![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe???jakie doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Hej, czy ktoras z Was korzystala ze strony mojeszkla.pl? 28 sierpnia zamowilam tam soczewki (tego samego dnia przelalam tez pieniadze). Nadal ich nie dostalam, na poczcie ich nie ma, telefonow nie odbieraja, a na maile nie odpisuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
BAN stały
|
Hej
![]() A kupowałyście kiedykolwiek soczewki w szkla.com? Chcę zacząć kupować przez internet, bo jest taniej i wygodniej, ale nie mam ochoty czekać na przesyłke tyle, co LoveCanada i się na nią nie doczekać. Mają duży wybór soczewek i takie które mnie interesują, ale jak mówię nie chcę się spażyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() jestem zielona jezeli chodzi o rodzaje, typy itp. chcialabym nosic je codziennie badz okazjonalnie, na przemian z okularami ![]() co mi radzicie? jednorazowe czy dlugoterminowe? czy mozna miec szkła inne od siebie, tz jedno -1,5 drugie -1,75, kupuje sie je juz zrobione czy robi na zamowienie jak okulary? naprawde nic na ich temat nie wiem, a najlepiej spytac sie was bo odpowiecie szczerze, a wasze praktyka jest bardziej wiarygodna niz to co pisza jakies serwisy..
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2009-09-22 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
|
Miesięczne na pewno wyjdą Ci taniej.
![]() Soczewki kupuje się gotowe, oczywiście możesz mieć różne moce, tylko zazwyczaj są one pakowane po kilka sztuk, wtedy musisz kupić dwa opakowania zbiorcze (po jednym na każde oko).
![]() |
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
ok a jezeli ja nie chce ich nosic codziennie tylko na zmiane z okularami, powiedzmy 2-3 razy w tygodniu, to takie miesieczne moga lezec sobie w pudeleczku czy musze miec je dzien w dzien w oczkach??
rozumiem ze przez miesiac korzystam z miesiecznych, kiedy mi sie chce, a po miesiecu wyzucam i wymieniam na nowe? choc i tak znajac zycie jak juz polubi sie soczewki to czlowiek zaczyna nosic je zawsze ;-) czyli pogadac z okulista wybrac po 1 opakowaniu miesiecznych i ponosic, jak sie spisza to mozna dokupic.. slyszalam ze im mniejszy termin przydatnosci tym lagodniejsze dla oka?
![]() |
#789 |
|
To jest tak, że im soczewki mają krótszy termin noszenia, tym są wygodniejsze. Bo np. kwartalne muszą być grubsze od miesięcznych.
Jeśli soczewki wyjmiesz z oryginalnego opakowania, to możesz je zakładać kiedy chcesz, ale po miesiącu musisz je wyrzucić. Także możesz je założyć 2 razy albo 30, bez różnicy. Po zdjęciu wkładasz do pojemniczka, zalewasz płynem i one w tym pudełku czekają na następne założenie. ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
dziekuje za rady
![]() a tak z technicznego punktu.. pewnie trzeba uwazac jak ma sie je zalozone? zdejmowac przed myciem twarzy, demakijazem i zakladac po zrobieniu makijazu oka? acha, takie cos mi sie nasunelo.. zaznaczam, bede kupowac u okulisty, ale.. zauwazylam w sklepach internetowych ze sprzedaja opakowania po 6, 30 sztuk itd.. to jest po 1 sztuce na 1 oko? czy liczone juz jako 1 para (lewe, prawe oko) = co daje 1 sztuke na oczy jako całość?
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2009-09-23 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
|
Tak, teoretycznie soczewka nie powinna mieć kontaktu ani z wodą ani ze specyfikami do makijażu.
![]() Chodzi zawsze o jedną sztukę, nie o jedną parę.
![]() |
![]() |
#792 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-09
|
Przy demakijażu wystarczy zamknąc oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Makijaż robimy PO założeniu soczewek, czyli w soczewkach, a demakijaż PO ich zdjęciu czyli bez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tyle tysięcy zadowolonych użytkowników świadczy o tym, że szkla.com można zaufać, a na wiarygodności sklepu najbardziej mi zależało. Zatem jeszcze raz dziękuje bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Idiotka
|
Witam.
Mam zamiar iść do okulisty...i właśnie zastanawiam się nad soczewkami...Ale interesowałyby mnie soczewski 3 miesieczne (wychodzą najtaniej z tego co się orientuje) i mam pytanie czy są dostępne kolorowe soczewki 3miesięczne?
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
niestety nie pomoge, ale mysle, ze okulista bedzie sie orientowal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
wiele osob nosi soczewki dluzej niz jest to wskazane np. jednodniowe dwa badz 3 dni...miesieczne 2 miesiace....zastanawia mnie jakie sa tego skutki uboczne? czy wada moze sie powiekszyć? wiem,ze jednodniowych nie nalezy wkladac drugi raz do tego samego plynu,ale czy mozna moczyc je w plynie do sozewek miesiecznych? I czy to jest tak ze wskazane jest nosic soczewki jednodniowe jeden dzien ale gdy nadaja sie do noszenia tez w drugi to nie jest to zabronione?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
BAN stały
|
'Nigdy nie stosuj soczewek dłużej niż zaleca producent.'
Takie zdanie znalazłam w centrum pomocy na stronie szkla.com, czyli jednak lepiej nie eksperymentować i stosować się do zaleceń na opakowaniu... Jeśli twoje pytanie wynika z chęci zaoszczędzenia paru groszy to powiem ci, że nie warto ryzykować. Wzrok to nie katar, który można wyleczyć tanimi sposobami niekoniecznie drogimi lekami z apteki ![]() Jeśli chodzi o oczy to lepiej o nie dbać i używać tak długo soczewek jak jest to wskazane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
|
Zgadzam się, co innego przedłużyć noszenie miesięcznych soczewek o parę dni, a co innego jedodniowych dwa czy trzy razy.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
LoveCanada:
Tak,ja właśnie zamówiłam tam soczewki, czekam aż przyjdą...Jak nie przyjdą w tym tygodniu to trzeba będzie tam zadzwonić,a jak nie odbiorą to na policje ich i już. Nie można tak dawać sie oszukiwać,za to sie idzie do pierdla na długie lata xD Chyba że dostałaś już towar albo zwrócili ci pieniądze ;P
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r ![]() Ślub: 18 wrzesień 2010r ![]() Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
BAN stały
|
Tak czy owak tak długie czekanie na przesyłkę nie jest normalne.
Ja zamawiam w szkla.com i nie zdarzyło mi się czekać dłuzej niż 2 dni na kontakty... Wiarygodny sklep to jednak podstawa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Podobno teraz na święta poczta trochę sie spóźnia,więc można im wybaczyć. Pieniądze wpływnęły prawdopodobnie w poniedziałek,a soczewki dostałam dzisiaj (jest czwartek) xD Czyli i tak może być ;P Przysłali soczewki w świątecznej kopercie,soczewki były zawinięte w folie z bąbelkami :P Jedynie w tym sklepie znalazłam ofertę kupna soczewek freshlook dimensions z korektą wady po 2szt. We wszystkich innych sklepach internetowych korekcja wady jest możliwa tylko przy zakupie 6szt. A ja chcę narazie tylko na miesiąc żeby sprawdzić czy będą mi pasować. A nie męczyć sie 3 miesiące z kolorem który nie przypadnie mi do gustu i na dodatek wydać ponad 100zł. Ubiore je w sobote na impreze,zobacze jak będzie wyglądał kolor pacific blue na moich jasno szaro-zielonych oczach :P
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r ![]() Ślub: 18 wrzesień 2010r ![]() Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Witam. Sledze to forum pare dni, ale jeszcze nie znalazlam odpowiedzi na pytan, nawet przy pomocy wiszukiwarki. Otoz okulary nosze od 4 roku zycia, mozna wiec powiedziec, ze jestem weteranka ;D chcialabym zaczac nosic soczewki, ale zanim udam sie do specjalisty, chcialabym sie od Was dowiedziec pare rzeczy. W wieku 4 lat moja wada wygladala tak: OL+2,5dpr i 1,5dcyl, OP: +3,5dpr i 2,5dcyl. Teraz: OL: 0, OR: 1dpr, 1,5Dcyl. Chcialabym zaczac nosic soczewki, a wlasciwie soczewke .Pytania:
1. Czy ktos z was nosi soczewkę na jedno oko? A może spotkaliście się z czymś takim? Opowiedzcie. 2. Czy soczewki lepiej niż okulary korygują wzrok? Dlaczego? Zauważyliście polepszenie wzroku w soczewkach na przestrzeni jakiegoś czasu? 3. Czy jeżeli mogę teraz bez żadnych uprzedzeń i strachu dotykac opuszkiem źrenicę oka (wiem, że nie można, ale zrobiłam to na próbę umytym palcem), to czy to znaczy, że tak samo bez problemów nie będę się bała założyc soczewki? 4. Czy dotykanie źrenicy soczewką (podczas zakładania) boli tak samo, jak dotykanie palcem? czy w ogóle boli, przeszkadza, szczypie, piecze, drażni, podrażnia? 5. Pyt do astygmatyków: Czy w soczewkach torycznych widzicie lepiej, niż w okularach cylindrycznych? 6. Jeżeli dosc czesto (min. 2x na rok) mam zapalenie spojowek, to czy jest to powaznym przeciwskazaniem do noszenia soczewek? z gory dziekuje za odpowiedzi ![]() i jezeli to cos zmienia: mam 15 lat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Ktoś z was dokonywał u siebie takiej zmiany? macie jakieś sugestie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
oo jak dobrze, ze ktos mi odpowiedzial, bo wyslalam ta wiadomosc chyba na 6 roznych forach i tylko tu mi odpowiedzialyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
szczerze mowiac, bardziej myslalam o j&j, konkretnie o acuvue oasys for asrigmatism
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
Chciała bym sobie zakupić jeden z nowych kolorków Freshlook Colorblends i przeszukałam internet gdzie takowe mogą być najtaniej. Są trzy sklepy:
1. lensa.pl - 57zł 2. opticlub.pl - 63zł+płyn gratis 3. noszesoczewki.pl - 52zł No i mam dylemat, patrze na opinie tych sklepów, opticlub.pl wydaje się być najrozsądniejszy z tym płynem odrazu, ale opinii ma więcej negatywnych niż pozytywnych. Moge soczewek nie dostać wcale xD Z kolei noszesoczewki.pl to ma adres gdzieś w Niemczech czy Czechach, nie wiem czy taka niska cena to sie nie bierze stąd, że trzeba więcej zapłacić za przesyłkę. Lensa.pl wydaje się być najbardziej rozsądna, bo ma więcej pozytywnych opinii a cena też jest w sam raz. Chodź kusi mnie ten płyn xD A co wy myślicie? Kupowała któraś z was w tych sklepach?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Ile wynosi mniej więcej koszt soczewek nie kupowanych przez internet? Noszę okulary, ale jeśli nie byłoby zbyt drogo zaczęłabym szkła.
![]()
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Koszt soczewek miesięcznych->ok. 15-25 zł/ szt.
ok. 85-125 zł/op. (zazwyczaj 6 sztuk) Jednodniowych->ok. 70-90 zł/30 szt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.