje uwazam do całej sylwetki sa proporcjonalne choc nie powiem ze chcialabym ciut wieksze ale nie ma co narzekac i tak kocham moje panienki takie jakie sa.A Twoj rozmiarek nie jest wcale taki mały!Beda tez duzawe
Wiem, wiem, wiemja we wrzątku kapana, spokojnie

Z pachami masakra - sama grzałam - ale wiecie jakie to głupie uczucie takiego krzaka wywalić przed lekarzem
I co najlepsze - za bvardzo to antyperspirant nie wchoddzi w grę dobrze że sa te "w kulkach" mozna sobie pomaziać trochę z góry ale nie za bardzo, bo rana przeciez cięta

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
No właśnie - to juz chyba tak jest że i tak zawsze jest jakies "ale". ja jak myślę że miałabym Twój implant - to chyba by były balony - ale jak bym teraz taki miała - to mogłby nadal byc "za mały". W razie czego mam stare zdjęcia "przed" - na pocieszenie i ustawienie pionu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Ja sobie w domu też cwicze codziennie mam domowy sprzet ale mysle ze nawet nie bede w stanie jutro az tak duzo ćwiczyc bo tam zadyszki dostane

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Operacja jeszcze za 4 mies. z kawalkiem ale juz czekam od lipca wiec dla mnie to juz za chwilke Mysle ze juz miesiac przed operacja przestane ćwiczyc bo chce wyniki miec dobre bo jak cos wyjdzie nie tak to tylko
Ale sie usmialam z tych pach
Na bank niee. To inna dynamika, inne partie miesni ćwiczą itd. Skupiaj się na dobrym oddechu i na pracy swoich mięsni - to nawet unikniesz zakwasów.

łee - to dasz radę. I wyniki dobre wyjdą, wszystko się ułozy. ja tydzień przed konsultacjami doatałam info że mój tato może miec podejrzenie białaczki - ma porobić badania. Taki strach mnie ogarnał - ja chę cycki robic a tu taka wiadomośc i tato moze mieć problemy. ale kilka dni przed alarm został odwołany i pojechałam - a juz jestem 2tyg po operacji teraz. Dlatego trzeba przechodzic przez "kłody pod nogami" - i będzie git.

Edytowane przez siwa124
Czas edycji: 2012-02-21 o 20:54
siwa124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:11   #7905
zabulek1
Wtajemniczenie

Toniu super, ze juz jestes I taka szczesliwa Kolejna siostre mamy dziewczyny:ju pi:

Siwa ale sie usmialam z krzaka Nawet nie wiem jak po 2 tygodniach mozna wygladac No ale Ty juz wiesz Czego sie dla cycuszkow nie robi
Jak jestes 2 tygodnie po , to moze nam sie pokazesz co??? Panienki napewno by chcialy sesje zdjeciowa
Stary 2012-02-21, 21:14   #7906
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

Tina napewno ci wybija, tym sie raczej nie martw:P

jakbym mi tak wsadzic 500 to to tez by byly balony
ale do każdej figurki co innego pasuje

Siwaa nie marudz!!!! he wariatki normalnie
Stary 2012-02-21, 21:20   #7907
kicia_nh
Zadomowienie

Wiolu powodzenia jutro Będę trzymać kciuki!!! Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze i już jutro będziesz miała wymarzone piersiątka
Swoją drogą będziesz mieć rozmiarek, o którym ja myślę, więc jestem ciekawa efektu. Zobaczymy co mi moja dr zaproponuje Szkoda tylko, że swojej wyjściówki nie wrzuciłaś.

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-02-21 o 21:25
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:45   #7908
Nadinka2
Raczkowanie

WIOLA jutro Twoj dzien wiec juz dzisiaj zycze Ci duzo sil i powodzenia. Bedzie dobrze,pamietaj ze jestesmy z Toba myslami i wracaj do nas tak szybko jak tylko bedziesz mogła.Kciukasy zacisniete

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Kicia dziekuje

Edytowane przez Nadinka2
Czas edycji: 2012-02-21 o 22:07
Nadinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:53   #7909
Wiola33
Raczkowanie

Dziękuję Wam dziewczyny.
kicia_nh wyjściówkę wrzuę już po razem z nowymi nabytkami. Mya też ma takie, ciekawe tylko czy u mnie też będą tak dobrze wyglądać.
Stary 2012-02-21, 21:55   #7910
zabulek1
Wtajemniczenie

Wiola powodzenia jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Bedziesz w dobrych rekach, wiec nic sie nie martw
Stary 2012-02-21, 22:37   #7911
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Cytat:
Napisane przez Wiola33 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam dziewczyny.
kicia_nh wyjściówkę wrzuę już po razem z nowymi nabytkami. Mya też ma takie, ciekawe tylko czy u mnie też będą tak dobrze wyglądać.
Wiolaaa też trzymam kciuki i gorące buziaki dla Ciebie ***
Ise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:58   #7912
viva06
SPAMER
Nieopłacona reklama

No dobra byłam dzisiaj u lekarza z tymi koimi krzywymi i przy okazjii zdjac szwy . Powiedział że zadnego pasa nie musze nosic ale ze jak chce to prosze bardzo on nie zabrania. Ze to zejdzie ze miesien trzyma bla bla bla aleeeeee...powiedzial ze sa ladne duze i chyba o to chodzilo a kto by sie tam jakas mala roznica przejmowal ( wogole na poczatku mowil ze on nie widzi roznicy). Jak juz mu uzmysłowiłam ze jest roznica i mnie w konia nie zrobi to powiedzial ze jak nie zejdzie to najwyzej sie poprawi No on sobie jaja ze mnie robi ogolnie no. Jeszcez powiedzial ze mu sie nie zdarzylo zeby to nie zeszlo.

JAK TO NIE ZEJDZIE TO MU JEDNO JAJO WYRWE ZEBY TEZ MIAL ROZNICE NOOO

Juz po samej operacji po przebudzeniu byla roznica to moze on kieszen za wysoko zrobil.... no zabije gnoja normlanie!!!!!!!!!!!!!!!: mur:
viva06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 01:57   #7913
gwendolinka
Zadomowienie

Zaniedbałam Was!
Od jutra czytam na bieżąco
Widzę Tonia wrócila szczęśliwa

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 05:43   #7914
anika75
Zadomowienie

Witam się z samego ranka .

Wiolu, dziś Twój dzień

Piję kawkę, suszę włosy i do pracy spadam. Pa.
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 06:57   #7915
tonia87
Rozeznanie

Wiola trzymam kciuki

dziewczyny czy Wy od razu spałyście na płasko? ja dzisiaj spałam i jak mnie TŻ podniósł to myślałam, że mi cycki odpadną... straszny ból.
na ból mam przepisany tramal ale nie do końca pomaga. skąd mogę coś skutecznego wziąć. czy muszę iść do rodzinnego po skierowanie na coś?

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Toniu za kilka dni zapomnisz o bólu A cycuszki napewno się wybiją. Jesteś dopiero po operacji, skóre miałaś jędrną, nierozciągniętą to teraz musi się ułozyć wszystko A czemu tak masz ten pas założony a nie jak inne dziewczynki, że pchał oba implanciki w dół? Jeszcze raz gratulacje
prawdopodobnie dlatego, że jeden wyżej mam chociaż w lustrze ich nie widziałam.. lekarz powiedział, że pasa i stanika mam nie zdejmować przez tydzień, do poniedziałku do konsultacji.
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 06:59   #7916
kamiluwa
Raczkowanie

WIOLU powodzenia!!! Jesteś w bardzo dobrych rękach więc się nie martw!!! Wszystko będzie dobrze
Stary 2012-02-22, 07:08   #7917
sherry.b
Raczkowanie

Wiolu, będzie pięknie, zazdroszczę Ci, że to już dziś.
Głowa do gory
sherry.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:21   #7918
kicia_nh
Zadomowienie

Viva większość lekarzy zapewne jest miłych, dobrych, kochanych dopóki wszystko jest pieknie. Jak już wg pacjentki coś jest nie tak to wychodzi z nich prawdziwa natura:/ Trzeba być dobrej myśli, może faktycznie to mięsień. Zastanawiam się czy nie byłoby dobrze, gdybyś się skonsultowała z innym lekarzem, który możle lepiej by Ci doradził, chociażby co do tego pasa. A co do kary to jedno uciąć a za drugie drutem kolczastym na słupie elektrycznym Miałby nauczkę
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:26   #7919
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viva06 Pokaż wiadomość
No dobra byłam dzisiaj u lekarza z tymi koimi krzywymi i przy okazjii zdjac szwy . Powiedział że zadnego pasa nie musze nosic ale ze jak chce to prosze bardzo on nie zabrania. Ze to zejdzie ze miesien trzyma bla bla bla aleeeeee...powiedzial ze sa ladne duze i chyba o to chodzilo a kto by sie tam jakas mala roznica przejmowal ( wogole na poczatku mowil ze on nie widzi roznicy). Jak juz mu uzmysłowiłam ze jest roznica i mnie w konia nie zrobi to powiedzial ze jak nie zejdzie to najwyzej sie poprawi No on sobie jaja ze mnie robi ogolnie no. Jeszcez powiedzial ze mu sie nie zdarzylo zeby to nie zeszlo.

JAK TO NIE ZEJDZIE TO MU JEDNO JAJO WYRWE ZEBY TEZ MIAL ROZNICE NOOO

Juz po samej operacji po przebudzeniu byla roznica to moze on kieszen za wysoko zrobil.... no zabije gnoja normlanie!!!!!!!!!!!!!!!: mur:
Tak Cie potraktowal??? Kretyn Co znaczy jak chcesz to mozesz nosic pas On jest lekarzem , nie Ty
Po pracy poszukam mojego pasa i Ci wysle jak znajde ok??? Powinnam go gdzies miec, ale pewna nie jestem
Stary 2012-02-22, 08:50   #7920
Mirabellla
Raczkowanie

GG do Mirabellla

Viva no ładnie..chociaż mógł od razu zachowac sie fair i powiedziec o co biega, w czym problem a nie głupa walić że nie widać;/
sek w tym że i tak musisz czekać wiec mam wielka nadzieje że to mięsień i sie cycoszki do porządku doprowadzą a pas jak Zabulek nie będzie miała to ja tez Ci moge przesłać.

Tonia, na płasko po operacji, w zyciuu..ból niesamowity w ten sposób...spanie tylko na stosie poduszek czyli półsiedząco..od razu sie lepiej poczujesz i cos prześpisz

Gwen no jak możesz Nas zaniedbywac

Oliwka ja tez w domu cwicze, ostatnio nawet Tż zaraziłam i przy okazji dzieciaki ale siłownia mi chodzi po głowie tylko czas trzeba znaleść

aaa i jesli bedziesz miec dobra diete dostarczającą organizmowi niezbędnych skł odzywczych witamin itp w czasie ćwiczeń to na wyniki nie powinno to miec wpływu

Edytowane przez Mirabellla
Czas edycji: 2012-02-22 o 08:53
Mirabellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości