![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Próbuj dalej kontaktować się z lekarzem, zobaczysz co on na to wszystko powie... moze to wszystko nie jest aż takie skomplikowane i szybko sobie z tym poradzicie? Jeszcze nie ma co panikować! Porozumieć się z lekarzem. Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży i to wcale nie jest takie groźne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czemu robiłąś to badanie? nie pamiętam czy pisałaś czy ja nie doczytałam :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Nie mialam zapalenia jajnikow
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ewelinka lekarz zlecil w razie czego..gdyby mial mi szew zakladac przez skracajaca i rozwierajaca sie szyjke bo wtedy trzeba wszystko wyleczyc. E coli powoduje wlasnie skurcze macicy..wiec to moze byc powod twardego brzucha..poki co mocz mialam ok..crp w normie..krew super..tylko w szyjce mam to i moze przez to mam te rozwarcie..skracanie Napisalam mu smsa co mam ale nadal cisza..pewnie w szpitalu albo gdzieś jest..czekam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Jeszcze do tego dzis nie poczulam ruchow malego i pieknie no Pieknie. .. Ta ciąża to wcale nie cudowny stan..bede szczesliwa jak juz bede miala malego na rekach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wracając do e coli - to ja jak zwykle szukam pozytywów - jeśli to okaże się powodem twoich skurczów i problemów z szyjka, to szybko z lekarzem zadzialacie i może się okaże, że wszystko pięknie się zaleczy 😊 dobrze wiedzieć, co jest przyczyną danego stanu, bo to juz połowa sukcesu! Lekarz pewnie wkrótce się odezwie i zaczniecie działać 😊 Trzymam mocno kciuki, żebys jednak kiedyś mogła powiedziedziec "tak, tęsknię za ciaza 😍" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
Oj Aniaaa. Ty nas nie strasz, na pewno będzie dobrze a mądrych internetów nie czytaj. Bo tam zawsze najgorsze rzeczy można wyczytać. Ja kiedyś wyczytałam, że Amelia ma białaczkę a miała tylko anemię ..
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Moze to powiem..jak Miki będzie ciagle wrzeszczal i oczy jak 5 zloty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez twierdze ,że ta ciąża to cos okropnego! kocham moje maleństwo nad życie ale samo chodzenie w ciąży "tej" to koszmar! od samego początku w stresie i tak do końca ![]() z córka niby miałam skurcze bo tez lezałam tydzień chyba ale później się uspokoiło i wszystko było książkowo ,żadnych bóli ,żadnych kolek nerkowych ani cukru ![]() ![]() a ciekawe jak to jest bo wyczytałam ze przy cukrzycy idzie sie wczesniej do szpitala nie wiem dlaczego? jakies badania przed beda robic czy po co?
![]() |
#791 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Eh dodzwonilam sie..niby smsa nie dostal nie wiem..na szybko pow..ze niby to sa bakterie wystepujace naturalnie w naszym organizmie..pytal sie ile ich i mowie..ze bardzo liczne i ze ok ze antybiotyk..i jutro mam podjechac to mi wypisze receptę..pewnie przez tel tak nie kojarzyl to jak mnie zobaczy to sobie przypomni..i ja mu powiem ze to mi kazal robic bo szew itp.. Eh maz mi napisze ktore antybiotyk na nie..ktore powoduja ta gluchote..i tez mu tak powiem.. Zobaczymy jutro..jade na 17.30 miedzy pacjentkami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Naturalnie moga występować ale nie w kanale szyjki.. A po glosie slyszalam ze zarobiony pan doktor .. Ze z nazwiska to on raczej mnie nie kojarzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Jedynie co wyczytalam..ze one powoduja przedwczesne skurcze..niedotlenienie i przedwczesny porod..bardziej się boje o abtybiotyk ktory mi wypisze..dlatego pojade przygotowana.. Ktorych na pewno brac nie bede Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że do niego możesz jechać od razu.
Te bakterie, które się robi przy GBS też występują naturalnie u nas ale nie w tym miejscu :/ Ale to lepiej, że wyszło teraz jak jeszcze sporo czasu na wyleczenie jest.
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Moglam haha ale widac...sms nie odczytal a pow mi ze jak cos mam smsa wyslac..powiem mu jutro
![]() Z tymi antybiotykami jest tak. .ze do tego wyniku daja liste antybiotyków no i maz.mowi..ze niektore z nich sa bardzo grozne..np powoduja gluchote..dlatego ja jak ja..zabezpiecze sie i pojade z podkreslonymi antybiotykami ktorych nie chcę..bo lekarz to lekarz..bardziej na lekach jednak znaja sie farmaceuci.. Cos o tym wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Nawet moj kumpel lekarz mowi..ze od przedstawicieli i farmaceutow dostaja liste danych lekow na to i na tamto..nie raz pytal mojego meza o jakis lek..jego mama tez lekarka..dzownila do mojego meza w tej samej sprawie..na pewno cos sie tam znaja..ale tak jak napisalam..wole jechac przygotowana..on w ogole jakis zaspany byl ten lekarz
![]() ![]() ![]() Miki kopie także humor juz troche lepszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-03-15 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz mistrz w łapaniu okazji ![]() Jak po badaniu krzywek? Kiedy wyniki? Paula, a z tym autem, to powiedz mężowi taki argument, że jeśli Cię dopisze do współwłaściciela samochodu i Ty będziesz mieć jakąś stłuczkę albo coś zarysujesz to polecą po jego składkach więc niech on sobie to przemyśli jeszcze raz dokładnie ![]() ![]() My mamy z mężem dwa samochody, bo raz że każde z nas dojeżdża do pracy, mąż 35 km, ja 20 km, a wcześniej miałam 120 (to był koszmar), i to każde w inną stronę, to w dodatku my nie możemy mieć jednego auta bo się w życiu nie dogadamy jakie ![]() Każde z nas oczekuje czegoś innego i co innego lubi ![]() Mój mąż jeździ tylko niskimi, sportowymi samochodami, takich, do których jak wsiadam to mam wrażenie że siedzę na podłodze... A ja muszę mieć wysoki samochód, suv, dużo przestrzeni ![]() A no i u nas nikt nie jest współwłaścicielem samochodu. Ja mam swój, mąż swój, mama swój, tata swój. Jak ktoś w kogoś walnie, to przynajmniej nie będzie pretensji o zniżki, itp. Każdy odpowiada za siebie. Poza tym w życiu bym się nie zgodziła dopisać męża do mojego samochodu, już kilka razy się zdarzyło że jak musiał nim gdzieś pojechać to zawsze coś spieprzył albo zepsuł, kiedyś zawiesił się na skarpie, później była ta porysowana szyba, zepsuty spryskiwacz ![]() ![]() No i w drugą stronę, też nie chciałabym być współwłaścicielem jego samochodu, bo on miał już tyle przygód że ho ho ![]() Całe szczęście nie spowodował żadnego wypadku czy stłuczki jak do tej pory, ale zawsze mu mówię, że z jego jazdą to tylko kwestia czasu... Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie dobrze, najważniejsze to nie wchodzić sobie w drogę, i się w miarę dogadywać. Reszta się ułoży ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle to się zastanawiam, ile z nas miało robiony wymaz z kanału szyjki macicy? Ja nie miałam, żadnego wymazu, nawet z pochwy, tak mi się kojarzy że niewiele z nas to badanie miało robione. I widzisz, równie dobrze każda z nas może mieć to dziadostwo a nawet o tym nie wie ![]() To tak samo jak z tymi moimi D-dimerami. Jestem na zastrzykach, a może i któraś z Was ma je podwyższone i to znacznie więcej niż ja a nawet o tym nie wie? Bo chyba tylko ja to badanie miałam robione... Nie da się wszystkiego zbadać w ciąży, każdy lekarz ma inną szkołę, jeden bada bakterie, inny krew. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi i nie czytać internetów, bo można się tylko nerwicy nabawić ![]() Cytat:
Daj się Mikiemu wyspać ![]() ![]() A antybiotykami się nie przejmuj i nie stresuj. Na pewno lekarz nie wypisze Ci nic, co choć w niewielkim stopniu byłoby szkodliwe.
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
Hej, czy odczuwacie ból przy chodzeniu w dole brzucha. Mam wrażenie jakby mi się tam coś delikatnie rozrywało. Czy to mogą być skurcze, czy jakieś rozwarcie? czy to normalne? Mam iść z tym jutro do lekarza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie jedynie czasem twardnieje brzuch jak dłużej pochodzę, ale to zupełnie inne odczucie. Kurcze martwię się o Kacperkovą. Miała się odezwać po wczorajszej wizycie a tu cisza...
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Vela no ja to mialam robione w razie szwu a tu niespodzianka..byc moze to przyczyna skurczow bo takie ta bakteria wywoluje .. zobaczymy jutro
u kazdej z nas e coli wystepuje e coli w pochwie ..to normalne ale juz na szyjce nie bo powinna byc jalowa a ja mam ich w 3 d ... ![]() zobacze jutro .. nie bede juz tu gledzic .. ![]() wychodzi na to, ze u kazdej z nas ktorej brzuch twardnie..sa czeste skurczze powinna miec taki wymaz zrobiony |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Ja miałam na początku ciąży robiony wymaz.
Patrzcie jaka nowość w H&m 😍1489599583744.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
oj Ania, Cię znowu dopadlo dziadostwo. Weźmiesz antybiotyk i będzie dobrze
![]() Ja też miałam robiony wymaz i w tej i w poprzedniej ciąży przy zakładaniu pessara. W poprzedniej tez mi wyszły bakterie i też brałam antybiotyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A widziałyście nową wiosenną kolekcję ze Small Design? Tak są dopiero cuda, ale kurcze czemu to musi być takie drogie... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z autem dobra myśl. Ale bardziej pod kątem, że jak bym błyła współwłaścicielem to też bym była brana pod uwagę przy wycenie ubezpieczenia a ja nie mam żadnych zniżek. Bo z utratą zniżek w razie wypadku to i tak nas nie ominie. W sensie, że ja jeżdżę jego autem to jakbym miała wypadek to chyba i tak miałby po składkach co?? Jako że nie miałam swojego auta nigdy to nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat :P Ja bym ani z moją mamą ani z teściową nie mogła mieszkać chociaż obie bardzo lubię. Ale z mamą zaczęłam się dogadywać jak się wyprowadziłam. Cytat:
Bosh dlaczego mi to pokazałaś :P
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
no a gdzie
![]() oby mi antybiotyk - dobry - pomogl sliczny komplecik ![]() zjadlam pol tabliczki czekolady na pocieszenie .. jutro aktywny dzien .. jade na kawe do kumpeli .. na burgera to nie bede tak myslec .. a pozniej do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.