Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-15, 14:14   #781
Daga825
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Klade się nie wcześniej niż po 12, ale masz rację z tym mlekiem. Zupełnie o tym zapomniałam! Dziś na pewno sobie zapodam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mnie jeszcze po melisie się świetnie zasypialo zawsze

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:17   #782
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
U mnie dzięki Bogu kupno wózków, nosidełka​, łóżeczka, ubranek (choć i tak coś już tam kupiłam) itp. troszkę za mną, ponieważ odziedziczamy to wszystko po 2 kuzynkach, które też mają córeczki i już nie potrzebują tych rzeczy

Jedynie martwi mnie fakt, że do końca tego miesiąca muszę przeprowadzic się do Teściowej... tzn. nic nie muszę, ale żeby przyoszczedzic i nie płacić za wynajem mieszkania (odkąd mieszkam w Krk to już prawie 10 lat!) to jedyne koło ratunkowe.

Niestety, ale jak się nie miało swojego to trzeba było płacić i gdzieś mieszkać
Teraz będziemy mieć taki okres przetrzymania, aż się urodzi Hania i mam nadzieję, że szybko znajdziemy i kupimy mieszkanie.

Troszkę się musiałam pożalić 😉
Ja mieszkałam 5 lat z teściową. Źle nie było, ale z dzieckiem nie chciałabym mieszkać u kogoś. Życzę ci abyście szybko znaleźli swoje mieszkanko
Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
No nie moge dodac posta na fb..3 razy juz pisalam.. W kanale szyjki wyszly mi e coli.. Bakterie bardzo liczne..sa bardzo grozne.. Powoduja skurcze macicy..przedwczesny porod..itp..konieczny antybiotyk..mam jakas liste..ale niektore z nich moga powodowac gluchote u dziecka i matki..jestem zalamana. Dodam..ze to nie byl gbs..wymaz z kanalu szyki macicy w razie koniecznosci zalozenia szwu..
Mocz mialam ok..nie wiem jak to się dostalo do kanalu szyki.. Dzownilam do lek ale nie odbiera..napisalam sms.. Ale narazie cisza...
Jestem zalamana

Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mialam kupic ale oszczedzalam kase..dosc spora..zeby kupic wieksze dla nas jak sie wybudujemy..wiec kase mam moja dalej odlozona ale bedzie to na nasze wspolne autko..obecnie jestwm wspolwlaacicielem auta mamy i tak samo meza

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Aha i ja nie mialam posiewu znowu zle napisalam. Mialam WYMAZ Z KANALY SZYJKI MACICY tak w razie w jakby mial byc szew na szyjce..to infekcja musi byc wyleczona..nie gbs i nie posiew eh

Ania, spokojnie, postaraj się uspokoić. Dostaniesz antybiotyk i się wyleczysz. Nie ma co czytać w necie, bo tak naprawdę, to chyba tylko szklanka wody nie ma skutków ubocznych. Lekarz cię poprowadzi.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:18   #783
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
No nie moge dodac posta na fb..3 razy juz pisalam.. W kanale szyjki wyszly mi e coli.. Bakterie bardzo liczne..sa bardzo grozne.. Powoduja skurcze macicy..przedwczesny porod..itp..konieczny antybiotyk..mam jakas liste..ale niektore z nich moga powodowac gluchote u dziecka i matki..jestem zalamana. Dodam..ze to nie byl gbs..wymaz z kanalu szyki macicy w razie koniecznosci zalozenia szwu..
Mocz mialam ok..nie wiem jak to się dostalo do kanalu szyki.. Dzownilam do lek ale nie odbiera..napisalam sms.. Ale narazie cisza...
Jestem zalamana

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mialam kupic ale oszczedzalam kase..dosc spora..zeby kupic wieksze dla nas jak sie wybudujemy..wiec kase mam moja dalej odlozona ale bedzie to na nasze wspolne autko..obecnie jestwm wspolwlaacicielem auta mamy i tak samo meza

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Aha i ja nie mialam posiewu znowu zle napisalam. Mialam WYMAZ Z KANALY SZYJKI MACICY tak w razie w jakby mial byc szew na szyjce..to infekcja musi byc wyleczona..nie gbs i nie posiew eh

O Boże, Aniu! Czy te złe wiadomości się kiedyś skończą? .
Próbuj dalej kontaktować się z lekarzem, zobaczysz co on na to wszystko powie... moze to wszystko nie jest aż takie skomplikowane i szybko sobie z tym poradzicie? Jeszcze nie ma co panikować! Porozumieć się z lekarzem. Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży i to wcale nie jest takie groźne

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:20   #784
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem zalamana
o kurde
a czemu robiłąś to badanie? nie pamiętam czy pisałaś czy ja nie doczytałam :/
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:23   #785
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Mnie jeszcze po melisie się świetnie zasypialo zawsze

Melisy tez pijam dosyć często wieczorem ale musze zacząć w takim razie wprowadzać regularne picie mleka lub melisy tuż przed snem, bo trochę ciężko mi się funkcjonuje w ciągu dnia z 1,5 roczniakiem, kiedy jestem niewyspana a dziś to jeszcze o 5.30 nie spałam woec moje samopoczucie jest bliskie zeru. Właśnie wrocilismy ze sklepu, a ja ledwie doszłam do domu. Czuje się mega zmęczona i osłabiona, a na dodatek ręce mi się trzęsą 😱

Stary 2017-03-15, 14:35   #786
pannaanna_87
Zakorzenienie

Nie mialam zapalenia jajnikow

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ewelinka lekarz zlecil w razie czego..gdyby mial mi szew zakladac przez skracajaca i rozwierajaca sie szyjke bo wtedy trzeba wszystko wyleczyc. E coli powoduje wlasnie skurcze macicy..wiec to moze byc powod twardego brzucha..poki co mocz mialam ok..crp w normie..krew super..tylko w szyjce mam to i moze przez to mam te rozwarcie..skracanie

Napisalam mu smsa co mam ale nadal cisza..pewnie w szpitalu albo gdzieś jest..czekam

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Jeszcze do tego dzis nie poczulam ruchow malego i pieknie no Pieknie. .. Ta ciąża to wcale nie cudowny stan..bede szczesliwa jak juz bede miala malego na rekach

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 14:48   #787
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ewelinka lekarz zlecil w razie czego..gdyby mial mi szew zakladac przez skracajaca i rozwierajaca sie szyjke bo wtedy trzeba wszystko wyleczyc. E coli powoduje wlasnie skurcze macicy..wiec to moze byc powod twardego brzucha..poki co mocz mialam ok..crp w normie..krew super..tylko w szyjce mam to i moze przez to mam te rozwarcie..skracanie

Napisalam mu smsa co mam ale nadal cisza..pewnie w szpitalu albo gdzieś jest..czekam

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Jeszcze do tego dzis nie poczulam ruchow malego i pieknie no Pieknie. .. Ta ciąża to wcale nie cudowny stan..bede szczesliwa jak juz bede miala malego na rekach

Miki pewnie śpi i dlatego go nie czujesz 😉 tak to te nasze małe gamonie mają, że potrafią przespać cały dzień 😉

A wracając do e coli - to ja jak zwykle szukam pozytywów - jeśli to okaże się powodem twoich skurczów i problemów z szyjka, to szybko z lekarzem zadzialacie i może się okaże, że wszystko pięknie się zaleczy 😊 dobrze wiedzieć, co jest przyczyną danego stanu, bo to juz połowa sukcesu! Lekarz pewnie wkrótce się odezwie i zaczniecie działać 😊
Trzymam mocno kciuki, żebys jednak kiedyś mogła powiedziedziec "tak, tęsknię za ciaza 😍"

Stary 2017-03-15, 15:03   #788
marikaxp
Rozeznanie

Oj Aniaaa. Ty nas nie strasz, na pewno będzie dobrze a mądrych internetów nie czytaj. Bo tam zawsze najgorsze rzeczy można wyczytać. Ja kiedyś wyczytałam, że Amelia ma białaczkę a miała tylko anemię ..

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 15:04   #789
pannaanna_87
Zakorzenienie

Moze to powiem..jak Miki będzie ciagle wrzeszczal i oczy jak 5 zloty

Stary 2017-03-15, 15:17   #790
adatka
Zakorzenienie

Cytat:

o jej Ania znowu jakies gówno się przyplątało! ja pierdziele kiedy to wszystko sie skończy trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze dostaniesz antybiotyk i szybko wyleczysz cholerstwo! co za bakterie pier...ne! jak niem urok to sraczka!

ja tez twierdze ,że ta ciąża to cos okropnego! kocham moje maleństwo nad życie ale samo chodzenie w ciąży "tej" to koszmar! od samego początku w stresie i tak do końca
z córka niby miałam skurcze bo tez lezałam tydzień chyba ale później się uspokoiło i wszystko było książkowo ,żadnych bóli ,żadnych kolek nerkowych ani cukru chodziłąm sprzatałam nawet rowerem jezdziłam - a teraz to jakies fatum! juz sie boje jai bedzie poród jak tak mnie zycie uraczyło dolegliwosciami to pewno i poród bedzie cięzki :/ no i mam nadzieje ze nie bedzie powikłań jak po pierwszym -drugi raz krwotoku bym chyba nie przezyła no ale... się zyje -BYLE DO CZERWCA.

a ciekawe jak to jest bo wyczytałam ze przy cukrzycy idzie sie wczesniej do szpitala nie wiem dlaczego? jakies badania przed beda robic czy po co?
Stary 2017-03-15, 15:28   #791
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Oj Aniaaa. Ty nas nie strasz, na pewno będzie dobrze a mądrych internetów nie czytaj. Bo tam zawsze najgorsze rzeczy można wyczytać. Ja kiedyś wyczytałam, że Amelia ma białaczkę a miała tylko anemię ..

ja też skutecznie oduczylam się czytać internet na tematy medyczne, bo to źródło zła 😉

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Moze to powiem..jak Miki będzie ciagle wrzeszczal i oczy jak 5 zloty

Powiesz, powiesz 😉 albo, jak Miki będzie dokazywal i pomyślisz, jak to dobrze było mieć go w brzuszku, albo jak zapragniesz drugiego bobaska i znowu poczuć ten stan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 15:41   #792
pannaanna_87
Zakorzenienie

Eh dodzwonilam sie..niby smsa nie dostal nie wiem..na szybko pow..ze niby to sa bakterie wystepujace naturalnie w naszym organizmie..pytal sie ile ich i mowie..ze bardzo liczne i ze ok ze antybiotyk..i jutro mam podjechac to mi wypisze receptę..pewnie przez tel tak nie kojarzyl to jak mnie zobaczy to sobie przypomni..i ja mu powiem ze to mi kazal robic bo szew itp.. Eh maz mi napisze ktore antybiotyk na nie..ktore powoduja ta gluchote..i tez mu tak powiem.. Zobaczymy jutro..jade na 17.30 miedzy pacjentkami

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Naturalnie moga występować ale nie w kanale szyjki.. A po glosie slyszalam ze zarobiony pan doktor .. Ze z nazwiska to on raczej mnie nie kojarzy dlatego pojade mu się "pokazac"

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Jedynie co wyczytalam..ze one powoduja przedwczesne skurcze..niedotlenienie i przedwczesny porod..bardziej się boje o abtybiotyk ktory mi wypisze..dlatego pojade przygotowana.. Ktorych na pewno brac nie bede

Stary 2017-03-15, 15:46   #793
paula.cw
Zakorzenienie

Dobrze, że do niego możesz jechać od razu.

Te bakterie, które się robi przy GBS też występują naturalnie u nas ale nie w tym miejscu :/
Ale to lepiej, że wyszło teraz jak jeszcze sporo czasu na wyleczenie jest.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 15:46   #794
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh dodzwonilam sie..niby smsa nie dostal nie wiem..na szybko pow..ze niby to sa bakterie wystepujace naturalnie w naszym organizmie..pytal sie ile ich i mowie..ze bardzo liczne i ze ok ze antybiotyk..i jutro mam podjechac to mi wypisze receptę..pewnie przez tel tak nie kojarzyl to jak mnie zobaczy to sobie przypomni..i ja mu powiem ze to mi kazal robic bo szew itp.. Eh maz mi napisze ktore antybiotyk na nie..ktore powoduja ta gluchote..i tez mu tak powiem.. Zobaczymy jutro..jade na 17.30 miedzy pacjentkami

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Naturalnie moga występować ale nie w kanale szyjki.. A po glosie slyszalam ze zarobiony pan doktor .. Ze z nazwiska to on raczej mnie nie kojarzy dlatego pojade mu się "pokazac"

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Jedynie co wyczytalam..ze one powoduja przedwczesne skurcze..niedotlenienie i przedwczesny porod..bardziej się boje o abtybiotyk ktory mi wypisze..dlatego pojade przygotowana.. Ktorych na pewno brac nie bede

Nie bój się antybiotyku, zaufaj lekarzowi, przecież wie co robi

Stary 2017-03-15, 16:01   #795
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:

Mogłaś mu zdjęcie wysłać razem z pytaniem 😁

Stary 2017-03-15, 16:06   #796
pannaanna_87
Zakorzenienie

Moglam haha ale widac...sms nie odczytal a pow mi ze jak cos mam smsa wyslac..powiem mu jutro
Z tymi antybiotykami jest tak. .ze do tego wyniku daja liste antybiotyków no i maz.mowi..ze niektore z nich sa bardzo grozne..np powoduja gluchote..dlatego ja jak ja..zabezpiecze sie i pojade z podkreslonymi antybiotykami ktorych nie chcę..bo lekarz to lekarz..bardziej na lekach jednak znaja sie farmaceuci.. Cos o tym wiem ufam mu ale wole juz dmuchac na zimno..

Stary 2017-03-15, 16:20   #797
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Moglam haha ale widac...sms nie odczytal a pow mi ze jak cos mam smsa wyslac..powiem mu jutro
Z tymi antybiotykami jest tak. .ze do tego wyniku daja liste antybiotyków no i maz.mowi..ze niektore z nich sa bardzo grozne..np powoduja gluchote..dlatego ja jak ja..zabezpiecze sie i pojade z podkreslonymi antybiotykami ktorych nie chcę..bo lekarz to lekarz..bardziej na lekach jednak znaja sie farmaceuci.. Cos o tym wiem ufam mu ale wole juz dmuchac na zimno..

Masz racje. Kiedyś mój mąż zaraził się zapaleniem spojówek i zaraził też córkę. Okulista wypisał nam kropelki , które można stosować od -18 roku życia (miała ok 4 miesiące) ! Na szczęście moja ciotka pracuje w aptece i nam zabroniła tych kropli i dała takie dla dzieci od 3 miesiąca.

Stary 2017-03-15, 16:30   #798
pannaanna_87
Zakorzenienie

Nawet moj kumpel lekarz mowi..ze od przedstawicieli i farmaceutow dostaja liste danych lekow na to i na tamto..nie raz pytal mojego meza o jakis lek..jego mama tez lekarka..dzownila do mojego meza w tej samej sprawie..na pewno cos sie tam znaja..ale tak jak napisalam..wole jechac przygotowana..on w ogole jakis zaspany byl ten lekarzwatpie by wiedział z kim gada i o czym hahaha pojade jutro i zobaczymy pewnie powie..ah to Pani byla
Miki kopie także humor juz troche lepszy

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2017-03-15 o 16:31
Stary 2017-03-15, 16:49   #799
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Wrzuciłam na FB do postu z ubrankami zdjęcia z mojej wczorajszej przesyłki. Wybrałam te najciekawsze a takich różnych białych mam od cholery. Cieszę się, bo nawet kilka rozmiaru 50 jest
Widziałam zdobycze, piękne!
Nasz mistrz w łapaniu okazji

Jak po badaniu krzywek? Kiedy wyniki?

Paula, a z tym autem, to powiedz mężowi taki argument, że jeśli Cię dopisze do współwłaściciela samochodu i Ty będziesz mieć jakąś stłuczkę albo coś zarysujesz to polecą po jego składkach więc niech on sobie to przemyśli jeszcze raz dokładnie Może taki argument go przekona

My mamy z mężem dwa samochody, bo raz że każde z nas dojeżdża do pracy, mąż 35 km, ja 20 km, a wcześniej miałam 120 (to był koszmar), i to każde w inną stronę, to w dodatku my nie możemy mieć jednego auta bo się w życiu nie dogadamy jakie
Każde z nas oczekuje czegoś innego i co innego lubi
Mój mąż jeździ tylko niskimi, sportowymi samochodami, takich, do których jak wsiadam to mam wrażenie że siedzę na podłodze...
A ja muszę mieć wysoki samochód, suv, dużo przestrzeni

A no i u nas nikt nie jest współwłaścicielem samochodu. Ja mam swój, mąż swój, mama swój, tata swój. Jak ktoś w kogoś walnie, to przynajmniej nie będzie pretensji o zniżki, itp. Każdy odpowiada za siebie. Poza tym w życiu bym się nie zgodziła dopisać męża do mojego samochodu, już kilka razy się zdarzyło że jak musiał nim gdzieś pojechać to zawsze coś spieprzył albo zepsuł, kiedyś zawiesił się na skarpie, później była ta porysowana szyba, zepsuty spryskiwacz Dziwnym trafem jak ja wsiadam po nim, to wszystko działa
No i w drugą stronę, też nie chciałabym być współwłaścicielem jego samochodu, bo on miał już tyle przygód że ho ho
Całe szczęście nie spowodował żadnego wypadku czy stłuczki jak do tej pory, ale zawsze mu mówię, że z jego jazdą to tylko kwestia czasu...

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Jedynie martwi mnie fakt, że do końca tego miesiąca muszę przeprowadzic się do Teściowej... tzn. nic nie muszę, ale żeby przyoszczedzic i nie płacić za wynajem mieszkania (odkąd mieszkam w Krk to już prawie 10 lat!) to jedyne koło ratunkowe.

Niestety, ale jak się nie miało swojego to trzeba było płacić i gdzieś mieszkać
Teraz będziemy mieć taki okres przetrzymania, aż się urodzi Hania i mam nadzieję, że szybko znajdziemy i kupimy mieszkanie.

Troszkę się musiałam pożalić 😉
Nie wiem jaki masz kontakt z teściową i jaka ona jest, ale ja wolałabym 100 razy bardziej mieszkać z teściową niż moją mamą Niestety z teściem bym wylądowała w wariatkowie dlatego mieszkamy u moich rodziców No i trochę z powodu warunków, bo nie ukrywam tu mamy lepsze
Będzie dobrze, najważniejsze to nie wchodzić sobie w drogę, i się w miarę dogadywać. Reszta się ułoży

Cytat:
Jestem zalamana
Ania, na pewno wszystko będzie dobrze Ważne że jest rozpoznanie, reszta pójdzie już sprawnie, wyleczycie wszystko i będzie ok

Tak w ogóle to się zastanawiam, ile z nas miało robiony wymaz z kanału szyjki macicy? Ja nie miałam, żadnego wymazu, nawet z pochwy, tak mi się kojarzy że niewiele z nas to badanie miało robione. I widzisz, równie dobrze każda z nas może mieć to dziadostwo a nawet o tym nie wie
To tak samo jak z tymi moimi D-dimerami. Jestem na zastrzykach, a może i któraś z Was ma je podwyższone i to znacznie więcej niż ja a nawet o tym nie wie? Bo chyba tylko ja to badanie miałam robione...

Nie da się wszystkiego zbadać w ciąży, każdy lekarz ma inną szkołę, jeden bada bakterie, inny krew. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi i nie czytać internetów, bo można się tylko nerwicy nabawić

Cytat:
Moja Blanka też się dzisiaj nie rusza. Kolejny raz już. Ale wiem że to normalne, bo ona lubi mieć takie dwa dni ciszy, jeden szaleństwa, później znów 2 dni ciszy i tak w kółko.
Daj się Mikiemu wyspać Niech zbiera siły na jutrzejsze szaleństwa

A antybiotykami się nie przejmuj i nie stresuj. Na pewno lekarz nie wypisze Ci nic, co choć w niewielkim stopniu byłoby szkodliwe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 17:16   #800
dilanaj
Przyczajenie

Hej, czy odczuwacie ból przy chodzeniu w dole brzucha. Mam wrażenie jakby mi się tam coś delikatnie rozrywało. Czy to mogą być skurcze, czy jakieś rozwarcie? czy to normalne? Mam iść z tym jutro do lekarza?
dilanaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 17:19   #801
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dilanaj Pokaż wiadomość
Hej, czy odczuwacie ból przy chodzeniu w dole brzucha. Mam wrażenie jakby mi się tam coś delikatnie rozrywało. Czy to mogą być skurcze, czy jakieś rozwarcie? czy to normalne? Mam iść z tym jutro do lekarza?
Oj, ja niestety nie pomogę bo nie czuje nic takiego
Mnie jedynie czasem twardnieje brzuch jak dłużej pochodzę, ale to zupełnie inne odczucie.

Kurcze martwię się o Kacperkovą. Miała się odezwać po wczorajszej wizycie a tu cisza...
Stary 2017-03-15, 17:24   #802
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dilanaj Pokaż wiadomość
Nie, czasem tylko czuje mocniejsze napierania na dół brzucha no i te moje prądy w szyjce macicy.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Oj, ja niestety nie pomogę bo nie czuje nic takiego
Mnie jedynie czasem twardnieje brzuch jak dłużej pochodzę, ale to zupełnie inne odczucie.

Kurcze martwię się o Kacperkovą. Miała się odezwać po wczorajszej wizycie a tu cisza...
Tez czekam na info, ale myślę, że może po prostu nie ma czasu

Stary 2017-03-15, 17:34   #803
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela no ja to mialam robione w razie szwu a tu niespodzianka..byc moze to przyczyna skurczow bo takie ta bakteria wywoluje .. zobaczymy jutro

u kazdej z nas e coli wystepuje e coli w pochwie ..to normalne ale juz na szyjce nie bo powinna byc jalowa a ja mam ich w 3 d ...
zobacze jutro .. nie bede juz tu gledzic .. no ale bezpieczne to nie jest .. jak nie wylecze a dziec sie tym zarazi .. moze byc sepsa .. moze byc pzedwczesny porod .. zapalenie opon mozgowych .. wiec nic dobrego ..
wychodzi na to, ze u kazdej z nas ktorej brzuch twardnie..sa czeste skurczze powinna miec taki wymaz zrobiony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 17:39   #804
marikaxp
Rozeznanie

Ja miałam na początku ciąży robiony wymaz.

Patrzcie jaka nowość w H&m 😍1489599583744.jpg

Stary 2017-03-15, 17:42   #805
vanessa1781
Zakorzenienie

oj Ania, Cię znowu dopadlo dziadostwo. Weźmiesz antybiotyk i będzie dobrze a antybiotyk na pewno bezpieczniejszy niż bakterie.
Ja też miałam robiony wymaz i w tej i w poprzedniej ciąży przy zakładaniu pessara. W poprzedniej tez mi wyszły bakterie i też brałam antybiotyk.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 17:48   #806
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrzcie jaka nowość w H&m 😍Załącznik 6971811
Jakie piękne jezuuuu

A widziałyście nową wiosenną kolekcję ze Small Design?
Tak są dopiero cuda, ale kurcze czemu to musi być takie drogie...

Cytat:
Vela no ja to mialam robione w razie szwu a tu niespodzianka..byc moze to przyczyna skurczow bo takie ta bakteria wywoluje .. zobaczymy jutro

u kazdej z nas e coli wystepuje e coli w pochwie ..to normalne ale juz na szyjce nie bo powinna byc jalowa a ja mam ich w 3 d ...
zobacze jutro .. nie bede juz tu gledzic .. no ale bezpieczne to nie jest .. jak nie wylecze a dziec sie tym zarazi .. moze byc sepsa .. moze byc pzedwczesny porod .. zapalenie opon mozgowych .. wiec nic dobrego ..
wychodzi na to, ze u kazdej z nas ktorej brzuch twardnie..sa czeste skurczze powinna miec taki wymaz zrobiony
Oczywiście wyczytałaś to w internetach? Odetnę Ci internet zaraz!
Stary 2017-03-15, 17:54   #807
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Klade się nie wcześniej niż po 12, ale masz rację z tym mlekiem. Zupełnie o tym zapomniałam! Dziś na pewno sobie zapodam

Ja chyba w sumie tez. Tobie polecam a sama jeszcze sobie tak nie wypilam 😂

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-15, 17:57   #808
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Widziałam zdobycze, piękne!
Nasz mistrz w łapaniu okazji

Jak po badaniu krzywek? Kiedy wyniki?

Paula, a z tym autem, to powiedz mężowi taki argument, że jeśli Cię dopisze do współwłaściciela samochodu i Ty będziesz mieć jakąś stłuczkę albo coś zarysujesz to polecą po jego składkach więc niech on sobie to przemyśli jeszcze raz dokładnie Może taki argument go przekona

My mamy z mężem dwa samochody, bo raz że każde z nas dojeżdża do pracy, mąż 35 km, ja 20 km, a wcześniej miałam 120 (to był koszmar), i to każde w inną stronę, to w dodatku my nie możemy mieć jednego auta bo się w życiu nie dogadamy jakie
Każde z nas oczekuje czegoś innego i co innego lubi
Mój mąż jeździ tylko niskimi, sportowymi samochodami, takich, do których jak wsiadam to mam wrażenie że siedzę na podłodze...
A ja muszę mieć wysoki samochód, suv, dużo przestrzeni

A no i u nas nikt nie jest współwłaścicielem samochodu. Ja mam swój, mąż swój, mama swój, tata swój. Jak ktoś w kogoś walnie, to przynajmniej nie będzie pretensji o zniżki, itp. Każdy odpowiada za siebie. Poza tym w życiu bym się nie zgodziła dopisać męża do mojego samochodu, już kilka razy się zdarzyło że jak musiał nim gdzieś pojechać to zawsze coś spieprzył albo zepsuł, kiedyś zawiesił się na skarpie, później była ta porysowana szyba, zepsuty spryskiwacz Dziwnym trafem jak ja wsiadam po nim, to wszystko działa
No i w drugą stronę, też nie chciałabym być współwłaścicielem jego samochodu, bo on miał już tyle przygód że ho ho
Całe szczęście nie spowodował żadnego wypadku czy stłuczki jak do tej pory, ale zawsze mu mówię, że z jego jazdą to tylko kwestia czasu...

Nie wiem jaki masz kontakt z teściową i jaka ona jest, ale ja wolałabym 100 razy bardziej mieszkać z teściową niż moją mamą Niestety z teściem bym wylądowała w wariatkowie dlatego mieszkamy u moich rodziców No i trochę z powodu warunków, bo nie ukrywam tu mamy lepsze
Będzie dobrze, najważniejsze to nie wchodzić sobie w drogę, i się w miarę dogadywać. Reszta się ułoży

Ania, na pewno wszystko będzie dobrze Ważne że jest rozpoznanie, reszta pójdzie już sprawnie, wyleczycie wszystko i będzie ok

Tak w ogóle to się zastanawiam, ile z nas miało robiony wymaz z kanału szyjki macicy? Ja nie miałam, żadnego wymazu, nawet z pochwy, tak mi się kojarzy że niewiele z nas to badanie miało robione. I widzisz, równie dobrze każda z nas może mieć to dziadostwo a nawet o tym nie wie
To tak samo jak z tymi moimi D-dimerami. Jestem na zastrzykach, a może i któraś z Was ma je podwyższone i to znacznie więcej niż ja a nawet o tym nie wie? Bo chyba tylko ja to badanie miałam robione...

Nie da się wszystkiego zbadać w ciąży, każdy lekarz ma inną szkołę, jeden bada bakterie, inny krew. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi i nie czytać internetów, bo można się tylko nerwicy nabawić

Moja Blanka też się dzisiaj nie rusza. Kolejny raz już. Ale wiem że to normalne, bo ona lubi mieć takie dwa dni ciszy, jeden szaleństwa, później znów 2 dni ciszy i tak w kółko.
Daj się Mikiemu wyspać Niech zbiera siły na jutrzejsze szaleństwa

A antybiotykami się nie przejmuj i nie stresuj. Na pewno lekarz nie wypisze Ci nic, co choć w niewielkim stopniu byłoby szkodliwe.
Wyniki idealnie wyszły. A tak się stresowałam... Po badaniu zjadłam bułkę francuską z serem na zasadzie, że może ostatnia :P A od 16 sprawdzałam co 15 minut wyniki. Bałam się tak bardzo głównie dlatego, że wtedy mój plan rodzenia w Domu Narodzin by runął bo cukrzyca jest na liście przeciwwskazań. No ale już nie muszę się martwić.

Z autem dobra myśl. Ale bardziej pod kątem, że jak bym błyła współwłaścicielem to też bym była brana pod uwagę przy wycenie ubezpieczenia a ja nie mam żadnych zniżek.

Bo z utratą zniżek w razie wypadku to i tak nas nie ominie. W sensie, że ja jeżdżę jego autem to jakbym miała wypadek to chyba i tak miałby po składkach co??
Jako że nie miałam swojego auta nigdy to nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat :P

Ja bym ani z moją mamą ani z teściową nie mogła mieszkać chociaż obie bardzo lubię. Ale z mamą zaczęłam się dogadywać jak się wyprowadziłam.

Cytat:

Patrzcie jaka nowość H&m 😍Załącznik 6971811

Bosh dlaczego mi to pokazałaś :P

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 17:58   #809
pannaanna_87
Zakorzenienie

no a gdzie

oby mi antybiotyk - dobry - pomogl

sliczny komplecik

zjadlam pol tabliczki czekolady na pocieszenie .. jutro aktywny dzien .. jade na kawe do kumpeli .. na burgera to nie bede tak myslec ..

a pozniej do lekarza
Stary 2017-03-15, 17:58   #810
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, ja szukalam mojego wypisu ze szpitala bo tam tez mialam jakies 4 bakterie i chyba e.coli w tym. Kurde tego papierka z bakteriami nie znalazlam. Ale dosyalam antybiotyk- na 7 dni. Moja gin mi powiedziala wtedy ze dobrze ze pojechalam do szpitala bo te skurcze i boole brzucha byly od tego. No ale o tym juz wiedIalam jak juz bylam w domu bo w szpitalu zrobili mi przy przyjęciu posiew czy co tam a bylam tylko 2 dni. A moja posiewu mi nie robi.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości